![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
no właśnie też się troszki obawiam tych uczuleń bo ja sama alergik ale katar sienny i te sprawy na inne rzeczy nie mam. Musimy sie zastanowić niby chcemy dobrze a też żebyśmy nie przekombinowali i tylko kasy nie stracili na tym całym interesie
![]() Może rzeczywiście skarbonkę zrobimy. Niby mamy skarbonke "Baby Fund" i coś tam czasem wrzucamy to może to będzie na pieluchy ![]()
#2012 |
Raczkowanie
|
A z ciuszkami to się nie zgodzę, że tak szybko wyrastają. Jeśli się nie zacznie od faktycznie małych rozmiarów to wcale tak szybko nie idzie. Ja prawie nie miałam rozmiaru 56 a ciuszki na 62 służyły mi dość długo. Wiadomo że przy bliźniakach można zacząć od mniejszych rozmiarów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Zakorzenienie
|
Przy pierwszym dzieciątku to nic się nie wie a jak jeszcze się spodziewa dwóch na raz to nie trudno o zawrót głowy ale fajnie że Was mam to zawsze można się poradzić. Już mam migdały zajadam się
![]() ![]()
#2014 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez nie kupuje zadnych ubranek na razie. Wrocilam wlasnie z zakupow, 5kg co najmniej na jedna reke. A podobno mam sie nie przemeczac... No, ale kupilam sobie w koncu poduszke ![]() co do surowego miesa to tez mnie mdlilo, do tego zapach surowych jajek i szklanki po mleku. I chuch papierosowy! Teraz popijam sobie jesienna herbatke sypana z cytrynka i podczytuje. SoNeRa dzidziusiowi woda gazowana nie szkodzi, nawet zgaga nie szkodzi dzidziusiowi, tylko przeszkadza Tobie. A jak popijesz gazowana to ten gaz musi z powrotem wyleciec gora i zgaga gotowa. Na watku PT. Jak sobie radzimy z... sa fajne rady co do zgagi, poczytaj. A mleko nie bardzo dziala, bo jedzonko zwieksza wzdzielanie kwasu solnego w zoladku, a ten wlasnie kwas powoduje dyskomfort w postaci zgagi cofajac sie do przelyku. ale sprobowac mozna, w koncu rozne rzeczy na ludzi dzialaja. astrzyk Ty bedziesz moim guru w kwestii osprzetowania niemowlecego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A prosze prosze ![]() A herbatke roibos pijesz moze?
![]() |
#2016 |
Zakorzenienie
|
herbatka roibos brrrr jak dla mnie ale dla mojego M to raj uwielbia
![]() Ja przed ciążą uwielbiałam zieloną hebatkę piłam tonami a teraz nie lubię ![]() memi a co to za wątek PT??
#2018 |
Zadomowienie
|
Witam
dopadła mnie jakaś depresja jesienna, boli mnie głowa, nie mogę spać w nocy - do 3-ciej 4-tej się przewracam a potem do 12 śpię i wstaję rozbita. Mam jakieś lęki i ciagle się kłócę z TŻ. A do tego jeszcze wymiotuję a kończy się już 13 tydzień ciąży. Jutro mam kolejną wizytę - jak jeszcze nie przedłuży mi ginka L4 to już wogóle się załamę ![]() zanka jak Twoja fryzurka ?
![]() |
#2019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do L4 to ja bym tam chciała dostać - tu w Anglii to nie ma tak łatwo ze zwolnieniami ![]()
![]() |
#2020 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Leżałam kilka tygodni temu w szpitalu bo miałam plamienie i od tego czasu biorę leki i siedzę na L4. A że mam okropnie ciężką (psychicznie) i stresującą pracę to cieszę się że nie muszę tam chodzić i się użerać z petentami i przełożonymi. A tak wogóle to niewiem jak to będzie z wymiotami: łazienka jest na parterze a mój pokój na pierwszym piętrze - sądzę że nie doniosę do kibelka a poza tym pracuje dużo kobiet i kibelek jest ciągle zajęty.
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moze inne dziewczyny wiedza cos wiecej na ten temat?Chetnie sama cos wiecej dowiem sie na ten temat. Ale jak to juz wiele z nas pisalo chyba wszytko mozna tylko z umiarem ![]()
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
Co do tego L4 to podejrzewam że to nie "widzimisie" tylko że tutaj w ogóle ciężko a ja jak prosiłam szefa że potrzebuje 1 góra 2 dni wolnego bo rzygam non stop i ledwo chodzę taka zmęczona jestem to mi powiedział, że to nie powód żeby do pracy nie przychodzić - porażka.
#2023 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2024 |
Zakorzenienie
|
no właśnie dziewczyny widzę, że dużo różnych opini na temat tych herbatek - ja tylko o tej malinowej słyszałam i to było napisane, że jest niebezpieczna głównie w ostatnim trymestrze.
O innych nie słyszałam nic a nic ![]()
#2025 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Memi ja guru ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 |
Raczkowanie
|
TAk mi się przupomniało, jak będziesz miała już wyraźna ciążę to w samolocie mogą Cię poprosić o zaświadczenie że możesz latać. Jak lecieliśmy na urlop, a właściwie w powrotnej drodze to koleżankę która była w 6 miesiącu zatrzymali przy wejściu do samolotu włąsnie z pytaniem o takie zaświadczenie. Całe szczęście była przygotowana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Rozeznanie
|
Witam po uczcie gofrowej
![]() ![]() raspberry to byla zwykla earl grey sypana z cytryna (ze skorka ![]() ![]() a propos spanka: w jakiej pozycji zasypiacie? bo ja najchetniej na prawym boku, niestety, chyba musze przerzucic sie na lewy, bo za jakis czas bede sobie zyle golwna dolna uciskac. SoNeRa wybacz, literowka, PT.->pt.=pod tytulem ![]() ![]() astrzyk ja tam wiem swoje. nie wiem czy by mi przyszlo do glowy jaki mam rozmiar ubranek kupic. niby logiczne, ale o tym nie pomyslalam. nie ma jak doswiadczona mama na forum ![]() ewccik wspolczuje, trzymaj sie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dosis facit venenum. Nie slyszalam, zeby herbata byla zabroniona w ciaży,wiec pewnie w umiarkowanych ilosciach nie szkodzi. O dzialaniu malinowej tez dowiedzialam sie z forum. Trzeba bedzie doczytac.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
przepraszam, że się wtrącę w Wasz wątek. mam termin na 30 października i jakoś tak do Was zajrzałam. herbate z malin czy z sokiem malinowym można spokojnie pić w każdym okresie ciąży. skórcze czy też mięknięcie szyjki macicy może spowodować herbata z liści malin (co innego niż malinowa) i można ją pić dopiero od 36 tc. mam nadzieję, że ciut pomogłam ![]() a i przypomniało mi się jeszcze, że mi na potworne mdłości pomogły banany..niektórzy polecają też herbatę ze startym świeżym imbirem.
#2030 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() zycze pomyslnego rozwiazania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2032 |
Zakorzenienie
|
na Ujastku w Hucie
#2033 | |
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki, emzeta wrocila z wakacji!
![]() Tak na swiezo to napisze, ze ja pierwsze slysze o szkodliwosci zielonej herbaty, ja i teraz i przed ciaza pilam duzo, co do malinowej to wlozcie to miedzy bajki, a wzielo sie to stad ze wywar z lisci malin powoduje skurcze i kiedys uzywano go do wywolania poronien, ale herbata malinowa jest ok, szczegolnie jak sie przeziebicie, w ogole nie ma przeciwskazan co do owocowych, jedynie do czerwonej i czarnej no i ziolowych niektorych ale o tym napisze moze jutro. Na razie nadrobilam watek i serdecznie witam nowe mamuski no a szczegolnie trojpaki ze wskazaniem jeszcze na te z emigracji ![]() a tu kilka odpowiedzi na to co pisalyscie jak mnie nie bylo: buziaczekk, super, ze sie dobrze skonczylo z ta tokso Anvi; za badanie nie placilam, a wlasnie dostalam wyniki i jestem w grupie niskiego ryzyka, ale jeszcze omowie to z polozna jutro Charlotte; co do tej wody w ciazy to mi przypomnialas, jak mi moja mama powiedziala na poczatku ciazy (i juz nie chcialam z nia dyskutowac), zebym uwazala i nie pila za duzo, bo ona duzo pila i lekarz jej powiedzial ze ma za duzo wod plodowych bo za duzo pila... co mi sie wydaje zupelna bzdura.... ![]() madziwnia; dzielna z ciebie dziewczyna, tak trzymaj, a ja zycze powodzenia na przyszlosc! Dziewczyny ktore czuly ruchy malenstwa - zazdroszcze i nie moge sie doczekac... Cytat:
![]() evi75, bardzo mi przykro, trzymam kciuki za kolejne proby ancia19;szkrabolek pierwsza klasa! sliczny Na dzis tyle dam rade, dobrznoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2035 |
Raczkowanie
|
Opalanie to chyba dziecku zaszkodzic może, zwłaszcza jeśli nie smażyłaś się godzinami na leżaku. Zaszkodzic mogło Tobie, ponieważ ze względu na zmiany hormonalne jesteś narażona na przebarwienia i plamy na skórze. Ale zazdroszczę Ci urlopu, ja już o moim zapomniałam był tak dawno.
Co do zielonej herbaty: "Uwaga! Herbaty zielonej w znacznej ilości nie powinny pić kobiety planujące dziecko oraz panie w ciąży. Zwiększa się ryzyko urodzenia dziecka z rozszczepieniem kręgosłupa i innymi zaburzeniami układu nerwowego. Ma to związek z EGCG, który hamuje rozwój komórek, niestety nie tylko tych nowotworowych. " Czyli można tak jak zwykłą, ale nie przesadzic, jedną - dwie dziennie. Ja piję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() fryzurką nie pochwalę się póki co, bo wyglądam nie fajnie, schodzę z czarnego przez pasemka, i teraz wyglądam jak kurczak, ale muszę być cierpliwa i przetrwać, najgorsze, że będę miała brzydkie włosy do ślubu, no ale trudno. Wczoraj byłam na zakupach ślubno-ciążowych i jestem bardzo zadowolona. Kupiłam sukienkę i buty do ślubu, myślałam że przytyłam (bo brzuszek już spory) i będę musiała szukać większego rozmiaru, a tu niespodzianka, rozmiar 36 jak ulał, czyli ogólnie nie jestem jeszcze gruba heh ![]() ![]() Muszę jeszcze zamówić w tym tyg. bukiet jakiś, kupić drobiazgi, do fryzjera jestem umówiona, a pomaluję się sama, choć nie umiem hehe ale dam radę. Mój TŻ kupił sobie świetny garnitur, srebrny heh i strasznie mi się w nim podoba, zakochaliśmy się w sobie na nowo ![]() Martwię się tylko pogodą, bo już jest zimno a jakby jeszcze padało za tydzień to chyba się załamię.
#2038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli znowu - zdrowy rozsadek gora! ![]() Wrocil mi smak na kawe ale pije bezkofeinowa ![]() a w ogole to dzien dobry |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=memi;8981364]Czesc Ciezarowki!!
![]() wlasnie skonczylam ukladac rzeczy w kuchni i mam 4 pudla mniej ![]() ![]() inka1980 od dawna jestes cukrzykiem? jesli tak to juz pewnie wiesz co robic ![]() ![]() Od 4 lat. Taaa, teoretycznie to ja świetnie wiem, co robić, ja tylko nie wiem, co mam zrobić, żeby właśnie upilnować ten cukier - on w ciąży szaleje jak głupi. A przecież ja sobie i tak nie pozwalam na słodkie zachcianki, bo nie mogę. Prawie na żadne sobie nie pozwalam zresztą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A pomagają mi pomarańcze i nawet sam zapach skórek pomarańczowych. Pomarańcze mogłabym jeść od rana do nocy, ale niestety mogę tylko 3 owoce dziennie :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.