|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Przyczajenie
|
hej hej
![]() wymeikam....nie nadazam za wami ![]() gratuluje BLIŻNIĄT ![]() mam do was pytanie... czy któraś z was mieszka i zamierza rodzić za granicą, a dokladniej w Niemczech?? jesli tak, to bardzo bym prosila o napisanie - jesli oczywiscie macie takie informacje - jak wyglada opieka w ciazy, jakie sa prawa kobiet w ciazy wzgldem pracy, itp. bede bardzo wdzieczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Zadomowienie
|
Jejku czyli jestem o tydzień dalej... bliżej 2 trymestru :P hm... jakoś śmiesznie ale muszę się w końcu tego nauczyć
![]() I gratuluje parki ![]() ![]() i ci nawet zazdroszczę bo ja bym chciała parkę ![]() zaczarowanadlaniego oni w szpitalu sa nie normalni, czekają aż się jeszcze bardziej źle poczujesz by cię przyjąć. To jakaś parodia. Trzymaj się kochana cieplutko ![]() ![]() spałam 3 godziny popołudniowo, czuję się jak dziecko :P mam lekkie mdłości i czasem pobolewa mnie głowa ale nadal nie wychodzę z domu bo też nie mam takiej potrzeby.
![]() |
#2014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() czy moge cie prosic o rozmowe z chlopakiem, zeby powiedzial co wie na temat praw kobiet w ciazy? u mnie sytuacja jest dodatkowo troche skomplikowana, bo bylam na zwolnieniu lekarskim jeszcze zanim zaszlam w ciaze i do tej pory jestem na chorobowym, a pracodawca nie wie o ciazy... do tego nie mam umowy...tzn. kiedys mialam na 400basis (twoj chlopak bedzie wiedzial o co chodzi), i wtedy nie mialam ubezpieczenia oplacanego, zdarzyl mi sie wypadek i szefowa wtedy zatrudnila mnie na wyzsza kwote i mialam ubezpiecznie dzieki temu, ale umowy na papierze innej niz na te 400 euro nie mam...niby jest, ale ale jej nie ma....skomplikowane to wszystko. no i jeszcze pytanie - czy jest tu jakis przepis mowiacy o tym, ze np. musze do ktoregos tygodnia poinformowac pracodawce o ciazy, albo co gorsza, czy moze mnie zwolnic mimo chorobowego i ciazy?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Rozeznanie
|
dzień dobry, właśnie wstałam z popołudniowej drzemki
![]() zaczarowanadlaniego mam nadzieję, że lepiej się poczujesz! ![]()
#2017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2018 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzidziuś zdrowy. Wymiary adekwatne do 14 tygodnia. Dokładny opis brzmi : "Płód pojedynczy, położenie zmienne. Ruchy (+), akcja serca miarowa. Kosmówka na przedniej ścianie. W dolnym biegunie obszar o niejednorodnym echu (pozostałości po zresorbowanym krwiaku) " Tż załatwił sobie wyjście na godzinkę z pracy i z językiem na ramieniu przyjechał na badanie. Miało być przez powłoki brzuszne i podekscytowany stał koło monitora .... ale okazało się, że jednak gin musi dowcipne zrobić i go wyprosił......... ![]() ![]() Moja macica ma jakieś dziwne kształty stwierdził. Pytał, czy miałam problemu z zajściem w ciążę. A jak mu powiedziałam, że ciąża była dla Nas dużym zaskoczeniem ale oczywiście pozytywnym to kazał mi się tylko cieszyć bo generalnie kobiety z moją przypadłością mają spory z tym problem. Zapytałam o płeć czy coś tam może widać? Ale pępowinka była między nóżkami i bobasek jakiś mało chętny był do współpracy i powiedział, że tym razem płeć sobie odpuścimy. To plamienie mogło być z tego zresorbowanego krwiaka. Więc może u ciebie też tak było? Generalnie wszystko jest dobrze...ale dalej mam leżeć. Uspokoiłam się i może dziś nareszcie będę mieć spokojną noc. Cytat:
![]() Brawo dla syneczka ![]() Ale świetnie, że parka! ![]() Koniecznie daj nam znać jak po badaniu.
![]() |
#2019 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do jezyka nie mowie po niemiecku podstawe znam ale jak co do czego przychodzi to sie nie odzywam, ostatnio jak bylam w szpitalu to jak go nie bylo ze mna to pokazywalam na migi i opieka byla super wszedzie chodze ze swoim chlopakiem wiec nie martwie sie o to czy sie dogadam czy nie co do ginekologa szukalismy pani ktora mowi po polsku i taka znalezlismy co do badan to sama nie wiem mialam watpliwosc wiec chlopak do niej zadzwonil i ona powiedziala ze w polsce tak szybko karza robic badania ( nie pamietam co dokladnie powiedziala ) a lepiej jest robic troche pozniej wiec sama bylam w szoku bo ostatnio u niej bylam w 9t3d a teraz mam wizyte w 15 tyg troche duzo czasu a powiem ze nie mialam jeszcze ani jednego badania robionego . ja to juz zglupialam do reszty ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
i wydaje mi sie troche ze cos jest nie tak jak znowu dzis wymiotowalam okolo 20 razy na zolto i zielono ja sie boje ze sie odwodnie bo ostatnio 2 dni nic nie pilam i wyladowalam w szpitalu, a to tez na tym nie polega zebym sie meczyla cale dnie bo nie moge sie napic ani cos zjesc bo mi sie od razu cofa |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2021 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | |
Raczkowanie
|
Oj mamy mamy, dobrze że tym razem na plamieniu się skończyło i ominął Cię szpital. A jeszcze lepiej że dzidziuch zdrowy
![]() ![]() Ja też już po kontroli i też wszystko w porządku, młodzież urosła jak trzeba, ujścia szyjki oba zamknięte a kanał długi. Źródeł krwawienia nie widać. Jaka przyczyna trudno powiedzieć, gin nie chciała gdybać. Mam się oszczędzać ale do pracy za biurko mogę wrócić. Przykro że mąż się nie załapał. Mnie też gin badała przez pochwę ale na koniec na chwile przełączyła i męża zaprosiła. Mówi że widział co i jak ale fanem podglądania nie jest, mówi że go to stresuje i że woli poczekać aż wyjdą całe i zdrowe ![]() Cytat:
![]() Baaardzo wam dziewczyny dziękuję za kciuki i miłe słowa ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kamilast Czas edycji: 2014-01-29 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Zadomowienie
|
Aj wam powiem że tak was czytam i czytam.. i chyba prawie każda miała plamienia jakieś.. ja narazie nie miałam.. nie żebym się chwaliła ale tak dziwnie się czuje bo nie wiem co mam się wypowiedziec na ten temat. Chcialabym wam pomoc ale wiecie, nie spotkalo mnie to wiec co bede pisac. mam nadzieje ze te wasze plamki nie sa szkodliwe i wszytsko bedzie ok.
musze sie przyznac bez bicia ze czasem se mysle ze chyba powinno byc choc jakies male plamienie skoro prawie kazda z was je miala a ja nie... mam nadzieje ze nie wykrakalam :P
![]() |
#2024 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ginekolga poszukalam co mowi po polsku, bo z moim niemieckim narazie ciezko ![]() Takze z tego co wiem to przez cala ciaze przysluguja ci 3 usg ( w praktyce moja gin robi co wizyte ![]() ![]() Co do pracy to niewiem ![]()
![]() |
#2025 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | |
Przyczajenie
|
[QUOTE=zaczarowanadlaniego ;44872641]dobrze zapytam sie jak wroci z pracy. on akurat pracuje w firmie ktora zatrudnia ludzi wiec sie na tym zna
co do jezyka nie mowie po niemiecku podstawe znam ale jak co do czego przychodzi to sie nie odzywam, ostatnio jak bylam w szpitalu to jak go nie bylo ze mna to pokazywalam na migi i opieka byla super wszedzie chodze ze swoim chlopakiem wiec nie martwie sie o to czy sie dogadam czy nie co do ginekologa szukalismy pani ktora mowi po polsku i taka znalezlismy co do badan to sama nie wiem mialam watpliwosc wiec chlopak do niej zadzwonil i ona powiedziala ze w polsce tak szybko karza robic badania ( nie pamietam co dokladnie powiedziala ) a lepiej jest robic troche pozniej wiec sama bylam w szoku bo ostatnio u niej bylam w 9t3d a teraz mam wizyte w 15 tyg troche duzo czasu a powiem ze nie mialam jeszcze ani jednego badania robionego . ja to juz zglupialam do reszty ![]() dziekuje za informacje ![]() wizyty mialam juz 3, pierwsza zaraz jak sie dowiedziaam o ciazy, zadzwonilam i przyjeli mnie jeszcze tego samego dnia - to byl 5 tydzien, potem w 7, i w zeszlym tygodniu - 12-stym. za kazdym razem mialam usg a te ostatnie nawet w 3D, badania miaam z krwi i moczu robione, plus dodatkowo placilam za toksoplazmoze, mam nadzieje, ze wszystko robia tak jak trzeba. ale jak czytam niektore wasze posty, ze macie genetyczne, to sie zastanawiam, czy ja tez nie powinnam tego miec? gdzies czytalam ze ponizej 35 roku zycia tego sie nie robi, chyba ze sa podejrzenia ze cos jest nie tak. ale nie wiem.... zaczarowanadlaniego trzmam kciuki zeby samopoczucie ci sie polepszylo, ale ja tak jak dziewczyny pisza, pojedz do szpitala, i niech sie zajma toba bo w koncu od tego sa ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() a wy dziewczyny - zaczarowanadlaniego i AgnesD mieszkacie w duzych miastach? w jakich landach, albo miastach jesli to nie tajemnica? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Rozeznanie
|
niunia13140710 mieszkam w Hanowerze
![]() Oczywiscie nie musisz sie zglaszac wczesniej to nie jest jakis wymog. Ale pozniej niema zbednej papierologi I tylko idziesz I rodzisz a oni juz wszystko wiedza o Tobie.
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama. Igor ur. 16.09.2011 Mia ur. 13.08.2014 Edytowane przez AgnesD Czas edycji: 2014-01-29 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Suuuper, że wizyta udana !! ![]() ![]() ![]() hah fanem podglądania nie jest ... bo faceci nigdy nie wiedzą gdzie patrzeć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2030 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() "Krystyno nie denerwuj matki" jest the best ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pamiętacie jak mówiłam, że mam kalafior zamiast mózgu? Mam nową ksywkę rodzinną....Opowiedziałam mamie o tym kalafiorze kilka dni temu. Dzwonię do niej dziś, mama odbiera i mówi do mnie - Cześć KALAFIORKU ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-01-29 o 22:57 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Dawno tu nie pisałam, bo samopoczucie niestety nie pozwalało, ale już jest lepiej, wracam pomału do żywych ![]() Nudnoście praktycznie ustąpiły, ale nabawiłam się przeziębienia- lecze się od dwóch dni domowymi sposobami, mam nadzieje ze pomogą. Wczoraj miałam wizytę u gina- powiedział że wyniki mam rewelacyjne ( zrobiłam już z rozpędu wszystkie ![]() ![]() za dwa tygodnie umówiłam się na to usg tzw.genetyczne, nie mogę się doczekać ![]() Cytat:
![]() ja też nie mam żadnego plamienia, współczuję dziewczynom, które mają- jeszcze dodatkowy stres i obawy
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- mamuska11 no właśnie a ja już myślałam że tylko ja to mam bo o tym nikt nie pisał ![]() ![]() ![]() Optymistka26 , Kalafiorku? hehe ładnie brzmi ![]() Dziś zaś obudziłam się z bolącymi cycuszkami ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Zakorzenienie
|
ja mieszkam w Esslingen niedaleko Stuttgartu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamuski z rana zamiast leniuchowac to ja musze do pracy sie szykować o do 21 umre.
Ksmilast ale ci zazdroszczę bliźniaków zawsze chciałam miec parke ![]() Oj Zaczarowana ty to się nacierpisz oby ci to szybko przeszlo. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#2037 | ||
Zakorzenienie
|
tez nie mialam plamienia i cale szczescie bo gdybym dostala to bym zawalu dostala
---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
od 2 tygodnia ciazy zle sie czuje, strasznie znosze te ciaze, zastanawialam sie nawet nad tym czy ma to cos wspolnego z tym ze poronilam we wrzesniu w 7 tyg ale chyba nie, modle sie tylko zeby w II trymestrze bylo lepiej ![]() powodzenia w pracy i milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() trzymam kciuki zebys zwalczyla to przeziebienie ii gratuluje wynikow ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój mówi że widział że nogami i rękoma macha ale tak to dziwnie wygląda że zdecydowanie woli czekać z oglądaniem na efekt końcowy. Ja po 3 dniowych rządach meża ogarniam dom. Niby się stara ale to co robi to czubek góry lodowej i systematyczności zero. Oj długa droga przed nami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.