|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
![]()
No właśnie tak myślałam...
Dziękuje za rady. ![]() Rzeczywiście lepiej dołożyć i mieć pewniaka ![]()
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co sądzicie o tym sprzedawcy i jego kosmetykach...
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy
Dziewczyny, wystawienie czegoś na liście promowanych przedmiotów kosztuje 12 zł (do reszty kosztów), jak wystawić parę rzeczy na takiej liście tak, aby ponieść ten koszt 1 raz a nie np. 20 razy?
Aby nieco rozjaśnić o co mi chodzi, podaję linka do aukcji z kolczykami jakiejś allegrowiczki http://www.allegro.pl/search.php?str...760&country=1; aukcje po 12 zł za kolczyki np., a wszystkie (chyba) są na liście promowanych przedmiotów, powie mi ktoś, jak się robi taką sztuczkę? ![]()
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
to ja sobie pomarudzic musze
![]() kupilam przedmiot przez kup teraz, wszystko cacy chce sobie zrobic przelew, patrze a nigdzie numeru konta nie ma! No ludzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
*
|
![]()
Dziewczyny, ciekawa jestem co robicie w sytuacjach, kiedy kupicie coś (towar typu ciuch, torebka itp.) i po otrzymaniu tej rzeczy okazuje się, że nie jest ona najlepszej jakości. Teoretycznie wszystko jest zgodne z opisem, zdjęciami, nie można się przyczepić do jakieś jednej konkretnej wady typu nie ten kolor czy rozmiar, usterka, plama. Chodzi o coś takiego, czego nie da się stwierdzić po fotografiach, a co widać dopiero "na żywo", tak jak np. w przypadku zakupów z katalogów typu "Bon Prix", kiedy ciuch na zdjęciu był super, a w rzeczywistości wygląda szmatławo i tandetnie.
![]() Jaki komentarz wystawiacie w takich sytuacjach? Czy próbujecie dochodzić straty, czy machacie ręką na zasadzie "takie jest ryzyko kupowania na aukcjach"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
ja sie raz przejechalam na zakupach na allegro (zamowilam osbie kolczyka do pepka a dostalam do uszu ;/.....pan sie ze mna zaczal klocic ze pewnie na poczcie wymienili a pozniej zwalil wine na mnie ze pewnie klamie i dal negatywnego komenta.. ja w tedy nie mialam sil siez nim uzerac ->matura i te sprawy i odpuscilam;/)... od tej pory niechetnie kupuje a jak juz cos mi sie spodoba to szukam z krakowa ...
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
no ja niestety tez sie przejechalam i tak,ze nie mam ani towaru ani kasy
![]() ![]() Ale teraz pani wyslala mi paczke ,czekam czekam pytam czy wyslala nic i nic,pozniej ,ze wyslala i mam sobie sprawdzic na poczcie ,no ok ale mogla podac nr nadania Pytam o ten nr i nic czekalam z tydzien az sie doczekalam ale juz chyba bylo za pozno.2 razy pytalam o paczke ,panie mi sprawdzaly i nie bylo takiej Minely 2 tygodnie a pani mi pisze ze paczka do nie j wrocila ,bo jej nie odebralam przez 14 dni ![]() Najsmieszniejsze jest to ze w tym czasie odebralam 12 przesylek i z listonoszem mam dobry kontakt,nigdy nie zrobil mi zadnego numeru Zaplacilam jak za paczke a zostalo wyslane poleconym (pani sobie dolicza jakies tajemnicze koszty,oprocz koperty)No wiec napisalam ,ze rezygnuje i chce zwrot wylicytowanej kwoty i nic cisza ![]() Od poczatku jakos mi nie pasowala ta transakcja,pani nie siliła sie na uprzejmosc ,nie wiem ciekawe czy zobacze te pieniadze.Gdyby to przebiegalo w jakies przyjemnej atmosferze moze i zaplacilabym za ten niby zwrot i zaryzykowala kolejna przesylke ,ale w tej stytuacji nie chce a ostatnio kupilam sobie bluzke ,tez czekam cos podejrzanie dlugo wiec wyslalam zapytanie ,pani pisze ze juz daaawno wyslala i ze pojdzie zapytac co znia.No i za 2 dni ja otrzymalam ,patrze na stempelek a tu zostala wyslala 2 dni po moim zapytaniu ![]() nie omieszkalam o tym wspomniec,ze to widac kiedy wysle sie paczke no ale przyznala sie ze mnie troszke oklamala bo zapomniala . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
beznadziejne takie akcje sprzedajacych
![]()
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JA na 20 aukcji ktore zakupilam na allegro z 20 jestem zadowolona byle tak dalej. Wiec jesli ktos bylby zainteresowany np wiarygodnym sprzedawca bielizny to moge polecic pare osob z allegro. Szczegolnie ostatnio pewna pania z Warszawy- odebralam osobiscie jak bylam tam na wakacjach.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
problem z wystawieniem aukcji na Allegro
czy ktoś może mi powiedzieć jak zrobić aukcję, w której nie muszę wczytywać każdego zdjęcia osobno, tylko zrobić aukcję z tekstem i zdjęciami?
Chodzi mi o to,żeby nie trzeba było włączać każdego zdjęcia osobno, tylko żeby zdjęcia były już naturalnej wielkości, kiedy włączy się aukcję.... Jak to zrobić?
![]() |
![]() |
#192 | |
Rozeznanie
|
Dot.: problem z wystawieniem aukcji na Allegro
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też tak miałam. W mailu od allegro były podane tylko dane sprzedawcy, ale bez numeru konta. Gdy wysłałam maila z pytaniem o nr konta, to dostałam go ale wraz z nim inne dane niż te podane w allegro... No, ale wpłaciłam pieniądze i wszystko było ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
Witam mam takie pytanko
Jakimś czas temu otrzymałam zwrot prowizji od allegro, kupujący nie uiścił opłaty za wylicytwoany towar. A działo się to tak, wygrała licytację przebiła kogoś o 1 zł i cisza, po 3 tyg odezwałam sie wysłałam ze 3 emaila, wszystko grzecznie i nic, napisałam do allegro o zwrot prowizji i wtedy się odezwała, Boże waliła do mnie na ty, po chamsku, pretensji pełno, że niby godzine przed końcem licytacji napisała do mnie emaila o wycofanie aukcji<nie dostałam takiego emaila> i nie wie o co mi chodzi, że to ona jest ofiarą. Zastanawiam się czy wystawić jej komentarz w ogóle, bo wtedy ona mi odda negatywa w odwecie. JA nadal mam opcje by wystawiać jej komentarz i zastanawiam się czy ona też? poradzcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
a teraz mam taka sytację , laska wygrała licytacje 28 lipca,
zero wieści od niej, 5 emaili do niej wysłałam, przypomnie od allegro, dwa smsy, odpisała w końcu, że wyjechała na wakacje przez zakończeniem licytacji, że nie wiedziała czy wygrała, i że jak wróci to zapłaci a wróci na początku września... ja pierdykam co za ludzie licytują i mają to w d...e, i co teraz mam miesiąc czekać aż zapłaci, miesiąc minie ona mnie zrobi na szaro i nawet nie będą mogła zwrócić sie do allegro o zwrot prowizji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mniejsza z tym. Ona tez ma opcje wystawienia komentarza. Wiec ryzyk-fizyk, odwetowego dostaniesz na pewno (niestety ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wrzuca, ten link z okienka Hotlink for Websites na stronie Allegro w ''Wstaw obrazek'' i potem nie pojawia mi się to zdjęcie tylko takie mini okienko bez wyświetlenia fotki :/ Pomocy! Mogłabym normalnie wgrać zdjęcia, ale mam w złym formacie :/ Jak to zmienić? Jakiś program poradzicie? Powinno być w formacie GIF, JPEG, PNG. Ja mam jpg :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zawsze do opisu dołanczam tego linka i jest wszystko ok. a i w tym zwykłym edytorze a jesli o format chodzi zdjec to ja zawsze zmniejszam w prograzmie PHOTO filtre
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
30 dni
po tym czasie juz nic nie mozna zdziałać komentarz sobie podaruję, nie ma co ,jak nicby się zemściła, bo w końcu to byłby jej pierwszy negatyw, także nie wystawie, bo dostane za nic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Proszę o radę :) Pilne...
Mam pytanie - z allegro nie korzystałam już dobry rok, dlatego pozapominałam o niektórych rzeczach
![]()
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty dajesz maksymalnie za dana rzecz 50zł (licytujesz w środe), a ktoś we wtorek dał maksymalnie 300zł, to automatycznie Cię przebija, dalej Ty dajesz 70zł (co i tak jest mniejsze niz jego max.) wiec Cie przebija automatycznie, dopiero jak Ty dasz wiecej niz te jego max. w tym przypadku 300zł to go przebijasz ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, no coś takiego mi się po głowie przebijało, ale jak mówiłam, juz od roku [ponad;p] nie korzystałam z allegro, dlatego nie pamiętam:P
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Nastolatka, a ja próbowałam zrobić tak jak Ty, z tą różnicą ,że ja zdjęcia mam na fotosiku.pl - czy to robi jakąs różnicę?
No i nie udało się Napisało mi coś takiego: "W opisie pojawiły sie niedozwolone elementy kodu HTML, JavaScript itp., które nie zostaną wyświetlone na stronie sprzedawanego przedmiotu. * Powyższy podgląd odzwierciedla wygląd strony przedmiotu po automatycznym usunięciu niedozwolonych elementów kodu. * Jeśli opis wyświetla się niepoprawnie, wróć do poprzedniej strony i dokonaj zmian. * Sprawdź listę dopuszczalnych znaczników (tagów), których możesz użyć w opisie. Przepraszamy za kłopot." o co chodzi? I jakiej wilkości mają być te zdjęcia? Ile pixeli itd? Dodam, że parę zdjęć i załadowało i resztę - nie...
![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio wygrałam aukcję jakiegoś drobiazgu, okazało się, ze sprzedająca mieszka ok 10 min drogi rowerem ode mnie, ale nie chciała się zgodzić na odbiór osobisty - trudno, rozumiem, nie kazdy ma na to ochotę i czas. W drodze wyjątku zgodziła się obniżyć mi oplatę pocztową z 7 zł na 4 złote. Po kilku dniach awizo w skrzynce, pognałam na pocztę, a tu zonk! Baba wysłała zwykłym listem, nie poleconym, ale najzwyklejszym za 1,40! Oczywiście, ta rzecz przyszła połamana... Widocznie wylicytowana kwota nie spełniła wymagań tej pani, postanowiła dorobic sobie na znaczkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
podbijam
![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() nie wiem czy nie zamotałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
![]()
hej, pisze tutaj, bo licze ze moze ktos mial podobna sytuacje, drogie Wizazanki. Mianowicie sprzedalam na allegro kilka przedmiotow i jeden z nich nie doszedl (ksiazka za 45 zl). ale na swoje nieszczescie wyslalam ja w liscie, czyli nie mam potwierdzenia! kupujacy chce ode mnie pieniadzy. licze sie z tym, ze bede mu musiala cos oddac... ale glupia sytuacja wyszla, bo przeciez mogl dostac te przesylke - przeciez przesylki nie gina na poczcie ot tak sobie. a z drugiej strony on moze mi zarzucac ze tego nie wyslalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mam brzydki problem z allegro
w liscie moze byc wyslane, ale w poleconym, twoj jak rozumiem taki nie byl. Zasadniczo sprawa nie do udowodnienia, czy nie dostal tej przesylki faktycznie czy robi cie w jajo i udaje, ze nie doszla.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.