|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() sama nie wiem, poczekam do jutra. a moze ta zabki- masz racje. o tym nie pomyslalam.
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
A na czym robisz tę kaszkę?
Moje dziecko miało problemy kupkowe, pewnie pamiętasz, ale jak zaczęłam mu dawać marchewkę itd. to mu się jakoś ładnie uregulowało, teraz robi 1-2 dziennie i w sumie nawet zawsze o mniej więcej tej samej porze ![]()
#2043 |
Rozeznanie
|
brombi ta kaszke mieszam z woda. ona jest z mlekiem -nastle ryzowa o smaku vanilia
wiesz miriam miala skaze bialkowa, ale ja juz od miesiaca wprowadzalam do mojej diety mleczne produkty i ...nic. wiec dok powiedziala, ze sprawdzimy z ta kaszka ale jesli cos jej wyjdzie to nalezy zmienic na kaszki typu ha. uczulenia nie ma, ale ta kupa... co myslisz, ze moze byc to mleko??? ![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- brombi dzieki ide spac oko mi sie klei. dobranoc
![]() |
#2044 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się jakoś - musi być dobrze... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrej nocy, mamusie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pink witam nowa Mame Zahario własnie jak napisała DiTu może to wszystko się nałożyło - poczekaj obserwuj a Miriam te włosy ma suuuuuuuuuuuper - kolezanki z pracy tez sie zachwycaja a u nas nic nowego - Grzes zdrowy - choc dalej kaszle mało ale dalej, jest na inhalacji i na zyrtecku nauczył sie ostatnio piszczec i krzyczec - normalnie wygląda to tak jakby ochrzaniał za coś co mu sie nie podoba ja po maratonie związanym z pogrzebem w niedzielę byłam padnięta - cała noc w drodze, cały dzień pogrzeb - o 8 w kaplicy, o 9 w kościele a dopiero po kremacji o 15 na cmentarzu - masakra ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Dziecko mi się trochę naprawiło - dopiero się obudziła i jak na razie jest grzeczna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Zadomowienie
|
witam
![]() wczoraj poznałam mamusię obok z bloku, dogoniła mnie na spacerze i tak sobie razem spacerowałyśmy, ma synka 4 miesięcznego. Fajnie tak się poznawać. Przynajmniej się wygadałam ![]() ![]() witam też Nową Mamusię zaharia-Miriam jest obłędna!!!!!!!!!!! śliczna kuchnia i te noże voodoo ![]() no i piszczałka się obudziła, a ja w połowie śniadania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |||||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Także dzisiaj mała impresska ![]() ![]() I z tej okazji moje dziecię dziś w nocy budziło się z płaczem chyba z 4 razy ![]() ![]() Ela i co z tymi wynikami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ditu ja chce kliknąć ale mi się to nie chce załadować tylko ciągle leci ta melodyjka która się zresztą Wikiemu bardzo podoba ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Zadomowienie
|
dzidzie piękne!!!
torciki i buziaki dla dzisiejszych solenizantów ! witam też nową mamusie! zaharia, miriam z tymi włoskami jest rewelacyjna! masz śliczną kuchnie... ![]() wczorajsza wizyta u chirurga całkiem ok dostałam leki przeciwzapalne, maści i może obędzie sie bez zabiegu... ale mam gorszy problem, Lenka od 3 dni zaczyna mieć regularne kolki!!! dziewczyny pomocy! czy to normalne ??? przecież ona jutro kończy 4 m-ce - i teraz kolki ? biedna tak się męczy, wczoraj płakała prawie 2 godz, a ja razem z nią ![]() a może to od jabłuszka??? Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-04-20 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | ||
Wtajemniczenie
|
Assico, bardzo współczuję zaistniałej sytuacji ale trzymam kciuki za ciebie i córeczkę i mam nadzieję, że to tylko niepotrzebne stresy!
zahario, Miriam świetna, a ty będziesz moim motywatorem do chudnięcia! ![]() Cytat:
Kliknęłam dzisiaj na wierszyk ale liczba głosów się nie zmieniła ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
Niby nic nowego nie jadłam, a może jednak... a może to ząbki... kupka jest żółta jak słońce ale śluzowata i do tego tak nieprzyjemnie pachnie - taki kwaskowaty zapach. Dam jej dzisiaj dicoflor. Brombi, jak go podawałaś? i czy kupowałaś ten w saszetkach? Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-04-20 o 08:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asia ja tak czytałam Twoją wypowiedz i kochana nie wmawiaj sobie ze to Twoja wina, juz kiedys Ci pisałam, takie obwinianie się tylko moze doprowadzic do depresji a przeciez mała potrzebuje mamy zdrowej i usmiechniętej. Wazne jest aby była szybko diagnoza i wprowadzona odpowiednia terapia - a mała będzie się rozwijała dobrze ja jestem dobrej mysli i trzymam za Was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To na pewno zęby ![]() Czasami tak się zacina ale trzeba odświeżyć stronę ![]() ![]() Cytat:
A może to zęby... ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie odkryłam, że czasami nalicza po 2 głosy ![]() znjoma kliknęła po północy i teraz - doliczyło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj kliknęłam i zaliczyło, a dzisiaj nie chce. No nic... będę próbować! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | ||
Wtajemniczenie
|
hej mamcie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Moja krolewna obudzila sie dzis po 3 i jakies akcje znow zaczela odstawiac, smoczkiem dala sie oszukac do 5 ale po tym to juz zrobilam jej mleczko i poszlismy dalej spac, nie wiem moze dlatego ze kleik jej robilam o 19 a nie o 24 jak do tej pory ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Ditu klik ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zadomowienie
|
ditu,
to raczej nie ząbki... bo mała pręży się i jak popuszcza troszke baczków to jej przechodzi - także kolka książkowa! p.s. klikam klikam i zalicza mi głosy ![]() i wysyłam tż to on w pracy też klika ![]() silna grupa wsparcia! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 |
Rozeznanie
|
Witajcie Mamusie
![]() jakoś nie mam ostatnio czasu, żeby tu do Was zaglądać.. do tego Ola od kilku dni jest jakaś marudna i nic tylko na rączki by chciała.. skończyły się czasy beztroskiego leżenia na macie ![]() my codziennie wpraowadzamy jakiś nowy smak słoiczka i jak na razie mała jest tymi smakami zachwycona.. próbowałyśmy też kaszki, ale juz w trakcie jedzenia zaczęły jej się pojawiać czerwone plamy dookoła ust więc kaszka odstaiona.. muszę kupić jakieś inne smai bo to była bobovita z malinami - może to te maliny?! mam do Was pytanie dotyczące niani elektronicznej..mieiśmy AngelCare z monitorem ale sprzedaliśmy bo minotor nie był nam potrzeby wiec stwierdziliśmy ze kupimy samą nianie.. i kupiłam BabyOno i okazało się ze ta strasznie buczy jak się łączy z tym nadajnikiem przy małej.. i zwróciliśmy i teraz już sama nie wiem jaką mam kupić.. napiszcie proszę jakie modele macie i czy macie z nimi takie rpoblemy? ściskam waszykie mamusie i maluszki ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- aa.. i mam jeszcze jedno pytanko? jaką spacerówkę na wertepy polecacie? taką żeby się kładał na płasko.. czego używacie? bo moje Mutsy już się rozpada... |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak dla mnie to też czas za szybko płynie!!! Wnioskuję o 48h dobę!!! idziemy o 11:30 odebrać i od razu do lekarza, dzięki, że pamiętasz ![]() Cytat:
Cytat:
my mamy graco mosaic i to zdecydowanie nie na wertepy ![]() a i dziewczyny zdecydowałam się, żeby jednak moja mama się opiekowała Olką jak wrócę do pracy. czeka mnie z nią rozmowa!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |||||
Zakorzenienie
|
100 lat dla Wikiego z okazji pół roczku
![]() i wszystkiego najlepszego dla Laury ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas Sandra takie wodniste kupki ma zwykle kilka dni po szczepieniach A jeśli to nie szczepienia, to może powinnaś spróbować z kaszką bez żadnych dodatków smakowo-zapachowych. My mamy taką najzwyklejszą ryżowo kukurydzianą, ale neutralną Cytat:
![]() Sandra też tak ma, a czasami jeszcze układa usta i język tak jakby coś mówiła, zwykle w czasie kiedy jej się coś nie podoba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do wózków to jak jestem bardzo zadowolona z wersji spacerowej V-cross, a mamy tu trochę wertepów i wózek ma się doskonale My dziś byliśmy na szczepieniach i Sandra zniosła je doskonale. Tylko troszkę zapłakała, ale tak to podczas wszystkich badań była bardzo spokojna. Jest zdrowa, waży 8 kg, mierzy 72 cm, czyli jak będę w PL, to zakupy porobię już na rozm 80 ![]()
![]() |
#2059 |
Zadomowienie
|
jabłuszko słoiczkowe z hippa
słuchajcie teściowa zaoferowała się z opieką nad Lenką do wiosny wiosną jak mała będzie miała roczek z kawałkiem będzie mi psychicznie łatwiej zostawić ją z nianią... no i teraz mam gonitwę myśli |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 |
Wtajemniczenie
|
a jeszcze miałam pisaś o tym basenie.
Przecież maluchy na basen chodzą w nieprzepuszczających wodę pieluchach, to jak niby woda ma się dostać do dróg rodnych? Ja co prawda nie widziałam tych pieluch na oczy, no ale skoro nie wypuszczają siuśków do wody to rozumiem, że woda do środka się nie przedostaje?! Xpressjo, mnie się to wydaje świetnym rozwiązaniem. Mama zawsze bliższa niż obca niania. Chociaż wszystko zależy od tego jaka twoja mama jest, czy odpowiada ci jej podejście do dziecka. Nianię zawsze łatwiej "ustawić". Ja jednak ponad wszystko wybrałabym mamę niż nianię |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Zadomowienie
|
ja sobie zdaje sprawę z tego ze to "tesciowa", ale to jednak babcia
a kto będzie miał lepsze podejście od babci ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam mamusie wreszcie was nadrobiłam
![]() ![]() Aniulka bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() DiTu zdjecie wkleje jak bede miec nic sie nie martw ![]()
![]() |
#2063 |
Zakorzenienie
|
dzieńdobry witam nową mamusię pinky_deer ![]() ![]() Zaharia Miriam jak zwykle wywołuje ochy i achy ![]() ![]() Aniulka Twoja niunia tako słodko wygląda z tymi ząbkami ![]() życzonka uśmiechu i słonka dla Wikiego Kate i Laurki Carolans ![]() <><><> my aktualnie na dworze - tzn Ola śpi a ja na wizaż przyleciałam ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-04-20 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanko jeszcze...
Kamilka dostala od cioci hustawke, myslicie ze moglaby juz sie w niej hustac. Ona jest silna zrwie sie do siedzenia bardzo co prawda jeszcze sama nie siedzi ale wlozylam ja kiedys do tej hustwaki tak na chwilke to siedziala ladnie trzymala sie za sznureczki i zadowolona byla jak nie wiem. No tylko sie zastanawiam czy to nie za wczescnie?? ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Tez sie dołanczam do tych zyczonek Sto lat dla solenizantów ![]()
#2065 |
Raczkowanie
|
Z Adim to jest tak, że sam siada wtedy kiedy ma w zasięgu ręki cos czego może się złapać i podnieść np. w wózku albo w leżaczku. Ostatnio słyszałam na TVN Style, że prawidłowo, to dziecko powinno najpierw raczkować a później z pozycji na czworaka siadać. Więc zanim sam usiądzie tak "luzem" to trochę minie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | |
Raczkowanie
|
hej wszystkim, pierwsze co to doczytywanie co nowego od rana
![]() Mi śpi,mam dziś Tż w domu istny hajlajf!! ![]() Mała miała 51 cm i 3050 i jeszcze urodziła się naturalnie ![]() Xpressjo babcia chyba lepsza, ale ja mam ten sam problem, teściowa ma do nas 2 razyw tygodniu przyjeżdzać teraz, żeby z Mi siedzieć jak ja pojde na asp. i jakoś mi trudno sobie to wszystko wyobrazić i chyba mi głupio,że ona ma tak dojeżdżać do nas... Zahario Twoja mała fenomenalna, co Ty jej podajesz,żete włoski tak rosną ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
ja tu mam taki pod nosem dosłwonie, ale boje się, że zaraz jakaś wysypka się przybłąka, albo że sie wody napiję... a co do tych pieluch to właśnie sama nie jestem pewna czy one tak zupełnie szczelne są. one jakby tak napuchają ja są w wodzie, ale i tak powinno się na nie jakieś kąpielówki zakładać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | ||||
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Dla półroczniaka naszego kochanego Wikiego najlepsze zyczenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oraz dla Laurki sto lat ![]() ![]() ![]() ![]() Zaharia to może być od tego mleka modyfikowanego. Cytat:
To może ja też będę mogła brać? Bo od niedzieli się chyba u mnie znowu alergia zaczyna, usmarkana chodzę po kolana ![]() Cytat:
![]() W sumie i tak za 3 tygodnie do roboty wracam, to babcie będą Młodego wozić ![]() Cytat:
Zawartość kapsułki wsypywałam do odciągniętego mleka, bo z wodą nie chciał pić ![]() Cytat:
I super, że zdecydowałaś się na Mamę, pewnie będzie wniebowzięta ![]() Pietrusia, a jaka to huśtawka? Taka zwykła ze sznureczkami co się przywiesza w futrynie? Na taką to jeszcze za wcześnie ![]() Xpressja ja bym się nie zastanawiała, tylko skorzystała z oferty Teściowej. Zawsze to babcia ![]() A z Teściową chyba dobrze żyjesz, skoro Ci to zaproponowała, to nie będziesz się musiała krępować, że Ci się ktoś obcy po domu kręci ![]() U mnie zresztą moja Mama będzie z dzieckiem i moja Teściówka jako dochodząca, bo pracuje na zmiany. Mam tylko nadzieję, że się o niego nie pokłócą ![]() Teściówka Filutka wzięła na spacer, a ja dom ogarniam, co prawda miałam się położyć, bo mnie coś podbrzusze boli, ale wolę ten czas wykorzystać bardziej efektywnie.
![]() |
#2068 | |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Dla wszystkich dzisiejszych jubilatów moc najserdeczniejszych życzeń od cioci gissh i Dominiki ![]() ![]() ![]() Za nami paskudna noc, Dominika zasnęła ładnie po 20 jak gdyby nigdy nic, ale pierwszą pobudkę zarządziła już po 24, i potem do rana budziła się cały czas średnio co 1,5 godziny... ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to wczoraj byłam u pediatry z wynikami badań krwi i moczu mojej małej... Pani doktor powiedziala, że wyniki są dobre ![]() ![]() ![]() Cytat:
http://www.allegro.pl/item998092955_...80_scd480.html Kupiliśmy ją jakieś dwa miesiące temu i jesteśmy bardzo zadowoleni ![]() ![]() Dobra, uciekam karmić moją królewnę ![]()
![]() |
#2069 |
Zakorzenienie
|
Brombusia no dokladnie taja jak Ty mowisz, tez mi sie wlasnie wydawalo ze na taka to jeszcze wczesnie.
#2070 |
Zadomowienie
|
słuchajcie, tylko kwestia jest taka ze teściowa przez kilka miesięcy mieszkałaby z nami...
to jest jedyny problem, jeżeli można to nazwać problemem. ale chyba dojrzewam do decyzji że jednak warto, dla dziecka to jednak stres z obcą osobą... no i mimo wszystko kwestie finansowe... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.