Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-10, 11:36   #2011
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Eluś,w domu to ja mam tylko brokula i fasolkę szparagową w zamrażarce nie mam ziemniaków,a młodych nie chcę jej podawać.ja nie jem warzyw bo się cykam,że małą obsypie ale powinnam zacząc-może zjem pomidora...no i jest podejrzenie ze brzdąc ma alrgie,ale o tym pisałam wjakiś czas temu w klubie...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:54   #2012
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Witamy
Jesteśmy po pierwszym basenie dla dzieciaczków, nie było bajecznie, ale koszmarnie też nie wiec jestem z małej dumna Jeszcze bedziemy próbować, padła w drodze do domu i śpi w łóżeczku co normalnie jej sie nie zdarza, chyba zaraz dołącze do niej, poki co mamy dzień z przygodami, wracając do domu musiałyśmy pojechać po moją mamę i Kubusia (synek siostry) bo tir w nich wjechał, na szczęscie nikomu nic sie nie stało, siostra została na miejscu zdarzenia i czeka na policję, mama i mały pojechali do domku. Ale nerwa mam mówie wam, facet sie zagapił

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:59   #2013
kojka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
A u nas cud sie zdarzyl. Ja adaska przebieralam w tym czasie dominik odwrocil sie na brzuszek i zasnal
To juz nie bylo rady, ogluszylam adaska w bujaczku, przydusilam cycem i jwszcze 45 min pospalismy

Dziewczynki dzieciaczki jak zwykle słodziaczki
Oliveira jaki ma twoja mała ten smoczuś na pierwszym zdjęciu? bo mi sie podoba

Potrzebuje porady muszę kupic jakąś zabawke na roczek i nie wiem co byłoby fajne ? cena tak około 100zł. Prosze o propozycje

Ja tez dzisiaj ide do biedronki po bodziaki A samoopalacz żeby nie zrobił plam to najpierw trzeba zrobic porzadny peeling ( ja robie fusami z kawy) a potem posmarowac ciało nawilżającym mleczkiem a dopiero potem samoopalacz

Edytowane przez kojka
Czas edycji: 2012-05-10 o 12:00
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:22   #2014
fatal21
Wtajemniczenie

Gdzie jest Truscafka?
Stary 2012-05-10, 12:34   #2015
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Gdzie jest Truscafka?
tez sie zastanawiałam
pewnie pracuje...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:35   #2016
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Sprawdzi mi ktoras cene smoka na all firmy suavinex?
Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Baha Ci sprawdzila wczesniej - 19zl z wysylka 25zl
dobre te smoczki?

Olusia a ja mam dlugasne, takie małpie
jaka baha,to ja bylam :p.Chociaz sie ciesze,ze zostalam z nia pomylona,bo ona taka ladna

Chcialam opylic mate edukacyjna malej,a TZ spytal,czy ona na pewno sie tym nie bawi.Dawno jej na nia nie kladlam,bo raptem 5 minut wytrzymywala,to ja schowalam.I tak sobie dzisiaj mysle,a wyprobuje zanim sprzedam.I co?Dziec sie bawi,jak szalony...

edit: juz sie nabawila...

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2012-05-10 o 12:51
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:36   #2017
fatal21
Wtajemniczenie

Kojka kup szczeniaczka.wg mnie na rok ok lub ksiazeczke fp
Stary 2012-05-10, 13:15   #2018
kasia_aa
Zadomowienie

kuzwa poł godz usypiania a moje dziecko po 10 min spania juzspiewa załamie sie nawet zjesc nie zdazylam, chyba jakies jaja sobie robi

dzis zaliczylismy aż 40 min spacer w wózku! sukces ale cały czas musiałam go zabawiac i gadać do niego jaK DURNA, CIEKAWE CO CI WSZYSCY LUDZIE SOBIE MYŚLĄL O MNIE:d ups capslock przypadkowy zdązylam przynajmniej zakupy zrpbić...częściowo, do biedronki juz nie doszłam;/ mam nadzieje że beda popołudniu bo jeszcze skocze jak tz z pracy wroci

jescze chciałam powiedzieć że śliczne sandalki ja to nie umiem w takich chodzić, wczorj byłam na zakupach chcialam buty kupić ale nic nie znalazlam;/ a pozatym to takie zakupy jak musisz sie spieszyc żeby dziecko nie zaczelo sie drzeć. a w niedzile idziemy na komunie moj tż jest chrzestnym i pojde w jakichś klapciochach wrr zła jestem
może uda mi sie gdzieś jeszcze skoczyć

oczywiście chodziło mi o body w biedronce ze bedzie popołudiu

Edytowane przez kasia_aa
Czas edycji: 2012-05-10 o 13:29
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 13:45   #2019
nettka_
Zadomowienie

