|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Jejku...dla mnie to niewyobrażalne ![]() A ja jem pomarańczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Gociak trzymaj sie!!
![]() ja własnie pozmywałam wszystkie szafki w kuchni.. mam dosc na dzis, po prostu padam.. teraz jak siadłam to mala tak dokazuje jakby z brzucha miała wyskoczyc.. ![]() czekam na mojego TZ jak tam pierwszy dzien w nowej pracy mu minął.. cały dzien sie nie odzywał, ale pewnie nie mógł, slużba to słuzba juz nie przelewki ![]()
#2013 |
Zakorzenienie
|
co to znaczy jak na wydruku z KTG przy skurczach macicy (ten ostatni) jest 1cm/min. To rozwarcie?
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- już wiem, prędkość wydruku;-)
![]() |
#2014 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hehehe prętkosc wydruku, dobre... a ja się głowie o co chodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
BAN stały
|
e-rosa mnie dokładnie tak samo bolą plecy ale już drugi dzień bez przerwy. Czuję się fatalnie. Znowu pomógł tylko spacer, ale ile można chodzić na takim mrozie... To może od ciężaru brzucha...?
No ja to felerne pomelo kupiłam własnie w biedronce i w takim razie już wiem, że tam go więcej nie kupię, ale koło mnie w warzywniaku dziś nie było. muron haha, dobre ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Zakorzenienie
|
a ja nie raz kupowałam w Biedronie i było ok. Przecież mają różne dostawy. Z reguły te same w całej Polsce. Przypływają kontenerami i tyle. W tonie jabłek też masz niedobre;-)
Fatalnie się czuję. Tak ciężko i czuję żołądek. Pisałam, że moja położna stwierdziła, że raczej nie ma szans na styczeń? Także 27. Już 5 osob stwierdziło, bab;-), obniżenie brzucha;-) A dziewczyny po 36 tc, jak macie ponownie mega zaparcia- to jeden z objawów obniżenia macicy i ładowania się dziecka do kanału;-)
![]() |
#2018 | |
Raczkowanie
|
Gociak85 trzymajcie się cieplutko
![]() ![]() Weraa najlepiej sprawdz w internecie te apteki bo DOZ jest sporo w Bydgoszcz. Wujek google Ci powie gdzie najbliżej ![]() ![]() Założyłam sobie kartę rabatową dla mamy i maluszka na ich stronie. Wiecie może czy oni mi prześlą mi tę kartę pocztą czy to jest tylko wirtualna karta? bo nie wiem jak teraz zamawiać żeby załapać się na ten rabat... make_up_istka ja też kocham te grejfruty. SWEETIE ![]() ![]() Lilijka jak możesz to przy moim nicku wpisz proszę w nawiasie Monika 22lata i imię Emilka bo dziewczynka na 100% podobno ![]() a w styczniu zmieniny na Monika 23 bo zdążę jeszcze mieć urodzinki przed porodem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A Ty Muron zaciskaj nóżki! ![]() ![]()
"bo do mnie anioły wchodzą bez pukania i kawę mi słodzą uśmiechem" ![]() Edytowane przez _havana_ Czas edycji: 2010-12-15 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |
Zakorzenienie
|
ale mnie by pasował przyszły tydzień, jeśli mam i tak mieć zabieg 27 stycznia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- to będziesz za 2 dni rodzić ![]() Przed porodem pojawia się rozwolnienie, bo organizm się oczyszcza z mas kałowych O(pięknie to brzmi). Na krótko przed poorodem, kilka dni, nie tygodni. ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Zakorzenienie
|
havana proszę, zmienione wszystko i gratulacje
![]() muron chyba 27 grudnia ![]() no nic ubieram się i zmywam do SR |
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Rozeznanie
|
Witam srodowo
![]() Strasznie nieodpowiedzialna ta matka,pamietam jak tu jakas zostawila dziecko w upale na parkingu,z zamknietymi szybami, nie trwalo to dlugo, bo moze 5 minut,ale juz ktos zawiadomil Policje i Straz,dziecko zaraz uwolnili (bo nie mialo czym oddychac),matke opisali w gazecie,no i nie wiem na pewno jakies finansowe konsekwencje poniosla, a i pewno kuratorium ja sprawdza teraz co jakis czas. Co do owocow ja pochlaniam takie ilosci, ze szok,ale ja w ogole strasznie duzo jem w tej ciazy,na szczescie zdrowo,bo wlasnie owoce w wiekszosci, i co wazne do slodyczy mnie nie ciagnelo wcale,zmienilo sie niestety jakis miesiac-dwa temu, podobno normalka na tym etapie, bo cukier szybko spada. Ja, jakies schizy mam, boje sie,o to czy mala bedzie zdrowa ![]() Bo jakby nie bylo,ani sie nie oszczedzam za bardzo,ani nie wysypiam, po prostu majac dwojke starszych dzieci,i bedac z nimi caly czas sama w dzien w domu, nie ma takiej mozliwosci, niby moglabym sie polozyc jak sa w szkole,ale nie umiem-szkoda mi czasu-zawsze znajde cos,co wole zrobic, zalatwic sama,niz z nimi np:zakupy, bo mniej stresujaca, niz jak chodza za mna, marudza itd.. A,pozniej schizuje ehh. A,bez otwartego okna to ja nie funkcjonuje, jedynie jak dzieciaki w domu to zamykam,ale ogrzewania tez nie wlaczam, dopiero jak same sie upomna,wtedy im ogrzewam, a ja sie ulatniam do sypialni i tam przy otwartym siedze. Najlepsze,ze ja do cieplolubnych przed ciaza nalezalam. No, ale teraz sie pilnuje, po tym jak mnie ktos nastraszyl,ze ciaze mozna przeziebic, moja mama bodajze,a tesciowa potwierdzila, moze maja racje ![]() Nic dzieciaki bawia sie z kolezankami,wiec ja ide poprasowac,bo nie zrobilam nic dzis, za to mam zalatwiona ciagle odkladana wizyte u dermatologa z moja mlodsza (niedlugo srednia) cora ![]() Co do noworodkow, moje tez smialy sie juz w szpitalu ![]() Sara sliczna jest, moje oczywiscie tez piekne byly ![]() ![]() A, propo pielegnacji pepuszka,ja nie kupuje nic, u nas odpadl strasznie szybko, w ciagu pierwszego tygodnia, wiec bede stosowala te metody, co tutaj zalecaja, osuszac w razie zamoczenia i...nic wiecej ![]() Marika wspolczuje szukania kartek, ja wypisalam 17,TZ dzisma je poslac,i jakbym miala pisac jeszcze raz, to bym sie chyba wsciekla.. ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Gocisk,Olbka,Kma trzymajcie sie w dwupaku dziewczyny.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Zadomowienie
|
Muron nie strasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny! Ciesze sie ze Was znalazłam
![]() ![]() ![]() ![]() Chciałam zapytać czy chodzicie regularnie na KTG? Ja mam jedynie USG na wizytach i to tyle... Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do siebie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |||
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem wykończona, dobrze, że zaraz mąż wróci to zrobi całą resztę a ja będę się relaksować
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Witam nową mamę, zapraszam do rozmów ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
haha jak to przeczytałam o tej biegunce to jakoś tak ze stresu mnie też do kibelka popędziło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Zadomowienie
|
a ja się chwale moją piłeczką
![]() Edytowane przez agape Czas edycji: 2010-12-15 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Zadomowienie
|
KajaB26 witaj w naszym gronie
![]() ![]() ![]() ![]() dizi ja przed porodem "oczyściłam się" ![]() ![]() Nie będę mówiła ile tego było ![]() ![]() ![]()
#2028 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A sweetie właśnie tak wygląda - zielony grejpfrut. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Muron zaciskanie nóg chyba nie pomoże jak i tak wyjmą sami. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witamy. ![]() Ja to chyba KTG będę dopiero w szpitalu mieć. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Rozeznanie
|
witam nową mamusię
![]() agape śliczna foteczka, a to drzewko to na pewno na ścianie u maluszka ![]() powiedzcie mi dziewczyny te podkłady poprodowe na łóżko to jakiej mają być wielkości....??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A z ciepłem mam identycznie. Ciągle mi gorąco, ale u nas w domu trzeba przyznać ciepło jest. ![]() Piłeczka malutka. A drzewko znowu wygląda, jakby miało czarne konary. Dobra robota. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Zadomowienie
|
witam nową mamusię
![]() ![]() ![]() ja też się zastanawiam, kiedy będe miała ktg, ale może teraz na następnej wizycie, czyli 28 grudnia...
#2032 |
Przyczajenie
|
Dzięki za miłe przyjęcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
egzamin zdany i to na całkiem dobrą notę. Tak więc z głowy juz mam szkole,choc aby dobrze poslugiwać się tym szalonym jezykiem musialabym pewnie jeszcze 2 lata chodzic,albo pracowac z Duńczykami. A przez najblizszy okres to sobie pogadam-z moimi bachorkami ![]()
![]() |
#2034 |
Przyczajenie
|
powiedzcie mi dziewczyny te podkłady poprodowe na łóżko to jakiej mają być wielkości....???[/QUOTE]
Nie wiem jakie wymiary, ale na pewno jakieś duże ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Zadomowienie
|
też witam nową mamę!
![]() Gociak uściski! trzymajcie się! Agape uroczo!!! ![]() ![]()
#2036 |
Raczkowanie
|
KajaB26 witamy
![]() ![]() ![]() gociak58 trzymajcie sie dzielnie !! Madzia a w ktorym jestes tyg? moja tez sie nie obrocila, ale poki co to lepiej, bo przynajmniej mi na ta szyjke nie naciska. Dziewczyny wszystkie chodzicie do SR? ja strasznie zaluje, bo najpierw skurcze, teraz rozwarcie, musze w domu siedziec i prowadzic kanapowy tryb zycia. Przez to tylko raz sie spotkalismy z polozna indywidualnie ![]() i mam poczucie ze nie jestem wlasciwie przygotowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
tutaj nie ma prywatnych gabinetow wiec pojsc z ulicy i sobie zrobic usg raczej jest niemozliwe,wiem ze jakos moza ale same usg bez oceny lekarza i koszt to 180 funtów ,albo wyjazd do londynu do polskiej kliniki ale organizacyjnie to juz nie mozliwe. a jak prosilam ze chcialabym to polozna stwierdzila ze nie ma takiej potrzeby a co ona moze wiedziec ,przeciez rentgena w oczach nie ma. mam nadzieje ze wszystko jest dobrze,musi byc. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wogole uwielbiam owoce i ciągle je jem ![]() Cytat:
marleen32 jesli moge wiedziec to gdzie mieszkacie bo wnioskuje ze za granica ![]() agape bardzo ładna okrąglutka piłeczka ![]() kajaB26 rowniez witam nowa mame ![]() Tez bym chciala pic ten napar z lisci malin ale ciekawe czy gdzies tu dostane takie,sproboje poszukac.
![]() |
#2038 |
BAN stały
|
Oj, no to jak ja się całą ciążę cieszyłam brakiem zaparć to teraz od tygodnia mam za swoje
![]() Kaja witamy ![]() dizi mnie boli i odcinek lędźwiowy i piersiowy. A to że to od brzucha to tylko moje własne podejrzenia ![]() anka_bzzz piłam dziś ten napar - jest troszkę bez smaku jak dla mnie, ale przynajmniej nie będzie problemów z piciem tego "bo niedobre" ![]() agape śliczna piłeczka ![]() mila ja chodziłam do SR i fakt - szkoła pomaga w przygotowaniu się do ciąży, dziecka, porodu, ale to nie oznacza, ze bez niej się nie przygotujesz ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-15 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Raczkowanie
|
KajaB26 witaj, ktory to tydz?u mnie startuje 33,jutro mam usg i ktg. ostatnio dziewczyny lezaly posladkowo...
pozdrawiam
#2040 |
BAN stały
|
Dobijcie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.