|
|
#151 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.VII
Wczoraj przed snem miałam bóle podbrzusza przy twardnieiu ale na straszakach się skonczylo
![]() Od kilku dni z rana bolą mnie jelita :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
Ja się od 3 lat rozliczam przez internet. Na początku też miałam obawy ale okazuje sie że to nie jest jakoś bardzo skomplikowane.
Zawsze mnie mama rozliczała i żałuję, że się nie zagłębiałam w to jak była okazja bo nie powiem zawsze parę pytań by się znalazło. Dobrze, że są te programy teraz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
Ja kiedyś rozliczalam ręcznie, a jakoś od 3 lat właśnie wysyłam drogą online
trwa to moment także cieszę się że jest taka opcja, szkoda tylko że zwrotu nie ma zadnego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#154 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam odebrać wyniki badań z labo. I przy okazji poszłam po krem do Rossmanna, a tam wszystkich prawie w drzwiach informowali, że im się promocja na kosmetyki do makijażu nie nabija Zaraz idę zrobić spa swojej twarzy, bo mnie te suszki doprowadzają do szału
|
||
|
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
Ja siebie, męża i mamę rozliczam przez internet, to łatwizna. Najlepiej ściągnąć program edeklaracje, tam się wpisuje tylko kilka danych i gotowe 😊 tylko jak wysyła się przez internet to w celu weryfikacji, trzeba podać swój przychód z ubiegłego roku, więc gdzieś trzeba mieć te dane. Ale wystarczy poprzedni pit.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
U nas rozliczenia robi moja ciocia i ona wysyła przez neta, co roku mówię, że sama zrobię, a jakoś nie wychodzi
![]() I butelkę mam tommy tippee tą małą
Będę mamą! Maj 2017! Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej. Edytowane przez marg0lcia Czas edycji: 2017-04-24 o 10:34 |
|
|
|
#157 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musimy spróbować gimnastyki - w końcu teraz będzie miało to podwójne znaczenie - osobiste i proporodowe ![]() Może druga ręka Cię boli, bo używasz jej więcej (kompensacyjnie) w związku z drętwieniem i bólem drugiej? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdecydowałam, że jednak zamówię laktator teraz - jakie macie (chodzi mi o elektronicznego)? Medela Swing, Mini Electronic? Rozważam Lovi Prolactis, bo ma opcję odciagania ręcznego i elektronicznego)... ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- A butelkę też wybrałam tommy tippee |
||||
|
|
|
#158 |
|
Rozeznanie
|
Oj to kiepsko z tymi gratisami :|
Nie wiem czy przy urodzeniu jeszcze nie dostaje się nie pamietam dokładnie jak to sie nazywalo różowe albo błekitne pudełko i tam była mini buteleczka. Zaraz lookne w necie na jakiej zasadzie to bylo. A z ręką właśnie nie wiem o co chodzi :| teraz tak myslę, czy nie po nocy od podłożenia pod głową, ale to nie wiem czy bym zakwasy czuła. No nic. Trzeba przetrwać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
Emilka najpierw weź pod uwagę, żeby butelka Ci pasowała do laktatora, bo bez sensu przelewanie z jednej do drugiej. Ja póki co nie kupuję, ale jesli będę to z tej samej firmy co butelkę mam- tommee tippee
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Całe szczęście udało mi się załatwić i nie będę musiała rozliczać sama 😀 myślę, że na mózg ciążowy byłoby to wielkie wyzwanie mimo że każdy mówi że to proste, wolę nie ryzykować haha!
Jem śniadanie, pije kawę i pora się ogarnąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Magneficience, mają awarie na całą polske 😉 spróbuj przez internet zamówić bo jednym dziewczynon tak nalicza a innym nie. Może Ci się uda 😉
A mnie się kosmici śnili... Co do skrętu jelit to też mam z tym problem ale u mnie to stricte zaparcia. Po pobycie w szpitalu wiem teraz jak sobie z nimi radzić 😁 jak przez 3-4 dni nie ide na tzw. dwójke to stosuje czopki glicerynowe dla niemowląt/ dzieci. Po 10 minutach ulga ogromna!! Nie stosuje tych dla dorosłych bo jednak większą mają dawke. Polecam ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#163 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#164 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie u nas też dostałam od polożnej. Ten pakiet z butelką to chyba "już wkrótce zostanę mamą". Emilko sprawdź, bo może można przez net zamowić sobie.
Kiwaczka czytałam też o czopkach evaqu, że ponoć lepsze niż te glicerynowe. Kupiłam, zastosowałam raz, zadzialaly szybciutko, ale porównania niestety nie mam. Wezmę je chyba do szpitala też tak jak polecałyście żeby w razie W mieć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogłam sie rano obudzić. Kosmos. Do 24 miałam skurcze co 10 minut ale przeszły i zasnęłam. Przed 11 podniosłam sie z łózka i poprasowałam resztę rzeczy. Zaraz chyba zrobię przemeblowanie w torbie do szpitala (jednak spakuje torbę na poród i po porodzie a nie jak miałam że dla mnie i dla małej). Muszę jeszcze pocerować mężowi parę rzeczy. Ogólnie mam jakiś zapał ale sil mi trochę brakuje.
Ciekawe jak Glassball. Myślę o niej od rana
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde juz 30 minut czekam za pieczątka pod zaświadczeniem :/ a mamy tyle rzeczy do ogarnięcia dzisiaj.
Ale chociaż dzisiaj na konto wpłynęły pieniądze za pobyt w szpitalu i urodzenie :P zawsze jakiś pozytyw. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#167 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Bambi ja ręcznik papierowy spakowałam wczoraj a dzis po Twoim poscie dolozylam rolkę miękkiego papieru toaletowego ![]() Emilka ja mam takie dwie, dostalismy w prezencie ze szkoly rodzenia ![]() Co do laktatora ja wybralam medele swing ale kupie dopiero po porodzie jesli bedzie potrzeba
|
#168 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam herbatkę z liści malin, ale jeszcze nie będę jej pić
|
|
|
|
#169 |
|
Konto usunięte
|
Ja też muszę dziś przepakowac torbę a do torebki wrzucić wodę i przekaski
![]() I do końca ogarnąć pokoik bo w sumie 8 dni do terminu zostało:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co planujesz zabrać w tą torbę tylko do porodu? koszulę 1 czy 2 szt? ręcznik? skarpetki? szlafrok? coś dla dziecka?
|
|
|
|
|
#171 |
|
Rozeznanie
|
Vikunia 6 kg przybralam. Ale ja cukrzycę miałam.
Gornek mój się z kolei nie najada moim mlekiem. Częściej się budzi więc któreś karmienie muszę w końcu uzupełnić mm. Też sobie nie wyobrażam jakbym nie miała laktatora. Emilka ja mam laktator canpola i jestem zadowolona. Tam miałam od razu butelkę w komplecie. Misja dostałam w szpitalu niebieskie pudełko jeśli o tym pisałaś ale butelki nie było. Była za to mini paczka pampers chusteczek nawilzanych i kilka próbek kremów. Jeszcze mini sudocrem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam torbę przed i po porodzie. Do tego z polecenia Fartuszka włożylam do rożka ubranko dla dziecka po porodzie, pampersa i pieluszke tetrowa.
Mam okropnego lenia dzisiaj, a kuchnia wymaga sprzatania... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#173 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też zakopałam się w zakupach, że jest już 12... idę do US. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie mam w swoim pakiecie ubezpieczeniowym świadczenie z tytułu urodzenia dziecka, ale nie wiem, jakie formalności się z tym wiążą? Cytat:
Ale - jeśli po porodzie - no to raczej stacjonarnie, bo pewnie będzie potrzebny na już (np. przy nawale, albo w konieczności rozkręcania laktacji). Wtedy trzeba się liczyć z ceną dużo wyższą, niż przez internet (w granicach 100-200 zł w przypadku Medeli Swing). Wymyśliłam sobie, że zamówię teraz laktator, a jeśli okaże się nieprzydatny po szpitalu (bo powiedzmy w szpitalu mogę wypożyczyć), to ciągle mieszczę się w tym czasie, w którym mogę zrobić zwrot. Tylko z tego, co widzę, zwrócić w ciągu 60 dni można tylko Avent natural... |
||||||
|
|
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
Emilka rozumiem, ja znalazlam w sklepie niedaleko szpitala 50zl drozszy niz w internecie wiec w razie czego jestem w stanie ro przelknac a caly czas mam nadzieje ze obejdzie sie bez
|
#175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tej torebce do porodu mam koszulę, ręcznik, olejek, wodę termalną w sprayu, całą teczkę z badaniami itp., skarpetki, dorzucę jeszcze wodę i przekąski. W walizce mam oprócz rzeczy z listy szpitalnej dwa pakunki na tuż po porodzie - jeden dla mnie, drugi dla dziecka. Dla mnie mam koszulę, podkład, kilka podkładów-podpasek i majtki siatkowe a dla dziecka - ubranko, tetrę, 2 pampersy. Reszta rzeczy jest rozłożona w walizce. Te higieniczne produkty, które zajmują dużo miejsca: podkłady poporodowe, pieluchy, mokre chusteczki, papier toaletowy, chusteczki tami suche - mam w tej walizeczce - kosmetyczce. Cytat:
|
||
|
|
|
#176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Emilko a nie masz mozliwosci podpytać w tej szkole rodzenia czy mogłabyś dostać taki pakiet ? Czy juz po zajęciach jestes? Szkoda że Was ominęli :| W ogóle mam tyle tych wielkich podkładów że chyba na kolejną ciąże by mi starczyło kupiłam 2 paczki, dostałam od jednej 1,5 paczki i od drugiej takie próbki chyba 3 sztuki. Mam nadzieję, że aż tyle nie będę musiała z tego korzystać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już i tak sobie prawie wszystko kupiłam, więc jakoś przeboleję... Ja też mam dużo tych podkładów, nawet proponowałam, że mogę oddać część, jeśli któraś z dziewczyn by chciała |
|
|
|
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie nie mam wizji na razie jak i co popakować.
Pakowałyście się zgodnie z listą ze swojego szpitala czy tak ogólnie? Po jutrzejszej wizycie chyba zadzwonię do tej położnej się dogadać ze wszystkim, bo miała się odezwać na początku kwietnia a jeszcze nie dała znaku życia. A tu czas leci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)