|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Montii, wszystkiego najlepszego dla brata, ja też mam urodziny dzisiaj i kupiłam sobie prezent
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze spełnienia marzeń ![]() ![]() ![]() ![]() a po drugie śliczne ciuszki
![]() |
#2015 |
Raczkowanie
|
prunelle wszystkiego najlepszego! Ubranka śliczniusie.
Gratulację dla kolejnych mamuś znających już płeć.. Jeżeli chodzi o samopoczucie to ja mam teraz znacznie więcej energii. Pierwszy trymestr prawie codziennie wymiotowałam, chociaż nie powiem bo dalej sie to zdarza od czasu do czasu. Okazało się że chyba źle mi policzyli urlop w pracy i mam jeszcze 6 dni do wykorzystania, więc kupilismy dzisiaj z tz bilety do Portugalii na grudzień, troche sie boję jak się wtedy będę czuła bo to już będzie 29 tc. No ale zobaczymy jak to będzie ![]() Milego weekendu brzuchatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny dopytajcie sie w szpitalach u siebie, czy im chodzi o poród W wodzie w 1 fazie, czy o poród DO wody, bo to jest róznica ![]() ![]() poród w wodzie w 1 fazie to w zasadzie standard wszędzie tam gdzie maja wannę, nie trzeba sie specjalnie do tego przygotowywac, po prostu rozbierasz sie, wchodzisz do wody i siedzisz tam sobie w tej pierwszej fazie, czyli jak masz skurcze zwykłe, ja w szpitalu skorzystałam z wanny i siedziałam w wodzie 2 godziny, az do skurczów partych- wtedy trzeba wyjśc i urodzic poza wanną ( najczęściej na łózku lub fotelu porodowym) , niestety w międzyczasie tez musiałam wychodzić z wanny np na siku, czy za przeproszeniem ku.ę, która robiłam chyba 3 razy w ciągu tych 2 godzin ( a rodziłam łącznie 4,5 godziny, z czego 3 godziny w szpitalu, więc nie za długo) i to wychodzenie mnie męczyło, bo łazienka była poza moja sala do porodu ( na korytarzu była) . Ogólnie taka wanna i siedzenie w ciepłej wodzie jak się ma skurcze to super sprawa, polecam jakby ktoś miał mozliwość. Natomiast poród DO wody, czyli zakończony w wodzie, tak ze maluch rodzi sie do wody, to moga przeprowadzac chyba tylko akredytowane do tego szpitale, wtedy jest specjalna większa wanna, czy nawet taki basen, przeszkolony personel, z tego co wiem, to chyba tylko 2-3 szpitale w Polsce przyjmuja takie porody ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- ps. dzis byłam u gin, wszystko ok, tylko że ważę już 72,5 kg, czyli przytyłam już 7,5 kg od początku ciąży ![]() ![]() ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-11-06 o 18:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Zadomowienie
|
widzę że większość z Was ma imprezową sobotę
![]() ja niestety troszkę schorowana jestem, dopadła mnie kolka nerkowa, od nocy jestem na prochach typu nospa i spasmolina. byłam u gina i powiedziałą ze jak nie wytrzymam to czopki z paracetamolu bo to działa szybko jak zastrzyk, a jak nie to to na pogotowie. jak narazie od 16 mam spokój , ale do 16 miałam 5 ataków. w życiu mnie tak nie bolało. ale dzidzia kopie i to jest pocieszające. miaała któraś z Was taką ciążową dolegliwość? Mam też pytanie o wózki, czy bierzecie pod uwagę wysokość gondoli? bo ja w bugaboo miałabym dużo schylania po dziecko bo gondola jest bardzo nisko ![]()
#2019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zakupy super!! Niutka na stronce pisze '' Posiadamy basen do porodów w wodzie. '' także myślę ,że chodzi o ostatnią fazę poród DO wody ale dopytam co i jak i muszę sobie to przemyśleć. bo jeszcze nie wiem nic dziewczyny a ja chyba puchne to niemożliwe żebym tyle ważyła, czuje się tak jak 2 lata temu kiedy miałam plastry antykoncepcyjne taka napompowana jak pudzian.... :/ i teraz też jestem taka ubita. Mój Fabian to chyba będzie jedynak, ciąża mi nie służy ![]() ![]()
![]() |
#2020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przytyłam kilogram i się w swoim ciele w miarę dobrze czuję, ale zobaczymy jak to będzie jak przyjdzie III trymestr i kolejne kg no i najbardziej się boję ... rozstępów ![]()
![]() |
#2021 |
Zakorzenienie
|
ja przed ciązą byłam szczupła, idealna wrecz figura wiec moge sobie ponarzekac niestety bo nigdy nie mialam spodni powyzej 36 a teraz mam.
ponarzekam sobie a co ;/;/ wrrrr
#2022 |
Wtajemniczenie
|
![]() ale mi się smiac chce jak to czytam, kilogram ![]() a ja juz 7,5 kg ![]() moja koleżanka przytyła w całej ciąży 8 kg, a ja tutaj 6 msc zaczęłam i już tyle, masakra i w dodatku nie jem jakos specjalnie duzo, czy tłusto ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | |
Zakorzenienie
|
a ja przed ciążą, w ciągu roku przytyłam prawie 10kg
![]() bardzo żałuję, że nie startuj od niższej wagi, bo teraz nawet kolejne 10kg (co na ciąże nie jest dużo) zrobi ze mnie słoniątko ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny, ja dzisiaj znowu oglądam wózki i już mam dosyć, ![]() czy któraś szukając wózka natrafiła na ładny blady róż albo bardzo jasny fiolet, liliowy?
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-11-06 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Zakorzenienie
|
już mi lepiej, wzięłam kąpiel zrobiłam sobie SPA , i zalałam sąsiada
![]() ale mam to gdzieś bo go nie lubię ... ![]() dziewczyny orientujecie się może czy w ciąży mogę sobie zrobić peeling kawowy? bo na necie pisze,że produkty/kosmetyki z kofeiną nie są wskazane w ciąży. co do wózków to nie wiem.. każdy ma swój typ.. no i ja np w ogóle nie zwracam uwagi na kubełkowe siedzisko dla dziecka więc to odpada, a w kubełkach kilka róży chyba widziałam.
#2025 |
Zakorzenienie
|
a mi się tylko kubełkowe podobają
![]() nie wiem czym to moje dziecko będzie jeździć ![]()
#2026 |
Zakorzenienie
|
podobanie podobaniem, kubełkowe są ładne bo zgrabne ale nie wyobrażam sobie mojego syna w grudniu kiedy zawieje a on będzie mi siedział w takim kubełku w kombinezonie jak w puszce... a pogoda bywa różna już jesienią/ wczesną wiosną, zdradliwe wiatry i deszcze a pogody nie przewidzę. ale to moje zdanie, na pewno coś znajdziesz ;-)
spadam na film bo tż coś szykuje ![]()
#2027 |
Zakorzenienie
|
ja jakoś nie przykładam dużej uwagi do spacerówki, bo kiedy przyjdzie na nią czas to będę już pracować, a więc spacery to będzie rzadkość
#2028 |
Zakorzenienie
|
to przykładowo od października do lutego mała będzie raz na ruski rok na spacerze? jak nie Ty to chyba ktoś inny będzie z nią wychodzić
![]()
#2029 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja zwracam uwage na wys, bo jestesmy wysocy i nie wyobrazam sobie zginac sie w pol, zeby zajrzec do wozka. Maz mi sie z lekka opil, ja wciagnelam 2 karmi i 2 kawaly torta i ide ogladac tv ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś staram się Was nadrobic, bo wczoraj caly dzień nie mielismy prądu..... ![]() ![]() i mebelki co wkleiłyście fotki sliczne ![]() ![]() ![]() Jokr gratuluje wyboru wózeczka i karuzeli ![]() ![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2010-11-07 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry, jak sie dziś czujecie?
Ja będę dziś robic tort i szarlotkę, bo wracam jutro juz do pracy i muszę zawieźć takie ślubne niby ![]() Cytat:
![]() a połówkowe? jeszcze nie mam terminu, bo nie wiem kiedy iść, czy w 20 tc (np 19tci 5dni) czy w 21tc? muszę się jeszcze zastanowić i spojrzeć na kalendarz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() gratuluje dobrych wyborów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez ego_ego Czas edycji: 2010-11-07 o 09:10 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ego ego aleś mi zrobił smaka na szarlotkę a że piekarnik mam do dupy to chyba sobie pójdę kupić ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | ||
Zakorzenienie
|
Witam,
ale dzisiaj sobie pospałam ![]() właśnie kawkę poranna piję, sama niestety, bo tż na uczelni. Cytat:
ja bym wybrała ten ze znieczuleniem ![]() ale to tylko moje zdanie, dla mnie jest bardzo ważny poród rodzinny, natomiast z faktem, że potem w większości szpitali już tatuś nie może przebywać na sali po porodzie sie pogodziłam ![]() ale ja jestem z małego miasta, gdzie szpital nie oferuje prawie niczego, więc może tez inaczej na to patrzę, jakby mieszkała np. w W-wie to pewnie starałabym sobie załatwić wszystko, czyli i poród rodzinny, znieczulenie, jednoosobową salę po porodzie, żeby tż przez te 2 dni był cały czas ze mną i dzieckiem ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() ja wózka chyba nie kupię, bo NIC mi się nie podoba ![]() ![]() a karuzela już postanowiona Mała Księżniczka Tiny Love ![]() ale karuzelę kupię jak mała będzie już na świecie ![]() a na razie meble, ciuchy, i wszystkie inne rzeczy typu (butelki, pościele, kocyki, ręczniki, kosmetyki ...) ![]()
![]() |
#2036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szpital wybralabym ze znieczuleniem, bo jakos te 3-4 dni bez meza mozna wytrzymac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
a ja tam nawet karmi nie wypiję, wczoraj mi zaproponowali a tam do 0,5 % alkoholu, może nic ale nawet na to się nie skuszę, a na lampkę wina również
![]()
#2038 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Zakorzenienie
|
oo to już swoją drogą
![]() ja to mam ochotę na whiskey z colą, jeny ![]() ![]()
#2040 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym na pewno wybrała ten szpital gdzie dziecko może byc przy tobie cały czas, myslałam, ze juz nie ma takich szpitali gdzie zabierają dziecko- przeciez te pierwsze chwile, te 2-3 dni są bardzo ważne dla dziecka, nie wyobrażam sobie, że miałoby leżec gdzieś w jakiejś osobnej sali i płakac tam i żadne znieczulenie by mi tej rozłaki i świadomości nie zrekompensowało, poza tym trzeba pamiętac, że mogą byc takie okoliczności, że i tak tego znieczulenia nie dadzą ale wybór nalezy do Ciebie, Ty sama wiesz co dla Ciebie będzie najlepsze
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-11-07 o 10:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.