Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-06, 15:30   #2011
prunelle
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Montii, wszystkiego najlepszego dla brata, ja też mam urodziny dzisiaj i kupiłam sobie prezent zdjęcie poniżej to była moja pierwsza wyprawa do lumpka, tak ciągle o tym piszecie, że w końcu się poddałam

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 15:39   #2012
monika267
Raczkowanie

GG do monika267
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Moja polozna sie mnie pytala gdzie chce rodzic czy w wodzie czy w szpitalu...czy w domu ja wybralam szpital....bo jestem panikara i boje sie wody.... ale wiem (moja kolezanka) niedawno rodzila i to w wodzie pierwsze dziecie i nie narzekala mowila ze ten bol porodowy byl najpiekniejszym bolem jaki mozna miec hmhm nie wiem co miala na mysli ....ale twierdzi ze czasu by nie cofnela i porod w basenie lagodzi skurcze ale porownania nie ma bo to jej pierwsze dziecko....

oczywiscie wsio za darmo jest.....

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Dziewczyny ja mam pytanie......w tym drugi trymestrez na samym poczatku czulam sie lepiej i energi mialam....a teraz jest masakra jestem wykonczona nie mam sily pracowac i wogole nic mi sie nie chce...juz nie wpsomne o bezsennych nocach i bolach glowy bo to norma....a dzisisaj znowu cos mnie zaczyna krecic w zoladku ma ktoras z was tak ....dzis zaczynam 22tc
Ja czuje sie podobnie a jestem dopiero w 18 tyg nic mi sie nie chce zero entuzjazmu bol glowy codziennie....a brak slow
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 15:40   #2013
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na ból głowy, który mnie wykańcza
sen a jak nie przejdzie to apap (który też niekoniecznie może pomóc)

prunelle wszystkiego naj naj najlepszego
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 15:56   #2014
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
Montii, wszystkiego najlepszego dla brata, ja też mam urodziny dzisiaj i kupiłam sobie prezent zdjęcie poniżej to była moja pierwsza wyprawa do lumpka, tak ciągle o tym piszecie, że w końcu się poddałam

po pierwsze spełnienia marzeń

a po drugie śliczne ciuszki

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 16:08   #2015
myszka151
Raczkowanie

prunelle wszystkiego najlepszego! Ubranka śliczniusie.

Gratulację dla kolejnych mamuś znających już płeć..
Jeżeli chodzi o samopoczucie to ja mam teraz znacznie więcej energii. Pierwszy trymestr prawie codziennie wymiotowałam, chociaż nie powiem bo dalej sie to zdarza od czasu do czasu.

Okazało się że chyba źle mi policzyli urlop w pracy i mam jeszcze 6 dni do wykorzystania, więc kupilismy dzisiaj z tz bilety do Portugalii na grudzień, troche sie boję jak się wtedy będę czuła bo to już będzie 29 tc. No ale zobaczymy jak to będzie Ostatnie wakacje we dwoje hehe

Milego weekendu brzuchatki I udanych zabaw na imprezkach
myszka151 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 16:55   #2016
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
sto lat

i piękne ciuszki
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 18:41   #2017
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wanilia o to samo miałam pytać właśnie wczoraj z mężem rozmawiałam bo u nas też jest taka możliwość ale chyba trzeba zapłacić myślę że coś koło 200-300zł. ale nie wiem czy warto w sumie ja to się zastanawiam może na sr się dopytam położnej i w ogóle.
Cytat:
no u nas też ciężko z miejscem tylko my mamy mały szpital i porodów jest stosunkowo mało co dwa tygodnie ukazuje się w gazecie spis maluszków to może z 15 jest czasem np tylko 6-7 także ruchu nie ma specjalnego ale ja znając swoje szczęście to pewnie będzie sala zajęta bo mamy tylko jedną do porodów rodzinnych i tam jest chyba wanna właśnie
Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja też się zastanawiam czy rodzić w wodzie..

dziewczyny dopytajcie sie w szpitalach u siebie, czy im chodzi o poród W wodzie w 1 fazie, czy o poród DO wody, bo to jest róznica

poród w wodzie w 1 fazie to w zasadzie standard wszędzie tam gdzie maja wannę, nie trzeba sie specjalnie do tego przygotowywac, po prostu rozbierasz sie, wchodzisz do wody i siedzisz tam sobie w tej pierwszej fazie, czyli jak masz skurcze zwykłe, ja w szpitalu skorzystałam z wanny i siedziałam w wodzie 2 godziny, az do skurczów partych- wtedy trzeba wyjśc i urodzic poza wanną ( najczęściej na łózku lub fotelu porodowym) , niestety w międzyczasie tez musiałam wychodzić z wanny np na siku, czy za przeproszeniem ku.ę, która robiłam chyba 3 razy w ciągu tych 2 godzin ( a rodziłam łącznie 4,5 godziny, z czego 3 godziny w szpitalu, więc nie za długo) i to wychodzenie mnie męczyło, bo łazienka była poza moja sala do porodu ( na korytarzu była) . Ogólnie taka wanna i siedzenie w ciepłej wodzie jak się ma skurcze to super sprawa, polecam jakby ktoś miał mozliwość.

Natomiast poród DO wody, czyli zakończony w wodzie, tak ze maluch rodzi sie do wody, to moga przeprowadzac chyba tylko akredytowane do tego szpitale, wtedy jest specjalna większa wanna, czy nawet taki basen, przeszkolony personel, z tego co wiem, to chyba tylko 2-3 szpitale w Polsce przyjmuja takie porody ( między innymi na pewno Wołomin, bo oni chyba byli pierwsi i przez długi czas jedyni )

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

ps. dzis byłam u gin, wszystko ok, tylko że ważę już 72,5 kg, czyli przytyłam już 7,5 kg od początku ciąży jedyne pocieszenie, że wszyscy mi mówią, iż tylko brzuch mi urósł, więc te kilogramy idą głównie w niego, boje sie myslec na ilu kg skończę, a brzuszek mam taki duzy jak Jok3r.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-11-06 o 18:38
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 18:43   #2018
diatoma
Zadomowienie

widzę że większość z Was ma imprezową sobotę
ja niestety troszkę schorowana jestem, dopadła mnie kolka nerkowa, od nocy jestem na prochach typu nospa i spasmolina. byłam u gina i powiedziałą ze jak nie wytrzymam to czopki z paracetamolu bo to działa szybko jak zastrzyk, a jak nie to to na pogotowie. jak narazie od 16 mam spokój , ale do 16 miałam 5 ataków. w życiu mnie tak nie bolało. ale dzidzia kopie i to jest pocieszające. miaała któraś z Was taką ciążową dolegliwość?

Mam też pytanie o wózki, czy bierzecie pod uwagę wysokość gondoli? bo ja w bugaboo miałabym dużo schylania po dziecko bo gondola jest bardzo niskoa mam 168cm.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 19:05   #2019
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję w imieniu brata
a zakupy super!!

Niutka na stronce pisze ''
Posiadamy basen do porodów w wodzie. '' także myślę ,że chodzi o ostatnią fazę poród DO wody ale dopytam co i jak i muszę sobie to przemyśleć. bo jeszcze nie wiem nic

dziewczyny a ja chyba puchne to niemożliwe żebym tyle ważyła, czuje się tak jak 2 lata temu kiedy miałam plastry antykoncepcyjne taka napompowana jak pudzian.... :/ i teraz też jestem taka ubita.
Mój Fabian to chyba będzie jedynak, ciąża mi nie służy

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 19:56   #2020
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a ja chyba puchne to niemożliwe żebym tyle ważyła, czuje się tak jak 2 lata temu kiedy miałam plastry antykoncepcyjne taka napompowana jak pudzian.... :/ i teraz też jestem taka ubita.
ja na razie nie mogę narzekać
przytyłam kilogram i się w swoim ciele w miarę dobrze czuję,

ale zobaczymy jak to będzie jak przyjdzie III trymestr i kolejne kg
no i najbardziej się boję ... rozstępów
Stary 2010-11-06, 20:37   #2021
Montii
Zakorzenienie

ja przed ciązą byłam szczupła, idealna wrecz figura wiec moge sobie ponarzekac niestety bo nigdy nie mialam spodni powyzej 36 a teraz mam.
ponarzekam sobie a co ;/;/ wrrrr

[LEFT]
Stary 2010-11-06, 20:44   #2022
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
przytyłam kilogram i się w swoim ciele w miarę dobrze czuję,

ale mi się smiac chce jak to czytam, kilogram pomarzyc moge,
a ja juz 7,5 kg

moja koleżanka przytyła w całej ciąży 8 kg, a ja tutaj 6 msc zaczęłam i już tyle, masakra i w dodatku nie jem jakos specjalnie duzo, czy tłusto
Stary 2010-11-06, 20:49   #2023
iizabelaa
Zakorzenienie

a ja przed ciążą, w ciągu roku przytyłam prawie 10kg
bardzo żałuję, że nie startuj od niższej wagi, bo teraz nawet kolejne 10kg (co na ciąże nie jest dużo) zrobi ze mnie słoniątko

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

a ja juz 7,5 kg

moja koleżanka przytyła w całej ciąży 8 kg, a ja tutaj 6 msc zaczęłam i już tyle, masakra i w dodatku nie jem jakos specjalnie duzo, czy tłusto
ale ten kg jest na pewno związany z tym że tak bardzo przytyłam przed ciążą

Dziewczyny,
ja dzisiaj znowu oglądam wózki i już mam dosyć,

czy któraś szukając wózka natrafiła na ładny blady róż albo bardzo jasny fiolet, liliowy?

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-11-06 o 20:50
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 21:43   #2024
Montii
Zakorzenienie

już mi lepiej, wzięłam kąpiel zrobiłam sobie SPA , i zalałam sąsiada
ale mam to gdzieś bo go nie lubię ...

dziewczyny orientujecie się może czy w ciąży mogę sobie zrobić peeling kawowy? bo na necie pisze,że produkty/kosmetyki z kofeiną nie są wskazane w ciąży.

co do wózków to nie wiem.. każdy ma swój typ.. no i ja np w ogóle nie zwracam uwagi na kubełkowe siedzisko dla dziecka więc to odpada, a w kubełkach kilka róży chyba widziałam.

[LEFT]
Stary 2010-11-06, 21:48   #2025
iizabelaa
Zakorzenienie

a mi się tylko kubełkowe podobają zresztą spacerówka najprawdopodobniej będzie mało używana

nie wiem czym to moje dziecko będzie jeździć bo mi nic się nie podoba
Stary 2010-11-06, 21:51   #2026
Montii
Zakorzenienie

podobanie podobaniem, kubełkowe są ładne bo zgrabne ale nie wyobrażam sobie mojego syna w grudniu kiedy zawieje a on będzie mi siedział w takim kubełku w kombinezonie jak w puszce... a pogoda bywa różna już jesienią/ wczesną wiosną, zdradliwe wiatry i deszcze a pogody nie przewidzę. ale to moje zdanie, na pewno coś znajdziesz ;-)

spadam na film bo tż coś szykuje

[LEFT]
Stary 2010-11-06, 21:56   #2027
iizabelaa
Zakorzenienie

ja jakoś nie przykładam dużej uwagi do spacerówki, bo kiedy przyjdzie na nią czas to będę już pracować, a więc spacery to będzie rzadkość
Stary 2010-11-06, 21:58   #2028
Montii
Zakorzenienie

to przykładowo od października do lutego mała będzie raz na ruski rok na spacerze? jak nie Ty to chyba ktoś inny będzie z nią wychodzić

[LEFT]
Stary 2010-11-06, 22:50   #2029
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Jok3r no wreszcie pewnie sen z powiek ci spędzał ale za tydzień już go będziesz miała
Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
gratki...i problem rozwiazany...milej imprezki laska
Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
normalnie nie mogłam uwierzyć w to co przeczytałam

baw się dobrze
Powiedzialam basta po nie przespanej nocy, kiedy mialam takie schizy i jakies majaki, budzilam sie i widzialam wozki i karuzele. No i maz stwierdzil, ze to juz jakas paranoja i mam sie zdecydowac, bo on juz ma dosyc tematu. No wiec jak sie obudzilam to karuzela juz w zasadzie byla wybrana, bo caly czas mialamw glowie jedna melodie. Dizs posluchalismy na swiezo i wybralismy taka jaka kupila Monti Kiedys na nia trafilam, ale jakos nie moglam sie przekonac do wyglada, ale ostatecznie w koncu mi sie spodobala. Natomiast z wozkiem to tak jak myslalam. Jak juz zobaczylam w pelnej okazalosci kolorki to od razu bylo wiadomo jaki kolor. Tak wiec mega kamlot z serca i od wtorku zaczynam szalenstwa zakupowe

Cytat:
Apap

Cytat:
Wsystkiego NAJLEPSZEGO

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ja niestety troszkę schorowana jestem, dopadła mnie kolka nerkowa, od nocy jestem na prochach typu nospa i spasmolina. byłam u gina i powiedziałą ze jak nie wytrzymam to czopki z paracetamolu bo to działa szybko jak zastrzyk, a jak nie to to na pogotowie. jak narazie od 16 mam spokój , ale do 16 miałam 5 ataków. w życiu mnie tak nie bolało. ale dzidzia kopie i to jest pocieszające. miaała któraś z Was taką ciążową dolegliwość?

Mam też pytanie o wózki, czy bierzecie pod uwagę wysokość gondoli? bo ja w bugaboo miałabym dużo schylania po dziecko bo gondola jest bardzo niskoa mam 168cm.
No to wspolczuje i obys szybko doszla do siebie

Ja zwracam uwage na wys, bo jestesmy wysocy i nie wyobrazam sobie zginac sie w pol, zeby zajrzec do wozka.

Maz mi sie z lekka opil, ja wciagnelam 2 karmi i 2 kawaly torta i ide ogladac tv
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 08:22   #2030
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
dzień dobry kobietki
śliczne te wasze mebelki
my nie robimy początkowo pokoju typowo dziecięcego. łóżeczko będzie w naszej sypialni, jak pisałam wcześniej mieszkanko mamy od ponad roku, więc nawet remont nie jest konieczny. małe zmiany i będzie ok.
Wybieram się dziś na urodzinki więc nie będę zaglądać na forum, ale nadrobię.

Miłego weekendu mamusie

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

GRATULUJĘ CHŁOPCA
gratuluje mamusiom poznania płci dzieciaczków
dziś staram się Was nadrobic, bo wczoraj caly dzień nie mielismy prądu.....
i mebelki co wkleiłyście fotki sliczne u nas narazie malutka będzie z nami w sypailni, ale tez zaczniemy szykowac dla niej pokoik. Narazie nie wiem czy kupowac komode do sypialni, czy jakoś zapakujemy się z malutką w Naszą szafe-musze to przeanalizować

Jokr gratuluje wyboru wózeczka i karuzeli

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2010-11-07 o 08:26
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 08:41   #2031
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny dopytajcie sie w szpitalach u siebie, czy im chodzi o poród W wodzie w 1 fazie, czy o poród DO wody, bo to jest róznica

poród w wodzie w 1 fazie to w zasadzie standard wszędzie tam gdzie maja wannę, nie trzeba sie specjalnie do tego przygotowywac, po prostu rozbierasz sie, wchodzisz do wody i siedzisz tam sobie w tej pierwszej fazie, czyli jak masz skurcze zwykłe, ja w szpitalu skorzystałam z wanny i siedziałam w wodzie 2 godziny, az do skurczów partych- wtedy trzeba wyjśc i urodzic poza wanną ( najczęściej na łózku lub fotelu porodowym) , niestety w międzyczasie tez musiałam wychodzić z wanny np na siku, czy za przeproszeniem ku.ę, która robiłam chyba 3 razy w ciągu tych 2 godzin ( a rodziłam łącznie 4,5 godziny, z czego 3 godziny w szpitalu, więc nie za długo) i to wychodzenie mnie męczyło, bo łazienka była poza moja sala do porodu ( na korytarzu była) . Ogólnie taka wanna i siedzenie w ciepłej wodzie jak się ma skurcze to super sprawa, polecam jakby ktoś miał mozliwość.

Natomiast poród DO wody, czyli zakończony w wodzie, tak ze maluch rodzi sie do wody, to moga przeprowadzac chyba tylko akredytowane do tego szpitale, wtedy jest specjalna większa wanna, czy nawet taki basen, przeszkolony personel, z tego co wiem, to chyba tylko 2-3 szpitale w Polsce przyjmuja takie porody ( między innymi na pewno Wołomin, bo oni chyba byli pierwsi i przez długi czas jedyni )

hej ja się właśnie trochę zorientowałam w tym porodzie w wodzie . i u mnie w szpitalu z opinii które czytałam jest tylko niestety poród w wodzie w 1 fazie.... i teraz mam dylemat , bo czytałam jeszcze że znieczulenia w moim szpitalu nie dają wcale nawet na życzenie(zapłatę) bo to tylko zzo jest przy cc. i jedyne co dostanę to ketonal ... i się zastanawiam . bo ja myślałam by spróbować sn a jak nie dam rady poprosić o znieczulenie ... a jk takiej opcji nie ma w tym szpitalu . i mam do wyboru 2 szpital w ktorym podaja to znieczulenie zzo nawet za darmo . ale tam jest szpital zamknięty w sensie ojciec po porodzie nie może być przy mamie zresztą nikt nie może być bo jest zakaz boją się o zarazki/bakterie . i tylko z rodziną możesz się widzieć na korytarzu jak się tam doczłapiesz i kolejny minus to to że dzieci są na oddziale noworodkowym a nie z mamusią przez cały czas. i co ja mam zrobić zastanawiam się nad szpitalem który wy byście wybrały na moim miejscu ???
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 09:00   #2032
ego_ego
Wtajemniczenie

Dzien dobry, jak sie dziś czujecie?
Ja będę dziś robic tort i szarlotkę, bo wracam jutro juz do pracy i muszę zawieźć takie ślubne niby

Cytat:
ja też mam takie przeczucie zobaczymy jak to tymi naszymi odczuciami hehe a kiedy masz to połówkowe? ja 24 listopada.
no ciekawe czy trafimy, ale moja teściowa powiedziala, że jak ja tak czuję, to tak pewnie będzie, bo ja mam takie przeczucie od początku jak się tylko dowiedziałam o ciąży, więc to nie jest spowodowane jakimiś znakami, zabobonami czy cóś

a połówkowe? jeszcze nie mam terminu, bo nie wiem kiedy iść, czy w 20 tc (np 19tci 5dni) czy w 21tc? muszę się jeszcze zastanowić i spojrzeć na kalendarz

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Witam, otóż po wczorajszym moim usg 3d/4d mój wiecipiętka okazał się CHŁOPCEM długo zaciskał nóżki i nie chciał się nam pozkazać
Ciesze się bardzo, choć przyznam że po cichu liczyłam na dziewczynke (już nawet imię wybrane miałam, a dla chłopca nie) jak każdy mi wróżył chłopca hehe
Jest zdrowy i śliczny chociaż to usg 3d/4d rzeczywiście troszke przereklamowane, bo myślałam że będziemy widzieć więcej maluszka w tym systemie, a tylko kilka razy buźke nam w tym systemie pokazał i prawie cały filmik jest nagrany w systemie 2d. Ale i tak warto było I było widać że podobny do tatusia! A tatuś jaki dumny, jak paw! hehe

Miłego dzionka
i poproszę o dopisanie mojego chłopca do listy
Gratulacje!!!

Cytat:
ja też się zastanawiam czy rodzić w wodzie..
doszła karuzela, jest super! zaraz zrobię synkowi dyskotekę
ale Ci fajnie też muszę się rozejrzeć za nimi

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Wybralam wozek

gratuluje dobrych wyborów

Cytat:
no chyba tylko apap, ewentualnie okłady z zimnego ręcznika

Cytat:
wszystkiego najlepszego, widzę, że Ty też skorpionek, ja mam urodziny w środę

Cytat:

a ja juz 7,5 kg

no mi też, ja już mam chyba z 9kg na plusie, pocieszam się, że to dlatego, że przed ciążą schudłam 10kg i że to teraz wraca

Edytowane przez ego_ego
Czas edycji: 2010-11-07 o 09:10
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 09:15   #2033
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

ps. dzis byłam u gin, wszystko ok, tylko że ważę już 72,5 kg, czyli przytyłam już 7,5 kg od początku ciąży jedyne pocieszenie, że wszyscy mi mówią, iż tylko brzuch mi urósł, więc te kilogramy idą głównie w niego, boje sie myslec na ilu kg skończę, a brzuszek mam taki duzy jak Jok3r.
ja ostatnio miałam się zapytać ale oczywiście zapomniałam, cieszę się że wszystko w porządku a kilogramy szybko zrzucisz więc się nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
lekarz powiedział że przy moich wynikach moczu grozi mi właśnie kolka nerkowa, nigdy tego nie miałam i nawet nie chce myśleć jak boli

Cytat:
montii ty się o puchnięcie zapytaj lekarza bo może być groźne w ciąży

Cytat:
Maz mi sie z lekka opil, ja wciagnelam 2 karmi i 2 kawaly torta i ide ogladac tv
kurde a ja mam taką ochotę na karmi i nie wiem czy sobie mogę pozwolić powiedzcie że mogę

ego ego aleś mi zrobił smaka na szarlotkę a że piekarnik mam do dupy to chyba sobie pójdę kupić
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-07, 09:34   #2034
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ego ego aleś mi zrobił smaka na szarlotkę a że piekarnik mam do dupy to chyba sobie pójdę kupić
przepraszam, nie chcialam
Stary 2010-11-07, 09:58   #2035
iizabelaa
Zakorzenienie

Witam,

ale dzisiaj sobie pospałam

właśnie kawkę poranna piję,
sama niestety, bo tż na uczelni.

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej ja się właśnie trochę zorientowałam w tym porodzie w wodzie . i u mnie w szpitalu z opinii które czytałam jest tylko niestety poród w wodzie w 1 fazie.... i teraz mam dylemat , bo czytałam jeszcze że znieczulenia w moim szpitalu nie dają wcale nawet na życzenie(zapłatę) bo to tylko zzo jest przy cc. i jedyne co dostanę to ketonal ... i się zastanawiam . bo ja myślałam by spróbować sn a jak nie dam rady poprosić o znieczulenie ... a jk takiej opcji nie ma w tym szpitalu . i mam do wyboru 2 szpital w ktorym podaja to znieczulenie zzo nawet za darmo . ale tam jest szpital zamknięty w sensie ojciec po porodzie nie może być przy mamie zresztą nikt nie może być bo jest zakaz boją się o zarazki/bakterie . i tylko z rodziną możesz się widzieć na korytarzu jak się tam doczłapiesz i kolejny minus to to że dzieci są na oddziale noworodkowym a nie z mamusią przez cały czas. i co ja mam zrobić zastanawiam się nad szpitalem który wy byście wybrały na moim miejscu ???

ja bym wybrała ten ze znieczuleniem
ale to tylko moje zdanie, dla mnie jest bardzo ważny poród rodzinny,

natomiast z faktem, że potem w większości szpitali już tatuś nie może przebywać na sali po porodzie sie pogodziłam że tylko odwiedziny

ale ja jestem z małego miasta, gdzie szpital nie oferuje prawie niczego, więc może tez inaczej na to patrzę,
jakby mieszkała np. w W-wie to pewnie starałabym sobie załatwić wszystko,
czyli i poród rodzinny, znieczulenie, jednoosobową salę po porodzie, żeby tż przez te 2 dni był cały czas ze mną i dzieckiem

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Powiedzialam basta po nie przespanej nocy, kiedy mialam takie schizy i jakies majaki, budzilam sie i widzialam wozki i karuzele. No i maz stwierdzil, ze to juz jakas paranoja i mam sie zdecydowac, bo on juz ma dosyc tematu. No wiec jak sie obudzilam to karuzela juz w zasadzie byla wybrana, bo caly czas mialamw glowie jedna melodie. Dizs posluchalismy na swiezo i wybralismy taka jaka kupila Monti Kiedys na nia trafilam, ale jakos nie moglam sie przekonac do wyglada, ale ostatecznie w koncu mi sie spodobala. Natomiast z wozkiem to tak jak myslalam. Jak juz zobaczylam w pelnej okazalosci kolorki to od razu bylo wiadomo jaki kolor. Tak wiec mega kamlot z serca i od wtorku zaczynam szalenstwa zakupowe
czyli masz to z głowy

ja wózka chyba nie kupię, bo NIC mi się nie podoba ale akurat ten zakup chce zrobić przed samym porodem więc mam jeszcze czas

a karuzela już postanowiona Mała Księżniczka Tiny Love
ale karuzelę kupię jak mała będzie już na świecie

a na razie meble, ciuchy, i wszystkie inne rzeczy typu (butelki, pościele, kocyki, ręczniki, kosmetyki ...)
Stary 2010-11-07, 10:08   #2036
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
ja ostatnio miałam się zapytać ale oczywiście zapomniałam, cieszę się że wszystko w porządku a kilogramy szybko zrzucisz więc się nie przejmuj

lekarz powiedział że przy moich wynikach moczu grozi mi właśnie kolka nerkowa, nigdy tego nie miałam i nawet nie chce myśleć jak boli

montii ty się o puchnięcie zapytaj lekarza bo może być groźne w ciąży

kurde a ja mam taką ochotę na karmi i nie wiem czy sobie mogę pozwolić powiedzcie że mogę

Karmi to chyba jedyne piwo, ktore mozna pic w ciazy. Pytalam gine i on to mi nawet na lampke wina pozwala i pol szklanki piwa zwyklego Na tym etapie na, ktorym jestem juz nic malemu nie zaszkodzi, wiec luzik. Poza tym Karmi ma sladowe ilosci alk, wiec mozna je zaliczyc do bezalkoholowego.

Szpital wybralabym ze znieczuleniem, bo jakos te 3-4 dni bez meza mozna wytrzymac
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 10:11   #2037
Montii
Zakorzenienie

a ja tam nawet karmi nie wypiję, wczoraj mi zaproponowali a tam do 0,5 % alkoholu, może nic ale nawet na to się nie skuszę, a na lampkę wina również

[LEFT]
Stary 2010-11-07, 10:23   #2038
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja tam nawet karmi nie wypiję, wczoraj mi zaproponowali a tam do 0,5 % alkoholu, może nic ale nawet na to się nie skuszę, a na lampkę wina również
mi to nawet karmi nie smakuje, dla mnie jest obrzydliwe
Stary 2010-11-07, 10:29   #2039
Montii
Zakorzenienie

oo to już swoją drogą
ja to mam ochotę na whiskey z colą, jeny ciekawe za ile miesięcy takiego drina się napiję .. ?

[LEFT]
Stary 2010-11-07, 10:39   #2040
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

Cytat:
Szpital wybralabym ze znieczuleniem, bo jakos te 3-4 dni bez meza mozna wytrzymac
no tak, ale w tym szpitalu jest sie tez 3-4 dni bez dziecka ( czyli jak rozumiem przynosza pewnie tylko na karmienie, tak jak 50 lat temu za komunizmu, masakra )

Ja bym na pewno wybrała ten szpital gdzie dziecko może byc przy tobie cały czas, myslałam, ze juz nie ma takich szpitali gdzie zabierają dziecko- przeciez te pierwsze chwile, te 2-3 dni są bardzo ważne dla dziecka, nie wyobrażam sobie, że miałoby leżec gdzieś w jakiejś osobnej sali i płakac tam i żadne znieczulenie by mi tej rozłaki i świadomości nie zrekompensowało, poza tym trzeba pamiętac, że mogą byc takie okoliczności, że i tak tego znieczulenia nie dadzą
ale wybór nalezy do Ciebie, Ty sama wiesz co dla Ciebie będzie najlepsze

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-11-07 o 10:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości