![]() |
#1981 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Czesc Ciezarowki!!
![]() wlasnie skonczylam ukladac rzeczy w kuchni i mam 4 pudla mniej ![]() ![]() inka1980 od dawna jestes cukrzykiem? jesli tak to juz pewnie wiesz co robic ![]() ![]() ktos tu pytal o wskazania do cc. ja byc moze bede miala ![]() ![]() ja sie chyba najbardziej boje tych manipulacji przy kroczu: nacinania, szycia i nie daj Boze pekniecia (ja juz wole byc nacieta). A najbardziej mnie szokuje, ze nie znieczulaja miejscowo przy szyciu krocza- znieczulenie jak przy zebach, kosztuje ze 25zl. Ja chyba poprosze gina o recepte i przyjde z wlasna ampulka ![]() spicegirl ja tez slyszalam opinie, ze o bolu porodowym sie zapomina, ale mimo wszystko gdyby mi zaproponowali zewnatrzoponowe,a bol mnie przycisnal to bym wziela... jasne, ze sa minusy, ale ja sie chyba bardziej boje bolu niz powiklan. Ci chlopcy, o ktorych pisalas, to mieli po 6kg jak mieli kilka miesiecy , jak rozumiem? bo nie chce wierzyc, ze wazyli tyle przy urodzeniu ![]() dziewczyny, szalejecie z tymi lazienkami, zazdroszcze. moja ma 3,5m kw i nie starczy na remont ![]() zazdroszcze Wam z tymi urlopami... mi pozostanie tylko 4mce z dzidziusiem, potem musze kombinowac ![]() SoNeRa powrotu do zdrowia zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
witam Mamuśki w sobotni poranek
![]() Ja prawdopodobnie wybiorę się za niedługo do fryzjera na jakieś pasemka, przy okazji zapiszę się na układanie włosów do ślubu. Jutro jadę na zakupy ślubne i ciążowe i mam nadzieję, że kupię wszystko czego potrzebuję ![]() Zmykam na śniadanko i spadam do fryzjera, jak wrócę i będę wyglądała w miarę to się pochwalę heh ![]() Miłego dnia życzę
#1984 | ||
Rozeznanie
|
Na początek gratuluję bliźniaków. Ciekawa jestem czy w ciąży jest tak samo "łatwo" jak z jednym.
Cytat:
Cytat:
A ja się pochorowałam, na szczęście bez antybiotyku się obeszło. Poleżałam 2 dni. A do tego mieśnie pod żebrami mnie bolą od 2 dni. Lekarka powiedziała że powinno przejść. Zobaczymy. Ale w nocy tak bolało, że aż z bólu się popłakałam.
![]() |
#1985 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękujemy wszystkim za miłe przyjęcie
![]() SoNeRa strasznie się cieszę, że Ty też oczekujesz bliźniaków! U nas w rodzinie zdarzały się(oczym dowiedziałam się dopiero niedawno). Ja mam 27lat i trochę się z mężusiem staraliśmy...U mnie dzisiaj zaczął się 13 tydzień czyli 4miesiąc!Jejku jak ja się cieszę!Nadal biorę duphaston i sporo witaminek(bo mam anemię), luteinę odstawiłam już parę dni temu. Od wczoraj zaczęłam też brać witaminki ciążowe zalecane od 13tygodnia ciąży(feminatal 400). Nasze bliżniaki też są dwujajowe, dwukosmówkowe i dwuowodniowe. Strasznie bym chciała, żeby to była parka... Mój tata twierdzi że 2 dziewczyny, mąż że 2chłopaki lub parka ![]() Uważam, że dla dziewczynki łatwiej jest wybrać imie niż dla chłopca. Mi osobiście podoba się Julka, Zuzia, Maja, Felicity a dla chłopca(tu mąż ma zupełnie inne zdanie) to też Tymek, Feliks. Oj, oby tylko było wszystko dobrze! Ja w poniedziałek idę na badanie przesiewowe(czyli chodzi o kość nosową i jakąś w szyji?). U jednego maleństwa kość nosowa była już widoczna prawie 3 tygodnie temu, a drugi przybiera takie pozycje, że nie widać. Oby ułożył się odpowiednio w poniedziałek. Bóle brzucha są teraz jak najbardziej prawidłowe(tzn kłucia, ciągnięcie to po jednej to po drugiej stronie)gdyż rozciągają się wiązadła i powiększa macica(tak mi powiedziała moja lekarka). Ale się rozpisałam ![]() Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tym na czczo to chyba raczej musze być, bo będą wszystko badać we krwi, łacznie z hormonami i moczem, więc pewnie lepiej, żeby było czysto, wiesz tutaj robią troche inne badania jak w Polsce... Cytat:
![]() ![]() A co do kołysanei i wierszyków, to ja raczej będę uczyła moje d ziecko polskich wierszyków ![]() ![]() [/quote] Wiem, że może i nie za często sie udzielam, ale na fotum to już dośc dawno zawitałam.... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A my chyba jedziemy na wycieczkę, jeszcze nie wiem gdzie.... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Judy ale masz fanie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daria juz niedlugo wasz domek bedzie wygladac przepieknie ![]() ![]() ![]() ![]() astrzyk a ty gdzie rodzialas?
![]() |
#1989 |
Zakorzenienie
|
kurka muszę się w pracy dopytać czy mi przysługuję dłuższy urlop macierzyński skoro bliżniaki - ale wątpie bo i tak jest długi.
Co do imion to widzę, że przewija się Tymek często. Ja dopiero wstałam i jem śniadanko - zaglądne potem.
#1990 |
Raczkowanie
|
Ja mieszkam całe życie w Polsce, wiem że to dziwne w dzisiejszych czasach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie może zgagę?mnie męczy już pół dnia i nie wiem co mogę na to wziąć myślałam, że może mleko ale nie skutkuje:/jakie są inne metody nie chcę brać ranigastu bo już i tak ten antybiotyk biorę:/
#1993 |
Wtajemniczenie
|
z mlekiem to jest niestety tak, żepomaga ale później zgaga wraca z większą siłą.....podobno cukierki miętowe pomagają, ale tego nie jestem pewna - ogólnie mięta powinna pomóc - z akcentem na "powinna"...
złotego środka chyba jeszcze nikt nie wynalazł;] podobno jedzenie mniejszych porcji i bardziej lekkostrawnych pomaga ale to chyba nie w ciąży...w ciąży nawet jak się jedzie na samych owocach to zgaga potrafi dopaść... ja to dzisiaj się męczę z bólem brzucha....codziennie od czasu do czasu mnie pobolewał ale nie tak jak dzisiaj nawet się śmiać nie mogę bo sprawia mi to ból a do tego kilka razy takie kłucie mnie złapało, że myślałam, że się przewrócę... kurczę jak ja wytrzymam jutro w pracy (w delegację jadę - w poniedziałek w drugą delegację...na Pollagrę, czyli jakieś 400-500km...)
#1994 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sonera co do zgagi to mnie pomagały migdały, na pewno nie zaszkodzą, więc możesz spróbować. No i smectę też chyba można. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
![]()
witam wszysktie mamusie w niedzielny poranek
![]() niedziela u nas piekna choc chlodna. Powidzcie mi, czy was tez dopadl wstret na niektore potrway ktore kiedys lubialyscie? Ja np. nie moge zniesc zapachu-smaku salaty i brokol ![]() Odwrotnie mam za to z pomidorem ktorego uwielbiam a w przeszlosci po prosu lubialam.
#1997 |
Zakorzenienie
|
hej Dziwuszki mnie znów ta zgaga dopadła
![]() Co do wstrętu do potraw to jeszcze jakiś tydzień temu słodycze mogły dla mnie nie istnieć mimo że wcześniej pożerałam je garściami. Teraz to tak mogę zjeść ale nie mam ochoty jakiejś wielkiej. Dawniej uwielbiałam śledzie a teraz blehhh. A jak u Was z ogórkami kiszonymi?Ja uwielbiam mama mi do Anglii musiała podać domowo robione przez znajomych ![]()
#1999 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny!
Ale dzis jesiennie za oknem i tak jakos melancholijnie... raspberry dzieki za slowa pociechy, przy okazji mi sie przypomnialo, ze mam 1,7mkw. pralni! (toaleta przerobiona na pralnie) ![]() w DE raczej bedziesz miala znieczulenie przy szyciu ![]() przy okazji: dziekuje pieknie za cwiczonka ![]() co do wybrzydzanek to ja nie moge jesc jajek, zwlaszcza smazonych oraz smazonej cebulki i w ogole ciezko znosze smazeninowe zapachy oraz zapach szczypiorka i cebuli. poza tym jem wszystko ![]() astrzyk ja tez malo swatowa jestem- nigdy nie latalam samolotem ![]() buziaczekk fajny sen, ale Ty chcesz chyba bardziej dziewuszke? Judy zycze, zeby sie nie potwierdzilo z ta hemofilia.plusem jest to, ze jesli juz wykryja to chyba taka lagodna,bo to choroba ujawniajaca sie zazwyczaj u dzieci. Teskni Ci sie za PL? gosia j zdrowiej szybiutko ![]() SoNeRa ze zgaga to tak jak pisala emilka, male porcje, zadnych napojow gazowanych, dieta lekkostrawna. I cierpliwosc, po ciazy przejdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2001 |
Zakorzenienie
|
Hmm co do napojów gazowanych to u mnie jest taki problem że po wodzie mineralnej niegazowanej wymiotuje i mnie mdli a po wodzie mineralnej gazowanej sie dobrze czuje
![]() Myślicie że to może mieć zły wpływ na dzidziusie ta gazowana? Co do samolotów to ja lecę za 2 tygodnie do Polski(będzie to początek 2 trymestru)a potem lecę na świeta(będzie to koniec 2 trymestru)i kupuję jedynie te podkolanówki specjalne i dużo będę piła podczas lotu. Położna powiedziała, że można latać jak ktoś nie plami.
#2002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dostałam przykazanie do pływania i ćwiczenia mięśni kegla od mojego fizjoterapeuty. Mam spotkania z nim dlatego, że pobolewają mnie czasem plecy w odcinku dolnym. I to 3 kręgi dokładnie czy dyski już nie wiem ![]() ![]() A jak u Was z mdłościami przeszły już? Ja się czasem martwię jak mnie nie mdli lub nie wymiotuję tzn martwię się czy wszystko ok ![]()
![]() |
#2004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Muszę powiedzieć mamie żeby mi kupiła to M jak mama bo tutaj niby czytam angielskie gazetki o ciąży ale jakoś takie hmm mało poradnicze. Już się nie mogę doczekać aż M wróci z zakupów bo od paru dni mam ochotę na pieczarki i dziś mamy na obiad zapiekankę (makaron, pieczarki i ser)już się doczekać nie mogę ![]() A i też macie zapachy bardzo wyczulone?mi to wszystko śmierdzi nie mogę nawet perfumów urzywać:/jak M się wykropi to też się drę.
#2006 |
Zakorzenienie
|
Ja tez juz zorbilam cala liste czasopism na temam ciazy i siostra Tz juz niedlugo mi je przywiezie
![]() ![]() ![]() ![]() Jedyne czego nie jestem w stanie zniesc to smrodu surowego miesa.
#2007 |
Zakorzenienie
|
oj tak co do mięsa to się zgadzam. Kiedyś miałam taki dzień, że mi śmierdziało zza łóżka potem z szafy potem z lodówki z szafki grr wszędzie, myślałam że oszaleje!!!
Macie już coś kupione dla Waszych pociech?jakieś takie drobnostki?i co myślicie o kupowaniu pampersów wcześniej po troszku? My chyba będziemy kupowali jak będzie pormocja to paczuszkę bo przy bliźniakach to nam na pewno będzie dużo pieluszek szło ![]()
#2008 |
Zakorzenienie
|
Co do rzeczy dla dzidziuska, ja mam jedynie trzy pajacyki kotre kupialm kiedy bylam pierwszy raz w ciazy. Do tego pare ubranek ktore dostalismy jako prezent slubny od znajomych
![]() ![]() Mysle ze mozesz pampersy na promocji kupic, ale nie za duzo bo maluchy szybko wyrastaja. No chyna, ze bedziesz kupowac rozne rozmiary.
#2009 |
Zakorzenienie
|
myślałam o różnych rozmiarach właśnie. Póki co mam 2 małe paczki pampersów numer 1 bo były na przecenie jak wracaliśmy we wtorek z usg to kupiliśmy
![]() ![]() Ale mnie ta zgaga męczy - czekam na migdały M ma kupić na zakupach. Już mi sie nudzi nie ma go i nie ma ![]() ![]() Tak już bym chciała znów bobaski zobaczyć na usg ale muszę czekać do 25 września.
#2010 |
Raczkowanie
|
Z pieluchami jest ten problem że nam np kompletnie na początku nie pasowały Pampersy, bo ciągle Paweł je przesikiał bokiem. Wiec kupowaliśmy Huggisy. Ale potem Huggisy miały coś że wróciliśmy do Pampersów. Więc ciężko byłoby zrobić zapas. Może lepiej zrób sobie skarbonkę pieluszkową i odkładaj tam co jakiś czas na paczkę? A chusteczki to chyba można o ile np nie będą uczulać albo coś. Bo to niby wszystko hipoalergiczne ale by np Johnsona nie możemy stosować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.