Mamy majowe 2017 cz.VII - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-24, 12:30   #181
fartuch
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.VII

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Też mam torbę przed i po porodzie. Do tego z polecenia Fartuszka włożylam do rożka ubranko dla dziecka po porodzie, pampersa i pieluszke tetrowa.

Mam okropnego lenia dzisiaj, a kuchnia wymaga sprzatania...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Na klinicznej babka prosila o ubranko mojego tz, mial przygotowana wlasnie taki zestaw a pielęgniarka go pochwalila, bo niektorzy cala torbe przetrzepują w poszukiwaniu pierwszego ubranka. Ja mialam jednak kocyk, zobaczcie na zdjeciu jak pigula ładnie zrobila
Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
zastanawiam się czy pakunki z rzeczami na tuż po porodzie - jeden dla mnie, drugi dla dziecka - czy nie powinny właśnie być też w torbie do porodu? wyobrażam sobie to tak, że jeszcze na porodówce przebieram się w czystą koszulę itd, i dziecko ubieram w pampersa, ubranka itd, ale może się mylę, może to się robi dopiero na oddziale? ...
U mnie juz na oddziale, kąpiel itp. 1493029812285.jpg

Stary 2017-04-24, 12:32   #182
khaipiroska
Raczkowanie

A ja termin na 9 maja i żadnych ale to żadnych skurczy przepowiadających... Dzidzia jest bardzo aktywna, więc po tym wiem, że wszystko w porządku, ale też wydaje mi się, że większość dziewczyn ma jednak te skurcze.

Tak mi się już nudzi, już bym chciała rodzić!
Stary 2017-04-24, 12:33   #183
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie mam wizji na razie jak i co popakować.
Pakowałyście się zgodnie z listą ze swojego szpitala czy tak ogólnie?
Po jutrzejszej wizycie chyba zadzwonię do tej położnej się dogadać ze wszystkim, bo miała się odezwać na początku kwietnia a jeszcze nie dała znaku życia. A tu czas leci.

Tak, ja wzięłam to, co na liście szpitalnej było + kilka rzeczy takich moich (typu tantum rosa, pojemnik z dyfuzorem itp.).

Ja ze swoją położną umówiłam się na 3 maja na wizytę edukacyjną (kąpanie, przewijanie) - z mężem
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 12:41   #184
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Emilko a nie masz mozliwosci podpytać w tej szkole rodzenia czy mogłabyś dostać taki pakiet ? Czy juz po zajęciach jestes? Szkoda że Was ominęli :|
Tam na stronie tego niebieskiego pudełka jest lista placówek współpracujących. Można sprawdzić gdzie to rozdają. Jeżeli szkoła rodzenia do której się uczęszczało tam należy to powinni dać te próbki

Cytat:
Po jutrzejszej wizycie chyba zadzwonię do tej położnej się dogadać ze wszystkim, bo miała się odezwać na początku kwietnia a jeszcze nie dała znaku życia. A tu czas leci.
Ja na razie mam wrzucone wszystko jak leci. Dopiero jak będę miała komplet to się zajmę jakimś rozplanowaniem tych wszystkich rzeczy

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Tak, ja wzięłam to, co na liście szpitalnej było + kilka rzeczy takich moich (typu tantum rosa, pojemnik z dyfuzorem itp.).

Ja ze swoją położną umówiłam się na 3 maja na wizytę edukacyjną (kąpanie, przewijanie) - z mężem
ale to już z noworodkiem wizyta czy jeszcze bez?
Ja kolejne spotkanie z położną to chyba dopiero po porodzie

Moja mała dzisiaj ma jakiegoś agresora. Strasznie się rozpycha, ciągle gdzieś mnie zaboli, albo mi noga zdrętwieje, albo mnie w pośladku rwie nie wiem co ona tam wyczynia

edit: ja spakowałam się wg listy rzeczy ze stronki szpitala + dodatkowo to co uznałam że mi się przyda

Edytowane przez Magnificence
Czas edycji: 2017-04-24 o 12:45
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 12:56   #185
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
zastanawiam się czy pakunki z rzeczami na tuż po porodzie - jeden dla mnie, drugi dla dziecka - czy nie powinny właśnie być też w torbie do porodu? wyobrażam sobie to tak, że jeszcze na porodówce przebieram się w czystą koszulę itd, i dziecko ubieram w pampersa, ubranka itd, ale może się mylę, może to się robi dopiero na oddziale? ...
Hmm chyba lepiej na oddziale, ja po porodzie byłam na takiej sali do kangurowania przez 2 godziny, potem przewieźli mnie na oddział od razu, nie miałam wtedy głowy do przebierania się. W ogóle to chciałam się wykąpać najpierw, a to dopiero rano, bo wolałam na Tzta zaczekać, sama bałam się iść.. także ja bym to spakowała do tej torby na oddział 😊

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Ja trochę próbek dostałam na drugich prenatalnych - mały pampers z dady, próbka loveli do prania, mały krem do pupy z nivei (fajna pojemność do szpitala)

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Tam na stronie tego niebieskiego pudełka jest lista placówek współpracujących. Można sprawdzić gdzie to rozdają. Jeżeli szkoła rodzenia do której się uczęszczało tam należy to powinni dać te próbki

Ja na razie mam wrzucone wszystko jak leci. Dopiero jak będę miała komplet to się zajmę jakimś rozplanowaniem tych wszystkich rzeczy

Moja mała dzisiaj ma jakiegoś agresora. Strasznie się rozpycha, ciągle gdzieś mnie zaboli, albo mi noga zdrętwieje, albo mnie w pośladku rwie nie wiem co ona tam wyczynia

edit: ja spakowałam się wg listy rzeczy ze stronki szpitala + dodatkowo to co uznałam że mi się przyda
Ja mam wrażenie, że moja mała mi grzebie ręką w pęcherzu, straszne uczucie... I co chwilę sikam 😀

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 12:56   #186
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

Nie, jeszcze bez dzidziusia - na sucho. Choć położna zadeklarowała, że może do nas przyjechać też po urodzeniu. Na razie chcę, żeby mąż sobie trochę potrenował, bo my już ćwiczyłyśmy. Ale też jeszcze bez wanienki - teraz będzie lepiej, bo wszystkie akcesoria mamy.
Stary 2017-04-24, 13:02   #187
Baambi
Zadomowienie

Ooo fajnie Magificence a kto jeszcze jutro wizytuje?

Ja szykuję w sumie 3 torby, jedną materiałową do porodu, jedną walizkę malutką na oddział i jedną materiałową na wyjście, żeby tż tylko złapał i przywiozł.

Trochę mnie zmartwiłyście tymi butelkami że mogą nie pasować.
Ja już kupiłam Lovi butelki i jedną mam Avent z próbki.
Ale słyszałam że czasami dzieci nie akceptują jakiejś butelki, nie chcą z niej pić i co wtedy? Zmienić butelkę to jeszcze spoko ale laktator?
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 13:12   #188
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
też właśnie o tym myślę, żeby spakować dwie torby - na poród i po porodzie, ale nie wiem czy jest sens... mam spakowaną jedną torbę, nie jest jakaś mega wielka, brałam raczej minimum, niektóre rzeczy mam odłożone w komodzie i mąż ma przykazane, że jak się skończy to ma dowieźć (np. pampersy, podkłady).

a co planujesz zabrać w tą torbę tylko do porodu? koszulę 1 czy 2 szt? ręcznik? skarpetki? szlafrok? coś dla dziecka?
W tej do porodu mam zamiar włożyć dla siebie klapki, koszule do porodu i po porodzie, jedne majtki poporodowe, jeden podkład (chociaż podobno nie musze bo i tak na początek dają legnine w szpitalu ale wezmę w razie W), wiadomo wodę i jakieś przekąski na poród, dla Małej jeden zestaw ubranek na pierwsze ubranie (body, skarpetki, czapeczkę, pajacyk, pampers), rożek, ręczniki ale chyba papierowe wezmę. I chyba tyle
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 13:20   #189
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie, że moja mała mi grzebie ręką w pęcherzu, straszne uczucie... I co chwilę sikam ��
też znam to uczucie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Nie, jeszcze bez dzidziusia - na sucho. Choć położna zadeklarowała, że może do nas przyjechać też po urodzeniu. Na razie chcę, żeby mąż sobie trochę potrenował, bo my już ćwiczyłyśmy. Ale też jeszcze bez wanienki - teraz będzie lepiej, bo wszystkie akcesoria mamy.
a to my takie zajęcia mieliśmy z mężami na sr potem kąpiel to można poprosić położną żeby przyszła i pomogła w kąpieli aczkolwiek stwierdziliśmy, że po sr damy radę sami więc zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Ooo fajnie Magificence a kto jeszcze jutro wizytuje?
decorail i chyba jeszcze milutek o ile czegoś nie pokręciłam

Edytowane przez Magnificence
Czas edycji: 2017-04-24 o 13:21
Stary 2017-04-24, 13:22   #190
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:

Ja tak, zgodnie z listą.
Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
W tej do porodu mam zamiar włożyć dla siebie klapki, koszule do porodu i po porodzie, jedne majtki poporodowe, jeden podkład (chociaż podobno nie musze bo i tak na początek dają legnine w szpitalu ale wezmę w razie W), wiadomo wodę i jakieś przekąski na poród, dla Małej jeden zestaw ubranek na pierwsze ubranie (body, skarpetki, czapeczkę, pajacyk, pampers), rożek, ręczniki ale chyba papierowe wezmę. I chyba tyle
Chyba moja torba na poród identycznie wygląda, ale ręczniki papierowe biorę do torby na oddział, do czego są potrzebne na porodowce?

Nam położna kazała zabrać żeby wycierac krocze już po urodzeniu.

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 13:25   #191
bunnybe
Zadomowienie

Bambi nie przejmuj sie, w najgorszym wypadku bedziesz przelewać i tak jesli bedziesz odciagac na zapas to bedziesz musiala przelewac np do woreczkow do mrozenia nic sie nie martw, kolezanka kupila kilka butelek i zadnej nie uzyla, jej dziecko ma 9 miesiecy pije z piersi a z butelki nie umie, przeszedl od razu na bidon ze slomka i kubek taki dla maluchow (ale nie niekapek)
Stary 2017-04-24, 13:26   #192
misja0181
Rozeznanie

I ja

misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 13:29   #193
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Ja tak, zgodnie z listą.

Chyba moja torba na poród identycznie wygląda, ale ręczniki papierowe biorę do torby na oddział, do czego są potrzebne na porodowce?

Nam położna kazała zabrać żeby wycierac krocze już po urodzeniu.

No właśnie nie wiem, mogą sie np TŻ przydać. Ale to wezmę tylko parę sztuk, nie całą rolke biorę sie za tą torbę bo już żyje nadzieją że będzie mi potrzebna

Moja też robi mi masaż pęcherza i szyjki od środka albo może już nie mam szyjki? i znowu mam skurcze bardzo nieregularne.
Stary 2017-04-24, 13:33   #194
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Moja też robi mi masaż pęcherza i szyjki od środka albo może już nie mam szyjki? i znowu mam skurcze bardzo nieregularne.
Jak robi masaż szyjki to dobrze, bo to znaczy, że się gdzieś wybiera a droga jest tylko jedna
Stary 2017-04-24, 13:39   #195
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Jak robi masaż szyjki to dobrze, bo to znaczy, że się gdzieś wybiera a droga jest tylko jedna
Wczoraj jak wracaliśmy z poprawin raz na torach a raz na ograniczniku prędkości jak podskoczyło auto to myślałam, że już mała jest po drugiej stronie Strasznie mi napiera na jedyną drogę wyjścia

Tak mnie ostatnio takie pytanie nachodzi co jest powodem pęknięcia worka owodniowego i wcześniejsze odejście wód? Że niby dziecko go przebija czy jak?
Ja się boję jednego, że mam bardzo wysoki próg bólu, bo mam i że jak mi wody nie odejdą to jednak za późno się zorientuje, że to akcja porodowa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-24, 13:41   #196
talusiax33
Zadomowienie

Ania - Ojej to znak że już niedługo jeszcze chwilka i będziesz tulić swoje maleństwo. To co chciałaś to wykonałaś, najważniejsze że dotrwałaś do wesela przyjaciółki na które bardzo chciałaś iść.
Też na początku chciałam spakować torbę osobno dla mnie i dla małej ale stwierdziłam że chyba lepszym rozwiązaniem będzie torba do porodu i po porodzie którą zostawimy w aucie.

Wczoraj w końcu poszłam do piwnicy po torby, wyprałam je, już ściągnęłam suche z balkonu i dziś przyszedł czas na spakowanie 😀
Tylko co spakować do torby na poród a co do tej po porodzie?
Bierzecie do tej na poród od razu jedne majtki siateczkowe, koszule na przebranie, jeden zestaw ubranka dla maluszka, rożek, jedną pieluszke tetrową? Czy to od razu jest potrzebne?

Była koleżanka na kawce, teraz biorę się za ogarnięcie mieszkania, później mają przyjechać i założyć mi telewizję kablową, w końcu mąż zadzwonił do nich i zamówił 😀 w salonie mamy kablówke a w pokoju naziemną, bezsensu jak dopłata to tylko 10 złotych do rachunku więc czemu nie skorzystać a w salonie oglądam tv raz na ruski rok.

Anita - Masz te laktator elektryczny Canpol Easy Start? Ma fajna cenę w porównaniu do innych i właśnie zastanawiam się czy warto kupić? Bo nie chce przepłacać

Emilka - Taak, znalazła się taka dobra duszyczka która mnie i męża rozliczy. Cieszę się bo sama nie mam do tego głowy

Fartuch - Faktycznie pielęgniarka super wszystko przygotowała

A gdzie kupujecie jakąś buteleczke na roztwór Tamtum Rosa? Taką z 'psikadełkiem'? I to się rozpuszcza z wodą na bieżąco? Czy przed pojechaniem do szpitala przygotujecie? jestem zielona!

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 13:42   #197
decorail
Zakorzenienie

Bambi - ja jutro też wizyta - po 18

Magnificence - Milutek to w czwartek o ile dobrze pamiętam

Ania - chciałabyś w tym tygodniu urodzić? Ja szczerze mówiąc jakbym w weekend się rozpakowała to bym była szczęśliwa - bo jak weekend minie i nic się nie zadzieje to pewnie zacznę się trochę denerwować, że lada moment będę przeterminowana

Ja na razie nie mam ani laktatora ani butelki żadnej - ale muszę się chociaż na jakąś firmę konkretną i model zdecydować, żeby w razie czego wiedzieć po co wysłać Tż Bo przed porodem kupna nie planuję.

Ja mam dwie torby, ale nawet nie wiem jak je nazwać - ani to porodowe i oddziałowe potem, ani moje i małego - w cały świat, ale na wierzchu w każdym bądź razie te najpotrzebniejsze rzeczy i w różku rzeczy dla małego za radą Fartuszka
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 13:47   #198
misja0181
Rozeznanie

No to chyba muszę się zorientować jak to teraz w tym szpitalu wygląda co potrzeba a co nie i też bym się już spakowała konkretnie tak żeby później już tylko przekąska dorzucić.

misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 13:51   #199
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Z tego co czytałam i jakiś filmik oglądałam to dziecko decyduje kiedy chce wyjść poprzez wydalenie z płuc gazu jakiegośtam który powoduje skurcze i przebicie worka (nie chodzi mi o smółke)😉 wcześniej płuca są tak jakby zalane wodą owodniową. Jak maluch dojrzeje to wtedy ten gaz wypuszcza. jak znajde gdzieś filmik to wyśle, był po angielsku. Same konkrety i ładnie pokazane ☺

Ps. Ja też jutro wizytuje ☺

Edytowane przez Kiwaczka
Czas edycji: 2017-04-24 o 13:58
Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 13:53   #200
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Wczoraj jak wracaliśmy z poprawin raz na torach a raz na ograniczniku prędkości jak podskoczyło auto to myślałam, że już mała jest po drugiej stronie Strasznie mi napiera na jedyną drogę wyjścia
To dobrze. Znaczy, że coś się dzieje

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
A gdzie kupujecie jakąś buteleczke na roztwór Tamtum Rosa? Taką z 'psikadełkiem'? I to się rozpuszcza z wodą na bieżąco? Czy przed pojechaniem do szpitala przygotujecie? jestem zielona!
ja zamówiłam w aptece internetowej irygator a saszetki to sporządzania roztworu mam to się przygotowuje bezpośrednio przed użyciem mieszasz z letnią wodą i gotowe

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Bambi - ja jutro też wizyta - po 18

Magnificence - Milutek to w czwartek o ile dobrze pamiętam
Czyli jednak coś pomieszałam

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Ps. Ja też jutro wizytuje ☺
To już jest nas 5
Stary 2017-04-24, 13:57   #201
ania9o
Zakorzenienie

Decorail, ja wizytuje w środę
A rodzić bym w sumie mogła po weekendzie, tzn. w majówkę ale już kiedy to nastąpi to nastąpi. Ja też się boję, że się przeterminuje. Że od połowy ciąży leżenie, luteina i w ogóle całe to zagrożenie a przyjdzie co do czego i urodzę (tfu tfu) w 42tc oby nie, oby nie
U Ciebie jakieś już straszaczki się pojawiają? Bo u mnie właśnie od tygodnia, od Wielkiej Niedzieli pojawiają się skurcze ale bardzo nieregularne.
Najbardziej nie mogę się doczekać wizyty, ciekawe co się dowiem może, że pozamykana na 4 spusty jestem i daleko do wszystkiego
Stary 2017-04-24, 13:57   #202
bunnybe
Zadomowienie

Talusia ja kupilam tantum rosa juz w buteleczkach z irygatorem, cena wyzsza niz za saszetki ale juz sie przynajmniej nie musze tym martwic

Zabieram sie za prasowanie pieluszek, chce mi sie jak nie powiem co ale to i tak mniejsze zło niz te mikro ciuszki

Aniu kolezanki ktore rodzily caly czas powtarzaja,ze tego nie da sie przegapic, instynkt dziala i po prostu wiesz ze to juz, mowily tez ze pomijajac bol czuly sie "dziwnie" i inaczej niz zwykle nie stresuj sie, natura to dobrze wymyslila, poza tym zawsze mozesz sie trzymac liczenia skurczy, jak beda co 5-7 minut i nie przejda po kapieli to znak ze pora jechac
Stary 2017-04-24, 13:59   #203
fartuch
Zakorzenienie

Talusia tantum rosa trzeba tzn no jest to o wiele milsze gdy rozpuszcza sie w to w cieplej wodzie. Ja jak szlam pod prysznic to bralam pusta zwykła butelke z dziobkiem i jedną saszetke, podczad kapieli nalewalam sobie tam cieplej wody, wsypywalam saszetke i juz po prysznicu polewalam sobie krocze. Rano rozrabialam w lazience i polewalam po siusianiu.

Teraz mam tantum rosa w butelkach juz rozrobione, wystarczy wlozyc na chwile do kubka z ciepla woda i gotowe.

Stary 2017-04-24, 14:02   #204
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
też znam to uczucie

a to my takie zajęcia mieliśmy z mężami na sr potem kąpiel to można poprosić położną żeby przyszła i pomogła w kąpieli aczkolwiek stwierdziliśmy, że po sr damy radę sami więc zobaczymy

decorail i chyba jeszcze milutek o ile czegoś nie pokręciłam
My też niby mieliśmy to na szkole rodzenia, ale wszyscy w kupie, tj. na pewno ze 20 osób i jakoś tak chciałam jeden na jeden (bardzo mi pasowały nasze spotkania z położną). Poza tym będziemy mogli sobie przetestować, gdzie najlepiej postawić stelaż i wanienkę, przewijak itp.

A propos - jak wrzucałyście zdjęcia pokoików, kącików, to zauważyłam że kilka osób miało przewijak ustawiony długim bokiem do frontu (nie wiem, czy wyrażam się precyzyjnie). Czy macie zamiar tak przewijać dziecko? Mi się wydawało, że trzeba do przewijaka podchodzić od krótszego boku - że tak wygodniej. I szczerze mówiąc jest to dla mnie problematyczne, bo jak pisałam, przewijaka nie da się ustawić na łóżeczku, tylko na komodzie, czyli przewijając musimy stać tak jakby w drzwiach, bo komoda stoi przy samych drzwiach. Albo podchodzić od długiego boku, a to się wydaje bez sensu... eh.

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Ania - Ojej to znak że już niedługo jeszcze chwilka i będziesz tulić swoje maleństwo. To co chciałaś to wykonałaś, najważniejsze że dotrwałaś do wesela przyjaciółki na które bardzo chciałaś iść.
Też na początku chciałam spakować torbę osobno dla mnie i dla małej ale stwierdziłam że chyba lepszym rozwiązaniem będzie torba do porodu i po porodzie którą zostawimy w aucie.

Wczoraj w końcu poszłam do piwnicy po torby, wyprałam je, już ściągnęłam suche z balkonu i dziś przyszedł czas na spakowanie 😀
Tylko co spakować do torby na poród a co do tej po porodzie?
Bierzecie do tej na poród od razu jedne majtki siateczkowe, koszule na przebranie, jeden zestaw ubranka dla maluszka, rożek, jedną pieluszke tetrową? Czy to od razu jest potrzebne?

Anita - Masz te laktator elektryczny Canpol Easy Start? Ma fajna cenę w porównaniu do innych i właśnie zastanawiam się czy warto kupić? Bo nie chce przepłacać

Emilka - Taak, znalazła się taka dobra duszyczka która mnie i męża rozliczy. Cieszę się bo sama nie mam do tego głowy

Ja tak jak pisałam, mam materiałową torbę do porodu tylko z rzeczami na poród, a w walizce dwie paczuszki startowe dla dziecka i dla siebie po porodzie.
Buteleczkę z atomizerem kupiłam w rossmanie.

Muszę pamiętać o dorzuceniu do kosmetyczki szczotki do zębów.

Ad. laktatora to ja chyba wezmę jednak ten avent natural,bo jest 60 dni na oddanie. Myślałam cały czas o medeli swing, ale może inny tańszy nie będzie dużo gorszy - tak sobie myślę

A macie może nawilżacz powietrza? Bo zastanawiam się, czy nie kupić od razu.

I w ogóle przydałaby się taka "stacja" domowa do pomiaru temperatury i wilgotności - macie coś takiego?
Stary 2017-04-24, 14:03   #205
fartuch
Zakorzenienie

Moim zdaniem do porodu to wystraczy tylko koszula, klapki, woda minimum litr, ja mialam pol i tz musial donieść plus przekaski. No i recznik jesli wchodzi opcja prysznicu.

Stary 2017-04-24, 14:07   #206
decorail
Zakorzenienie

Ania - u mnie coś tam czasem się dzieje, ale nie na tyle, żebym w ogóle się tym przejmowała, więc albo faktycznie będę rodzić w połowie maja dopiero (oby nie! ) albo mnie sieknie z zaskoczenia

No to w tym tygodniu po tylu wizytach może się coś dalej wyklaruje u nas

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Emilka - nawilżacz mam i w tym tygodniu kupuję właśnie taką stację pogodową, bo mam obawy, że mamy za ciepło w mieszkaniu
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 14:08   #207
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

No u mnie Maya generalnie ma tydzień żeby się urodzić bo potem będę przeterminowana

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 14:17   #208
Baambi
Zadomowienie

Dzięki Bunny to w takim razie nastawię się na Lovi prolactis

O to spora nas gromadka na jutro
ja mam na 11.30 najpierw ktg a potem wizyta.

Też chciałam dzisiaj prasować ostatnie rzeczy: pieluchy z motherhood czy kocyki itd ale cholerka mi nie wyschły wszystkie rzeczy :/
To wszystko przez tą wstrętną pogodę

Ania coś się święci u Ciebie zdecydowanie hehe

Ja się jakoś przeterminowaniem nie martwię bo się nawet na to poniekąd nastawiłam przez mamę, która mi powtarza ciągle że pewnie będę mieć jak Ona No ale jak się waga małej zacznie niebezpiecznie zwiększac a mi będzie coraz ciężej to przestanę być tak lajtowo nastawiona
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 14:20   #209
talusiax33
Zadomowienie

Bunnybe - ja o tym nie pomyślałam i zamówiłam same saszetki wr!!

Fartuch - Ooo dziękuję za konkretną odpowiedź już wiem 'z czym to się je' może uda mi się kupić taką buteleczke z irygatorem w aptece a jak nie to wezmę butelkę po wodzie z dziubkiem bo będzie dobra do polewania.

Emilka - Mnie się wydaje że łatwiej przebierać dziecko i w ogóle korzystać z przewijaka jak się podchodzi do niego przodem czyli do tego krótszego boku ☺ bo masz na wprost siebie maluszka. Nie wiem czy o to Ci chodziło?

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-24, 14:20   #210
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość

Teraz mam tantum rosa w butelkach juz rozrobione, wystarczy wlozyc na chwile do kubka z ciepla woda i gotowe.

o widzisz to bardzo cenna uwaga! Dzieki sama bym na to nie wpadla

Emilka ja mam tak ustawiony przewijak ze dłuższym bokiem do sciany ale tylko na czas az nie wstawimy lozeczka do sypialni juz o tym pisalam chyba Margolci ze najwygodniej jest korzystac gdy ma sie dojscie od krotszego boku

A ten laktator avent jaka ma żywotność h pracy?

Bo mendela swing ma 274h a ten electric mini juz tylko 150h wiec roznica spora

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości