|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII
Cytat:
![]() Znaczy że u mnie już za tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Także też uważam, że na cele charytatywne można przeznaczyć jakąś część z kopert, ale gości jednak nie powinno się do tego "przymuszać". A zrobicie, jak chcecie i sami się przekonacie, jaka ostatecznie była reakcja. Cytat:
Cytat:
![]() Wpadaj do Wawki, pójdziemy razem na te przymiarki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2042 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O kurcze..widac ze specjalistki| ![]() ![]() Kochana a masz moze jakies zdjęcia tej sukni? Vesna48 -serio jest piekna..?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do prezentów w zamian za kwiaty. To my na zaproszeniach pisać na dzień dzisiejszy nie będziemy, tylko podczas ich wręczania wprost powiemy, że zamiast kwiatów mogą przynieść wino, książki lub totolotka. A paru ciotkom powiem, że i tak chcę kwiaty. Będę miała później na cmentarz. Wiem nawiedzona jestem, ale bardzo bym się ucieszyła, gdyby te kwiaty powędrowały do bliskich mi osób, które nie będą mogły być na naszym ślubie.
![]() |
#2044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie robiłam fotek u Lisy ![]() ale suknia jest naprawde sliczna, tylko, że nie wyglądałam najlepiej w tym kroju ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Wtajemniczenie
|
poruszyłyście temat co zamiast kwiatów, to ja także się wypowiem.
Kuzynka, która pracowała w domu dziecka, powiedziała, że w życiu nie odda żadnych prezentów do takiej placówki, gdyż widziała co robiły dzieciaki z otrzymanymi zabawkami. Trochę nad tym pomyślałam i jednak wolałabym samemu z kopert jakąś część przeznaczyć np. na hospicjum Małego Księcia a nie zbierać gotowe paczki i zawozić do miejsca, w którym szybko trafią do kosza. Sprawa jest jeszcze otwarta, gdyż na ten temat nie rozmawiałam jeszcze z TŻtem - może on będzie miał inny pomysł co zamiast kwiatów. Jeśli chodzi o zachowania Waszych przyjaciółek, to nie możecie się wprost zapytać o co chodzi? Czy w ogóle rozmawiałyście ze swoimi świadkowymi czego od nich oczekujecie? Mówiłyście, że chcecie aby z Wami oglądały suknie, pomagały w wyborze dodatków i załatwianiu innych spraw? Ja nie mam wybranej świadkowej, ale wiem, że zaraz po poproszeniu jej o bycie moim świadkiem spytałabym się, czy chciałaby uczestniczyć w moich przygotowaniach, poszukiwaniach itd. Nie chcę narzucać komukolwiek mojej wizji jak powinna zachowywać się świadkowa, gdyż jej najważniejszą rolą będzie świadkowanie na ślubie a nie bieganie ze mną po sklepach bo ja tak chcę i już!
![]() |
#2048 |
Wtajemniczenie
|
no nie wiem czy cos widac.... dół jest tiulowy, nie bardzo rozłożysty, wydaje się być bardzo lekki...Schowek01.jpg
#2049 |
Wtajemniczenie
|
Ja też "wymyśliłam" sobie wino zamiast kwiatów. I nie wiem jak u Was, ale w mojej rodzinie jest tak,że im młodsi ludzie, tym bardziej otwarci na dawanie wina/kuponów totka/ datków zamiast kwiatów. Natomiast im starsi, tym bardziej marudzą i ostatecznie i tak dają kwiaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2051 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dam znać w sobote.. chciałam sztuczke wyciagnac ale Ona gdzies przepadła i nawet na FB nie odpisuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2052 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() spotkałam się z wieloma opiniami, że takie wierszyki proszące o przyniesienie wina czy słodyczy zamiast kwiatów to takie wymuszanie. W końcu to sprawa każdej osoby co ma ochotę nam podarować w tym dniu. Dlatego ja, mimo, że również uważam, że kwiaty to pieniądze wyrzucone w błoto, raczej nie będę umieszczać żadnego tego typu wierszyka na zaproszeniu. Myślę, że teraz większość osób ma tą świadomość, że kwiaty i tak zaraz zwiędną i kupują coś innego. My z TŻtem nigdy nie kupujemy kwiatów. Zazwyczaj wybieramy jakieś fajne czekoladki, dobry alkohol czy jakąś fajną pamiątkę związaną osobiście z Parą Młodą (np. jego siostrze kupiliśmy wykonaną na specjalne zamówienie karykaturę ślubną i oprawiliśmy w ładną ramkę, pomysł bardzo im się spodobał ![]() Dlatego zostawię gościom wolną rękę. Może dostaniemy jakieś fajne drobiazgi od dobrych znajomych, pewnie trochę czekoladek ale i na pewno kwiaty z czego też się ucieszymy. W zasadzie to byłoby mi chyba trochę dziwnie jakbym nawet jednego bukietu kwiatów nie dostała ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jednak, w przypadku gdy, prosi się kogoś kto sam nie wychodzi z inicjatywą pomocy, to trzeba z nią porozmawiać jaką się ma wizję świadkowej. Bo skąd może wiedzieć czego się od niej będzie oczekiwało?
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Radze przed wyborem świadkowej sprawdzic jej wytrzymałość na tematy ślubne bo potem wyjdzie tak jak u mnie, że choć jej nie trułam to jednak wyszłam na wariatke zajmującą się tylko swoim weselem.
![]() ![]() |
![]() |
#2055 | |||
Wtajemniczenie
|
Ja się swego czasu bardzo interesowałam tą kolekcją, więc już poznaję modelki i zdjęcia katalogowe
![]() Gdyby nie to, że będę szyć suknię, to możliwe, że wybrałabym właśnie coś z Oreasposa. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja najbardziej będę oczekiwać pomocy w dniu ślubu i w tygodniu go poprzedzającym. A nie w całych przygotowaniach ![]() A na przymiarki do salonów już się umówiłam z koleżankami na wrzesień. I to z takimi, które same zaproponowały, że ze mną pójdą, z własnej inicjatywy, więc nie będzie to dla nich przykry obowiązek.
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-07-21 o 12:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak na moje oko za dużo tu nerwów, a jeszcze więcej niedomówień. Życzę Ci znalezienia odpowiedniej osoby do tej roli. A jak już ją znajdziesz, to chyba najlepiej od razu zadać pytanie, czy zgodzi się świadkować.
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-07-21 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego właśnie się cieszę ze oficjalnie jej nie poprosiłam o to świadkowanie ale ona zapewne myśli że dalej ją chce na ta swiadkową.
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My chcemy totka, bo to dla nas najwygodniejsze. A dodatkowa kaska zawsze się przyda, jak będziemy domek budować ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle to ja bardzo lubię suknie tiulowe, falbankowe, w ogóle wszystkie, ale nie zbyt bogate, dlatego się tymi Waszymi zachwycam. Ale dla siebie widzę zdecydowanie coś skromnego, prostego, delikatnego. Bo w czymś obszernym, zdobionym, czy tez fruwającym czuła bym się właśnie przebrana, nie ubrana. No i nie ukrywam, że stawiam na subtelność. Mam nadzieję, że osiągnę swój cel.
![]() |
#2061 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zafascynowała mnie ![]() Ta dziewczyna wygląda na dużo mniejszą ode mnie, ale dowiem się dokładnie... ogólnie miałam inny typ ale gust chyba mi się zmienił (spodziewałam się, że tak będzie;P)... nie chce jeszcze się deklarować bo dopiero przede mną przymiarki i dobór fasonu.
![]() |
#2062 |
Zakorzenienie
|
mnie to w ogóle przez was tak zafascynowały suknie falbankowe
![]() ![]() teraz jak będę chodzic po salonach to w każdym będę wypatrywac chociaż jedną falbankową suknię ![]() to wasza wina, wasza wina, wasza bardzo wielka wina ![]()
11.10.2005-RAZEM ![]() 10.10.2009r-ZARĘCZENI ![]() JAKO ŻONA ![]() 27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem ![]() Edytowane przez madzia2306 Czas edycji: 2011-07-21 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie przez pół roku fascynowała ta ![]() Cymbeline - dantec.jpg
![]() |
#2064 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurde, a tak zawsze chciałam być niemodna... Damn. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2066 | ||
Zadomowienie
|
gratki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Raczkowanie
|
Kurcze troszkę mnie nie było a tu już nowy wątek
![]() Co do moich przygotowań, wybrałam właśnie fryzurkę i mniej więcej kwiaty z jakich chcę mieć bukiet - a poza tym nic ![]() Szykujemy się z moim Tż na wyjazd do Chorwacji - hurra w końcu odpocznę ![]() ![]()
To tylko Ja... Kobieta rozedrgana setką nowości, w nieustannym biegu i z własnymi przemyśleniami... po prostu "Łobuziara na obcasach" Kocham Cię R ![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/c57bb5fe5d.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2068 | |
Zakorzenienie
|
To jest ta, tylko po paru godzinach mi sie odwidziała i już mi tak nie podoba.
Cytat:
![]()
![]() |
#2069 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() ![]()
To tylko Ja... Kobieta rozedrgana setką nowości, w nieustannym biegu i z własnymi przemyśleniami... po prostu "Łobuziara na obcasach" Kocham Cię R ![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/c57bb5fe5d.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ci fajnie...udanego wypoczynku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.