![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
My bardzo dobrze, zupełnie jak bym nigdy nie była w ciąży
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas juz się kończy sielanka, zaczynają się dłuższe chwile czuwania, ale... póki co lubi jeździć w wózku, zasypia jak tylko z bloku wyjdziemy. Obym go bo nie pochwaliła i mu sie nie odmienilo.
![]() |
![]() |
#183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Odliczam każdą godzinę do tego czasu, a póki co zaciskam nogi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
U mnie po ktg cisza i spokój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Konto usunięte
|
Witajcie. Pojechałam do labo na 7.30. Pani powiedziała że te badania które dostałam to są robione przed cesarką i że za wcześnie mi pani je zleciła. Cóż... więc pani z labo powiedziała że mam iść na porodówkę, do pana dr X, który jest szefem całej placówki do której chodzę i mam powiedzieć o swoich obawach. Tak zrobiłam. Naczekałam się co prawda 2 godziny na pana dr, ale było warto, przejrzał kartę, zbadał i dał mi skierowanie na kontrolne USG. Idę na nie w poniedziałek na 15.00. Do tego mam brać rutinoscorbin - bo mi krew leci z nosa
![]() No i do tego od poniedziałku mamy remont rur w pionie, który trwać będzie cztery dni. Kucie całej łazienki, brak wody i korzystania z WC. Nie wiem jak my to ogarniemy, bo mąż akurat ma szkolenia w pracy tego dnia. A w domu ktoś być musi. Siostra z małym nie przyjedzie do mnie, bo będzie brak wody. Z kolei ja do siostry również, bo od niej muszę przejechać ponad pół miasta by dojechać do swojej przychodni a tu mam 5 min od siebie. Więc chyba mąż będzie musiał brać urlop na ten tydzień, a nie na mój poród. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj kupilam w tesco jeszcze takie male rampersy..50..wezne na wyjscie jakby był upal.. Za 15 zl i lancuszek z lovi za 5 zl byl1496394732908.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dopiero idę do labo. Mam tylko jedno badanie nie na czczo a o tej godzinie nikogo już prawie nie ma. Rano miałam małe plamienie ale w sumie wczoraj byłam 3 razy badana ginekologicznie więc mam prawo ![]() Umówiłam się do fryzjera na środę. Mam nadzieję że jakaś sensowna babka bo potrzebuje porady. Dawno tak długich włosów nie miałam i nie wiem jakiego cięcia im trzeba. Potem spacer na rynek zek po truskawki i obczaić czy zioła sprzedają do sadzenia. Może o lumpy jakieś zachacze bo kilka fajnych widziałam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Właśnie ta cisza tu mnie niepokoi bo mi się wtedy wydaje ze wszystkie rodzą ![]() Ja już chyba wyłącze tel bo dziennie milion wiadomości czy coś rusza. Irytuje to jak cholera ![]() A najlepsze jest pytanie : kiedy rozwiązanie? Mam ochotę wtedy pocisnąć ze gdybym to ja sama wiedziała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Vanesska uwazam. Ja jezdza popoludniu na dwie godz i chowam sie czesto w garazu..warunki...no wiesz..jak na budowie ale zawsze to na świeżym powietrzu.
Daga wspolczuje..ale świetnie..ze tak dobrze sie czujesz..możesz rodzic dalej 😂 Dajesz mi nadzieje..na ta cc 😂 Ja mam sie Wstawic dzien przed i beda mi robic rozne badania..lekarz powiedzial..ze do poludnia..a potem ze tak koło 9..mam byc na czczo?bo nic nie wspominal. Aha wczoraj byla konfrontacja z tesciami..oni swoje..my swoje..ale koniec koncow maz pogodzil sie z tesciem i dzis wraca na budowe.. Mieli problem..ze maz nie przeprosił od razu bo fakt mocno sie wydarl na tescia..a my..ze tesc zaczal gadke z ta zabudowa i ka wytlumaczylam..ze koles nam po znajomości robil a na drugi dzień jechał na wakacje i dlugo to trwalo i potrzebowal pomocy. Zaczelo sie od tego ze zlozyli nam przez tel zyczenia na dzień dziecka a pozniej tesciowa była u mnie ale mnie nie zastala o chciała prezent zostawic u sasiadow..a potem dodala..ze moze po to wpadniemy do domu..eh bylam zla..chcialam by maz pojechal sam ale stwierdziłam ze musze go wspierac..i Jakos poszlo. Ściągnęłam obraczke..uff ciężko..zostal pierscionek zaręczynynowy i nie wiem czy dam rade. Gin powiedzial ze moge ściągnąć ale moze to nie będzie konieczne. Bede jeszcze probowala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
My tu rodzimy parami takze..ja jedna zacznie..niech kolejna sie szykuje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Konto usunięte
|
Ja bym chciała żeby moja po 9 się zaczęła rodzić... bo nie wiem jak my się rozdwoimy w następnym tygodniu. Po prostu nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Dasz rade..mozesz i po 20 urodzic. Jak ktos chce lancuszki z lovi na smoczek to tak jak napisalam..sa po 5 zl
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- W tesco Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Mmoj maly znowu tak wczoraj szalal..jak siedzialam u tesciow..to sie wiercil na wszystkie storny..zauwazylam..ze robi tak jak ja jestem niespokojna..albo jak dlugo siedze..teraz leze i z ledwoscia cos sie tam poprzeciaga..posmyra Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Brzuch mi wczoraj latal..w szoku byli..ze tak to widac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Przyszła mi dziś owieczka lampka. Jest śliczna. Muszę tylko baterie kupić. Ciekawe jaka jest intensywność światła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to najchętniej urodzilabym i poszła do domu. Jedna dziewczyna ode mnie z SR była z synkiem 2 tygodnie bo mały mial infekcje w moczu;( Cytat:
Mnie dzisiaj przyszedł króliczek sensoryczny z alli za 4 zł i biustonosz do karmienia za 17 (ceny w h&m to jakaś pomyłka). Chce sobie zamówić kilka sportowych (przydadzą się pozniej do ćwiczeń) i jakieś legginsy. Ogólnie to listę pierdółek mam ogromną, ale większość to np. Za 1 czy 2 dolary. Mąż mój wczoraj z pracy wrócił z bólem pleców, podnosi worki po 20kg i tak się kończy. A ja tyle noszę na brzuchu i jakoś daje rade Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
My dziś znów wizytujemy - tym razem okulista
![]()
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#197 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny. I ja sie witam w nowym wątku 😃
Dlugonsie nie odzywalam, no alr jestem na biezaco z wszystkimi Waszymi zapisami😃 Ja juz normalnie zazdroszczę tym, ktore juz maja przy sobie dziecinki. A tym bardziej jak juz sa w domu czy wychodzą. Daga a czemu Tobie zle cos policzyli ze jesscze musissz zostac do jutra? Ania- ooooo....prezent na dzien dziecka dostaliscie od teściów? Wow! A tesc musi byc bardziej rozumny...i kurcze nie rządzić tak Wami i sie nie panoszyc. Ehhhh...ale co zrobic. Najwazniejsze ze domek bedzie cudowny! Dzis bylam u nas w osrodku oddac tylko mocz na badania ale oczywiscir nie czekalam tylko zapytalam sie chlopaka ktory mial wchodzic czy moge tylko probke zostawic😃on ma dzieci wiec moze zrozumiał😉 Potem mialam.jechac szybko do bydg.na ktg ale zapytalam w osrodku czy robia i sie okazalo ze tak i mialam isc do poloznej. Jak mnie polozna zobaczyla to sie ucieszyla i kazala mi wejsc i w ogole moiwla ze super ze przyszlam i ze jestem w ciazy bo wiedziala ze sie dlugo staralismy 😃 moja sis pracowala w osrodku kiedys i stad ta znajomosc 😃 no ale zrobila mi ktg tylko uprzedzila ze lekarza nie ma ale ona mi powie czy wszystko jest ok. No i na poczatku nie bylo bo jak mlody sie ruszal to tetno mu spadalo. Mowila ze jak tak bedzie dalej to do.szpitala mam.jechac jednak ( czyli tam gdzie jezdze). No ale dala mo czekolade, i reszta zapisu byla wzorowa. Umowilam sie z nia na pon bo mam robic 2xtydz.i jesli bedzie cos nie tak to po prostu do szpitala mam.jechac. super bo przynajmniej najpierew sobie na miejscu sprawdze i nie bede musiala jechac ponad 30 km. No a tak w ogole to dala mi swoj nr tel.- jak urodze mam dac jej znac i umowimy sie na.wizyte. jeszcze duzo rzeczy mi opowiedziala o porodzie i w ogole. Ogolnie super kobieta. Nawet jej bizuterie kiedys naprawilalam i robilam 😊 No a tak poza tym to Marcelowi sie nie spieszy. Nie zdziwie sie jak go przenoszę 😕 maz dzis ma ostatnią nocke i w sumie juz chce rodzic 😏 Jelonek tez mam tą lamke 😃1496400343406.jpg Jeszcze cos.mialam pisac ale zapomnialam 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Aaaa...juz wiem. Mnie ostatnio kopezanki z pracy zasypaly pytaniami czy juz urodzilam. No wiec zrobilam im malego psikusa- wyslalam 2 z nich smsy ze przesylam im foto Marcelka, odczekalam 2 min ( aby odczytaly) i napisalam im znowu sms "oj zapomnialam foto dolaczyc" i zalaczylan to zdjecie ( moj brzuch z moja specjalna koszulka) 😂1496400468869.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#200 |
Konto usunięte
|
Monika kto wie kto wie... może urodzisz lada chwila i żart okaże się prawdą ?
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- A propo pytań - mnie też już to zaczyna męczyć... więc powiedziałam że jak urodzę to zadzwonię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7433379 1]Monika kto wie kto wie... może urodzisz lada chwila i żart okaże się prawdą ?
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- A propo pytań - mnie też już to zaczyna męczyć... więc powiedziałam że jak urodzę to zadzwonię.[/QUOTE] No ja moge jeszcze dzis rodzic 😊 malego sie juz doczekax nie moge po prostu 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
Nie mam powiadomień z wizaz. Myślałam że nikt nie pisze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie mam powiadomien :/
Jelonek..Monja super te lampki..zaczynam sie irytować ze wszystkie wszystko dostajecie a u mnie cisza a niby taki super sprzedawca eh.. Monia no w koncu..ja to wiedzialam..ze przynosisz 😂 super ze trafilas na fajna polozna..i do tego znajoma. Tak naprawdę pod tym ktg powinnysmy non stop lezec vo co czytam to co chwilę spada..ja bede pewnie miala dopiero dzien przed cc.. Chyba..ze szybciej mnie cos wezmie.. Wczoraj mialam jeden skurcz..taki brzuch twadry dluugo...i bol brzucha 😄ale przeszło ![]() A no widzisz..on obrazony bo tyle pomaga..a maz obrażony bo nie zrozumial sytuacji..tesciowa przyznała ze sama tesciowi zabronila tam chodzic..ja dodalam swoje wyjaśnienia no ale..zobaczymy co będzie dalej. Dzis tam maja robic i kolega tescia..ma byc grill. Wkurzylo mnie to..ze oni z taka laska mowili..ze do pomocy mamy tylko kolegow tescia..niektórzy za piwo a naszych niema.. I nie daje nic tłumaczenie..ze jeden pracuje u siebie i robi kolo domu a drugi ma dwojke malych dzieci..plus swoją prace..wiec ewentualnie za rok nam pomoze w srodku robic. I co mamy zrobic..zmusisc znajomych do pomocy mam..moge jedynie zaplacic komus i tyle a tesciu pracuje na kopalni to wiadomo ze zna wiecej osob..emerytow chętnych do pomocy..i ze to od nas zalezy ile ta budowa potrwa..ze moglo juz byc zbrojenie itp i ja znowu ze. To byl dzien ostateczny z ta zabudowa..itp i nie koniecznie to zalezy od nas..ze czasem cos w domu trzeba zrobic... Eh..ze maz tez tam jest na tyle czesto ile moze.. No nic zobaczymy co dalej będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Ale jak ma robic fochy ze pomaga to niech sie zadeklaruje. Albo pomaga bez wygadywania albo nie. Ciezko z takimi ludzmi. No ale ja Cie pociesze.....dobrze ze chociaz pomaga😊u nas ani na mojego ojca ( ma problem z kregoslupem) ani na tescia pomoc nie bedziemy mieli co liczyc. Tesciowi to sie nic juz nie chce robic😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
Jelonek a te wyniki robilas z moczy czy z krwi? Dzwonialam wczoraj do gin i mowil, ze obrzeki pod koniec ciazy zwlaszcza przy takiej pogodzie sa normalne, ale jednak chyba zrobie badania dla samej siebie.
Panna a gdzie tych lancuszkow szukac? Normalnie na polce gdzie te wszystkie przybory? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7433332 6]W życiu swoim nie nachodziłam się tyle do lekarzy co teraz
![]() Nie tylko ty ![]() Ginekolog, dentysta, endokrynolog, diabetolog, internista, ekg też miałam... Cytat:
Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie czekamy po drugim zakropleniu oczu.
![]() |
![]() |
#208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż wolę żeby klapki do szpitala przyszły ![]() Ale ładne są trzeba przyznać. Ciekawe jak to światło. Cytat:
Ja na sportowy panache poluje teraz. Przy okazji spaceru odwiedziłam fajny sklep z bielizną. Jako ciekawostka alles mama ma inne rozmiary. Ja mam teraz 80HH a z alles 80K było dobre. Ale na karmienie może być za mały więc musiałbym 80L kupić 😲😲😲 ma mi dać znać jak przyjda i i ile kosztuje przerobienie zwykłego biustonosza. Przy okazji spaceru wstapilam do rossmana bo kupiłam ostatnio dezodorant Nivea niby jakiś stress Control i po godzinie od wyjścia już smierdzialam ![]() Truskawki coraz tańsze na szczęście. Mniam mniam. I wstapilam do sh. Całe 2 zł wydałam ;p Body z Jerzykiem do szpitala chuba wezmę. Ciekawy patent z podwójnymi napami. Spodenki to kapieluszki. Będziemy chcieli na basen chodzić ale nie wiem czy nie za małe. No ale za taką kwotę to mówi się trudno ;p 1496404897848.jpg1496404904846.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pamiętam jak chciałam, aby mnie przed ślubem wymierzyli bo podobno większość kobiet nosi zły biustonosz. To mnie wymuerzono na 75b, a do karmienia zamówiłam 85c Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#210 |
Konto usunięte
|
Ja na razie mam 80E i chyba już tak zostanie do końca. A miałam 70B.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.