Przyjazny szpital- tam warto rodzić! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 12:00   #181
la'Mbria
Zakorzenienie

Dot.: Przyjazny szpital- tam warto rodzić!

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
Natomiast ja mam pytanie do dziewczyn rodzących w Warszawie. Mam lekarza prowadzącego ze szpitala Bielańskiego (mieszkam również na Bielanach) ale już dostałam od niego info, ze jest bardzo kiepsko, jeśli chodzi o miejsca i może być tak, że mnie odeślą z IP ( sam poród już mnie stresuje, tym bardziej że to mój pierwszy a do tego świadomość że mogą powiedzieć, że brak miejsc - nie wiem czy będzie mnie stać psychicznie na to ). Drugim szpitalem, który biorę pod uwagę jest Inflandzka - tam podobno przyjmują wszystkich.

Pochodzę z Wrocławia, co można wyczytać z wcześniejszej wypowiedzi , wiec nie znam żadnego szpitala w Warszawie ( noo tyle tylko co poczytałam fora). Termin porodu mam na połowę marca i nie mam bladego pojęcia na który z nich się zdecydować.
Bardzo proszę o pomoc - opinie co do tych szpitali. Dziękuję z góry za jakiekolwiek info
ja mam termin na 22 luty- i tez zamierzam na Inflanckiej rodzić...ewentualnie pewnie Bielański- jeśli coś by się działo na Inflanckiej (nie wiem co, bomba spadła bo oni podobno nie odsyłają)...jak chcesz to odezwij się do mnie na PRV pod koniec lutego, albo w marcu- dam znac jak było
ja oglądalam jeszcze Wołomin i św. Zofii- w wołominie warto rodzić, tylko ze daleko, ale połozne są cudne- przemiłe babki no i sale niczego sobie
a sw.Zofii- porazka, fabryka jak dla mnie...no ale jak się ma kupę kasy to pewnie luzik- rodzić i tam będzie przyjemnie

byłas może na Inflanckiej?
znaczy ogladałaś szpital od środka?

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 13:05   #182
Lowczyni
Zakorzenienie

Szukam informacji na temat prywatnych porodów (Kraków, Warszawa). Tam jest mi najbliżej dojechać. A chciałabym mieć cc na życzenie. Może ktoś poleci jakiś konkretny szpital?
Stary 2011-01-13, 17:48   #183
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
ja mam termin na 22 luty- i tez zamierzam na Inflanckiej rodzić...ewentualnie pewnie Bielański- jeśli coś by się działo na Inflanckiej (nie wiem co, bomba spadła bo oni podobno nie odsyłają)...jak chcesz to odezwij się do mnie na PRV pod koniec lutego, albo w marcu- dam znac jak było
ja oglądalam jeszcze Wołomin i św. Zofii- w wołominie warto rodzić, tylko ze daleko, ale połozne są cudne- przemiłe babki no i sale niczego sobie
a sw.Zofii- porazka, fabryka jak dla mnie...no ale jak się ma kupę kasy to pewnie luzik- rodzić i tam będzie przyjemnie

byłas może na Inflanckiej?
znaczy ogladałaś szpital od środka?
Jeśli chodzi o Inflancką to jest to jedyny szpital, który nie odsyła pacjentek - nawet mój gin to powiedział i tylko w tym szpitalu masz darmowe ZOO. W/g opinii które słyszałam - czytałam, to jeśli chodzi o samą porodówkę, to są same pozytywy i co do warunków, jak i zachowania personelu. Schody zaczynają się w momencie kiedy trafiasz już z maluchem na oddział. Pomijam już fakt że jest to część nie wyremontowana szpitala, natomiast zachowanie personelu pozostawia tu już bardzo dużo do życzenia (brak pokazania/pomocy przy dziecku, chamskie odzywki do matek typu "po co rodziłaś skoro nie umiesz zająć się własnym dzieckiem"- jeśli rzeczywiście tak jest, to jest to dla mnie przeogromny minus tego szpitala

W Bielańskim natomiast ZOO kosztuje 500 zł. Możesz być odesłana z IP, warunki średnie, a co do opinii na temat zachowania personelu to pół na pół - po prostu zależy na którą zmianę trafisz.

Co do Św. Zofii to też słyszałam, że to fabryka

Powiem tak:
1. dla mnie ważniejsze jest zachowanie personelu, niż same warunki wizualne szpitala.
2. wynajmować i płacić położnej - nie będę (nie stać mnie na taki kaprys a i są ważniejsze wydatki)

Chyba się zmobilizuję i pojadę na Inflancką zobaczyć ten szpital od środka - choć jak napisałam wcześniej jest to dla mnie drugorzędna sprawa . Dam znać jak tylko się tam doczołgam
i trzymam kciuki
odezwę się na pewno
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 11:55   #184
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem tak:
1. dla mnie ważniejsze jest zachowanie personelu, niż same warunki wizualne szpitala.
2. wynajmować i płacić położnej - nie będę (nie stać mnie na taki kaprys a i są ważniejsze wydatki)

Chyba się zmobilizuję i pojadę na Inflancką zobaczyć ten szpital od środka - choć jak napisałam wcześniej jest to dla mnie drugorzędna sprawa . Dam znać jak tylko się tam doczołgam
i trzymam kciuki
odezwę się na pewno
ale ja też jechałam szpital 'obejrzec' nie po to żeby na ściany popatrzec, a raczej z personelem pogadać
co do płacenia- mnie też nie stać, w sumie wolę dac te parę stówek na ewentualne ZZO albo- jesli wszystko będzie ok, kupić potem jakis miły prezent połoznym...na to tez kasę trzeba policzyć (moze nie tyle co prywatna połozna weźmie ale też nie pójde z ptasim mleczkiem za 10pln do nich) oczywiście- jesli bedę uważała, że dać coś warto...bo kolezanka niedawno rodziła w Bielańskim i powiedziała że trafiła na taką położną, której najchętniej to by w zęby dała!
z kolei inna znajoma- wychwalała pod niebiosy...więc zalezy jak trafisz.
Ja chyba jednak już sie na tą Inflancką nastawiam...choc zdecydowanie wolałabym rodzić do wody...ale w stolycy nie ma takiej możliwości w ŻADNYM szpitalu!
Kolejna sprawa- lekarz niedawno mnie oświecił, że być może moje zwyrodnienie kręgosłupa jest podstawą do kierowania od razu na CC!
Trzeba zrobić MRI i pomiar jakiegoś tam rozstępowania się miednicy...a oczywiście na NFZ takie badanie mogą mi zrobić najwczesniej w...kwietniu! a rodze w lutym...porażka jakaś- lekarz kazał mi na głupa wbijać się na poród na inflancką i najwyżej tam zrobią pomiary już w czasie skurczy!
Zaje....biście po prostu- nic tylko chwalic nasza służbę zdrowia!

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
Stary 2011-01-15, 16:33   #185
kmat
Rozeznanie

Polna Poznan rodziłam tam pierwsze dziecko poprzez cc. Ogólnie opieka na oddziale przed porodem bez zarzutów, cesarka bez zarzutów, porodówka bez zarzutów, gorzej jak przewieźli juz na zwykły oddział. To był maj straszne upały 3 kobiety w pokoju z maluszkami duszno i parno pielęgniarki nie za przyjemne, na pytanie moje czy moga przebarc mi maluszka po 24 godz od porodu (ja nie mialam jeszcze sily) powiedzialy mi opryskliwie ze takie maluchy jeszcze niesiusiaja i ze nie ma potrzeby, ogólnie były średnio pomocne. Ale byc może oddzial na ktory trafiłam był taki paskudny, znajoma rodzila rok później i bardzo sobie chwaliła oddzial po porodzie.
Teraz jestem znowu w ciazy i mimo tego paskudnego oddziału wracam na polną. Na polnej jest najlepszy oddzial opieki nad maleństwem gdyby odpukac coś poszło nie tak. Jak chodziłam na szkołe rodzenia mówiono że jeżeli pacjentka rodzi w innym szpitalu a maluszek wymaga lepszej hospitalizacji jest przewożony na polną.

Święta Rodzina różne opinie słyszałam, podobno opieka jest fajna, kobiecie przydaje się odpoczynek po porodzie, tylko pytanie dlaczego te wszystkie maluszki śpią a nie płacza???
kmat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 14:46   #186
magdaka13
Wtajemniczenie

Gdansk -Szpital Specjalistyczny Świętego Wojciecha (szpital na Zaspie)

Polecam goraco szpital na Zaspie - b. profesjonalni mlodzi lekarze, polozne na porodowce niektore jak kapral[taka byla moja, ale akurat w moim przypadku taka musiala byc] albo jak aniol [tak wspominaja inne dziewczyny swoje polozne]. Zas na poloznictwie - polozne reaguja b. szybko i w razie czego pomagaja mlodym mamom. Mozna je o wszystko zapytac - doradza, pokaza co i jak a nawet jesli dziecko placze, a mama jest np. w lazience, przyjda i zajma sie chwile mlodym. No i praktycznie pod nosem poradnia laktacyjna - z ktorej mozna bez oporow korzystac. Jak dla mnie pobyt w tym szpitalu byl ogromnym zaskoczeniem, ze tak moze dzialac szpital. Normalnie sie poczulam jak w raju, po wczesniejszych doswiadczeniach ze szpitalem w Redlowie, w ktorym bylam po poronieniu, ktory byl dla mnie jak pieklo i nieraz wracal w koszmarach sennych.
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.

Edytowane przez magdaka13
Czas edycji: 2011-01-16 o 14:51
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 22:55   #187
xxNiuniaxx
Raczkowanie

łowczyni, pod względem ccz prywatnych klinik w Warszawie polecam Centrum Medyczne Damiana, Wałbrzyska 46 bodajże... Ja mam wspaniałe wspomnienia
Stary 2011-01-17, 09:20   #188
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
łowczyni, pod względem ccz prywatnych klinik w Warszawie polecam Centrum Medyczne Damiana, Wałbrzyska 46 bodajże... Ja mam wspaniałe wspomnienia
Dziękuje Ci baaaardzo za informację A czy mogłabyś mi podać na privie jaki jest koszt? Bo i tak w swoim mieście bym chodził do lekarza a na poród i może 1-2 wizyty bym się wybrała do Warszawy.
Stary 2011-01-17, 10:39   #189
Layla79
Zakorzenienie

INFLANCKA - od środka:

BLOK PORODOWY - super nowy blok, idealne sale porodowe, każda ma własny prysznic, piłkę i łóżko, fotel dla partnera. niektóre mają wannę i inne gadżety. obsługa cudowna, większość położnych super, niestety te starsze stażem bywają niemiłe, ale ogólnie starają się, żeby poród poszedł dobrze, a to jest najważniejsze. prawdopodobieństwo trafienia na fajną położną 90 proc. także nie ma sensu opłacać własnej za 1200 zł.

BLOK POPORODOWY - tragedia. stara nieremontowana część, sale przepełnione, każda dziewczyna z podpaską na wierzchu, masa odwiedzających, wszędzie cycki na wierzchu, karmienie odbywa się publicznie i nic na to nie poradzisz. warunki sanitarne tragiczne, jeden prysznic na kilkadziesiąt osób. są duże trudności z przemywaniem ran pooperacyjnych, bo nie ma gdzie - jedna umywalka, jeden prysznic. ja miałam zakażenie rany, to boli. położne są chamskie na tym bloku. jedna z nich pozwoliła sobie do mnie powiedzieć - per pani dwunazwiskowa. a po urodzeniu człowiek z lekka płaczliwy jest, więc nawet nie masz siły odpysknąć. żartują sobie też z nazwisk. trzeba ich więc traktować przedmiotowo - załatwiać swoje sprawy i tyle, nie wdawać się w gadki, ja już potem byłam tam tak wkurzona, że zaczęłam je opieprzać, bo pozwalają sobie na zbyt wiele. ale najlepiej nie wchodzić sobie w drogę, pobyt jest tylko 2 dniowy, maksymalnie 3 dniowy, więc da się przeżyć. tylko mówię - nikt z dzieckiem nie pomoże i trzeba chodzić brudnym. do przeżycia.

BLOK PATOLOGIA CIĄŻY - lepiej tam nie trafić, bo jest jak czarna dziura, kto raz tam trafi, to nie chcą go wypuścić pod byle pretekstem. nie wiem, czy aż tyle NFZ płaci za pacjentki na patologii, ale pobyt minimum 3 dni gwarantowany, nawet jak po 1 dniu czujesz się doskonale, a miałaś biegunkę.

kto potrzebuje bliższych danych o szpitalu, proszę pytać, byłam tam 2 tygodnie na wszystkich blokach, więc mam informacje z pierwszej ręki na bieżąco. acha - na dniach mają otworzyć nowy blok poporodowy, więc jest szansa, że będzie super, zadzwońcie do szpitala dowiedzieć się.

jeżeli ktoś myśli o Karowej - nie ma szansy, odsyłają nawet tych z własnymi lekarzami prowadzącymi z Karowej, szpital całkowicie przepełniony.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-18, 10:03   #190
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
INFLANCKA -
Layla, a ja to wszystko wygląda od praktycznej strony tj. CO WZIĄĆ ZE SOBĄ bo wiesz- wszędzie piszą o tym co spakować do torby, ale skoro byłaś i przeżyłas to daj może jakieś wskazówki co wziąć, czego nie potrzeba, bo mają (np. pieluchy dla dziecka, ciuszki, podkłady- co wziąć ze sobą, a czego nie muszę, bo np. i tak dziecko ubiorą w szpitalne)bo ja pewnie jednak tam trafię z braku innej sensownej opcji w Warszawie
oj...będą miały ubaw z moim nazwiskiem... niech któraś spróbuje głośniej coś mruknąć to dopiero polecą w ich stronę epitety- mam fajne nazwisko (nie śmieszne, ale fajne- znaczące) coś jak np. "Metoda" albo "Dobra Rada" mam hopla na punkcie mojego nazwiska, tak mi się podoba- jak ktoś brzydko komentuje- to dostaje w pysk- choćby był dwa razy większy, albo był kobietą...ciekawe czy tak ostro będę nastawiona po porodzie...
Jak na Inflanckiej z odwiedzinami?
no w ogóle- jak masz możliwość to napisz dokładnie co i jak, bo tu na wizażu sporo dziewczyn się tam wybiera,chyba ze względu na to, ze nie odsyłają
aha- jeszcze chciałam spytac o nacięcie krocza?
rutynowo, czy raczej starają się żeby tego nie robić?
Pozdrawiam

Stary 2011-01-18, 11:02   #191
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
INFLANCKA - od środka:

BLOK PORODOWY - super nowy blok, idealne sale porodowe, każda ma własny prysznic, piłkę i łóżko, fotel dla partnera. niektóre mają wannę i inne gadżety. obsługa cudowna, większość położnych super, niestety te starsze stażem bywają niemiłe, ale ogólnie starają się, żeby poród poszedł dobrze, a to jest najważniejsze. prawdopodobieństwo trafienia na fajną położną 90 proc. także nie ma sensu opłacać własnej za 1200 zł.

BLOK POPORODOWY - tragedia. stara nieremontowana część, sale przepełnione, każda dziewczyna z podpaską na wierzchu, masa odwiedzających, wszędzie cycki na wierzchu, karmienie odbywa się publicznie i nic na to nie poradzisz. warunki sanitarne tragiczne, jeden prysznic na kilkadziesiąt osób. są duże trudności z przemywaniem ran pooperacyjnych, bo nie ma gdzie - jedna umywalka, jeden prysznic. ja miałam zakażenie rany, to boli. położne są chamskie na tym bloku. jedna z nich pozwoliła sobie do mnie powiedzieć - per pani dwunazwiskowa. a po urodzeniu człowiek z lekka płaczliwy jest, więc nawet nie masz siły odpysknąć. żartują sobie też z nazwisk. trzeba ich więc traktować przedmiotowo - załatwiać swoje sprawy i tyle, nie wdawać się w gadki, ja już potem byłam tam tak wkurzona, że zaczęłam je opieprzać, bo pozwalają sobie na zbyt wiele. ale najlepiej nie wchodzić sobie w drogę, pobyt jest tylko 2 dniowy, maksymalnie 3 dniowy, więc da się przeżyć. tylko mówię - nikt z dzieckiem nie pomoże i trzeba chodzić brudnym. do przeżycia.

.
Potwierdziłaś to co czytałam wcześniej w opiniach o tym szpitalu ale podoba mi się info że maja oddać nowy blok poporodowy (przyznam że przeraził mnie opis warunków a szczególnie tego że nie ma się gdzie umyć- ) tym bardziej się zmobilizuje i pojadę sprawdzić kiedy oddadzą ten nowy
Dopisuję się do pytań la'Mbria Dziękuję z góry

Edytowane przez zaba5
Czas edycji: 2011-01-18 o 11:06
Stary 2011-01-19, 11:27   #192
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Potwierdziłaś to co czytałam wcześniej w opiniach o tym szpitalu ale podoba mi się info że maja oddać nowy blok poporodowy (przyznam że przeraził mnie opis warunków a szczególnie tego że nie ma się gdzie umyć- ) tym bardziej się zmobilizuje i pojadę sprawdzić kiedy oddadzą ten nowy
Dopisuję się do pytań la'Mbria Dziękuję z góry
oddać nowy blok mieli w styczniu...ale teraz taki realny termin to kwiecień oczywiście- może sie coś ruszyć i np. oddadzą na koniec lutego..zobaczymy ja się jednak nastawiam na 2 dni nie mycia- trudno jakoś to przeżyję...

Stary 2011-01-19, 17:24   #193
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
oddać nowy blok mieli w styczniu...ale teraz taki realny termin to kwiecień oczywiście- może sie coś ruszyć i np. oddadzą na koniec lutego..zobaczymy ja się jednak nastawiam na 2 dni nie mycia- trudno jakoś to przeżyję...
to mnie pocieszyłaś .
Już postanowiłam i umówiłam sie na niedzielę że tam pojadę i zobaczę. Może się dowiem coś więcej na miejscu . Na pewno dam Ci znać co i jak, chyba że coś by się stało i wycieczkę trzeba by było odwołać . Pozdrawia i do usłyszonka
Stary 2011-01-27, 14:32   #194
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Kochane a co myslicie o studentach na sali porodowej? Bardzo wam przeszkadzają? czy wręcz przeciwnie, pomagają?
SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 09:22   #195
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Kochane a co myslicie o studentach na sali porodowej? Bardzo wam przeszkadzają? czy wręcz przeciwnie, pomagają?
a w czym i jak niby mieli by być pomocni?
oni tam są żeby się uczyć, my zeby urodzić...nie widzę w jaki sposób obecność takiego studenta miałby mi pomóc.
ale jeśli chodzi o zgodę na obecność- wyraziłabym zgodę na 1 (jedną) dodatkową osobę.
wiem ze musi się gdzieś nauczyć jak to wygląda, ale całego stada które komentuje i hihra sie za plecami- nie zniosłabym. Jedna, skupiona na sprawie osoba- myślę, ze by mi nie przeszkadzała. W końcu...jest jakieś śladowe prawdopodobieństwo że "wychowam" w ten sposób położną/położnika który przyjmie na świat mojego wnuka- trzeba dbać o edukację kolejnego pokolenia

Stary 2011-01-28, 13:14   #196
kism
Wtajemniczenie

Myślę podobnie jak la'Mbria. Gdzieś oni muszą się tego nauczyć. Mnie nikt akurat nie pytał o zgodę i nie było żadnych studentów. Natomiast było kilkoro osób (nie mam pojęcia, ile dokładnie) podczas skurczy partych. Traciłam dużo krwi, synek był duży (4 kg), więc było dwóch lekarzy (to wiem, bo stali tuż obok) i jeszcze położne. I mogę powiedzieć, że o ile wcześniej sobie myślałam, że nie chcę, żeby w sali było za dużo osób, to wtedy było mi totalnie wszystko jedno, kto i po co tam stoi, byłam skupiona tylko i wyłącznie na sobie i synku. To było takie podświadome, instykt robi swoje

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2011-01-28 o 13:16
kism jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 15:49   #197
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
to mnie pocieszyłaś .
Już postanowiłam i umówiłam sie na niedzielę że tam pojadę i zobaczę. Może się dowiem coś więcej na miejscu . Na pewno dam Ci znać co i jak, chyba że coś by się stało i wycieczkę trzeba by było odwołać . Pozdrawia i do usłyszonka
zaba jak bedizesz w tym szpitalu i dowiesz sie cyz ten blok juz dizla to daj znac

Cytat:
INFLANCKA - od środka:
BLOK PATOLOGIA CIĄŻY - lepiej tam nie trafić, bo jest jak czarna dziura, kto raz tam trafi, to nie chcą go wypuścić pod byle pretekstem. nie wiem, czy aż tyle NFZ płaci za pacjentki na patologii, ale pobyt minimum 3 dni gwarantowany, nawet jak po 1 dniu czujesz się doskonale, a miałaś biegunkę.
kto potrzebuje bliższych danych o szpitalu, proszę pytać, byłam tam 2 tygodnie na wszystkich blokach, więc mam informacje z pierwszej ręki na bieżąco. acha - na dniach mają otworzyć nowy blok poporodowy, więc jest szansa, że będzie super, zadzwońcie do szpitala dowiedzieć si.
Layla a chdozilas wczenisj do lekarza z Infalnckiej albo polozna jakas znalas czy pojechalas w ciemno na porod ??
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 19:12   #198
żurawinka
Zakorzenienie

odnośnie Inflanckiej: Byłam tam niedawno na patologii i potwierdzam że to prawdziwa patologia, blok poporodowy jeszcze długo nie będzie oddany, jest stary ale zawsze pełno na nim ludzi, odwiedzać może naraz aż jedna osoba, za to z tego co słyszałam blok porodowy jest rajem w porównaniu do tych dwóch wymienionych Ale trzeba pamiętać że przed blokiem porodowym jest jeszcze sala przeporodowa - sześć stanowisk na których rodzące się dopiero " rozkręcają" czyli mają jeszcze za małe rozwarcie itd. Tam nie mogą przebywać mężowie :-/
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 20:37   #199
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Ale trzeba pamiętać że przed blokiem porodowym jest jeszcze sala przeporodowa - sześć stanowisk na których rodzące się dopiero " rozkręcają" czyli mają jeszcze za małe rozwarcie itd. Tam nie mogą przebywać mężowie :-/
czy te sale ktore sa na zdjeicach na stronei szpitala to sa sale porodowe i tam jest z kobieta os towarzyszaca przy poordzie a jak przyjezda kobieta np jakjej wody odesly to nie daja jej do tej sali tylko do jakiejs innej?? i czemu os towarzyszac tam nie moze przebywac??
Stary 2011-02-16, 09:13   #200
żurawinka
Zakorzenienie

Jak przyjeżdżasz na IP to chwilkę trwa zanim Cię przyjmą, sal porodowych jest chyba osiem więc jesli Twoja akcja się zatrzymała/ masz małe rozwarcie / sale porodowe są wszystkie zajęte to wiozą Cię na salę przedporodową ( tam jest sześć łóżek na jednej sali, zasłonięte parawanikami i tam męża nie wpuszczą chwilowo. Mogą na sekundę zeby Ci podał wodę ( ale warto mieć ze sobą wcześniej) Dlaczego nie wpuszczą? Bo jest to sala pełna rodzących, jęczących, półnagich kobiet - dlatego. Jak stwierdzą że akcja przyspieszyła ( tam podają tylko czopki przeciwból., nospę ) i jakaś sala porodowa jest już wolna to jedziesz, ale wiadomo że przeważnie ta której akcja jest bardziej zaawansowana. Na pieknej sali możesz być juz z mężem oczywiście i tutaj już z górki Tak, te sale są na zdjęciach.

Podejrzewam że jak odejdą wody i jest piekne rozwarcie to mogą Cie od razu na salę porodową wieść
Stary 2011-02-16, 10:14   #201
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Jak przyjeżdżasz na IP to chwilkę trwa zanim Cię przyjmą, sal porodowych jest chyba osiem więc jesli Twoja akcja się zatrzymała/ masz małe rozwarcie / sale porodowe są wszystkie zajęte to wiozą Cię na salę przedporodową ( tam jest sześć łóżek na jednej sali, zasłonięte parawanikami i tam męża nie wpuszczą chwilowo. Mogą na sekundę zeby Ci podał wodę ( ale warto mieć ze sobą wcześniej) Dlaczego nie wpuszczą? Bo jest to sala pełna rodzących, jęczących, półnagich kobiet - dlatego. Jak stwierdzą że akcja przyspieszyła ( tam podają tylko czopki przeciwból., nospę ) i jakaś sala porodowa jest już wolna to jedziesz, ale wiadomo że przeważnie ta której akcja jest bardziej zaawansowana. Na pieknej sali możesz być juz z mężem oczywiście i tutaj już z górki Tak, te sale są na zdjęciach.

Podejrzewam że jak odejdą wody i jest piekne rozwarcie to mogą Cie od razu na salę porodową wieść
hmm jak zwiedzialismy szpital w pruszkowie to sala przedporoodwa byla 3 os i jak zajelzismy to siedizial maz z laska i 2 puste lozka?? juz nie wiem gdize chce rodizc ...
w Pruskzowie sie boje porodu bo nie daja znieczulenia a na iNflanckiej strach przed tym co opisujecie przed porodem i po
Stary 2011-02-16, 11:04   #202
żurawinka
Zakorzenienie

Możliwe że go nie wyprosili bo była tam jedna kobieta. Ale nie przejmuj się, ja mam złe wspomnienia z patologii tylko, i tak zamierzam tam rodzić ( na Inflanckiej) a sale poporodowe - tam dużo się dzieje, męza nikt nie wygoni, przewija się dużo ludzi, ale da się przeżyć jesli będzie sie przy sobie miało zdrowe dziecko, prawda?
A co do sal przedporodowych - nie jesteś tam cały czas, każda ma swój parawan i jest zajęta swoim bólem tak naprawdę - trzeba byc dobrej myśli.
Stary 2011-02-16, 13:59   #203
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Zurawinka a poweidz jeszzcze tam na poporodowej to masz jeden prysznic dla wszytkich? strasznie to wyglada?? i jeszce jedno czy bralas to ZZO??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-16, 14:59   #204
żurawinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Zurawinka a poweidz jeszzcze tam na poporodowej to masz jeden prysznic dla wszytkich? strasznie to wyglada?? i jeszce jedno czy bralas to ZZO??
Ja jeszcze nie rodziłam dopiero zamierzam, a tyle co wiem to po rozmowach z patologii gdzie leżałam, od odwiedzających nas szczęśliwych tatuśków, od oglądania korytarza Chcę brac ZZ0 z tym nie ma problemu podobno. O prysznicu słyszałam że jest jeden ale nie oglądałam go, same salki są dosyć wąskie, duzo mam z dzieciaczkami ale tragedii nie ma chociaż pewnie maksymalnego komfortu też nie.
Stary 2011-02-17, 10:27   #205
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

kurcze tez chcilam tam rodizc ale po opisach Layli i Twoim zaczelam sie wahac...
Stary 2011-02-17, 14:23   #206
żurawinka
Zakorzenienie

No wiesz troche dziewczyn już tam rodziło, priorytet to dla mnie ten blok porodowy właśnie, na poporodowym jestem nastawiona już na dużą samodzielność, nawet jak będzie kolejka do nieszczęsnego prysznica to późnym wieczorem napewno się da go złapać pustego, poza tym husteczki do hig. intymnej i do przodu w ostateczności będę brudna, trudno Filmy o karmieniu obejrzane więc nawet jak mnie oleją to mam zamiar sobie poradzić sama.
A też mam ciekawe dwa nazwiska więc...
Stary 2011-02-17, 14:46   #207
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

hehe podoba mi sie twoje podejscei
tez czasami tak mysle dopoki nie trafie wpis jak tu i do nowa sie martiwe ;p ale trudno jak mnei jakis zelkarz za to ze sie nie kapie ochrzani to mu powiem zeby sam sie wykapal w tym prysznicu
nazwisko mam zwykle ale to moje pierwsze dizecko i torche boje sie kapania samoczielnego i ich komentarzy
Stary 2011-02-18, 11:02   #208
marysia1189
Raczkowanie

Ja mogę tylko odradzić szpital na Karowej w Warszawie.

Jeżeli chodzi o warunki to jest OK. Ale personel pozostawia wiele do życzenia.

1. Nie ma możliwości aktywnego porodu, kładą do łóżka pod ktg i cały poród odbywa się na leżąco. Nawet na siku wyjść nie można, tylko do basenu.

2. Lekarze są nie mili, wręcz aroganccy. Na mnie osobiście wydarła się położna, że po 6 godzinach skurczów miałam tylko 2 cm rozwarcia. Jak krzyczałam podczas porodu, to kazali mi się zamknąć.

3. Oddział położniczy. Tam położne są tylko od picia kawy i plotkowania. Trzeba prosić się o pomoc a i tak słyszy się "To pani jest matką" lub "Przecież to Pani dziecko". Mój synek leżał z ostrą żółtaczką pod lampami (poziom bilirubiny 23) i żadna nie pofatygowała się aby mi pomóc w tym jakoś. Po 2 dniach naświetlania przyszła Pani doktor z wynikami(pogorszenie) i mnie opieprzy*ła, że dziecka na brzuszek pod tą lampą nie obracałam... tylko, że ja nawet nie wiedziałam, że trzeba małego obracać. Poprosiłam położną żeby mi synka obróciła na brzuszek bo nie wiem jak to zrobić to mnie wyśmiała, że nie potrafię tego zrobić.

4. Panie położne nie potrafią pobierać krwi noworodkom, mój syn za jednym razem został nakłuty 14 razy! Na co mam zdjęcia, na dłoniach, łokciach, piętach, aż w końcu poprały z wewnętrznej części nadgarstka.

5. Położne nie oferują żadnej pomocy.

6 Jeżeli ktoś ma pieniądze żeby wynająć do pomocy położną to ten szpital będzie doskonały, w innym wypadku odradzam.

15.02.2012 - (+4kg)

od kwietnia cd. Jeszcze "tylko" 19kg damy radę
marysia1189 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 15:33   #209
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marysia1189 Pokaż wiadomość
Ja mogę tylko odradzić szpital na Karowej w Warszawie.

Jeżeli chodzi o warunki to jest OK. Ale personel pozostawia wiele do życzenia..
fuck i wlasnie dlatego czlowiek boi sie szpitali a ja porodu i szpitala normalnie az mnie skkreca jak pomysle ze na mnie ktos krzyknie podczas porodu albo zabrni sie odyzwac kurna i gdize tu rodizc po ludzku
Stary 2011-02-18, 16:00   #210
marysia1189
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
fuck i wlasnie dlatego czlowiek boi sie szpitali a ja porodu i szpitala normalnie az mnie skkreca jak pomysle ze na mnie ktos krzyknie podczas porodu albo zabrni sie odyzwac kurna i gdize tu rodizc po ludzku
Już w jednym wątku napisałam, że niestety, ale większość szpitali ma dziwną interpretację tej akcji. Bo rodzić po ludzku to znaczy rodzić jak najbezpieczniej i stworzyć jak najlepsze warunki i komfort psychiczny aby poród był dla kobiety lżejszy i psychicznie i fizycznie (przynajmniej dla mnie to powinno oznaczać).

A szpitale przeinterpretowały "rodzić po ludzku". Bo w wielu szpitalach niestety, ale jest to jednoznaczne z "rodzić za wszelką cenę siłami natury".

Przy wyborze szpitala kierowałabym się na chwilę obecną "księgą podziękowań i zażaleń", na karowej taka była. Tam kobiety, te które chciały pozostawiały podziękowania bądź wylewały na jej papier zażalenia. Owszem...było więcej podziękowań, ale każde zaczynało się od "wynajęłam położną". A prawda jest taka, że położne powinny pomagać i bez tej "białej koperty".

Nie wiem czy we wszystkich szpitalach takowa książka, zeszyt się znajduje, ale warto zapytać. W moim odczuciu nie zależało mi na wyremontowanej sali, było mi wszystko jedno czy leżałam na sali z 7 kobietami i ich dziećmi czy później przenieśli mnie do sali 3 osobowej. Fakt pozostawienia bez jakiejkolwiek pomocy/opieki czegokolwiek pozostawił we mnie ogromny niepokój, bo to przecież nie było tak że miałam zdrowe dziecko. Będąc w szpitalu przez 12 dni nie przespałam żadnej nocy (jedynie drzemki kiedy przychodził mój tż), bo odniosłam wrażenie, że jedyną osobą, która czuwa nad bezpieczeństwem mojego dziecka jestem tam ja sama.

Mogę polecić 2 szpitale w Warszawie jeżeli chodzi o opiekę: na Inflanckiej i na Żelaznej.
Tam rodziły moje znajome pod koniec ubiegłego roku i były bardzo zadowolone z opieki położnych.

15.02.2012 - (+4kg)

od kwietnia cd. Jeszcze "tylko" 19kg damy radę

Edytowane przez marysia1189
Czas edycji: 2011-02-18 o 16:11
marysia1189 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości