|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
Nie fair jak kasjerka weźmie torebkę pierwsza i o 7.02 już nie ma? A co jak pani Zosia przyjdzie o 7.01 i zwinie ci ją wcześniej? To jest już fair bo Zosia szybciej biega?
|
#182 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
Cytat:
gardło ma się jedno - klientów dziesiątki
Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2017-11-27 o 16:51 |
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#186 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
" wyglądam bardzo młodo i często nie jestem brana poważnie
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Inny przyklad Grazyny na zakupach: Graza nie miala odliczonej kwoty na zakupy, chciala zaplacic w Reserved, z samwego rana po otwarciu sklepu. Kasjerka odmowila sprzedazy, argumentujac tym, iz nie ma kasy na wydanie reszty - co jest zgodne z prawem, gdyz to klient ma miec odliczona kwote. Grazyna zlozyla propozycje nie do odrzucenia - mianowicie kasjerka ma wyjsc ze sklepu i pochodzic po innych sklepach, na pewno ktos ma rozmienic Po kolejnej odmowie, Graza zamiescila wpis na fejsie, jakie to straszne, ze ja to osobiscie zabolalo, ze dla niej to jest nielogiczne, ze ona PLACI I WYMAGA, i Reserved STRACIL KLIENTA. Dla mnie to kwintesencja Grazyny
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pani wzięła pierwszy lepszy krem z półki, który był akurat na wyciągnięcie jej ręki, nawet się nie rozejrzała za innymi i zaczęła mi go zachwalać jako super hiper nowość, zahebistosc. Nawet się nie zasugerowala budżetem, bo od razu poleciała z kremem 2x droższym. I opis kremu "LEKKI krem ble ble ble", który ona mi zachwalała jako ciężki, mocno nawilżający. Od tamtej pory za nic nie wierzę babeczkom w sklepie, jak chcę coś kupić to dowiaduję się sama i kupuję. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#189 |
|
BAN stały
|
ja kiedyś w Sephorze chciałam przetestować perumy o których przeczytałam
pytam " gdzie stoją perfumy marki x", na to ekspedientka " nie ma, nie prowadzimy tej marki " ja się też może niezbyt mądrze zapytałam "ale dlaczego" , ekspedientka na to "to jest bardzo droga marka, nikt by tego nie kupił" no to ja się pytam " a ile takie perfumy kosztują" na to Pani, " Bardzo durzo", ja dopytyję " to w jakim przedzile cenowym?" na co Pani mnie zmierzyła wzrokiem i mówi " Bardzo drogie, nie było by Pani stać " ![]() Tego samego dnia byłam w aptece, miałam kupić balsam do ciała, upatrzony wcześniej Wchodzę i mówię " poproszę balsam x firmy Y. Na co Pani do mnie "Ale to bardzo drogie jest, a niewartę swojej ceny. Polecam, balsam a firmy B, o wiele lepszy, a 3 razy tańszy" No serio załapałam doła, że wyglądam jak jakać bida... Od tej pory chodzę do galerii w pełnym makijaży, dobrze ubrana i a markową torebką Kiwdyś usłyszałam w restauracji ( bardzo drogiej eleganckiej i jak myślałam - na poziomie ), pytanie klienta do kelnerki " ile kosztyje drink taki i taki ", Pani podała kwotę i pyta " podać?", na co klient " Nie dziękuję" Na co kelnerka " a co, za drogo/",...- no szczęka mi do podłogi opadła |
|
|
|
#190 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A z jego strony januszyzmem było nie zapewnienie żadnej kasetki na pieniądze i kasę z utargu z np. Cały tydzień trzymaliśmy w lodówce w słoiku po drzemie. Kilka tysięcy w słoiku Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Kultura osobista obowiązuje niezależnie od tego czy chodzi o kupno rzeczy za 5 zł czy za 50.000. Dotyczy to i sprzedawcy i klienta.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wypowiadałaś się w ten sam sposób jak piszesz? |
|
|
|
|
#193 |
|
BAN stały
|
no raczej tak...
sugerujesz, że za głupio pytałam i wzieli mnie za niedorozwinietą ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- przeczytałam raz jeszcze swój post - wiem, że jest dużo błędów orto, ale coś wcisnęłam, że zamieniło mi słownik na angielski - każde słowo podkreśla na czerwono jako błąd, że rzeczywiste błędy trudo wyłapać. Jak wróci TZ to mi naprawi
|
|
|
|
#194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ilość błędów /literówek oraz niechlujstwo językowe w twojej poprzedniej wypowiedzi przekracza wszelkie dopuszczalne normy. Sama święta nie jestem i błędy popełniam, ale czytając ciebie oczy i zęby bolały. |
|
|
|
|
#195 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie raz i nie dwa pracownicy nie tylko sprawdzali czy danej rzeczy nie ma na stanie w tym konkretnym sklepie, ale dzwonili też do innych w mieście, żebym nie musiała latać od sasa do lasa (inicjatywa miłych pań, nie na moją prośbę). |
|
|
|
|
#196 |
|
BAN stały
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7920681 6]Co jest nienormalnego w prośbie o przymierzenie bluzki z manekina (zakładając, że w sklepiej nie ma już tego rozmiaru rzecz jasna) czy w sprawdzeniu dla klienta czy danej rzeczy nie ma w magazynie?
![]() Nie raz i nie dwa pracownicy nie tylko sprawdzali czy danej rzeczy nie ma na stanie w tym konkretnym sklepie, ale dzwonili też do innych w mieście, żebym nie musiała latać od sasa do lasa (inicjatywa miłych pań, nie na moją prośbę).[/QUOTE] w niektórych sklepach pracownicy nie mogą rozbierać wystaw. zdarzyło mi się widzieć w kilku informację na kartce (a w kilku panie informowały), że towar z wystawy dostępny będzie dopiero po zmianie aranżacji. odgórne zarządzenie, którego klienci często nie mogą pojąć. |
|
|
|
#197 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#199 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tyle, że w poście oburzonej wizażanki nie było ani słowa na ten temat. Można było wywnioskować, że taka prośba klienta to grażynizm sam w sobie, bo przychodzi taki po jakiś biedaciuch i oczekuje "bógwiczego". Pomijając sytuację a której mówisz - co jest dla mnie oczywiste, natomiast jak najbardziej jestem w stanie uwierzyć w piekielnych klientów, których zrozumienie tego faktu przerasta - nie uważam, aby uprzejma prośba o zdjęcie ostatniej sztuki odzieży z manekina była nienormalna. |
|
|
|
|
#201 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam z tym problem, mogę być Grażyną.
|
|
|
|
#205 |
|
BAN stały
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7920738 6]To zupełnie osobna kwestia - absolutnie tego nie neguję.
Tyle, że w poście oburzonej wizażanki nie było ani słowa na ten temat. Można było wywnioskować, że taka prośba klienta to grażynizm sam w sobie, bo przychodzi taki po jakiś biedaciuch i oczekuje "bógwiczego". Pomijając sytuację a której mówisz - co jest dla mnie oczywiste, natomiast jak najbardziej jestem w stanie uwierzyć w piekielnych klientów, których zrozumienie tego faktu przerasta - nie uważam, aby uprzejma prośba o zdjęcie ostatniej sztuki odzieży z manekina była nienormalna.[/QUOTE] ja jestem w stanie zrozumieć to z prespektywy i klienta i sprzedawcy. bo o ile faktycznie zakazu rozbierania aranżacji nie ma, to sprzedawca ma obowiązek pokazać ubranie. ale rozumiem też frustrację sprzedawcy, jak jest zapierdziel, że nie wiadomo w co włożyć ręce, 4 klientów coś chce na raz, ktoś jeszcze pyta o rzecz z maekina, po czym weźmie do ręki i po 5 sekundach odda, bo to jednak nie ten kolor. ![]() wiem, skrajne sytuacje. ale i tak lepsze niż jak klienci zaczynają sami rozbierać manekiny. takie akcje też widziałam
|
|
|
|
#206 |
|
BAN stały
|
przepraszaam
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Kończąc temat wykuionych artykułów w Lidlach i innych Biedronkach: czy kierownik sklepu nie ma wpływu na to, ile sztuk przyjedzie? bo wiedząc, że pracownicy mają zamiar wziąć coś dla siebie mógłby po prostu zamówić czegoś więcej = wiekszy utarg dla sklepu
![]() Nienawidzę Grażyn (bo faceta nie widziałam w takiej stytuacji), które rzucają "ja tu będę za panią/panem w kolejce" i idą do sąsiedniego stoiska po zakupy
|
#208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Dobranka Czas edycji: 2017-11-27 o 20:40 |
|
|
|
|
#209 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#210 |
|
Wtajemniczenie
|
No po jednej stronie gry jest „sklep” (wraz z kierownictwem i pracownikami – bo to ogólniejsza perspektywa, sklep to skrót, którego też używasz) a po drugiej stronie konsument. Więc z tej perspektywy nielogiczne jest, aby sprzedawca sam sobie sprzedawał. Mówiąc prościej - bez sensu jest, aby ktoś zrobił promocję i ją sam od siebie wykupił. Dopiero schodząc z tej teorii wdajemy się w "życiowe" niuanse, że sprzedawca może być także klientem.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

Po kolejnej odmowie, Graza zamiescila wpis na fejsie, jakie to straszne, ze ja to osobiscie zabolalo, ze dla niej to jest nielogiczne, ze ona PLACI I WYMAGA, i Reserved STRACIL KLIENTA. Dla mnie to kwintesencja Grazyny