|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Nic jeszcze nie dostalam
![]() Cytat:
i och ach...
|
|
#2013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też muszę mówić, ze wygodny, pięknie leży itp i co najważniejsze NIE MA NA NIE REKLAMACJI ale wyczuję czy chłop zna się na rzeczy. Tak czy siak sama musze podjąć decyzję, czy podejmę trafną okaże się szybko ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() Będzie dobrze, zobaczysz
|
|
#2014 | |
|
Raczkowanie
|
Śliczna księżniczka
. Moim to teraz ciężko ładną fotkę strzelić, jak zobaczą aparat to albo uciekają albo robią głupią minę![]() Cytat:
, pewnie przykład bierze ze starszej siostry .Do H&M cały czas są kupony ze zniżką 25% na wszystko (niby na 1 produkt, ale można sobie kilka takich kuponów wydrukować). A do C&A jest rabat 30% na wszystko do jutra .W niedzielę robiłam urodzinki moich szogunów, skromne bo w czwartek nas zasypało i dopiero w sobotę dało się wyjechać na zakupy (torty ubierałam jak już goście dzwonili do drzwi ). W sumie dobrze, że nie szykowałam dużo, bo połowa gości nie dojechała . Był tylko teścio z córkami (którzy przyjechali tylko na 2 godzinki ) i moi rodzice, brat z żoną i córeczką.
Edytowane przez JASTA79 Czas edycji: 2013-03-22 o 16:29 |
|
|
|
|
#2015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
--------------- Ostatnio wszędzie i wszyscy narzekają na służbę zdrowia. Więc ja coś pozytywnego napiszę. Ostatnio gdy byliśmy w poradni wcześniaka z Nataszą to spytałam pani doktor o coś co dot. Oliwki. Oliwka od dawna czyli jakieś dwa lata nie jest już pacjentką tej poradni. Pomimo tego pani doktor powiedziała że jak przyjedziemy na następną wizytę z Nataszą do poradni (do innej doktor) to ona zbada Oliwkę. Nie mogła być zarejestrowana bo ona oficjalnie nie może już być leczona w tej poradni. Oczywiście nic nie płaciliśmy. Naprawdę jeżeli chodzi o lekarzy dzieci to my mamy duże szczęście. Co do Nataszy to rozwija sie dobrze. Jedyny problem to jej waga 7,5 kg. Ale rozwija sie prawidłowo tak na poziomie 11-12 miesięcznego dziecka. Ma 13 miesięcy życia czyli 10 korygowane. I to wszystko bez rehabilitacji ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
Torty odjechane a dziewczynki cudowne
|
|
#2016 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Oli Cytat:
Cytat:
Cytat:
robiłaś tego torta hello kitty co ja mam zamiar jutro zrobić
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Pop-
brawa dla Nataszki. Dzielne te Twoje dziewczyny Poszukuję rowerka dla małej na urodziny. Nie wiem czy ryzykować przez all. Ten mi się podoba http://allegro.pl/wloski-rowerek-12-...091641211.html miedzy innymi ze względu na wagę bo przeważnie mają po 8-10kg i więcej a ten ma 6,5. Która ma dla soijej pociechy rowerek z pedałami i jest zadowolona, dawać linki
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rodzę. Sprzątam. Moje życie to sprzątanie i gotowanie. Ale już Kaliny łóżeczko skręcone. Pościel schnie. Co i tak jej nie rusza.
Cudownie za to uciska mi czasem jakiś nerw - tracę czucie w nodze. Za chwilę wraca - bajka. Miałam dzisiaj za to ideologiczny spór z przyjaciółką - stwierdziła, że chucham i dmucham za bardzo na Igora i wyrośnie mi maminsynek. Ja oczywiście uważam, że ona za mało ciepła okazuje swojej córce i za dużo od niej wymaga. Co nie zmienia faktu, że zaczęłam myśleć, czy nie przesadzam może. Ale ja tego nie widzę.
|
#2019 |
|
Raczkowanie
|
P0P - faktycznie macie szczęście do lekarzy
. Ale jak lekarze zobaczą Twoje córeczki, to poprostu wymiękają . One mają w sobie coś takiego.... wyjątkowego , chodzi już sama?Co do kuponów, to do C&A on-line hasło BON30 a do H&M trzeba się zapisać na ich stronie (zamówić newsletter) i dostajesz pierwszego maila z powitaniem, potwierdzasz rejestrację i drugi jest z kuponem (drukujesz go z załącznika bo inaczej wyjdzie bez obrazków). Jeśli chcesz kilka kuponów to albo zapisujesz się z innej poczty lub rezygnujesz z subskrypcji i za chwilę znowu się zapisujesz (tylko na onecie nie przychodzą kupony). Jakby co to pytaj .A moje dziewczynki to faktycznie nie podobne do siebie, jakby nie po jednym ojcu .
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
sara- wklej przepis na tego torta, może i ja się pokuszę??
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
|
#2021 | |
|
Raczkowanie
|
no to pewnie niedługo do drzwi listonosz zapuka... bo na str widzę że już jest blisko
Cytat:
no właśnie tylko ja się powinnam uczyć więcej;/ ale ze mnie taki leń... ![]() tylko żebym w sobote coś sensownego powiedziała... a ja się zaczne jąkać i nawet 'homogenizacja' nie będę umiała wypowiedzieć... nie mówiąc już o nazwach leków |
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
P0P - co do córeczek to macie naprawdę duże szczęście. Do lekarzy też. Dobrze słyszeć, że są w tym zawodzie ludzie z powołaniem.
Jasta - spojrzałam na torty i myślę sobie, że kupiłaś - a Ty sama takie piękne przygotowałaś To ja jestem największą melepetą w dekorowaniu tortów - nigdzie brzydszych niż moje nie widziałam. A Twoje dziewczyny
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecko chyba wraca do normalności. Od wczoraj nie było scen, znów daje sobie wytłumaczyć. Oczywiście nadal bywa złośliwa
ale oby histerie nie powróciły ![]() Monka- chyba Twoja teoria się potwierdza- skończyła mi się @ ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- megi- jak ja się w końcu odważę upiec tort (nigdy nie piekłam fotki nie zobaczycie na pewno
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2013-03-21 o 13:12 |
|
|
|
#2024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powodzenia!Megi jaki masz power w tej ciąży przyjedź do mnie remont przede mną![]() Jasta dziewczynki szukałam foto Danielka z tortem ale same jakieś koślawe te zdjęcia,albo kogoś palec albo brzuchol albo coś tam.. a ja nigdy nie upiękę torta bo ich nie lubię na pewno bym popsuła Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2013-03-21 o 13:18 |
|
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rowerka to jeszcze ten biorę pod uwagę, tylko nie ma podanej wagi, wysłałam pytanie do sprzedawcy http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
|
#2026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu sama sie przyznałaś![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Jasta - Natasza jeszcze samodzielnie nie chodzi. Jak ma się czego trzymać to chodzi ale i tak woli na czterech. My na nią nie naciskamy. Ona zdecydowanie ma jeszcze czas na samodzielne chodzenie. Mi tylko brakuje tego że nie mówi MAMA. Czasami powie tata, albo Baba albo coś innego niezrozumiałego ale mam jeszcze nie powiedziała ani razu. Pewnie jak Oliwka szybciej będzie wołać IGOR niż mama.
