|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 26 sierpnia 2006 :)
Tak Sovilo wszystkie sie nie mozemy doczekac
Dzis odebralismy obrączki to już tym bardziej juz chciałabym ją mieć na paluszku Wtamy kami a jak u Ciebie z listą załatwionych spraw???
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Masz zdjątka obraczek?
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Mamy już prawie wszystko załatwione. Tylko jeszcze musimy spisać protokół, skończyć nauki, iść do spowiedzi. Jutro idziemy na skupienie. Nie mamy też obrączek i garnituru. Troszkę czasu na to zostało. Jak bym miała obrączki to pewnie ciągle bym przymierzała
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Mlode!
Dziewczyny, a jaką bedziecie mieć bieliznę (wiem, to trochę imtymny temat
). W moim mieście nie uświadczysz biustonosza z silikonem, trzeba będzie ruszyc do sąsiadów. Zastanawiałam się nad samym silikonem, ale kolezanki mówiły, że to jest sztuczne, że w wielkim upale mogę sie sparzyć, i nie przepuszcza powietrza...
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
ojejku dziewczyny jak ten czas szybko biegnie do mojego wielkiego dnia już niedaleko( 19.08.06)
prawie wszystko juz załatwione jeszcze tylko fotograf i obrączki, postanowiłam pochwalić się moją suknią co prawda odbieram ja dopiero w połowie lipaca ale znalazłam taka sama na allegro więc wam pokażę tylko moja będzie ecru |
|
|
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
ja sie tez dopisuje. przegladam te nwatek i mojej daty nie znalazlam - 16.08!!!!!! dosc tak nietypowo, nie???
zaproszenia juz rozdane na poczatku roku, wiec kto musial zarezerwowac sobie urlop mial duzo czasu na to ze wzgladu na "nie sobote" nie mielismy problemow z rezerwacjami, okrkistra, fotografen itp. w naszym wypadku latanina to wiekszy problem, bo mieszkamy w niemczech i wszystko jest organizowane na odleglosc. ostatnio przyjechalismy na 2 tyg do kraju i w tym czasie wszystko do ostatniej nitki zalatwilismy (nawet wybralam bukiet slubny )teraz to kilka dni przed slubem pzryjedziemy i powinno wszystko grac jak nalezy. zobaczymy....
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Sovilo pochwalę się naszymi obrączkami
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
super!!! a jaka cena jeśli można wiedzieć?
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez się bardzo podobają i najchętniej już bym je nosiła na paluszku
Kami zaplaciliśmy za nie 564 zł ale to dlatego, że mieliśmy własne złoto brakło nam tylko troszkę, więc wyszło 450 za robociznę 60 za grawer i 54 za dołożone złoto
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
Hi
![]() *Misia*piękne obraczki nam zostały jeszcze nauki przedmałżeńskie, ale barrdzo nie chce nam sie tam iść zapowiedzi juz wygłoszone... została nam czołówka u kamerzysty, ale poczekamy do lipca ( mam nadzieje że już będę opalona)... aaaaa mój TŻ nie ma jeszcze garnituru, ale on wciąż mi powtarza że ma jeszcze duzo czasu hihihhi
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Misia7 nam też została jeszcze czołówka u kamerzysty, ale jeszcze nie wiemy nawet jak chcemy by wyglądała i raczej nakręcimy ją tak 2-3 tygodnie przed ślubem. A Ty jaką chcesz mieć czołówkę? A co do garnituru to byliśmy w sobote oglądać i mój TŻ waha się miedzy dwoma
ale ma czas do końca czerwca bo na początku lipca pójdziemy kupić, żeby mieć jak najwięcej spraw załatwionych na naszej liście
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
To ja tez zdam kawałe relacji Jesteśmy w trakcie rozwożenia zaproszeń ( później się pochwalę jakich ) ![]() Mamy tylko częsć papaierów załatwionych ( najważniejsze jeszcze czekają) Zostłay nam do załatwienia: -przymiarka -odbiór obrączek -wystrój koscioła i bukiety ( umówiona jestem na połowę lipca) -garnitur i reszta ubioru Pana młodego ( na dzien dziesiejszy nie ma nic) - sukienka na poprawiny -bielizna!!- której nie uświadczysz u mnie na wiosce( specjalnie po nią wybieram sie do Wrocka) - załatwienie słoneczników- bo one będę ozdobą całego wesela ( mają być w bukiecie, w kościele, na aucie i wszedzie wokoło)- chcemy odkupić od rolnika kawał zasadzonych słoneczników ![]() na dzień dzisiejszy to chyba tyle acha- i torta trza złatwić .... heh na pewno jest jeszcze masa pierduł Najgorsze jest to że narzeczony zjawi sie dopiero 3tyg przed ślubem a wiekszośc rzeczy organizujemy sami No i otwarcie firmy wyskoczy w połowie lipca- ale mam zakrecony rok ![]() Pozdrawiam Was wszystkie gorąco i powodzenia! Niech wszystko układa się jaknajlepiej!!
|
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
*Misia* my tez jeszcze nie wiemy co będziemy mieć na czołówce
zobaczymy aaaa my dzis byliśmy z moim TŻ i zapisaliśmy sie na 4 prywatne godziny tańca 45 minut- 45 zł....mam nadzieję, że tyle nam wystraczy ![]() a jak nastrój przed WIELKIM DNIEM ?? jak na razie się nie stresuję... jakos to do mnie nie dociera że to juz za 2 m-ce
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Misia7 to ja będzesz już miała jakiś pomysł na czołówkę to mam nadzieję ze się z nami podzielisz nim
My też myśleliśmy o lekcjach tańca, ale jakoś czasu brak A co do nastroju to przyznam, że tak naprawde odczuwam, że to już tak niedługo dopiero wtedy gdy coś załatwiamy, gdzieś latamy kombinujemy, wtedy czuję że ten dzień się zbliża wielkimi krokami, a takto spoko luzik
|
#196 |
|
Przyczajenie
|
Już dawno przebywam na tym forum, wypada wreszcie gdzieś się przywitać.
Jakże bym mogła przy innym wątku. Mój Wielki Dzień 12.08, później zdradzę troszkę więcej szczegółów. Pozdrawiam wszystkich! |
|
|
|
#197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
monia9000 moja suknia jest bardzi podobna do Twojej i tez ecri normalnie fantazja w polowie lipca ide na przymiarke i mam nadzieje ze nie bedzie wiele poprawek...pozdrawiam ![]() Paweł KoChAm CiĘ ponad wszystko... 12.08.2006 <---- nasz wielki dzień |
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny juz nie dużo nam pozostało do końca , lekki stresik ale jest ok. trzymam kciuki za wmiare ładną pogode oczywiście nie tylko 5 sierpnia... teraz jesteśmy jeszcze w trakcie zaproszeń ,duzo nie zostało a było tego ... cała kupa że tak powiem ale jakos zleciało. my juz mamy prawie wszystko załatwione suknia zamówiona,buty kupione, obraczki tez juz są , remiza, kucharka ,orkiestra, kamerzysta ,fotograf , dekoratorka tylko samochodu jeszcze nie mamy ale juz mam na oku ( piaskowy jaguar mmmmmm super wyglada) jeszcze garnituru szukamy jakiegos fajnego
a co do bielizny i takich tam to juz wszystko kupiłam , majteczki biustonosz -trzeba było troche zabulic żeby był wygodny no ale raz moge sobie pozwolic na stanik za 100zł bo zazwyczaj to daje 15 zł na targu haha podwiazka ,samonosne pończoszki, diadem i dodatki : naszyjnik i branzoletke z cyrkonii aha no i jeszcze w niedziele idziemy do księdza dać na zapowiedzi i chyba tyle jak narazie ... pozdrawiam wszystkie sierpniowe panny młode pa
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie "sierpniówki"
Chciałam się pochwalić, że moja piękna suknia już gotowa. Wczoraj byłam na przymiarce i jestem olśniona. Pewnie każda panna młoda myśli, że jej suknia jest najpiękniejsza, hehe Zaproszenia juz prawie wszystkie rozdane, a w weekend jedziemy ustalić menu. Jeszcze sporo zaległości, ale powoli załatwimy wszystko. Póki co , stres przedślubny mnie jeszcze nie złapał. Staramy się z narzeczonym podchodzić do tego na luzie (na tyle ile sie da). PS. mam propozycje dla wszystkich dziewczyn z tego wątku... Po ślubie fajnie by było zdać relacje z uroczystości, jak się udało i wogóle. Czy były jakieś wpadki itp. No i obowiązkowo jakieś zdjęcie w sukni ślubnej. Pozdro |
|
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Aptekus, ja myślę że sam fakt wpisania się do klubu sieprniówek wiąże sie z dzieleniem relecji przed i po ślubie.
) czyli ja jestem ZAA wczoraj przebiglam pół wrocka w poszukiwaniu sukni na poprawiny i bielizy. Masakra bo znalazłam jedynie 2 komplety i lazdy z nich nie był tańszy niż 290 zł (. Miałam już kupić ale doszłam do wniosku że jak na razie wolę zaoszczędzić sobie takiego wydatku. Mam nadzieję że nie będę żałowała.Sukieneczkę kupiłam. Może potem dorzuce fotę ![]() Pozdrawiaki Ps. I mam nadzieję że w sierpniu pogoda nie popadnie w skrajności. Bo jeśli ma być taki upał jak wczoraj we Wrocku- to popadamy jak muchy w tych sukniach
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście ze opisze jak było po moim weselichu ale trzeba jeszcze troszke poczekać ha ha
miejmy nadzieje ze wszystko dobrze sie skończy
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze zostały nam jeszcze 4 zaproszenia do rozdania a ja znów mam problemy ze zdrowiem i wszystkie wizyty trzeba przekładać
A do tego jeszcze nie mamy wcale nic ustalonego z organistką nawet nie jesteśmy do niej zapisani, ale najważniejsze to spokój Kurcze dziś mówili w tv, że teraz pogoda jest typowo letnia ale w wakacje, ma być raczej nieciekawa Jak dla mnie to im mniej upałów to lepiej byle tylko nie padało Dziewczyny, a czy myślałyście już nad takim ślubnym niezbędnikiem tzn. co musicie koniecznie zabrać ze sobą w dniu ślubu do kościoła i na wesele???
|
#203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój niezbędnik nie zmieści mi sie chyba w żadnej kosmetyczce, ani torebeczce... jest tego tyle: - puder matujący w kamieniu z lusterkiem - szminka - korektor - perfum - chusteczki higieniczne - chusteczki odświeżające - zapasowe pańczoszki - lakier do włosów miniaturowy (w razie jakby sie coś w czasie imprezki zepsuło - tik taki - tabletki przeciwbólowe (niechciałabym sobie zepsuć wesela bólem głowy) i tyle...jak na cos w padne to napisze. Pozdro PS. idę dzisiaj w końcu odebrać buty ...dwa tyg. opóźnienia i troche nerwów nadszarpniętych.
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Aptekus właśnie ja się obawiam, że mój niezbędnik będzie podonych rozmiarów jak nie większy i już zaczełam panikować
|
#205 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja do czyjejś torebki (teściowa lub świadkowa) wrzuciłam pomadkę i puder, a poźniej nawet nie wiedziałam u kogo to jest... zresztą i tak bym nie uzyła, bo nie mialam czasu .... szalałam na parkiecie! A w łazience bylam 2 razy, i to tylko za potrzebą fizjologiczną Nie miałam zamiaru znikać gościom z oczu, bo miałam wrażenie ze coś mnie ominie więc nawet z dworu szybko wracałam na salę. I zostało to zauważone. Kolega ktory był poźniej na weselu u swojego kolegi, powiedział ze u nas bez porownania bardziej mu sie podobało a przede wszystkim to że bawiliśmy sie z goścmi non stop, byliśmy wyluzowani i jak kazali nam całowac sie na stole to na niego właziliśmy ![]() Tak więc dziewczyny - luz!! |
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj odebrałam swoje buciki ale okazało sie że są oropnie wąskie... jak takie buty rociągnąć?? zaczynam sie martwić...
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze Aptekus to jest problem ja moje odbieram 30 i tez sie obawiam jakie beda gorzej jak sie okaza niewygodne
|
#209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
napewno w ruch pójdą prawidła,ale czy to wystarczy? ps. misia z czego są twoje buty zrobione, bo moje są satynowe...
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznam Ci się szczerze że nie pamietam
Szukałam butów dwa dni suzkałam dosłownie wszędzie, ale wszędzi ebyły albo białe albo same szpile A ja szukalam na niskiej kaczuszce, więc jak już znalazłam na niskiej kaczuszce do etego ecri to szybko wziełam Tyllko, że nie było 38 przymierzałam 39 było duze, 37 małe więc pani powiedziała, ze mi sprowadzi 38 i do odbioru mam 30, ale tak naprawdę to nawet nie wiem czy oby napewno będą wygodne taki ryzyk fizyk a może jakies zdjecie swoich wkleisz i się nam pochwalisz co???
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

Dzis odebralismy obrączki to już tym bardziej juz chciałabym ją mieć na paluszku 

ze wzgladu na "nie sobote" nie mielismy problemow z rezerwacjami, okrkistra, fotografen itp. w naszym wypadku latanina to wiekszy problem, bo mieszkamy w niemczech i wszystko jest organizowane na odleglosc. ostatnio przyjechalismy na 2 tyg do kraju i w tym czasie wszystko do ostatniej nitki zalatwilismy (nawet wybralam bukiet slubny 

za robociznę 60 za grawer i 54 za dołożone złoto
zapowiedzi juz wygłoszone... została nam czołówka u kamerzysty, ale poczekamy do lipca ( mam nadzieje że już będę opalona)... aaaaa mój TŻ nie ma jeszcze garnituru, ale on wciąż mi powtarza że ma jeszcze duzo czasu 

A co do nastroju to przyznam, że tak naprawde odczuwam, że to już tak niedługo dopiero wtedy gdy coś załatwiamy, gdzieś latamy kombinujemy, wtedy czuję że ten dzień się zbliża wielkimi krokami, a takto spoko luzik

Jak dla mnie to im mniej upałów to lepiej byle tylko nie padało