![]() |
#2041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() |
![]() |
#2042 |
Zakorzenienie
|
Czy zdarzyło się wam żę przy barniu nie miałyście miesiączki? i co wtedy robić normalnie zaczynać nowye opakowanie? po wzięciu ostaniej tabletki ze wcześniejszego opakowania ? Czy poczekać bo zapomniałam ginekologa zapytać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2043 |
Wtajemniczenie
|
Brać kolejne opakowanie, wydłużenie przerwy obniża skuteczność pigułek. Krwawienie może nie przyjść i nie ma czym się przejmować, chyba że po drodze zapomniałaś/zwymiotowałaś/ bralaś antybiotyki lub preparaty z dziurawcem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2044 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wystąpiło u Pani krwawienie Jeśli przyjmowała Pani wszystkie tabletki we właściwym czasie, nie miała Pani wymiotów i nie stosowała jednocześnie innych leków, prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest bardzo małe. Należy kontynuować przyjmowanie preparatu. Jeśli krwawienia miesiączkowe nie wystąpiły w ciągu kolejnych dwóch miesięcy, istnieje prawdopodobieństwo ciąży. Powinna Pani natychmiast poinformować o tym swojego lekarza. Nie może Pani rozpocząć następnego opakowania, dopóki lekarz nie stwierdzi, że nie jest Pani w ciąży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2045 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ile mozna pisać to samo! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2046 |
Are you talking to me?!
|
Bo idą na łatwiznę. Ba, ciężko im pomyśleć i choćby przeczytać ulotkę.
![]() |
#2047 |
Zakorzenienie
|
Dot.: QLAIRA - nowość! czy ktoś zna?
Dziewczyny wzięłam 26 tabletkę wczoraj i dziś patrzę krew jest i teraz nie wiem czy brać te białe tabletki (27-28) czy zaczynać nowe opakowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego miałabyś ich nie brać? ![]()
![]() |
![]() |
#2049 |
Zakorzenienie
|
No bo one placebo i właśnie nie wiem xd
Czyli nowe opakowanie biorę na następny dzień po skończonym opakowaniu? Edytowane przez FioletowyAnanas Czas edycji: 2013-09-03 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2050 |
Zakorzenienie
|
One są po to byś nie wypadła z rytmu brania tabletek.
Tabletek jest 28, bierzesz je dzień po dniu. Czytałaś w ogóle ulotkę? Tak. Po to są te naklejki z dniami tygodnia - żeby nakleić i pamiętac kiedy jest 1 dzień. Tabletki bierzesz bez przerwy (no niejaką przerwą są 2 tabletki placebo)
Edytowane przez kuki9 Czas edycji: 2013-09-03 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2052 |
Zakorzenienie
|
Bierzesz te tabletki na jakieś dolegliwości czy antykoncepcyjnie?
![]() |
#2053 |
Zakorzenienie
|
Biorę by wyregulowało mi cykl bo często zdarzało się że miałam 2 x w miesiącu a raz że w ogóle, na bolącą @ i mniejsze krwawienie i anty. Dlatego się zdziwiłam że jest bo nie wierzyłam w cud że po jednym opakowaniu dostanę @. Dlatego pytam czy brać te 27 i 28 a nie słyszę same kąśliwości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze nie przeczytałaś ulotki a to jest chyba najważniejsze. Poza tym hormony to nie cukierki do łykania tak se. Jest 28 tabletek, bierzesz 28 tabletek. Na własną rękę nie można tutaj nic odstawiać albo mieszać bo można sobie zrobić krzywdę. Po 3 co powiedział lekarz? Kazał wziąć jedno opakowanie i odstawić? Czy dostałaś ich więcej?
![]() |
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
Mam 3 na razie. Wiec brać do końca i nie wnikać że już jest plamienie. I zaczynać opakowanie w czwartek bo w czwartek zaczynałam pierwsze tak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bierz nowego opakowania wcześniej, nie opuszczaj tabletek placebo i nic nie zmieniaj (no chyba, że lekarz przykazał inaczej ale wątpię).
![]() |
![]() |
#2058 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny. Czy często / w ogóle zdarzały wam się miesiączki np. o tydzień wcześniej ? Ja właśnie taką dostałam, zupełnie się nie spodziewałam, zero bólów brzucha . Nie wiem czy mam się spodziewać następnego w tym miesiącu w miejscu brania czerwonych/białych tabletek? Czy już go nie będzie więcej? Bo nie widzi mi się 2x mieć .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2059 |
Przyczajenie
|
regulamin
Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2013-09-09 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2061 |
Przyczajenie
|
Noo tabletki bedę już brała ok. 8 miesiąc bodajże. Raz dostałam tylko wcześniej okres o tydzień, a w tym miesiącu znowu. To raczej niemożliwe żeby to były plamienia, dzisiaj mnie zaczął lekko brzuch boleć ale od 3 dni mam krew, normalna czerwona krew, początkowo był to nawet ' bordowy krwotok' ale szybko minęło, ale wygląda to jak normalny okres, plamienia miałam i mam często ale są one blade różowe lub brązowe których w ogóle nie czuć i nie widać na bieliźnie tylko po podcieraniu w toalecie. Więc raczej widać różnicę. Tylko zastanawiam się czy to normalne ? Bo już sama nie wiem czy wierzyć kalendarzowi i dniom wyznaczonym w tabletkach czy olać to i po prostu kiedy przychodzi to przychodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2062 |
Przyczajenie
|
No i stało się ! Zmagam się z okropnym krwotokiem, nie nadążam już w szkole ze zmienianiem podpasek, a nie mogę co 2 min wychodzić z zajęć do toalety, niestety wybrałam zawód w którym trzeba się sporo gimnastykować ale ja nie mam nawet jak, gdy wstanę z krzesła czuje jak się wylewa, krwawię 5 dzień, z dnia na dzień krwawienie się nasila, jak również bóle brzucha, jestem blada jak ściana i mam zawroty głowy, niestety wizytę mam na listopad ponieważ tylko wtedy była możliwość.
Co mam robić, boję się wstać z krzesła nawet i boję się że okres będzie trwał aż do końca opakowania czyli przez następne 7 dni! Już raz tak miałam, i wylądowałam w szpitalu. Czy czas zmienić Qlairę na inne tabletki? Jestem załamana ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2064 |
Przyczajenie
|
Niestety krwawienie trwa 7 dzień i nie ustępuje. Czy mogę pominąć 4 ostanie tabletki w celu skrócenia go?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2066 |
Are you talking to me?!
|
Widać nie krwawi aż tak strasznie.
Gdybym to ja dostała krwotoku z dróg rodnych, to zgłosiłabym się do innego ginekologa albo do szpitalnej izby przyjęć, a nie czekała tydzień nie wiadomo na co ![]()
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
Ginekolog przepisała mi te tabletki ale szczerze boję się zaczynać ich przyjmować......
I tabletki to Artizia - ciągłe plamienia. Zmiana na Asubtele - raz było dobrze, innym razem znowu plamienia. Od 3 miesięcy męczą mnie okresowo plamienia. Szczególnie przed miesiączką. Teraz np. mam 7 dniową przerwę i od wczoraj plamienia zamiast okresu. Gin. przepisała Qlaire (podobno pomagają dla kobiet, które borykają się z plamieniami) Ale teraz myślę, że to mogą być problemy z zaburzeniem cyklu....przecież to nie jest normalne! Na dodatek zmienia tabletki bez wykonania dodatkowych badań. Nie wiem co robić - wykupić receptę na nowe, czy jeszcze na Asubetele? Wiem, że zmieniam lekarza! Zachwalała moje wyniki krwi a po konsulatcji z lekarzem rodzinnym okazało się, że mogę mieć anemię lub cukrzycę (czekam na dodatkowe wyniki badań). Ostatnio strasznie schudłam. Nie wiem czy tylko w ciągu kilku dni znajdę innego ginekologa, dlatego muszę podjąć decyzję które wykupić. Bo odstawiać bez konsultacji z lekarzem chyba nie ma sensu. Narobię sobie więcej problemów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2068 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2069 |
Zakorzenienie
|
Właśnie czekam na wyniki TSH i krwi, dzisiaj mają być a jutro konsultacja z rodzinnym. Zobaczymy. Teraz jak czytam objawy to mam kilka- utrata wagi, plamienia, zmęczenie, brak sił na wykonywanie codziennych czynności.
Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2013-09-09 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2070 |
Przyczajenie
|
moja ginekolog ma wolne terminy dopiero od listopada, ale dzwoniłam do niej ( przyjmuje 2x w tyg ) i jutro do niej idę, doszły do tego bóle w okolicy jajników i osłabienie. Więc zobaczymy. W każdym razie zaproponuję zmianę tabletek ( wszystko jedno czy one są winne czy nie ) tu już chodzi nawet o złe samopoczucie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.