Slub w Maju 2008 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-02, 19:39   #181
hooba
Raczkowanie

Dot.: Slub w Maju 2008

Witam nowe ślubujące w maju . A u mnie dziś w końcu coś się ruszyło. Zamówiłam sukienkę i kupiłam dziś śliczną bieliznę . Ehhh to był zdecydowanie udany dzień
Stary 2008-01-02, 20:21   #182
ellena
Zadomowienie

Dziewczyny chwalcie się sukienkami - WKLEJAJCIE ZDIĘCIA!. Ja niestety jeszcze nawet nie zaczęłam szukać, każda inspiracja mile widziana!
ellena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 09:56   #183
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83

Ja sie cieszę ze wcześniej zaczełam się rozglądać za suknią (zresztą to była pierwsza rzecz poi ustaleniu daty i chyba najlepsza frajda) bo w każdym salonie w którym byłam okazywało sie że trzeba czekać na suknie ok 3,5 miecha, a że zaczęłam się rozglądać w grudniu to musiałam szybciutko cos znaleźć. Zresztą moją suknie znalażłam już w pierwzsym salonie a później to już sie tylko w innych upewniłam że to ta jedyna
Stary 2008-01-03, 12:35   #184
Nenah
Rozeznanie

GG do Nenah

Ja poszłam do 1 salonu i w sumie tylko te suknie mi się podobają. Ale szokiem było ze ta która mi się strasznie podobała wcale nie wygląda tak cudownie, a ta na która nawet nie spojżałam po prostu mnie zachwyciła. Zdjęcie wklejam poniżej. Jeszcze pójdę tam z mamą i z teściową i niech też pomogą podjąc decyzję, bo mam jeszcze parę modeli na oku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1356.jpg (98,3 KB, 50 załadowań)
Nenah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 12:50   #185
hooba
Raczkowanie

Nenah sukienka śliczna . Ja niestety nie mam jak wkleić zdjęcia bo moja suknia jest szyta w sumie z dwóch modeli, ale jak coś znajdę na sieci podobnego to się pochwalę
Stary 2008-01-03, 13:05   #186
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nenah Pokaż wiadomość
Ojoj, ja dopiero robiłam pierwsze podejście do przymiarek i jeszcze sukni nie wybrałam. Mam jednak nadzieję że będzie ok. W styczniu planuję się dokładniej rozjeżeć. Ślub mam 24 maja 2008. Kościół i sala zamówione, kurs zrobiony, fotograf zaklepany (bo to znajomy i wyjścia nie miał ) ale to by było na tyle. Resztę mam zamiar ruszyć po nowym Roku, czyli... jakby nie patrzeć pojutrze
mamy ślub tego samego dnia to jeszcze 142 dni
Cytat:
Napisane przez hooba Pokaż wiadomość
Witam nowe ślubujące w maju . A u mnie dziś w końcu coś się ruszyło. Zamówiłam sukienkę i kupiłam dziś śliczną bieliznę . Ehhh to był zdecydowanie udany dzień
Super, a bieliznę kupowałaś w "normalnym" sklepie czy tez tam gdzie suknię?
Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Dziewczyny chwalcie się sukienkami - WKLEJAJCIE ZDIĘCIA!. Ja niestety jeszcze nawet nie zaczęłam szukać, każda inspiracja mile widziana!
Ja wybrałam jedwabną i gładką chociaż na początku nastawiałąm się na koronki i krój takie jak wkleiła Nenah
Coś nie moge zdjęcia załadować w każdym razie jest na stronie www.sanpatrick.com w dziale gold, druga - nazywa się Brandon. W ogóle na tej stronie jest mase cudnych sukienek, inspiracji znajdziesz tam po pachy
Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
Ja sie cieszę ze wcześniej zaczełam się rozglądać za suknią (zresztą to była pierwsza rzecz poi ustaleniu daty i chyba najlepsza frajda) bo w każdym salonie w którym byłam okazywało sie że trzeba czekać na suknie ok 3,5 miecha, a że zaczęłam się rozglądać w grudniu to musiałam szybciutko cos znaleźć. Zresztą moją suknie znalażłam już w pierwzsym salonie a później to już sie tylko w innych upewniłam że to ta jedyna
Właściwie to jaka to różnica ile będę na nią czekać, przecież poprawki i tak nie zaczną się wcześniej niż w w kwietniu Ja moją też znalazłam prawie od razu, potem jeszcze pochodziłam trochę, ale żadna nie spodobała mi się już tak jak ta
Cytat:
Ja poszłam do 1 salonu i w sumie tylko te suknie mi się podobają. Ale szokiem było ze ta która mi się strasznie podobała wcale nie wygląda tak cudownie, a ta na która nawet nie spojżałam po prostu mnie zachwyciła. Zdjęcie wklejam poniżej. Jeszcze pójdę tam z mamą i z teściową i niech też pomogą podjąc decyzję, bo mam jeszcze parę modeli na oku
Piękna
truheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 14:19   #187
hooba
Raczkowanie

truheart bieliznę kupowałam w normalnym sklepie bieliźnierskim. A jestem o tyle zadowolona że mam dość spory biust i zawsze były problemy z bielizną, a tu znalazłam śliczny gorsecik który świetnie trzyma móje skarby
Stary 2008-01-03, 14:24   #188
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hooba Pokaż wiadomość
truheart bieliznę kupowałam w normalnym sklepie bieliźnierskim. A jestem o tyle zadowolona że mam dość spory biust i zawsze były problemy z bielizną, a tu znalazłam śliczny gorsecik który świetnie trzyma móje skarby
Dlatego spytałam, bo pani w salonie sukien pokazywała mi bieliznę tej samej firmy co suknia i przekonywała, że te staniki są szyte specjalnie pod dane suknie.. przymierzyłam jeden model stanika, ale zdecydowanie nie podobał mi się jak leży, poza tym był dużo droższy niż taki kupiony np w Triumphie więc nie widzę takiej potrzeby i zastanawiałam sięjak u was
A butów już szukasz? Ja chyba poczekam do wiosennych kolekcji
Stary 2008-01-03, 15:03   #189
hooba
Raczkowanie

Na buty też coś patrzyłam ale jakoś nic w oko mi nie wpadło więc raczej na siłę nie będę nic kupować . W sumie bieliznę też miałam kupować dopiero za jakieś dwa miesiące, ale jak przymierzyłam to cudo to wiedziałam że nic lepszego nie znajdę mam teraz tylko nadzieję że nie przytyje
Stary 2008-01-03, 19:14   #190
ulka_j
Raczkowanie

Kurcze ja wiem, że powinnam wcześniej się za tą suknią rozejrzeć, ale jak na złość nie mam teraz czasu- praca. Wybieram sie dopiero pod koniec stycznia, tylko, ze ja mam zamiar kupić jakąs suknie co jest na salonie, żeby nie zamawiać, zrobią drobne poprawki i bedzie ok.Nie mam wygórowanych wymagań, wiec mam nadzieje, że jakaś jedna sie znajdzie na moją osóbke pozdrowionka
ulka_j jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-03, 19:51   #191
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Suknia jest bardzo ładna, choć na tej modelce trochę traci swojego uroku
Stary 2008-01-04, 09:06   #192
Mbu83
Raczkowanie

Cytat:
Jak zaczęłam sie oglądac za sukniami w necie to też myślałam o takim kroju, który super podkreśla figurę, ale jak zaczęłam w salonie je mierzyć (tę też akurat mierzyłam i faktycznie jest śliczna a na żywo nawet ładniejsza niz na zdjęciu) to stwierdziłam że w tym kroju wyglądam tak normalnie zwyczajnie a ja w tym jednym dniu chce wyglądać jak księżniczka z bajki
Stary 2008-01-04, 13:29   #193
tiffi1
Rozeznanie

Hej dziewczyny no i mamy 2008! Wszystkiego dobrego.
Maj juz niedługo, a do zrobienia jeszcze sporo rzeczy.
Ja mam główny problem z sukienką, bo jak mi się podoba to kosztuje 3,5-4 tys. no i tu problem. A w ogóle to mało jest sukienek które mi się pododbają. echhh
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 16:35   #194
Nenah
Rozeznanie