|
|
#2027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A Twoje dziewczynki są bardzo silne waga myślę, że będzie się normować. Oliwka ile ważyła w wieku Nataszki? Pamiętasz? Podobnie? Cytat:
oczywiście jak ktoś coś mówi wysłuchać można, nawet można to przemyśleć ale potem zrobić tak jak uważasz Asiu rowerki fajne, mojej by się bardziej podobał ten z hello kity, ale popatrz faktycznie na wagę i może zapytaj jej który by chciała ![]() Co do sukienek to może mojej się odmieni i będzie spodnie nosić a Twojej na sukienki pójdzie, wymienimy się garderobą wtedy? ![]() wymiary mają chyba podobne ![]() Jasta dziewczynki urocze Torty to mistrzostwo jak dla mnie ![]() a ojciec kocha jak swoje? Tylkooliwka utnij w paincie albo jakimś programie te palce, brzuchy i wklej nam Danielka ![]() Machaj adres na priv poproszę
Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2013-03-21 o 14:12 |
|||
|
|
|
#2028 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i masę maślaną na drugi też ) posmarowałam masą z mascarpone dość grubo, położyłam czekoladowe dekoracje, obsypałam wiórkami (dociskając te wiórki zwłaszcza na bokach). Kokardę wypęłniłam masą różową z drugiego tortu i udekorowałam kuleczkami. Proste , serio. Wkleję zdjęcia tortów z bliska.Przyszła Ci kurteczka z C&A? Zadowolona jesteś z niej? Cytat:
. Akurat te robi się bardzo łatwo a efekt jest ciekawy.Cytat:
. Im dłużej dzieci raczkują tym lepiej. Moja Ania jednak zdecydowała szybko uczynić "krok w dorosłość" i już po 11 miesiącu ruszyła sama. Ale gadać też nie gada , też czekam na pierwsze "mama" .
|
|||
|
|
|
#2029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Dziękujemy bardzo![]() Teraz poproszę na PW dane do przelewu i kwotę Cytat:
Jak mi sie @ zaczeła to Misiek sie uspokoił, teraz sie konczy i juz awantury...---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Machaj oczywiście zapomniałam - trzymam mocno kciuki za egzamin... Tak CI się tylko wydaje że nic nie wiesz Ja też tak miałam a poszło lekko. Oczywiście wszystkiego co mi potrzebne było dowiedziałam się tuż przed wejściem od brata koleżanki z którą się broniłam
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2013-03-21 o 14:28 |
||
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
nataszka- Jesli już o przesyłkach mowa to rano wyszorowałam buciki dla Melci, spakowałam do kartonika, chcę się zabierać za pakowanie i... nie mam szarego papieru do zapakowania
wtedy się wysyła jako list czy jako paczkę?
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2032 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam fotki tortów wstawić
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a się nie spieszy, widzimy co jest za oknem
|
|
|
|
|
#2034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby nie duża różnica ale dla nas to dużo. Cytat:
. Oliwka też pierwsze kroczki postawiła w 11 miesiącu korygowanym.
|
|
#2035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz brak wiosny ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
Najmniejszym kosztem Asiulka |
||
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wklej dokładne przepisy obu tortów któryś zgapię oba takie same w środku? Poprosze o przepisy od A do Z- łącznie z przystrojeniem. Tylko tak wiesz... łopatologicznie
|
|
#2037 |
|
Raczkowanie
|
cd
Edytowane przez JASTA79 Czas edycji: 2013-03-22 o 16:32 |
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
czyżby w tle anowe cukierki??
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze. Dziś w sklepie spotkałam mamę z córcią, mała ma 15 miesięcy, taka maleńka że szok... pięknie chodziła ale jak na takie maleństwo to się nie chciało wierzyć że tak chodzi, głowę niższa od Amelki a moja też do dużych nie należy. I Pani z rozmowie, bo dziewczynki bardzo do siebie ciągneły, powiedziała że mała urodziła się bez odbytu... i z odżywianiem miała problemy, człowiek nie ma pojęcia jakie tragedie ludzie przechodzili, takie maleństwo. Wy Pop też jesteście mega silni. ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- to samo pomyślałam patrząc na zdjęcie,
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

podoba się??
i och ach...
ale wyczuję czy chłop zna się na rzeczy. Tak czy siak sama musze podjąć decyzję, czy podejmę trafną okaże się szybko 
i dopiero w sobotę dało się wyjechać na zakupy (torty ubierałam jak już goście dzwonili do drzwi
. Był tylko teścio z córkami (którzy przyjechali tylko na 2 godzinki

To ja jestem największą melepetą w dekorowaniu tortów - nigdzie brzydszych niż moje nie widziałam. 

wtedy się wysyła jako list czy jako paczkę?