|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Heloł
![]() Rzadko tu ostatnio bywam, bo się spacerkujemy dużo, pogoda ładna, a póki co chmura z pyłami wulkanicznymi nie opada więc trza korzystać ![]() W sumie ostatnio na dwór wychodzimy dwa razy dziennie ![]() Poza tym prace remontowe w toku, bo Mama w weekend ma zamówioną firmę przeprowadzkową ![]() Xpressja ![]() Chociaż i tak już jesteś po. I jak? Filmik super, komentarze Tatusia bezcenne ![]() Domi Twoja śmieszka też słodka ![]() Asiu ![]() DiTu z tym bebiko to jakaś ściema, przecież Twoje dzieci cyckowe ![]() Ale zagłosowałam oczywiście ![]() Flower Adik juz sam siedzi? ![]() Szybki ten Twój synuś ![]() Mój dalej jest na etapie ćwiczenia brzuszków ![]() Nie wiem, co jeszcze miałam napisać... Wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantów ![]() ![]() ![]() I Guciu, najlepszego z okazji rocznicy ![]() Kamyczku ja mam na ząbki kin baby, a dziewczyny chwalą bobodent i dentinox ![]()
#2012 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() ![]() super, że zakupy się udały - foty plis ![]() Cytat:
![]() Taaa - ja myślałam, że umrę jak po tym domu latałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale ja bęben chcę wygrać ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Raczkowanie
|
hej, no nie wiem jak zacząć, może tak, że czytam Was od samego początku, ale hmm nie miałam nigdy odwagi dołaczyc, bo ja się zawsze bałam wszelkiego rodzaju wypowiedzi publicznych.
W każdym razie też jestem mamą listopadową, choć miał być grudzień ![]() i zastanawiam się czy mogę się do Was przyłaczyć i też Wam czasem poprzynudzać o swoim dziecku? pozdrawiam wszystkie mamy i Wasze dzieciaczki |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Raczkowanie
|
nazywa się manduca, naprawdę fajne, trzeba się nauczyć dobrze regulować paski (ja jeszcze cały czas do końca nie obadałam wszystkiego, ale Bartusiowi jest wygodnie). Podobno jest naprawdę bezpieczne dla dzieciowego kręgosłupa i bioderek, utrzymuje w dobrej pozycji nóżki i plecki, nie pozwala na noszenie w niezdrowych dla niego pozycjach (np. plecy do brzucha rodzica)
#2015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A masz syncia czy corcie?
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Raczkowanie
|
o matko, jestem blada w pisaniu na forum, musze to opanować
![]() mam córkę - Milenkę urodziła się nam 16 listopada. Właśnie wtedy kiedy chciałam zacząc z Wami pisać pojechałam do szpitala i zostałam tam 3 tygodnie aż do porodu, zreszta wywołanego oksytocyną. a potem lekarze, specjaliści, lekarze, badania, oględanie dziecka, rehabilitacja znienawidzonym Vojtą ( dodam,ze mało co ćwiczyłam), a teraz nagle wszyscy uwazają,że jednak jej nic nie jest i mam czas na pisanie, a nie tylko podczytywanie |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Napiszesz coś o sobie? ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() Milenka jest równiutko miesiąc starsza od mojej Madzi ![]() No to witaj w naszym gronie i zaglądaj jak najczęściej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Wtajemniczenie
|
witam nową mamusię
![]() wstawie zdjecia mojej niuni, marudna jest ale są chwile że nawet się uśmiechnie ![]() nie wiedziałam które wstawić a mam ich chyba z 10 ![]()
![]() |
#2019 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jak mnie brzuch boli
![]() chyba odstawie kawe, i piwko normalnie nie wiem czy brać nospe rozkurczową czy nie no ale na przepukline to chyba nic niedziała prawda? sama nie wiem z czego mnie tak boli ale dużo też nosze cholera jeszcze se nawróże ale weź tu nie podnieś niuni albo nie weź jej na rączki przecież musze czuje sie fatalnie z dnia na dzień coraz bardziej odczuwam ten cholerny brzuch a dziś mi sie śniło że miałam operacje i te szwy na ranie mi puściły i sie otwierała ta blizna już sie normalnie zaczynam bać i głupie myśli mi przechodzą że sie nieobudze już ![]()
![]() |
#2020 |
Raczkowanie
|
mieszkamy we Wrocławiu, ja studiuje grafikę na asp a Milenka pluje mi na kartki. generalnie to siedzę z nią w domu i trenuję ciało i umysł zabawkami na macie i czasem od tego sama świruję, bo normalnie nie znam tu żadnych dziewczyn z dziećmi, a na uczelni to jestem przypadkiem ciekawym i odosobnionym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Zakorzenienie
|
Brombi dzięki
![]() Pinky miło Cię poznać ![]() ![]() Niedobrze mi po kebapie ![]() Aniulka jejciu słodka i te włoski ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-19 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Zadomowienie
|
jak ja bym się piwka napiła . mniam..... jakiegos coolera cos w tym stylu z cytrynką albo soczkiem
![]() ![]() wiem że wy popijałyscie sobie piwko czasem wieczorkiem, jak to jest, mała ma już 4 miesiące nie karmie co godzinę, chociaz w nocy nadal 3 razy sie zbudzi na cyca. Jak mam to zrobic zeby napic sie w koncu tego upragnionego piwka. a i tak w ogóle poszlam dzis na solarium na 5 minutek bo juz nie moglam na siebie patrzec oczywiscie cyce przykryte ![]()
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Raczkowanie
|
dziękujemy, dziękujemy, kłaniamy się nisko, choć dziecię już śpi i to jest najpięknijszy czas chwilowo
![]() moge w skupieniu rozpracowywać opcje forumowe senkju za miłe przyjęcie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 |
Wtajemniczenie
|
termin mam dopiero 26 kwietnia, chciałam szybciej ale nie ma miejsc a mnie praktycznie dziennie juz ten brzuch boli, a u rodzinnego lekarza, nie wiem jak sie na nich gada to mowi że ewidentna przpuklina brzuszna i wszyją siatke i juz tak ponad miesiąc czekam na tą wizyte i tego chirurga
![]()
![]() |
#2027 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Raczkowanie
|
Aniulka- też chcę mieć takie włochate dziecko, bo na razie to raczej łysol mały
wczoraj mieliśmy chrzciny bo to było dziecko zupełnie "bezbożne", wypiłam lampkę wina i wydawało mi się, że jestem cała czerwona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to Madzia napewno marudna co? moja dalej sie tak ślini że szok aż dwie ręce na raz próbuje zjeść ![]() no masz racje człowiek prędzej kopnie w kalendarz i bedzie wąchać kwiatki od spodu niż dostanie sie do jakiegoś specjalisty teraz trza wiedziec prędzej ze zachorujesz ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() to musisz zobaczyć Miriam od Zaharii to ona jest najbardziej włochata ![]() włoski to ma nie z tej ziemi ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-04-19 o 20:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | |||
Zakorzenienie
|
po stokroć dziękujemy za wszelkie życzenia
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() my tu wszystkie przynudzamy o naszych dzieciach ![]()
![]() |
#2031 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=aniulka8204;1868960 4]no tu tak jeszcze nie widać tych zębulków ale duże już są
![]() to Madzia napewno marudna co? moja dalej sie tak ślini że szok aż dwie ręce na raz próbuje zjeść ![]() no masz racje człowiek prędzej kopnie w kalendarz i bedzie wąchać kwiatki od spodu niż dostanie sie do jakiegoś specjalisty teraz trza wiedziec prędzej ze zachorujesz ![]() my przechodziliśmy makabre z zapisami do specjalistów- małe dziecko, w szpitalu nam kazali wizyty robić szybko, a udawało mi się "wyłowić" termin np na za 2 miesiace... współczuję konieczności chodzenia do jakiegokolwiek lekarza bo to żadna przyjemność dobrej nocy wszystkim nieśpiącym mamuśkom, ja jak zwykle padam na twarz o tej porze |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Zakorzenienie
|
Pinky dokładnie... szpitale to nic miłego...
AsiCcccCA trzymam za Was kciuki ![]() Aniulka będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Wtajemniczenie
|
no mam nadzieje że bedzie dobrze ale czasami to człowiek ma taką chwilową załamke i jakoś nic nie pomaga w utrzymaniu tej dobrej myśli
ide spać kobitki bo źle sie czuje do jutra ![]()
![]() |
#2034 | |
Zakorzenienie
|
pinky_deer witam nową mamusię, miło Cie poznać
![]() Cytat:
Jak dopadnie swoją ulubioną grzechotkę to się na nią rzuca jak oszalała, a potem jest też płacz...
![]() |
#2035 |
Zakorzenienie
|
Simpatica na zdjęciu butelka TT i ona jest taka szeroka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 | ||
Rozeznanie
|
witam
przyznam sie bez bicia wczoraj podczytalam was ale oczy same mi sie kleily do snu wiec o pisaniu nie bylo mowy. disiaj jak tylko skonczylam czytaniei kliknelam aby sie odniesc moja rzadzicielka sie odezwala wiec ja jak ten wierny sluga.... no i w koncu mam czas. domi -mala smieszka jest rozwalajaca ![]() ![]() xpressja- filmik swietny! ![]() ![]() oczywiscie same ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() sliczne jestescie. Cytat:
![]() ![]() aniulka trzymam kciuki za ciebie, a jak walczyc z bolem...moze zadzwon do jakigos dok i zapytaj co ty na to mozesz brac. my z miriam zaczynamy przygode z kaszka.... i efekty mamy w pampersie- total rozwonienie. i jak to mam rozumiec? zle dobrana kaszka??? mamusie jak to u waszych malenstw bylo? ale musze dodac, ze malej smakuje i za kazdym razem jak polknie to usmiech na twarzy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Rozeznanie
|
kilka dowodow na szczescie w oczach miriam z pierwszych posilkow.
zawsze mam problem z wborem zdjec, bo na kazdym ona wyglada(jak dla kazdej mamy wlasne dziecko) cudownie, wiec posylam az 4 ![]() Załącznik 3045794Załącznik 3045795Załącznik 3045796Załącznik 3045797
![]() |
#2038 |
Zakorzenienie
|
Miriam słodka jak zawsze
![]() A jaką jej kaszkę dajesz? Ryżową? Bo po ryżowej zazwyczaj są zaparcia, to dziwne ![]() A to kaszka z owocami, może uczulona jest Mała na coś? Coś innego jeszcze jej dałaś czy tylko kaszkę na razie? Witaj pinky ![]() Milenka śliczna a Mamuśka też niczego sobie ![]()
#2039 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak brombi podaje jej kaszke ryzowa. i nic innego. chcialam zobaczyc jej reakcje wiec dopiero po 5 dniach mialam zaczynac z owocami, a kaszke juz podaje 3 dzien.
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
I za każdym razem miała rozwolnienie?
Może to zbieg okoliczności, że tak napiszę ![]() Pisałaś, że coś jest na rzeczy z ząbkami, a niektóre dzieci mają wtedy rzadkie kupki.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.