|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co wg was jest strata pieniędzy a co nie? na co żałujecie a na co nie żalujecie
Zapomniałam napisać, mi też nie szkoda pieniędzy na spotkania z moim facetem, dojazdy, bilety itp.
A trochę to kosztuje niestety...
|
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co wg was jest strata pieniędzy a co nie? na co żałujecie a na co nie żalujecie
Żałuje na:
drogie ciuchy drogie perfumy na samochód - jak sobie pomysle ile bym miala wydawac na benzyne to wole pozyczac od taty ![]() Nie załuje: na jedzenie kosmetyki ciuchyyyy podróże |
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Nie żałuję na:
- jedzenie - zdrowie - swoje i kota ) (wizyty u lekarzy, regularne badania etc.) plus basen, fitness- kosmetyki pielęgnacyjne: dobre kremy, kolorowe: dobry tusz do rzęs i podkład - koncerty, wyjścia do kina, ( z tym, że czytam recenzje i wiem, co chcę zobaczyć na wielkim ekranie, a co mogę zobaczyć w domu), wyjścia do klubów i spotkania z przyjaciółmi, wyjazdy - ubrania i buty, które naprawdę mi się podobają - sprzęt elektroniczny (telewizor, laptop, ekspres do kawy - to wszystko wolę kupić droższe i sprawdzone, niż naprawiać potem) - prezenty dla bliskich - książki i gazety. Żałuję na: - kosmetyki kolorowe: cienie do powiek, kredki do oczu, puder, lakiery do paznokci - często zmieniam, więc szkoda mi pieniędzy na drogie - dodatki: torebki, paski etc. - jak wyżej - sieciówkę na wszystkie linie - mam na jedną do pracy, a po mieście chodzę, co uwielbiam - zamiast gniecenia się w dusznych autobusach i tramwajach - taksówki - fryzjer - chodzę do obojętnie jakiego, byleby mi ściął prosto włosy, aktualnie nie podoba mi się żadne cieniowanie na moich włosach - drogie perfumy - dostaję je w prezencie od mamy, która jest prawdziwą maniaczką - płyty - muzykę dostaję od znajomych.. )- |
|
|
|
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
Zazwyczaj żaluję kasy na drogie ubrania.
Zdecydowanie wolę ubrania z Lumpeksów i to ładniejsze i bardziej wytrzymałe, a przede wszystkim tańsze ![]() a jeżeli już mam kasę to praktycznie na nic nie żałuje. Uwielbiam wydawać i zazwyczaj kupuję to na co mam ochotę. Oszczędna to raczej nie jestem
|
|
|
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
Nie żałuję na:
- wakacje- oczywiście zwracam uwagę na cenę noclegu, ale na jedzonko czy ewentualny alkohol (piję sporadycznie, ale jeżeli już to wolę zapłacić więcej za dobre wino czy wódk), jakieś bilety wstępu -nie żałuję sobie, raz czy dwa razy w roku chcę porządnie się zrelaksować i zapomnieć o rutynie ![]() - jedzenie, nie ważne czy "na mieście" czy sama cos kupuje w sklepie i później pichcę- po prostu lubię dobrze zjeść - imprezy, kino- bardzo rzadko uczestnicze w tego typu przedsięwzięciach, ale jeżeli już to na całego szkoda mi na - ciuchy, chyba, że coś mi się naprawdę spodoba ![]() - kosmetyki z górnej półki- maluję się tylko na jakieś ważne okazje, chociaż myślę, żeby zainwestować w jakiś dobry podkład PS. Nie lubię momentu, kiedy trzeba zrobić przelew na konto uczelni, hehe. Ale wiem, że kiedyś mi się to zwróci
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
strata pieniędzy to np. kupowanie dresu za 200 zł
![]() dres to tylko dres, żaden fajny ciuch, tylko "szmatka" do chodzenia po domu ![]() strata pieniędzy to picie alkoholu, dlatego nie pije. tak samo fajki, ale palę i póki co nie zamierzam przestac ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- nie oszczędzam już na sprzęcie agd, bo już się przejechałam na "tanich" rzeczach. precz z tosterem i gofrownicą za 30 zł i odkurzaczami za niecałe 200 zł - nie stać mnie i tż na kupowanie tanich rzeczy
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda mi na:
-uzywki- alkohol,papierosy, -drogie perfumy , -koncerty,wyjscia do teatru/opery -taksowki, -fryzjera, -wypasiony telefon komórkowy, -inne gadzety elektroniczne(typu iPod ) nie szkoda mi na: -lekarzy, -jedzenie, -ciuchy,
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Nie można tak uogólniać. Dla Ciebie wydanie 200zł na dres to głupota, a dla mojego sąsiada, który codziennie biega 20km i bierze udział w maratonach dobre ubranie sportowe z nowoczesnych, absorbujących wilgoć tkanin to podstawa. I wydaje na ten cel więcej niż 200zł.
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na czym oszczędzamy,z czym szalejemy?
oszczedzam:
-taxi, autobusy (ale tylko dlatego, ze mam jakis uraz do nich i zle sie czuje jak jade autobusem)-wyjscia na imprezy, alkohole itp -slodycze i jedzenie w knajpach wydaje ciagle na: -ciuchy (kurtki, sukienki itd) -buty -torebki -kosmetyki
|
|
|
#190 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
dzięki temu mam go już kilka lat a wciąz wygląda jak nowy
|
|
|
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
Nie szkoda mi pieniędzy na:
- dobre spodnie, buty, płaszcz - pielęgnację włosów, mam na ich punkcie bzika ![]() - kosmetyki typu podkład, puder, korektor, róż no i obowiązkowo tusz do rzęs - moje niezbędniki ![]() - sprzęt elektroniczny - prezenty dla bliskich mi osób ^^ - zdrowie zdecydowanie - dojazdy do chłopaka, choć na szczęście nie jest to jakiś wielki koszt ![]() Szkoda mi kasy na: - jedzenie w mieście zdecydowanie - taksówki - drogie bluzki i dodatki - cienie do powiek, kredki, pomadki - wyjścia do kina - książki - lakiery do paznokci, bo często zmieniam kolory ![]() - gazety |
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda mi na:
drogie kosmetyki, drogie ubrania (często coś mi się bardzo podoba, ale nie kupuję ze względu na cenę), wyjścia do kina- chodzę, jak wygram wejściówki, szkoda mi też na alkohol- prawie nigdy go nie kupuję; wyjścia do pubów, klubów Nie szkoda mi na: rzeczy które lubię- jedzenie, picie, markowe buty sportowe i dżinsy, prezenty dla najbliższych, na wspólne potrzeby TŻ i moje, na pieska, sprzęt typu telefon czy odtwarzacz mp3, rzeczy o których marzę typu biżuteria
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda mi na... sztuczne buty. Kupiłam 2-3 razy i zawsze był to błąd. Skuszona ślicznym wyglądem za ok. 80-100zł i okazałby się niewygodne, szybko "zużywające się", nienadające do noszenia dłużej niz 1 sezon
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkoda mi na:
- Drogie ciuchy (typu spodnie za ponad 100zl itd) - Drogie buty (za wiecej niz 150zl) - Gazety - Ksiazki (moge wypozyczyc lub przeczytac e-booka) - Ozdoby do domu (swieczniki, kuferki i inne) - Drogie kosmetyki - Drogiego fryzjera Nie szkoda mi na: - Wyjscia z TZ - Torebki - Jedzenie - Dobre pasty i szczoteczki do zebow - Szampony do wlosow - Prezenty dla TZ (z jakiejs okazji typu rocznica, swieta) - Herbatki, napoje i soki - Jedzenie na miescie (nie za czesto) - Edukacje (np w trybie zaocznym, wiec moge pracowac) |
|
|
|
|
#197 |
|
Miss Pudernica
|
Oszczędzam na:
- jedzeniu na mieście - wolę zakupy w Biedronce, bo jakość produktów taka sama jak w markowych marketach - taksówkach - gazetach - nie kupuję różnych pierdółek do domu (koszyczków, ozdóbek i innych bibelotów) - na wakacjach oszczędzam na jedzeniu, szukam miejsc, gdzie można zjeść dobrze, ale tanio. Nie wykupuję śniadań i kolacji, jedynie obiady-obiadokolacje. - abonamencie na telefon, dzwonię bardzo dużo, ale szukam ofert które spełniają moje wymagania. Płacę 35 zł, a mam nieograniczony kontakt z mamą i tż plus 70 zł do znajomych. - fryzjer, przy długich włosach zmian nie widać, a i tak od dłuższego czasu podcinam tylko końce, więc raz na pół roku wystarczy. - kosmetyczka, maseczki robię sobie sama, nie chodzę na robienie makijażu, tipsy i malowanie paznokcie, bo sama namiętnie je maluję ![]() Szaleje z: - książkami, kupuje bardzo dużo, zarówno na uczelnię, jak i dla siebie - markowym sprzętem - ubraniami, wolę mieć mniej a lepszej jakości, które nie zniszczą mi się po kilku praniach. - butami, kupuję skórzane (wyjątkiem są sandałki/japonki na lato) - kosmetykami, jestem w stanie zapłacić bardzo dużo za dobry jakościowo krem czy podkład, ale oszczędzam na balsamach (nie droższe niż 30 zł), żelach pod prysznic (wystarczą mi drogeryjne). - kosmetyki do włosów. - teatr, to moja słabość, nie oprę się wyjściu do Romy.
Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia. Edytowane przez aante_e Czas edycji: 2009-11-16 o 13:12 |
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Ja generalnie na niczym nie oszczedzam. Co nie znaczy zaeaz, ze jestem rozrzutna. Po prostu jak juz cos kupuje to wole wydac wiecej i miec cos lepszej jakosci, niz kupowac taniej, ale dwa razy.
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez po dluzszym zstanowieniu stiwerdzam,ze na nic nie zaluje
![]() kupie lepszy kosmetyk, dobre jedzenie, to,na co mam ochote i rzadko oszczedzam. Choc szczerze, to rzadko mi sie ciuch jakis podoba, wiec fashion victim nie jestem i kasy nie przelewam jak gruszka na betoniarce na rozne fredzle czy ozdobki tez. Ale jak cos pragniesz i Cie stac,to kurde czemu nie? ![]() co tam-pracujesz, to po co sobie bronic wszystkiego? |
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
W chwili obecnej nie mogę sobie pozwolić na szaleństwo zakupowe w żadnej dziedzinie - oszczędzam na wszystkim (w granicach rozsądku, rzecz jasna)
Ale mam nadzieję, że nadejdą w końcu "lepsze czasy"
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Oszczedzam na zarciu,zwlaszcza slodyczach, i na ciuchach- i tak mi sie szafa nie domyka wiec bez sensu dokupywac cos nowego.
Wydaje nieumiarkowanie duzo na ksiazki,perfumy i bilety do kina/na koncerty lub do teatru, oraz plyty-perelki,zazwyczaj nie do kupienia.
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Nie szkoda mi na:
- książki mam ich grubo ponad tysiąc i co miesiąc powiększam kolekcję; - ubrania z sieciówek zwłaszcza ulubionego H&M; - szpilki; - torebki; - kino, teatr, filharmonię, festiwale, koncerty itd.; - dentystę i innych lekarzy specjalistów; - fryzjera, wolę zapłacić sporo i być zadowolona niż tanio i kupować czapki i chustki na głowę; - wyjścia na jedzenie na mieście i do klubów z chłopakiem; - podróże. Szkoda mi na: - markowe drogie perfumy, kuję z średniej półki; - drogą biżuterię od jubilera z białego lub żółtego złota, nosze srebrna; - drogą kolorówkę i pielęgnacje typu balsam za 100zł, wystarczą mi produkty w rozsądniejszych cenach; - taksówki; - czasopism i prasę codzienną; - telefon; - drogą, gadżetową elektronikę - kosmetyczkę; - słodycze Lindt, wystarczają mi czekolady Milka czy niebieskie Merci, chociaż czasem łakomstwo wygrywa - krótkie wyjazdy; - alkohol, pije praktycznie tylko ulubione piwo Desperados w ograniczonych ilościach. |
|
|
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
Nie szkoda mi na:
-jedzenie -karmę i inne rzeczy dla mojego psa -ciuchy,które mi się bardzo podobają -torebki Szkoda mi na: -BARDZO DROGIE perfumy i kosmetyki z najwyższej półki -taxi
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Ja oszczędzam na:
*jedzenie (jem w domu, a do szkoły biorę kanapki) *rozrywki (nie chodzę do kina, na dyskoteki itp:. wole posiedzieć w domu) *fryzjer (moja kuzynka jest fryzjerką, a jej nie muszę płacić )*kosmetyczka (nie chodzę, mam w domu kosmetyki, a makijaż umiem robić sama) *ubraniach(kupuję w lumpeksach, nie tylko dlatego że jest tanio, ale o wiele lepsze okazje) *książki (biblioteka) *nowinki techniczne (nie wydaje kasy na jakieś bajery) Nie żałuję na: *fitness (zawsze kupuje miesięczny karnet na siłownie) *gazety *kosmetyki (zwłaszcza te do pielęgnacji twarzy) |
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Oszczędzam na:
-kosmetykach pielęgnacyjnych, używam przede wszystkim dziecięcych kremów, oliwek bo mam bardzo wrażliwą skórę, a oprócz tego lubię ziajowe masełka. I zwykle takie kosmetyki kosztuję naprawdę nie dużo -ubraniach- kupuję na wyprzedażach lub w second handach. -jedzeniu ( ale nie tak rygorystycznie) po prostu kupuję w biedronce czy realu, ale zwykle wszystko na co mam ochotę -taksówkach- po prostu wolę się przejść piechotą lub wrócić tramwajem czy autobusem. -na mediach- nie mam telewizora w mieszkaniu ![]() -nie kupuję płyt, drogich książek, poluję na promocje, okazje i często kupuję np. książkę, ktora kosztuje ponad 50 zł, za połowę ceny. -jedzeniu na mieście, na uczelnie zabieram zwykle ze sobą kanapki, a jak coś to zwykle kupuję tylko kawę i sałatkę, na pizzę i inne jedzonko wychodzę od czasu do czasu, zwykle tak raz w miesiącu, za to do droższych restauracji nie chodze wogóle, wolę jak tż mi coś pysznego upichci. -na alkoholu, piję rzadko i mało więc też nie dużo wydaję, a jak już mam iść do klubu to wolę wcześniej wypić po piwku w domu ( ekonomicznie jak to nazwał mój byly wykładowca)-oszczędzam na fryzjerze bo moja koleżanka świetnie potrafi mi pofarbować włosy, obcinam rzadko i tylko w rodzinnym mieście, gdzie ścięcie kosztuje mnie do 20 zł. Do kosmetyczki też chodzę naprawdę baardzo rzadko, zwykle co 3 miesiące na depilację brwi ( a raczej nadanie im kształtu) i hennę, co też drogie nie jest Nie oszczędzam na: -kinie, jeśli film mi się podoba to idę lub na teatrze ( zwykle jednak do teatru chodzę w czwartki kiedy jest najtaniej, lub czycham na wejściówki, które są o połowę tańsze) - na kserze- wolę skserować ustawy które są mi potrzebne i czytać je na papierze -na kolorówce- chociaż nie używam diora i chanel, to lubię średniopółkowe typu mf, loreal itp i dla mnie powyżej 60 zł kosmetyki są drogie, a mimo to wolę tusz mf niż maybelline, tak samo jest z różem, podkładem, pudrem. -na lekach i antykoncepcji -na komunikacji miejskiej, nie jeżdzę bez biletu. |
|
|
|
|
#206 |
|
Przyczajenie
|
Oszczędzam na:
-prądzie (wyrzuciłam elektryczny czajnik, dbam by sprzęty nie były na stand by, wyłączam ładowarki tel z gniazdek) -artykułach codziennego użytku (np patyczki do uszu za 1 zł zamiast 3 zł, tańszy papier toaletowy itp ) -wyjściach (alkoholu, taxi , drinki- jestem domatorką) Nie oszczędzam na: -kosmetyczce -kosmetykach pielęgnacyjnych -zdrowym jedzeniu -zębach |
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
oszczędzam na kosmetykach, staram sie kupic w miare tanie- aczkolwiek zawsze te takie wyrzucam, bo się nie nadają i kupuje drogie- i tym sposobem trace jeszcze wiecej.
ale tak szczerze mówiąc nie potrafie oszczędzać zawsze kupuje pełno rzeczy- czesto niepotrzebnych, a potem klepie biede ;ddaczkolwiek rzucam papierosy, na które wydaje sporo i będę miała więcej funduszy
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
oszczedzam na jedzeniu, a pieniadze jak glupia wydaje na kosmetyki i ciuchy ;
![]()
|
|
#209 |
|
Przyczajenie
|
oszczędzam na:
- ubraniach (bo większość kupuję na ciuchach...), - nie wydaję kasy na fast foody,bo robię je sama: pizzę,kebab,hamburgery itp. - przestałam kupować słodycze,na co wydawałam kupe kasy nie oszczędzam na: - butach i torebkach ![]() - na jedzeniu - na kosmetykach |
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Teraz ja
![]() Nie oszczędzam na: - ubraniach, tzw. bazie: jeansy, płaszcze, dobre koszule, kardigany, mała czarna, rzeczy które (o ile nie zmienię drastycznie rozmiaru) zawsze będą dobrze wyglądać i można je dowolnie zestawiać: po warunkiem że są dobrej jakości i po kilku praniach nic się z nimi nie dzieje - butach; stóp nie wymienię, stawiam na wygodę plus wygląd a to niestety u nas jeszcze bardzo dużo kosztuje - biżuterii: wolę zainwestować, jak mam wolne środki w kolczyki z kamieniami szlachetnymi, rzecz na pokolenia, a w dziejszych czasach to także kapitał - kulturze: książki, cd, teatr, kino, prasa - elektronice (przykład: 1 iphone = ipod, telefon, przeglądarka, email, konsola do gier..itp); często droższy sprzęt=oszczędność energii więc tak naprawdę się zyskuje ![]() - jedzeniu (' jesteś tym co jesz') - kosmetykach: mam ich bardzo niewiele, wszystkie sprawdzone, więc nie szkoda mi pieniędzy na coś co działa - zdrowiu - edukacji: języki obce Oszczędzam: - na rachunkach za tel, prąd (szukam okazji, wymieniam żarówki) - sezonowych ciuchach i dodatkach - zakupach (mnóstwo kart rabatowych) - jedzeniu na mieście: wolę ugotować sama, nawet o 2 w nocy ![]() - paliwie: do rodziców podróżuję pkp, po mieście najwygodniej i najszyciej komunikacją miejską - kosmetyczce: w cenie 1 wizyty mam zestaw kosmetyków, których użyję wiecej niż raz, manicure też robię sama ![]() - perfumach: kocham superpharm ![]() - fryzjerze: tylko podcinam końcówki, więc nie dośc że raz na 6 msc to za 10 zł ![]() - wodzie butelkowanej: załozyłam profesjonalny filtr, kranówka= jak woda z butelki - alkoholu, ja i mój Tż jesteśmy całkowitymi abstynentami ![]() - ogrzewaniu: nie jakoś drastycznie, ale 20-21 stopni max, i do tego to zdrowa temperatura - siłowni: brzuszki w domu, spracery i jogging jak tylko mam chwilę - prasie kolorowej/kobiecej(większość wg mnie nie ma żadnej interesującej treści) Pewnie milion rzeczy się przypomini z czasem
Edytowane przez niezniszczalna Czas edycji: 2010-01-11 o 14:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

A trochę to kosztuje niestety...