![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
20170826_141136.jpg
Dostałam od brata 😁 I na dodatek ta sama firma co mój wózek. Mamas nad Papas Czyli odloze składanie łóżeczka.... łóżeczko złożymy tak około 2 lub 3 miesiące po porodzie. Co Wy na to? Fajne podoba się Wam? |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Alla
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
Super alla,.fajnego masz brata
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja sama myślę o koszu ale jakimś używanym jak już. O ile nie znajde materaca to Tiny love choć widzę że wymiary tych koszowych są podobne do bujakowych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Cześć. Dziewczyny z "problemami" trzymajcie się dzielnie.
Ja dzisiaj wyjątkowo miałam lepszą noc nic ostatnio. Na prawdę się wyspałam i czuję się też przez to lepiej. Miła odmiana od tych dni pełnych dolegliwości. Ja wypróbowałam wiele pieluch i jestem zdecydowanie przekonana do pampersow Premium Care. Szukam na nie promocji i jakoś to nawet cenowo wychodzi a jakość dla mnie bez porównania. A czy byłaby któraś z Was zainteresowana odkupieniem nowego zestawu do pieluchowania wielorazowego?? Miałam przez chwilę hopla na tym punkcie, wszystko wybrałam a później założyłam małej raz jedną pieluszkę i stwierdziłam że mi się to nie podoba 🤔 😊 i leży w szufladzie nowiutki zestaw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
Odnośnie bolu łopatkowego, ja miałam tylko na punkcie nerwowym. Ale w ciąży to też jest "normalny objaw", ale nie pamiętam już czego dotyczy. Być może tej cholernej relaksyny jak w przypadku pleców?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
1503758468858.jpg
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
1503758532140.jpg
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
1503758587165.jpg
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Sorki że zaśmiecam forum ale coś te zdjęcia mi źle powskakiwały.
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No tak początki pewnie będą "ciekawe". Próbuje się do tego przygotować mentalnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Bardzo ładny kosz! I jaki miły gest ze strony brata ![]() A mam pytanie takie trochę z innej beczki. Bo jeśli dobrze kojarzę, to Ty jesteś w UK prawda? Czy miałaś szczepionkę na krztusiec (koklusz)? Bo mi ostatnio położna na wizycie wyskoczyła z tekstem, że muszę jak najszybciej zrobić. Na początku zagadana przez nią stwierdziłam "Ok Ok, umówię się do GP i zrobię" ale po namyśle jednak zrezygnowałam. I odwołałam. Hmmmm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Aneu dzieki ze pytasz😊😊ja to taka gadula i troche ucichlam to faktycznie podejrzane😊😊
Odpukac nadal spie dobrze ale czuje sie troche przytloczona,chyba tym ze nie znam tej daty ciecia i zaczelam sie stresowac co jesli nagle bede musiala jechac do szpitala mojego gina nie bedzie w miescie albo sobie wypije😜chyba ze przyjedzie na operacje po 4paku😀😀😜 jakos tak czuje sie niespokojnie. Gdyby to drugie ciecie bylo spoko to tak bym sie nie stresowala.ale jak sobie pomysle ze wtedy odlatywalam a oni ratowali moja macice a potem mnie to przechodza mnie dreszcze😖😖nic nie zrobie musze wytrwac do kolejnej wizyty i moze juz cos ustalimy.bo to bedzie moja ostatnia wizyta😜 Gin jest teraz tydzien na urlopie a potem wyjezdza 21.09 wiec miedzy 10-20 musialabym sie jakos wpasowac. A jesli miedzy 10-20 wrzesnia to oddaje drugie miejsce (bo mialam miec 07.09)bo na pewno ktoras tez bedzie chciala sie rozpakowac😜 jeszcze przenosze i bedzie😜😜 Ja nie wpuscilam zadnego dziecka do mojego lozka,pare razy musialam gdzies u kogos spac z dzieckiem to na nastepny dzien bylam polamana.szacun dla dziewczyn ktore to znosza.ja wolalam wstac 100razy w nocy a tak bylo z pierworodnym.bo wiedzialam ze jak sie zlamie to pewnie do teraz by chcial z nami spac.a ja sie nie wyspie bo mam lekki sen. Nawet gdy nigdy nie spal z nami czasem chce ale nie pozwalam.to wtedy ma fochy bo tata moze ze mna spac a on nie😜 Moja mama dzisiaj wyjechala i przyjedzie za tydzien- musi tacie nagotowac i poprac😜i bedzie do 22.09 wiec musze sie jakos w ta date ze szpitalem wpasowac. Od poniedzialku do piatku dzieci beda u tesciow.bo jak mamy nie bedzie to nie dam rady.tak mnie wszystko boli ze ja ledwo ide do lazienki😜wkurza mnie to lezenie- stepper za mna placze (slysze to w nocy 😀😀 ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo.... W zasadziw w ciąży nic nie wolno...tylko paraceramol...to szkodzi tamto szkodzi ...nie wolno...jestes w ciąży.. Ale wstrzknac mi trochę choroby to już jest ok..... Nie ...nie chciałam i nie szczepilam się. Powiem Ci, że tyle samo zwolenników co przeciwników. Nie chce rozmyslac czy dobrze zrobiłam czy źle... po prostu tak czuje i tak zrobiłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Lynn mam nadzieje ze to tylko naczynko i juz sie nie powtorzy😊😊
Catiedove dasz rade z dzieciaczkami ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Smerfetka ja podziekuje😊😊w pierwszej ciazy myslalam nad wielorazowymi i nawet chcialam kupic juz wybrane i na moje szczescie babka powiedziala ze pieluszki beda w lipcu a ja rodzilam w maju. Mlody ryczal mi dzien i noc i jak pomyslalam sobie ze jeszcze mialabym na glowie te pieluchy to kamien spadl mi z serca😜😜takze jeden i drugi byli w jednorazowkach, mieli po rok i 8 miesiecy jak ich odpieluchowalam.wtedy akurat mialam czas a znajoma ktora uzywala wielorazowych odpieluchowala cory w wieku 1.5roku wiec duzo dluzej moi nie byli w pampach.teraz jestem ciekawa czy gdybym sciagnela i pampy w wieku 1.5roku to pewnie tez by zalapali.no ale nie moglam sie zebrac😜😜moze teraz zrobie to szybciej. Hitem bylo zebranie w zlobku mlodszego- ten moj jest w starszej grupie- styczen-kwiecien 2015 i babeczka mowila ze dzieci beda odpieluchowane,co 15min na nocnik.mnie nie bylo na tym spotkaniu ale bylam w szoku raz ze okazalo sie ze prawie wszystkie dzieci w pieluszce a dwa ze beda tak sadzac... Musze sie przejsc i powiedziec zeby mi dziecka nie stresowaly jak on od grudnia bez pieluchy chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Git. Mam podobne zdanie. ![]() Pytałam z ciekawości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ostatnią wizytę miałam jakoś dwa tygodnie temu, to był 28 tydzień, to każdy z chłopców miał po 1,200kg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
No to juz ladna waga😊😊😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
alla Fajny prezent, ja też kiedyś marzyłam o koszu Mojżesza.
Nawet miałam jeden upatrzony w sklepie taki trochę retro w szarej kolorystyce ale przyszli niedoszli teściowie kupili nam w prezencie łóżeczko i Tż by mnie zabił jakbym przytargała kolejnego grata do domu. ![]() Ja już po wizycie doradcy chustowego. Powiem tak, pani miała do mnie baaardzo dużo cierpliwości i na prawdę super tłumaczyła ale nie wiem czy będę umiała powtórzyć któreś wiązanie bez jej pomocy. Na pewno będę chciała powtórzyć spotkanie jak już córa będzie na świecie.
#201 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Głowa do góry! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie z nocami jest w miarę, poza jedną kiedy nieźle się wystraszyłam. Nie muszę wstawać do wc, ale co jakiś czas przychodzi do nas synek i wtedy zajmuje większą część łóżka, albo całą moją poduszkę. Lotso jak sobie radziłaś kiedy dzieciaki darły się o zabawkę, a młodszy był jeszcze niezbyt kumaty? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytam teraz bloga matki prawnik, bo nie ogarniam tych urlopów i zasiłków macierzyńskich. Ale nie mogę się doszukać info na temat ekwiwalentu za urlop wypoczynkowy. Jeśli byłam na umowie na czas określony, a teraz mam przedłużoną do dnia porodu to mam złożyć o ten ekwiwalent jakiś wniosek? Sami z siebie na pewno nie zapłacą, jeśli się nie upomnę. Tylko zrobić to przed porodem czy po? Ktoś się orientuje? Szkoda mi odpuścić, bo nie wykorzystałam ani jednego dnia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim zdaniem firma sama powinna Ci wypłacić przy ostatniej pensji. Lotso też się pocieszam że to moja ostatnia ciąża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
dominikowa
kupiłam materiał 100% bawełna, chyba ze 4 metry, przeciełam wzdłuż na pół, obszyłam i miałam dwie chusty, jedną dałam siostrze ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zadzwon do inspekcji pracy. Jest czynna infolinia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Melliss, ja każdego dnia mam takie fazy, że się obwiniam za to, że Florek jest na swiecie tak wcześnie. Że przecież mogłam sobie codziennie ciśnienie mierzyć, albo od razu pojechać na pogotowie, a nie czekać do rana... mnóstwo takich mysli się we mnie kotłuje, ale zaraz potem uświadamiam sobie, że tu nie ma żadnej mojej winy i u Ciebie jest tak samo! Jesteś najlepszą mama dla swojej córeczki
![]() Melduję, że Florek przekroczył kilogram ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
<3 !!! Rośnij, rośnij nam !! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Wtajemniczenie
|
Alla super kosz
![]() ![]()
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.