Wrocław! ;-) cz. 2 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-13, 18:16   #2011
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Dot.: Wrocław! ;-) cz. 2

Jeśli byś mogła I jeszcze o cenę

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 18:22   #2012
paula-zla
Zakorzenienie

Ok, dopytam A masz jeszcze jakieś konkretne pytania? Będę wiedziała na co zwrócić uwagę
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 18:26   #2013
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Jak odbywają się zajęcia? Jakie są przykładowe zadania domowe? Czy są w trakcie nauki jakieś testy sprawdzające wiedzę? Czy prowadzący są mili?

cudo <3
Stary 2011-03-13, 18:39   #2014
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Jak odbywają się zajęcia? Jakie są przykładowe zadania domowe? Czy są w trakcie nauki jakieś testy sprawdzające wiedzę? Czy prowadzący są mili?
Też chodziłam do Empik School na wakacyjny intensywny. Jak napisano powyżej - robi się semestr nauki w miesiąc, zajęcia codziennie od poniedziałku do piątku po 3h lekcyjne bez przerwy. Ja miałam od 17:35 do 19:15 (czy coś takiego).

Testy duże były dwa - po każdych trzech rozdziałach. Do tego dodatkowo cztery małe kartkówki. Plus 5 prac do napisania. Zadania domowe jakieś tam były.

Prowadzącą miałam super, ale wiadomo, że to zależy od człowieka Teraz chodzę na roczny kurs. Przenosiłam się ze względu na godziny, ale obie babki w porządku. Za to miałam zastępstwo ostatnio i to była tragedia :/

Mi wakacyjny kurs odpowiadał, bo było bardzo szybkie tempo nauki i ja się bardzo dużo nauczyłam! Cenowo: za pierwszy miesiąc płaciłam 640zł, za drugi 499zł - nie najtaniej ale warto!
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 18:39   #2015
Apiska
Zakorzenienie

tez jestem zainteresowana intensywnym kursem j.angielskiego.
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 18:57   #2016
paula-zla
Zakorzenienie

Widzę, że jedna Wizażanka udzieliła już wyczerpującej odpowiedzi, a ja przed chwilą wysłałam wiadomość kuzynce
Sama zamierzam zapisać się do Empik School na wakacyjny kurs w celu podszlifowania angielskiego

wymienię
Stary 2011-03-13, 19:04   #2017
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

A jak myślicie jaki poziom języka będzie odpowiedni na wyjazd na praktyki?

cudo <3

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-13, 19:39   #2018
Rilla82
Zakorzenienie

Wiecie nie chcę robić empikowi antyreklamy, ale sama jestem lektorką i metodykiem i wiem, jak to wygląda "od kuchni". Jest tam wprawdzie kilku świetnych nauczycieli, ale też i wiele osób przyjętych do pracy tylko po licencjacie lub też wyższej szkole filologicznej, w której poziom językowy nie jest najlepszy. Sama osobiście przeprowadzałam rozmowę w sprawie pracy z dwiema dziewczynami, które pracowały właśnie dla szkoły empik, a robiły katastrofalne błędy językowe. Zresztą moja znajoma, która jest doktorem na filologii, dorabiała w szkole prywatnej i sama kilka takich pań oblewała za braki w języku, a one w tym czasie pracowały jako lektorki... Podejrzewam, że w innych szkołach może być podobnie, więc pytajcie o wykształcenie i doświadczenie lektorów. Osoba po dziennych studiach na UWr lub choćby po "koledżu" nauczycielskim raczej będzie lepsza niż po prywatnej wyższej szkole. Choć oczywiście wykształcenie to nie wszystko...Uwaga też na nativów, którzy w swoim kraju byli np. hydraulikami i przyjeżdżają tutaj z przekonaniem, że będą wspaniałymi nauczycielami. Dziewczyny, jak już płacicie i to nie mało, to naprawdę wymagajcie.

Edytowane przez Rilla82
Czas edycji: 2011-03-13 o 19:42
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 19:44   #2019
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Wiecie nie chcę robić empikowi antyreklamy, ale sama jestem lektorką i metodykiem i wiem, jak to wygląda "od kuchni". Jest tam wprawdzie kilku świetnych nauczycieli, ale też i wiele osób przyjętych do pracy tylko po licencjacie lub też wyższej szkole filologicznej, w której poziom językowy nie jest najlepszy.
No ja ostatnio miałam przykład takiej babki, jak miałam zastępstwo :/ Sama nie uważam, żebym była dobra w angielskim, ale to co ta kobieta wyprawiała to wołało o pomstę do nieba :/ Do tego tragiczna wymowa... Ale pozostałe osoby, z którymi miałam do czynienia były w porządku Wiadomo, że wszystko zależy od ludzi i nie ma co uogólniać...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 19:53   #2020
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Wiecie nie chcę robić empikowi antyreklamy, ale sama jestem lektorką i metodykiem i wiem, jak to wygląda "od kuchni". Jest tam wprawdzie kilku świetnych nauczycieli, ale też i wiele osób przyjętych do pracy tylko po licencjacie lub też wyższej szkole filologicznej, w której poziom językowy nie jest najlepszy. Sama osobiście przeprowadzałam rozmowę w sprawie pracy z dwiema dziewczynami, które pracowały właśnie dla szkoły empik, a robiły katastrofalne błędy językowe. Zresztą moja znajoma, która jest doktorem na filologii, dorabiała w szkole prywatnej i sama kilka takich pań oblewała za braki w języku, a one w tym czasie pracowały jako lektorki... Podejrzewam, że w innych szkołach może być podobnie, więc pytajcie o wykształcenie i doświadczenie lektorów. Osoba po dziennych studiach na UWr lub choćby po "koledżu" nauczycielskim raczej będzie lepsza niż po prywatnej wyższej szkole. Choć oczywiście wykształcenie to nie wszystko...Uwaga też na nativów, którzy w swoim kraju byli np. hydraulikami i przyjeżdżają tutaj z przekonaniem, że będą wspaniałymi nauczycielami. Dziewczyny, jak już płacicie i to nie mało, to naprawdę wymagajcie.
Nie wiem z kim miała zajęcia moja kuzynka, ale nie narzekała wcale, wręcz przeciwnie. Jaką szkołę mogłabyś polecić?

wymienię
Stary 2011-03-13, 20:20   #2021
Rilla82
Zakorzenienie

Wiesz, tak naprawdę szkoła lektorem stoi i nie mogę z czystym sercem polecić całej szkoły, w której pracuje np. 20 osób, bo z tej dwudziestki nie wszyscy będą dobrzy. Jeśli możecie, to wypytajcie, kto z Wami będzie prowadził zajęcia, czy kilku lektorów, czy też jeden, czy kadra się zmienia w trakcie semestru, jakie konkretnie te osoby mają wykształcenie językowe. A już najlepiej umówcie się na lekcję próbną bądź chociaż rozmowę z lektorem. Dobra szkoła powinna oferować taka możliwość. popatrzcie tez na stronach internetowych, jak prowadzona jest rekrutacja. Niestety szkoły- molochy typu profi i empik zatrudniają często "jak leci" i są tego niestety skutki.

Edytowane przez Rilla82
Czas edycji: 2011-03-13 o 20:23
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-13, 21:41   #2022
Apiska
Zakorzenienie

Dziewczyny czy ktoras z was posiada materiały odnośnie dzieci z zaburzeniami zachowania i emocji? Konkretnie definicja, odkrywca, czestotliwośc wystepowania, charakterystyczne objawy. Wszystko poparte literaturą.
Ślub

41/40
Stary 2011-03-14, 08:17   #2023
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras z was posiada materiały odnośnie dzieci z zaburzeniami zachowania i emocji? Konkretnie definicja, odkrywca, czestotliwośc wystepowania, charakterystyczne objawy. Wszystko poparte literaturą.
A na kiedy potrzebujesz? Mam sporo tego jeszcze ze studiów, tylko w domu dziś będę pewnie dopiero po 19-tej.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 11:56   #2024
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

a któraś z Was może orientuje się, czy i gdzie są organizowane jakieś kursy komputerowe dla seniorów?
Stary 2011-03-14, 12:14   #2025
czikorita
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AGATkA_eSZ Pokaż wiadomość
a któraś z Was może orientuje się, czy i gdzie są organizowane jakieś kursy komputerowe dla seniorów?
W filiach biblioteki publicznej - najlepiej osobiście zapytać w najbliższej filii.
czikorita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-14, 12:14   #2026
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGATkA_eSZ Pokaż wiadomość
tutaj masz akurat ogłoszenie, że potrzebni sa wolontariusze do takich kursów (nie mogę znaleść właśćiwiego linku). ale kurs jest organizowany i jest bezpłatny. odbywa się na placu dominikańskim
http://mlodzi.wroclaw.pl/index.php?o...rty&Itemid=180
masz podany telefon i mejl. możesz się dowiedzieć więcej.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 17:31   #2027
monis_100
BAN stały

Chetym dziewczynom oferuje moja ambasadorska znizke 35% na kosmetyki paese I mozliwy odbior osobisty raz w miesiacu na terenie Wrocławia
monis_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 18:21   #2028
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
A na kiedy potrzebujesz? Mam sporo tego jeszcze ze studiów, tylko w domu dziś będę pewnie dopiero po 19-tej.

Hej potrzebuje to jak najszybciej, w pt spotykamy się z dziewczynami i będziemy opracowywać wspólnie. teraz zbieramy materiały.
Ślub

41/40
Stary 2011-03-14, 18:55   #2029
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość
Hej potrzebuje to jak najszybciej, w pt spotykamy się z dziewczynami i będziemy opracowywać wspólnie. teraz zbieramy materiały.
Apisko- to co mam postaram się jutro zebrać i wysłać ok? Bo dziś już konam, chłopy dały mi wycisk dziś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-14, 19:09   #2030
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Apisko- to co mam postaram się jutro zebrać i wysłać ok? Bo dziś już konam, chłopy dały mi wycisk dziś
Jasnę, bede baaaardzo wdzięczna ;-) Powiedz mi jeszcze, czy pedagogiczna jest bdb wyposażona? Artykuły z czasopism psychologicznych tam znajde??
Ślub

41/40
Stary 2011-03-14, 19:39   #2031
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Artykuły na pewno Czy dobrze wyposażona- no tak, tylko czasem ciężko dostać różne pozycje. Powiem Ci, że dużo dobrych psychologicznych książek dostałam u siebie na Roosvelta w bibliotece.
Prenumeruję Psychologię w Szkole, zobaczę, czy coś tam jest na ten temat. Z ostatniego numeru pamiętam tylko artykuł o ADHD u dzieci.
A patrzyłaś na stronie CEN?

Edytowane przez Impersona
Czas edycji: 2011-03-14 o 19:41
Stary 2011-03-14, 19:45   #2032
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czikorita Pokaż wiadomość
W filiach biblioteki publicznej - najlepiej osobiście zapytać w najbliższej filii.
Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
tutaj masz akurat ogłoszenie, że potrzebni sa wolontariusze do takich kursów (nie mogę znaleść właśćiwiego linku). ale kurs jest organizowany i jest bezpłatny. odbywa się na placu dominikańskim
http://mlodzi.wroclaw.pl/index.php?o...rty&Itemid=180
masz podany telefon i mejl. możesz się dowiedzieć więcej.
Dziękuję
Stary 2011-03-14, 19:45   #2033
paula-zla
Zakorzenienie

Dostałam odpowiedź od mojej kuzynki, więc tak: kurs wakacyjny 500 zł za miesiąc nauki, zajęcia od poniedziałku do piątku po 2,5 h, godziny można sobie wybrać.
Zajęcia są tylko po angielsku, nie można w ogóle używać polskiego, ale wszystko jest tak tłumaczone, że rozumiesz. Zajęcia polegają na tym, że prowadzący dzieli grupę na zespoły, rzuca temat, słownictwo i rozmawia się z osobami z grupy, z prowadzącymi. Są też gry po angielsku. Zadań domowych nie ma, bo przy intensywności zajęć uczysz się na bieżąco. Ewentualnie trzeba powtórzyć słówka. Czasem jakieś ćwiczenia są do zrobienia, ale to pestka. Na zajęciach korzysta się z podręcznika Face to Face. Najpierw pisze się test wiedzy, a potem lektor przeprowadza indywidualną rozmowę w j. angielskim i na tej podstawie dopasowują Cię do grupy. Wszyscy ludzie są tam mili - lektorzy, babki, które zapisują i udzielają info.

wymienię
Stary 2011-03-14, 21:35   #2034
isiaczekk
Zakorzenienie

Witam! Co prawda nie jestem Wroclawianka, ale mam do Was prosbe. Szukam pewnej marynarki z Reserved, niestety w mojej okolicy juz ich nie ma, a Panie ze sklepu nie chca mi jej sprowadzic. Na stronie sklepu widzialam, ze duzy asortyment tego ciucha jest we Wroclawiu na pasazu grunwaldzkim. I tu mam pytanie: czy moge liczyc na Wasza pomoc w zakupie? Bardzo mi zalezy.... Wszystkie koszty oczywiscie pokrywam ja...
Stary 2011-03-15, 11:39   #2035
Mitsukki
Naczelny Hipster

Informacja na stronie Reserved jest opracowana na podstawie wielkości sklepu, znaczy jeśli w ich mniemaniu sklep jest duży, to podają informację, że jest dużo tam danej rzeczy. Przejechałam się już tak szukając w całym Wrocławiu wisiorka w Reserved ;P I gdzie się nie ruszyłam, to na stronie było, że jeszcze dużo jest, a na miejscu ani jednego, aż w końcu jedna ze sprzedawczyń wyjaśniła mi fenomen informacji na ich stronie internetowej ;P
Ja niestety nie bardzo mam jak pomóc, bo do Reserved nijak mi teraz iśc ;(
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 11:42   #2036
isiaczekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Informacja na stronie Reserved jest opracowana na podstawie wielkości sklepu, znaczy jeśli w ich mniemaniu sklep jest duży, to podają informację, że jest dużo tam danej rzeczy. Przejechałam się już tak szukając w całym Wrocławiu wisiorka w Reserved ;P I gdzie się nie ruszyłam, to na stronie było, że jeszcze dużo jest, a na miejscu ani jednego, aż w końcu jedna ze sprzedawczyń wyjaśniła mi fenomen informacji na ich stronie internetowej ;P
Ja niestety nie bardzo mam jak pomóc, bo do Reserved nijak mi teraz iśc ;(
Chyba jednak nie do konca tak to dziala...
Dziewczyny prosze o pomoc....
Stary 2011-03-16, 22:27   #2037
Apiska
Zakorzenienie

impersona - dzięki za maila, w pt rano go przejrze, dzis zupełnie nie miałam kiedy
Ślub

41/40

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 08:43   #2038
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Apisko- on jest niekompletny Bo w notatkach znalazłam tylko odniesienie do dwóch książek i w necie dość fajnie opracowany temat.
Nie miałam czasu przejrzeć Psychologii w Szkole, postaram się to dziś zrobić.
Stary 2011-03-17, 21:15   #2039
caate
Zakorzenienie

GG do caate

dziewczyny orientujecie sie, gdzie dostane biustonosze rozmiarowki 60-65 D/E? Milla i Triumph odwiedzilam, nie znalazlam tam nic, wiec jakbyscie znaly inne sklepy, to bede wdzieczna za podzielenie sie info
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-03-17 o 21:23
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 08:04   #2040
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
dziewczyny orientujecie sie, gdzie dostane biustonosze rozmiarowki 60-65 D/E? Milla i Triumph odwiedzilam, nie znalazlam tam nic, wiec jakbyscie znaly inne sklepy, to bede wdzieczna za podzielenie sie info
Myślę, że znajdziesz coś w Matinie na Jedności Narodowej (jest polecana na tych wszystkich stronach brafitterskich). Chociaż wybór jest dużo mniejszy niż w Milli. Byłaś w oby Millach? Jest jeszcze Onlyher na Jagiełły.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości