Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-15, 14:28   #2011
cytrynka3002
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Cóż, a ja uważałam wcześniej za szczyt głupoty to, że moi przyszli teściowie swojego 5- czy 6-letniego wnuka zostawiają w zamkniętym samochodzie jak idą np. do Biedronki, a on śpi i nie chcą go budzić. On został do tego przyzwyczajony, niemniej jednak uważam że mniejszą krzywdę robi się dziecku budząc je niż zostawiając samo zamknięte...

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Ja też własnie pochłaniam siatkę mandarynek

Jejku...dla mnie to niewyobrażalne - też sądzę, że lepiej nawet wybudzić ze snu dziecko, niż takie rzeczy wyprawiać...

A ja jem pomarańczę.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 14:34   #2012
kaskup
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Gociak trzymaj sie!!

ja własnie pozmywałam wszystkie szafki w kuchni.. mam dosc na dzis, po prostu padam..
teraz jak siadłam to mala tak dokazuje jakby z brzucha miała wyskoczyc..

czekam na mojego TZ jak tam pierwszy dzien w nowej pracy mu minął.. cały dzien sie nie odzywał, ale pewnie nie mógł, slużba to słuzba juz nie przelewki
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 14:43   #2013
muron
Zakorzenienie

co to znaczy jak na wydruku z KTG przy skurczach macicy (ten ostatni) jest 1cm/min. To rozwarcie?

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

już wiem, prędkość wydruku;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 14:45   #2014
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
co to znaczy jak na wydruku z KTG przy skurczach macicy (ten ostatni) jest 1cm/min. To rozwarcie?

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

już wiem, prędkość wydruku;-)
nie jestem pewna czy to nie chodzi czasem o napięcie macicy, ale mogło mi się coś pokićkać. KTG chyba nie może pokazywać rozwarcia....

hehehe prętkosc wydruku, dobre... a ja się głowie o co chodzi
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 14:51   #2015
make_up_istka
BAN stały

e-rosa mnie dokładnie tak samo bolą plecy ale już drugi dzień bez przerwy. Czuję się fatalnie. Znowu pomógł tylko spacer, ale ile można chodzić na takim mrozie... To może od ciężaru brzucha...?

No ja to felerne pomelo kupiłam własnie w biedronce i w takim razie już wiem, że tam go więcej nie kupię, ale koło mnie w warzywniaku dziś nie było.

muron haha, dobre prędkośc wydruku
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 14:56   #2016
dizi
Zadomowienie

Cytat:
e-rosa mnie dokładnie tak samo bolą plecy ale już drugi dzień bez przerwy. Czuję się fatalnie. Znowu pomógł tylko spacer, ale ile można chodzić na takim mrozie... To może od ciężaru brzucha...?

No ja to felerne pomelo kupiłam własnie w biedronce i w takim razie już wiem, że tam go więcej nie kupię, ale koło mnie w warzywniaku dziś nie było.

muron haha, dobre prędkośc wydruku
Kurcze mnie też pobolewa, ale tak w odcinku piersiowym. To też od brzucha?
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 14:57   #2017
muron
Zakorzenienie

a ja nie raz kupowałam w Biedronie i było ok. Przecież mają różne dostawy. Z reguły te same w całej Polsce. Przypływają kontenerami i tyle. W tonie jabłek też masz niedobre;-)

Fatalnie się czuję. Tak ciężko i czuję żołądek.

Pisałam, że moja położna stwierdziła, że raczej nie ma szans na styczeń? Także 27. Już 5 osob stwierdziło, bab;-), obniżenie brzucha;-)

A dziewczyny po 36 tc, jak macie ponownie mega zaparcia- to jeden z objawów obniżenia macicy i ładowania się dziecka do kanału;-)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-15, 15:01   #2018
_havana_
Raczkowanie

Gociak85 trzymajcie się cieplutko Na pewno Twój maluszek nadrobi kilogramów

Weraa najlepiej sprawdz w internecie te apteki bo DOZ jest sporo w Bydgoszcz. Wujek google Ci powie gdzie najbliżej Ja np. wczoraj byłam w tesco i tam nie mają. A jak ja będę rodzić to sama nie wiem Teoretycznie SN chyba, że powiększy mi się torbiel to CC.

Założyłam sobie kartę rabatową dla mamy i maluszka na ich stronie. Wiecie może czy oni mi prześlą mi tę kartę pocztą czy to jest tylko wirtualna karta?
bo nie wiem jak teraz zamawiać żeby załapać się na ten rabat...

make_up_istka ja też kocham te grejfruty. SWEETIE

Lilijka jak możesz to przy moim nicku wpisz proszę w nawiasie Monika 22lata i imię Emilka bo dziewczynka na 100% podobno
a w styczniu zmieniny na Monika 23 bo zdążę jeszcze mieć urodzinki przed porodem Z góry dziękuję!

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
a ja nie raz kupowałam w Biedronie i było ok. Przecież mają różne dostawy. Z reguły te same w całej Polsce. Przypływają kontenerami i tyle. W tonie jabłek też masz niedobre;-)

Fatalnie się czuję. Tak ciężko i czuję żołądek.

Pisałam, że moja położna stwierdziła, że raczej nie ma szans na styczeń? Także 27. Już 5 osob stwierdziło, bab;-), obniżenie brzucha;-)

A dziewczyny po 36 tc, jak macie ponownie mega zaparcia- to jeden z objawów obniżenia macicy i ładowania się dziecka do kanału;-)
Ja 32 tydzień i mega zaparcia Aczkolwiek dzisiaj sukces!!!

A Ty Muron zaciskaj nóżki! Masz jeszcze czas! [COLOR="Silver"]

Edytowane przez _havana_
Czas edycji: 2010-12-15 o 15:02
_havana_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 15:02   #2019
dizi
Zadomowienie

Cytat:
A jeśli zamiast mega zaparć mam raczej w drugą stronę? Leci mi teraz 37tc.
Stary 2010-12-15, 15:05   #2020
muron
Zakorzenienie

ale mnie by pasował przyszły tydzień, jeśli mam i tak mieć zabieg 27 stycznia Jakby było ok to wyszłabym przed świętami Ale kurcze raczej w starym szpitalu, boo będą kończyć ustawiać sprzęty w nowym

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

to będziesz za 2 dni rodzić Serio masz dziś biegunkę? A co jadłaś? Bo jesli nic takiego...

Przed porodem pojawia się rozwolnienie, bo organizm się oczyszcza z mas kałowych O(pięknie to brzmi). Na krótko przed poorodem, kilka dni, nie tygodni.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Gociak85 trzymajcie się cieplutko Na pewno Twój maluszek nadrobi kilogramów

Weraa najlepiej sprawdz w internecie te apteki bo DOZ jest sporo w Bydgoszcz. Wujek google Ci powie gdzie najbliżej Ja np. wczoraj byłam w tesco i tam nie mają. A jak ja będę rodzić to sama nie wiem Teoretycznie SN chyba, że powiększy mi się torbiel to CC.

Założyłam sobie kartę rabatową dla mamy i maluszka na ich stronie. Wiecie może czy oni mi prześlą mi tę kartę pocztą czy to jest tylko wirtualna karta?
bo nie wiem jak teraz zamawiać żeby załapać się na ten rabat...

Lilijka jak możesz to przy moim nicku wpisz proszę w nawiasie Monika 22lata i imię Emilka bo dziewczynka na 100% podobno
a w styczniu zmieniny na Monika 23 bo zdążę jeszcze mieć urodzinki przed porodem Z góry dziękuję!

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Ja 32 tydzień i mega zaparcia Aczkolwiek dzisiaj sukces!!!

bo często zaparcia w środku odchodzą, pod koniec powracają,ale oczywiście nie zawsze.

Stary 2010-12-15, 15:05   #2021
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

havana proszę, zmienione wszystko i gratulacje

muron chyba 27 grudnia

no nic ubieram się i zmywam do SR
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-15, 15:08   #2022
marleen32
Rozeznanie

Witam srodowo
Strasznie nieodpowiedzialna ta matka,pamietam jak tu jakas zostawila dziecko w upale na parkingu,z zamknietymi szybami, nie trwalo to dlugo, bo moze 5 minut,ale juz ktos zawiadomil Policje i Straz,dziecko zaraz uwolnili (bo nie mialo czym oddychac),matke opisali w gazecie,no i nie wiem na pewno jakies finansowe konsekwencje poniosla, a i pewno kuratorium ja sprawdza teraz co jakis czas.

Co do owocow ja pochlaniam takie ilosci, ze szok,ale ja w ogole strasznie duzo jem w tej ciazy,na szczescie zdrowo,bo wlasnie owoce w wiekszosci, i co wazne do slodyczy mnie nie ciagnelo wcale,zmienilo sie niestety jakis miesiac-dwa temu, podobno normalka na tym etapie, bo cukier szybko spada.
Ja, jakies schizy mam, boje sie,o to czy mala bedzie zdrowa .
Bo jakby nie bylo,ani sie nie oszczedzam za bardzo,ani nie wysypiam, po prostu majac dwojke starszych dzieci,i bedac z nimi caly czas sama w dzien w domu, nie ma takiej mozliwosci, niby moglabym sie polozyc jak sa w szkole,ale nie umiem-szkoda mi czasu-zawsze znajde cos,co wole zrobic, zalatwic sama,niz z nimi np:zakupy, bo mniej stresujaca, niz jak chodza za mna, marudza itd..
A,pozniej schizuje ehh.
A,bez otwartego okna to ja nie funkcjonuje, jedynie jak dzieciaki w domu to zamykam,ale ogrzewania tez nie wlaczam, dopiero jak same sie upomna,wtedy im ogrzewam, a ja sie ulatniam do sypialni i tam przy otwartym siedze.
Najlepsze,ze ja do cieplolubnych przed ciaza nalezalam.
No, ale teraz sie pilnuje, po tym jak mnie ktos nastraszyl,ze ciaze mozna przeziebic, moja mama bodajze,a tesciowa potwierdzila, moze maja racje
Nic dzieciaki bawia sie z kolezankami,wiec ja ide poprasowac,bo nie zrobilam nic dzis, za to mam zalatwiona ciagle odkladana wizyte u dermatologa z moja mlodsza (niedlugo srednia) cora
Co do noworodkow, moje tez smialy sie juz w szpitalu
Sara sliczna jest, moje oczywiscie tez piekne byly ,ciekawe jaka bedzie ta trzecia :P.
A, propo pielegnacji pepuszka,ja nie kupuje nic, u nas odpadl strasznie szybko, w ciagu pierwszego tygodnia, wiec bede stosowala te metody, co tutaj zalecaja, osuszac w razie zamoczenia i...nic wiecej .
Marika wspolczuje szukania kartek, ja wypisalam 17,TZ dzisma je poslac,i jakbym miala pisac jeszcze raz, to bym sie chyba wsciekla..

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Gocisk,Olbka,Kma trzymajcie sie w dwupaku dziewczyny..
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 15:19   #2023
dizi
Zadomowienie

Muron nie strasz... ja tak chcę wstrzelić się na 8 stycznia (80-te urodziny mojej babci) A jem normalnie, to co zawsze.
Stary 2010-12-15, 15:41   #2024
KajaB26
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny! Ciesze sie ze Was znalazłam niestety nie udało mi się przeczytać dokładnie całego wątku, ale mam nadzieję, ze nadrobię zaległości. Ja mam wyznaczony termin na koniec stycznia, ale najprawdopodobniej będę miała cesarskie cięcie już w drugim tygodniu stycznia...a to dlatego, że mam w brzuszku wesołą dwójkę Zauważyłam, że jest wśród Was przyszła mama bliźniaczek zazdroszczę tym z Was, które od początku cieszą się ciążą i do tej pory funkcjonują samodzielnie. U mnie w sierpniu zaczeły się problemy, od tego czasu 3 razy byłam w szpitalu a w domku moge tylko leżeć i wstawać do toalety. To, że jestem juz w 33 t.c. to dla mnie wielkie szczęście
Chciałam zapytać czy chodzicie regularnie na KTG? Ja mam jedynie USG na wizytach i to tyle...
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do siebie. Pozdrawiam
KajaB26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 15:52   #2025
s_a_j
Rozeznanie

Dziewczyny jestem wykończona, dobrze, że zaraz mąż wróci to zrobi całą resztę a ja będę się relaksować

Cytat:
Napisane przez gociak58 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Nie odzywałam sie dość długo, ponieważ leżę w szpitalu i nie mam dostępu do neta. \teraz koleżanka pożyczyła mi na chwilę kompa. Pisałam jakiś czas temu, że czekam na to USG dokładne no i po badaniu wylądowałam w szpitalu. Okazało się, że mały ma powiększone serduszko, niskie tętno i podejrzewają niewydolność krążenia u niego, tylko, nie wiedzą czym może być spowodowana, ponieważ wady serca nie widać i teoretycznie wszystko jest ok. Dodatkowo maluch nie przybiera na wadze, jest bardzo malutki, to już 35 tc a on waży zaledwie 1800g i przez osttani tydzien jakby w ogóle nie przybrał. Nie wiem juz co mam o tym wszystkim myśleć, sprawdzali łożysko i wszystkie przepływy są prawidłowe a on stanął w miejscu i ciągle taki mały. Lekarze twierdzą, że męczy się u mnie w brzuchu i że raczej do końca nie dochodzę i że najprawdopodobnije będę musiła rozpakować się wcześniej. Chcą chyba poczekać aż skoncze 36 tydz i ewentualnie w 37 albo cesarka albo wywołają poród, wszystko zależy od tego, jak mały będzie się czuł i jak będzie pracowało jego serducho. Załamałam się, bo odżywiam się jak trzeba, biorę witaminy i żadnych efektów nie widać. Strasznie się boję o niego, nie wiem co z tego wyjdzie. Dzisiaj o 15 mam miec kolejne USG, zobaczymy co tym razem wyjdzie. Do tego wszystkiego jeszcze do mnie przyplątały sie bakterie coli, masakra jakaś, mam już dość. Nie mam czasu i mozliwości, zeby nadrobić teraz Wasze posty, ale mam nadzieję, ze u was jest dużo lepiej. Pozdrawiam
Gociaku tak mi smutno jak czytam takie wieści Wiem, że to tylko słowa, ale trzeba myśleć pozytywnie, na pewno będzie wszystko dobrze. Masz dobrą opiekę i oboje z maluchem wyjdziecie z tego zdrowi i szczęśliwi Trzymam za Waszą dwójkę kciuki

Cytat:
Napisane przez KajaB26 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Ciesze sie ze Was znalazłam niestety nie udało mi się przeczytać dokładnie całego wątku, ale mam nadzieję, ze nadrobię zaległości. Ja mam wyznaczony termin na koniec stycznia, ale najprawdopodobniej będę miała cesarskie cięcie już w drugim tygodniu stycznia...a to dlatego, że mam w brzuszku wesołą dwójkę Zauważyłam, że jest wśród Was przyszła mama bliźniaczek zazdroszczę tym z Was, które od początku cieszą się ciążą i do tej pory funkcjonują samodzielnie. U mnie w sierpniu zaczeły się problemy, od tego czasu 3 razy byłam w szpitalu a w domku moge tylko leżeć i wstawać do toalety. To, że jestem juz w 33 t.c. to dla mnie wielkie szczęście
Chciałam zapytać czy chodzicie regularnie na KTG? Ja mam jedynie USG na wizytach i to tyle...

Witam nową mamę, zapraszam do rozmów Gratuluję dwójeczki, a jaka płeć bobasów? Ja KTG pierwsze mam mieć na kolejnej wizycie (5 stycznia - to będzie 35 tydzień)

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Muron nie strasz... ja tak chcę wstrzelić się na 8 stycznia (80-te urodziny mojej babci) A jem normalnie, to co zawsze.

haha jak to przeczytałam o tej biegunce to jakoś tak ze stresu mnie też do kibelka popędziło
Stary 2010-12-15, 15:56   #2026
agape
Zadomowienie

a ja się chwale moją piłeczką 30tc4d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_8157.jpg (73,2 KB, 65 załadowań)

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019

Edytowane przez agape
Czas edycji: 2010-12-15 o 18:53
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 15:58   #2027
MARIKA.S
Zadomowienie

KajaB26 witaj w naszym gronie

dizi ja przed porodem "oczyściłam się" mając już pewnie z 5 cm rozwarcia i skurcze co 5 minut.....Po prostu kiedy szykowałam się do wyjazdu z domu i ubierałam się w łazience nagle mnie przycisnęło
Nie będę mówiła ile tego było jakbym co najmniej przez miesiąc do toalety nie chodziła
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 15:59   #2028
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Cóż, po pierwsze ja ufam temu lekarzowi i położnej którzy na SR nam o tym mówili, a po drugie to to chyba byłoby niemożliwe żeby po np. dwóch filiżankach zacząć rodzić tylko z powodu herbatki U mnie to już 36. tydzień, więc źle nie jest. Myślę że zanim zaczną w jakikolwiek dobroczynny sposób działać to i tak będzie już bezpieczny termin. A jak pisałam, mojej koleżance własnie gin zlecił to pić jak groził jej poród przedwczesny (32. tydz.) i miała skurcze (dotrwała do końca 36. tyg. na szczęście)

P.S. Nie wiem czy to te grejfruty. Są po prostu zupełnie zielone, kształt normalny Są słodsze i mniej gorzkie niż czerwone.
Ja rozumiem, pamiętam, że pisałaś już o tym wcześniej, ale to takie głupie obawy... Chciałabym pić ten napar, ale dopiero w styczniu, a do stycznia to różnie może być.

A sweetie właśnie tak wygląda - zielony grejpfrut.

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
To jest chyba ta sweety odmiana właśnie. A ja lubię nawet te gorzkawe...ogółem cytruski lubię.

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
(...)

(...)

Może fanklub założymy? Kochających cytrusy. Zaraz idę po mandarynki.

A Muron zaciskanie nóg chyba nie pomoże jak i tak wyjmą sami.

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
A jeśli zamiast mega zaparć mam raczej w drugą stronę? Leci mi teraz 37tc.
Ja mam podobnie, ale nie wiem, czy to nie ma związku z Tardyferonem i antybiotykiem.

Cytat:
Napisane przez KajaB26 Pokaż wiadomość

Witamy.
Ja to chyba KTG będę dopiero w szpitalu mieć.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 15:59   #2029
dewi
Rozeznanie

witam nową mamusię

agape śliczna foteczka, a to drzewko to na pewno na ścianie u maluszka

powiedzcie mi dziewczyny te podkłady poprodowe na łóżko to jakiej mają być wielkości....???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-15, 16:06   #2030
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
(...)
Co do owocow ja pochlaniam takie ilosci, ze szok,ale ja w ogole strasznie duzo jem w tej ciazy,na szczescie zdrowo,bo wlasnie owoce w wiekszosci, i co wazne do slodyczy mnie nie ciagnelo wcale,zmienilo sie niestety jakis miesiac-dwa temu, podobno normalka na tym etapie, bo cukier szybko spada.

Najlepsze,ze ja do cieplolubnych przed ciaza nalezalam.

(...)
Ze słodyczami miałam podobnie. Na początku mogły leżeć koło mnie i nie ruszało mnie to wcale. Teraz pochłaniam kilogramami. No może przesadzam, ale lubię np. słodkie obiady (naleśniki) i śniadania (musli truskawkowo-wiśniowo-żurawinowe z dodatkiem suszonej żurawiny).

A z ciepłem mam identycznie. Ciągle mi gorąco, ale u nas w domu trzeba przyznać ciepło jest.

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
a ja się chwale moją piłęczką
Piłeczka malutka. A drzewko znowu wygląda, jakby miało czarne konary. Dobra robota. Śliczne zdjęcie.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 16:13   #2031
olbka
Zadomowienie

witam nową mamusię bliźniaaaki, ale czad! ale dziewczyny, chłopaki, mieszane?

ja też się zastanawiam, kiedy będe miała ktg, ale może teraz na następnej wizycie, czyli 28 grudnia...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 16:15   #2032
KajaB26
Przyczajenie

Dzięki za miłe przyjęcie U mnie Synuś i Córeczka tydzień temu miałam USG, i okazało sie że Mikołaj jest ułozony pupą w dół a ponieważ waży juz 2200 to może miec problem żeby sie obrócić główką w dół dlatego cesarka. A mała praktycznie od poczatku w ułozeniu główkowym.
Stary 2010-12-15, 16:17   #2033
Chantalle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Witam porannie.

A jak je robisz? Ja do czekoladowego naleśnika daję pół banana, zawijam i podsmażam jeszcze. A Nutellę i wiórki kokosowe też do środka? Brzmi kusząco.
smażę naleśniki, dziele banana na poł, a potem tą połówkę jeszcze na poł, ale wzdłóż(nie z dlugosci). Kłade takie 2 długie ćwiartki na naleśnika, nożem nakładam na nie trochę nutelli i posypuje wiórami. Naleśnika składam w trójkącik i podsmażam, musi być ciepły a nutella pływająca. PYCHA,ale uwaga-bomba kaloryczna!

egzamin zdany i to na całkiem dobrą notę. Tak więc z głowy juz mam szkole,choc aby dobrze poslugiwać się tym szalonym jezykiem musialabym pewnie jeszcze 2 lata chodzic,albo pracowac z Duńczykami. A przez najblizszy okres to sobie pogadam-z moimi bachorkami

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 16:20   #2034
KajaB26
Przyczajenie

powiedzcie mi dziewczyny te podkłady poprodowe na łóżko to jakiej mają być wielkości....???[/QUOTE]

Nie wiem jakie wymiary, ale na pewno jakieś duże dobrze, że mi przypomniałyście, muszę je dołożyć do szpitalnej torby
Stary 2010-12-15, 16:27   #2035
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

też witam nową mamę!

Gociak uściski! trzymajcie się!

Agape uroczo!!! ach...i to drzewko nadal podziwiam
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 16:39   #2036
mila24
Raczkowanie

KajaB26 witamy parka za jedym zamachem, super

gociak58 trzymajcie sie dzielnie !!

Madzia a w ktorym jestes tyg? moja tez sie nie obrocila,
ale poki co to lepiej, bo przynajmniej mi na ta szyjke nie naciska.

Dziewczyny wszystkie chodzicie do SR? ja strasznie zaluje, bo najpierw skurcze, teraz rozwarcie, musze w domu siedziec i prowadzic kanapowy tryb zycia. Przez to tylko raz sie spotkalismy z polozna indywidualnie
i mam poczucie ze nie jestem wlasciwie przygotowana
mila24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 16:50   #2037
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
No to faktycznie nieciekawie masz z tym lekarzem...a nie próbowałaś np. usg sobie zrobić prywatnie, dla uspokojenia??

No to super, że wszystko w porządku z serduchem - a co do zadyszki, to pewnie, że to normalne - w końcu trochę musimy się codziennie nadźwigać.

Może już je wysłali.

tutaj nie ma prywatnych gabinetow wiec pojsc z ulicy i sobie zrobic usg raczej jest niemozliwe,wiem ze jakos moza ale same usg bez oceny lekarza i koszt to 180 funtów ,albo wyjazd do londynu do polskiej kliniki ale organizacyjnie to juz nie mozliwe. a jak prosilam ze chcialabym to polozna stwierdzila ze nie ma takiej potrzeby a co ona moze wiedziec ,przeciez rentgena w oczach nie ma.
mam nadzieje ze wszystko jest dobrze,musi byc.

Cytat:
Napisane przez gociak58 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Nie odzywałam sie dość długo, ponieważ leżę w szpitalu i nie mam dostępu do neta. \teraz koleżanka pożyczyła mi na chwilę kompa. Pisałam jakiś czas temu, że czekam na to USG dokładne no i po badaniu wylądowałam w szpitalu. Okazało się, że mały ma powiększone serduszko, niskie tętno i podejrzewają niewydolność krążenia u niego, tylko, nie wiedzą czym może być spowodowana, ponieważ wady serca nie widać i teoretycznie wszystko jest ok. Dodatkowo maluch nie przybiera na wadze, jest bardzo malutki, to już 35 tc a on waży zaledwie 1800g i przez osttani tydzien jakby w ogóle nie przybrał. Nie wiem juz co mam o tym wszystkim myśleć, sprawdzali łożysko i wszystkie przepływy są prawidłowe a on stanął w miejscu i ciągle taki mały. Lekarze twierdzą, że męczy się u mnie w brzuchu i że raczej do końca nie dochodzę i że najprawdopodobnije będę musiła rozpakować się wcześniej. Chcą chyba poczekać aż skoncze 36 tydz i ewentualnie w 37 albo cesarka albo wywołają poród, wszystko zależy od tego, jak mały będzie się czuł i jak będzie pracowało jego serducho. Załamałam się, bo odżywiam się jak trzeba, biorę witaminy i żadnych efektów nie widać. Strasznie się boję o niego, nie wiem co z tego wyjdzie. Dzisiaj o 15 mam miec kolejne USG, zobaczymy co tym razem wyjdzie. Do tego wszystkiego jeszcze do mnie przyplątały sie bakterie coli, masakra jakaś, mam już dość. Nie mam czasu i mozliwości, zeby nadrobić teraz Wasze posty, ale mam nadzieję, ze u was jest dużo lepiej. Pozdrawiam
napewno wszystko bedzie dobrzetrzymajcie sie cieplutko

Cytat:
kurcze banany....zjadłabym...ale już wróciłam. Mam pomelo to wtrząchnę;-)
wlasnie zjadlam dwa ,za to chetnie zjadlabym pomelo uwielbiam je ale daleko mam do sklepu w ktorym ono jest

wogole uwielbiam owoce i ciągle je jem

Cytat:
Cóż, a ja uważałam wcześniej za szczyt głupoty to, że moi przyszli teściowie swojego 5- czy 6-letniego wnuka zostawiają w zamkniętym samochodzie jak idą np. do Biedronki, a on śpi i nie chcą go budzić. On został do tego przyzwyczajony, niemniej jednak uważam że mniejszą krzywdę robi się dziecku budząc je niż zostawiając samo zamknięte...

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Ja też własnie pochłaniam siatkę mandarynek
ja swojej małej nawet na minutę nie zostawie w samochodzie kiedy wiem że nie bede miała jej na oku i ze musze odejsc gdzies dalej .

marleen32 jesli moge wiedziec to gdzie mieszkacie bo wnioskuje ze za granica

agape bardzo ładna okrąglutka piłeczka

kajaB26 rowniez witam nowa mame gratuluje blizniakow

Tez bym chciala pic ten napar z lisci malin ale ciekawe czy gdzies tu dostane takie,sproboje poszukac.
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 16:58   #2038
make_up_istka
BAN stały

Oj, no to jak ja się całą ciążę cieszyłam brakiem zaparć to teraz od tygodnia mam za swoje ale i tak mogło być gorzej...

Kaja witamy

dizi mnie boli i odcinek lędźwiowy i piersiowy. A to że to od brzucha to tylko moje własne podejrzenia

anka_bzzz piłam dziś ten napar - jest troszkę bez smaku jak dla mnie, ale przynajmniej nie będzie problemów z piciem tego "bo niedobre"

agape śliczna piłeczka

mila ja chodziłam do SR i fakt - szkoła pomaga w przygotowaniu się do ciąży, dziecka, porodu, ale to nie oznacza, ze bez niej się nie przygotujesz

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-15 o 16:59
Stary 2010-12-15, 17:07   #2039
Chantalle
Raczkowanie

KajaB26 witaj, ktory to tydz?u mnie startuje 33,jutro mam usg i ktg. ostatnio dziewczyny lezaly posladkowo...
pozdrawiam

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-15, 17:14   #2040
make_up_istka
BAN stały

Dobijcie... Tylko porządnie... Tak mnie napier******ą plecy że już wytrzymać nie mogę. Znowu byłam na spacerze, tym razem z TŻem, ale wystarczyło wejść do domu, chwilę postać i usiąść i koszmarku ciąg dalszy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości