Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 22:28   #2041
zaharia
Rozeznanie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
I za każdym razem miała rozwolnienie?
Może to zbieg okoliczności, że tak napiszę

Pisałaś, że coś jest na rzeczy z ząbkami, a niektóre dzieci mają wtedy rzadkie kupki.
wczoraj nie zrobila, ale sie jakos nie przejelam, bo czasem jej sie nie kupknie, a dzisiaj zielono-zolta woda
sama nie wiem, poczekam do jutra.
a moze ta zabki- masz racje. o tym nie pomyslalam.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 22:31   #2042
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

A na czym robisz tę kaszkę?

Moje dziecko miało problemy kupkowe, pewnie pamiętasz, ale jak zaczęłam mu dawać marchewkę itd. to mu się jakoś ładnie uregulowało, teraz robi 1-2 dziennie i w sumie nawet zawsze o mniej więcej tej samej porze

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 22:42   #2043
zaharia
Rozeznanie

brombi ta kaszke mieszam z woda. ona jest z mlekiem -nastle ryzowa o smaku vanilia
wiesz miriam miala skaze bialkowa, ale ja juz od miesiaca wprowadzalam do mojej diety mleczne produkty i ...nic. wiec dok powiedziala, ze sprawdzimy z ta kaszka ale jesli cos jej wyjdzie to nalezy zmienic na kaszki typu ha. uczulenia nie ma, ale ta kupa...
co myslisz, ze moze byc to mleko???

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

brombi dzieki
ide spac oko mi sie klei.
dobranoc
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 23:03   #2044
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
no tu tak jeszcze nie widać tych zębulków ale duże już są
to Madzia napewno marudna co? moja dalej sie tak ślini że szok aż dwie ręce na raz próbuje zjeść

no masz racje człowiek prędzej kopnie w kalendarz i bedzie wąchać kwiatki od spodu niż dostanie sie do jakiegoś specjalisty
teraz trza wiedziec prędzej ze zachorujesz np za miesiąc i już sie rejestrować bo potem to ciężko sie dostać do lekarza

...
Dziś była wyjątkowo niespokojna
Trzymaj się jakoś - musi być dobrze...
Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
kilka dowodow na szczescie w oczach miriam z pierwszych posilkow.
zawsze mam problem z wborem zdjec, bo na kazdym ona wyglada(jak dla kazdej mamy wlasne dziecko) cudownie, wiec posylam az 4

Załącznik 3045794Załącznik 3045795Załącznik 3045796Załącznik 3045797
Ależ ona jest niesamowita
Cytat:
wczoraj nie zrobila, ale sie jakos nie przejelam, bo czasem jej sie nie kupknie, a dzisiaj zielono-zolta woda
A może to wszystko na raz się nałożyło - znaczy ząbkowanie z rozszerzaniem diety Ja bym jeszcze poobserwowała
Dobrej nocy, mamusie
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 06:56   #2045
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
je
a nosidła są baaardzo różne! owszem,
i dla mamy to nosidło tez jest dobre, prawie nie czuć dziecka, większość ciężaru jest na biodrach.
a jakie masz to nosidło - daj linka

Pink witam nowa Mame

Zahario własnie jak napisała DiTu może to wszystko się nałożyło - poczekaj obserwuj
a Miriam te włosy ma suuuuuuuuuuuper - kolezanki z pracy tez sie zachwycaja

a u nas nic nowego - Grzes zdrowy - choc dalej kaszle mało ale dalej, jest na inhalacji i na zyrtecku
nauczył sie ostatnio piszczec i krzyczec - normalnie wygląda to tak jakby ochrzaniał za coś co mu sie nie podoba

ja po maratonie związanym z pogrzebem w niedzielę byłam padnięta - cała noc w drodze, cały dzień pogrzeb - o 8 w kaplicy, o 9 w kościele a dopiero po kremacji o 15 na cmentarzu - masakra

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

dla Wikiego Kate z okazji pół roczku
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 07:31   #2046
DiTu77
Zakorzenienie

100 latek dla Wikiego Kate i Laurki Carolans

Dziecko mi się trochę naprawiło - dopiero się obudziła i jak na razie jest grzeczna

Przypominam się z klikaniem
Stary 2010-04-20, 07:43   #2047
elalank
Zadomowienie

witam

wczoraj poznałam mamusię obok z bloku, dogoniła mnie na spacerze i tak sobie razem spacerowałyśmy, ma synka 4 miesięcznego. Fajnie tak się poznawać. Przynajmniej się wygadałam Miło z jej strony, ja bym sie wstydziła podejść

witam też Nową Mamusię

zaharia-Miriam jest obłędna!!!!!!!!!!! śliczna kuchnia i te noże voodoo ja myślę podobnie jak dziewczyny,poobserwuj jeszcze Miriam

no i piszczałka się obudziła, a ja w połowie śniadania

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-20, 08:08   #2048
katekatee
Zadomowienie

Witam Jak już kilka dziewczyn zauważyło mój Wiki skończył półroczku Jejku jak ten czas leci. Pamiętam jak pisałam Domi smsa że mi wody odeszły i jadę do szpitala a tu już pół rokuJa nie chcem żeby to tak leciało

Także dzisiaj mała impresska

I z tej okazji moje dziecię dziś w nocy budziło się z płaczem chyba z 4 razy Czyżby zęby

Ela i co z tymi wynikami Niedoczytałam?

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
z niedotlenieniem okołoporodowym wydaje i sie w 90% ze to przez to za długo to trwało...a tydzien wczeniej była dobrze ułożona i szybciej by ja wyciągneli....a tak to gnietli Mnie i wyciągnac nie mogli
Asiu jak ja bardzo Wam współczuje. To musi być straszne my tu piszemy o Naszych dzidziach zdrowych a u Was tak nie fajnie Ja bardzo trzymam za Was kciuki żeby było ok.

Cytat:
witam nową mamusię

wstawie zdjecia mojej niuni, marudna jest ale są chwile że nawet się uśmiechnie
nie wiedziałam które wstawić a mam ich chyba z 10
Śliczna Musimy się zmobilizować i spotkać tylko kurcze widzisz z tą moją szkołą to ja mam trzy światy i zero czasu dla siebie. Ale jak już się troche rozluźni to jedziemy do Focusa

Cytat:
Napisane przez pinky_deer Pokaż wiadomość
mieszkamy we Wrocławiu, ja studiuje grafikę na asp a Milenka pluje mi na kartki. generalnie to siedzę z nią w domu i trenuję ciało i umysł zabawkami na macie i czasem od tego sama świruję, bo normalnie nie znam tu żadnych dziewczyn z dziećmi, a na uczelni to jestem przypadkiem ciekawym i odosobnionym
Witamy śliczne Panie
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
u nas to samo. Sandra śpi spokojnie i nagle krzyk, jak się weźmie na ręce od razu zasypia A jak dopadnie jakąś zabawkę i ją gryzie to też zaczyna się wielkie larum. Chociaż tak czy inaczej jest grzeczniutka, więc nie mam na co narzekać i oby tak zostało

O właśnie u mnie też jest coś takiego. Tylko że WIki jakoś tak bardzo się nie rzuca na gryzaki, on zawsze brał wszysko do buzi. No ale te nocne budzenie to kurcze straszne. Siedze sobie z tżtem a tu nagle Wiki wrzeszczy za pierwszym razem to myślałam że zawału dostanę. Oczywiście w nocy spał ze mną Tżt chyba niezbyt zadwolony bo musiał iść na sam koniec łóżka pod zimny kaloryfer

Cytat:
zawsze mam problem z wborem zdjec, bo na kazdym ona wyglada(jak dla kazdej mamy wlasne dziecko) cudownie, wiec posylam az 4

Cytat:
brombi ta kaszke mieszam z woda. ona jest z mlekiem -nastle ryzowa o smaku vanilia
wiesz miriam miala skaze bialkowa, ale ja juz od miesiaca wprowadzalam do mojej diety mleczne produkty i ...nic. wiec dok powiedziala, ze sprawdzimy z ta kaszka ale jesli cos jej wyjdzie to nalezy zmienic na kaszki typu ha. uczulenia nie ma, ale ta kupa...
co myslisz, ze moze byc to mleko???

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

brombi dzieki
ide spac oko mi sie klei.
dobranoc
Zahario to też może być od białka, ja czytałąm że włąśnie nietolerancja białka może objawiać się rozwolnieniem. Bo ja swego czasu też "widziałam" i Wikiego skaze białkową i czytałam na ten temat. A może spróbuj takiej kaszki ryżowej co się robi na normalnym mleku i kup np mleko hypoalergiczne.

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
a jakie masz to nosidło - daj linka

dla Wikiego Kate z okazji pół roczku
Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość

Bardzo dziękuję za pamięć

Ditu ja chce kliknąć ale mi się to nie chce załadować tylko ciągle leci ta melodyjka która się zresztą Wikiemu bardzo podoba

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 08:12   #2049
xpressja
Zadomowienie

dzidzie piękne!!!
torciki i buziaki dla dzisiejszych solenizantów !
witam też nową mamusie!
zaharia, miriam z tymi włoskami jest rewelacyjna! masz śliczną kuchnie... i ta złota rybka!

wczorajsza wizyta u chirurga całkiem ok dostałam leki przeciwzapalne, maści i może obędzie sie bez zabiegu...

ale mam gorszy problem, Lenka od 3 dni zaczyna mieć regularne kolki!!!
dziewczyny pomocy!
czy to normalne ??? przecież ona jutro kończy 4 m-ce - i teraz kolki ?
biedna tak się męczy, wczoraj płakała prawie 2 godz, a ja razem z nią
a może to od jabłuszka???

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-04-20 o 08:14
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 08:21   #2050
tarasia
Wtajemniczenie

Assico, bardzo współczuję zaistniałej sytuacji ale trzymam kciuki za ciebie i córeczkę i mam nadzieję, że to tylko niepotrzebne stresy!

zahario, Miriam świetna, a ty będziesz moim motywatorem do chudnięcia!
Cytat:

Przypominam się z klikaniem
dołączam się do życzeń!

Kliknęłam dzisiaj na wierszyk ale liczba głosów się nie zmieniła

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
u nas tez od kilku dni jest coś nie tak z kupką i nie wiem czy już panikować czy jeszcze nie.
Niby nic nowego nie jadłam, a może jednak... a może to ząbki...
kupka jest żółta jak słońce ale śluzowata i do tego tak nieprzyjemnie pachnie - taki kwaskowaty zapach.
Dam jej dzisiaj dicoflor.
Brombi, jak go podawałaś? i czy kupowałaś ten w saszetkach?

Edytowane przez tarasia
Czas edycji: 2010-04-20 o 08:25
tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 08:22   #2051
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

dla Laury Carolans z okazji 4 miesięcy

dla wszystkich milusińskich jubilatów których przeoczyłam z okazji kolejnych pełnych miesięcy

Asia ja tak czytałam Twoją wypowiedz i kochana nie wmawiaj sobie ze to Twoja wina, juz kiedys Ci pisałam, takie obwinianie się tylko moze doprowadzic do depresji a przeciez mała potrzebuje mamy zdrowej i usmiechniętej. Wazne jest aby była szybko diagnoza i wprowadzona odpowiednia terapia - a mała będzie się rozwijała dobrze
ja jestem dobrej mysli i trzymam za Was
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 08:22   #2052
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam Jak już kilka dziewczyn zauważyło mój Wiki skończył półroczku Jejku jak ten czas leci. Pamiętam jak pisałam Domi smsa że mi wody odeszły i jadę do szpitala a tu już pół rokuJa nie chcem żeby to tak leciało

I z tej okazji moje dziecię dziś w nocy budziło się z płaczem chyba z 4 razy Czyżby zęby

...
O właśnie u mnie też jest coś takiego. Tylko że WIki jakoś tak bardzo się nie rzuca na gryzaki, on zawsze brał wszysko do buzi. No ale te nocne budzenie to kurcze straszne. Siedze sobie z tżtem a tu nagle Wiki wrzeszczy za pierwszym razem to myślałam że zawału dostanę. Oczywiście w nocy spał ze mną Tżt chyba niezbyt zadwolony bo musiał iść na sam koniec łóżka pod zimny kaloryfer
...
Bardzo dziękuję za pamięć

Ditu ja chce kliknąć ale mi się to nie chce załadować tylko ciągle leci ta melodyjka która się zresztą Wikiemu bardzo podoba
Ano czas leci - ale później też są fajne
To na pewno zęby
Czasami tak się zacina ale trzeba odświeżyć stronę
Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
...

wczorajsza wizyta u chirurga całkiem ok dostałam leki przeciwzapalne, maści i może obędzie sie bez zabiegu...

dziewczyny pomocy!
Jednak kciuki trochę pomogły - oby obeszło się bez zabiegu....
A może to zęby...
Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
...
Kliknęłam dzisiaj na wierszyk ale liczba głosów się nie zmieniła
A klikasz w napis "lubię" powinno się doliczyć

Właśnie odkryłam, że czasami nalicza po 2 głosy rano i wieczorem, np. -
znjoma kliknęła po północy i teraz - doliczyło
Stary 2010-04-20, 08:27   #2053
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
A klikasz w napis "lubię" powinno się doliczyć

Właśnie odkryłam, że czasami nalicza po 2 głosy rano i wieczorem, np. -
znjoma kliknęła po północy i teraz - doliczyło
ależ oczywiście, że klikam.
Wczoraj kliknęłam i zaliczyło, a dzisiaj nie chce.
No nic... będę próbować!

Stary 2010-04-20, 08:33   #2054
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamcie

Cytat:

Cytat:

dolaczam sie do zyczen niech maluszki rosna zrowe

Cytat:
dzidzie piękne!!!
torciki i buziaki dla dzisiejszych solenizantów !
witam też nową mamusie!
zaharia, miriam z tymi włoskami jest rewelacyjna! masz śliczną kuchnie... i ta złota rybka!

dziewczyny pomocy!
mojej leci 5 mies i tez kilka dni temu mielismy akcje kolkowe, podalam esputicon kilka razy i jest ok, ale raz dziennie jeszcze daje bo tak mi szkoda malenkiej ze sie meczy

Moja krolewna obudzila sie dzis po 3 i jakies akcje znow zaczela odstawiac, smoczkiem dala sie oszukac do 5 ale po tym to juz zrobilam jej mleczko i poszlismy dalej spac, nie wiem moze dlatego ze kleik jej robilam o 19 a nie o 24 jak do tej pory dzis zrobie butle z kleikiem o 24 i zobacze czy przespi mi nocke

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Ditu klik
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 08:44   #2055
xpressja
Zadomowienie

ditu,
to raczej nie ząbki... bo mała pręży się i jak popuszcza troszke baczków to jej przechodzi - także kolka książkowa!

p.s. klikam klikam i zalicza mi głosy
i wysyłam tż to on w pracy też klika
silna grupa wsparcia!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-20, 09:00   #2056
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Witajcie Mamusie

jakoś nie mam ostatnio czasu, żeby tu do Was zaglądać.. do tego Ola od kilku dni jest jakaś marudna i nic tylko na rączki by chciała.. skończyły się czasy beztroskiego leżenia na macie

my codziennie wpraowadzamy jakiś nowy smak słoiczka i jak na razie mała jest tymi smakami zachwycona.. próbowałyśmy też kaszki, ale juz w trakcie jedzenia zaczęły jej się pojawiać czerwone plamy dookoła ust więc kaszka odstaiona.. muszę kupić jakieś inne smai bo to była bobovita z malinami - może to te maliny?!

mam do Was pytanie dotyczące niani elektronicznej..mieiśmy AngelCare z monitorem ale sprzedaliśmy bo minotor nie był nam potrzeby wiec stwierdziliśmy ze kupimy samą nianie.. i kupiłam BabyOno i okazało się ze ta strasznie buczy jak się łączy z tym nadajnikiem przy małej.. i zwróciliśmy i teraz już sama nie wiem jaką mam kupić.. napiszcie proszę jakie modele macie i czy macie z nimi takie rpoblemy?

ściskam waszykie mamusie i maluszki

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

aa.. i mam jeszcze jedno pytanko? jaką spacerówkę na wertepy polecacie? taką żeby się kładał na płasko.. czego używacie? bo moje Mutsy już się rozpada...
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 09:21   #2057
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

Ela i co z tymi wynikami Niedoczytałam?
Sto lat sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!
jak dla mnie to też czas za szybko płynie!!! Wnioskuję o 48h dobę!!!

idziemy o 11:30 odebrać i od razu do lekarza, dzięki, że pamiętasz

Cytat:
dziewczyny pomocy!
hm...faktycznie dziwne. Ale to może jakis nowy pokarm??

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
napiszcie proszę jakie modele macie i czy macie z nimi takie rpoblemy?

aa.. i mam jeszcze jedno pytanko? jaką spacerówkę na wertepy polecacie? taką żeby się kładał na płasko.. czego używacie? bo moje Mutsy już się rozpada...
my niestety nie mamy niani, więc nie pomogę.

my mamy graco mosaic i to zdecydowanie nie na wertepy

a i dziewczyny zdecydowałam się, żeby jednak moja mama się opiekowała Olką jak wrócę do pracy. czeka mnie z nią rozmowa!!! ma dziś przyjść!!

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 09:42   #2058
gucia6
Zakorzenienie

100 lat dla Wikiego z okazji pół roczku

i wszystkiego najlepszego dla Laury

Cytat:
my z miriam zaczynamy przygode z kaszka....
i efekty mamy w pampersie- total rozwonienie. i jak to mam rozumiec? zle dobrana kaszka??? mamusie jak to u waszych malenstw bylo?
ale musze dodac, ze malej smakuje i za kazdym razem jak polknie to usmiech na twarzy
Miriam jak zwykle boska

Cytat:
a kiedy mieliście ostatnie szczepienia?
U nas Sandra takie wodniste kupki ma zwykle kilka dni po szczepieniach

A jeśli to nie szczepienia, to może powinnaś spróbować z kaszką bez żadnych dodatków smakowo-zapachowych. My mamy taką najzwyklejszą ryżowo kukurydzianą, ale neutralną

Cytat:
a u nas nic nowego - Grzes zdrowy - choc dalej kaszle mało ale dalej, jest na inhalacji i na zyrtecku
nauczył sie ostatnio piszczec i krzyczec - normalnie wygląda to tak jakby ochrzaniał za coś co mu sie nie podoba

Sandra też tak ma, a czasami jeszcze układa usta i język tak jakby coś mówiła, zwykle w czasie kiedy jej się coś nie podoba

Cytat:
dziewczyny pomocy!
a jabłuszko dajesz gotowane czy surowe? Surowe może wzdymać

Cytat:
Witajcie Mamusie

jakoś nie mam ostatnio czasu, żeby tu do Was zaglądać.. do tego Ola od kilku dni jest jakaś marudna i nic tylko na rączki by chciała.. skończyły się czasy beztroskiego leżenia na macie

może Ola przechodzi skok

A co do wózków to jak jestem bardzo zadowolona z wersji spacerowej V-cross, a mamy tu trochę wertepów i wózek ma się doskonale

My dziś byliśmy na szczepieniach i Sandra zniosła je doskonale. Tylko troszkę zapłakała, ale tak to podczas wszystkich badań była bardzo spokojna. Jest zdrowa, waży 8 kg, mierzy 72 cm, czyli jak będę w PL, to zakupy porobię już na rozm 80
Stary 2010-04-20, 09:50   #2059
xpressja
Zadomowienie

jabłuszko słoiczkowe z hippa
słuchajcie teściowa zaoferowała się z opieką nad Lenką do wiosny
wiosną jak mała będzie miała roczek z kawałkiem będzie mi psychicznie łatwiej zostawić ją z nianią...

no i teraz mam gonitwę myśli

Stary 2010-04-20, 10:04   #2060
tarasia
Wtajemniczenie

a jeszcze miałam pisaś o tym basenie.
Przecież maluchy na basen chodzą w nieprzepuszczających wodę pieluchach, to jak niby woda ma się dostać do dróg rodnych?
Ja co prawda nie widziałam tych pieluch na oczy, no ale skoro nie wypuszczają siuśków do wody to rozumiem, że woda do środka się nie przedostaje?!

Xpressjo, mnie się to wydaje świetnym rozwiązaniem. Mama zawsze bliższa niż obca niania. Chociaż wszystko zależy od tego jaka twoja mama jest, czy odpowiada ci jej podejście do dziecka. Nianię zawsze łatwiej "ustawić".
Ja jednak ponad wszystko wybrałabym mamę niż nianię

Stary 2010-04-20, 10:13   #2061
xpressja
Zadomowienie

ja sobie zdaje sprawę z tego ze to "tesciowa", ale to jednak babcia
a kto będzie miał lepsze podejście od babci ???

Stary 2010-04-20, 10:20   #2062
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam mamusie wreszcie was nadrobiłam

Aniulka bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Co polecacie na ząbkowanie? Jakaś maść by nam się przydała, bo chyba się zaczęło...
Zdarza jej się ładnie leżeć lub spać i nagle dzikie wrzaski i wpychanie sobie rączek do buzi... Normalnie dzika furia... A teraz znowu jest grzeczniutka...
Ja uzywam bobodent

Cytat:
Napisane przez pinky_deer Pokaż wiadomość
hej, no nie wiem jak zacząć, może tak, że czytam Was od samego początku, ale hmm nie miałam nigdy odwagi dołaczyc, bo ja się zawsze bałam wszelkiego rodzaju wypowiedzi publicznych.
W każdym razie też jestem mamą listopadową, choć miał być grudzień
i zastanawiam się czy mogę się do Was przyłaczyć i też Wam czasem poprzynudzać o swoim dziecku?
pozdrawiam wszystkie mamy i Wasze dzieciaczki
Witaj kochana zaraz cie wpisze na liste, podaj mi tylko jeszcze ile wazyla Milenka i ile mial cm i jakas foteczke tez poprosze samej Milenki

Cytat:
witam nową mamusię

wstawie zdjecia mojej niuni, marudna jest ale są chwile że nawet się uśmiechnie
nie wiedziałam które wstawić a mam ich chyba z 10

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Brombi dzięki

Pinky miło Cię poznać śliczną masz córeczke i sama też jesteś ładną mamusią

Niedobrze mi po kebapie

Aniulka jejciu słodka i te włoski
Ja wczoraj tez jadlam kebaba a potem mialam wyrzuty suienia bo najpierw sie odchudzam cwicze a potem kebab ale nie dalam rady sie oprzec

Cytat:

Te jej wloski cudna jest. I kuchnie tez masz super

Cytat:
Mi tez sie wydaje ze to chyba zabki bo mama mi mowila ze przy zabkowaniu moze robic takie kupki

DiTu zdjecie wkleje jak bede miec nic sie nie martw

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 10:23   #2063
simpatica
Zakorzenienie

dzieńdobry
witam nową mamusię pinky_deer
Zaharia Miriam jak zwykle wywołuje ochy i achy a jaką masz super kuchnię
Aniulka Twoja niunia tako słodko wygląda z tymi ząbkami

życzonka uśmiechu i słonka dla Wikiego Kate i Laurki Carolans

<><><>
my aktualnie na dworze - tzn Ola śpi a ja na wizaż przyleciałam

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2010-04-20 o 10:24
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 10:32   #2064
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Dziewczyny mam pytanko jeszcze...

Kamilka dostala od cioci hustawke, myslicie ze moglaby juz sie w niej hustac. Ona jest silna zrwie sie do siedzenia bardzo co prawda jeszcze sama nie siedzi ale wlozylam ja kiedys do tej hustwaki tak na chwilke to siedziala ladnie trzymala sie za sznureczki i zadowolona byla jak nie wiem. No tylko sie zastanawiam czy to nie za wczescnie??

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

życzonka uśmiechu i słonka dla Wikiego Kate i Laurki Carolans
Tez sie dołanczam do tych zyczonek Sto lat dla solenizantów

Aniołek[*]
Stary 2010-04-20, 10:38   #2065
flowerspower
Raczkowanie

Z Adim to jest tak, że sam siada wtedy kiedy ma w zasięgu ręki cos czego może się złapać i podnieść np. w wózku albo w leżaczku. Ostatnio słyszałam na TVN Style, że prawidłowo, to dziecko powinno najpierw raczkować a później z pozycji na czworaka siadać. Więc zanim sam usiądzie tak "luzem" to trochę minie.
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 10:48   #2066
pinky_deer
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to pinky_deer

hej wszystkim, pierwsze co to doczytywanie co nowego od rana przy zimnej kawie, kurde ja już chyba nigdy ciepłej nie skosztuję
Mi śpi,mam dziś Tż w domu istny hajlajf!! ale niestty też śpi

Mała miała 51 cm i 3050 i jeszcze urodziła się naturalnie

Xpressjo babcia chyba lepsza, ale ja mam ten sam problem, teściowa ma do nas 2 razyw tygodniu przyjeżdzać teraz, żeby z Mi siedzieć jak ja pojde na asp. i jakoś mi trudno sobie to wszystko wyobrazić i chyba mi głupio,że ona ma tak dojeżdżać do nas...

Zahario Twoja mała fenomenalna, co Ty jej podajesz,żete włoski tak rosną

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
a jeszcze miałam pisaś o tym basenie.
Przecież maluchy na basen chodzą w nieprzepuszczających wodę pieluchach, to jak niby woda ma się dostać do dróg rodnych?
Ja co prawda nie widziałam tych pieluch na oczy, no ale skoro nie wypuszczają siuśków do wody to rozumiem, że woda do środka się nie przedostaje?!
chciałąm zapytać, czy któraś z was chodzi na basen z swoim szkrabem?
ja tu mam taki pod nosem dosłwonie, ale boje się, że zaraz jakaś wysypka się przybłąka, albo że sie wody napiję... a co do tych pieluch to właśnie sama nie jestem pewna czy one tak zupełnie szczelne są. one jakby tak napuchają ja są w wodzie, ale i tak powinno się na nie jakieś kąpielówki zakładać.
pinky_deer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:01   #2067
brombusia
Zakorzenienie

Haj

Dla półroczniaka naszego kochanego Wikiego najlepsze zyczenia
oraz dla Laurki sto lat

Zaharia to może być od tego mleka modyfikowanego.

Cytat:
Takie maluszki mogą brać zyrtec?
To może ja też będę mogła brać? Bo od niedzieli się chyba u mnie znowu alergia zaczyna, usmarkana chodzę po kolana

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
wczoraj poznałam mamusię obok z bloku, dogoniła mnie na spacerze i tak sobie razem spacerowałyśmy, ma synka 4 miesięcznego. Fajnie tak się poznawać. Przynajmniej się wygadałam Miło z jej strony, ja bym sie wstydziła podejść
To masz fajnie, ja to sie uśmiecham do mam z wózkami a one mnie obcinają wzrokiem z dołu do góry i jakieś takie dziwne w ogóle
W sumie i tak za 3 tygodnie do roboty wracam, to babcie będą Młodego wozić

Cytat:
Dam jej dzisiaj dicoflor.
Brombi, jak go podawałaś? i czy kupowałaś ten w saszetkach?
Ja miałam w saszetkach dicoflor 30, a potem kupiłam w kapsułkach, opakowanie ma 30 kapsułek więc finansowo bardziej się opłaca.
Zawartość kapsułki wsypywałam do odciągniętego mleka, bo z wodą nie chciał pić
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
my mamy graco mosaic i to zdecydowanie nie na wertepy

a i dziewczyny zdecydowałam się, żeby jednak moja mama się opiekowała Olką jak wrócę do pracy. czeka mnie z nią rozmowa!!! ma dziś przyjść!!
Jak Ci się w ogóle użytkuje wózeczek? Zadowolona jesteś?

I super, że zdecydowałaś się na Mamę, pewnie będzie wniebowzięta

Pietrusia, a jaka to huśtawka? Taka zwykła ze sznureczkami co się przywiesza w futrynie? Na taką to jeszcze za wcześnie

Xpressja ja bym się nie zastanawiała, tylko skorzystała z oferty Teściowej. Zawsze to babcia
A z Teściową chyba dobrze żyjesz, skoro Ci to zaproponowała, to nie będziesz się musiała krępować, że Ci się ktoś obcy po domu kręci
U mnie zresztą moja Mama będzie z dzieckiem i moja Teściówka jako dochodząca, bo pracuje na zmiany. Mam tylko nadzieję, że się o niego nie pokłócą

Teściówka Filutka wzięła na spacer, a ja dom ogarniam, co prawda miałam się położyć, bo mnie coś podbrzusze boli, ale wolę ten czas wykorzystać bardziej efektywnie.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:04   #2068
gissh
Raczkowanie

Cześć

Dla wszystkich dzisiejszych jubilatów moc najserdeczniejszych życzeń od cioci gissh i Dominiki

Za nami paskudna noc, Dominika zasnęła ładnie po 20 jak gdyby nigdy nic, ale pierwszą pobudkę zarządziła już po 24, i potem do rana budziła się cały czas średnio co 1,5 godziny... Cycek był i wszystko, niby podjadała a za 1,5 godz znowu pobudka Nie wiem o co chodzi??? W ogóle od kilku nocy gorzej mi sypia, zawsze budziła mi się na cyca tylko raz tak koło 3-4, a teraz już koło 12-1 jest pobudka i potem całe te noce już jakieś takie niespokojne... Muszę się poważnie zastanowić co moze być tego przyczyną: skok, zęby, a może po prostu samo mleko przestaje jej już wystarczać i czas zabrać się za rozszerzanie diety Niby pediatra radziła nam poczekać z zupkami i kaszkami aż mała skończy 5 miesięcy, ale w sumie to już za 9 dni będzie... Kurcze, sama już nie wiem...

A tak w ogóle to wczoraj byłam u pediatry z wynikami badań krwi i moczu mojej małej... Pani doktor powiedziala, że wyniki są dobre Wszystko w normie dla dziecka w jej wieku Strasznie się cieszę bo szczerze mówiąc to się bałam że ona taka drobna, tak mało mi je (w porównaniu z niektórymi innymi dziećmi w jej wieku) no i obawialam się żeby nie mialą jakiejś anemii albo co... Ale wszystkie wyniki ok, tak więc z tym jedzeniem i wagą to chyba po prostu taki jej urok

Cytat:
mam do Was pytanie dotyczące niani elektronicznej..mieiśmy AngelCare z monitorem ale sprzedaliśmy bo minotor nie był nam potrzeby wiec stwierdziliśmy ze kupimy samą nianie.. i kupiłam BabyOno i okazało się ze ta strasznie buczy jak się łączy z tym nadajnikiem przy małej.. i zwróciliśmy i teraz już sama nie wiem jaką mam kupić.. napiszcie proszę jakie modele macie i czy macie z nimi takie rpoblemy?
My mamy nianię aventowską, o taką:
http://www.allegro.pl/item998092955_...80_scd480.html
Kupiliśmy ją jakieś dwa miesiące temu i jesteśmy bardzo zadowoleni Sprawdza się w 100%, jak narazie dziala bezproblemowo i szczerze mówiąc to ostatnio się z TŻtem zastanawialiśmy jak my w ogóle funkcjonowaliśmy bez niej

Dobra, uciekam karmić moją królewnę

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:09   #2069
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Brombusia no dokladnie taja jak Ty mowisz, tez mi sie wlasnie wydawalo ze na taka to jeszcze wczesnie.

Aniołek[*]
Stary 2010-04-20, 11:11   #2070
xpressja
Zadomowienie

słuchajcie, tylko kwestia jest taka ze teściowa przez kilka miesięcy mieszkałaby z nami...

to jest jedyny problem, jeżeli można to nazwać problemem.
ale chyba dojrzewam do decyzji że jednak warto, dla dziecka to jednak stres z obcą osobą... no i mimo wszystko kwestie finansowe...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości