Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-26, 14:17   #181
alla83
Wtajemniczenie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Znalazłam plamki krwi na wkładce Liczę na to, że mi jakieś naczynko pęknęło, ale jak będzie tego więcej to mnie czeka IP.
Oby te plamki były to tylko takie straszaki jak moje... u mnie skończyło się na tych kropeczkach
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 14:24   #182
alla83
Wtajemniczenie

20170826_141136.jpg
Dostałam od brata 😁
I na dodatek ta sama firma co mój wózek. Mamas nad Papas

Czyli odloze składanie łóżeczka.... łóżeczko złożymy tak około 2 lub 3 miesiące po porodzie.
Co Wy na to?
Fajne podoba się Wam?
Stary 2017-08-26, 14:26   #183
Maartikrk
Zakorzenienie

Alla super. Mi się bardzo podobają kosze Mojżesza

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 14:40   #184
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Załącznik 7208991
Dostałam od brata 😁

Czyli odloze składanie łóżeczka.... łóżeczko złożymy tak około 2 lub 3 miesiące po porodzie.
Co Wy na to?
Fajne podoba się Wam?
Superowy i bardzo stylowy
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 14:54   #185
dominikowa
Wtajemniczenie

Super alla,.fajnego masz brata

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 15:14   #186
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Oby te plamki były to tylko takie straszaki jak moje... u mnie skończyło się na tych kropeczkach
na razie cisza, więc tez mam taką nadzieje.
Cytat:
Załącznik 7208991
Dostałam od brata 😁

Co Wy na to?
Fajne podoba się Wam?
Swietne Tez bym chciała taki kosz
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 15:38   #187
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Załącznik 7208991
Dostałam od brata 😁

Co Wy na to?
Fajne podoba się Wam?
To porządny i ładny

ja sama myślę o koszu ale jakimś używanym jak już. O ile nie znajde materaca to Tiny love choć widzę że wymiary tych koszowych są podobne do bujakowych

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-26, 15:38   #188
Smerfetka1990
Raczkowanie

Cześć. Dziewczyny z "problemami" trzymajcie się dzielnie.

Ja dzisiaj wyjątkowo miałam lepszą noc nic ostatnio. Na prawdę się wyspałam i czuję się też przez to lepiej. Miła odmiana od tych dni pełnych dolegliwości.

Ja wypróbowałam wiele pieluch i jestem zdecydowanie przekonana do pampersow Premium Care. Szukam na nie promocji i jakoś to nawet cenowo wychodzi a jakość dla mnie bez porównania.

A czy byłaby któraś z Was zainteresowana odkupieniem nowego zestawu do pieluchowania wielorazowego??
Miałam przez chwilę hopla na tym punkcie, wszystko wybrałam a później założyłam małej raz jedną pieluszkę i stwierdziłam że mi się to nie podoba 🤔 😊 i leży w szufladzie nowiutki zestaw.

Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 15:41   #189
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Odnośnie bolu łopatkowego, ja miałam tylko na punkcie nerwowym. Ale w ciąży to też jest "normalny objaw", ale nie pamiętam już czego dotyczy. Być może tej cholernej relaksyny jak w przypadku pleców?

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 15:42   #190
Smerfetka1990
Raczkowanie

1503758468858.jpg

Stary 2017-08-26, 15:43   #191
Smerfetka1990
Raczkowanie

1503758532140.jpg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-26, 15:43   #192
Smerfetka1990
Raczkowanie

1503758587165.jpg

Stary 2017-08-26, 15:44   #193
Smerfetka1990
Raczkowanie

Sorki że zaśmiecam forum ale coś te zdjęcia mi źle powskakiwały.

Stary 2017-08-26, 16:09   #194
catiedove
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goslawka Pokaż wiadomość

Super! Chociaż poczatki będą napewno ciężkie, później będzie fajnie, bo dzieciaki razem to się super rozwijają Ja się obawiałam bliźniaków, bo raz, że u mnie w rodzinie były, a dwa u mojego TŻ-ta bardzo dużo bliźniaków, ba dwa razy trojaczki się trafiły!

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Jejku blizniaki! Z jednej strony fajna sprawa ale z drugiej te pierwsze miesiace z maluchami podejrzewam totalnie wyjete z zycia.

