Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-11, 15:42   #181
Lotso
Zadomowienie

Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2

Mlodszy oklada starszego. Oby tak nie okladal dzieci w zlobku. Starszak jest okladany ten bedzie okladal- jakby nie mogli po polowie😊😊
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170511_163030.jpg (80,2 KB, 57 załadowań)
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 15:51   #182
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, na 100% będzie chłopak zgodnie z przeczuciem agulek możesz mi wpisać na pierwszej stronie chlopaka i zmienic tp na 4.10?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jupiiii...
Gratulacje

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Gratulacje!

Świetnie wyglądasz!
A synek śliczny 😍

Spodnie zaczęły cisnąć i już faktycznie widać coś 😁

Coś widać 😁

Ja mam większy ale generalnie byłam już większą na starcie ....tyle co ja mam kilo teraz Ty pewnie nawet na końcówce nie będziesz miała tyle

Także super...plus dla Ciebie ❤😎

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Mlodszy oklada starszego. Oby tak nie okladal dzieci w zlobku. Starszak jest okladany ten bedzie okladal- jakby nie mogli po polowie😊😊
Moja młodsza była agentka w przedszkolu

Codziennie miałam skargi od Pani
A to kogoś ugruzla
A to kogoś za włosy
A to pobila

Ja miałam już serdecznie dość

Wyrosła później..ale było z nią trochę kłopotów... 3 latka miała wtedy
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 15:55   #183
Aneu8899
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LitttleHope Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ze tak dlugo siw nie odzywam, ale od kilku dni jestem zowu w szpitalu..
Dostalam lekkiego jasno czerwonego krwawienia i boli brzucha. Podejrzenie odklejenia lozyska od kaszlu. Podaja antybiotyk i przeciwbólowe. Na sczescie na usg krwi we wnatrz nie ma. Tylko takie jedno miejsce im sie nie podoba ze moze tam cos sie odklejac. Juz mi powiedzieli ze Bedzie leżenie plackiem.

Współczuję. Wracaj szybko do zdrowia. Ja nie wyobrażam sobie leżąc bo mam dziecko.

Gratuluję udanych wizyt. Dziś na wątku same chłopaki.

Ja właśnie dzwoniłam do swojego ginekologa i mogę wziąć czopek na wymioty. Od rana mnie męczy i nie wiem co to. Nikt w rodzinie nie choruje na rota. Można się tym zarazić w sklepie? Może to być też niestrawność.
Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 16:15   #184
Lotso
Zadomowienie

Alla juz sie boje bo on jednym chwytem lapie starszego przewraca i juz na nim siedzi.a ten nie ma sily go zrzucic jak wojtas sie zaprze.juz Wam pisalam ze on je tylko mieso i czuje jak chce mi uciec np przy przebieraniu ze skubany ma sile.do tego uwielbia sie silowac i caly czas sie przy tym smieje.ostatnio doprowadzil do lez brata i jego kolege z pkola. Szukam dla niego jakis zapasow.bo mamy w rodzinie zawodnika mma- moze to po nim?no ale musi byc bardziej rozumny bo jeszcze glupiutki.a starszy jak poszedl do pkola w wieku 3 lat i trafil do grupy 3-4 latkow to od 4latkow w tydzien dostal ksywe ciamajda buhehehe.na szczescie tylkovpol roku go tak przezywali- w sumie to nie wiem jak teraz ale chyba troche sie wyrobil i ma paru kolegow
Stary 2017-05-11, 16:24   #185
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Kocyk 59 zł, śpiworek 49 zł, rożek 29 zł Wszystko wyprodukowane w Pl i z atestami..
Ooo to tanioszka

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Rozek, otulacz... Dziewczyny jak dobrze ze jestescie bo nic z tego nie wiem, chyba musze zaczac gdzies to wszystko notowac ☺

Agulek ja myslalam ze wy macie domek, jak cie ogladalam na instagramie ☺

Co do tych boli to ja mialam kilka dni, pisalam wam o tym, w pewnym momencie po prostu przeszlo samo.
Niee, tylko mieszkamy trochę na odludziu

Cytat:
Jestem po wizycie, na 100% będzie chłopak zgodnie z przeczuciem agulek możesz mi wpisać na pierwszej stronie chlopaka i zmienic tp na 4.10?

Jasne i ogólnie zaraz nadrobię wszystko jeśli chodzi o pierwszą stronę.

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt
Ja jutro znów lecę do swojego gina.. robiłam dziś kilka badań, tsh mi wyszło 4,05

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 16:55   #186
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
Ja miałam otulacz bawełniany firmy grocompany, i na zmiane używałam pieluchy bambusowej do otulania (o muslinowych wtedy nie słyszałam). Ale tak jak dziewczyny pisały nie każde dziecko chce spać w otulaczu, więc może zakup pieluszki bambusowe bądź muslinowe (ja miałam 3, bo akurat tak były pakowane) i spróbuj otulac na początek pieluszka. Jeżeli dziecko zaakceptuje tę formę okrycia możesz dokupić otulacz. Ostatnio w sklepie gdzie kupowałam śpiworki do spania dla córki, znalazłam otulacz, który potem służy jako śpiworek
https://www.bialymotylek.pl/otulacz-...ls-p-5057.html
Kocyk minky też mam. W cieplejsze dni używałam poprostu do okrycia pieluszki.

Dzięki

Cytat:
Napisane przez LitttleHope Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ze tak dlugo siw nie odzywam, ale od kilku dni jestem zowu w szpitalu..
Dostalam lekkiego jasno czerwonego krwawienia i boli brzucha. Podejrzenie odklejenia lozyska od kaszlu. Podaja antybiotyk i przeciwbólowe. Na sczescie na usg krwi we wnatrz nie ma. Tylko takie jedno miejsce im sie nie podoba ze moze tam cos sie odklejac. Juz mi powiedzieli ze Bedzie leżenie plackiem.

Trzymaj się!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Raporcik
Ja przed wizytą
Załącznik 7061626

Kosmita przybiera bardziej ludzkie kształty

Załącznik 7061631

Wszystkie wymiary w normie

Obwód brzucha srednio między 132 a 160mm .... u mnie 148 czyli ok

Długość kości udowej między 28 a36mm u mnie 32 czyli ok

Obwód glowy między 161 a 188mm u mnie 174.5mm

Po prostu młody idealnie się wystrzelił w srodeczek wszędzie.
Łożysko mam na przedniej scianie dlatego ruchy mniej wyczuwalne niż u innych. Nie blokuje wyjścia szyjki ani nic takiego więc wszystko w porządku.

Siusiak na miejscu, nie zaginął w akcji bynajmniej...czyli chłopak zostanie chłopakiem

Generalnie Pan Fransic nieźle się nameczyl żeby młodego wymierzyć
Very active baby

... hmm active active a ja nic nie czułam tych akrobacji...dobrze, że na usg widziałam to uwierzyłam, że się jednak rusza
Super, gratulacje!!!

Pochwalcie się tymi sukienkami z Lidla
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 17:16   #187
Cherry_Muffin
nibyżona

Ja niestety póki co się nie pokaże bo leżę dalej zasmarkana w łóżku

Aguleekk a leczylas się na tarczyce? Ale to dość częste w sumie, dostaniesz leki pewnie, spokojnie
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-05-11, 17:54   #188
aguleekk
Zakorzenienie

Nie leczylam się, mialam do tej pory trochę ponad 2 zazwyczaj. No zobaczymy jutro

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 18:08   #189
joasiala
Zadomowienie

Moja sukienka z Lidla jest jeszcze u mamy. Dopiero będę się z nią widzieć w niedziele, więc wtedy będę przemierzać.

Aneu i Cherry życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 18:09   #190
anulka_l7
Raczkowanie

Szklaneczka, gratulacje 😊

Alla, śliczny brzuszek i maluszek 😃 ja też mam łożysko na przedniej ścianie macicy, od wczoraj delikatnie czuję ruchy ale tylko jak leżę spokojnie na plecach i trzymam dłoń na brzuchu.
Moje polowkowe za tydzień, nie mogę się doczekać

Agulek, ja też przed ciążą nie miałam problemów z tarczycą, a na badaniach wyszło mi tsh 4,8, po 5 tygodniach spadło do 3,6, a za tydzień na wizycie gin ma mi powiedzieć czy zwiększamy dawkę leku. Nic się nie martw, to częste i łatwo da się opanować.

Ja dziś byłam na badaniach, toksoplazmoza i hiv. Cały dzień biegania i padam. Już się przestraszylam, bo zaczął boleć mnie brzuch przy każdym kroku.
A propos pierwszych zakupów, właśnie dostałam paczkę z Babyssima z otulaczami i poduszką do karmienia 😍

anulka_l7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 18:10   #191
Cherry_Muffin
nibyżona

Joasiala dzięki

Aguleekk spoko loko bedzie
16.10.2017r. T ♥

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-05-11, 18:44   #192
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
U mnie dziś połówkowe 💖
O 12 czasu polskiego
Dam znać po wizycie

Która koleżanka miała 10.45 też dziś połówkowe?
Ja. Po badaniu skoczyliśmy jeszcze na duże zakupy i zeszło.
Z dzidzią wszystko w porządku.Lekarz nie wykrył żadnych wad. Narządy ma wszystkie w porządku i wymiary też. Będę miała dziewczynkę! Czyli pomyliłam się w przeczuciach. A wszyscy wokół byli pewni, że będę miała chłopca, bo tak ładnie wyglądam. Teraz tylko muszę zrobić przegląd ubranek, bo większość mam dla chłopca w spadku od sióstr

Zresztą takie badanie to niesamowite przeżycie. Łezka w oku się nam zakręciła, jak zobaczyliśmy to maleństwo na ekranie.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 19:16   #193
kasiastka
Raczkowanie

very niceee gratuluję córeczki AJ nie czytałam Was dwa dni i chyba z 0,5h zajęło mi nadrabianie Tak jak ktoś wspomniał, jak już będę na zwolnieniu, to pewnie będę miała więcej czasu na pisanie, bo tak, to siadam do forum 1x dziennie

U nas w końcu dzisiaj ładnie Byliśmy z mężem na lodach naturalnych i zjedliśmy borówki na balkonie Takie popołudnia uwielbiam

Też jeszcze nic nie mamy, czekamy na potwierdzenie płci. Ale jutro albo w sobotę idziemy na pierwszy rekonesans w wózeczkach Zaczyna się
kasiastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 19:18   #194
Lotso
Zadomowienie

Gratuluje Dziewczyny udanych wizyt!
Stary 2017-05-11, 19:24   #195
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Z dzidzią wszystko w porządku.Lekarz nie wykrył żadnych wad. Narządy ma wszystkie w porządku i wymiary też. Będę miała dziewczynkę! Czyli pomyliłam się w przeczuciach. A wszyscy wokół byli pewni, że będę miała chłopca, bo tak ładnie wyglądam. Teraz tylko muszę zrobić przegląd ubranek, bo większość mam dla chłopca w spadku od sióstr

Zresztą takie badanie to niesamowite przeżycie. Łezka w oku się nam zakręciła, jak zobaczyliśmy to maleństwo na ekranie.
Very nicee...gratulacje

Ja w pierwszej ciąży miałam takie mega przeczycie ze to chłopak....taka kobieca intuicja......ha ha ha....i co....i córka

Dziewczynki są fajne.. wiem coś o tym....nie wiem za to jak się obsługuje chłopca....oj będzie się działo
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 19:36   #196
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Jupiiii...
Gratulacje

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Coś widać 😁

Ja mam większy ale generalnie byłam już większą na starcie ....tyle co ja mam kilo teraz Ty pewnie nawet na końcówce nie będziesz miała tyle

Także super...plus dla Ciebie ❤😎

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Moja młodsza była agentka w przedszkolu

Codziennie miałam skargi od Pani
A to kogoś ugruzla
A to kogoś za włosy
A to pobila

Ja miałam już serdecznie dość

Wyrosła później..ale było z nią trochę kłopotów... 3 latka miała wtedy
Alla, ja też wagowo startowałam z wagą dla mnie dużo za dużą, wg bmi z nadwagą także brzuch na starcie też już był ☺

Ja jutro do gina muszę iść, bo jakiś stan zapalny mnie dopadł.. Ale znowu cyrki, bo nie chcą uznać ubezpieczenia zagranicznego...

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 19:42   #197
migifigi
Wtajemniczenie

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! 😘😘😘😘 Nie mogę się już swojej doczekać 😁
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 20:16   #198
GaTTa
Raczkowanie

Lotos tak wspomnienia mam majowo-czerwcowych rocznik 2012 😊 Moja Ada 17 maka kończy 5 lat a taka malutka była.
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 20:38   #199
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje

Domówiłam jeszcze z Motherhood ochraniacz na łożeczko oraz otulacze flanelowe i muslinowe. Na tym koniec, bo fizycznie nie mam miejsca obecnie na nowe rzeczy i tych wszystkich rzeczy bym nie kupowała, gdyby nie to, że były przecenione o min. 50%.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 21:56   #200
adhoc
Zadomowienie

Gratuluje udanych wizyt! 😍 tak zazdroszczę Wam podgladania maluchów że szok! Ja mam wizyte dopiero za tydzień...

LittleHope wspolczuje stresu i życzę dużo zdrówka! Trzeba leżeć to trzeba, byleby dziecko mialo sie dobrze. Oby już bez przygód!

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 22:02   #201
Kate Noir
Zakorzenienie

Pięknie wyglądacie

Cytat:
Napisane przez Aneu8899 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dzwoniłam do swojego ginekologa i mogę wziąć czopek na wymioty. Od rana mnie męczy i nie wiem co to. Nikt w rodzinie nie choruje na rota. Można się tym zarazić w sklepie? Może to być też niestrawność.
Oby przeszło Rota można złapać wszędzie. Koleżanka była z synkiem na kontroli w przychodni i tak złapał, a niczego nie dotykał.

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Niezły agent

Cytat:

Gratuluję!
Cytat:
Very nicee...gratulacje

Ja w pierwszej ciąży miałam takie mega przeczycie ze to chłopak....taka kobieca intuicja......ha ha ha....i co....i córka

Dziewczynki są fajne.. wiem coś o tym....nie wiem za to jak się obsługuje chłopca....oj będzie się działo
ja mojej intuicji nie ufam
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 07:00   #202
adhoc
Zadomowienie

Witam sie z samego rana! 😊

Mialam dzisiaj koszmar, ze zaczelam krwawić... Taka jestem teraz rozbita 😞

Stary 2017-05-12, 07:20   #203
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Witam sie z samego rana!

Mialam dzisiaj koszmar, ze zaczelam krwawić... Taka jestem teraz rozbita

Hej

Ja tej nocy to samo!! Może to jakaś epidemia!
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-05-12, 07:23   #204
Kasia88rsl
Raczkowanie

Witajcie w ten deszcZowy dzień :/ kurcze już mnie to irytuje z ta pogoda doła złapie albo coś ....
Jutro dziadek męża zaprosił nas na obiad do restauracji to może mi się lepiej zrobi jak gdzieś tak wyjdę
Ja ruchy cZasem jak się skupię to cZuję , takie antenie ale nie za często bo mało kiedy mam czas na takie skupienie

Po prenatalnych muszę się zabrać za segregacja ciusZków po Stasiu i sprawdzić co jest zniszczone i muszę dokupić. Nie ma co biegać po sklepach i nowych kupować...

Miłego dnia
Kasia88rsl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 07:27   #205
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez letstry Pokaż wiadomość
Hej

Ja tej nocy to samo!! Może to jakaś epidemia!
A moze duzo ostatnio o tym myslalysmy? 😮 bo kilka dziewczyn o tym pisało i podswiadomosc juz zadzialala.

A moze jakas pelnia byla? 😃

Stary 2017-05-12, 07:28   #206
Cherry_Muffin
nibyżona

Pełnia była wtedy bywają takie głupoty

I nas dziś słonko, ale ja nadal w łóżku
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-05-12, 07:47   #207
dominikowa
Wtajemniczenie

moja wizyta tez udana, miałam tylko mierzone tętno dziecka, sam lekarz przyznał że bardzo ruchliwe. wszystko ok.

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 07:48   #208
adhoc
Zadomowienie

Dominikowa świetna wiadomość! 😊😍

Stary 2017-05-12, 07:53   #209
buzn
Rozeznanie

Dziewczyny poczulam!!!! Rano, takie odbicia piłeczki od zewnątrz:😍😍😍😍To na pewno Michał:P Wow, takie bicie większego serduszka. Sorry się się tak ekscytuje. Ale to moja pierwsza ciąża i się zastanawiałam jak to jest... Czekalam, czekałam i jest

U mnie taka była piękna pogoda wczoraj. A dziś znów chmury i deszcz.

Ja nie miałam glukozy..hmmm

Ale żeście popędziły z tym nowym wątkiem!!

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 07:57   #210
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Lotos tak wspomnienia mam majowo-czerwcowych rocznik 2012 😊 Moja Ada 17 maka kończy 5 lat a taka malutka była.
Mój syncio też z 17maja tyle że 2015r

Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości