|
|
#1951 |
|
Raczkowanie
|
POMÓŻCIE, nie wiem co robic!!!!!
A więc tak: kochałam się bez żadnego zabezpieczenia 3 dni przed spodziewanym okresem. Wiem,że to NIBY są niepłodne dni ale prawdopodobieństwo ciąży zawsze jest jakieś
Nie wiem czy brać teraz postinor czy może to nie ma sensu ze względu na moment cyklu, wiadomo taka dawka hormonów nie będzie obojętna dla organizmu. Siedze i nie wiem co robić a czas ucieka Co zrobiłybyście na moim miejscu dziewczyny?????Dodam,że oczywiście obecnie nie planuje żadnych dzieci.
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: POMÓŻCIE, nie wiem co robic!!!!!
nie zrobie wykladu bo mi sie juz nie chce.
ja bym nie brala postinoru. |
|
|
|
#1953 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.
Mam jescze jedno pytanie, czy brak miesiączki i temperatura 37.4 w pochwie może o czymś świadczyć?
|
|
|
|
#1954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przed każdą miesiączką ma się podwyższoną temperaturę. Może po prostu Ci się spóźnia...
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
rób co uważasz za słuszne lub poszukaj innych watków i zobacz, co radziłyśmy tamtym dziewczynom.
|
#1956 |
|
BAN stały
|
No ludzie ręce mi opadają...........
![]() JAK NIE PLANUJESZ NARAZIE DZIECI,TO SIĘ NASTĘPNYM RAZEM ZABEZPIECZAJ!!! A co bym zrobiła na twoim miejscu??? Zabezpieczyła się i pomyślała głową
|
|
|
|
#1957 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Jeśli nie chcesz mieć teraz dzieci, to ja uważam, że powinnaś wziąść... Ale nigdy, przenigdy nie kochaj się już bez zabezpieczenia!
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1959 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: pytanie do Pana dr...
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pytanie do Pana dr...
no i dlatego trzeba ja sobie wczesniej wziac od lekarza,wykupic i miec na wszelki wypadek.
|
|
|
|
#1961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czy mozna tak zajsc w ciaze??
Cytat:
![]() A co do tej sytuacji to... Dobrze, ze wy wszystkie dziewcztea jestescie takie odpowiedzialne i doswiadczone. Przeicez mowila ze byli podpici! Wtedy sie nie zwaza na takie rzeczy, zwlaszcza jesli ona jest zielona w tym temacie. Dziewczyna prosi o rade, a nie o ocenianie tego co zrobila... |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
ja na twoim miejscu najpierw zastanowałabym się zanim uprawiałabym seks bez zabiezpieczenia
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zielona w tych sprawach w wieku 21 lat? I nikt tutaj nikogo nie ocenia
|
|
|
|
|
#1965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie mogłam się powstrzymac. naprawdę..ale proszę o wybaczenie. ![]() tak samo uważam, że po pijaku można robić wszystko. przecież jest się wtedy bezrozumną roslinką.to rzeczywiście tłumaczy. w końcu picie wplywa na to, że mózg zanika
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też się już nie chce... ale tak szczerze mówiąc to już wolałabym to minimalne ryzyko niż brać takie świństwo jakim jest Postinor. Jak dla mnie to środek na naprawdę poważne przypadki, a nie takie pitu pitu, bo ja się boję...
|
|
|
#1967 |
|
Raczkowanie
|
Sprawa rozwiązała się sama bo dostałam okres.
Ale to co tu widze to w większości nie są odpowiedzi na moje pytania. Pouczanie może i jest ok ale ocenianie czyjegoś zachowania typu czym ja myślałam wtedy już niekoniecznie.Bo to nie Twoja sprawa poprostu dziewczyno czym ja wtedy myślałam .Nie napisałam proszę napiszcie co o mnie myślicie przez to co zrobiłam tylko zupełnie co innego, nie ma przymusu odpowiadania bo każdy komu się nie podoba może nie dawać żadnej odpowiedzi!!!To 100 razy lepsze niż wypisywanie takich pseudo porad bo niby komu i czemu mają one służyć???Mi napewno one w niczym nie pomogły. Zwracam się do tych, które zawsze wszystko planują - obyście nigdy nie miały takiej sytuacji, zawsze zaplanowany sex co do godziny, jak długo, w jakich pozycjach i opakowanie gumek przy sobie.Tym, które odpowiedziały na moje konkretne pytanie dziękuje |
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Do następnego razu...
|
|
#1969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli juz przemierzy te 7-10 cm pochwy to musi byc już bardzo zmęczony...a tu jeszcze taki kawał Nie wiem, czy jest możliwe, żeby dotarł do jajowodu. No ale badań na ten temat nie znam.Zupełnie inną jest natomiast sytuacja - myślę, że to własnie zaistniało u kolezanki w ciąży - gdy zabawy w ocieranie, pocieranie, wsadzanie do przedsionka kończa się wytryskiem z penisem w okolicach wejścia do pochwy - wtedy zawsze jest ryzyko, że "strzał" ( przepraszma za dosłowność) obejmie światło pochwy i sperma znajadzie się w srodku dość głęboko. Albo ktoś na palcu przeniesie spermę do srodka... Lekarzy i osoby powiązane z medycyną przepraszam za naiwny opis wędrówki plemnika
|
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie a potem watek :"jakie rozwiazanie?" :-/
akurat sex jest ta dziedzina nad ktora czlowiek ma kontrole. |
|
|
|
#1971 |
|
Przyczajenie
|
Wiesz ile w tym prawdy z moja kkolezanka, to nie moge ocenic. Powtorzylam to co ona mi mowila
Ale zgadzam sie z toba w tym, co mowisz!Pozdrawiam
|
#1972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A naprawde nie jestem taka przekonana,ze seks bez dodatkowego zabepieczenia w przerwie jest tez bezpieczny... chyba jednak w te dni bedziemy stosowali prezerwatywy o ile nie jest juz za pozno ale mam nadzieje,ze nie jest
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
prezerwatywa pęknęła :(
od 4 dni biore tabletki antykoncepcyjne.. zaczęłam je brac pod koniec miesiączki.. na opakowaniu pisało ze powinnam dodatkowo zabezpieczać sie prezerwatywą przez tydzień.. ale ona pęknęła (odpadła cała część znajdująca sie na czubku penisa)
do wytrysku doszło na zewnątrz.. czy tabletki działają choć trochce? biore cerazette.. oczywiście jutro wybieram sie do ginekologa... pozdrawiam!
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prezerwatywa pęknęła :(
nom, raczej zabezpieczenia jeszcze nie bylo, radze leciec po postinor.. sama nie wiem co tu doradzic
|
#1975 |
|
Raczkowanie
|
prawdopodobienstwo
pomózcie mi nie wiem co mam robic kochałam sie z miom chlopakiem w tym samym dniu co sonczyl mi sie okres i nastapił wytrysk a ale na zewnątrz (tylko ze na miejsce intymne)nie wiem czy mam sie martwi czy nie obliczylam sobie ze to sa moje dni nie plodne ale sama nie wiem co mam o tym myslec
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prawdopodobienstwo
Nikt Ci dokładnie nie określi jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w takim przypadku, ale jest taka możliwość
|
#1977 |
|
Zadomowienie
|
Noooo proawdpopdobieństwo przy wytrysku na miejsce intymne jest SPORE
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam też lekturę http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=144745
|
#1979 |
|
Raczkowanie
|
ale to nie centralnie na miejsce intymne tylko obok nie wykluczam ze jakas ilosc mogla sie dostac bylo to akurat wtedy kiedy skonczyla mi sie miesiaczka
|
|
|
|
#1980 |
|
Raczkowanie
|
Nie odbierz tego pytania jako naskoczenie na Ciebie, bo pytam z ciekawości -> czemu nie użyliście prezerwatywy?
Wiem z własnego doświadczenia, że lepiej ją użyć niż potem się zamartwiać ![]() A co do pytania to moim zdaniem jeśli wytrysk nastąpił gdzieś tam obok miejsca intymnego to nie ma raczej możliwości zajścia w ciążę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

Nie wiem czy brać teraz postinor czy może to nie ma sensu ze względu na moment cyklu, wiadomo taka dawka hormonów nie będzie obojętna dla organizmu. Siedze i nie wiem co robić a czas ucieka

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

o ile nie jest juz za pozno