![]() |
#2011 |
Raczkowanie
|
Dot.: prawdopodobienstwo cz.2
zgadzam sie z Toba calkowicie...wiekszosc z nas pragnie dziecka na tym forum a niektore dziewczyny pisza takie teksty ze krew czlowieka zalewa...no i jak tu sie nie denerwowac...taka niesprawiedliwosc na tym swiecie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.
Prosze mi powiedziec, czy jezeli od stosunku mialam juz 3 miesiaczki (5 dniowe) to moge byc spojna ze w ciazy nie jestem, nie czuje nic , a chyba bym juz cos poczuła?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czyżby koleżanka wizażanka JAJA sobie z nas robiła?? Mając 19 lat takie pytanie!! Ja jestem w szoku. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Raczkowanie
|
Czasami miesiączka występuje do kilku miesięcy po zapłodnieniu...przynajmni ej tak słyszałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Przyczajenie
|
no to jak wkoncu, mozliwe zebym miala normalne miesiaczki podczas ciazy? a dodam ze nie doszlo do wytrysku, i test wyszedl negatywny. To chyba nie jest mozliwe zeby nie czuc nic ze jest sie w ciazy po okolo 13 tygodniach od zdarzenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Raczkowanie
|
Mysle, że nie jesteś w ciąży...masz miesiączkę, wynik testu negatywny...my kobiety czasami ze strachu wyobrażamy sobie, że jesteśmy w ciąży- nie cierpię tego uczucia kiedy spóźnia mi sie miesiączka a ja choc nie mam najmniejszych powodów denerwuję się myslaąc ,że jestem w ciąży :P pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Zadomowienie
|
Ręce opadają !! Zastanów się...
![]() |
#2018 |
Zakorzenienie
|
Czy aby nie popadasz w paranoję? Ja po 3 miesiacach takiego zastanawiania sie to chyba bym znalazła sie na prochach uspokajajacych...
#2019 |
Zakorzenienie
|
Kasiula na wszelki wypadek skompletuj wyprawke
![]() Moze zacznij sie lepiej zabezpieczac skoro tak sie boisz?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet seks analny nie jest bezpieczny (dodam, ze ludzie najczesciej kochja sie w pozycji od tylu), bo przez niego tez mozna zajsc w ciaze, a wlasciwie najwieksze ryzyko jest wowczas, gdy partner wycofuje penisa z odbytu po wytrysku, bo wtedy ejakulat moze wyciec i dotrzec do warg sromowych. Dziewczyna/kobieta moze (co nie znaczy, ze musi) zajsc w ciaze nawet gdy na sperme uciadzie! Cytat:
![]() ![]()
Każdy z Nas jest "białym krukiem"! Współżyjesz = jesteś gotowy na potomstwo! A.A.B.-P. AV by jaga_2001 Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2006-11-13 o 02:27 Powód: -nie- |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Przyczajenie
|
Czy martwie sie niepotrzebnie?
Mam 17lat, i wspaniełego chłopaka, z którym jestem prawie 7miesięcy...
W końcu zaczęły się rozmowy o współżyciu..., oboje chcieliśmy tego, tymbardziej że był to nasz pierwszy raz. Kochaliśmy się wczoraj, to naprawde niesamowite uczucie, tylko teraz siedze, myślę i się zamartwiam... ![]() ![]() Pisze, pnieważ jestem straszna panikarą i chciałabym przeczytac Wasze zdanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy martwie sie niepotrzebnie?
Spokojnie, w ciążę się tak łatwo nie zachodzi
![]()
#2023 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ile się nie mylę nasieniowód jest częścią ciała mężczyzny, więc nie wiem co to ma do rzeczy ile mierzy, skoro sperma nie wydostaje się z nich dzięki ruchom plemników? Jesli następnym razem zapragniesz komuś zarzucic bzdurę, proponuję się najpierw dokształcić... "Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin." dr Wiesław Ślósarz seksuolog, psycholog kopiowane z poradnii internetowej w interia.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwazam, ze to Ty niedokladnie przeczytalas to co napisalam, bo napisalam, ze plemnik moze przezyc NAWET 14 dni, co nie oznacza, ze kazdy plemnik tyle zyje ![]() Gdy nie sa w srodowisku naturalnym moga przezyc nawet 24 h. Gdyby przezywaly kilka minut tak jak piszesz to reprodukcja wogole nie bylaby mozliwa. ![]() Cytatem potwierdzilas to co napisalam wczesniej a mianowicie, ze w pochhwie jest odczyn kwasny, ale powtarzam jeszcze raz, odczyn ten zmienia sie wraz z niem cyklu i w czasie owulacji staje sie mniej kwasny aby ulatwic zaplodnienie. Poza tym w spermie znajdyje sie fruktoza i wiele innych skladnikow, ktore sa pozywka dla plemnikow przez co moga zyc znacznie dluzej. To, ze gina w ciagu kilku minut w srodowisku zewnetrznym - tak jak piszesz, jest wierutna bzdura, chociazby z tego wzgledu, ze w spermie znajduja sie m.in.: 1. fruktoza - zrodlo energii ruchu plemnikow 2. prostaglandyny - powoduja skurcze macicu, przyspieszajac transport nasienia do jajowodow. I na koniec dodam, ze w trakcie orgazmu kobiety, po wczesniejszym wytrysku wewnatrz, szyjka macicy "zanurza sie" i wsysa ejakulat do wnetrza macicy. I nie wymyslilam sobie tego. Przejzyl literature fachowa, obejzyj pare fachowych filmow a sama sie przekonasz ![]() Pzdr ![]() P.S. Ja nie wierze interii, onetowy, czy innym "pospolitym" portalom. Wiedze czerpie tylko z medycznych stron/literatury. Polecam, bo tylko to jest prawdziwym zrodlem danych. ![]() ![]()
![]() |
#2025 |
Zakorzenienie
|
czyli wynikaloby z tgeo ze ta ktora ma problem z zajsciem w ciaze mimo braku przeszkód,ma problem z orgazmami
![]() hmmmmmmmm Wieksza szansa zeby zaciazyc kiedy ma sie orgazm |
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i tez - co niebagatelne, bo nic tak nie wzbogaca wiedzy jak doświadczenie - widziałam kiedyś spermę i wiem co się z nią dzieje po kilku minutach przebywania np na udzie...No ale przeciez to Ty jestes studentką medycyny... I nie tłumacz mi proszę czym jest fruktoza, bo wbrew temu co mi zarzucasz ja wiedzy na tematy zwiazane z prokreacją nie czerpałam z Bravo. Jak dla mnie EOT |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz, niektorzy uwazaja, ze logicznie rzecz biorac, za zmysl rownowagi uwazaja mozg... ![]() Medycyne lab. studiuje na Akademii Medycznej, nigdzie wiecej sie nie da ![]() ![]() Wiesz, ja tez mam doswidczenie i tez wiem co sie dzieje ze sperma na udzie badz innej czesci ciala... ![]() ![]() Gdyby bylo tak jak piszesz to zaplodnienie "in vitro" nie byloby mozliwe, bo na poczatku mezczyzna "spuszcza sie" do plastikowego pojemniczka. Zanim sie umyje/wytrze, ubierze, doniesie do pielegniarki a ta do laboratorium to uwierz mi, ale mija wiecej niz te "pare minut" ![]() Powtarzam jeszcze raz, ze gdyby bylo tak jak piszesz to prokreacja nie bylaby mozliwa! Wiesz, jest jeszcze jeden aspekt, ktory trzeba wziasc pod uwage. Gdy kobieta jest podniecona, to pordujuje lubrykant, ktory moze wyciec az na zewnatrz. Jesli znajdzie sie na wargach sromowych wiekszych, co jest mozliwe a pozniej partner odbedzie wytrysk na te wargi sromowe to plemniki po tym sluzie bez problemu dotra do pochwy, stamtad do szyjki macicy, macicy, jajowodu i kom jajowej. Nie od dzis wiadomo, ze w plynach plemniki szybciej sie poruszaja ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2028 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z Twoich wywodów (zgaduję - jesteś na 1 roku?) wynika, iż wydaje Ci się, że pozjadałaś wszystkie rozumy. Wszyscy moi gienkolodzy, moi znajomi lekarze, ginekolodzy, którzy leczyli z niepłodności moich znajomych ( w tym jeden profesor) to kretyni. I cytowany pan doktor też. Wszyscy oni nie wiedzą, że plemnik może żyć aż do 2 tygodni w kobiecie czy na kobiecie, bo w końcu nie wiem jak to kombinujesz...Zawsze sądziłam, że na AM jest wysoki poziom. No ale widzę, że reformy edukacji odbijają się nawet tam...Przykre. Cytat:
J.w. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie uwazam, abym pozjadala wszystkie rozumy. Jestem czlowiekiem i moge sie myslic w wielu kwestiach. Ale z natury jestem taka,, ze jesli jetem czegos pewna na 100% to bede tego bronic do upadlego. Nie moa wina, ze trafiasz na slaby6ch ginekologow ![]() ![]() Widze, ze tez masz problem z czytaniem, bo nie zauwazylam abym GDZIEKOLWIEK napisala, ze plemniki w ciele, czy to na ciele mogly zyc do 2 tyg. Napisalam, ze w warunkach im korzystnych a to roznica ![]() ![]() Co do edukacji... Hmmm, nie ja ja ustanawiam. ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sorki, ze tak brutalnie, ale nigdy nie czytalam wiekszej bzdury Do zaplodnienia moze dojsc nawet, gdy mezczyzna mial wytrysk na wargi sromowe wieksze kobiety! Plemniki wbrew pozorom sa bardzo zywotne i moga przezyc nawe 14 dni w warunkach dla nich niekozystnych. Pochwa kobiety ma rozne ph w zaleznosci od cyklu miesiaczkowego. W dniu jajeczkowania jest ono mniej kwasne niz normalnie co ma za zadanie ulatwic plemnikom dotarcie do celu, i nie zalezy to od dlugosci pochwy! Bo jesli by zalezalo to w gre o zaplodnienie braloby sie dlugosc nasieniowodow i cewki moczowej, gdzie ta druga ma dlugosc od 15 cm wzwyz! Poza tym skurcze pochwy i macicy po stosunku rowniez ulatwiaja zaplodnienie kom jajowej. Twój profil: Typ cery: sucha Skłonność do alergii: niewielka skłonność do alergii Skłonność do rozszerzonych naczynek: brak Skłonność do podrażnień: cera wrażliwa Włosy: dlugie, brązowe, koncowki z racji tego, ze maja na sobie pozostalosci farby (odrosty) sa matowe i ro O mnie: czarownica na miotle ![]() Lokalizacja: Bialystock ![]() Płeć: kobieta Zainteresowania: wszystko i nic ![]() Zawód: 100"dętka" :/ W ogóle dalsza dyskusja z Tobą nie ma żadnego sensu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy martwie sie niepotrzebnie?
Krew moze byc wynikiem przerwania błony dziewiczej.Natomiast pamietaj ze współżyjąc musisz byc gotowa na przyjecie potomstwa,nigdy nic nie wiadomo!
Póki co nie stresuj sie , wszytsko bedzie dobrze. asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przerwanie tabletek a mozliwosc ciąży????!!!
w wielu przypadkach zdaża sie ze tak sie dzieje ale to wynik odpowiedzi organizmu na brak hormonów.Moim zdaniem powinnas isc do lekarza a dla pewnosci zrób sobie test ciążowy.
asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Zadomowienie
|
idź do lekarza a póki co dla pewnosci zrób test.Ale zdaz sie ze miesiaczka nie zawsze zaraz powraca
asia27 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 |
Zakorzenienie
|
skad wiesz ze to nie byl dzien plodny skoro nie masz okresu ?po odstawieniu pigul organizm wariuje i czesto od razu po dostewieniu mozna szybko zajsc w ciąze .
po 6 dniach zrob test . |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Około miesiąca temu kochałam się z chłopakiem. Niestety pękła nam gumka. Dla pewności wzięłam od mojego ginekologa receptę na Postinor Duo. Mój gin stwierdził że szanse na ciąże są nikłe ponieważ dopiero co skończył mi się okres. Jednak teraz zaczynam się martwić ponieważ dostałam wszelkie objawy okresu (nabrzmiałe piersi, ból jajników i skurcze macicy, "mokre majtki" ale krwawienia zero ;/ a minęło już 5 dni od terminu miesiączki? Dziś zrobiłam sobie test ciążowy i wyszedł negatywny...więc skąd brak miesiączki? Wiem że Postnior może ją rozlegulować ... doczytałam nawet że może wogóle menstruacja nie wystąpić i trzeba ją sztucznie wywołać... pomóżcie ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Zakorzenienie
|
Jesli nie zauwazylas to pierwszy post z Twoim cytatem edytowalam, bo dopiero po czasie zauwazylam, ze wkradl sie niewielki blad i go poprawilam. Obecnie jest "Plemniki wbrew pozorom sa bardzo zywotne i moga przezyc nawe 14 dni w warunkach dla nich kozystnych." (Pomijam niewielki ort,bo dopiero teraz go zauwazylam
![]() Po drugie, jesli nie zauwazasz Lokalizacji, ktora widac nawet obok postu, to juz nie moj problem... Po trzecie, doszlam do tego samego wniosku co Ty juz po pierwszej Twojej odpowiedzi na moj post, bo jesli nie rozumie sie, ze "moze" nie oznacza "zawsze", to sorki, ale taka osoba nie jest warta mojej uwagi. O ile zauwazylam masz 24 lata a zachowujesz sie jak dziecko. Bo ja probuje wytlumaczyc o co chodzi a ty odwracasz kota ogonem, co jest zenujace... ![]()
#2037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2038 |
Zakorzenienie
|
Musze przyznac ,że dyskusja Marilyn i jagi 2001 była dzisiaj dla mnie nie lada rozrywka
![]() Mam pyatnie do Jagi skoro polecasz juz fachowa literature to podaj tytuły, autorów i wydawców. Wtedy będziesz bardziej wiarygodna.Skoro jestęs już po 3 roku zapewne zajrzałas do czytelnia tym samym fachowej litearury, kótra się tam znajduje ![]() Poza tym moze troszke znajomości otrografii by Ci się przydało, bo jak juz będziesz lekarzem to taki z lekka wstyd pisac błedy na recepcie lub w karcie pacjenta<lol> Pisze się: KORZYSTNE ZNALEŻĆ EGZEKWOWANA KORZYSTAĆ Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Zakorzenienie
|
heh recepty zwykle sa nieczytelne i po łacinie, a na forum nie wolno wytykać błedów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zreszta kazdego z nas obowiązuje zasady ortografii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.