![]() |
#181 |
Konto usunięte
|
Dot.: problemy z sexem po porodzie
Bo jak cc to nieodpowiedzialna XDDD
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Jak coś robić to tylko na 100%
![]() Co do jej psychiki były tu głosy że jest niestabilna emocjonalnie i przesadza z reakcją. No przecież powiedzenie " luzna jestes moja ex taka nie była, seks był fatalny " to takie nic o co jej chodzi? Nie chce przyjąć przeprosin? Powinna odpowiedzieć "Nie szkodzi kochanie, chodź sie kochać ![]() Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2017-09-02 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
po drugiej stronie szafy
|
Jeśli się uda Ci to naprawić, to zanim zdecydujesz się na próbę zakazania jej czegokolwiek, poczytaj o pozytywach i negatywach obu opcji. A potem się zastanów, czy podejmując ryzyko, które jest przy każdej ciąży, nie ma przypadkiem prawa na samodzielne podjęcie decyzji w tej sprawie.
#186 |
BAN stały
|
Świetnie ci, autorze, ktoś napisał. Niech twa żona po seksie z tobą stwierdzi, że było okropnie, twój członek jest za mały i jej nie zadowalasz, a z byłym to dopiero były orgazmy. Nie to, co z tobą. Wtedy Podziękuj jej za szczerość, bo przecież ją cenisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
BAN stały
|
Cytat:
nawet po twoim poście widać, że niezbyt, bo po pierwsze facet ci pomaga, a ty skoro jego zapytałaś, to znaczy, że nie licząc wanny resztą się nie zajmujesz, oraz po 2 bo to nie zmienia to faktu że nie zapytałaś autora przypierając go do muru i rozliczając z domowych obowiązków jak wygląda u nich sprawa z pracą, jak jest absorbująca i kto i ile pracuje, żeby móc komuś dowalać że jest pasożytem który wrobił swoją kobietę w opiekę nad bejbikiem i ją olał. nie mowiąc o tym że bronienie stanowiska: robienie z seksu karty przetargowej (czegoś nie robisz, zapomnij o łożku) jest dość słabe. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-09-02 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- To raczej jest coś na zasadzie, nie zaspokajasz moich potrzeb, nie dbasz, nie mam na Ciebie ochoty. To chyba dosyć powszechne, że jak ktoś Cie wkurza to nie chcesz z taką osobą uprawiać seksu, chyba że to układ ff, w którym seks jest traktowany jak przykładowo wydalanie (napisałam przykładowo, ponieważ niektórzy w ff też wymagają szacunku i jakiejś nici porozumienia). Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | ||
BAN stały
|
nie widzę.
to wizażanki zrobiły nagonkę że pewnie nie pomaga lub za mało; jest cwany i wygodny. dla mnie to co autor powiedział było wystarczające, mieli z żoną taki a nie inny uklad, żona nawet jeśli robiła wszystko czy 90% przy dziecku i w domu, sama, nie skarżyła się, nie zmieniała tego i w tej sytuacji dla mnie łączenie problemu seksu a reszty był absurdalny. to nie jest to samo co kiedy się proszę faceta by był moim partnerem, jasno komunikuję potrzeby, i ma mnie w dupie więc trudno jeszcze mu dziko nadskakiwać, a taki m.in. był wydźwięk. podobnie zresztą jak komentarze że facetowi po czymś takim co powiedział należy się wyłącznie kop w dupę i brak możliwości spróbowania naprawienia tego fatalnego nazwijmy to nietaktu ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Cytat:
sa kobiety które powiedzą wała i spakują walizkę. sa takie które uznają, że facet i związek z nim, mimo braku zaagazowania w domowe obowiązki, warte są tego by więcej czasu samej spędzić przy garach czy lekcjach z dzieckiem. ale robienie z seksu karty przetargowej raczej nigdy nie konczy się dobrze. to tylko nakręci spiralę niechęci. nikt nie lubi być tresowany. nie mówiąc o tym, że są faceci którzy raz drugi zrobią wielkie oczy , a jak żona zacznie ich tresować łóżkiem to po cichu oleją sprawę i pójdą na panienki. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-09-02 o 10:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
BAN stały
|
Cytat:
przede wszystkim nieprzemyslane i jak się okazało, przedwczesne, ale niemówienie o problemie też go nie rozwiązuje. lepiej żeby facet udawał że mu dobrze żeby żony nie urazić? uciekał w masturbację i tak na lata? odszedł od niej ? nie jest jej winą że miała taki a nie inny problem z fizycznością. nie zrobiła tego zlośliwie ani z nudów. nie jest jego winą że nie odczuwał satysfakcji i czuł się wtedy z nią w łóżku źle. może czasami lepiej jest jednak porozmawiać, spróbować problem rozwiązać (np. zrobić operację plastyczną, można wziąć pożyczkę na wakacje, można i na zabieg, albo rezygnować z remontu kuchni a naprawić sobie defekt ciała) lub problemu rozwiązać się nie da, niż latami w imię grzeczności i by kogoś nie urazić udawać kogoś kompletnie innego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#194 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Brrr, aż ciarki przechodzą.
![]() |
#195 | |
BAN stały
|
Cytat:
już samo wczesne zdecydowanie się na seks (prawdopodobnie jego namawianie, brak wiedzy i wyobraźni, ona niepotrzebnie się zgodziła, jesli nie czuła w pełni że też ma na to ochotę) było błędem. ale w mojej ocenie to jednak wciąż nie powód by sprowadzać faceta i całego związku wyłącznie do jednego debilnego wyrażenia jakiejś myśli i go gnoić, o tym mówię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak oni chcą rozwiązać tę sprawę. Nawet jeśli ona wróci do autora to nic nie zmieni. Seks nie będzie taki jak wcześniej, ona nie będzie chciała dać się dotykać bo zamiast czerpać przyjemność ze zbliżenia będzie się zastanawiać czy jaśnie panowi jest wystarczająco ciasno i dobrze.
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#199 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nikt w niczyjej głowie jeszcze nie siedzi żeby sam z siebie wiedział, że żona która dziś ma super humor i czuje się świetnie i ma ochotę na seks (np. cieżarna w zaawasowanej ciąży) chwilę później czuje się tragicznie i wszystko ją mierzi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Teoretycznie się za jedną wpadkę skreślać człowieka nie powinno. Kwestia jaka to wpadka i jakich szkód narobiła. Serio, nie wiem jak to można odbudować. Wspólna terapia, można spróbować. Ale na pewno nie pomoże tu jego postawa typu "zabronię jej tego czy tamtego". Z jego wypowiedzi wnioskuję (oby błędnie), że bardziej się przejął tym, że ona faktycznie mogła się trwale rozciągnąć (mimo że pisał w pierwszym poście, że po 9 tyg było już ok), niż tym co tak naprawdę tej kobiecie zrobił.
![]() |
#201 | |||
BAN stały
|
Cytat:
a taki był kontekst paru tu postów. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
BAN stały
|
[QUOTE=Hultaj;76825016]to było chamskie i przykre,
przede wszystkim nieprzemyslane i jak się okazało, przedwczesne, ale niemówienie o problemie też go nie rozwiązuje. lepiej żeby facet udawał że mu dobrze żeby żony nie urazić? uciekał w masturbację i tak na lata? odszedł od niej ? Lepiej by tak było, jak widać. |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
I naprawdę nie mam pojęcia jak można sobie z tego nie zdawać sprawy.
![]() |
#204 | ||
BAN stały
|
Cytat:
to, że żona wtedy mu zaufala (przyjęła za prawdę i ostateczną prawdę), gdy powiedział jej coś tak przykrego, a po kolejnych miesiącach mu nie ufa i dalej być może mysli (jaki jest prawdziwy powód odejścia tylko ona wie) że on chce być z nią dla innych korzysci jakie daje związek a nie także dla łączącego ich seksu , świadczy o głębszych problemach w tej relacji oraz/lub o problemach tej kobiety. powiedzial coś wtedy, powiedział później (że dla niego jest bdb), obiektywnie patrząc oba komunikaty mają taką samą wartość. ale przyszedł z pytaniem czy jest jakiś pomysł aby to jeszcze uratować, to się dowiedział że właściwie powinien sie rozwieść bo tylko na to zasługuje, co, plus złośliwa satysfakcja żeby sobie szukal trzeciej żony to może wtedy mu wyjdzie, jest absurdalne po prostu. jakby się ludzie rozwodzili po każdej przykrej w zyciu sytuacji to by się pobierali po 15 x w życiu średnio licząc. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-09-02 o 13:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
po drugiej stronie szafy
|
A co to ma do tematu?
#206 |
BAN stały
|
no pytasz się dlaczego on był taki głupi leniwy intelektualnie i pozbawiony wyobraźni że miał ochotę na seks. z kobietą która niedługo przedtem urodziła. oraz go na tyle oczadziło że na tapecie pojawiło się porównanie do byłej żony.
no to ja się pytam czysto retorycznie, a dlaczego ludzie myślą i robią jak myślą i robią kiedy myślą i robią. ![]() ![]() tak się stało, i tyle, złych intencji pewnie nie miał, na pewno za to bezmyślnie się zachowal. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-09-02 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
po drugiej stronie szafy
|
Hultaj, porównujesz wiedzę z lekcji biologii z tematami, którymi zajmują się terapeuci. No weź.
#208 | |
BAN stały
|
Cytat:
dla mnie to nie jest dziwne że o ciązy i połogu najwięcej wiedzą same kobiety w tym przede wszystkim te kobiety których to dotyczy a faceci to mogą mieć co najwyżej blade pojęcie i to jeszcze jak się uprą aby wiedzieć albo ich kobietom zależy by wiedzieli. ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- nie wiem może pewnych rzeczy uczą na tych modnych ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
No ale na całe szczęście w swoim otoczeniu faceta z takimi brakami wiedzy i wyobraźni nie zauważyłam.
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
A ja myślę, że tu nie chodzi o brak wiedzy, tylko brak miłości do tej kobiety. Uprawiał z nią seks w połogu, kiedy była jeszcze chora niewygojona i porównał ją do swojej ex, choć jak przyznał kilka postów temu, z nią uprawiał już seks, gdy była zdrowa po połogu. To nie jest chore ? I na tej podstawie stwierdził, że jego żona jest luźna, a tamta nie była i chodzący ideal niemalże. To mocno nieuczciwe podejście. Teraz przeczytał artykuł i znów się mota, znów zmienia zdanie, znów jej na coś nie pozwoli. On chyba chce ją postrzegać z dziwnym świetle, albo ma sentyment do ex. Tak czy siak serca do niej zero i nie dziwię się, że już go nie chce i dała mu kopa w tył. Nie potrafi się ogarnąć ani podejść do niej po ludzku. Myślę, że zrobił jej budyń z mózgu z głupimi tekstami, bo jak sam stwierdził długo dojrzewał do normalnego podejścia. Facet do odstrzału.
Autorze, sama jestem 4 tygodnie po porodzie małego dziecka i nadal nie czuje się komfortowo. To nie ma nic do rzeczy, a ty się doucz, że ludzie to nie maszyny i w ich życiu pojawiają się różne etapy, w których muszą dojść do zdrowia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.