Mamy lipcowe 2018 cz. I - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-19, 05:30   #181
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I

To jest jakiś żart.. Mój mąż ma teraz 3 dni wolnego, a od wczoraj wieczorem zawalone zatoki. Urlopik i takie coś - serio?

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Moj pies poleca całym sercem haha

Pora karmienia? U mnie młoda się obudziła o 6.00 już mała czysty pampers pełny brzuszek i śpi. Pora na odłożyć i wracam do łóżka.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dokładnie Moja obudziła się po 6, już niedługo kończy. A zasnęła o 22 Co to się dzieje proszę państwa!

Pies nie wie jakie bogactwo pije

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 06:16   #182
julanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Sprawdza się? bardzo ładna
Ja tez mam te mate, wlasnie sie na niej bawi maly. U gory jest do przyczepienia ptak z roznymi melodyjkami. Dokupilam tez takiego czerwonego liska z dzwoneczkami z Tiny Love. Wydaje mi sie, ze to ulubiona z zabawek poki co, bo wystarczy tracic i dzwoni (a dokupilam tylko zeby miec darmowa przesylke )

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
O ile dzień był w miarę ok tak teraz była masakra :/ półtorej godziny usypia nią, gdzie normalnie po karmieniu o 20 już śpi :/

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
U mnie tak samo wczoraj, do poludnia usmiechy, zabawy i spokojne drzemki, a po poludniu masakra. Musialam przy suszarce karmic bo pil kilka sekund i w krzyk. No wszystko sie nie podobalo. Usypianie na noc 2 godziny nam zajelo i na nocnych pobudkach tez byl marudny.

Za to moj maz przeszdl na wyzszy poziom rodzicowania. W nocy zmienil pieluche w czasie karmienia na moich kolanach :O Mlody sie nic nie zorientowal i od razu zasnal. Normalnie go nocne przewijanie bardzo rozbudza.

Teraz pobudka, karmienie i zaraz idziemy robic poranna kupe na bujaczku Nie wiem czy to pozycja, czy bujanie, czy te pasy lekko uciskaja brzuch, ale codziennie rano dwie minuty na bujaczku i po sprawie

Edytowane przez julanna
Czas edycji: 2018-09-19 o 06:55
julanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 06:58   #183
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Mi włosy też lecą na potęgę - są wszędzie!
Dziś idziemy na kontrolę bioderek - trzymajcie kciuki żeby wyszło już wszystko dobrze, bo mocno się stresuje

Trzymamy kciuki

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 06:59   #184
Camelitos
Wtajemniczenie

Co do Waszych rozważań na temat właściwości naszego mleka to ja raz wlalam 40 ml małej do wanienki mleka które zostało a już nie chciałam jej dawać

Po kąpieli skórę miała taką delikatna, zeszło jej większość krosteczek co miała na buzi i szybciej zaczęła schodzić ciemieniucha

Mimo wszystko wolę kąpać w krochmalu jak są jakieś problemy niż w mleku bo tak jam piszecie trochę szkoda tego mleka

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-09-19 o 07:01
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 07:00   #185
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Leżę, kwiczę i nie wierzę w to co czytam Ja wypiłam kilka razy przy nawale, czasem też wylewałam czego bardzo żałuję Jeśli chodzi o włosy, to mi od kilku lat lecą na potęgę, w ciągu może trochę mniej i tak uratuje się do tej pory - w sensie nie wypadają bardziej niż zawsze Chyba zacznę odciągać dla celów zdrowotnych Jestem mega ciekawa efektu na buzi, można wymieszać z inną maską albo posmarować cienką warstwą na noc i rano zmyć, ale kuracja wewnętrzna zawsze będzie lepsza. Zaintrygowałyście mnie
No to trzeba popróbować może będę efekty a składniki za free

Stary 2018-09-19, 07:00   #186
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!
Dziś idziemy na kontrolę bioderek - trzymajcie kciuki żeby wyszło już wszystko dobrze, bo mocno się stresuje

Kciuki!

Ja idę z małą jutro na kontrolę

Gosia, gdzie jesteś??

Stary 2018-09-19, 07:03   #187
aaska92
Zadomowienie

Hej byliśmy wczoraj u pediatry, mały ma wrażliwa skórę i skłonności do podrażnień. Póki co wystarczy linomag do smarowania kupić na sikusia i okolice jeszcze nie trzeba sterydowych maści. Ma też wąski i długi napletek więc mamy mu odciagac delikatnie, żeby uniknąć chirurgicznego zabiegi później. Po za tym gazy i kupa raz na 4 dni jest w normie, nie ma zatwardzen tylko jeszcze nie potrafi rozluźnić i mięśnie używać dobrze do jej robienia. Skazy białkowej nie ma więc mleko krowie mogę pić nie odstawiac nic. Waży już ok. 5550 więc ładnie przybiera. Dziś jedzxze mamy bioderka popołudniu.
Mały ogólnie przylepka i gorsze dni coś ma od Nd . Nie płacze strasznie, ale odłożyć się nie chce dać. W nocy znowu wiecej na mnie spał niż sam, ale brzuszek go spina dalej pierdy i te sprawy.
Ogólnie pediatra jeszcze tak do ukończenia 4 Mc mówiła, że trzeba przeczekać cierpliwie i będzie poprawa i po za delicolem i espumisanem nic więcej nie chce dawać, żeby się wykształciło samo. Ogólnie z delicolu i espumisan jak skończy 3 Mc powoli mamy zacząć też schodzić. także dużo cierpliwości jeszxzs muszę mieć.

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 07:04   #188
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

U nas pobudka o 24.30 bo wieczorem bardzo mało zjadła. Budziłam ją do kąpieli po południowej drzemce i zaraz po niej od razu poszła spać. Potem pobudka przed 4 rano i zebrało się młodej na zabawy, usnęła po 5. Teraz już nie śpi od 30 minut gadając w łóżeczku.

Stary 2018-09-19, 07:07   #189
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
U nas pobudka o 24.30 bo wieczorem bardzo mało zjadła. Budziłam ją do kąpieli po południowej drzemce i zaraz po niej od razu poszła spać. Potem pobudka przed 4 rano i zebrało się młodej na zabawy, usnęła po 5. Teraz już nie śpi od 30 minut gadając w łóżeczku.

Moja jak śpi przed kąpiela to potem po kąpieli za choinke nie da się jej uśpić :/

Nasze noce nie są tragiczne, zazwyczaj jest jedzenie o północy, a potem śpi do 4.30 gdzieś.. Jak zaśnie około 5 to budzi się po 7 zazwyczaj.. A mnie się chce spać

Stary 2018-09-19, 07:09   #190
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Moja jak śpi przed kąpiela to potem po kąpieli za choinke nie da się jej uśpić :/

Nasze noce nie są tragiczne, zazwyczaj jest jedzenie o północy, a potem śpi do 4.30 gdzieś.. Jak zaśnie około 5 to budzi się po 7 zazwyczaj.. A mnie się chce spać

Ja też jakaś śpiąca jestem ale młoda tak gada i do tego muzyka z karuzelki że ni huhu nie usnę

Stary 2018-09-19, 07:30   #191
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Ja też jakaś śpiąca jestem ale młoda tak gada i do tego muzyka z karuzelki że ni huhu nie usnę

Ale Twoja gada i nie płacze a moja by płakała ale po jedzeniu śpi więc ja też skorzystam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-19, 07:32   #192
aaska92
Zadomowienie

U Nas spal od 21 do 24 a potem odłożylam go o 3 do 4 później o 5:50 do 6:30 i już rzadzi ze mną :-D trochę na mnie spał po przeżył się teraz się karmimy :-D Zazdroszczę snu powyżej 3 godzin ciągiem :-D

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 07:36   #193
pozytywnaj
Zadomowienie

Julanna my się jeszcze nie znamy. Witaj

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 07:46   #194
julanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Julanna my się jeszcze nie znamy. Witaj

Cześć!

Stary 2018-09-19, 08:02   #195
pozytywnaj
Zadomowienie

U nas Młody spał od 21.30 do 4.30 zjadł i pospał do 8.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-19, 08:04   #196
pola25
Zakorzenienie

U nas noc ok,usnęła ok 18 i wstała ok 7 rano,z przerwami na karmienie,ale to j ja ją budziłam na karmienie,jak się przebudziłam.Dzisiaj o 8 uspiłam ją w rożku,odłożyłam po 20min do wózka i śpi już godzinę.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 08:28   #197
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja byłam dwa razy karmione mlekiem innej kobiety. Bo byłam wczesniakiem, a po mleku mamy zaczął mi się wzdymac brzuch do dużych rozmiarów, chcieli sprawdzić czy po innym też. Okazało się, że równiez i nie toleruje mleka kobiecego.

Ja miałam to samo, ale tak twardo mnie mama karmiła przekonana ze to najlepsza dla mnie rzecz, że wylądowałam w szpitalu przez to w wieku 2 miesięcy..
Natomiast widać, że naszym dzieciom kp nie szkodzi

Współczuje dziewczyny wypadania włosów wiem co to znaczy i tylko czekam aż mnie to po ciąży spotka. Na razie odpukać jest ok jest jeszcze poza mną mama lipcowa, której nie zaczęły wypadać włosy?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Dzień dobry!

nas też to czeka
Ćwiczyliście dodatkowo? Pieluchowalaś małego? Bo my dajemy tylko częściej na brzuszek a tak to nic więcej...

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

A noc super padł o 19, potem pobudka o 2 i następna dopiero o 9 rano aż się przestraszyłam, że tak długo śpi. Ciekawe czy w dzień będzie dużo spać czy jak
My za niedługo ruszamy na spacer i opalanie z książką w parku obiad rozmrazam, więc gotowania na dziś odpada

emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 08:31   #198
julanna
Raczkowanie

Emma, mi jeszcze nie zaczęły wypadać. Ale też nie zauważyłam żeby mi ich w ciąży przybyło.

Stary 2018-09-19, 08:32   #199
pozytywnaj
Zadomowienie

My na bioderka dopiero w poniedziałek za późno nas zapisałam. Mi zaczynają wypadać, ale mama ginekolog mówiła, że to normalne. I nie ma na to rady jak przeczekać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-19, 09:01   #200
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam to samo, ale tak twardo mnie mama karmiła przekonana ze to najlepsza dla mnie rzecz, że wylądowałam w szpitalu przez to w wieku 2 miesięcy..

Współczuje dziewczyny wypadania włosów wiem co to znaczy i tylko czekam aż mnie to po ciąży spotka. Na razie odpukać jest ok jest jeszcze poza mną mama lipcowa, której nie zaczęły wypadać włosy?

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

nas też to czeka
Ćwiczyliście dodatkowo? Pieluchowalaś małego? Bo my dajemy tylko częściej na brzuszek a tak to nic więcej...

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

A noc super padł o 19, potem pobudka o 2 i następna dopiero o 9 rano aż się przestraszyłam, że tak długo śpi. Ciekawe czy w dzień będzie dużo spać czy jak
My za niedługo ruszamy na spacer i opalanie z książką w parku obiad rozmrazam, więc gotowania na dziś odpada

Mnie też nie wypadają włosy

Moja mała od karmienia o 8 śpi, szok normalnie

Stary 2018-09-19, 09:02   #201
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Hejho! Kropek zasnął podczas karmienia i wiem, ze jak go rusze to sie rozbudzi. Wiec poki mam szanse, to pisze z Wami
Anima prosilas o pocieszenie w sprawie 4trymestru. No więc mój nie był kolkowy, ale ewidentnie latwiej sobie radzi z kupą, czasami nawet minki nie zrobi a slychac jak leci. Latwiej mu sie odbija, chociaż nadal jak lezy a mu sie nie odbije to zaczyna sie wiercic i kwekac. Są dłuższe przerwy w karmieniu- w dzien nawet zdarzają sie 3h. Jego samopoczucie jest zdecydowanie pogodniejsze, sam bawi sie na macie, gada, piszczy, pluje więc bolączki 4trymestru zazegnane. Teraz witamy okres ząbkowania... wczoraj byl strasznie maarudny, pchal te piastki do buzi, jedyną ulge przynosilo mu jezdzenie po dziaslach gryzakiem- aż go to bawilo w pewnym momencie.

Ja ostatnio mało odciagam. Przez to, ze "nie musze" tego robić, to mi sie nie chce...

Mata robi sie powoli za ciasna dla Kropka- chaczy raczkami o palaki... chyba jednak kupie mu taki palak drewniany- wtedy moze bedzie tez chetniej bawic sie na brzuchu...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 09:04   #202
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

Ovejita powiedzenia kciuki z a bioderka!

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Leżę, kwiczę i nie wierzę w to co czytam Ja wypiłam kilka razy przy nawale, czasem też wylewałam czego bardzo żałuję Jeśli chodzi o włosy, to mi od kilku lat lecą na potęgę, w ciągu może trochę mniej i tak uratuje się do tej pory - w sensie nie wypadają bardziej niż zawsze Chyba zacznę odciągać dla celów zdrowotnych Jestem mega ciekawa efektu na buzi, można wymieszać z inną maską albo posmarować cienką warstwą na noc i rano zmyć, ale kuracja wewnętrzna zawsze będzie lepsza. Zaintrygowałyście mnie

Norka moze jakies przepisy kulinarne na bazie mleka 🤣

Cytat:
Napisane przez julanna Pokaż wiadomość
Ja tez mam te mate, wlasnie sie na niej bawi maly. U gory jest do przyczepienia ptak z roznymi melodyjkami. Dokupilam tez takiego czerwonego liska z dzwoneczkami z Tiny Love. Wydaje mi sie, ze to ulubiona z zabawek poki co, bo wystarczy tracic i dzwoni (a dokupilam tylko zeby miec darmowa przesylke )

U mnie tak samo wczoraj, do poludnia usmiechy, zabawy i spokojne drzemki, a po poludniu masakra. Musialam przy suszarce karmic bo pil kilka sekund i w krzyk. No wszystko sie nie podobalo. Usypianie na noc 2 godziny nam zajelo i na nocnych pobudkach tez byl marudny.

Za to moj maz przeszdl na wyzszy poziom rodzicowania. W nocy zmienil pieluche w czasie karmienia na moich kolanach :O Mlody sie nic nie zorientowal i od razu zasnal. Normalnie go nocne przewijanie bardzo rozbudza.

Teraz pobudka, karmienie i zaraz idziemy robic poranna kupe na bujaczku Nie wiem czy to pozycja, czy bujanie, czy te pasy lekko uciskaja brzuch, ale codziennie rano dwie minuty na bujaczku i po sprawie

Ja tez mam ta matę z papuga co gra i śpiewa. Tesciowa kupiła i poki co to jest u nas przebuj. E bawi sie na niej sam czasami trzy razy w ciagu dnia po 30-40 minut. Wczoraj nie było drzemki ale mata az wrzała bo po raz pierwszy całe dwie te melodyjki przeleżał pod rząd a tam jedna chyba 30minut... bawił sie jak nigdy. Także mimo ze nigdy wczesniej nie kupiłabym jej sama to ciesze sie ze tesciowa sprezentowała bo E jest jak najbardziej zadowolony a i mi daje chwile dla siebie. Tez Dokupilam kilka innych zawieszek wydających dzwiek.

Cytat:
Kciuki!

Ja idę z małą jutro na kontrolę

Gosia, gdzie jesteś??

MakaGosia??? Jest na sierpniowkach. Tez tam poszłam na chwile ale nie znam tam nikogo wiec Sue nie udzielam. Was znam lepiej .

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Hej byliśmy wczoraj u pediatry, mały ma wrażliwa skórę i skłonności do podrażnień. Póki co wystarczy linomag do smarowania kupić na sikusia i okolice jeszcze nie trzeba sterydowych maści. Ma też wąski i długi napletek więc mamy mu odciagac delikatnie, żeby uniknąć chirurgicznego zabiegi później. Po za tym gazy i kupa raz na 4 dni jest w normie, nie ma zatwardzen tylko jeszcze nie potrafi rozluźnić i mięśnie używać dobrze do jej robienia. Skazy białkowej nie ma więc mleko krowie mogę pić nie odstawiac nic. Waży już ok. 5550 więc ładnie przybiera. Dziś jedzxze mamy bioderka popołudniu.
Mały ogólnie przylepka i gorsze dni coś ma od Nd . Nie płacze strasznie, ale odłożyć się nie chce dać. W nocy znowu wiecej na mnie spał niż sam, ale brzuszek go spina dalej pierdy i te sprawy.
Ogólnie pediatra jeszcze tak do ukończenia 4 Mc mówiła, że trzeba przeczekać cierpliwie i będzie poprawa i po za delicolem i espumisanem nic więcej nie chce dawać, żeby się wykształciło samo. Ogólnie z delicolu i espumisan jak skończy 3 Mc powoli mamy zacząć też schodzić. także dużo cierpliwości jeszxzs muszę mieć.

Aśka ake waga . Dobrze ze to nie uczulenie na mleko!

Cytat:

nas też to czeka

Jesli chodzi o kp i mm znalazłam ostatnio cis takiego... 🤣 mam nadzieje ze mnie tutaj nie zlinczujecie ale to tak z przymrużeniem oka...

ImageUploadedByWizaz Forum1537343808.608426.jpg

Tłumaczenie
„Nie wierze ze mamy 2018 rok a nadal dyskutujemy co lepsze kp czy mm tak jakby miało to jakies znaczenie na koniec dnia... zwyczajnie karm swoje dziecko czym chcesz i żyj. I tak oni wszyscy kiedys beda jesc Haribo i McDonald’s. I tak , nawet twoje dziecko jarmuz pijąca Cyntio w spodniach od pilatesu.”
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 09:12   #203
julanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

Jesli chodzi o kp i mm znalazłam ostatnio cis takiego... 🤣 mam nadzieje ze mnie tutaj nie zlinczujecie ale to tak z przymrużeniem oka...

Załącznik 7639284

Tłumaczenie
„Nie wierze ze mamy 2018 rok a nadal dyskutujemy co lepsze kp czy mm tak jakby miało to jakies znaczenie na koniec dnia... zwyczajnie karm swoje dziecko czym chcesz i żyj. I tak oni wszyscy kiedys beda jesc Haribo i McDonald’s. I tak , nawet twoje dziecko jarmuz pijąca Cyntio w spodniach od pilatesu.”
Haha, nie no przecież będą jadły frytki z jabłek i pizzę z kalafiora i bawily ludzikami z szyszek i błota.

Stary 2018-09-19, 09:27   #204
Sandam13
Rozeznanie

Hejo u nas noc nie zła pobudka o 2 i 5.20. Przeziębienie małemu odpuszcza powoli w nocy swobodnie oddycha i tylko kilka razy dziennie czyscimy nos katarkiem bo mały to uwielbia i tyle. Ja już też lepiej się czuje więc jak zwykle wybywamy lecimy na zakupy, do mojego taty na kawę, później do mojej babci a później wrócimy i małym zajmie się tatuś a ja się wezmę za porządki bo kilka dni nie sprzątane i wygląda jak w jakiejś spelunie..
Tak bardzo się cieszę że mam własne auto, bo mimo że teraz nie jezdze dużo to służy mi jako garaz, trzymam tam wózek i dzieki temu jesteśmy z bazancikiem mobilni. Czy ktoś jeszcze ma garaż w samochodzie?
Czytałyście może 'Za zamkniętymi drzwiami' i 'Na skraju załamania'? Bo mają wysoką ocenę na lubimy czytać i się zastanawiam czy zamówić?

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 09:35   #205
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Hejo u nas noc nie zła pobudka o 2 i 5.20. Przeziębienie małemu odpuszcza powoli w nocy swobodnie oddycha i tylko kilka razy dziennie czyscimy nos katarkiem bo mały to uwielbia i tyle. Ja już też lepiej się czuje więc jak zwykle wybywamy lecimy na zakupy, do mojego taty na kawę, później do mojej babci a później wrócimy i małym zajmie się tatuś a ja się wezmę za porządki bo kilka dni nie sprzątane i wygląda jak w jakiejś spelunie..
Tak bardzo się cieszę że mam własne auto, bo mimo że teraz nie jezdze dużo to służy mi jako garaz, trzymam tam wózek i dzieki temu jesteśmy z bazancikiem mobilni. Czy ktoś jeszcze ma garaż w samochodzie?
Czytałyście może 'Za zamkniętymi drzwiami' i 'Na skraju załamania'? Bo mają wysoką ocenę na lubimy czytać i się zastanawiam czy zamówić?

Czytam właśnie ‚ za zamkniętymi drzwiami’ jestem w połowie i trochę irytuje mnie główna bohaterka mocno trzyma w napięciu, ale i denerwuje mnie ta powieść

emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 09:39   #206
KarolinaK
Zakorzenienie

Ja czytałam za zamkniętymi drzwiami, dobra! Ale to trzeba lubić takie kryminały. Ja uwielbiam.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 09:45   #207
aniama6
Zadomowienie

Cytat:

Ja czytałam- fajnie, szybko się czytało.- Za zamkniętymi drzwiami. Tej drugiej nie. Teraz czytam „ i jak tu nie podróżować z dzieckiem” Beaty Sadowskiej i już planuje nasze podróże. Choć narazie z moim maruda to niewyobrażalne ale chyba będzie lepiej.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Co do włosów to mi wypadają, ale mnie to cieszy bo w ciąży mi strasznie narosły i nie podoba mi się taka czupryna. Tylko muszę odciąć, może dziś się uda, zaraz będę dzwonić do fryzjera. Tylko Tymek ma katar i boje się ze może być bardziej marudny niż zwykle, no ale trudno.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 09:46   #208
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ovejita kciuki zaciśnięte !
Norka co za noc ! I zdrówka dla męża !
U nas spanie od 21:30 do 4, potem do 6:40 i gadanie zabawa do 8, spanie do 9:40 potem chwila zabawy i teraz jemy.
Pola wow u Ciebie tez noc marzenie. Moglaby Malwinka przespac do 7 hehe
Karolinka swiete slowa, dobrze napisala ta babka. Nie uchronimy dzieci od frytek z maka... nie mam zamiaru nawet, są przecirz takie pyszne !!!
Sandam ciesze sie że juz lepiej sie czujecie i ksiazki ktore napisalas są ekstra, ja nie moglam sie oderwać ! Nie jest to literstura wysokich lotów, ale napisane bardzo dobrze i tematy intrygujące mocno !
Ja zaraz lece do lidla

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-19, 09:56   #209
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ovejita kciuki zaciśnięte !
Norka co za noc ! I zdrówka dla męża !
U nas spanie od 21:30 do 4, potem do 6:40 i gadanie zabawa do 8, spanie do 9:40 potem chwila zabawy i teraz jemy.
Pola wow u Ciebie tez noc marzenie. Moglaby Malwinka przespac do 7 hehe
Karolinka swiete slowa, dobrze napisala ta babka. Nie uchronimy dzieci od frytek z maka... nie mam zamiaru nawet, są przecirz takie pyszne !!!
Sandam ciesze sie że juz lepiej sie czujecie i ksiazki ktore napisalas są ekstra, ja nie moglam sie oderwać ! Nie jest to literstura wysokich lotów, ale napisane bardzo dobrze i tematy intrygujące mocno !
Ja zaraz lece do lidla

Kiedy to moje dziecko pospi od 21.30 do 4..

Tak czytam Cię Kropko że teraz mały potrafi wytrzymać 3h to ja stwierdzam że nie mam na co narzekać od początku.. Moja zazwyczaj je co 3h, czasami co 2.5h.. Generalnie raz tylko miałam taki dzień że jadła co 1h i wydaje mi się że wtedy miałam ten kryzys laktacyjny

Stary 2018-09-19, 09:56   #210
zgrusia
Raczkowanie

Cytat:

Też mam taki garaż
coś mi chustowanie nie idzie. Jakoś mała krzywo w niej siedzi ale próbuję dalej, więc mała w fotelik i do auta przesiąść się w czterokołowy bolid

zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości