|
|
#181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
A ja termin na 9 maja i żadnych ale to żadnych skurczy przepowiadających... Dzidzia jest bardzo aktywna, więc po tym wiem, że wszystko w porządku, ale też wydaje mi się, że większość dziewczyn ma jednak te skurcze.
Tak mi się już nudzi, już bym chciała rodzić!
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ze swoją położną umówiłam się na 3 maja na wizytę edukacyjną (kąpanie, przewijanie) - z mężem
|
|
|
|
|
#184 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja kolejne spotkanie z położną to chyba dopiero po porodzie ![]() Moja mała dzisiaj ma jakiegoś agresora. Strasznie się rozpycha, ciągle gdzieś mnie zaboli, albo mi noga zdrętwieje, albo mnie w pośladku rwie nie wiem co ona tam wyczynia ![]() edit: ja spakowałam się wg listy rzeczy ze stronki szpitala + dodatkowo to co uznałam że mi się przyda Edytowane przez Magnificence Czas edycji: 2017-04-24 o 12:45 |
|||
|
|
|
#185 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Ja trochę próbek dostałam na drugich prenatalnych - mały pampers z dady, próbka loveli do prania, mały krem do pupy z nivei (fajna pojemność do szpitala) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
Ooo fajnie Magificence
a kto jeszcze jutro wizytuje?Ja szykuję w sumie 3 torby, jedną materiałową do porodu, jedną walizkę malutką na oddział i jedną materiałową na wyjście, żeby tż tylko złapał i przywiozł. Trochę mnie zmartwiłyście tymi butelkami że mogą nie pasować. Ja już kupiłam Lovi butelki i jedną mam Avent z próbki. Ale słyszałam że czasami dzieci nie akceptują jakiejś butelki, nie chcą z niej pić i co wtedy? Zmienić butelkę to jeszcze spoko ale laktator? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#189 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() decorail i chyba jeszcze milutek o ile czegoś nie pokręciłam
Edytowane przez Magnificence Czas edycji: 2017-04-24 o 13:21 |
||
|
|
|
#190 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nam położna kazała zabrać żeby wycierac krocze już po urodzeniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Bambi nie przejmuj sie, w najgorszym wypadku bedziesz przelewać
i tak jesli bedziesz odciagac na zapas to bedziesz musiala przelewac np do woreczkow do mrozenia nic sie nie martw, kolezanka kupila kilka butelek i zadnej nie uzyla, jej dziecko ma 9 miesiecy pije z piersi a z butelki nie umie, przeszedl od razu na bidon ze slomka i kubek taki dla maluchow (ale nie niekapek)
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
I ja
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biorę sie za tą torbę bo już żyje nadzieją że będzie mi potrzebna ![]() Moja też robi mi masaż pęcherza i szyjki od środka albo może już nie mam szyjki? i znowu mam skurcze bardzo nieregularne.
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie mi napiera na jedyną drogę wyjścia ![]() Tak mnie ostatnio takie pytanie nachodzi co jest powodem pęknięcia worka owodniowego i wcześniejsze odejście wód? Że niby dziecko go przebija czy jak? Ja się boję jednego, że mam bardzo wysoki próg bólu, bo mam i że jak mi wody nie odejdą to jednak za późno się zorientuje, że to akcja porodowa
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Ania - Ojej to znak że już niedługo
jeszcze chwilka i będziesz tulić swoje maleństwo. To co chciałaś to wykonałaś, najważniejsze że dotrwałaś do wesela przyjaciółki na które bardzo chciałaś iść. Też na początku chciałam spakować torbę osobno dla mnie i dla małej ale stwierdziłam że chyba lepszym rozwiązaniem będzie torba do porodu i po porodzie którą zostawimy w aucie. Wczoraj w końcu poszłam do piwnicy po torby, wyprałam je, już ściągnęłam suche z balkonu i dziś przyszedł czas na spakowanie 😀 Tylko co spakować do torby na poród a co do tej po porodzie? Bierzecie do tej na poród od razu jedne majtki siateczkowe, koszule na przebranie, jeden zestaw ubranka dla maluszka, rożek, jedną pieluszke tetrową? Czy to od razu jest potrzebne? Była koleżanka na kawce, teraz biorę się za ogarnięcie mieszkania, później mają przyjechać i założyć mi telewizję kablową, w końcu mąż zadzwonił do nich i zamówił 😀 w salonie mamy kablówke a w pokoju naziemną, bezsensu jak dopłata to tylko 10 złotych do rachunku więc czemu nie skorzystać a w salonie oglądam tv raz na ruski rok.Anita - Masz te laktator elektryczny Canpol Easy Start? Ma fajna cenę w porównaniu do innych i właśnie zastanawiam się czy warto kupić? Bo nie chce przepłacać ![]() Emilka - Taak, znalazła się taka dobra duszyczka która mnie i męża rozliczy. Cieszę się bo sama nie mam do tego głowy ![]() Fartuch - Faktycznie pielęgniarka super wszystko przygotowała ![]() A gdzie kupujecie jakąś buteleczke na roztwór Tamtum Rosa? Taką z 'psikadełkiem'? I to się rozpuszcza z wodą na bieżąco? Czy przed pojechaniem do szpitala przygotujecie? jestem zielona! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Bambi - ja jutro też wizyta - po 18
![]() Magnificence - Milutek to w czwartek o ile dobrze pamiętam ![]() Ania - chciałabyś w tym tygodniu urodzić? Ja szczerze mówiąc jakbym w weekend się rozpakowała to bym była szczęśliwa - bo jak weekend minie i nic się nie zadzieje to pewnie zacznę się trochę denerwować, że lada moment będę przeterminowana ![]() Ja na razie nie mam ani laktatora ani butelki żadnej - ale muszę się chociaż na jakąś firmę konkretną i model zdecydować, żeby w razie czego wiedzieć po co wysłać Tż Bo przed porodem kupna nie planuję. Ja mam dwie torby, ale nawet nie wiem jak je nazwać - ani to porodowe i oddziałowe potem, ani moje i małego - w cały świat, ale na wierzchu w każdym bądź razie te najpotrzebniejsze rzeczy i w różku rzeczy dla małego za radą Fartuszka
|
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
No to chyba muszę się zorientować jak to teraz w tym szpitalu wygląda co potrzeba a co nie i też bym się już spakowała konkretnie tak żeby później już tylko przekąska dorzucić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Z tego co czytałam i jakiś filmik oglądałam to dziecko decyduje kiedy chce wyjść poprzez wydalenie z płuc gazu jakiegośtam który powoduje skurcze i przebicie worka (nie chodzi mi o smółke)😉 wcześniej płuca są tak jakby zalane wodą owodniową. Jak maluch dojrzeje to wtedy ten gaz wypuszcza. jak znajde gdzieś filmik to wyśle, był po angielsku. Same konkrety i ładnie pokazane ☺
Ps. Ja też jutro wizytuje ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Kiwaczka Czas edycji: 2017-04-24 o 13:58 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- To już jest nas 5
|
|||
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Decorail, ja wizytuje w środę
A rodzić bym w sumie mogła po weekendzie, tzn. w majówkę ale już kiedy to nastąpi to nastąpi. Ja też się boję, że się przeterminuje. Że od połowy ciąży leżenie, luteina i w ogóle całe to zagrożenie a przyjdzie co do czego i urodzę (tfu tfu) w 42tc oby nie, oby nie ![]() U Ciebie jakieś już straszaczki się pojawiają? Bo u mnie właśnie od tygodnia, od Wielkiej Niedzieli pojawiają się skurcze ale bardzo nieregularne. Najbardziej nie mogę się doczekać wizyty, ciekawe co się dowiem może, że pozamykana na 4 spusty jestem i daleko do wszystkiego
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Talusia ja kupilam tantum rosa juz w buteleczkach z irygatorem, cena wyzsza niz za saszetki ale juz sie przynajmniej nie musze tym martwic
Zabieram sie za prasowanie pieluszek, chce mi sie jak nie powiem co ale to i tak mniejsze zło niz te mikro ciuszki Aniu kolezanki ktore rodzily caly czas powtarzaja,ze tego nie da sie przegapic, instynkt dziala i po prostu wiesz ze to juz, mowily tez ze pomijajac bol czuly sie "dziwnie" i inaczej niz zwykle nie stresuj sie, natura to dobrze wymyslila, poza tym zawsze mozesz sie trzymac liczenia skurczy, jak beda co 5-7 minut i nie przejda po kapieli to znak ze pora jechac
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Talusia tantum rosa trzeba tzn no jest to o wiele milsze gdy rozpuszcza sie w to w cieplej wodzie. Ja jak szlam pod prysznic to bralam pusta zwykła butelke z dziobkiem i jedną saszetke, podczad kapieli nalewalam sobie tam cieplej wody, wsypywalam saszetke i juz po prysznicu polewalam sobie krocze. Rano rozrabialam w lazience i polewalam po siusianiu.
Teraz mam tantum rosa w butelkach juz rozrobione, wystarczy wlozyc na chwile do kubka z ciepla woda i gotowe. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos - jak wrzucałyście zdjęcia pokoików, kącików, to zauważyłam że kilka osób miało przewijak ustawiony długim bokiem do frontu (nie wiem, czy wyrażam się precyzyjnie). Czy macie zamiar tak przewijać dziecko? Mi się wydawało, że trzeba do przewijaka podchodzić od krótszego boku - że tak wygodniej. I szczerze mówiąc jest to dla mnie problematyczne, bo jak pisałam, przewijaka nie da się ustawić na łóżeczku, tylko na komodzie, czyli przewijając musimy stać tak jakby w drzwiach, bo komoda stoi przy samych drzwiach. Albo podchodzić od długiego boku, a to się wydaje bez sensu... eh. Cytat:
Buteleczkę z atomizerem kupiłam w rossmanie. Muszę pamiętać o dorzuceniu do kosmetyczki szczotki do zębów. Ad. laktatora to ja chyba wezmę jednak ten avent natural,bo jest 60 dni na oddanie. Myślałam cały czas o medeli swing, ale może inny tańszy nie będzie dużo gorszy - tak sobie myślę ![]() A macie może nawilżacz powietrza? Bo zastanawiam się, czy nie kupić od razu. I w ogóle przydałaby się taka "stacja" domowa do pomiaru temperatury i wilgotności - macie coś takiego? |
||
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem do porodu to wystraczy tylko koszula, klapki, woda minimum litr, ja mialam pol i tz musial donieść plus przekaski. No i recznik jesli wchodzi opcja prysznicu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Ania - u mnie coś tam czasem się dzieje, ale nie na tyle, żebym w ogóle się tym przejmowała, więc albo faktycznie będę rodzić w połowie maja dopiero (oby nie!
) albo mnie sieknie z zaskoczenia ![]() No to w tym tygodniu po tylu wizytach może się coś dalej wyklaruje u nas ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Emilka - nawilżacz mam i w tym tygodniu kupuję właśnie taką stację pogodową, bo mam obawy, że mamy za ciepło w mieszkaniu
|
|
|
|
#207 |
|
Konto usunięte
|
No u mnie Maya generalnie ma tydzień żeby się urodzić bo potem będę przeterminowana
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Bunny
to w takim razie nastawię się na Lovi prolactis O to spora nas gromadka na jutro ![]() ja mam na 11.30 najpierw ktg a potem wizyta. Też chciałam dzisiaj prasować ostatnie rzeczy: pieluchy z motherhood czy kocyki itd ale cholerka mi nie wyschły wszystkie rzeczy :/ To wszystko przez tą wstrętną pogodę Ania coś się święci u Ciebie zdecydowanie hehe ![]() Ja się jakoś przeterminowaniem nie martwię bo się nawet na to poniekąd nastawiłam przez mamę, która mi powtarza ciągle że pewnie będę mieć jak Ona No ale jak się waga małej zacznie niebezpiecznie zwiększac a mi będzie coraz ciężej to przestanę być tak lajtowo nastawiona
|
|
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
Bunnybe -
ja o tym nie pomyślałam i zamówiłam same saszetki wr!!Fartuch - Ooo dziękuję za konkretną odpowiedź już wiem 'z czym to się je' może uda mi się kupić taką buteleczke z irygatorem w aptece a jak nie to wezmę butelkę po wodzie z dziubkiem bo będzie dobra do polewania. Emilka - Mnie się wydaje że łatwiej przebierać dziecko i w ogóle korzystać z przewijaka jak się podchodzi do niego przodem czyli do tego krótszego boku ☺ bo masz na wprost siebie maluszka. Nie wiem czy o to Ci chodziło? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Emilka ja mam tak ustawiony przewijak ze dłuższym bokiem do sciany ale tylko na czas az nie wstawimy lozeczka do sypialni juz o tym pisalam chyba Margolci ze najwygodniej jest korzystac gdy ma sie dojscie od krotszego boku ![]() A ten laktator avent jaka ma żywotność h pracy? Bo mendela swing ma 274h a ten electric mini juz tylko 150h wiec roznica spora
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

nie wiem co ona tam wyczynia

i tak jesli bedziesz odciagac na zapas to bedziesz musiala przelewac np do woreczkow do mrozenia 

ja o tym nie pomyślałam i zamówiłam same saszetki wr!!
już wiem 'z czym to się je'