A my już po spacerku ojjj gorąco dzisiaj
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 13:47   #2020
muffinka90
Zakorzenienie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 13:48   #2021
OlusiaS
Wtajemniczenie

do nas to goraco cos nie chce dotrzec...Dzisiaj jest parno,nie ma czym oddychac,ale jakies 22-24 stopnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 14:03   #2022
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Witajcie
I znowu nie nadrobię - nie było mnie kilka dnia, a na naprodukowałyście stron, że ho ho

U nas tak sobie - pamiętacie, że zmniejszałam wymiar etatu na 9/10, żby mnie nie zwolnili? I pisałam pismo, do szefa, żeby wyraził zgodę, żebym mogła ten wolny czas wykorzystywac łącznie- jako 2 dni w miesiącu - z wykorzystaniem na rehabilitację Dobrusi. Nistetty nie zgodził sie - więc mam ustalone, że codziennie pracuje od 7:00 do 14:12 Normalnie śmiechu warte - taki złośliwy. Nie płaci pensji na czas - ostatnio płacił 1/2 pensji za luty i jeszcze łaskę robi, że zatrudnia ludzi. Twierdzi, że i tak wszyscy powinni być mu wdzięczni, że maja pracę. Trochę trudno jest - bo TŻ pracuje w tym samym miejscu - więc z kasą krucho- i to mnie jakoś dobija ostatnio...
zarty jakies... 14,12

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Hej

Zazdroszcze wam ze dzieci zasypiają wam o 19 czy 20 na noc, Miłosz o 21 czasem jeszcze na drzemkę idzie, wczoraj usnął o 22.50, milion pobudek iwstał o 6.50.

Olusia a nie myślałaś o wydłużeniu palców, śliczne sandałki.

Goldi ja też mam takie paluchy, może my rodzina jesteśmy?

Oliweira ale cudne masz dzieciaki, mała rozkoszna.
Zamawiam twojego tżta i Olusi jakby się nie udało, żartuję.

Ja jutro do maminki mykam.

Nie mam jak do biedry jechać bo daleko, a tak mi tych bodziaków szkoda.

Dygotko dawaj małej to co masz w domu i to co jej można, skoro nie alergik to wiesz, ja tam mieszam, kombinuję, szaleję jednym słowem, i małemu nic nie jest, czasem zielona kupa.

Aniolina ale ślicznie stoi, pierwsza na forum, mój też jeszcze składa się w scyzoryk przy siadzie wiec do stania daleko. Natomiast ma wytrenowane skoki w dal, kiwa się na kolanach, po czym daje susa w przód na pysiek, muszę mieć wszystko obstawine poduchami bo kontuzja gotowa, właśnie, chełm z bąbelków to jest to.
I przebranie pieluchy to walka jak nie wiem co.

My już po spacerku
przybij palucha siostro

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Witamy
Jesteśmy po pierwszym basenie dla dzieciaczków, nie było bajecznie, ale koszmarnie też nie wiec jestem z małej dumna Jeszcze bedziemy próbować, padła w drodze do domu i śpi w łóżeczku co normalnie jej sie nie zdarza, chyba zaraz dołącze do niej, poki co mamy dzień z przygodami, wracając do domu musiałyśmy pojechać po moją mamę i Kubusia (synek siostry) bo tir w nich wjechał, na szczęscie nikomu nic sie nie stało, siostra została na miejscu zdarzenia i czeka na policję, mama i mały pojechali do domku. Ale nerwa mam mówie wam, facet sie zagapił
o fak... jak dobrze ze nic im sie nie stalo! tirem...
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 14:03   #2023
glamourous
Zakorzenienie

Oficjalnie strzelam focha : FOCH
Mialyscie tyle nie pisac
My tylko na spacrr wybylismy i 2,5 strony nadrabiania

Na roczek
- drewniane klocki
- play dough
- jezdzik typu chyba scuttle bug musze sprawdzic nazwe
- dla dziewczynki wozeczek do pchania
Stary 2012-05-10, 14:06   #2024
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
jaka baha,to ja bylam :p.Chociaz sie ciesze,ze zostalam z nia pomylona,bo ona taka ladna

Chcialam opylic mate edukacyjna malej,a TZ spytal,czy ona na pewno sie tym nie bawi.Dawno jej na nia nie kladlam,bo raptem 5 minut wytrzymywala,to ja schowalam.I tak sobie dzisiaj mysle,a wyprobuje zanim sprzedam.I co?Dziec sie bawi,jak szalony...

edit: juz sie nabawila...
sorki ale masz racje byc pomylona z Baha to zadna ujma
haha i co teraz? sprzedajesz - niesprzedajesz?

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Oficjalnie strzelam focha : FOCH
Mialyscie tyle nie pisac
My tylko na spacrr wybylismy i 2,5 strony nadrabiania

Na roczek
- drewniane klocki
- play dough
- jezdzik typu chyba scuttle bug musze sprawdzic nazwe
- dla dziewczynki wozeczek do pchania
ale malpy z nas ale przynajmniej masz ciekawa lekture

My po spacerku, 2h zaliczone z czego wiekszosc przelezelismy na trawie przy plazy. Ale byl przystojny kolarz wiec i oko nacieszylam potem dolaczylo do niego dwoch kolegow, zepsuli widok wiec sobie poszlam.
Przechodzac obok nich uslyszalam:
-ej myslicie, ze to jej dziecko?
-co Ty, niemozliwe
-nooo, pewnie dorabia jako opiekunka

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2012-05-10 o 14:15
Stary 2012-05-10, 14:14   #2025
OlusiaS
Wtajemniczenie

Goldi widzisz,jaka z Ciebie,po prostu im zal bylo .
I sie tak kurde zastanawiam z ta mata.Poczekam jeszcze pare dni,zobacze,co Pani na to

Ela kurcze,nie pomyslalam .ALe powiem szczerze,ze gdyby bylo to mozliwe,to na pewno bym tak zrobila
Chyba Elu masz takie wlosy,jak ja.Geste,puszyste,krecaco-falujace .Moim jedynym ratunkiem jest prostownica albo jak chce zostawic krecone,to plyn do loczkow

Mysmy niedawno tez mieli bliskie spotkanie z tirem .Dobrze sie zlozylo,bo TZ byl w trakcie zastanawiania,czy sprzedac auto,czy nie (pechowy byl straszliwie!!nawet po sprzedazy dlugo nie dal nam spokoju )

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2012-05-10 o 14:21
Stary 2012-05-10, 14:46   #2026
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
a ma cały czas? Czy wychodzi w określonych sytuacjach?
Jak uszko?

pojawiają się i znikają... dlatego się nie martwie w takie pogody to normalne

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wczoraj zmarł mój dziadek [*] W niedzielę/poniedziałek jedziemy na pogrzeb - 400 km w jedną stronę
Jak wrócę pewnie znowu nie będę w stanie nadrobić.
Póki co daję małej zupę z glutem i idziemy na spacer myśli przewietrzyć

współczuje, moje kondolencje

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
My po spacerku, 2h zaliczone z czego wiekszosc przelezelismy na trawie przy plazy. Ale byl przystojny kolarz wiec i oko nacieszylam potem dolaczylo do niego dwoch kolegow, zepsuli widok wiec sobie poszlam.
Przechodzac obok nich uslyszalam:
-ej myslicie, ze to jej dziecko?
-co Ty, niemozliwe
-nooo, pewnie dorabia jako opiekunka

po takim komplemencie to już brak słów kochana! a Ty narzekasz na wygląd

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
dobra dobra,nie sciemniaj .Od czego sie rozciagnely,od lezenia w szafie??mole pewnie sie nimi bawily i popsuly
Ja uwazam,ze jestes bardzo szczupla i nie musisz sie odchudzac,ze 4 kg to bedzie za duzo!!

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 14:52   #2027
fatal21
Wtajemniczenie

Goldi brak slow...zazdroszcze.ja nie pamietam kiedy uslyszalam cos takiego...moze z 10lat temu
Stary 2012-05-10, 15:05   #2028
nettka_
Zadomowienie

goldi nonono masz wzięcie
Stary 2012-05-10, 15:10   #2029
ela3010
Zadomowienie

Cytat:
Goldi widzisz,jaka z Ciebie,po prostu im zal bylo .
I sie tak kurde zastanawiam z ta mata.Poczekam jeszcze pare dni,zobacze,co Pani na to

Ela kurcze,nie pomyslalam .ALe powiem szczerze,ze gdyby bylo to mozliwe,to na pewno bym tak zrobila
Chyba Elu masz takie wlosy,jak ja.Geste,puszyste,krecaco-falujace .Moim jedynym ratunkiem jest prostownica albo jak chce zostawic krecone,to plyn do loczkow

Mysmy niedawno tez mieli bliskie spotkanie z tirem .Dobrze sie zlozylo,bo TZ byl w trakcie zastanawiania,czy sprzedac auto,czy nie (pechowy byl straszliwie!!nawet po sprzedazy dlugo nie dal nam spokoju )
Auto widmo

Ooooo Goldi, szacun, Ja to nigdy takich komplementów nigdy nie usłyszałam, i nie usłyszę, walczę z wagą ale uparta bestia.

Dziewczyny gdzieś słyszałam że pieprzyki na ciele świadczą o wolniejszym starzeniu się, tzn jeśli jest ich powyżej 100, więc do liczenia kobietki.

Rudominka.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 15:15   #2030
saaraa_lub
Rozeznanie

Witam się jak zwykle z doskoku, sapisać
Był temat łyzeczek TT jak dla mnie rewelka bardzo nam pasują, za to Hipp dla mojecgo jest póki co za szeroka.Zaczęłam juz dawać troszke skrobanego jabłuszka i marchewkę.Póki co ok ale ciiii zeby nie zapeszyć.
Myślę nad prezentem zokazji Dnia Dziecka, kusi mnie szczeniaczek fp ale nie wiem czy mały go nie oleje,
na 6 m-cznego boba ta zabawka?\No i zapomniałam co mialam pisać i mały już wzywa.
Pozdrawiamy gorąco!

aaa jest jeszcze z fp garnuszek na klocuszek maiła któraś z Was może do czynienia z tym?

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-05-10 o 15:17
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 15:17   #2031
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Auto widmo

Ooooo Goldi, szacun, Ja to nigdy takich komplementów nigdy nie usłyszałam, i nie usłyszę, walczę z wagą ale uparta bestia.

Dziewczyny gdzieś słyszałam że pieprzyki na ciele świadczą o wolniejszym starzeniu się, tzn jeśli jest ich powyżej 100, więc do liczenia kobietki.

Rudominka.
tak,tez to czytalam ,takze ja bede zyla jakies 1000 lat (jestem pieprznieta,na samej twarzy mam min.15 szt)

z autem w skrocie:
kupilismy go w DE
zabralismy do PL,oczywiscie przerejestrowalismy na polskie blachy
wrocilismy do DE,trzeba bylo znowu przerejestrowac
sprzedalismy rzekomo do Afganistanu,ale okazalo sie,ze pojechal do PL
za jakis miesia,moze 2 dzwonia do nas nowi wlasciciele pojazdu (Polacy),ze prosiliby o wyrejestrowanie samochodu z Polski,bo nadal tam widnieje (Polska ma 6 miesiecy po zlozeniu papierow na wyrejestrowanie auta)
Samochod przezyl u nas bliskie spotkanie z sarna,tirem i opona od autobusu jadacego przed nami
Stary 2012-05-10, 15:17   #2032
glamourous
Zakorzenienie

Aaaaaa malowalam soni paznokcie, maly sie obudzil wiec sonia sama dokonczyla dziela chyba bede musiala ja w zmywaczu wykapac

Goldi ja podobny tekst uslyszalam... Ale od zgorszonych nanc na laweczce w parku. Mialam wtedy 12 lat i spacerowalam z wozkiem z moja mala siostra z tym ze ja to przezywalam jak nie wiem
Stary 2012-05-10, 15:21   #2033
owieczka86
Zadomowienie

witam
u nas piękna pogoda 2 razy byliśmy na spacerku i zastanawiam sie nad kolejnym wyjsciem byłam w biedrze po bodziaki i oprócz tych brązowych z misiem po które szłam kupiłam tez niebieskie nie mogłam sie powstrzymac lece karmić "małego głoda" bo wstał

wydaje mi się że Fifi ma słabe mięśnie bo jak go trzymam na rękach to czasem się buja na boki....ale z drugiej strony jak leży to główkę podnosi dość wysoku i długo ją utrzymuje w górze .... kurde ja już nie wiem o co chodzi...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 15:22   #2034
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaaaa malowalam soni paznokcie, maly sie obudzil wiec sonia sama dokonczyla dziela chyba bede musiala ja w zmywaczu wykapac

Goldi ja podobny tekst uslyszalam... Ale od zgorszonych nanc na laweczce w parku. Mialam wtedy 12 lat i spacerowalam z wozkiem z moja mala siostra z tym ze ja to przezywalam jak nie wiem
uuuu az tak przesadzila?
Ludzie sa nienormalni!!Nie lubie jak ktos bezmyslnie osadza !!!!

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość

wydaje mi się że Fifi ma słabe mięśnie bo jak go trzymam na rękach to czasem się buja na boki....ale z drugiej strony jak leży to główkę podnosi dość wysoku i długo ją utrzymuje w górze .... kurde ja już nie wiem o co chodzi...
spokojnie,maluchy w tym wieku nie sa jeszcze az tak stabilne
Stary 2012-05-10, 15:30   #2035
goldika
Zakorzenienie

laski ja sie poczulam jak gowniara

Glam wspolczuje nienawidze zmywac z paznokci lakieru a co dopiero z calego dziecka ciesz sie, ze chlopaki nie beda sie bawic w takie rzeczy
a te baby to czasami jak ludzie cos walna...

Olek zaczal wydawac nowe dzwieki. Jakies sylaby i wystawia jezyk z buzi i go dziaslami gryzie. Najpierw myslalam ze sie dusi bo patrze taki wielki jezor wisi a on mieli jadaczka... ale potem go schowal i sie smial. i tak caly dzien robi

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Owieczko jak wypadaja rozmiarem te bodziaki? Bo Tz pojedzie po nie i juz sie boje jak on rozmiar wybierze myslalam, ze sa brazowe, rozowe i zielone do wyboru
Stary 2012-05-10, 15:37   #2036
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:

spokojnie,maluchy w tym wieku nie sa jeszcze az tak stabilne

chyba za bardzo się nakręcamy tym wszystkim...

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:

Owieczko jak wypadaja rozmiarem te bodziaki? Bo Tz pojedzie po nie i juz sie boje jak on rozmiar wybierze myslalam, ze sa brazowe, rozowe i zielone do wyboru
prócz tych z gazetki są jeszcze niebieskie i czerwone ja wzięłam na 80cm i powiem szczerze że są ciut za duże hehe ale lepiej kupić za duże niż za małe a tak po za tym to są super
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 15:44   #2037
glamourous
Zakorzenienie

Czemu w takich sytuacjach zawsze sie okazuje ze zmywacza jest ledwo pare kropli na dnie butelki????
Stary 2012-05-10, 15:50   #2038
fatal21
Wtajemniczenie

Te bodziaki w 30st prac!przymajmniej ja tak piore.raz z maja w 40upralam i obrazek popekal.sa dosyc duze ja kupilam 74.
Stary 2012-05-10, 15:52   #2039
nettka_
Zadomowienie

Jutro zamierzam wprowadzić gluten. I tak się zastanawiam jak długo go podawać? Czy z upływem czasu jakoś więcej go podawać?
Sorki za głupie pytanie ale nie mam pojęcia
Stary 2012-05-10, 16:22   #2040
fatal21
Wtajemniczenie

Netka ja zamierzam na poczatek dawac pol lyzeczki do jablka przez ok 2tyg potem zwiekszac bede sa sloiczki z kaszka manna.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości