![]() |
#181 |
Attention Seeker
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XLI
Dziewczyny, za chwilę otwierają knajpy i fryzjerów, znowu wszystko powoli będzie wracać do normy. To będzie nasz czas
![]() Za każdym razem, kiedy myślę, że nic mnie już na Tinderze nie zdziwi, pojawia się kolejny profil po którym zbieram szczękę z podłogi. Dzisiaj facet całujący się na amatorskim zdjęciu z jakąś laską i dopisek: "to nie moja żona, tylko pierwsze kroki w modelingu. Uważam, że zdjęcie jest słodkie" ![]() Edytowane przez kasztanova Czas edycji: 2020-05-13 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- [1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87846707]To poplaczmy razem. ![]() Mam pms i po prostu masakra. Wróciłam właśnie ze spotkania. Wszystko mu powiedziałam. No nic z tego nie będzie. Smutno mi dziś, tak po prostu. Dziś 3 rocznica zostania singielka ![]() ![]() ![]() Kurdee, takie momenty mimo wszystko są bolesne ![]() ![]() U mnie minął 3 miesiąc od rozstania, a nadal ciężko. Nie wiem jak długo jeszcze będę się zadręczać swoją beznadziejnością ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Pandorka, a on coś powiedział odnośnie tego, czemu wyskoczył z tamtym tekstem?
Przykro mi. Przytulam Ciebie i wszystkie, które dzisiaj ronią łzy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Odpowiedział w najgorszym możliwym sposób... Że on w sumie nie wiem dlaczego to mi powiedział ![]() Pocisnelam z tematem dalej, powiedzialam wszystko co myślę i że to są rzeczy fundamentalne i się w nich różnimy. Rozmowa dobrze się rozkręciła, to facet z potencjałem, jak już przerobi to co w nim nie do końca działa. Szkoda bo to fajny facet - kupił mi dziś moja ulubiona czekoladę, nad Wisłą zbieraliśmy kwiatki na bukiet dla mnie, mówi że jestem piękna i mam świetny charakter. Ale nie mogę oszukiwać jego, a tym bardziej siebie. Trzymajcie kciuki za mój Gdańsk. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
little hungry lady
|
Trzymam kciuki Dziewczyny za lepsze samopoczucie u każdej na dzień jutrzejszy
![]()
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87847004]Dzięki
![]() Odpowiedział w najgorszym możliwym sposób... Że on w sumie nie wiem dlaczego to mi powiedział ![]() Pocisnelam z tematem dalej, powiedzialam wszystko co myślę i że to są rzeczy fundamentalne i się w nich różnimy. Rozmowa dobrze się rozkręciła, to facet z potencjałem, jak już przerobi to co w nim nie do końca działa. Szkoda bo to fajny facet - kupił mi dziś moja ulubiona czekoladę, nad Wisłą zbieraliśmy kwiatki na bukiet dla mnie, mówi że jestem piękna i mam świetny charakter. Ale nie mogę oszukiwać jego, a tym bardziej siebie. Trzymajcie kciuki za mój Gdańsk. ![]() Trzymam kciuki, trzymam ![]() ![]() A co do niego, to po prostu nie rozumiem - tu się tak stara, zabiega, a nagle wyskakuje z tym tematem byłej. Bez sensu. ![]() Będziesz się z nim jeszcze spotykać czy to koniec kontaktu? Jak dzisiaj nastrój? Cytat:
![]() Edytowane przez Milagros_90 Czas edycji: 2020-05-14 o 07:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() No on jest po niedojrzały pod pewnymi względami. Nie widzi że to co on mówi może być przez kogoś odebrane jako coś negatywnego. Starać się stara to fakt. Mnie fakt jego gadania o byłej nie zranił, bo nic do niego nie czuje. Ale gdybym czuła to na pewno byłoby mi przykro że kolejny raz ktoś mnie traktuje jak plaster :p miałam intuicję żeby się przed nim za bardzo nie otwierać. No on mimo wszystko chce się spotykać "na jakiś spacer czy coś" ![]() ![]() Dla mnie spoko ale napisałam mu żeby się zastanowił czy się będzie dobrze z tym czuł. Podobało mi się że na mój wywód nie odwaracal kota ogonem, tylko mi nawet podziękował ![]() Eh dziś mam stresująca rozmowe w pracy z kadrową dotycząca wypłaty ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- I powiedział, że "ale chyba aż tak mocno nie zawaliłem tym tekstem...?". No starał się mnie zmiękczyć, ale wiedziałam, że to bez sensu. Jakoś mi lżej mimo wszystko. Ale przyjemne to to nie było. Poryczałam się przed snem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
Pandora, podjęłaś dobrą decyzję, brawo!
![]() W ogóle ten mój tinderowiec, z którym się spotkałam bardzo się rozkręcił ![]() A ten który się mną tak zachwycał, wczoraj napisał do mnie jak mija ni dzień, to odpisałam mu, a on wyswietlil i do dziś nie odpisał XD wkurza mnie takie cos Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87847778]Uuu fajnie! Trzymam kciuki żeby rozwijało się po twojej myśli!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Pandora, trochę nie czaję tego chłopaka. Randkowicz Patisi przynajmniej wiedział, czego chce. Zdecydowanie wolę takie przypadki, niż takie "nie wiem czemu coś mówię"
![]() Posiada któraś z Was własnościowe mieszkanie? Dążycie do kupna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie znoszę jak dorosły facet mówi, że właściwie sam nie wie dlaczego tak postąpił i wszelkie inne bzdury - typu: tak bardzo chciałem, ale jakaś siła z zewnątrz powodowała... sam tego nie rozumiem, nigdy wcześniej tak nie było ![]() A mieszkanie - tak, mam własnościowe. Ale to chyba trudny temat tak ogólnie, bo rozumiem, że większości nie stać, a z drugiej strony biorąc pod uwagę koszty najmu (zależy jeszcze gdzie), ale też łatwo nie jest. Dlaczego pytasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
Ja nie mam mieszkania, jestem jeszcze dość młoda, bałabym się w takim wieku zadłużać się już(23). Ale powoli chce odkładać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
Te historie dziewczyn są takie przykre naprawdę. Coś jakby disappointed but not surprised. Chyba mamy mało szczęście i będziemy jeszcze musiały przeżyć trochę tych rozczarowan
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na razie uważam, że stać mnie na wynajem, na własnościowe nie bardzo. Nie zarabiam dużo, musiałabym się ostro nakombinować. Ale czuję presję, że 30 lat to już się powinno mieć swoje, że to zabezpieczenie itd. Z jednej strony fakt, zawsze uważałam za oczywistość, że "kiedyś będę miała swoje mieszkanie". No ale życie jakoś tak to zweryfikowało. Chciałam mieć swoje mieszkanie razem z facetem, założyć rodzinę, wychowywać dzieci. Ale tak mogłam zakładać kilka lat temu, teraz się pozmieniało i fajnie by było mieć obrany plan - czuję się pod tym względem mieszkaniowym trochę zagubiona. Ponadto chciałabym kupić sobie auto, a to też obniży zdolność kredytową. Wkurzam się trochę na siebie, że nie potrafię tego rozsądnie poukładać i że jeszcze się przejmuję tą presją, o której wspomniałam. Chcę dla siebie jak najlepiej. Muszę to życie ogarnąć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Plus ja strasznie boję się wizji samotnego brania kredytu na mieszkanie. Zresztą przy obecnych cenach, nie byłoby mnie raczej stać na coś 'rozsądnego' metrażowo. I to mnie strasznie dołuję, czuję się niestety jak nieudacznik. ![]()
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
no niestety dziewczyny, ja też tak to sobie wyobrażałam, że jak na własne to tylko z drugim człowiekiem. I wydawało mi się, że mam tego człowieka, szczęście w nieszczęściu, że miałam o tyle komfortową sytuację, że miałam środki na kupno mieszkania za gotówkę, może nie było największe na świecie itd., ale cieszyłam się.
Teraz jest trochę jak jakieś mauzoleum, bo mimo, że mieszkanie jest moje, to wiele rzeczy robiliśmy tam razem i większość ma swoją historię, różne rozwiązania były dobierane pod kątem jego pracy, żeby było mu u mnie komfortowo. Pod koniec związku pojawiały się nawet plany kupna większego dwupoziomowego mieszkania, bądź domu, tak, żeby mógł jeszcze na dole stworzyć swój gabinet lekarski, żeby nie wynajmować powierzchni, a jak się okazało w tym samym czasie każdego jego słowo było już kłamstwem. Ale odchodząc od tego, rozumiem Was. I to akurat u mnie chyba niezależne od wieku, zawsze miałam taką potrzebę, żeby mieć coś swojego. Tak, czy inaczej wierzę, że dla każdej z nas będzie jeszcze "ten" czas, żeby móc jeszcze wspólnie stworzyć coś swojego, nawet jeśli przyjdzie czekać na to kilka lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Konto usunięte
|
Ja oczywiscie nie mam własnego mieszkania. Ani odziedziczonej działki lub rodziców, którzy dadzą na wkład własny
![]() Dziewczyny nie powatrzajcie jak mantra, ze 30 to jakaś granica po której już tylko smutne szare zycie, błagam! Chciałabym kupić sobie jakieś małe mieszkanie, własnie sama, a nie z kims. Ja nie musze mieć 70mkw, ani mieszkac na nowym osiedlu. Z tego co patrzyłam, to naprawde da sie cos sensownego znaleźć (nie w warszawie czy innym krakowie of kors), ale takich miast i tak nie biorę pod uwagę (zeby zwiazac sie z nimi na stałe). Ale to tylko marzenia, musze najpierw ustabilizowac sobie sytuacje z pracą itp ![]() Milagros - masz wklad wlasny + zdolność kredytową? Jesli tak, to nie wahałabym sie tylko kupowała (oczywiscie nie teraz i natychmiast, wiesz o co chodzi). Samochód tez z czasem ogarniesz, z tego co mowilas, to nie jest on niezbędny. ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- A co do porównań sytuacji u mnie i u Patisi to srednio trafione ![]() To gadanie o byłej to inna kategoria ![]() Ja tez oczywiscie nie lubię, gdy ktos cos gada i nawet sie nie zastanowi jak to brzmi. I tu duży minus. On mimo to miał raczej dobre intencje wobec mnie. Naprawdę świetnie wczoraj to wszystko przyjął, aż byłam w szoku, ze tak sie da... wiecie bez złości, odbijania piłeczki, złośliwości czy szantażu emocjonalnego ![]() Aż mi dziwnie, bo dzisiaj jeszcze nie rozmawialiśmy, a tak to całe dnie pisania ![]() ![]() ![]() On chce sie dalej spotykac, moze za jakis czas faktycznie bedzie to mozliwe ![]() Jutro ide na spacer z panem z tindera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Ja marzę o własnym mieszkaniu i to jest mój cel. Zaczynam odkładać na wkład własny bo zdolność kredytową będę mieć. Z końcem roku dostanę też umowę na czas nieokreślony.
Fajnie byłoby z kimś, ale chcę polegać tylko na sobie... Dobrze się czuję...zastanawiam się czy założyć znów Tindera? Po prostu z tym nie wyszło, ale to nic nie zmienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez patisia123 Czas edycji: 2020-05-14 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój ex też jak sie poznaliśmy kupował swoje mieszkanie, ale dość daleko (a też jestem bez auta). Więc nie śpieszyło mi się do zamieszkania razem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Pandora, czyli przypuszczam, że jednak w Twoim przypadku to wspomnienie o byłej było faktycznie nakłonieniem Cię to zdeklarowania się
![]() A jak Twoje dalsze plany, jednak zostajesz w Wawie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2020-05-14 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Pandora, ale Ty chcesz nadal się z nim spotykać?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Zakładaj, czemu nie? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() Napisał do mnie wczoraj jeszcze wieczorem z pytaniem czy możemy dalej rozmawiac i czasem umówić się na spacer. Powiedzialam, ze teoretycznie okej, ale niech on to przemysli, czy nie bedzie go to uwierało w pewnym sensie... ![]() Ale jesli da radę zeby to zostawić na stopie koleżeńskiej, to - czemu nie? ![]() Umówmy sie, miedzy nami nie doszło do niewiadomo czego, ani fizycznie, ani emocjonalnie, więc to jest scenariusz mozliwy do zrealizowania ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Chciałabym wiedziec, ale nie wiem... Szukam pracy w branży (a jestem historyczką sztuki ![]() ![]() Łódź, Trójmiasto - super by bylo gdybym tutaj cos znalazła ![]() Wysłałam dwa CV do 3miasta; super oferty. Nie chce chyba isc "byle gdzie", bo się zamęcze. Tu gdzie jestem obecnie (biblioteka) tez jest zle, ale stabilnie, no i jednak to tak mniej więcej w branży. Pozyjemy, zobaczymy. Jakbym znalazła fajną prace w Szczecinie czy innym Opolu tez by bylo okej. Nie mam problemu ze zmianą miejsca. A Warszawa wyjątkowo mnie nuży. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ten samotni brany kredyt też mnie przeraża... Cytat:
![]() [1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87849016] Dziewczyny nie powatrzajcie jak mantra, ze 30 to jakaś granica po której już tylko smutne szare zycie, błagam! [/QUOTE] Ja tak nie mówię ![]() [1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87849016] Milagros - masz wklad wlasny + zdolność kredytową? Jesli tak, to nie wahałabym sie tylko kupowała (oczywiscie nie teraz i natychmiast, wiesz o co chodzi). Samochód tez z czasem ogarniesz, z tego co mowilas, to nie jest on niezbędny.[/QUOTE] Na wkład własny na tę chwilę nie mam, zdolność jak sobie sama sprawdzałam to mam, ale bez szału. Muszę sobie zrobić jakiś biznesplan ekonomiczny życia, kiedy i na co postawić. [1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87849016] Jutro ide na spacer z panem z tindera ![]() O proszę, ktoś nowy ciekawy? ![]() Cytat:
Jak masz chęć, to pewnie, zakładaj! Cieszę się, że samopoczucie u Ciebie dobrze ![]() Cytat:
No właśnie z tym autem też myślę, że chyba powinnam się wstrzymać, bo niby jest komunikacja miejska i jak nią jeździłam tyle lat, to mogę i dalej, a auto to szereg wydatków. Po prostu tęsknię za prowadzeniem i trochę żałuję, że prawko się kurzy. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie własne mieszkanie na kredyt ma plusy i minusy. Plusy - jesteś niezależna i masz "własny" kąt. Możesz urządzić je jak chcesz. Po spłaceniu kredytu będzie ono Twoje. Masz jakąś stabilność życiową. I nie nabijasz kasy wynajmującemu. Minusy? Jak noga Ci się powinie i nie bd miała za co spłacać kredytu to bank zabiera Ci mieszkanie (dlatego ja mam m.in. ubezpieczenie od utraty pracy w kredycie). Jeśli bd chciała wyprowadzić się na 2 koniec kraju/świata to jest trudniej - jeśli komuś wynajmiesz i masz niską ratę to da radę za cenę wynajmu opłacić czynsz i ratę kredytu. Gorzej jak masz ogromny kredyt. Oddajesz bankowi dużo więcej niż pożyczyłaś. No i jest ryzyko stop procentowych (przy ich wzroście rata kredytu wzrasta, przy spadku spada). Jeśli ja mogę doradzić - jak brać kredyt to albo samemu albo z mężem. Nie z żadnym chłopakiem, z którym jesteśmy krótko. za dużo szarpania przy rozstaniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2020-05-14 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | ||
Raczkowanie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87849105]
Chciałabym wiedziec, ale nie wiem... Szukam pracy w branży (a jestem historyczką sztuki ![]() ![]() Łódź, Trójmiasto - super by bylo gdybym tutaj cos znalazła ![]() Wysłałam dwa CV do 3miasta; super oferty. Nie chce chyba isc "byle gdzie", bo się zamęcze. Tu gdzie jestem obecnie (biblioteka) tez jest zle, ale stabilnie, no i jednak to tak mniej więcej w branży. Pozyjemy, zobaczymy. Jakbym znalazła fajną prace w Szczecinie czy innym Opolu tez by bylo okej. Nie mam problemu ze zmianą miejsca. A Warszawa wyjątkowo mnie nuży.[/QUOTE] A myślisz żeby się przebranżowić czy szukasz konkretnie w swoim zawodzie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jutro was nadrobię, bo dopiero skończyłam pracować... Porażka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wzięłam na 30 lat. Teraz po 3 latach staram się o przeniesienie kredytu do innego banku. Zaoferowali mi niższą marżę i odsetki. Dzięki temu rata znacznie mi spadnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.