GG do Nenah

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
mamy ślub tego samego dnia to jeszcze 142 dni

Ja wybrałam jedwabną i gładką chociaż na początku nastawiałąm się na koronki i krój takie jak wkleiła Nenah
Coś nie moge zdjęcia załadować w każdym razie jest na stronie www.sanpatrick.com w dziale gold, druga - nazywa się Brandon. W ogóle na tej stronie jest mase cudnych sukienek, inspiracji znajdziesz tam po pachy
Truheart - super będziemy przeżywać to w tym samym czasie To niesamowite - ja jeszcze dni nie liczyłam, a zostało ledwie 140 dni

Czy suknia o której piszesz to ta w załączniku? Jest bardzo ładna i oryginalna. Niesamowity kolor. Wogóle San Patric ma śliczne te suknie. Badzo mi się podobają całe sytlizacje tam i makijaże modelek. Musze się temu bliżej przyjżeć. A napisz jeszcze ile kosztuje ta suknia jeśli wiesz.

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Suknia jest bardzo ładna, choć na tej modelce trochę traci swojego uroku
M.A.R.T.A. Ja też na nią nie zwróciłam uwagi na zdjęciu w katalogu, czy na stronie internetowej, wogóle myślałam o sukni w stylu rybki, ale ta na żywo naprawdę robi wrażenie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brandon_1.JPG (40,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brandon_2.JPG (45,4 KB, 24 załadowań)
Stary 2008-01-05, 11:43   #195
gooha3
Zadomowienie

Witam wszystkie przyszłe panny młode.
Ja ślubuje 3maja o 15.
Już w sumie mamy prawie wszystko załatwione. Suknie to juz mam kupioną od listopada 2006 Całkowity przypadek i szaleństwo. Zaręczyliśmy się w październiku 2006 i zaraz po tym zaczełam przeglądać suknie na allegro. Mój Tż przyuważył że jedna mi się podoba i bez mojej wiedzy umówił się na mierzenie sukni. Mnie postawił przed faktem dokonanym że mam ją mierzyć. Razem nam się spodobała i kupił mi ją

Nie wierze w zadne przesądy i nie patrze na to ze nazeczony nie moze widziec sukni.

Już zaczeliśmy prosic pierwszych gości ( rodzinę która przyjeżdza tylko na święta) Zaproszenia mamy ręcznie robione z papieru czerpanego (takze przez nas wykonanego. Naszczęście bardzo się spodobały

Pochwale się moją suknią. Nie jest może zbyt orginalna i ekstrawagancka, ale mi się podoba i dobrze się w niej czuje.
Jeśli chodzi o suknie to naprawde polecam allegro. Ceny dużo niższe niż w sklepie (raz używane, ale jeżeli mam do wyboru 3000 zł a 600 zł to juz na to nie patrze- moja tyle kosztowała na allegro)

Pozdrawiam i życze powodzenia w poszukiwaniach tej jednej wymarzonej sukni

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012

Edytowane przez gooha3
Czas edycji: 2008-02-23 o 08:19
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 11:47   #196
gooha3
Zadomowienie

Ten welon może nie za fajnie wyglada na zdjęciach, ale jest 2 czesciowy. Długi do kościoła jako tren jeszcze dłuuuugo ciągnący się i krótki haftowany na salę

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-07, 10:56   #197
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Truheart - super będziemy przeżywać to w tym samym czasie To niesamowite - ja jeszcze dni nie liczyłam, a zostało ledwie 140 dni

Czy suknia o której piszesz to ta w załączniku? Jest bardzo ładna i oryginalna. Niesamowity kolor. Wogóle San Patric ma śliczne te suknie. Badzo mi się podobają całe sytlizacje tam i makijaże modelek. Musze się temu bliżej przyjżeć. A napisz jeszcze ile kosztuje ta suknia jeśli wiesz.
Dzisiaj już 138
Tak, sukienka to ta z Twoich załączników..jak Ci się udało je zapisać z pdf? Kosztuje słono, bo 4400, po małej obniżce 4100 - miałam z tym zgryz czy wydawać tyle, ale uzgodniłam z mamą, że się na nią złożymy i że jeśli obu nam się tak bardzo podoba to bierzemy
Jeśli chodzi o kolor to też było wahanie - no bo wiadomo - nie biała panie powiedziały, że jest jeszcze dostępna w kolorze złamanej bieli, ale akurat nie miały niczego w tym kolorze w salonie, nie wiedziałyśmy dokładnie jak będzie wtedy wyglądać ta tasiemka i ogólnie stwierdziłyśmy, że boimy się zamawiać w ciemno, a ta, mimo, że nie biał czy nawet ecru to ma swój urok właśnie w tym kolorze z tą brązową taśmą na biodrach

gooha3 bardzo ładnie wyglądasz w swojej sukni no i fajnie, że wybierałaś ja z TZ, mój chce mieć niespodziankę i w ogóle nie chciał patrzeć na zdjęcia choć w pewnym momencie bardzo zależało mi na jego opinii.

Dziewczyny to już tylko 4 miesiące z kawałkiem denerwujecie się? bo ja już zaczynam powoli...
Stary 2008-01-07, 14:16   #198
Gosiaczek 82
Raczkowanie

Hej dziewuszki, dawnio mnie nie byloale mialam zastoj w przygotowaniach .A teraz mam dwa nurtujace mnie pytania i bardzo was prosze o szybka odpowiedz
Chcemy robic obraczki ze swojego zlota, tzn. rodzice mojego Tż maja swoje obraczki, bo sie rozwiedli i cha je nam oddac na przetopienie, na nasze...co Wy o tym sadzicie, bo ja mam jakis mieszane uczucia.
Nie chcialabym powtorzyc ich zyciorysu ale nawet w sumie takiego zabobonu nie slyszalam i w sumie w nie nie wierze bo pobieramy sie w maju.Doradcie mi cos, bo juz sama nie wiem , moj Tż mowi ze On w takie bzdury nie wierzy i Jemu nie przeszkadza ta swiadomosc. Juz sama nie wiemRATUNKU!!
I drugie pytanie:
ile ciasta na dwa dni wesela, zaznaczam ze ciasto bedzie stalo na stołach, nie w wydzielonym miejscu, a wesele drugiego dnia z ta sama iloscia osob ale bez rozdawania ciasta po weselu.Prosze napiszcie ile dkg na osobe, bo juz chce zamowic ciasto a nie wiem ile.Pomozcie, licze na Was jak zawsze
Z gory dziekiPozdrawiam

Edytowane przez Gosiaczek 82
Czas edycji: 2008-01-07 o 14:16 Powód: *
Gosiaczek 82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-07, 14:29   #199
truheart
Zakorzenienie

Gosiaczek 82, jeśli chodzi o obrączki to nie martw się, nic się nie powtórzy, bo jesteście zupełnie innymi osobami. Z resztą złoto będzie przetopione i wyjdą z tego materiały zupełnie inne obrączki niż te, które dostaniecie. Twój TZ ma rację
Co do ciasta to nie pomogę, bo mam na sali w cenie całego jedzonka.
Stary 2008-01-07, 17:50   #200
Nenah
Rozeznanie

GG do Nenah

Cytat:
Dzisiaj już 138
Tak, sukienka to ta z Twoich załączników..jak Ci się udało je zapisać z pdf? Kosztuje słono, bo 4400, po małej obniżce 4100 - miałam z tym zgryz czy wydawać tyle, ale uzgodniłam z mamą, że się na nią złożymy i że jeśli obu nam się tak bardzo podoba to bierzemy ...
Fotki nie z PDF-u, ale ctrl+printscreen i wrzucasz do np. painta. Tam wycinasz kawałek który chcesz i zapisujesz trochę zabawy. Ale pozapisywałam sobie jeszcze inne suknie bo przecudne i ładne stylizacje.
Cena faktycznie ale jeśli ci się podoba to raz taka okazja się zdarza i najważniejsze żebyś ty się w niej czuła jak księżniczka Dlatego ja też nie specjalnie martwię się ceną.

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek 82 Pokaż wiadomość
I drugie pytanie:
ile ciasta na dwa dni wesela, zaznaczam ze ciasto bedzie stalo na stołach, nie w wydzielonym miejscu, a wesele drugiego dnia z ta sama iloscia osob ale bez rozdawania ciasta po weselu.Prosze napiszcie ile dkg na osobe, bo juz chce zamowic ciasto a nie wiem ile.Pomozcie, licze na Was jak zawsze
Z gory dziekiPozdrawiam
Też do pytania się dołączam. Ciasto zamawiam osobno z cierni razem z tortem, ale nie wiem jak je przeliczyć. U mnie jedynie różnica taka że ciasta bedą stały osobno i w sumie nie wiem czy na poprawinach będzie tyle samo osób. Czy któraś z was już zamawiała ciasto albo je jakoś przeliczała ile blach na ile osób? A no i jakie ciasta chcecie serwować?

Kubusiu Skarbie w końcu jesteś z nami - 17.02.2009 g. 18:35

Stary 2008-01-07, 22:26   #201
ellena
Zadomowienie

Chyba znalazłam swoją sukienkę, tzn. na razie w tej podobam sie sobie najbardziej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ashleyd.jpg (27,9 KB, 51 załadowań)
Stary 2008-01-08, 09:46   #202
Mbu83
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj już 138
Kosztuje słono, bo 4400, po małej obniżce 4100 - miałam z tym zgryz czy wydawać tyle, ale uzgodniłam z mamą, że się na nią złożymy i że jeśli obu nam się tak bardzo podoba to bierzemy
Jeśli chodzi o kolor to też było wahanie - no bo wiadomo - nie biała panie powiedziały, że jest jeszcze dostępna w kolorze złamanej bieli,

gooha3 bardzo ładnie wyglądasz w swojej sukni no i fajnie, że wybierałaś ja z TZ, mój chce mieć niespodziankę i w ogóle nie chciał patrzeć na zdjęcia choć w pewnym momencie bardzo zależało mi na jego opinii.

Dziewczyny to już tylko 4 miesiące z kawałkiem denerwujecie się? bo ja już zaczynam powoli...
Hmmm. jaki to kolor "złamana biel"?
Mój TZ mi tylko naświetlił ogólnie, jak razem ogladaliśmy w necie suknie, jakie mu się podobaja. Co ciekawe to wtedy jeszcze podobały nam sie zupełnie inne, ale jak w salonie zaczęłam mierzyć te z jego fasonu to zdecydowałam że są faktycznie "bardziej dla mnie". Także jakby nie było bedzie taka jak mu sie podobała. Zresztą ja nie wytrzymałam i mu pokazałam na ulotce która suknie wybrałam . Ale i tak mu szczena opadnie jak mnie zobaczy na zywo w niej (mam nadzieje ).

Moja suknie też nie kosztowała mało (3850) i mój tata bardzo oponował co do tak wysokiej ceny (wiadomo facet nie rozumie jak ważna dla kobiety jest suknia w tym dniu) ale postanowiłam ze sama sobie za nia zapłace i dzieki temu nikt nie ma prawa sie wtrącac . ha.

Co do nerwów to ja póki co trochę sie już uspokoiłam - minął czas nocnych koszmarów o ślubie . I momo że jeszcze nawet nie mam połowy załatwionej to wokół mi wszyscy tak długo powtarzali że spokojnie jeszcze dużo czasu , ze sama w to uwierzyłam i wierzę .
Natomiast mój ślubny zaczyna powoli wpadać w panikę
Stary 2008-01-08, 10:30   #203
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Fotki nie z PDF-u, ale ctrl+printscreen i wrzucasz do np. painta. Tam wycinasz kawałek który chcesz i zapisujesz trochę zabawy. Ale pozapisywałam sobie jeszcze inne suknie bo przecudne i ładne stylizacje.
Cena faktycznie ale jeśli ci się podoba to raz taka okazja się zdarza i najważniejsze żebyś ty się w niej czuła jak księżniczka Dlatego ja też nie specjalnie martwię się ceną.
Dzięki za instruktaż A z innej beczki - kiedy rozdajecie zaproszenia?
Cytat:
Chyba znalazłam swoją sukienkę, tzn. na razie w tej podobam sie sobie najbardziej
Pięknie haftowany gorset
Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
Hmmm. jaki to kolor "złamana biel"?
Inaczej nazywa się off-white. Jakby Ci ktoś dał kawałek materiału w tym kolorze to powiedziałabyś, że biały, ale dopiero w porównaniu z czystym białym widać, że ten jest ciut cieplejszy, bardziej śmietanowy..... trudno opisać takie małe różnice w kolorach..
Stary 2008-01-08, 12:27   #204
tiffi1
Rozeznanie

Mam nadzieję, ze trochę pomogę.

Suknia
Dziewczyny trzeba przymierzać kolor i koniec. Ja właśnie przymierzałam kolor szampana i wyglądałam kiepsko, to nie kolor dla mnie bo jestem blondynką i mam jasną karnację, dla mnie tez nie jest biel. Więc zostały wszelkie ecru, oraz śmietanki, złamane biele itp. cokolwiek to znaczy. Trzeba mierzyć.
Co do mojej sukienki mam dylemat. Znalazłam taką, która mi się podoba kosztuje 3500zł ( mam pieniądze, ale nie chce wydawać tak dużo bo sami robimy nasze wesele, wiec trochę dla mnie za dużo jak na jeden dzień). I wtedy znalazłam drugą 2300zł cena super, leży ok, ale to już nie ta sama co tamta. I dylemat jest duży. zatrudniłam przyjaciółkę i mamy w piątek oglądać mnie w nich ;-)

Zaproszenia
My mamy ślub ostatniego maja, zaproszenia chcemy zamówić koniec stycznia luty, a rozdawać chcemy pod koniec lutego, początek marca z potwierdzeniem obecności do 4 maja.

Ciasto
Ja będę miała wesele z poprawinami i również rozeznawałam się w temacie i to co zebrałam. Moja koleżanka miała ok 135 gości wesele poprawiny zamówiła 24 blachy ciasta. Zostało bardzo dużo i rozdawała gościom. Pan w cukierni powiedział, żeby liczyć 1 blacha na 10 gości i to jest wystarczające i zostanie jeszcze. ja będę miała gości około 130-150 dwa dni i myślę że maksymalnie 20 blach, ale zastanawiam się czy nie mniej. Generalnie będziemy rozdawać gościom ciasto później.
mam nadzieję, że Wam pomogłam.
Tort liczy się 10 dkg na osobę podobno, ale w cukierni powiedziano mi, ze można liczyć 7-8 dkg.

Pozdrawiam
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 16:45   #205
lewan
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek 82 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki, dawnio mnie nie byloale mialam zastoj w przygotowaniach .A teraz mam dwa nurtujace mnie pytania i bardzo was prosze o szybka odpowiedz
Chcemy robic obraczki ze swojego zlota, tzn. rodzice mojego Tż maja swoje obraczki, bo sie rozwiedli i cha je nam oddac na przetopienie, na nasze...co Wy o tym sadzicie, bo ja mam jakis mieszane uczucia.
Nie chcialabym powtorzyc ich zyciorysu ale nawet w sumie takiego zabobonu nie slyszalam i w sumie w nie nie wierze bo pobieramy sie w maju.Doradcie mi cos, bo juz sama nie wiem , moj Tż mowi ze On w takie bzdury nie wierzy i Jemu nie przeszkadza ta swiadomosc. Juz sama nie wiemRATUNKU!!
I drugie pytanie:
Z gory dziekiPozdrawiam
Ja też będę najprawdopodobniej przetapiać obrączki rodziców. Nic się nie przejmuj - przecież to tylko przedmiot aż do czasu nadaniu mu przez Ciebie osobistego znaczenia - a to już zależy tylko od Ciebie. Pozdrawiam Ciepło!!!!
lewan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 17:55   #206
ellena
Zadomowienie

My również będziemy przetapiać obrączki, tylko nie były one jeszcze przez nikogo używane, ale zupełnie nie ma to dla nas znaczenia, że nie będą zupełnie nowe. Będą nasze!
Stary 2008-01-08, 20:22   #207
sylwiaczek79
Przyczajenie

Witajcie, mój ślub będzie 24.05.08 i oczywiście co bardziej "gorliwsi" musieli skomentować że ... w maju się nie ślubuje. Ale każdy ma swoje zdanie. Dodatkowo 24 maja jest wspomnienie NMP, Wspomożycielki Wiernych, więc ufam że Ona będzie nas dodatkowo obsypywać swoimi łaskami.

Zmieniając trochę temat; mieszkamy z mężem (bo już mamy cywilny) w Szkocji od ponad 3 lat, w listopadzie 2007 wzięliśmy tam ślub cywilny i mój luby postanowił, że wystąpi w kilcie, wyglądał genialnie. Bardzo bym chciała, aby też na kościelny w polsce założył kilt, ale czy to wypada? Co wy o tym sądzicie? Małżonek jest oczywiście Polakiem.

Moja suknia wygląda tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg madeira_1.jpg (21,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg madeira_2.jpg (24,4 KB, 21 załadowań)
sylwiaczek79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 20:30   #208
kasiek146
Przyczajenie

Witajcie dziewczynki Nasz slub odbędzie się 10 maja. Większość spraw mamy załatwione: kamerzysta, orkiestra, nauki konczymy, suknia zamówiona, nawet obrączki kupiliśmy, bo złoto podobno ma iść w górę
Co do zaproszeń to myślę, że na swięta Wielkanocne zaczniemy roznoszenie.
To już tak niedługo.... Już w tym roku hehe

Zapomniałam dodać, że moja przyszła teściowa również miała "ale" co do slubu w maju. Ale my się tym nie przejmujemy, zresztą już na ten temat nic nie mówi

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-01-08 o 20:59 Powód: post pod postem
kasiek146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 22:51   #209
Gosiaczek 82
Raczkowanie

Lewan dzieki za odpowiedz
bardzo ladnie i mardze napisalas.
A odnosnie ciasta nadal nie wiem, bo ja musze wuiedziec ile gram na osobe musze zamowic

Edytowane przez Gosiaczek 82
Czas edycji: 2008-01-08 o 22:52 Powód: *
Gosiaczek 82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 23:30   #210
Nenah
Rozeznanie

GG do Nenah

Cytat:
Bardzo ładna, delikatna i piękny haft ma na gorsecie.

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, ze trochę pomogę.

Zaproszenia
My mamy ślub ostatniego maja, zaproszenia chcemy zamówić koniec stycznia luty, a rozdawać chcemy pod koniec lutego, początek marca z potwierdzeniem obecności do 4 maja.

Ciasto
Ja będę miała wesele z poprawinami i również rozeznawałam się w temacie i to co zebrałam. Moja koleżanka miała ok 135 gości wesele poprawiny zamówiła 24 blachy ciasta. Zostało bardzo dużo i rozdawała gościom. Pan w cukierni powiedział, żeby liczyć 1 blacha na 10 gości i to jest wystarczające i zostanie jeszcze. ja będę miała gości około 130-150 dwa dni i myślę że maksymalnie 20 blach, ale zastanawiam się czy nie mniej. Generalnie będziemy rozdawać gościom ciasto później.
mam nadzieję, że Wam pomogłam.
Tort liczy się 10 dkg na osobę podobno, ale w cukierni powiedziano mi, ze można liczyć 7-8 dkg.

Pozdrawiam
O matko już zaproszenia ... a ja myślałam że jeszcze mam czas... ale w sumie jak się przeliczy... UPS, trzeba sie za nie wziąć, bo sami planujemy robić.

Dzięki za infomrację o ciastach. Jeszcze popytam w cukierni jak oni robią, w końcu musza mieć jakieś doświadczenie

Kubusiu Skarbie w końcu jesteś z nami - 17.02.2009 g. 18:35

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości