Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-21, 11:23   #2041
Chatka
Wtajemniczenie

Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam możliwość odkupić sukienkę ślubną prawie za grosze.

Byłam na przymiarce i leży super ale się jeszcze zastanawiam.

Nie jestem do końca przekonana i chyba jeszcze będę szukać dalej.

Chodzi o ten model:
Suknia ładna, ale jeśli nie jesteś 100% przekonana, to poprzymierzaj jeszcze inne suknie, po czym wróć do tamtej

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
od dzisiaj został mi rok do ślubu!
Znaczy że u mnie już za tydzień

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
No niby zawsze narzeka, że nie ma kasy, ale dom otynkowała, skórzany wypoczynek kupiła, wszystko z górnej półki, a TŻ nigdy nawet 100zł nie dała tylko wymaga od niego by jej opał kupił, by cś zrobił, pożyczył kasy itd. A teraz wykręca się tym, ze jej córka za rok idzie na studia i nie może dać ani grosza, a chce całymi przygotowaniami rządzić Oczywiście TŻ powiedział, ze jak nie dokłada się to ją zaprosimy i tyle.

Widziałam, ze był tak wkurzony i urażony, że musial wyjść podczas rozmowy. Przykro mu, że moi rodzice chcą mi zrobić wesele, a jego mama choćby tysiaka nie chce dać. W domku porozmawialiśmy i stwierdziliśmy, że damy radę sami.
Eh, rozumiem Wasze wkurzenie. Jak rodzic faktycznie nie ma kasy za bardzo, to zrozumiałe, że się nie dołoży, ale w takiej sytuacji.... Ale pewnie, że sobie dacie radę

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - wręczam dziś pierwsze oficjalne (papierowe) zaproszenie na ślub mojej przyjaciółce, o której tu kiedyś pisałam z Irlandii. Wcześniej miałam kilka pomysłów co zaproponować gościom zamiast kwiatów. Rozważałam:
- totolotka (ale brat w tym roku zarobił na swoim ślubie na nim 130 zł - a jeden gość dał mu zakładów na 100 zł ),
- z winem też by było fajnie (ale sporo gości mamy przyjezdnych i nie chciałabym robić dla nich kłopotu, zresztą jak to wino potem przewieźć)
- maskotki, przybory dla dzieci - w internecie trochę czytałam że Domy dziecka nie wzystką chcą przyjmować (np. zabawek mają za dużo)
- książki - to by było ekstra, ale wiem że niektórzy goście (zwłaszcza mole książkowe) mogliby poczuc się zobowiązani i kupić jakieś drogie książki, albo np. za 50 zł (a kwiatki mniej kosztują)
- karma dla psów - naszły mnie słuchy, że zlikwidowano schronisko u mnie w mieście

no i w końcu została nam prośba o przekazanie datków dla najbardziej potrzebujących i doszliśmy z Tżtem do wniosku, że chyba w ten sposób najbardziej chcielibyśmy podzielić się naszym szczęściem. Jako że moja mama pracuje w ośrodku pomocy dzieciom niepełnosprawnym, wybór był prosty. Co myślicie na ten temat, czy goście nie poczują się urażeni?? Jak wy byście zareagowały na taki tekst w zaproszeniu:

Drodzy goście chcemy podzielić się choć cząstką tego szczególnego dnia z najbardziej potrzebującymi, dlatego też miło nam będzie zamiast kwiatów przyjąć od Państwa datki, które zostaną przekazane Stowarzyszeniu .....
Ja, podobnie jak kilka Dziewczyn przede mną uważam to za mało trafiony pomysł. Osobiście dostając takie zaproszenie czułabym się w obowiązku do dania jakiejś większej sumy (no bo to przecież na dzieci) i ostatecznie wyszło by to więcej niż na kwiaty.
Także też uważam, że na cele charytatywne można przeznaczyć jakąś część z kopert, ale gości jednak nie powinno się do tego "przymuszać". A zrobicie, jak chcecie i sami się przekonacie, jaka ostatecznie była reakcja.

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się na moją niby świadkowa której się wydaje że dalej nią będzie choć z niej już ostatecznie zrezygnowałam. Mianowicie pół godziny temu siostra powiedziała mi jak zobaczyła że oglądam jakieś ślubne filmiki że wariuje już bo ciągle to samo i to samo a ja na to co Ciebie to obchodzi, robię co chce a ona mi mówi że juz ludzie gadają że im ciągle pokazuje jedne i te same bukiety itp rzeczy. A póki co jakieś swoje propoyzcje na bukiety, suknie itp pokazywałam dwóm osobom, Tż i tej mojej niedoszłej świadkowej wiec wiem że to od niej ta info poszła. Jak zapytałam siostrę komu ja niby te rzeczy pokazuję to oczywiście rzuciła słowa nie ważne i poszła.
Ta kuzynka naprawdę zaczyna mi zachodzić za skórę.

Chyba tylko z wami mogę o takich rzeczach pisać bo wychodzi na to że mnie biorą za wariatkę
Strasznie dziwne te dziewczyny, ale też uważam, że to zazdrość przemawia... No bo co innego może taką złośliwość wzniecać? Szczególnie, że to przecież bliskie osoby.

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za opinie dotyczące sukien. Standardowo falbanki wygrały. Mi się najbardziej podobają te poniżej, z naciskiem na koronkową, a fanka koronek nie byłam. I ta kokarda dodaje takiego uroku
A i dostępne w Warszawce, więc kiedy kolejne spotkanie PM 2012 wstolycy?????
Spotkanie pewnie na świętego nigdy
Wpadaj do Wawki, pójdziemy razem na te przymiarki

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Spokojnie kochana..ole takich ludzi..szkoda sobie nimi glowy zawracac

Dziewczyny wczoraj Wam wysłałam zdjęcia wymarzonych sukni..a teraz coś co jest dostepne....co o tym sądzicie??
Wiem, że nie jest to koronka i falbanki

Prosze o opinie...
No całkiem ładna Ja nie przepadam za tym materiałem, ale prezentuje się fajnie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
ha! znalazłam suknie dla siebie!
tylko nie wiem jak sie nazywa i poki co Wam nie pokaze bo to fotki kolezanki kolezanki na fb... ale dowiem sie!
Zamaluj koleżance facjatę i wklejaj nam fotę

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:24   #2042
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
to lisa Ferrera? chyba ją mierzyłam jak byłam u nich w salonie suknia jest naprawde piękna
Cytat:
Na modelce się bardzo ładnie prezentuje, ciekawe jak na żywo? A to nie jest suknia z kolekcji Oresposa przypadkiem?

O kurcze..widac ze specjalistki| Tak to ten model

Kochana a masz moze jakies zdjęcia tej sukni?

Vesna48 -serio jest piekna..??

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:35   #2043
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Żeby nie było tak, że jeszcze wyskoczy ze ślubem przed Wami... Chociaż na szczęście macie dosyć wcześnie ślub, jeśli chodzi o porę roku, więc może jej się nie uda. Całkiem niedawno przecież martuha pisała jak to znajomi, co też mówili, że jeszcze nie chcą brać ślubu nagle zmienili plany, gdy dowiedzieli się o ich weselu. Różnie to bywa.

O, właśnie mi się same suwaczki naprawiły Tak więc jeszcze tylko 366 dni panieństwa przede mną
O to się nie boję, chyba, że wpadną, czego im nie życzę. W sumie to mamy najwcześniejszy termin z możliwych i najdogodniejszy urlopowo (już o tym wspominałam). I co jest najśmieszniejsze, tu niby ślub anty, a ostatnio mi powiedziała, że tak sobie liczyła ile osób musieliby zaprosić z obu stron i wyszło im max 70. Ha! I ktoś tu podobno wesela nie planuje.

A co do prezentów w zamian za kwiaty. To my na zaproszeniach pisać na dzień dzisiejszy nie będziemy, tylko podczas ich wręczania wprost powiemy, że zamiast kwiatów mogą przynieść wino, książki lub totolotka. A paru ciotkom powiem, że i tak chcę kwiaty. Będę miała później na cmentarz. Wiem nawiedzona jestem, ale bardzo bym się ucieszyła, gdyby te kwiaty powędrowały do bliskich mi osób, które nie będą mogły być na naszym ślubie.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:36   #2044
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana a masz moze jakies zdjęcia tej sukni?

Vesna48 -serio jest piekna..??

ja nie robiłam fotek u Lisy
ale suknia jest naprawde sliczna, tylko, że nie wyglądałam najlepiej w tym kroju dlatego sie nie zdecydowałam, ale muszisz ja przymierzyc i sama sie przekonac
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 11:46   #2045
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie robiłam fotek u Lisy
ale suknia jest naprawde sliczna, tylko, że nie wyglądałam najlepiej w tym kroju dlatego sie nie zdecydowałam, ale muszisz ja przymierzyc i sama sie przekonac
Eh..zebym ja wygladała tak jak ta modelka....

Synuś
Stary 2011-07-21, 11:57   #2046
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
Eh..zebym ja wygladała tak jak ta modelka....
życzę Ci tego Słońce
Stary 2011-07-21, 12:01   #2047
jagata
Wtajemniczenie

poruszyłyście temat co zamiast kwiatów, to ja także się wypowiem.
Kuzynka, która pracowała w domu dziecka, powiedziała, że w życiu nie odda żadnych prezentów do takiej placówki, gdyż widziała co robiły dzieciaki z otrzymanymi zabawkami. Trochę nad tym pomyślałam i jednak wolałabym samemu z kopert jakąś część przeznaczyć np. na hospicjum Małego Księcia a nie zbierać gotowe paczki i zawozić do miejsca, w którym szybko trafią do kosza. Sprawa jest jeszcze otwarta, gdyż na ten temat nie rozmawiałam jeszcze z TŻtem - może on będzie miał inny pomysł co zamiast kwiatów.

Jeśli chodzi o zachowania Waszych przyjaciółek, to nie możecie się wprost zapytać o co chodzi?
Czy w ogóle rozmawiałyście ze swoimi świadkowymi czego od nich oczekujecie? Mówiłyście, że chcecie aby z Wami oglądały suknie, pomagały w wyborze dodatków i załatwianiu innych spraw? Ja nie mam wybranej świadkowej, ale wiem, że zaraz po poproszeniu jej o bycie moim świadkiem spytałabym się, czy chciałaby uczestniczyć w moich przygotowaniach, poszukiwaniach itd. Nie chcę narzucać komukolwiek mojej wizji jak powinna zachowywać się świadkowa, gdyż jej najważniejszą rolą będzie świadkowanie na ślubie a nie bieganie ze mną po sklepach bo ja tak chcę i już!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 12:03   #2048
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

Zamaluj koleżance facjatę i wklejaj nam fotę

no nie wiem czy cos widac.... dół jest tiulowy, nie bardzo rozłożysty, wydaje się być bardzo lekki...Schowek01.jpg

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 12:05   #2049
MARGIDA
Wtajemniczenie

Ja też "wymyśliłam" sobie wino zamiast kwiatów. I nie wiem jak u Was, ale w mojej rodzinie jest tak,że im młodsi ludzie, tym bardziej otwarci na dawanie wina/kuponów totka/ datków zamiast kwiatów. Natomiast im starsi, tym bardziej marudzą i ostatecznie i tak dają kwiaty.
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 12:07   #2050
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
poruszyłyście temat co zamiast kwiatów, to ja także się wypowiem.
Kuzynka, która pracowała w domu dziecka, powiedziała, że w życiu nie odda żadnych prezentów do takiej placówki, gdyż widziała co robiły dzieciaki z otrzymanymi zabawkami. Trochę nad tym pomyślałam i jednak wolałabym samemu z kopert jakąś część przeznaczyć np. na hospicjum Małego Księcia a nie zbierać gotowe paczki i zawozić do miejsca, w którym szybko trafią do kosza. Sprawa jest jeszcze otwarta, gdyż na ten temat nie rozmawiałam jeszcze z TŻtem - może on będzie miał inny pomysł co zamiast kwiatów.

Jeśli chodzi o zachowania Waszych przyjaciółek, to nie możecie się wprost zapytać o co chodzi?
Czy w ogóle rozmawiałyście ze swoimi świadkowymi czego od nich oczekujecie? Mówiłyście, że chcecie aby z Wami oglądały suknie, pomagały w wyborze dodatków i załatwianiu innych spraw? Ja nie mam wybranej świadkowej, ale wiem, że zaraz po poproszeniu jej o bycie moim świadkiem spytałabym się, czy chciałaby uczestniczyć w moich przygotowaniach, poszukiwaniach itd. Nie chcę narzucać komukolwiek mojej wizji jak powinna zachowywać się świadkowa, gdyż jej najważniejszą rolą będzie świadkowanie na ślubie a nie bieganie ze mną po sklepach bo ja tak chcę i już!
moją swiadkową jest moja starsza siostra i nawet nie musiałam jej mwic co od niej oczekuję bo sama odrazu powiedziała że będzie mnie wspierała w przygotowaniach, pojedzie ze mną na przymiarki a w dniu wesele będzie wspierac mnie swoją osobą bo wie jaki to stres sama przecież przez to przechodziła

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Ja też "wymyśliłam" sobie wino zamiast kwiatów. I nie wiem jak u Was, ale w mojej rodzinie jest tak,że im młodsi ludzie, tym bardziej otwarci na dawanie wina/kuponów totka/ datków zamiast kwiatów. Natomiast im starsi, tym bardziej marudzą i ostatecznie i tak dają kwiaty.
my też będziemy chcieli wino ale jeśli goście będą miec takie życzenie to nie zabronię im kupic kwiatów

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 12:11   #2051
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
życzę Ci tego Słońce
: cmok:

Dam znać w sobote.. chciałam sztuczke wyciagnac ale Ona gdzies przepadła i nawet na FB nie odpisuje

Synuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-21, 12:11   #2052
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nena, nasi znajomi na totolotku nie wygrywali więcej niż 30zł. więc 130zł. to jeszcze dobry wynik
A moi znajomi trafili piątkę i dodatkowo "dostali" 20 tyś.

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc ja nie miałabym nic przeciwko temu, jeśli otrzymałabym takie zaproszenie, ale wiem, że ludzie różnie do tego podchodzą. Też się zastanawiałam nad alternatywą dla kwiatów i też będziemy mieli taki wierszyk, ale dużo czytałam o reakcjach ludzi, że niektórzy są oburzeni, bo czują się podwójnie wykorzystani tak jakby, że muszą jakby dwa razy kasę dawać, a lepiej niektórym itak kupić kwiaty, bo nie wiedzą ile by musieli przeznaczyć na taki cel. Poza tym czują się jakby zobowiązani, a nie wszyscy to lubią. Ale zamotałam Ale mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Ale są różne poglądy na ten temat i nie wszyscy tak reagują Niektórzy na pewno się ucieszą, że będą mogli pomóc potrzebującym
tu się zgadzam
spotkałam się z wieloma opiniami, że takie wierszyki proszące o przyniesienie wina czy słodyczy zamiast kwiatów to takie wymuszanie. W końcu to sprawa każdej osoby co ma ochotę nam podarować w tym dniu. Dlatego ja, mimo, że również uważam, że kwiaty to pieniądze wyrzucone w błoto, raczej nie będę umieszczać żadnego tego typu wierszyka na zaproszeniu. Myślę, że teraz większość osób ma tą świadomość, że kwiaty i tak zaraz zwiędną i kupują coś innego. My z TŻtem nigdy nie kupujemy kwiatów. Zazwyczaj wybieramy jakieś fajne czekoladki, dobry alkohol czy jakąś fajną pamiątkę związaną osobiście z Parą Młodą (np. jego siostrze kupiliśmy wykonaną na specjalne zamówienie karykaturę ślubną i oprawiliśmy w ładną ramkę, pomysł bardzo im się spodobał tutaj aukcja z takimi karykaturami http://allegro.pl/karykatura-karykat...707994435.html)
Dlatego zostawię gościom wolną rękę. Może dostaniemy jakieś fajne drobiazgi od dobrych znajomych, pewnie trochę czekoladek ale i na pewno kwiaty z czego też się ucieszymy. W zasadzie to byłoby mi chyba trochę dziwnie jakbym nawet jednego bukietu kwiatów nie dostała

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja bym się wkurzyła jakbym miała jeszcze np.: latać i szukać miśków, kredek itp. dla dzieci z domu dziecka bo ten temat mnie nie rusza, jest mi obojętny,a dzieci wręcz nie lubię. I dlaczego mam swoją kasę marnować na prezenty dla nich

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 12:12   #2053
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
moją swiadkową jest moja starsza siostra i nawet nie musiałam jej mwic co od niej oczekuję bo sama odrazu powiedziała że będzie mnie wspierała w przygotowaniach, pojedzie ze mną na przymiarki a w dniu wesele będzie wspierac mnie swoją osobą bo wie jaki to stres sama przecież przez to przechodziła
Właśnie trafiłaś na osobę, która chce się zaangażować w przygotowanie Waszego dnia i to jest super
Jednak, w przypadku gdy, prosi się kogoś kto sam nie wychodzi z inicjatywą pomocy, to trzeba z nią porozmawiać jaką się ma wizję świadkowej. Bo skąd może wiedzieć czego się od niej będzie oczekiwało?
Stary 2011-07-21, 12:18   #2054
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie nie chodzi o to bo jak kiedyś już pisałam moja "świadkowa" dośc nie miło sie odniosła na weseleu do mojego Tż, na dodatek te docinki jak mi dziś siora powiedziała wskazują na to że z niej po prostu zrezygnowałam. Nie będzie moją swiadkową, tylko ona tego nie wie. Wcześniej nic jej nie mówiałam, nie pytałam czy się zgodzi świadkować ale wiem że pewne osoby z rodziny jej doniosły że chce ją na świadkową. Ona jest pewnie pewna że nią będzie tymczasem ja jej już pod uwagę nie biorę. Ale czy w taki sposób powinna się zachowywać gdyby nawet była moją świadkową? Świadkowa raczej powinna byc pomocna a nie za plecami słysze od kogos jak sie wypowiada na mój temat że jak to już ciagle jej rzeczy slubne pokazuję jakbym zwariowała i ogólnie myśle tylko o jednym. A podkreślam że wcale tak nie jest że jej ciągle trułam d*** na tematy ślubne.
Radze przed wyborem świadkowej sprawdzic jej wytrzymałość na tematy ślubne bo potem wyjdzie tak jak u mnie, że choć jej nie trułam to jednak wyszłam na wariatke zajmującą się tylko swoim weselem.
Stary 2011-07-21, 12:20   #2055
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się swego czasu bardzo interesowałam tą kolekcją, więc już poznaję modelki i zdjęcia katalogowe Suknie z tej kolekcji mają dwie (a nawet trzy!) poważne zalety - po pierwsze na prawdziwych zdjęciach też bardzo dobrze się prezentują, po drugie są mega tanie jak na nówki, a po trzecie - to dla fanek kolorowych akcentów w stylizacji Panny Młodej - występują z szarfami/dodatkami w wielu różnych kolorach.

Gdyby nie to, że będę szyć suknię, to możliwe, że wybrałabym właśnie coś z Oreasposa.

Cytat:
Ja, podobnie jak kilka Dziewczyn przede mną uważam to za mało trafiony pomysł. Osobiście dostając takie zaproszenie czułabym się w obowiązku do dania jakiejś większej sumy (no bo to przecież na dzieci) i ostatecznie wyszło by to więcej niż na kwiaty.
Ja bym chyba dała tyle co za bukiet, czyli 20-30zł, bo tyle zazwyczaj wydaję na kwiaty.

Cytat:
O to się nie boję, chyba, że wpadną, czego im nie życzę. W sumie to mamy najwcześniejszy termin z możliwych i najdogodniejszy urlopowo (już o tym wspominałam). I co jest najśmieszniejsze, tu niby ślub anty, a ostatnio mi powiedziała, że tak sobie liczyła ile osób musieliby zaprosić z obu stron i wyszło im max 70. Ha! I ktoś tu podobno wesela nie planuje.
No widzisz, coś się jednak święci w głowie tej koleżanki Ale w razie czego i tak będziesz pierwsza.

Cytat:
Zupełnie zgadzam się z Tobą w tej kwestii. Ja też nie mam jeszcze wybranej świadkowej, ale prawdopodobnie będzie to moja młodsza siostra. I też uważam, że na początku trzeba powiedzieć czego się oczekuje, jakiej pomocy itd. Bo potem niektóre PMki chodzą smutne tydzień przed ślubem, że nie mają panieńskiego, bo im świadkowa nie zorganizowała itp. Różne są też zwyczaje w różnych regionach PL i czasami jest tak, że świadkowa dekoruje samochód i ona płaci za dekorację (u mnie się tego nie praktykuje). Ale to wszystko musi być jasno ustalone i od początku dogadane.

