Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości - wątek zbiorczy - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-07-22, 09:12   #181
iza251
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Co sądzicie o tym sprzedawcy i jego kosmetykach...

No właśnie tak myślałam...
Dziękuje za rady.
Rzeczywiście lepiej dołożyć i mieć pewniaka
Stary 2007-07-22, 10:19   #182
zizou
Zakorzenienie

Dot.: Co sądzicie o tym sprzedawcy i jego kosmetykach...

Cytat:
Napisane przez Mirianka Pokaż wiadomość
hmm to są na 99% GWP czyli gifty dodawane do wiekszych zakupów,ich poj jest mniejsza niz normalnych produktów i zazwyczaj sie róznią opakowaniem jakd al mnie oryginalne
zgadzam sie to miniaturki dodawane do zakupow w sklepach firmowych. kupowalam cienie od tego uzytkownika, malenstwa ale to dobrze bo przynajmniej szybko sie koncza
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-29, 13:53   #183
Aeterna
Zakorzenienie

Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy

Dziewczyny, wystawienie czegoś na liście promowanych przedmiotów kosztuje 12 zł (do reszty kosztów), jak wystawić parę rzeczy na takiej liście tak, aby ponieść ten koszt 1 raz a nie np. 20 razy?

Aby nieco rozjaśnić o co mi chodzi, podaję linka do aukcji z kolczykami jakiejś allegrowiczki http://www.allegro.pl/search.php?str...760&country=1;
aukcje po 12 zł za kolczyki np., a wszystkie (chyba) są na liście promowanych przedmiotów, powie mi ktoś, jak się robi taką sztuczkę?
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 14:40   #184
syntagma
Zakorzenienie

to ja sobie pomarudzic musze

kupilam przedmiot przez kup teraz, wszystko cacy chce sobie zrobic przelew, patrze a nigdzie numeru konta nie ma! No ludzie ani w mailu tym allegrowym, ani na stronie, ani nigdzie. Juz kolejny raz mi sie cos takiego zdarza. Napisalam maila do sprzedawcy i dostalam ten numer konta w koncu, ale czy to ja zabiegac o to powinnam? irytuje mnie takie cos
Stary 2007-08-08, 18:44   #185
kaczorka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość
to ja sobie pomarudzic musze

kupilam przedmiot przez kup teraz, wszystko cacy chce sobie zrobic przelew, patrze a nigdzie numeru konta nie ma! No ludzie ani w mailu tym allegrowym, ani na stronie, ani nigdzie. Juz kolejny raz mi sie cos takiego zdarza. Napisalam maila do sprzedawcy i dostalam ten numer konta w koncu, ale czy to ja zabiegac o to powinnam? irytuje mnie takie cos
heh tez tak miałam i sprzedawca podał mi tylko numer konta, a robiąc przelew potrzebuje pełnych danych, bo inaczej przelew nie przejdzie.Wysłałam emaila do sprzedawcy aby podał mi swoje dane, ponieważ nie mogę zrobić przelewu, a ten, podał mi tylko imię i nazwisko napisałam kolejnego, że proszę mi podać imię nazwisko, ulice, kod i miasto i dopiero po tym emialu dostałam pełne dane do przelewu, ale naprawdę irytujące jest takie coś .
kaczorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-14, 17:00   #186
Summer
*

Question Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy

Dziewczyny, ciekawa jestem co robicie w sytuacjach, kiedy kupicie coś (towar typu ciuch, torebka itp.) i po otrzymaniu tej rzeczy okazuje się, że nie jest ona najlepszej jakości. Teoretycznie wszystko jest zgodne z opisem, zdjęciami, nie można się przyczepić do jakieś jednej konkretnej wady typu nie ten kolor czy rozmiar, usterka, plama. Chodzi o coś takiego, czego nie da się stwierdzić po fotografiach, a co widać dopiero "na żywo", tak jak np. w przypadku zakupów z katalogów typu "Bon Prix", kiedy ciuch na zdjęciu był super, a w rzeczywistości wygląda szmatławo i tandetnie.
Jaki komentarz wystawiacie w takich sytuacjach? Czy próbujecie dochodzić straty, czy machacie ręką na zasadzie "takie jest ryzyko kupowania na aukcjach"?
Summer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-17, 17:32   #187
aaniaa_aa
Raczkowanie

GG do aaniaa_aa

ja sie raz przejechalam na zakupach na allegro (zamowilam osbie kolczyka do pepka a dostalam do uszu ;/.....pan sie ze mna zaczal klocic ze pewnie na poczcie wymienili a pozniej zwalil wine na mnie ze pewnie klamie i dal negatywnego komenta.. ja w tedy nie mialam sil siez nim uzerac ->matura i te sprawy i odpuscilam;/)... od tej pory niechetnie kupuje a jak juz cos mi sie spodoba to szukam z krakowa ...
aaniaa_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-17, 17:59   #188
bess
Zakorzenienie

no ja niestety tez sie przejechalam i tak,ze nie mam ani towaru ani kasy bo to ze czasem zdazy mi sie kupic cos za malego bywa
Ale teraz pani wyslala mi paczke ,czekam czekam pytam czy wyslala nic i nic,pozniej ,ze wyslala i mam sobie sprawdzic na poczcie ,no ok ale mogla podac nr nadania
Pytam o ten nr i nic czekalam z tydzien az sie doczekalam ale juz chyba bylo za pozno.2 razy pytalam o paczke ,panie mi sprawdzaly i nie bylo takiej
Minely 2 tygodnie a pani mi pisze ze paczka do nie j wrocila ,bo jej nie odebralam przez 14 dni
Najsmieszniejsze jest to ze w tym czasie odebralam 12 przesylek i z listonoszem mam dobry kontakt,nigdy nie zrobil mi zadnego numeru
Zaplacilam jak za paczke a zostalo wyslane poleconym (pani sobie dolicza jakies tajemnicze koszty,oprocz koperty)No wiec napisalam ,ze rezygnuje i chce zwrot wylicytowanej kwoty i nic cisza
Od poczatku jakos mi nie pasowala ta transakcja,pani nie siliła sie na uprzejmosc ,nie wiem ciekawe czy zobacze te pieniadze.Gdyby to przebiegalo w jakies przyjemnej atmosferze moze i zaplacilabym za ten niby zwrot i zaryzykowala kolejna przesylke ,ale w tej stytuacji nie chce

a ostatnio kupilam sobie bluzke ,tez czekam cos podejrzanie dlugo wiec wyslalam zapytanie ,pani pisze ze juz daaawno wyslala i ze pojdzie zapytac co znia.No i za 2 dni ja otrzymalam ,patrze na stempelek a tu zostala wyslala 2 dni po moim zapytaniu
nie omieszkalam o tym wspomniec,ze to widac kiedy wysle sie paczke no ale przyznala sie ze mnie troszke oklamala bo zapomniala . ale za szczerosc na koncu dalam pozytywa mimo ,ze troche sie naczekalam
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-17, 18:25   #189
syntagma
Zakorzenienie

beznadziejne takie akcje sprzedajacych Sami sobie dzialaja na niekorzysc, serio nie czaje tego.
Stary 2007-08-17, 18:29   #190
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
no ja niestety tez sie przejechalam i tak,ze nie mam ani towaru ani kasy bo to ze czasem zdazy mi sie kupic cos za malego bywa
Ale teraz pani wyslala mi paczke ,czekam czekam pytam czy wyslala nic i nic,pozniej ,ze wyslala i mam sobie sprawdzic na poczcie ,no ok ale mogla podac nr nadania
Pytam o ten nr i nic czekalam z tydzien az sie doczekalam ale juz chyba bylo za pozno.2 razy pytalam o paczke ,panie mi sprawdzaly i nie bylo takiej
Minely 2 tygodnie a pani mi pisze ze paczka do nie j wrocila ,bo jej nie odebralam przez 14 dni
Najsmieszniejsze jest to ze w tym czasie odebralam 12 przesylek i z listonoszem mam dobry kontakt,nigdy nie zrobil mi zadnego numeru
Zaplacilam jak za paczke a zostalo wyslane poleconym (pani sobie dolicza jakies tajemnicze koszty,oprocz koperty)No wiec napisalam ,ze rezygnuje i chce zwrot wylicytowanej kwoty i nic cisza
Od poczatku jakos mi nie pasowala ta transakcja,pani nie siliła sie na uprzejmosc ,nie wiem ciekawe czy zobacze te pieniadze.Gdyby to przebiegalo w jakies przyjemnej atmosferze moze i zaplacilabym za ten niby zwrot i zaryzykowala kolejna przesylke ,ale w tej stytuacji nie chce

a ostatnio kupilam sobie bluzke ,tez czekam cos podejrzanie dlugo wiec wyslalam zapytanie ,pani pisze ze juz daaawno wyslala i ze pojdzie zapytac co znia.No i za 2 dni ja otrzymalam ,patrze na stempelek a tu zostala wyslala 2 dni po moim zapytaniu
nie omieszkalam o tym wspomniec,ze to widac kiedy wysle sie paczke no ale przyznala sie ze mnie troszke oklamala bo zapomniala . ale za szczerosc na koncu dalam pozytywa mimo ,ze troche sie naczekalam
Wspolczuje bess
JA na 20 aukcji ktore zakupilam na allegro z 20 jestem zadowolona byle tak dalej.
Wiec jesli ktos bylby zainteresowany np wiarygodnym sprzedawca bielizny to moge polecic pare osob z allegro.
Szczegolnie ostatnio pewna pania z Warszawy- odebralam osobiscie jak bylam tam na wakacjach.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-18, 22:21   #191
tasiemiec
Raczkowanie

problem z wystawieniem aukcji na Allegro

czy ktoś może mi powiedzieć jak zrobić aukcję, w której nie muszę wczytywać każdego zdjęcia osobno, tylko zrobić aukcję z tekstem i zdjęciami?

Chodzi mi o to,żeby nie trzeba było włączać każdego zdjęcia osobno, tylko żeby zdjęcia były już naturalnej wielkości, kiedy włączy się aukcję....

Jak to zrobić?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-19, 11:04   #192
NaStoLatKa :)
Rozeznanie

Dot.: problem z wystawieniem aukcji na Allegro

Cytat:
Napisane przez tasiemiec Pokaż wiadomość
czy ktoś może mi powiedzieć jak zrobić aukcję, w której nie muszę wczytywać każdego zdjęcia osobno, tylko zrobić aukcję z tekstem i zdjęciami?

Chodzi mi o to,żeby nie trzeba było włączać każdego zdjęcia osobno, tylko żeby zdjęcia były już naturalnej wielkości, kiedy włączy się aukcję....

Jak to zrobić?
ja radze na www.imageshack.us załadowac zdjecie. I potem w okienku Opis wrzucic ten link z tego okienka Hotlink for Websites
Stary 2007-08-19, 11:11   #193
asia^^
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość

Też tak miałam.
W mailu od allegro były podane tylko dane sprzedawcy, ale bez numeru konta. Gdy wysłałam maila z pytaniem o nr konta, to dostałam go ale wraz z nim inne dane niż te podane w allegro... No, ale wpłaciłam pieniądze i wszystko było ok.
asia^^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-19, 11:31   #194
agnique
Rozeznanie

Witam mam takie pytanko
Jakimś czas temu otrzymałam zwrot prowizji od allegro, kupujący nie uiścił opłaty za wylicytwoany towar.
A działo się to tak, wygrała licytację przebiła kogoś o 1 zł i cisza, po 3 tyg odezwałam sie wysłałam ze 3 emaila, wszystko grzecznie i nic, napisałam do allegro o zwrot prowizji i wtedy się odezwała, Boże waliła do mnie na ty, po chamsku, pretensji pełno, że niby godzine przed końcem licytacji napisała do mnie emaila o wycofanie aukcji<nie dostałam takiego emaila> i nie wie o co mi chodzi, że to ona jest ofiarą.
Zastanawiam się czy wystawić jej komentarz w ogóle, bo wtedy ona mi odda negatywa w odwecie.
JA nadal mam opcje by wystawiać jej komentarz i zastanawiam się czy ona też?
poradzcie
agnique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-19, 11:38   #195
agnique
Rozeznanie

a teraz mam taka sytację , laska wygrała licytacje 28 lipca,
zero wieści od niej, 5 emaili do niej wysłałam, przypomnie od allegro, dwa smsy, odpisała w końcu, że wyjechała na wakacje przez zakończeniem licytacji, że nie wiedziała czy wygrała, i że jak wróci to zapłaci a wróci na początku września... ja pierdykam co za ludzie licytują i mają to w d...e, i co teraz mam miesiąc czekać aż zapłaci, miesiąc minie ona mnie zrobi na szaro i nawet nie będą mogła zwrócić sie do allegro o zwrot prowizji
Stary 2007-08-19, 12:34   #196
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez agnique Pokaż wiadomość
a teraz mam taka sytację , laska wygrała licytacje 28 lipca,
zero wieści od niej, 5 emaili do niej wysłałam, przypomnie od allegro, dwa smsy, odpisała w końcu, że wyjechała na wakacje przez zakończeniem licytacji, że nie wiedziała czy wygrała, i że jak wróci to zapłaci a wróci na początku września... ja pierdykam co za ludzie licytują i mają to w d...e, i co teraz mam miesiąc czekać aż zapłaci, miesiąc minie ona mnie zrobi na szaro i nawet nie będą mogła zwrócić sie do allegro o zwrot prowizji
A iel jest czasu na wystapienie o zwrot prowizji do all, po zakonczeniu aukcji?
Cytat:
Witam mam takie pytanko
Jakimś czas temu otrzymałam zwrot prowizji od allegro, kupujący nie uiścił opłaty za wylicytwoany towar.
A działo się to tak, wygrała licytację przebiła kogoś o 1 zł i cisza, po 3 tyg odezwałam sie wysłałam ze 3 emaila, wszystko grzecznie i nic, napisałam do allegro o zwrot prowizji i wtedy się odezwała, Boże waliła do mnie na ty, po chamsku, pretensji pełno, że niby godzine przed końcem licytacji napisała do mnie emaila o wycofanie aukcji<nie dostałam takiego emaila> i nie wie o co mi chodzi, że to ona jest ofiarą.
Zastanawiam się czy wystawić jej komentarz w ogóle, bo wtedy ona mi odda negatywa w odwecie.
JA nadal mam opcje by wystawiać jej komentarz i zastanawiam się czy ona też?
poradzcie
Tez czasem pisze per Ty, do uzytkownikow allegro.
Ale mniejsza z tym.
Ona tez ma opcje wystawienia komentarza.
Wiec ryzyk-fizyk, odwetowego dostaniesz na pewno (niestety ).

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-19, 12:43   #197
Izaluka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez NaStoLatKa :) Pokaż wiadomość
ja radze na www.imageshack.us załadowac zdjecie. I potem w okienku Opis wrzucic ten link z tego okienka Hotlink for Websites
Hm... Ja chyba głupia jestem :/ Nie umiem :/

Wrzuca, ten link z okienka Hotlink for Websites na stronie Allegro w ''Wstaw obrazek'' i potem nie pojawia mi się to zdjęcie tylko takie mini okienko bez wyświetlenia fotki :/

Pomocy!

Mogłabym normalnie wgrać zdjęcia, ale mam w złym formacie :/ Jak to zmienić? Jakiś program poradzicie?
Powinno być w formacie GIF, JPEG, PNG. Ja mam jpg :/
Izaluka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-19, 13:04   #198
NaStoLatKa :)
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Izaluka Pokaż wiadomość
Hm... Ja chyba głupia jestem :/ Nie umiem :/

Wrzuca, ten link z okienka Hotlink for Websites na stronie Allegro w ''Wstaw obrazek'' i potem nie pojawia mi się to zdjęcie tylko takie mini okienko bez wyświetlenia fotki :/

Pomocy!

Mogłabym normalnie wgrać zdjęcia, ale mam w złym formacie :/ Jak to zmienić? Jakiś program poradzicie?
Powinno być w formacie GIF, JPEG, PNG. Ja mam jpg :/
nie wiem czy tam tez mozna wrzucac gdzie jest wstaw obrazem...
ja zawsze do opisu dołanczam tego linka i jest wszystko ok. a i w tym zwykłym edytorze
a jesli o format chodzi zdjec to ja zawsze zmniejszam w prograzmie PHOTO filtre
Stary 2007-08-19, 13:19   #199
agnique
Rozeznanie

30 dni
po tym czasie juz nic nie mozna zdziałać
komentarz sobie podaruję, nie ma co ,jak nicby się zemściła, bo w końcu to byłby jej pierwszy negatyw, także nie wystawie, bo dostane za nic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-21, 15:57   #200
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas
Dot.: Proszę o radę :) Pilne...

Mam pytanie - z allegro nie korzystałam już dobry rok, dlatego pozapominałam o niektórych rzeczach Powiedzcie mi, czy to jest ok i dopuszczalne, że ktoś ustawił sobie automatyczne przebijanie ofert innych? Bo taka sytuacja mnie właśnie spotkała. Co ja podbiję ofertę, to ta osoba już mnie przebiła, a co najlepsze przy mojej ofercie jest aktualna [wtorkowa] data i godzina, a przy jej ofercie poniedziałkowa. Czy takie zachowanie jest na allegro ogólnie przyjęte, czy nie? I jeśli nie, to co mogę z tym zrobić?

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-21, 16:07   #201
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cathas Pokaż wiadomość
Mam pytanie - z allegro nie korzystałam już dobry rok, dlatego pozapominałam o niektórych rzeczach Powiedzcie mi, czy to jest ok i dopuszczalne, że ktoś ustawił sobie automatyczne przebijanie ofert innych? Bo taka sytuacja mnie właśnie spotkała. Co ja podbiję ofertę, to ta osoba już mnie przebiła, a co najlepsze przy mojej ofercie jest aktualna [wtorkowa] data i godzina, a przy jej ofercie poniedziałkowa. Czy takie zachowanie jest na allegro ogólnie przyjęte, czy nie? I jeśli nie, to co mogę z tym zrobić?
To sa normalne zasady Allegro.
Ty dajesz maksymalnie za dana rzecz 50zł (licytujesz w środe), a ktoś we wtorek dał maksymalnie 300zł, to automatycznie Cię przebija, dalej Ty dajesz 70zł (co i tak jest mniejsze niz jego max.) wiec Cie przebija automatycznie, dopiero jak Ty dasz wiecej niz te jego max. w tym przypadku 300zł to go przebijasz .

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Stary 2007-08-21, 16:19   #202
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Dziękuję, no coś takiego mi się po głowie przebijało, ale jak mówiłam, juz od roku [ponad;p] nie korzystałam z allegro, dlatego nie pamiętam:P

Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne!
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 14:57   #203
tasiemiec
Raczkowanie

Nastolatka, a ja próbowałam zrobić tak jak Ty, z tą różnicą ,że ja zdjęcia mam na fotosiku.pl - czy to robi jakąs różnicę?

No i nie udało się
Napisało mi coś takiego:
"W opisie pojawiły sie niedozwolone elementy kodu HTML, JavaScript itp., które nie zostaną wyświetlone na stronie sprzedawanego przedmiotu.

* Powyższy podgląd odzwierciedla wygląd strony przedmiotu po automatycznym usunięciu niedozwolonych elementów kodu.
* Jeśli opis wyświetla się niepoprawnie, wróć do poprzedniej strony i dokonaj zmian.
* Sprawdź listę dopuszczalnych znaczników (tagów), których możesz użyć w opisie.

Przepraszamy za kłopot."
o co chodzi?

I jakiej wilkości mają być te zdjęcia? Ile pixeli itd?
Dodam, że parę zdjęć i załadowało i resztę - nie...
Stary 2007-08-27, 16:43   #204
layla_lbn
Zakorzenienie

Cytat:
30 dni
komentarz sobie podaruję, nie ma co ,jak nicby się zemściła, bo w końcu to byłby jej pierwszy negatyw, także nie wystawie, bo dostane za nic
Sprawdzilam dzis, nie 30, a 45 dni

Stary 2007-08-27, 17:06   #205
jolla11
Rozeznanie

Cytat:
30 dni
O ile dobrze zrozumiałam, możesz przypomnieć kupującej, że w chwili sprzedaży zawarłyście umowę cywilno-prawną, tak się to chyba nazywa, zwykle to działa na takie osoby...

Ostatnio wygrałam aukcję jakiegoś drobiazgu, okazało się, ze sprzedająca mieszka ok 10 min drogi rowerem ode mnie, ale nie chciała się zgodzić na odbiór osobisty - trudno, rozumiem, nie kazdy ma na to ochotę i czas. W drodze wyjątku zgodziła się obniżyć mi oplatę pocztową z 7 zł na 4 złote.
Po kilku dniach awizo w skrzynce, pognałam na pocztę, a tu zonk! Baba wysłała zwykłym listem, nie poleconym, ale najzwyklejszym za 1,40! Oczywiście, ta rzecz przyszła połamana... Widocznie wylicytowana kwota nie spełniła wymagań tej pani, postanowiła dorobic sobie na znaczkach
jolla11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 20:29   #206
tasiemiec
Raczkowanie

podbijam
Stary 2007-08-27, 21:39   #207
agnique
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Sprawdzilam dzis, nie 30, a 45 dni
zawsze to 2 tygodnie dłużej
Mi dzis po miesiacu, moja spozniona kupująca wkoncu napisała emaila, ze wplacila pieniązki. takze czekalam miesiac na wplate, wiem jedno napewno komentarza ode mnie nie otrzyma.
Stary 2007-08-27, 23:34   #208
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
zawsze to 2 tygodnie dłużej
Mi dzis po miesiacu, moja spozniona kupująca wkoncu napisała emaila, ze wplacila pieniązki. takze czekalam miesiac na wplate, wiem jedno napewno komentarza ode mnie nie otrzyma.
z tymi negatywami to przeciez jesli ona ci da negatywa to ty mozesz go skomentować. ja tak miałam-pewna firma dopiero po miesiacu mi przeslala towar. na szczescie wybralam opcje za pobraniem. no ale ze mial byc to pezent na gwiazdke a w mailach pisali, ze juz wysłali wystawilam negatywa. i ten ktos po miesiacu mi tez go wystawił ze nalezy na mnie uwazac, bo jestem oszustką. wiec ja w tym komentarzu opisałam w skrocie sytuacje, i dzieki temu ktos kto bedzie czytal moje komentarze pozna cala sytuacje.
nie wiem czy nie zamotałam
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 14:02   #209
nesquiki
Raczkowanie

Unhappy mam brzydki problem z allegro

hej, pisze tutaj, bo licze ze moze ktos mial podobna sytuacje, drogie Wizazanki. Mianowicie sprzedalam na allegro kilka przedmiotow i jeden z nich nie doszedl (ksiazka za 45 zl). ale na swoje nieszczescie wyslalam ja w liscie, czyli nie mam potwierdzenia! kupujacy chce ode mnie pieniadzy. licze sie z tym, ze bede mu musiala cos oddac... ale glupia sytuacja wyszla, bo przeciez mogl dostac te przesylke - przeciez przesylki nie gina na poczcie ot tak sobie. a z drugiej strony on moze mi zarzucac ze tego nie wyslalam . wie ktoras z Was jak powinno sie rozwiazywac takie niezreczne sytuacje? dodam, ze koles ma dopiero 2 komentarze (pozytywne), a konto na allegro od 2 lat. pomozcie
nesquiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-31, 14:07   #210
syntagma
Zakorzenienie

Dot.: mam brzydki problem z allegro

w liscie moze byc wyslane, ale w poleconym, twoj jak rozumiem taki nie byl. Zasadniczo sprawa nie do udowodnienia, czy nie dostal tej przesylki faktycznie czy robi cie w jajo i udaje, ze nie doszla.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości