|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Hej
Mam ważne pytanie Czy u nas w Pl jest jakiś okreslony czas ile trzeba miec przepracowane tygodni aby uzykać macierzyński??? Np. czy jesli miałabym umowe o prace od połowy października a urodziłabym w terminie czyli ok 25-27 marca i wtedy wychodzi że mam pzrepracowane 5 miesięcy i 2 tyg tak około. to czy należec mi sie bedzie zasiłek bo słyszałm że tzreba miec przepracowane 6 miesięcy??? Konczitko !!! Strasznie mi przykro!! Trzymaj sie !!!
![]() |
#2012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Woda Ci śmierdziała, zatrucie hmm ![]() Do mnie @ sie zbliza bo już syfy zaczynaja wychodzić. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2009-10-05 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Woda śmierdziała nie tylko mi - tak zgłupiałam, że dałam ją powąchać koledze z pracy i też stwierdził, że chyba nieświeża jest. Inaczej bym sobie pewnie różne rzeczy wkręcała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A Ty może się nie strułaś ... Tylko inny powód takich dolegliwości .... ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Hejki, a ja przed chwilą wstałam. Położyłam się na trochę poleżeć ... To wstawanie rano mi nie służy - spać się chce. Do tego moje piersi po prostu dziwne są. Od rana jak dotykałam to bolały i sutki były wrażliwe. Jak przed chwilą wstałam to nic nie bolały, a teraz ani bolą ani nie bolą ![]() A dziś dowiadywałam się o ten lek na nowy cykl (Lametta) i okazało się, że w moim mieście w aptekach go nie ma, ale na szczęście mogą mi zmówić z dnia na dzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Zakorzenienie
|
Malami, chyba jednak to nie inny powód dolegliwości, bo właśnie wróciłam z toalety i na papierze były dwa skrzepki i kropelki krwi. @ jutro się pewnie rozkręci
![]() Dobrze, ze możesz lek zamówić od ręki. Czasem czeka się bardzo długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
kosmitka
|
Konczitko, tak mi przykro, wierzę, że potrzebujecie czasu, przemyślenia, spokoju. I wszystko się na pewno ułoży.
![]()
![]() |
#2017 |
Zadomowienie
|
madziwnia, nie wiem skąd masz takie informacje?? zasiłek macierzyński przysługuje Ci, jeśli w trakcie ubezpieczenia chorobowego urodzisz. a świadczenia z ubezp.chorobowego (czyli np. zas. macierzyński) przysługują Ci po 30 dniach ubezpieczenia (czy miesiącu, nie pamiętam jak jest w przepisach).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie co to za umowa i kiedy się kończy. Jeśli na czas nieokreślony - będziesz ubezpieczona, więc będzie zasiłek. Jeśli na czas określony lub okres próbny - zostanie przedłużona do dnia porodu i będzie zasiłek. Jeśli na zastępstwo i skończy się przed terminem porodu - nie będzie przedłużona, nie będziesz ubezpieczona i nie ma zasiłku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
Zadomowienie
|
Witam
Przepraszam dziewczyny, że wcinam się w Wasz wątek ale mam pytanie robiłam badania hormonalne wszystkie wyniki w normie, ale stosunek LH i FSH nieprawidłowy, usg wykazało też torbieliki na jajnikach, dostałam duphaston mam go brac od 14 dc przez 10 dni , ale wczoraj tez wyczytałam, ze moze hamowac owulacje, czy jest to mozliwe skoro chodzi mi własnie o jej wywołanie , jeden plus to, że lekarka mnie pocieszyła, że nie jest źle
#2020 |
Zadomowienie
|
Nika - nie wiem czy nie za późno, ale jednak trzymam za Was kciuki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Zakorzenienie
|
Witam,
U mnie pogoda pod psem.Nie chce mi sie nic ale mam wycieczkę do centrum.Czekam tylko na listonosza i idę. Dziś zaczęły się plamienia i to duze.Równy tydzień po owulacji. I jajnik mnie kłuje non stop.Nawet w nocy. Jeszcze tak nie miałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Trafiłam do dobrego endo-gina, który prowadzi moje leczenie i po pół roku wiem na 100%, że miałam owulację stwierdzoną monitoringiem. Co do duphastonu to jeżeli miałam przepisywany to od 16 dc przez 10 dni, a potem po około 5 przychodziła @, bo rzeczywiście przez ten lek może nie być owulki. No chyba, że u Ciebie owulacja występuje wcześniej. Jakby nie było z PCO można żyć, a leczenie przynosi efekty w postaci fasolki - i na ten właśnie efekt czekam i wierzę, że i u mnie tak będzie ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Konczita nie wiem co napisać b brak mi słów i jest mi bardzo przykro ![]() ![]() Kropka Kontroluj skarbie ta arytmie serca koniecznie ![]() Karenina jaki śliczny dzidziuś aż łzy mi poleciały z oczu ![]() Darianna powodzenia w poszukiwaniu mieszkanka mocno 3mam ![]() Nika trzymaj się kochanie !!!Jesteśmy razem z Tobą ![]() A u mnie dzisiaj 25 d.c i teraz pozostało tylko czekać na @ a powinna przyjść koło piątku a nie nastawiam się na nic więcej ponieważ raczej nie miałam owulacji w tym cyklu po IUI tak jakoś nic mi nie było i śluz tez taki jakiś skąpy był ![]() ![]() Życzę miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Zakorzenienie
|
Ktoś wie gdzie jest Nika??
?? ?? ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zadomowienie
|
a Nika chyba w rozpakowywalni, na mamusiowym też jej nie było... podglądałam....
![]()
#2026 |
Zakorzenienie
|
Może i plamienie implementacyjne ale zawsze tak mam. Ale kłucie jajnika to nowość. No nic pozostaje mi czekać tak do połowy miesiaca i sie zobaczy.
Zresztą mam teraz troche stresów przez to mieszkanie więc mogą być nici z ciaży. Byłam w urzędzie miasta i mam jutro isć na spotkanie z doradcą od bezdomnosci.Nie wiem chyba sie zadłużymy i wynajmiemy normalnie mieszkanie bo tak chodzić i się prosić to jakoś wstyd mi. Nikuś ![]() ![]() Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2009-10-06 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Zakorzenienie
|
![]() Nikusia pewnie urodziła ... wpadam zobaczyc czy sa wiesci ale widze ze cisza ma ktos nr do nich nr tel ?
#2028 |
Wtajemniczenie
|
Nika ja także czekam z niecierliwością wielką na relacje.Bo juz chyba nie ma wątpliowości że nasza Nika została mamusią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
Nika już??? od rana paznokietki zżeram co dziewuszkami
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczy ny wiecie co na kazdym watku kobity udzielały mi odpwoedzi.. super jesteście!!!
Już wszystko wiem. więc może uda mi sie załatwic ta umowe o prace.. ale z datą co najwyżej od jutra bo jestem na zasiłku dla bezrobotnych i dzis akurat byłam w urzedzie pracy na podpisie wiec odnotowane że nie pracuje wiec od jutra data moze być. dlatgeo nie moge miec umowy z data pierwszy 1.10. KOLEJNA REWELACJA Przyznali nam kredyt!!! 40 tys tyle ile chcielismy!!! tylko w tym roku to nie zdązymy za duzo zrobic bo juz codziennie w piecu palone okna powymieniamy i zobaczymy co jeszcze sie da!!! Kolejna REWELKA..... nie mam bakterii w moczu... tylko jednak poszło zanieczyszcvzenie z nadżerki a nie z poczu!! jupi!!! wyniki mam ksiązkowe!! ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Nika!!!Rety!!! Kciuki zaciśniete i czekamy na ciebie z niecierpliwościa!!!
![]() |
#2031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie odpisuje na sms'y. ![]() Obstawiam, że coś się tam dzieje w temacie. I się denerwuję... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
kosmitka
|
Nika, kciuki mocno zaciśnięte!
Dorotko ![]()
![]() |
#2033 |
Zakorzenienie
|
ehh mam nadzieje ze Lenka juz na swiecie i Nika zapomniała o całym wizazowym swiecie ...
![]()
![]() |
#2034 |
Zakorzenienie
|
Oj ja też się zaczynam denerwować i co chwilę wizaż odświeżam
![]() ![]() Teraz tak zauważyłam, że ja już rok tu jestem...tyle się pozmieniało...tyle dzieciątek na świecie i w drodze ![]() ![]()
Edytowane przez agusia8524 Czas edycji: 2009-10-06 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
agus to jak karuzela ... ale nika mogłaby dac cynka co i jak ![]()
![]() |
#2036 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem z Wami wziąż....Nika trzymaj się dzielnie.....
Kropa.....nie wierze....hihihi gratulacje mam składac? ![]() Konczitko jestem z tobą....
Anka. Edytowane przez aankaa78 Czas edycji: 2009-10-06 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nika - kciukasy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Przyczajenie
|
Witajcie.
Już dawno nie gościłam na Wizażu i zapomniałam że chociaż tutaj można odnaleźć wsparcie. Staramy się z mężem o dzidzie 2,5 roku. Ciągle nic. Wszystkie koleżanki dookoła pojawiają się z brzuszkami po kilku tygodniach, miesiącach starań. A ja czekam... Widzę jednak, że nie jestem sama. To troszkę pociesza. Już nie wiem co robić. Straciłam nadzieje. Pomóżcie!!! ![]() Co gorsza mieszkam w Anglii, lekarze tutaj twierdzą, że martwić to powinnam się dopiero po około 4 latach starań. Przeglądając internet jednak spotkałam się z opinią, że po roku/dwóch czasu trzeba zacząć już robić coś konkretnego w tym kierunku z pomocą lekarza. Wiecie coś więcej na ten temat? Dziękuję z góry za jakiekolwiek podpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Nika, myślałam, ze już będzie jakaś wiadomość, a tu nic ![]() ![]() Dziewczyny, przepraszam, że nie odpiszę, ale dopiero wróciłam z ikei. Meble kupione, ale ja jestem tak wypluta, że szkoda gadać. Nie wiem, do której teraz pisać prośbę o zmianę na liście, do Konczity czy Darianki. więc dziewczyny, może mi któraś zmienić datę @ na 6 października? Dziękuję ![]() Dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.