Ja najbardziej będę oczekiwać pomocy w dniu ślubu i w tygodniu go poprzedzającym. A nie w całych przygotowaniach

A na przymiarki do salonów już się umówiłam z koleżankami na wrzesień. I to z takimi, które same zaproponowały, że ze mną pójdą, z własnej inicjatywy, więc nie będzie to dla nich przykry obowiązek.

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-07-21 o 12:22
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 12:20   #2056
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
A i dostępne w Warszawce, więc kiedy kolejne spotkanie PM 2012 wstolycy?????
może trzeba cos nakręcić??

Cytat:
dobre

Cytat:
Dziewczyny wczoraj Wam wysłałam zdjęcia wymarzonych sukni..a teraz coś co jest dostepne....co o tym sądzicie??
Wiem, że nie jest to koronka i falbanki
co prawda to nie mój styl, ale spodobał mi się dół- niby taki prosty ale bardzo fajnie wygląda jak jest taki rozłożony.
Stary 2011-07-21, 12:33   #2057
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
U mnie nie chodzi o to bo jak kiedyś już pisałam moja "świadkowa" dośc nie miło sie odniosła na weseleu do mojego Tż, na dodatek te docinki jak mi dziś siora powiedziała wskazują na to że z niej po prostu zrezygnowałam. Nie będzie moją swiadkową, tylko ona tego nie wie. Wcześniej nic jej nie mówiałam, nie pytałam czy się zgodzi świadkować ale wiem że pewne osoby z rodziny jej doniosły że chce ją na świadkową. Ona jest pewnie pewna że nią będzie tymczasem ja jej już pod uwagę nie biorę. Ale czy w taki sposób powinna się zachowywać gdyby nawet była moją świadkową? Świadkowa raczej powinna byc pomocna a nie za plecami słysze od kogos jak sie wypowiada na mój temat że jak to już ciagle jej rzeczy slubne pokazuję jakbym zwariowała i ogólnie myśle tylko o jednym. A podkreślam że wcale tak nie jest że jej ciągle trułam d*** na tematy ślubne.
Radze przed wyborem świadkowej sprawdzic jej wytrzymałość na tematy ślubne bo potem wyjdzie tak jak u mnie, że choć jej nie trułam to jednak wyszłam na wariatke zajmującą się tylko swoim weselem.
To zakręcona historia, muszę przyznać. Bo w końcu nie poprosiłaś oficjalnie tej dziewczyny o bycie świadkową, a oczekujesz, żeby zachowywała się tak jak według Ciebie niby powinna świadkowa. A nawet nią nie była ani przez chwilę. Według mnie coś tu nie gra, ale może to tylko moje wrażenie... No bo jak można zrezygnować ze świadkowej, która nawet o świadkowanie nie została oficjalnie poproszona i ani minutę nie była tak naprawdę w tej roli?
Jak na moje oko za dużo tu nerwów, a jeszcze więcej niedomówień.
Życzę Ci znalezienia odpowiedniej osoby do tej roli. A jak już ją znajdziesz, to chyba najlepiej od razu zadać pytanie, czy zgodzi się świadkować.

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-07-21 o 12:45
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 12:46   #2058
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
To zakręcona historia, muszę przyznać. Bo w końcu nie poprosiłaś oficjalnie tej dziewczyny o bycie świadkową, a oczekujesz, żeby zachowywała się tak jak według Ciebie niby powinna świadkowa. A nawet nią nie była ani przez chwilę. Według mnie coś tu nie gra, ale może to tylko moje wrażenie... No bo jak można zrezygnować ze świadkowej, która nawet o świadkowanie nie została oficjalnie oproszona i ani minutę nie była tak naprawdę w tej roli?
Jak na moje oko za dużo tu nerwów, a jeszcze więcej niedomówień.
Życzę Ci znalezienia odpowiedniej osoby do tej roli. A jak już ją znajdziesz, to chyba najlepiej od razu zadać pytanie, czy zgodzi się świadkować.
Bo nie wiem czy czytałaś moje wcześniejsze historię wiec może to się wydać pokręcone. Ja chciałam żeby ona była moją swiadkową i za pewniam Cie że mimo że jej o to oficjalnie nie poprosiłam to ona od pewnej osoby z mojej rodziny sie o tym dowiedziała że bedzie mi swiadkować. A ta osobą z rodziny niestety lubi info przekrecic i nie powiedziała jej zapewne że może bedzie ta swiadkowa tylko że na pewno będzie.Więc jeśli wiedziała to i powinna się zachowywać jak należy a nawet jeśli nic a nic o tym nie wiedziała to absolutnie nie zwalnia ją z tego żeby gadać na mój temat za plecami opowiadając że wariuje na temat ślubu.
Dlatego właśnie się cieszę ze oficjalnie jej nie poprosiłam o to świadkowanie ale ona zapewne myśli że dalej ją chce na ta swiadkową.
Stary 2011-07-21, 12:48   #2059
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
no nie wiem czy cos widac.... dół jest tiulowy, nie bardzo rozłożysty, wydaje się być bardzo lekki...Załącznik 4101502
No fajnie wygląda Dekolt nie dla mnie, ale reszta miodzio Pytałąś, czy chce ją sprzedać?

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
No wiesz "kiedyś to tak nie było, teraz to młode wymyślają"

My chcemy totka, bo to dla nas najwygodniejsze. A dodatkowa kaska zawsze się przyda, jak będziemy domek budować

Stary 2011-07-21, 12:59   #2060
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
no nie wiem czy cos widac.... dół jest tiulowy, nie bardzo rozłożysty, wydaje się być bardzo lekki...Załącznik 4101502
Sam gorset już wygląda świetnie. Dół też sobie mogę wyobrazić. Jeśli faktycznie byłaby okazja to czemu nie

Tak w ogóle to ja bardzo lubię suknie tiulowe, falbankowe, w ogóle wszystkie, ale nie zbyt bogate, dlatego się tymi Waszymi zachwycam. Ale dla siebie widzę zdecydowanie coś skromnego, prostego, delikatnego. Bo w czymś obszernym, zdobionym, czy tez fruwającym czuła bym się właśnie przebrana, nie ubrana. No i nie ukrywam, że stawiam na subtelność. Mam nadzieję, że osiągnę swój cel.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-07-21, 13:07   #2061
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
No fajnie wygląda Dekolt nie dla mnie, ale reszta miodzio Pytałąś, czy chce ją sprzedać?

Cytat:
Sam gorset już wygląda świetnie. Dół też sobie mogę wyobrazić. Jeśli faktycznie byłaby okazja to czemu nie

Zafascynowała mnie
Ta dziewczyna wygląda na dużo mniejszą ode mnie, ale dowiem się dokładnie... ogólnie miałam inny typ ale gust chyba mi się zmienił (spodziewałam się, że tak będzie;P)... nie chce jeszcze się deklarować bo dopiero przede mną przymiarki i dobór fasonu.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2011-07-21, 13:09   #2062
madzia2306
Zakorzenienie

mnie to w ogóle przez was tak zafascynowały suknie falbankowe
teraz jak będę chodzic po salonach to w każdym będę wypatrywac chociaż jedną falbankową suknię
to wasza wina, wasza wina, wasza bardzo wielka wina

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2011-07-21 o 13:10
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 13:13   #2063
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
teraz jak będę chodzic po salonach to w każdym będę wypatrywac chociaż jedną falbankową suknię

Mnie przez pół roku fascynowała ta:

Cymbeline - dantec.jpg

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2011-07-21, 13:24   #2064
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
przyznajemy się dowiny z radością i satysfakcją ja jak się zaczęłam rok fascynować falbankami to się wszyscy dziwnie patrzyli, a teraz większość się zachwyca i takie modne się zrobiły... Chba wyznaczam światowe trendy
Kurde, a tak zawsze chciałam być niemodna... Damn.

Cytat:
Mnie przez pół roku fascynowała ta:

Załącznik 4101667
Śliczna To chyba ta, co ją gosza jako drugą wrzuciła

Stary 2011-07-21, 13:27   #2065
evoonia86
Zakorzenienie

większość PM 2012 będzie opływać w falbankach
Stary 2011-07-21, 13:28   #2066
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Zostało mi 9 miesięcy...;P
gratki strasznie niewiele! ja pojutrze bede miala 11!

Cytat:
Tym bardziej się cieszę, bo dostałam się tam przede wszystkim dzięki temu, czego nauczyłam się na studiach i jeszcze raz potwierdza się, że te 5 ciężkich lat coś mi jednak w życiu da

od dzisiaj został mi rok do ślubu![/B][/SIZE]
Podwojne gratulacje Jeszcze raz odnosnie racy, ktora brzmi NIESAMOWICIE i roku do slubu! Teraz to juz poleci

Cytat:
Dziewczyny - wręczam dziś pierwsze oficjalne (papierowe) zaproszenie na ślub mojej przyjaciółce, o której tu kiedyś pisałam z Irlandii. Wcześniej miałam kilka pomysłów co zaproponować gościom zamiast kwiatów. Rozważałam:
- totolotka (ale brat w tym roku zarobił na swoim ślubie na nim 130 zł - a jeden gość dał mu zakładów na 100 zł ),
- z winem też by było fajnie (ale sporo gości mamy przyjezdnych i nie chciałabym robić dla nich kłopotu, zresztą jak to wino potem przewieźć)
- maskotki, przybory dla dzieci - w internecie trochę czytałam że Domy dziecka nie wzystką chcą przyjmować (np. zabawek mają za dużo)
- książki - to by było ekstra, ale wiem że niektórzy goście (zwłaszcza mole książkowe) mogliby poczuc się zobowiązani i kupić jakieś drogie książki, albo np. za 50 zł (a kwiatki mniej kosztują)
- karma dla psów - naszły mnie słuchy, że zlikwidowano schronisko u mnie w mieście
My tez nie chcemy kwiatow, bo wychodzimy z tego zalozenia do Ty. Dostaniemy na raz kilkadziesiat wiazanek, a za pare dni max nic juz z tego nie bedzie. Dlatego rozwazamy totka badz wino. TZ jest za tym pierwszym, ja za drugim Jeszcze zobaczymy. Paru naszych znajomych zaznaczalo jednak w zaproszeniach, ze prosza o wlasnie jakies zabawki czy przybory szkolne dla dzieci z domow dziecka. Uwazam, ze to bardzo fajny gest, choc my jednak na taki sie nie zdecydujemy
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 13:28   #2067
Piekielny_Aniolek
Raczkowanie

Kurcze troszkę mnie nie było a tu już nowy wątek
Co do moich przygotowań, wybrałam właśnie fryzurkę i mniej więcej kwiaty z jakich chcę mieć bukiet - a poza tym nic
Szykujemy się z moim Tż na wyjazd do Chorwacji - hurra w końcu odpocznę

po prostu "Łobuziara na obcasach"

Kocham Cię R

http://www.suwaczek.pl/cache/c57bb5fe5d.png
Piekielny_Aniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 13:32   #2068
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

Śliczna To chyba ta, co ją gosza jako drugą wrzuciła
To jest ta, tylko po paru godzinach mi sie odwidziała i już mi tak nie podoba.

Cytat:
Napisane przez Piekielny_Aniolek Pokaż wiadomość
Kurcze troszkę mnie nie było a tu już nowy wątek
Co do moich przygotowań, wybrałam właśnie fryzurkę i mniej więcej kwiaty z jakich chcę mieć bukiet - a poza tym nic
O jak super!!! Udanego wypoczynku

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-07-21, 13:39   #2069
Piekielny_Aniolek
Raczkowanie

Cytat:
O jak super!!! Udanego wypoczynku
Dzięki Zobaczymy jak ten wypoczynek będzie wyglądał... Jedziemy we własnym zakresie ze znajomymi Wszystko fajnie, tylko jakoś to gotowanie mi się nie podoba.. W sumie pierwszy raz jadę na takie wakacje, zawsze było all inclusive a teraz lipa baby do garów!

po prostu "Łobuziara na obcasach"

Kocham Cię R

http://www.suwaczek.pl/cache/c57bb5fe5d.png
Piekielny_Aniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 13:39   #2070
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piekielny_Aniolek Pokaż wiadomość

ale Ci fajnie...udanego wypoczynku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości