|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Książkę Heidi polecam, dużo konkretnej wiedzy, w dodatku bardzo ciepło napisana, ale nie głupawo
![]() alleyezonme Super! Bardzo się cieszę Ja mam wizytę dopiero za tydzień i już nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że będzie ok. Jakie badania masz zrobić? Te wszystkie cytomegalie, toksoplazmozy, OB, Rh itp, czy jeszcze coś dodatkowego? Ja na badania idę jutro.Czy Wy też zauważyłyście u siebie rosnące rozdrażnienie? Bo ja aż się zaczynam o siebie bać
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
USAGISMA u mnie rozdrażnienie rośnie wprost proporcjonalnie do spadku ilości snu. na razie jest ok. Innych objawów brak, nawet cycki te same a szkoda bo prawie ich nie mam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
czytam Was cały czas, ale coś się w temat wbić nie mogę
![]() ja w kwietniu będę miała 24 lata, zajść udało się nam w 5 cs, najdłuższe 5 cykli. we wtorek mam wizytę i ma być serduszko nasze pierwsze dzieckoja jestem mało rozdrażniona, chociaż jak już jestem to jest źle
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
U mnie cyce jak donice, a też w normalnych warunkach ich nie mam :p Ale co z tego, jak bolą
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybieram się po nowe staniki, stare cisną i odbijają się po 5 minutach noszenia.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#187 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
MartaSz86 ja przy obydwóch ciążach donoszonych też miałam zupełnie inne objawy niż teraz. Ostatnio pisałam, że z objawów to mam tylko brak @ i ból (.)(.) a od wczoraj 24/dobę mi cały czas niedobrze. Starszy syn był na początku zazdrosny o małego ale szybko zrozumiał, że on jest malutki i potrzebuje mnie bardziej. Dziewczyny, Wy się boicie jak dacie radę ogarnąć dwójkę dzieci ja to mogę się martwić bo będę z trójką dzieci cały czas sama bo tż pracuje za granicą. Cytat:
Cytat:
To tak samo jak u mnie, przewidywana data porodu przypada w dzień urodzin mojego dziesięciolatka i też mam 34 lata. Ciesz się, że na razie masz tylko takie objawy.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
MartaSz86 to piona bo mój też. podziwiam bo ja bym chyba z trójką nie ogarnęła
|
#189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę, daj znać co wyszło. U mnie rozdrażnienie tak samo - strach się bać Cytat:
Edytowane przez alleyezonme Czas edycji: 2017-01-16 o 07:42 |
||
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dobijcie mnie. Zostawiłam dzisiaj w autobusie skrzypce, moje narzędzie pracy, warte w całości ponad 10 tysięcy. Nie wiem, jak to się stało... To był kurs dalekobieżny, ponad 100 km w jedną stronę z Krakowa... Zorientowałam się ciut przed 22, w biurze klienta powiedzieli, że nikt nie zgłaszał pozostawienia takiego przedmiotu... O 4.30 rano wyjeżdża pierwszy autobus tego przewoźnika, pójdę na dworzec i poproszę o kontakt do tamtego kierowcy, jak się okaże, że ktoś mi te skrzypce zarąbał, to chyba umrę ;(
|
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,powiedziałyści e już o ciąży najbliższym?
U mnie póki co nikt nic nie wie,nawet mój syn... A on już tak długo marzył o rodzeństwie <3 Ale to prawdopodobnie 5tc,więc chyba za wcześnie żeby coś mówić... A jak u Was?powiedziałyście?jak nie,to kiedy zamierzacie to zrobić? Ps.przykro mi z powodu skrzypiec..miejmy nadzieję,że jednak się znajdą
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może wystaw ogłoszenie na fb na spotted swojego miasta? U mnie często ludzie piszą że coś zgubili lub coś znaleźli i zawsze jest jakiś odzew. Obyś trafiła na kogoś uczciwego Cytat:
U mnie wie mąż, rodzice i jedna najbliższa koleżanka. Chcę powiedzieć po skończeniu 3ciego miesiąca reszcie
|
||
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, na szczęście kierowca znalazł
Mąż chciał mnie zabić, dobrze, że wie, że jestem w ciąży :p Zwaliłabym to na kolejny ciążowy objaw, ale niestety bardzo często zdarza mi się coś zostawić/zapomnieć, chociaż skrzypiec chyba jeszcze nigdy nie zostawiłamPróbuję się zwlec z łóżka i lecę na te badania krwi... Od 4-tej miałam dzisiaj pobudki, łącznie z wycieczką na dworzec i jakoś niespecjalnie mam ochotę znowu wstawać :/ Aha, u mnie wie póki co tylko mąż. Rodzicom i rodzeństwu powiemy najwcześniej po wizycie u lekarza za tydzień. To będzie wtedy połowa 6-tego tygodnia, wcześniej poroniłam na początku 6-tego i nie chcę mówić przed tym czasem, bo się wszyscy razem ze mną zaczną stresować, a to mi wcale nie pomaga. Edytowane przez usagisama Czas edycji: 2017-01-16 o 08:20 |
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja siedzę w pracy i nie mogę się dobudzić
|
|
|
|
|
#195 |
|
Magda ;)
|
Ja się witam po badaniach
![]() Jak ja nie cierpię pobierania krwi brrrr ![]() Ja miałam do zrobienia grupę krwi, hbs, hiv, wr, tsh, te wszystkie toxo , badanie moczu oraz glukozy. Jestem zła, bo badanie glukozy było zaznaczone obok pieczątki ginekologa i kobieta w laboratorium tego nie zauważyła, a ja dopiero zwróciłam uwagę po zjedzeniu batona ![]() będę musiała iść jeszcze raz
|
|
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim.
Martwię się, że córka będzie zazdrosna bo jest ze mną bardzo zżyta, codziennie ja usypiam, codzienie w nocy mnie woła i później juz śpimy razem... Tez jeszcze nie wie, że jestem w ciąży.. powiemy jej jak będzie juz widać serduszko. Chociaż chyba powinna wiedzieć bo czasem nie ma wyczucia w wyglupach... |
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam mocz, morfologię, glukozę, grupę krwi, OWA (nie wiem, co to jest), różyczkę, P/c IgM (?), TSH III generacji. Nie widzę zakreślonej toxoplazmozy i cytomegalii, więc chyba sobie dołożę plus betaHCG (przemogę się!) i progesteron.
I też nienawidzę badań krwi... Chociaż w poprzedniej ciąży byłam 3 razy i ani razu mi się nie zrobiło słabo
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
dobrzr, że skrzypce się znalazły
przełożyli mi jutrzejszą wizytę na przyszły poniedziałek bo lekarza nie będzie
|
|
|
#199 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
owa to badanie w kierunku kily, u mnie to było VDRL. Najbardziej zdziwił mnie ten HIV, jeszcze musiałam podpisywać jakaś specjalna zgodę na to badanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam jeszcze nie robić badań, nie chodzić do laboratorium bo tam dużo kaszlących i zarażających ludzi.
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Teraz podobno każda kobieta musi zrobić badanie krwi na HIV. Ja 7 lat temu musiałam je robić w specjalnej poradni bo w żadnym laboratorium nie chcieli mi pobrać krwi na to badanie i patrzyli jak na ufo. |
|
|
|
#201 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
Mi całe te badania łącznie z czekaniem zajęły max 30 min Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Blond princeska dlatego mam siedzieć w domu, najlepiej leżeć. Przeczekać poprostu. Następna wizyta 24.01 wiec może wtedy juz mi da jakieś skierowanie na badania.
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
mi lekarz pokazywał tabelkę z badaniami, które musi zlecać kobiecie w ciąży. Pierwsza pula badań misi być zrobiona do 10 tygodnia z tego co mówił i były tam wszystkie badania o których piszecie, a nie wiem czy nie więcej. Nie pamiętam dokładnie.
usagisama - ja czekałam jak na szpilkach bo to ma być wizyta z serduszkiem a mnir coś chyba bierze. gardło mnie boli a dzisiaj tyle spraw na mieście do załatwienia.
|
|
|
#205 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#207 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
ale ta kila to podobno rutynowe badanie w ciąży, jeżeli jest wszystko w porządku to później i tak się to badanie powtarza, a przy porodzie powinno się mieć ze sobą wynik. Tyle wyczytałam w Google ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę że lekqrze Wam to rozdzielili właśnie i następne badania dostaniecie na nastepnych wizytach.
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie według OM dzisiaj mam równo 7t0d
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

Ale co z tego, jak bolą 

owa to badanie w kierunku kily, u mnie to było VDRL.