No tak początki pewnie będą "ciekawe". Próbuje się do tego przygotować mentalnie ale życie pokaże. Może trafią się nam łatwe egzemplarze. Będzie co będzie. Damy radę ... jakoś .

Cytat:
Załącznik 7208991
Dostałam od brata

Co Wy na to?
Fajne podoba się Wam?

Bardzo ładny kosz! I jaki miły gest ze strony brata .

A mam pytanie takie trochę z innej beczki. Bo jeśli dobrze kojarzę, to Ty jesteś w UK prawda? Czy miałaś szczepionkę na krztusiec (koklusz)? Bo mi ostatnio położna na wizycie wyskoczyła z tekstem, że muszę jak najszybciej zrobić. Na początku zagadana przez nią stwierdziłam "Ok Ok, umówię się do GP i zrobię" ale po namyśle jednak zrezygnowałam. I odwołałam. Hmmmm.

Stary 2017-08-26, 16:17   #195
Lotso
Zadomowienie

Aneu dzieki ze pytasz😊😊ja to taka gadula i troche ucichlam to faktycznie podejrzane😊😊

Odpukac nadal spie dobrze ale czuje sie troche przytloczona,chyba tym ze nie znam tej daty ciecia i zaczelam sie stresowac co jesli nagle bede musiala jechac do szpitala mojego gina nie bedzie w miescie albo sobie wypije😜chyba ze przyjedzie na operacje po 4paku😀😀😜 jakos tak czuje sie niespokojnie. Gdyby to drugie ciecie bylo spoko to tak bym sie nie stresowala.ale jak sobie pomysle ze wtedy odlatywalam a oni ratowali moja macice a potem mnie to przechodza mnie dreszcze😖😖nic nie zrobie musze wytrwac do kolejnej wizyty i moze juz cos ustalimy.bo to bedzie moja ostatnia wizyta😜 Gin jest teraz tydzien na urlopie a potem wyjezdza 21.09 wiec miedzy 10-20 musialabym sie jakos wpasowac. A jesli miedzy 10-20 wrzesnia to oddaje drugie miejsce (bo mialam miec 07.09)bo na pewno ktoras tez bedzie chciala sie rozpakowac😜 jeszcze przenosze i bedzie😜😜

Ja nie wpuscilam zadnego dziecka do mojego lozka,pare razy musialam gdzies u kogos spac z dzieckiem to na nastepny dzien bylam polamana.szacun dla dziewczyn ktore to znosza.ja wolalam wstac 100razy w nocy a tak bylo z pierworodnym.bo wiedzialam ze jak sie zlamie to pewnie do teraz by chcial z nami spac.a ja sie nie wyspie bo mam lekki sen. Nawet gdy nigdy nie spal z nami czasem chce ale nie pozwalam.to wtedy ma fochy bo tata moze ze mna spac a on nie😜

Moja mama dzisiaj wyjechala i przyjedzie za tydzien- musi tacie nagotowac i poprac😜i bedzie do 22.09 wiec musze sie jakos w ta date ze szpitalem wpasowac. Od poniedzialku do piatku dzieci beda u tesciow.bo jak mamy nie bedzie to nie dam rady.tak mnie wszystko boli ze ja ledwo ide do lazienki😜wkurza mnie to lezenie- stepper za mna placze (slysze to w nocy 😀&#128512a ja placze za nim. Juz wszystkim mowie zeby mnie palneli w glowe jak zachce byc jeszcze raz w ciazy😀😀
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-26, 16:17   #196
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez catiedove Pokaż wiadomość
No tak początki pewnie będą "ciekawe". Próbuje się do tego przygotować mentalnie ale życie pokaże. Może trafią się nam łatwe egzemplarze. Będzie co będzie. Damy radę ... jakoś .

Bardzo ładny kosz! I jaki miły gest ze strony brata .

A mam pytanie takie trochę z innej beczki. Bo jeśli dobrze kojarzę, to Ty jesteś w UK prawda? Czy miałaś szczepionkę na krztusiec (koklusz)? Bo mi ostatnio położna na wizycie wyskoczyła z tekstem, że muszę jak najszybciej zrobić. Na początku zagadana przez nią stwierdziłam "Ok Ok, umówię się do GP i zrobię" ale po namyśle jednak zrezygnowałam. I odwołałam. Hmmmm.

Ja też nie szczepilam się.

Bo.... W zasadziw w ciąży nic nie wolno...tylko paraceramol...to szkodzi tamto szkodzi ...nie wolno...jestes w ciąży..
Ale wstrzknac mi trochę choroby to już jest ok..... Nie ...nie chciałam i nie szczepilam się.

Powiem Ci, że tyle samo zwolenników co przeciwników.

Nie chce rozmyslac czy dobrze zrobiłam czy źle... po prostu tak czuje i tak zrobiłam
Stary 2017-08-26, 16:35   #197
Lotso
Zadomowienie

Lynn mam nadzieje ze to tylko naczynko i juz sie nie powtorzy😊😊

Catiedove dasz rade z dzieciaczkami nie wiesz przeciez jak jest z jednym z dwojka czy z trojka,w sensie nie masz porownania bo to pierwsze dzieci i dobrze😜. Od razu po prostu dowiesz sie jak jest z dwojka i to bedzie dla Was naturalne😊😊ile juz chlopcy waza?? Mi w tej ciazy marzyly sie blizniaki, a ze czesto mam owulacje z dwoch jajnikow to byloby to bardzo prawdopodobne.tylko u mnie gorzej z donoszeniem wiec pewnie dobrze wyszlo😊

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Smerfetka ja podziekuje😊😊w pierwszej ciazy myslalam nad wielorazowymi i nawet chcialam kupic juz wybrane i na moje szczescie babka powiedziala ze pieluszki beda w lipcu a ja rodzilam w maju. Mlody ryczal mi dzien i noc i jak pomyslalam sobie ze jeszcze mialabym na glowie te pieluchy to kamien spadl mi z serca😜😜takze jeden i drugi byli w jednorazowkach, mieli po rok i 8 miesiecy jak ich odpieluchowalam.wtedy akurat mialam czas a znajoma ktora uzywala wielorazowych odpieluchowala cory w wieku 1.5roku wiec duzo dluzej moi nie byli w pampach.teraz jestem ciekawa czy gdybym sciagnela i pampy w wieku 1.5roku to pewnie tez by zalapali.no ale nie moglam sie zebrac😜😜moze teraz zrobie to szybciej. Hitem bylo zebranie w zlobku mlodszego- ten moj jest w starszej grupie- styczen-kwiecien 2015 i babeczka mowila ze dzieci beda odpieluchowane,co 15min na nocnik.mnie nie bylo na tym spotkaniu ale bylam w szoku raz ze okazalo sie ze prawie wszystkie dzieci w pieluszce a dwa ze beda tak sadzac... Musze sie przejsc i powiedziec zeby mi dziecka nie stresowaly jak on od grudnia bez pieluchy chodzi.
Stary 2017-08-26, 17:19   #198
catiedove
Rozeznanie

Cytat:
Ja też nie szczepilam się.

Bo.... W zasadziw w ciąży nic nie wolno...tylko paraceramol...to szkodzi tamto szkodzi ...nie wolno...jestes w ciąży..
Ale wstrzknac mi trochę choroby to już jest ok..... Nie ...nie chciałam i nie szczepilam się.

Powiem Ci, że tyle samo zwolenników co przeciwników.

Nie chce rozmyslac czy dobrze zrobiłam czy źle... po prostu tak czuje i tak zrobiłam

Git. Mam podobne zdanie.
Pytałam z ciekawości.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość

Catiedove dasz rade z dzieciaczkami nie wiesz przeciez jak jest z jednym z dwojka czy z trojka,w sensie nie masz porownania bo to pierwsze dzieci i dobrze. Od razu po prostu dowiesz sie jak jest z dwojka i to bedzie dla Was naturalneile juz chlopcy waza?? Mi w tej ciazy marzyly sie blizniaki, a ze czesto mam owulacje z dwoch jajnikow to byloby to bardzo prawdopodobne.tylko u mnie gorzej z donoszeniem wiec pewnie dobrze wyszlo

zgadza się, nie będziemy wiedzieć jak jest z jednym, to nie będziemy porównywać. Lepiej dla nas .

Ostatnią wizytę miałam jakoś dwa tygodnie temu, to był 28 tydzień, to każdy z chłopców miał po 1,200kg.

Stary 2017-08-26, 17:46   #199
Lotso
Zadomowienie

No to juz ladna waga😊😊😊
Stary 2017-08-26, 18:59   #200
Libra2
Zadomowienie

alla Fajny prezent, ja też kiedyś marzyłam o koszu Mojżesza.
Nawet miałam jeden upatrzony w sklepie taki trochę retro w szarej kolorystyce ale przyszli niedoszli teściowie kupili nam w prezencie łóżeczko i Tż by mnie zabił jakbym przytargała kolejnego grata do domu.

Ja już po wizycie doradcy chustowego. Powiem tak, pani miała do mnie baaardzo dużo cierpliwości i na prawdę super tłumaczyła ale nie wiem czy będę umiała powtórzyć któreś wiązanie bez jej pomocy.
Na pewno będę chciała powtórzyć spotkanie jak już córa będzie na świecie.
Stary 2017-08-26, 19:57   #201
Kate Noir
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie Fajnie, że jest nas coraz więcej!

Cytat:
Napisane przez holly123456 Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie
Od kilku dni mam uczucie drętwienia brzucha tak po srodku pod cyckami. Nawet nie wiem czy to brzuch czy skora...:/czy to ucisk ma jakis nerw?

Pewnie gdzieś uciska. W tamtej ciąży dzieć tak mnie uciskał, że drętwiała mi noga za każdym razem jak rano próbowałam usiąść na kibelek To było straszne, z jednej strony pełny pęcherz, a z drugiej ta niemoc

Cytat:
Napisane przez melliss Pokaż wiadomość
Hej kochane**
Nadal w szpitalu.
Goslawko masz racje- jednak co klinika to klinika...
U mnie mocno srednio.
Raczej u nas. Albo raczej u Zuzu bo ja tam sie czuje dobrze.....
Jestesmy na patologii ciazy. Podobno na caly oddzial jestesmy jednym z ciezszych przypadkow do szczegolnej obserwacji.
Brzuszek nadal jest 27-28 tyg. A nie 31 tyg. Przeplywy lepiej ale wód malo.
Najprawdopodobniej wyjde razem z dzieckiem dopiero. A moze sie urodzic w kazdej chwili..
Czekaja po prostu do ostatniego momentu zeby jak najdluzej byla w brzuszku...

Będzie dobrze I nie obwiniaj się za to! Mam koleżankę, która całą ciążę odpoczywała i też to miała, więc to nie ma znaczenia. Gdybyś piła i paliła na umór to co innego.
Głowa do góry!

Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
O mam do pytanie, czy lekarz na usg określa wam stopień dojrzałości łożyska? U mnie już jest drugi stopień dojrzałości.
Jeden gin poszpanuje nazewnictwem, a później wszystkie babki z forum zastanawiają się czy u nich jest poprawnie skoro ich lekarze o tym nie wspominają :P

Cytat:
Napisane przez goslawka Pokaż wiadomość
Chwilę człowieka nie było a tu już 5 stron xD, nie nadrobiłam jeszcze, bo dzisaj padam na twarz.
U mojej córci wszystko dobrze , waży już 1800!!! Ogólnie bardzo cieszę się, że poszłam, bo się stresowałam :P Lekarz mnie uspokoił, powiedział, że wszystko jest w normie, a to dla mnie najważniejsze
Grtuluję udanej wizyty! Ładnie rośnie

Cytat:
Napisane przez Aneu8899 Pokaż wiadomość
My dziś idziemy na roczek. Nie chcę mi się, ale z dzieckiem to można się szybko zmyć.

Miłego weekendu.
Uwielbiam ten patent

Cytat:
Załącznik 7208991
Dostałam od brata 😁

Co Wy na to?
Fajne podoba się Wam?
Śliczny! Ja mam chyba z Mothercare i używałam go właśnie zamiast łóżeczka do ok 3 msc. Teraz nie wiem czy będę używać, bo mam małego łobuziaka w domu.

U mnie z nocami jest w miarę, poza jedną kiedy nieźle się wystraszyłam. Nie muszę wstawać do wc, ale co jakiś czas przychodzi do nas synek i wtedy zajmuje większą część łóżka, albo całą moją poduszkę.

Lotso jak sobie radziłaś kiedy dzieciaki darły się o zabawkę, a młodszy był jeszcze niezbyt kumaty?
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 20:06   #202
anulka_l7
Raczkowanie

Cytat:
Załącznik 7208991
Dostałam od brata 😁

Co Wy na to?
Fajne podoba się Wam?
Super kosz 😍 wygląda na porządny no i bardzo ładny 😊 nie pogardziłabym takim prezentem.

Czytam teraz bloga matki prawnik, bo nie ogarniam tych urlopów i zasiłków macierzyńskich. Ale nie mogę się doszukać info na temat ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy. Jeśli byłam na umowie na czas określony, a teraz mam przedłużoną do dnia porodu to mam złożyć o ten ekwiwalent jakiś wniosek? Sami z siebie na pewno nie zapłacą, jeśli się nie upomnę. Tylko zrobić to przed porodem czy po? Ktoś się orientuje? Szkoda mi odpuścić, bo nie wykorzystałam ani jednego dnia.

anulka_l7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 20:23   #203
Aneu8899
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka_l7 Pokaż wiadomość
Super kosz 😍 wygląda na porządny no i bardzo ładny 😊 nie pogardziłabym takim prezentem.

Czytam teraz bloga matki prawnik, bo nie ogarniam tych urlopów i zasiłków macierzyńskich. Ale nie mogę się doszukać info na temat ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy. Jeśli byłam na umowie na czas określony, a teraz mam przedłużoną do dnia porodu to mam złożyć o ten ekwiwalent jakiś wniosek? Sami z siebie na pewno nie zapłacą, jeśli się nie upomnę. Tylko zrobić to przed porodem czy po? Ktoś się orientuje? Szkoda mi odpuścić, bo nie wykorzystałam ani jednego dnia.

Moim zdaniem firma sama powinna Ci wypłacić przy ostatniej pensji.

Lotso też się pocieszam że to moja ostatnia ciąża
Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 20:42   #204
goslawka
Zadomowienie

dominikowa
kupiłam materiał 100% bawełna, chyba ze 4 metry, przeciełam wzdłuż na pół, obszyłam i miałam dwie chusty, jedną dałam siostrze ;]
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 20:45   #205
anulka_l7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aneu8899 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem firma sama powinna Ci wypłacić przy ostatniej pensji.

Lotso też się pocieszam że to moja ostatnia ciąża
Tylko, że firma mi nie płaci, tylko ZUS. A księgowa jest na zlecenie, więc też tych spraw nie ogarnia.

anulka_l7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 20:50   #206
Aneu8899
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka_l7 Pokaż wiadomość
Tylko, że firma mi nie płaci, tylko ZUS. A księgowa jest na zlecenie, więc też tych spraw nie ogarnia.

Zadzwon do inspekcji pracy. Jest czynna infolinia.
Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 21:19   #207
letstry
Rozeznanie

Melliss, ja każdego dnia mam takie fazy, że się obwiniam za to, że Florek jest na swiecie tak wcześnie. Że przecież mogłam sobie codziennie ciśnienie mierzyć, albo od razu pojechać na pogotowie, a nie czekać do rana... mnóstwo takich mysli się we mnie kotłuje, ale zaraz potem uświadamiam sobie, że tu nie ma żadnej mojej winy i u Ciebie jest tak samo! Jesteś najlepszą mama dla swojej córeczki

Melduję, że Florek przekroczył kilogram 🏻
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-26, 21:29   #208
Maartikrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez letstry Pokaż wiadomość
Melliss, ja każdego dnia mam takie fazy, że się obwiniam za to, że Florek jest na swiecie tak wcześnie. Że przecież mogłam sobie codziennie ciśnienie mierzyć, albo od razu pojechać na pogotowie, a nie czekać do rana... mnóstwo takich mysli się we mnie kotłuje, ale zaraz potem uświadamiam sobie, że tu nie ma żadnej mojej winy i u Ciebie jest tak samo! Jesteś najlepszą mama dla swojej córeczki

<3 !!! Rośnij, rośnij nam !!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 21:32   #209
kallina_2014
Wtajemniczenie

Alla super kosz Moja Marysia też będzie spała w kolysce, przy synu mi się bardzo sprawdzila
Stary 2017-08-26, 21:48   #210
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez letstry Pokaż wiadomość

No to teraz już z górki
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości