przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-09, 19:17   #2011
ananonda191
Zadomowienie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Takie zlepianie się włosow w strąki występuje nie tylko u osób z przetłuszczającymi sie wlosami, chociaz oczywiście im bardziej przetłuszczające się włosy, tym większa "szansa" na strąki. Czy przeczesywanie włosów co jakiś czas nie pomaga? Ja mam taki sam problem, dlatego noszę włosy upięte wysoko klamerką.

Możesz sprobować płukać włosy octem, co zamyka i wygładza łuski włosa. Do szklanki chłodnej wody wlej parę kropli octu (nie za dużo, tyle aby tylko zakwasić wodę), polej włosy tuz po umyciu, a po paru sekundach przepłucz dokładnie chłodną wodą.

A czy ocet nie zaszkodzi włosom? Właśnie zrobilam płukankę.. Ale ocet to alkohol przecież A co ocet ma w sobie , że te łuski zamyka? Włosy będą pewnie pięknie lśnić, ale czy nie wysuszą się?

Właśnie znalazłam w necie taką informację o occie:
"Płukanie włosów w słabym roztworze octu pozwala dokładnie usunąć resztki piany i mydła i zapobiega przetłuszczaniu się włosów sprawiając, że długo pozostają one świeże, pachnące i z połyskiem. Stare domowe recepty mówią również o tym, że regularne dodawanie octu do ostatniego płukania włosów opóźnia ich siwienie."

Edytowane przez ananonda191
Czas edycji: 2009-03-09 o 19:23
ananonda191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-09, 21:46   #2012
MalaArielka
Wtajemniczenie

Ja z kolei zastosuję dzisiaj po raz pierwszy odżywkę "Fitomedu" to tłustych włosów. Napiszę potem o efektach
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 06:11   #2013
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Ja z kolei zastosuję dzisiaj po raz pierwszy odżywkę "Fitomedu" to tłustych włosów. Napiszę potem o efektach
Nie widziałam nigdy tej odżywki, tylko same szampony. Daj znać jak się sprawuje, bo mnie to naprawdę ciekawi
Stary 2009-03-10, 09:15   #2014
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ananonda191 Pokaż wiadomość
A co ocet ma w sobie , że te łuski zamyka?
Kwas . Trochę podsuszy. Zwróciłam się w stronę płukanki octowej po tym, jak przekarmiłam swoje włosy olejami i proteinami. Jak zrobisz mieszankę octową wsadź do niej palec i poliż . Mieszanka musi być jedynie lekko kwaśna. Ja już
octu nie spłukuję. Zapach bardzo szybko wietrzeje.
Z moich obserwacji - ocet spirytusowy jest lepszy niż ten jabłkowy.
Recepta mojej Babci, która dożyła sędziwego wieku i miała pokaźnych rozmiarów warkocz.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 16:50   #2015
ananonda191
Zadomowienie

A po czym mozna poznać, ze włosy są przekarmione? I Twoja babcia zawsze tylko tej płukanki? Nic poza tym do pielęgnacji?
ananonda191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 17:27   #2016
viki1988
Zakorzenienie

Również używam płukanki octowej, ale jak dla mnie to nie ma żadnego wpływu na przetłuszczanie sie włosów, robię z octem z białego wina i nie spłukuję już potem
Stary 2009-03-10, 17:34   #2017
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Jateż mam problem z przetłuszczającymi się włosami
muszę myć je codziennie a i tak są już po paru godzinach przyklapniętę i na czubku głowyprzetłuszczone
mam tak odkąd pamiętam

co możecie polecić dobrego aby się włosy tak szybko nie przetłuszczały??

z góry dzięki za radę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-10, 17:39   #2018
Narek
Zakorzenienie

Przeczytać wątek

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 22:05   #2019
iga9
Raczkowanie

Dziewczyny dopisuję się do walki z moim tłuszczem na włosach. I witam się w tym wątku
Cześć przeczytałam - wstępną selekcję środków zrobiłam. Ale jeszcze poczytam dalej i ochłonę bo musiałabym wydać ze 100 jakbym zakupiła wszystko co wypisałam
Ale widzę, że mój problem jest spory- nawet zaraz po umyciu widzę, że mam tłuste włosy. I to nie przy skórze głowy, ale na długości i to szczególnie te na karku. Spotkałyście się z czymś takim?
A niestety włosy mi też wypadają i się plączą p myciu (kręcone) więc bez odżywki po myciu i lepszej pielęgnacji maskami nie ruszę.

A stosowała może któraś z wasz oczyszczenie włosów szamponem zmieszanym z sodą?
Aaa- i czy słyszałyście o białej glince do stosowania na przetłuszczające się włosy? W pracy mi ktoś doradzał, ale po wstępnym przeszukaniu forum nie znalazłam nic na ten temat ...

Edytowane przez iga9
Czas edycji: 2009-03-10 o 22:07
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-10, 22:44   #2020
MalaArielka
Wtajemniczenie

Igo, wydaje mi się, że jeśli masz tłuste włosy zaraz po umyciu to znaczy, że nie zmyłaś z nich całego tłuszczu- spróbuj umyć dwa razy pod rząd włosy, powinno pomóc. Ewentualnie daj mniej niż zazwyczaj odżywki.
Chatul,
Ja niby nie mam problemu z przetłuszczaniem się włosów, bo myję je co 3 dni. Jednak używam szamponów przeciwłojotokowych, bo gdy ich nie stosuję to częściej muszę myć głowę. Tak samo większość odżywek powoduje u mnie efekt przyklapnięcia włosów i szybszego ich przetłuszczenia. Dlatego sięgnęłam po odżywkę "Fitomedu" . Włosy są po niej ładne, miękkie i dosyć lśnią, ale nie bardziej niż przy stosowaniu innych specyfików. Myślę, że ta odżywka będzie działać stopniowo i włosy będą coraz lepsze. Zauważyłam jednak, że przy skórze głowy włosy się już lekko rozwarstwiają, jakby miały się zrobić tłuste Może to zbieg okoliczności...
Zaobserwuję jeszcze kiedy mi się przetłuszczą i dam znać
Stary 2009-03-11, 05:31   #2021
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dopisuję się do walki z moim tłuszczem na włosach. I witam się w tym wątku
Cześć przeczytałam - wstępną selekcję środków zrobiłam. Ale jeszcze poczytam dalej i ochłonę bo musiałabym wydać ze 100 jakbym zakupiła wszystko co wypisałam
Ale widzę, że mój problem jest spory- nawet zaraz po umyciu widzę, że mam tłuste włosy. I to nie przy skórze głowy, ale na długości i to szczególnie te na karku. Spotkałyście się z czymś takim?
A niestety włosy mi też wypadają i się plączą p myciu (kręcone) więc bez odżywki po myciu i lepszej pielęgnacji maskami nie ruszę.

Aaa- i czy słyszałyście o białej glince do stosowania na przetłuszczające się włosy? W pracy mi ktoś doradzał, ale po wstępnym przeszukaniu forum nie znalazłam nic na ten temat ...
Brudne włosy na karku? To akurat dziwne. Tam mi się najmniej przetłuszczają. Ale może to kwestia tego jak śpisz? Jak całą noc na plecach to raczej mamy odpowiedź (;

Co do szamponu zmieszanego z sodą to raz użyłam czegoś takiego, ale w innym celu niż zmniejszenie przetłuszczania. Także nie miałam kiedy się przekonać czy działa czy nie. Ale spróbować można.

O glince słyszałam, ale mam tyle produktów, że teraz jej nie kupię. Myślałam też o zielonej glince. Ją też się kupuje w tym samym sklepie co białą?

Cytat:
Igo, wydaje mi się, że jeśli masz tłuste włosy zaraz po umyciu to znaczy, że nie zmyłaś z nich całego tłuszczu- spróbuj umyć dwa razy pod rząd włosy, powinno pomóc. Ewentualnie daj mniej niż zazwyczaj odżywki.
Chatul,
Ja niby nie mam problemu z przetłuszczaniem się włosów, bo myję je co 3 dni. Jednak używam szamponów przeciwłojotokowych, bo gdy ich nie stosuję to częściej muszę myć głowę. Tak samo większość odżywek powoduje u mnie efekt przyklapnięcia włosów i szybszego ich przetłuszczenia. Dlatego sięgnęłam po odżywkę "Fitomedu" . Włosy są po niej ładne, miękkie i dosyć lśnią, ale nie bardziej niż przy stosowaniu innych specyfików. Myślę, że ta odżywka będzie działać stopniowo i włosy będą coraz lepsze. Zauważyłam jednak, że przy skórze głowy włosy się już lekko rozwarstwiają, jakby miały się zrobić tłuste Może to zbieg okoliczności...
Zaobserwuję jeszcze kiedy mi się przetłuszczą i dam znać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-11, 13:49   #2022
CherieK
Zadomowienie

Cytat:
A czy ocet nie zaszkodzi włosom? Właśnie zrobilam płukankę.. Ale ocet to alkohol przecież A co ocet ma w sobie , że te łuski zamyka? Włosy będą pewnie pięknie lśnić, ale czy nie wysuszą się?

Właśnie znalazłam w necie taką informację o occie:
"Płukanie włosów w słabym roztworze octu pozwala dokładnie usunąć resztki piany i mydła i zapobiega przetłuszczaniu się włosów sprawiając, że długo pozostają one świeże, pachnące i z połyskiem. Stare domowe recepty mówią również o tym, że regularne dodawanie octu do ostatniego płukania włosów opóźnia ich siwienie."
Cytat:
A po czym mozna poznać, ze włosy są przekarmione? I Twoja babcia zawsze tylko tej płukanki? Nic poza tym do pielęgnacji?
hehe moja babcia tez uzywala TYLKO tej plukanki i tylko krem nivea na buzie i nie ma prawie wcale zmarszczek a ma prawie 70 lat tylko ze kiedys byly inne czasy mniej zanieczyszczeń na wsi ludzie czesto myli wloski tylko zimna wodą mogli miec dlatego tez ladniejsze moja babcia choc miastowa miala tez piekne wlosy

Cytat:

aaa mas zmoze tlusta cere? wyskakuja Ci krostki na plecach;>? moze np za rzadko stosujesz peelingi i omijasz szyję? moja kolezanka tak miala tylko miala wloski do lokci i sie przetluszczaly, na wysokości szyjki i troszke nizej tak dziwnie i miala wlasnie problemy ze skora na plecach tlusta- skoro miala na nich syfki kiedy zaczela stosowac peelingi i mydlo siarkowe problem troszke zmalał alee tez zaczela zwiazywac wlosy na noc moze tez w nocy nie zmieniasz pozycji i wloski caly czas sa przygniecione??

a ja tu jestem bo.. chyba za duzo pielegnacji mnie dopadło po 1 dniu mam troche tluste wloski przy glowce biorę się więc za czytanie moze znajde jakis SUPER SZAMPON ;D

Edytowane przez CherieK
Czas edycji: 2009-03-11 o 13:50
CherieK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 14:07   #2023
Chatul
ma zielone pojęcie

Mnie mama chce kupić sok aloesowy, taki z apteki. I coś czuję, że część wyląduje u mnie na głowie, jak tylko dostanę ten sok Już doczekać się nie mogę

Mój spożywczy sok aloesowy wycofali z Almy ;/ Ale mama mówiła, że jest na Targach Medycyny Naturalnej, one będą u mnie w mieście jakoś w kwietniu. Ma kupić mi całą zgrzewkę tego soku tak żeby na cały rok starczyło
Stary 2009-03-12, 07:16   #2024
Heroldin
Zakorzenienie

ananonda - kiedyś, aż takich dobroci na włosy jak dzisiaj nie było i Babcia radziła sobie jak mogła : płukała włosy octem, robiła maskę z żółtek jajek i oliwy, myła deszczową wodą. Tak, tak ! Tylko, że Cherie - ma rację : kiedyś było czyściej i zdrowiej. Moja Babcia mieszkała wśród jezior i lasów, wodę miała - nie z rur, twardą i paskudną {taka jak ja teraz}, ale z własnego ujęcia, krystalicznie czystą i miękką. Do tego zbierała wodę deszczową. Nawet moje włosy po umyciu w takiej wodzie nabierały objętości i urokliwe się stawały . Myła w ciepłej, nie zimnej wodzie - bez przesady.
Przejedzone włosy : to moja własna diagnoza . Używałam sporo i często różnych olei {wcale więcej nie przetłuszczały} i raczej kalorycznej maski Latte, farbuję henną. Włosy odżyły i wyglądają bardzo dobrze.
Aż pewnego dnia ... oklapły i zaczęły zachowywać się tak, jakby dostały ogromniasta dawkę silikonów {które - przynajmniej mnie : nie służą} : nadal wyglądają dobrze i zdrowo {mam taką nadzieję}, ale nie mają tzw. życia. Odstawiłam wszystkie tłustości. Zaczęłam używać płukanki octowej. Czekam na efekt.
Stary 2009-03-12, 09:31   #2025
belluci2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Jateż mam problem z przetłuszczającymi się włosami
muszę myć je codziennie a i tak są już po paru godzinach przyklapniętę i na czubku głowyprzetłuszczone
mam tak odkąd pamiętam

co możecie polecić dobrego aby się włosy tak szybko nie przetłuszczały??

z góry dzięki za radę
jak tak szybko sie przetłuszczaja to mozesz miec łzs
jest taki watek na forum, polecam tez wizyte u dermatologa, który to potwierdzi badz wykluczy

zostało 80 ...70...60 dni intensywnej pracy

belluci2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 16:15   #2026
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez belluci2 Pokaż wiadomość
jak tak szybko sie przetłuszczaja to mozesz miec łzs
jest taki watek na forum, polecam tez wizyte u dermatologa, który to potwierdzi badz wykluczy
Z tego co wiem to ŁZS domowymi sposobami najłatwiej jest rozpoznać w ten sposób, że na 99% się je ma jeżeli włosy w chwilę po myciu już zaczynają być brudne. W innym przypadku na 99% jest to po prostu zwiększona praca gruczołów łojowych i tutaj trzeba działaś pielęgnacją i tyle.

Ale wiadomo, że do dermatologa można się wybrać. Byle do dobrego (;
Stary 2009-03-12, 16:36   #2027
maajka19
Raczkowanie

[quote=ananonda191;1136349 4]A czy ocet nie zaszkodzi włosom? Właśnie zrobilam płukankę.. Ale ocet to alkohol przecież A co ocet ma w sobie , że te łuski zamyka? Włosy będą pewnie pięknie lśnić, ale czy nie wysuszą się?

A o jaki to ocet chodzi? taki zwyczajny kuchenny?
maajka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-12, 17:37   #2028
Heroldin
Zakorzenienie

Tak .
Stary 2009-03-13, 10:18   #2029
belluci2
Rozeznanie

mi sie wydaje ze wlosy szybciej przetłuszczaja mi sie od picia kawy, im wiecej pij-a uwielbiam-tym mam gorsze problemy ze skóra głowy...to samo z tłustym jedzeniem-cos smazonego, ostrzejsze przyprawy, ciasto....

zostało 80 ...70...60 dni intensywnej pracy

belluci2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-13, 10:57   #2030
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez belluci2 Pokaż wiadomość
mi sie wydaje ze wlosy szybciej przetłuszczaja mi sie od picia kawy, im wiecej pij-a uwielbiam-tym mam gorsze problemy ze skóra głowy...to samo z tłustym jedzeniem-cos smazonego, ostrzejsze przyprawy, ciasto....
To mozliwe, Truskawkowawiosna tez kiedyś o tym pisała, że zauważyła zmianę intensywności przetłuszczania sie włosów w zalezności od diety

(teraz włosomaniaczki zaczną prowadzic badania pod kątem: co jeść / czego nie jeść)

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 11:27   #2031
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to ŁZS domowymi sposobami najłatwiej jest rozpoznać w ten sposób, że na 99% się je ma jeżeli włosy w chwilę po myciu już zaczynają być brudne. W innym przypadku na 99% jest to po prostu zwiększona praca gruczołów łojowych i tutaj trzeba działaś pielęgnacją i tyle.

Ale wiadomo, że do dermatologa można się wybrać. Byle do dobrego (;
tak sie rozpoznaje łojotok a nie ŁZS, nie trzeba byc "oblanym" tluszczem, aby miec ŁZS. przy ŁZS obserwuje sie stan zapalny skory

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
To mozliwe, Truskawkowawiosna tez kiedyś o tym pisała, że zauważyła zmianę intensywności przetłuszczania sie włosów w zalezności od diety

(teraz włosomaniaczki zaczną prowadzic badania pod kątem: co jeść / czego nie jeść)
tak, potwierdzam.

kawa, alkohol, przyprawy, mleko i nabial, slodycze -u mnie po tym jest gorzej, chociaz od kiedy biore Cyprest, 2x dziennie Salfazin, drozdze ze skrzypem i pokrzywa, zywnosc szkodzi mi ZDECYDOWANIE mniej

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2009-03-13 o 11:28
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 15:11   #2032
MalaArielka
Wtajemniczenie

Przyszedł czas na opisanie moich wniosków dot. "Fitomedu" .
Niestety po tej odżywce włosy zaczęły mi się przetłuszczać kilka godzin szybciej niż zwykle, jednak nadal będę ją stosować i jak się coś zmieni to dam znać. Może akurat to był zbieg okoliczności i zaszkodziła np. dieta ...
Stary 2009-03-13, 15:42   #2033
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
tak sie rozpoznaje łojotok a nie ŁZS, nie trzeba byc "oblanym" tluszczem, aby miec ŁZS. przy ŁZS obserwuje sie stan zapalny skory
Mea culpa. Przepraszam

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
kawa, alkohol, przyprawy, mleko i nabial, slodycze -u mnie po tym jest gorzej, chociaz od kiedy biore Cyprest, 2x dziennie Salfazin, drozdze ze skrzypem i pokrzywa, zywnosc szkodzi mi ZDECYDOWANIE mniej
Ja kawę litrami piję... Spróbowałam kiedyś nie pić przez tydzień żeby zobaczyć czy na włosy to wpłynie. Przetłuszczały się jeszcze bardziej... Nie wiem, może to zbieg okoliczności był? Chociaż w sumie to jakoś wolę myśleć, że kawa mi nie szkodzi na włosy, bo uwielbiam i kawę i moje włosy

Cytat:
Przyszedł czas na opisanie moich wniosków dot. "Fitomedu" .
Niestety po tej odżywce włosy zaczęły mi się przetłuszczać kilka godzin szybciej niż zwykle, jednak nadal będę ją stosować i jak się coś zmieni to dam znać. Może akurat to był zbieg okoliczności i zaszkodziła np. dieta ...
Hmm, dziwne. Stosuj dalej, może coś się zmieni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-14, 14:37   #2034
iga9
Raczkowanie

Dziewczyny dziękuję za wszelkie sugestie i porady
Coś w tym jest, że mimo mycia szamponem z SLS i to zazwyczaj dwukrotnie miałam chyba jakieś niezmyte środki.
Chyba faktycznie spanie na plecach mi nie służy - ale trudno nad tym panować A skórę mam suchą - raczej żadnych niespodzianek na skórze - a nigdy na ciele
Donoszę, że umyłam szamponem zmieszanym z łyżeczką sody. Nałożyłam odżywkę Polleny Malwy i na koniec po jej spłukaniu zastosowałam płukankę ze ze zwykłym octem spirytusowym. I to chyba dobre na start - przynajmniej przez 2oh włosy jakoś wyglądają.
Raczej muszę myć włosy codziennie - ale używam szamponu Babydream. Na to odżywka. Skalp smarują na zmianę co 2 dzień lotionem Seboradin (mam nadzieję, że nie pomyliłam pisowni) z czarną rzepą lub aloesowym żelem Palomy. Mam też ten żel zmieszany z wodą w butece z atomizerem - tym psikam włosy i zauważyłam, że jeżeli myję włosy wieczorem to ranko świetnie odświeża fryzurę i moje loki. Także polcam.
Chętnie bym wypróbowała ten sok aloesowy polecany przez Chatul. Tylko jak w Almie go nie ma to nawet nie wiem gdzie próbować kupić...
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 16:01   #2035
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chętnie bym wypróbowała ten sok aloesowy polecany przez Chatul. Tylko jak w Almie go nie ma to nawet nie wiem gdzie próbować kupić...
No w Almie już nie ma. Ja sobie kupiłam apteczny sok aloesowy. 20 zł/500 ml, ale za to sok podobno 97% aloes więc będę rozcieńczała go z wodą. Jutro będę włosy myła i przepróbuję od razu
Stary 2009-03-19, 13:43   #2036
ktsw
Zakorzenienie

ja dzis przezylam pierwszy raz z płukanką octową, hmm na razie mam wrazenie ze troche wysuszyła mi włosy. Ale nic, poczekam jakie beda dalsze efekty
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 15:35   #2037
Chatul
ma zielone pojęcie

A ja już jestem na takim etapie, że drugiego dnia spoko mogę iść w rozpuszczonej grzywce
Aczkolwiek nadal mi mało Dzisiaj kupiłam szampon rzepowy firmy Joanna, liczę, że w połączeniu z tonikiem z tej samej serii zdziała cuda
Stary 2009-03-19, 18:43   #2038
MalaArielka
Wtajemniczenie

Szampon z czarnej rzepy( rzodkwi) Joanny to jeden z moich ulubionych szamponów Nie przyspiesza przetłuszczania się włosów, a nawet trochę je spowalnia. Tak działa na mojej głowie
Stary 2009-03-19, 18:49   #2039
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
Szampon z czarnej rzepy( rzodkwi) Joanny to jeden z moich ulubionych szamponów Nie przyspiesza przetłuszczania się włosów, a nawet trochę je spowalnia. Tak działa na mojej głowie
Ja mam niestety złe doświadczenia z tym szamponem... nie dosyć, że przetłuszczanie trochę nasilił, to strasznie podrażnił mi skórę głowy (co pewnie przyczyniło się własnie do zwiększonego przetłuszczania). Jeśli ktoś ma wrażliwą skórę głowy to nie polecam.

Jeszcze tylko dodam, że nadal myję włosy co drugi dzień i nie mam zamiaru wracać do codziennego mycia docelowo chciałabym dojść do mycia co 3 dni.
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 20:10   #2040
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Miałaś ten zielony? Bo ja o nim pisałam. Świetny

Cytat:
Napisane przez ally5 Pokaż wiadomość
Ja mam niestety złe doświadczenia z tym szamponem... nie dosyć, że przetłuszczanie trochę nasilił, to strasznie podrażnił mi skórę głowy (co pewnie przyczyniło się własnie do zwiększonego przetłuszczania). Jeśli ktoś ma wrażliwą skórę głowy to nie polecam.

Jeszcze tylko dodam, że nadal myję włosy co drugi dzień i nie mam zamiaru wracać do codziennego mycia docelowo chciałabym dojść do mycia co 3 dni.
A który szampon konkretnie miałaś? Jaki kolor? Mnie pasuje ten zielony
Docelowo to ja bym chciala dojść tak do 3,5-4 dni, szczerze mówiąc. Nie wiem czy to przejdzie. Tj. na stałe to co 3 dni spoko wystarczy, ale jak pomyślę o wyjazdach to co 4 to naprawdę by się przydało. Dlatego mam plan przed np. wycieczką klasową zaszamponetkować włosy i może 4 dni przetrwają Wiadomo, że na wycieczce to się zdjęcia robi i takie tam, chcę dobrze przez 4 dni wyglądać. A po myciu nie zawsze się dobrze ułożą itd. Po co ryzykować :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości