![]() |
#181 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
To jest jakiś żart.. Mój mąż ma teraz 3 dni wolnego, a od wczoraj wieczorem zawalone zatoki. Urlopik i takie coś - serio?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Pies nie wie jakie bogactwo pije ![]()
![]() |
![]() |
#182 | |
Raczkowanie
|
Ja tez mam te mate, wlasnie sie na niej bawi maly. U gory jest do przyczepienia ptak z roznymi melodyjkami. Dokupilam tez takiego czerwonego liska z dzwoneczkami z Tiny Love. Wydaje mi sie, ze to ulubiona z zabawek poki co, bo wystarczy tracic i dzwoni (a dokupilam tylko zeby miec darmowa przesylke
![]() Cytat:
Za to moj maz przeszdl na wyzszy poziom rodzicowania. W nocy zmienil pieluche w czasie karmienia na moich kolanach :O Mlody sie nic nie zorientowal i od razu zasnal. Normalnie go nocne przewijanie bardzo rozbudza. Teraz pobudka, karmienie i zaraz idziemy robic poranna kupe na bujaczku ![]() ![]() Edytowane przez julanna Czas edycji: 2018-09-19 o 06:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
Co do Waszych rozważań na temat właściwości naszego mleka to ja raz wlalam 40 ml małej do wanienki mleka które zostało a już nie chciałam jej dawać
![]() Po kąpieli skórę miała taką delikatna, zeszło jej większość krosteczek co miała na buzi i szybciej zaczęła schodzić ciemieniucha ![]() Mimo wszystko wolę kąpać w krochmalu jak są jakieś problemy niż w mleku ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-09-19 o 07:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja idę z małą jutro na kontrolę ![]() Gosia, gdzie jesteś?? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mały ogólnie przylepka i gorsze dni coś ma od Nd . Nie płacze strasznie, ale odłożyć się nie chce dać. W nocy znowu wiecej na mnie spał niż sam, ale brzuszek go spina dalej pierdy i te sprawy. Ogólnie pediatra jeszcze tak do ukończenia 4 Mc mówiła, że trzeba przeczekać cierpliwie i będzie poprawa i po za delicolem i espumisanem nic więcej nie chce dawać, żeby się wykształciło samo. Ogólnie z delicolu i espumisan jak skończy 3 Mc powoli mamy zacząć też schodzić. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
U nas pobudka o 24.30 bo wieczorem bardzo mało zjadła. Budziłam ją do kąpieli po południowej drzemce i zaraz po niej od razu poszła spać. Potem pobudka przed 4 rano i zebrało się młodej na zabawy, usnęła po 5. Teraz już nie śpi od 30 minut gadając w łóżeczku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasze noce nie są tragiczne, zazwyczaj jest jedzenie o północy, a potem śpi do 4.30 gdzieś.. Jak zaśnie około 5 to budzi się po 7 zazwyczaj.. A mnie się chce spać ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
U Nas spal od 21 do 24 a potem odłożylam go o 3 do 4 później o 5:50 do 6:30 i już rzadzi ze mną :-D trochę na mnie spał po przeżył się teraz się karmimy :-D Zazdroszczę snu powyżej 3 godzin ciągiem :-D
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Julanna my się jeszcze nie znamy. Witaj
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
U nas Młody spał od 21.30 do 4.30 zjadł i pospał do 8.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
U nas noc ok,usnęła ok 18 i wstała ok 7 rano,z przerwami na karmienie,ale to j ja ją budziłam na karmienie,jak się przebudziłam.Dzisiaj o 8 uspiłam ją w rożku,odłożyłam po 20min do wózka i śpi już godzinę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam to samo, ale tak twardo mnie mama karmiła przekonana ze to najlepsza dla mnie rzecz, że wylądowałam w szpitalu przez to w wieku 2 miesięcy.. Natomiast widać, że naszym dzieciom kp nie szkodzi ![]() ![]() Współczuje dziewczyny wypadania włosów ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() Ćwiczyliście dodatkowo? Pieluchowalaś małego? Bo my dajemy tylko częściej na brzuszek a tak to nic więcej... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- A noc super ![]() ![]() ![]() My za niedługo ruszamy na spacer i opalanie z książką w parku ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Emma, mi jeszcze nie zaczęły wypadać. Ale też nie zauważyłam żeby mi ich w ciąży przybyło.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
My na bioderka dopiero w poniedziałek
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja mała od karmienia o 8 śpi, szok normalnie ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
Hejho! Kropek zasnął podczas karmienia i wiem, ze jak go rusze to sie rozbudzi. Wiec poki mam szanse, to pisze z Wami
![]() Anima prosilas o pocieszenie w sprawie 4trymestru. No więc mój nie był kolkowy, ale ewidentnie latwiej sobie radzi z kupą, czasami nawet minki nie zrobi a slychac jak leci. Latwiej mu sie odbija, chociaż nadal jak lezy a mu sie nie odbije to zaczyna sie wiercic i kwekac. Są dłuższe przerwy w karmieniu- w dzien nawet zdarzają sie 3h. Jego samopoczucie jest zdecydowanie pogodniejsze, sam bawi sie na macie, gada, piszczy, pluje ![]() Ja ostatnio mało odciagam. Przez to, ze "nie musze" tego robić, to mi sie nie chce... Mata robi sie powoli za ciasna dla Kropka- chaczy raczkami o palaki... chyba jednak kupie mu taki palak drewniany- wtedy moze bedzie tez chetniej bawic sie na brzuchu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#202 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ovejita powiedzenia kciuki z a bioderka! Cytat:
Norka moze jakies przepisy kulinarne na bazie mleka 🤣 Cytat:
Ja tez mam ta matę z papuga co gra i śpiewa. Tesciowa kupiła i poki co to jest u nas przebuj. E bawi sie na niej sam czasami trzy razy w ciagu dnia po 30-40 minut. Wczoraj nie było drzemki ale mata az wrzała bo po raz pierwszy całe dwie te melodyjki przeleżał pod rząd a tam jedna chyba 30minut... bawił sie jak nigdy. Także mimo ze nigdy wczesniej nie kupiłabym jej sama to ciesze sie ze tesciowa sprezentowała bo E jest jak najbardziej zadowolony a i mi daje chwile dla siebie. Tez Dokupilam kilka innych zawieszek wydających dzwiek. Cytat:
MakaGosia??? Jest na sierpniowkach. Tez tam poszłam na chwile ale nie znam tam nikogo wiec Sue nie udzielam. Was znam lepiej ![]() Cytat:
Aśka ake waga ![]() Cytat:
Jesli chodzi o kp i mm znalazłam ostatnio cis takiego... 🤣 mam nadzieje ze mnie tutaj nie zlinczujecie ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1537343808.608426.jpg Tłumaczenie „Nie wierze ze mamy 2018 rok a nadal dyskutujemy co lepsze kp czy mm tak jakby miało to jakies znaczenie na koniec dnia... zwyczajnie karm swoje dziecko czym chcesz i żyj. I tak oni wszyscy kiedys beda jesc Haribo i McDonald’s. I tak , nawet twoje dziecko jarmuz pijąca Cyntio w spodniach od pilatesu.” |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
Hejo u nas noc nie zła pobudka o 2 i 5.20. Przeziębienie małemu odpuszcza powoli w nocy swobodnie oddycha i tylko kilka razy dziennie czyscimy nos katarkiem bo mały to uwielbia i tyle. Ja już też lepiej się czuje więc jak zwykle wybywamy lecimy na zakupy, do mojego taty na kawę, później do mojej babci a później wrócimy i małym zajmie się tatuś a ja się wezmę za porządki bo kilka dni nie sprzątane i wygląda jak w jakiejś spelunie..
Tak bardzo się cieszę że mam własne auto, bo mimo że teraz nie jezdze dużo to służy mi jako garaz, trzymam tam wózek i dzieki temu jesteśmy z bazancikiem mobilni. Czy ktoś jeszcze ma garaż w samochodzie? Czytałyście może 'Za zamkniętymi drzwiami' i 'Na skraju załamania'? Bo mają wysoką ocenę na lubimy czytać i się zastanawiam czy zamówić? Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytam właśnie ‚ za zamkniętymi drzwiami’ jestem w połowie i trochę irytuje mnie główna bohaterka ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Ja czytałam za zamkniętymi drzwiami, dobra! Ale to trzeba lubić takie kryminały. Ja uwielbiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czytałam- fajnie, szybko się czytało.- Za zamkniętymi drzwiami. Tej drugiej nie. Teraz czytam „ i jak tu nie podróżować z dzieckiem” Beaty Sadowskiej i już planuje nasze podróże. Choć narazie z moim maruda to niewyobrażalne ale chyba będzie lepiej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Co do włosów to mi wypadają, ale mnie to cieszy bo w ciąży mi strasznie narosły i nie podoba mi się taka czupryna. Tylko muszę odciąć, może dziś się uda, zaraz będę dzwonić do fryzjera. Tylko Tymek ma katar i boje się ze może być bardziej marudny niż zwykle, no ale trudno. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
Ovejita kciuki zaciśnięte !
Norka co za noc ! I zdrówka dla męża ! U nas spanie od 21:30 do 4, potem do 6:40 i gadanie zabawa do 8, spanie do 9:40 ![]() Pola wow u Ciebie tez noc marzenie. Moglaby Malwinka przespac do 7 hehe ![]() Karolinka swiete slowa, dobrze napisala ta babka. Nie uchronimy dzieci od frytek z maka... nie mam zamiaru nawet, są przecirz takie pyszne !!! ![]() Sandam ciesze sie że juz lepiej sie czujecie ![]() Ja zaraz lece do lidla ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak czytam Cię Kropko że teraz mały potrafi wytrzymać 3h to ja stwierdzam że nie mam na co narzekać od początku.. Moja zazwyczaj je co 3h, czasami co 2.5h.. Generalnie raz tylko miałam taki dzień że jadła co 1h i wydaje mi się że wtedy miałam ten kryzys laktacyjny ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() coś mi chustowanie nie idzie. Jakoś mała krzywo w niej siedzi ale próbuję dalej, więc mała w fotelik i do auta przesiąść się w czterokołowy bolid ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.