|
|
#181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kamfora
Cytat:
Nie bez powodu mówi się, że 'człowieka poznasz po tym jak kończy, nie jak zaczyna'. Nikt normalny nie odchodzi z dnia na dzień, chowając się po krzakach żeby zabrać swoje rzeczy i bez słowa skończyć roczny związek. To jakiś wyższy stopień psychozy, dla mnie absolutnie nie do ogarnięcia. |
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem dlaczego kobiety to sobie robia: to na pewno ja, jakbym byla mlodsza, szczuplejsza, lepsza to by m mnie nie zostawil. Autorko wez przestan
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz jesteś w szoku i silnych emocjach, więc takie myśli nie są niczym dziwnym, ale nie są prawdą i za jakiś czas sobie to uświadomisz. Czyny drugiego człowieka nas nie definiują. Twoja wartość nie zależy od niego ani od żadnej innej osoby.
|
|
|
|
|
#186 |
|
Dzik
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;89177506]On w ogóle skomentował jakoś kwestię waszego rozstania? Przeprosił za jego formę? Cokolwiek? Nie wierzę że można być aż tak nie ludzkim. Ja zawsze starałam się w miarę możliwości rozstać w jak najlepszej atmosferze i chociaż powiedzieć sobie na odchodne kilka ciepłych słów. Tutaj to jest jakiś absurd. Zero emocji, tak jakby waszego związku nigdy nie było a Ty to obca osobą. To jest serio jakiś psychol. Trzymaj się.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nic nie powiedział, nic. Wydawał się zakłopotany? zmieszany? zdziwiony ze dzwonię? Nie pytał o nic. Tylko praktyczne kwestie. Nie wiem co ja mam zrobic. Nie umiem tego opisać. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#187 |
|
Zadomowienie
|
Na Twoim miejscu poprosiłabym kogoś żeby odebrał te klucze i przekazał jego rzeczy. Facet ma ewidentnie problem z głową więc zwyczajnie bym się bała. A pisałas wczesniej, że nie potrzebujesz wyjaśnień bo to nic nie zmieni więc tymbardziej nie widzę sensu w bezpośredniej konfrontacji.
Edytowane przez minttee Czas edycji: 2022-04-08 o 12:23 |
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Dzik
|
Cytat:
Nie boje się go, nic mi nie zrobi fizycznie. Boje się bardziej tego, ze mogę pęknąć emocjonalnie. Nie mam zreszta za bardzo kogo poprosić o pomoc bo to już urlopy się zaczynaja i wyjazdy (tu od środy jest fri) ale większość znajomych rusza nawet dziś po pracy. Nie chce zreszta jeszcze większej ilości dobrych rad czy pocieszeń, ja serio nie obdzwaniam wszystkich i nie opowiadam, tu jest właściwie jedyne miejsce gdzie dzielę się bardziej. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Mogę mu napisać żeby mi po prostu położył ten karton na wspomnianym parkingu i ja go odbiorę oraz wymienię na jego, tak żeby nie przekazywać z ręki do ręki. Mam nadzieje ze jasno to napisałam. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tylko napisałam o swoich obawach, co do jego zachowania bo w jego przypadku niczego tak naprawdę nie możesz być pewna. Tak jak ktoś wyżej napisał- jeszcze tydzień temu nie pomyślałabyś chyba, że w środku nocy wyjdzie z mieszkania, a drugiego dnia będzie się czaił w krzakach żeby zabrać swoje rzeczy pod Twoją nieobecność. A później przepadnie jak kamień w wodę. Nawet gdyby zrobił, to w jakimś nie wiem, afekcie? to przecież miał czas ochłonąć, odezwać się sam czy choćby wydusić coś z siebie, podczas dzisiejszej rozmowy. Ja nawet nie wiem jak z kimś takim przeprowadzić racjonalną rozmowę. |
|
|
|
|
|
#191 |
|
Konto usunięte
|
Ja też nie rozumiem, dlaczego kobiety to sobie robią. Facet zachował się jak kompletny c**j (sorry, ale inaczej ciężko to opisać), a autorka szika problemu w sobie. Ja rozumiem emocje, szok, ból, ale to już za daleko idzie.
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym miala wspolnych znajomych i znala jego rodzine to wszystcy by wiedzieli. ![]() Jakim jest s.m
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
A mi sie wydaje ze on wyskoczy z jakas manipulacja i tak to obkreci ze bedziesz go przepraszac obiecywac poprawe i blagac o powrot
|
|
|
|
|
#194 |
|
Konto usunięte
|
[1=e36b38c1b02253f65e484b4 d30ebb09d9d5f8578_646d457 1ebe9e;89177661]Ja też nie rozumiem, dlaczego kobiety to sobie robią. Facet zachował się jak kompletny c**j (sorry, ale inaczej ciężko to opisać), a autorka szika problemu w sobie. Ja rozumiem emocje, szok, ból, ale to już za daleko idzie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]A ja autorkę rozumiem. Z psychologicznego punktu widzenia to co on zrobił jest gorsze niż by ją zdradził lub obraził. Dosłownie daje autorce do zrozumienia swoją postawą że ta jest nikim, że nic w jego życiu nie znaczyła do tego stopnia że nie zasługuje nawet na słowo wyjaśnienia a on sam nie ma problemu z powrotem do szczęśliwego życia singla. To jest taki emocjonalny cios że człowiek nie potrafi się po prostu przed tym obrobić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
Autorko, rozegrałaś to z klasą, żadnych dyskusji, niech oddaje klucze i niech spada. Rzeczy może zostawić w umówionym miejscu i tyle.
Nie wyrządzaj sobie proszę takiej krzywdy pisaniem takich niesprawiedliwych rzeczy o sobie, już wystarczy, że on Cię zranił, teraz masz tylko siebie, więc bądź dobra dla siebie. Jesteś cudowną wyjątkową osobą. Sposób w jaki ten facet odszedł wyraźnie świadczy o tym, że to z nim jest coś poważnie nie tak. Gdyby coś było nie tak z Waszym związkiem, to by nie uciekał po angielsku, tylko by Ci to powiedział. |
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;89177766]A ja autorkę rozumiem. Z psychologicznego punktu widzenia to co on zrobił jest gorsze niż by ją zdradził lub obraził. Dosłownie daje autorce do zrozumienia swoją postawą że ta jest nikim, że nic w jego życiu nie znaczyła do tego stopnia że nie zasługuje nawet na słowo wyjaśnienia a on sam nie ma problemu z powrotem do szczęśliwego życia singla. To jest taki emocjonalny cios że człowiek nie potrafi się po prostu przed tym obrobić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zgadzam się. To się tak wydaje na chłodno, że jak to, ale póki człowiek nie dostanie w żebra, to nawet nie wie jak łatwo może się złamać. Chociażby na chwilę, ale jednak. Zapewne niedługo szok minie i ból zmaleje, emocjonalne myślenie ustąpi racjonalnemu, no ale to jeszcze nie ten moment. Zrozumiałe na tym etapie, problem się zacznie, jeśli z czasem nie przejdzie. |
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Milagros_90 Czas edycji: 2022-04-08 o 15:36 |
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w gronie swoich znajomych nie chciałabym mieć osoby, która zachowuje się w ten sposób. Rozumiem, że ktoś nie lubi konfrontacji, ale bez przesady. Taki ktoś to nie jest nawet materiał na znajomego. |
|
|
|
|
|
#200 |
|
Dzik
|
Ja nie będę latać po znajomych, ludzie raz ze i tak się dowiedzą, dwa będą myśleć co chcą. Jak go znam to tez nie sądzę ze cokolwiek się nakłapał wszystkim wokół, on jest jeszcze większym introwertykiem niż ja. Ewentualnie rodzina no i jeśli ktoś mu pomagał z rzeczami, ale to wszystko.
Nie potrafię póki co być bardziej zła. Nie czuję w ogóle chęci odgrywania się. Nie mam siły na ludzi, na rozgryzanie, chciałabym żeby mnie ktoś po prostu przytulił i chciałabym poczuć się bezpiecznie. Jeździłam pół dnia bez celu, w samochodzie udaje mi się opanowywać emocje i skupiam się oczywiscie na drodze; siedzenie w domu mnie fizycznie dusi i nie potrafię tu przestać płakać. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- To z żebrami trafione. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;89177766]A ja autorkę rozumiem. Z psychologicznego punktu widzenia to co on zrobił jest gorsze niż by ją zdradził lub obraził. Dosłownie daje autorce do zrozumienia swoją postawą że ta jest nikim, że nic w jego życiu nie znaczyła do tego stopnia że nie zasługuje nawet na słowo wyjaśnienia a on sam nie ma problemu z powrotem do szczęśliwego życia singla. To jest taki emocjonalny cios że człowiek nie potrafi się po prostu przed tym obrobić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Czasem myślę, że chcę być sama do końca, przez takie akcje aż strach komukolwiek zaufać. Jednego dnia jest to osoba z którą dzielisz całe życie, śpisz, jesz, a drugiego dnia znika bez słowa, a Ty żyj człowieku dalej. Wiem, że to nie na miejscu ale tak mnie ten gościu zagotował, że bym mu jesień średniowiecza zafundowała. Co za baran. Autorko, to on jest nikim a nie Ty. Mam nadzieję, że spotka go w życiu dokładnie to samo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteś naprawdę bardzo dzielna. |
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Również przesyłam Ci Magbeth wirtualne przytulenie! Uściski!
|
|
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Autorko dużo siły i wytrwałości! |
|
|
|
|
|
#205 |
|
Dzik
|
Dziękuje dziewczyny
![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#206 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 12:32 |
|
|
|
|
#207 |
|
Dzik
|
[1=43f4c6e05089aac1c48e760 c19dfc261ffa43875_6583838 01b065;89178675]Treść usunięta[/QUOTE]
Tak, slucham i ogladam, znalazlam jeden fajny kanał na YT (nie mogę chyba podać kto bo reklama, tak?), bardzo sensowny pan i bardzo sensownie gada. Podobniez jeden podcast innej mega ogarniętej kobiety w psychologiczne klocki. Ok, właściwie dwa, ten drugi na przypomnienie. Swoją droga, ile tam jest związkowego guana na tym YT Zanim trafiłam na ww gościa, obejrzałam kilka innych filmików i byłam serio zazenowana zarówno sposobem prezentacji jak i ilością uproszczeń w sosie z dobrych rad. Coś jak te moje koleżanki od"znajdź se nowego chłopa", ale na wzmocnieniu i z mocnym makijażem.Spalam mega zle bo bez tabsow, ale za to mam jaśniej w głowie. Mam dokładnie to samo odczucie co do znajomych, dlatego nie chce nikogo prosić o pośredniczenie. Sensacyjka i tak się odwali, ale przynajmniej bez mojego udziału i bez wyladowania w role ofiary. Bo ludzie zareagują ROZNIE i wolno im. Tyle. Do tego pomaganie, jak już pisałyśmy, bywa na tyle trudne, ze w praktyce wychodzi różnie a dobrymi checiami jest piekło wybrukowane. I poziom empatii to tez bardzo, bardzo indywidualna sprawa. Mam na to przykład z wczoraj, ale nie wiem czy warto go wspominać, bo tak absurdalny i nieempatyczny, ze aż trudny do przełknięcia - i w wyniku owego zdarzenia zdecydowałam, ze z ta osoba zdecydowanie rozluźnia kontakty. Nie mam siły na więcej i nie życzę sobie żeby inni wzbudzali we mnie większe poczucie winy i wstydu, tylko dlatego, ze im się wydaje, ze wiedza lepiej i maja swoje rozwiązania. Pomysle nad jakimś wyjazdem, tu będzie jakby trudniej bo cala Norwegia już ruszyła na hytty i miejsc nie ma, zreszta tu za dużo miejsc budzi wspomnienia i ból. Spędzaliśmy czas mega aktywnie, kajaki |
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Kamfora
Szok, że w ogóle nie podjal tematu, może on jakieś narkotyki bierze. Naprawdę trudno ułożyć sobie to w głowie, w ogóle się nie dziwię, że autorka szuka winy w sobie. Takie zakończenie związku to po prostu trauma, nie ma na nie logicznego wyjaśnienia, wiec szuka się w tym co się zna, w sobie ..
Sory w ogóle, bo mój post to jedno wielkie powtórzenie słowa SOBIE, xd Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#209 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43f4c6e05089aac1c48e760c19dfc261ffa43875_658383801b065 Czas edycji: 2023-11-27 o 12:32 |
|
|
|
|
#210 |
|
Dzik
|
Nie, na milion procent żadne substancje, on jest po pierwsze bardzo zamknięty, po drugie bardzo zacięty - i jeśli się uprze to nie powie ani słowa. Inna rzecz, ze każde naciskanie prowadzi do naturalnej reakcji unikowej, nie znam ludzi uwielbiających stać pod murem. Zapytam go, i owszem, choć mocno liczę się z tym, ze nigdy nie poznam powodu.
Chociaż brak odpowiedzi to tez odpowiedz. Budzet to ja mam, pustkowia z kolei są tu i nie muszę pędzić gdzie indziej. Bardziej mnie dojmuje myśl o samotności wśród innych ludzi, szczęśliwych, z rodzinami, z najbliższymi. Nie jestem w nastroju na imprezowanie czy poznawanie nowych osób, nie umiem udawać, wygląd mnie zdradza, ze coś jest nie halo i nawet nie pije alkoholu, żebym się mogła znieczulić. Nie chce być sama, boje się ze mi odwali, ale nie chce jednocześnie psuć innym świat. Jeździłam trzy godziny, troszkę pochodziłam nad jeziorkiem, ale wieje straszliwie i jest bardzo zimno. Czuje się jak świnia bo wychodzi, ze powiedział prawdę z tymi dniami w pracy, w każdym razie w poniedziałek i wtorek, bo mi się wyświetla ich reklama. ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- aha - nie mam pojęcia czy zioła na mnie działaja, nigdy nie próbowałam. Mogę zacząć. Ten na yt to psycholog Patryk Wójcik, ma tez kilka filmów z żona, również psychologiem. Dużo i wyczerpująco mówi o związkach, podoba mi się ze obszernie traktuje temat i nie daje złotych rad. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

Zanim trafiłam na ww gościa, obejrzałam kilka innych filmików i byłam serio zazenowana zarówno sposobem prezentacji jak i ilością uproszczeń w sosie z dobrych rad. Coś jak te moje koleżanki od"znajdź se nowego chłopa", ale na wzmocnieniu i z mocnym makijażem.