|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 7
Dzień dobry
![]() My dady będziemy używać jeżeli będzie wszystko ok. Miłego dnia życzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
my wczoraj odwiedziliśmy ikeę i dokupiliśmy resztę rzeczy (w tym komodę pod przewijak - jednak
) dzisiaj ma być wózek, teraz czekamy tylko na meble Przeglądam właśnie swoją pocztę na którą nie wchodziłam chyba z tydzień. Jestem zarejestrowana na kilku stronach dzieciowych, typu Bebiprogram, Bebiklub, Nestle itd. Co kilka dni przychodzą na maila takie artykuły dotyczące rozwoju/ ciąży czy żywienia. Wiecie co mnie rozbraja? Że jak jest temat odnośnie żywienia to chyba żaden portal jeszcze nie wspomniał o karmieniu piersią, tylko od razu walą temat mleka modyfikowanego ja rozumiem, marketing marketingiem, ale bez przesady
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj w koncu kliknelam rozek, torbe do wozka, pieluszki muslinowe i bambusowe, kilka drobiazgow do higieny i kocyk bambusowy
Mam duzo kocykow ale ten tak mi sie spodobal, ze nie moglam nie kupic, tylko ta cena Mam nadzieje, ze bedzie tak cudny jak na foto
|
|
|
|
|
#184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Blackberry ja majac porownanie zdecydowanie wole pielegnacje dziewczynki
Masz racje trzeba bardziej uwazac przy kupkach ale nie jest tak zle. Pudru za to nigdy nie uzywalam, czasami make ziemniaczana.
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Alleyezonme - Super, że wózek wybrany! Z fotelikiem będzie łatwiej ![]() Ja korzystając z okazji że mam więcej wolnego czasu zamowilam 2 książki na olx. Po prostu piersia i pierwszy rok z życia dziecka. Będę się edukować dalej. W następny weekend chyba pójdziemy na zajęcia z pierwszej pomocy ![]() Dziewczyny czy któraś z Was nosi juz wkladki laktacyjne? Ja chyba musze zacząć bo ostatnio codzienie mam plamy siary na stanikach... :/ Dzisiaj w planach mam załatwić kilka spraw na mieście, podejść do pepco po sloiczki na platki kosmetyczne dla Malej i podejść do rossmana po chusteczki przeciw farbowaniu prania. Może dzisiaj puszczę pierwszą partię I chyba zamówię laktator. Choć jeszcze się waham ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem idę z powrotem do łóżka albo czekam chociaż z godzinkę żeby zjeść nocne śniadanie. Troszkę mi się podnosi ta hemoglobina, ale bez szału, mdłości dalej co jakiś czas łapią, a z wizytami w toalecie szkoda gadać.. 2-3 razy w tygodniu to max Krzywą muszę powtórzyć przez ten poprzedni wynik, nie odstawiłam metforminy, moze teraz się uda zawsze jedna tabletka mniej dla żołądka i wątroby.Pani zrobiła mi tym razem całą w małym kubeczku jednorazowym aż mi się odbija, napiłam się po kryjomu łyka wody jak zwykle nikogo tu nie ma, nie wiem jak im się opłaca trzymać ten punkt.Cytat:
ja wczoraj też naszykowalam kasę w kieszeniach kurtki, a nie spotkałam żadnego wolontariusza z puszką, zalicytuje coś na allegro może
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Ojoanna czyli masz tylko jedna tabletke na dobe. Ja mam dwie.
A wody mozesz popic, spokojnie. Swoja droga calosc w malym kubeczku to ochyda. Kciuki za wynik
|
|
|
|
|
#189 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
No i dopiero po tym normalnie przewijalam.Dla mnie obsługa chłopca jest łatwiejsza, no i o wiele prościej pobrać siki do badania u chłopca Cytat:
Lunak, u nas już w miarę ok ![]() Ilsa, a Ty się nie przemeczaj. Zostaje Ci leżeć i pachniec Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Lelowa pokaż ten piękny kocyk
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A o cenę walczcie ostro. U nas Tito 2 w 1 stoi za 1759 PLN. A już widziałam nawet za 2000. |
|
|
|
|
|
#192 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj jakoś do mnie dotarło, że to już niedługo. Położna zaczęła wizytę pytaniem jak się czuję w tych ostatnich tygodniach, później pani w laboratorium też, że to już końcówka. Wyprawka coraz bardziej ogarnieta, wózek, fotelik, łóżeczko i przewijak gotowe... Pierwsze pranie było, więc jakieś ubranka też już niby gotowe. Tylko ten bałagan z którym mam zamiar się rozprawić dopiero jak skończę pracować, no i torba do szpitala do spakowania
coś tam jeszcze muszę dokupić, ale wszystkie niezbędne rzeczy są ![]() Cytat:
![]() U nas było wszystko bardzo bezproblemowo, o chusteczkach nigdy nie słyszałam, że się nie powinno, pudru nie mieliśmy. Raz mieliśmy pobrać próbkę moczu i rzeczywiście nie było łatwo, ale żadnej infekcji nie miała. Skoro mówicie, że z chłopcami łatwiej to się trochę uspokajam ![]() Cytat:
||
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze to w sklepie zakochałam się w innym wózku (Aero tutis) ale ja kupuje tylko oczami wózek a mój mąż już pod względem technicznym. Niestety cena była o 1000zl większą niż Tito no i nie miał np wentylacji gondoli która ma Tito, miał też niewygodna regulacje oparcia w gondoli. No i 1000 zł różnicy to jednak sporo za to kupimy fotelik. Wygrał zdrowy rozsądek czyli mój mąż Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Potem obiad u rodziców a wieczorem basenik no i w sumie tyle z planów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A cenę właśnie sprawdziłam. Nic się nie zmieniło. http://www.megaurwis.pl/wozki-2w1/19...-tito-2w1.html Tam Ci się wyświetli cena 1851,55 ale po dodaniu do koszyka przechodzisz do realizacji zamówienia i w oknie rabatowym wpisujesz RABAT5 i wychodzi dokładnie 1758,97 a przesyłka za free
|
|
|
|
|
|
#196 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam lenia i sie nawet z domu nie mam ochoty ruszyć. W sumie potrzeby tez
![]() Alley, weźcie juz w koncu zamówcie ten wózek. Połowa stycznia juz jest ![]() Myślicie, że jak zadzwonie na porodówkę do szpitala to mi powiedzą kiedy mają dni otwarte? Bo mam 2 sprzeczne info i terminem. A w sumie to ja nawet nie wiem czy chce tam isc i oglądać. Mężu mnie namawia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#197 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tych polarowych kocyków się boję z powodu potówek. Najcieplejszy tak naprawdę będzie wełniany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym może przy okazji nowe okulary machnę ![]() Cytat:
Z torbą ma rację, ale ja też odwlekam ![]() Cytat:
Ja dziś muszę zamówić książki dzieciowe, bo strasznie odwlekam a czasu coraz mniej, żeby przeczytać. I chcę wełnę na kocyk kliknąć, bo też trochę potrzebuję, żeby zrobić ![]() Udało mi się w tk maxxie fajny bawełniany kocyk znaleźć za 25 zł z promocji , ale wełnianych niestety nie ma
|
|||||||
|
|
|
|
#198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wydaje mi sie ze odkrylam tajemnice tego mojego klucia. Nie kluje mnie codziennie. A jak mam gorszy dzien to razem z kluciem mam ciagle parcie na pecherz i dziecko inaczej sie rusza (w innym miejscu ma giry). Moze po prostu tak sie maly nieszczesliwie uklada ze cisnie i napiera glowka? Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2018-01-15 o 10:11 |
|||
|
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
Ubrania poskladane. Idę robić obiad.
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U dziewczynki dluzej to trwa ale sie da ![]() Kocyk wybralam szary, zobaczymy czy bedzie taki fajny jak na zdjeciu: 1516007728866.jpg |
|
|
|
|
|
#201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() I kciuki za inne wizyty i glukoze Ojoanna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
kolejny Bebetto na wątku, super ![]() My wczoraj zamówiliśmy łóżeczko w końcu, jak dojdzie to wtedy materac zamawiamy i zostanie jedynie wózek i fotelik Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
i pieluszki bambusowe? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Lelowa, bardzo ładny kocyk
Pretty , kciuki za USG. Czekamy na informacje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Prettygirl kciuki za usg!
Zamawialam z allegro od dwoch sprzedawcow: JustineX i flaming24. |
|
|
|
|
#204 |
|
Wtajemniczenie
|
Parapet, sadze, że do mojego ten kombinezon z hm nie przemówił wlasnie dlatego, ze ma nóżki razem. Jak poszuka innego to mu wybaczę
![]() Asiula, nie wiem czy tak z godziny na godzinę pozwolą przyjechać. Pewnie zalezy od szpitala i obłożenia na daną chwile. Lelowa, śliczny ten kocyk ![]() Kiwi, jak córcia? Lepiej cos? Pretty, kciuki zaciśnięte. Przynoś nam same dobre wiesci ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😊
Laski załatwiajcie dziś sprawy żeby jutro odpoczywać bo podobno fatalny dzien się szykuje: ciśnienie mega niskie, opady deszczu lub śniegu w całej Polsce a na południu wiatrzysko dodatkowo. ☹ Weźcie nie mówcie że to końcówka.... bo ja tak przywyklam już do tego brzucha. Kiedyś zastanawialam się jak ja będę chodzić z takim brzuchem a teraz myślę jak to dziwnie będzie bez niego i bez tych kopow i szuran 😉 Pretty_ mocne kciuki za was ☺ czekamy Ilsa ale dobry ten Twój mężczyzna. Super że tak dba 😊 Mój M. to jest taki pieronski śpioch że ja nie wiem jak to będzie jak już mały się urodzi. Czacie że jeszcze śpi a godz temu mówił że już wstaje. Kiedyś mu po prostu do du.py nakopie za to. 😤 furii dostaję przez to jego spanie, a jak zwracam uwagę to jak grochem o ścianę. Dziś piekę chleb i szybki obiad z wczoraj do uzupełnienia i koniec. Mucha w nosie mi zagościła, coś tak czuje 😤 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Jolinko to fatalnie, przy takiej pogodzie napewno samopoczucie bedzie fatalne :/
Moj tez jest spioch i ma sen jak kamien
|
|
|
|
|
#207 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolinko, piątkę przybić moge. Mój to jak juz zaśnie to w nocy nic go nie obudzi. Dzis sie mnie pytał co taka ledwo przytomna wstaje, bo przeciez w nocy to chyba sie z łóżka nie ruszałam. Rece mi opadły i juz nie miałam ochoty tłumaczyć, ze prawie na kanapie wylądowałam, bo po 1 mojej wizycie w łazience on zajął całe łóżko
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ooo, zostawiło mi cytaty sprzed śmierci wizażu
Cytat:
Cytat:
No ale masz rację bo w najgorszej opcji się czeka 6 tygodni :x My na szczęście czekaliśmy ok. 2Myślę że parę razy Cię zleją i każą zadzwonić za 15 minut I że warto zwiedzić porodówkę, mieć plan gdzie podjechać, gdzie parkomat, gdzie przyjmują do porodu
|
||
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie jem śniadanko
pewnie koło 15 zacznę odswiezac wyniki ![]() Mój tz tez taki śpioch, przestawia budzik kilka razy i strasznie mnie tym denerwuje nie może wstać od razu tylko co 10 min wyłącza i potem zdziwiony, że tyle spi i się nie wysypia.. Zbieram się po śniadaniu do sklepu i na pocztę, ciekawe czy kupię wszystko co sobie wymyśliłam
|
|
|
#210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie tylko gdzie to wejście właściwe interesuje bo tak to szpital i okolice znam z niejednej wizyty ![]() Zadzwonie zeby miec czyste sumienie. Bedzie mój sie pytał to bede miała dowód, ze zadanie wykonane ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

)
Mam duzo kocykow ale ten tak mi sie spodobal, ze nie moglam nie kupic, tylko ta cena
Mam nadzieje, ze bedzie tak cudny jak na foto

Może od razu nakrywać tetrą i odczekiwać kilka sekund 

potem idę z powrotem do łóżka albo czekam chociaż z godzinkę żeby zjeść nocne śniadanie. Troszkę mi się podnosi ta hemoglobina, ale bez szału, mdłości dalej co jakiś czas łapią, a z wizytami w toalecie szkoda gadać.. 2-3 razy w tygodniu to max
zawsze jedna tabletka mniej dla żołądka i wątroby.
aż mi się odbija, napiłam się po kryjomu łyka wody 

ale wybraliśmy już wózek! Będzie to Bebetto Tito. Myślimy jeszcze nad fotelikiem, a że chcemy razem zamówić i trochę zbić z ceny więc i wózka nie wzięliśmy. No i ja myślę jeszcze nad kolorem tego Bebetto,dla męża wszystko jedno. 

Masakra. Wiedzialam, ze tak bedzie tylko nie spodziewalam sie, ze tym razem do zaparc dojda wymioty nudnosci i ogolne rozbicie i to zaledwie po 2 dniach stosowania.