|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Slub w Maju 2008
Witam nowe ślubujące w maju
. A u mnie dziś w końcu coś się ruszyło. Zamówiłam sukienkę i kupiłam dziś śliczną bieliznę . Ehhh to był zdecydowanie udany dzień
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chwalcie się sukienkami - WKLEJAJCIE ZDIĘCIA!. Ja niestety jeszcze nawet nie zaczęłam szukać, każda inspiracja mile widziana!
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Ja sie cieszę ze wcześniej zaczełam się rozglądać za suknią (zresztą to była pierwsza rzecz poi ustaleniu daty i chyba najlepsza frajda) bo w każdym salonie w którym byłam okazywało sie że trzeba czekać na suknie ok 3,5 miecha, a że zaczęłam się rozglądać w grudniu to musiałam szybciutko cos znaleźć. Zresztą moją suknie znalażłam już w pierwzsym salonie a później to już sie tylko w innych upewniłam że to ta jedyna
![]()
|
|
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
Ja poszłam do 1 salonu i w sumie tylko te suknie mi się podobają. Ale szokiem było ze ta która mi się strasznie podobała wcale nie wygląda tak cudownie, a ta na która nawet nie spojżałam po prostu mnie zachwyciła
|
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Nenah sukienka śliczna
|
|
#186 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jeszcze 142 dniCytat:
Cytat:
![]() Coś nie moge zdjęcia załadować w każdym razie jest na stronie www.sanpatrick.com w dziale gold, druga - nazywa się Brandon. W ogóle na tej stronie jest mase cudnych sukienek, inspiracji znajdziesz tam po pachy![]() Cytat:
Ja moją też znalazłam prawie od razu, potem jeszcze pochodziłam trochę, ale żadna nie spodobała mi się już tak jak ta ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
truheart bieliznę kupowałam w normalnym sklepie bieliźnierskim. A jestem o tyle zadowolona że mam dość spory biust i zawsze były problemy z bielizną, a tu znalazłam śliczny gorsecik który świetnie trzyma móje skarby
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przymierzyłam jeden model stanika, ale zdecydowanie nie podobał mi się jak leży, poza tym był dużo droższy niż taki kupiony np w Triumphie więc nie widzę takiej potrzeby i zastanawiałam sięjak u was ![]() A butów już szukasz? Ja chyba poczekam do wiosennych kolekcji |
|
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Na buty też coś patrzyłam ale jakoś nic w oko mi nie wpadło więc raczej na siłę nie będę nic kupować
. W sumie bieliznę też miałam kupować dopiero za jakieś dwa miesiące, ale jak przymierzyłam to cudo to wiedziałam że nic lepszego nie znajdę mam teraz tylko nadzieję że nie przytyje
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze ja wiem, że powinnam wcześniej się za tą suknią rozejrzeć, ale jak na złość nie mam teraz czasu- praca. Wybieram sie dopiero pod koniec stycznia, tylko, ze ja mam zamiar kupić jakąs suknie co jest na salonie, żeby nie zamawiać, zrobią drobne poprawki i bedzie ok.Nie mam wygórowanych wymagań, wiec mam nadzieje, że jakaś jedna sie znajdzie na moją osóbke
pozdrowionka
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny no i mamy 2008! Wszystkiego dobrego.
Maj juz niedługo, a do zrobienia jeszcze sporo rzeczy. Ja mam główny problem z sukienką, bo jak mi się podoba to kosztuje 3,5-4 tys. no i tu problem. A w ogóle to mało jest sukienek które mi się pododbają. echhh |
|
|
|
|
#194 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czy suknia o której piszesz to ta w załączniku? Jest bardzo ładna i oryginalna. Niesamowity kolor. Wogóle San Patric ma śliczne te suknie. Badzo mi się podobają całe sytlizacje tam i makijaże modelek. Musze się temu bliżej przyjżeć. A napisz jeszcze ile kosztuje ta suknia jeśli wiesz. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie przyszłe panny młode.
Ja ślubuje 3maja o 15. Już w sumie mamy prawie wszystko załatwione. Suknie to juz mam kupioną od listopada 2006 Całkowity przypadek i szaleństwo. Zaręczyliśmy się w październiku 2006 i zaraz po tym zaczełam przeglądać suknie na allegro. Mój Tż przyuważył że jedna mi się podoba i bez mojej wiedzy umówił się na mierzenie sukni. Mnie postawił przed faktem dokonanym że mam ją mierzyć. Razem nam się spodobała i kupił mi ją ![]() Nie wierze w zadne przesądy i nie patrze na to ze nazeczony nie moze widziec sukni. Już zaczeliśmy prosic pierwszych gości ( rodzinę która przyjeżdza tylko na święta) Zaproszenia mamy ręcznie robione z papieru czerpanego (takze przez nas wykonanego. Naszczęście bardzo się spodobały ![]() Pochwale się moją suknią. Nie jest może zbyt orginalna i ekstrawagancka, ale mi się podoba i dobrze się w niej czuje. Jeśli chodzi o suknie to naprawde polecam allegro. Ceny dużo niższe niż w sklepie (raz używane, ale jeżeli mam do wyboru 3000 zł a 600 zł to juz na to nie patrze- moja tyle kosztowała na allegro) Pozdrawiam i życze powodzenia w poszukiwaniach tej jednej wymarzonej sukni
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2008-02-23 o 08:19 |
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Ten welon może nie za fajnie wyglada na zdjęciach, ale jest 2 czesciowy. Długi do kościoła jako tren jeszcze dłuuuugo ciągnący się i krótki haftowany na salę
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, sukienka to ta z Twoich załączników..jak Ci się udało je zapisać z pdf ? Kosztuje słono, bo 4400, po małej obniżce 4100 - miałam z tym zgryz czy wydawać tyle, ale uzgodniłam z mamą, że się na nią złożymy i że jeśli obu nam się tak bardzo podoba to bierzemy ![]() Jeśli chodzi o kolor to też było wahanie - no bo wiadomo - nie biała panie powiedziały, że jest jeszcze dostępna w kolorze złamanej bieli, ale akurat nie miały niczego w tym kolorze w salonie, nie wiedziałyśmy dokładnie jak będzie wtedy wyglądać ta tasiemka i ogólnie stwierdziłyśmy, że boimy się zamawiać w ciemno, a ta, mimo, że nie biał czy nawet ecru to ma swój urok właśnie w tym kolorze z tą brązową taśmą na biodrachgooha3 bardzo ładnie wyglądasz w swojej sukni Dziewczyny to już tylko 4 miesiące z kawałkiem
|
|
|
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki, dawnio mnie nie byloale mialam zastoj w przygotowaniach
.A teraz mam dwa nurtujace mnie pytania i bardzo was prosze o szybka odpowiedz![]() Chcemy robic obraczki ze swojego zlota, tzn. rodzice mojego Tż maja swoje obraczki, bo sie rozwiedli i cha je nam oddac na przetopienie, na nasze...co Wy o tym sadzicie, bo ja mam jakis mieszane uczucia. Nie chcialabym powtorzyc ich zyciorysu ale nawet w sumie takiego zabobonu nie slyszalam i w sumie w nie nie wierze bo pobieramy sie w maju.Doradcie mi cos, bo juz sama nie wiem , moj Tż mowi ze On w takie bzdury nie wierzy i Jemu nie przeszkadza ta swiadomosc. Juz sama nie wiem I drugie pytanie: ile ciasta na dwa dni wesela, zaznaczam ze ciasto bedzie stalo na stołach, nie w wydzielonym miejscu, a wesele drugiego dnia z ta sama iloscia osob ale bez rozdawania ciasta po weselu.Prosze napiszcie ile dkg na osobe, bo juz chce zamowic ciasto a nie wiem ile.Pomozcie, licze na Was jak zawsze Z gory dzieki
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008...900930.png</a> http://s5.suwaczek.com/20100110274353.png Edytowane przez Gosiaczek 82 Czas edycji: 2008-01-07 o 14:16 Powód: * |
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek 82, jeśli chodzi o obrączki to nie martw się, nic się nie powtórzy, bo jesteście zupełnie innymi osobami
Co do ciasta to nie pomogę, bo mam na sali w cenie całego jedzonka. |
|
|
|
|
#200 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trochę zabawy. Ale pozapisywałam sobie jeszcze inne suknie bo przecudne i ładne stylizacje.Cena faktycznie ale jeśli ci się podoba to raz taka okazja się zdarza i najważniejsze żebyś ty się w niej czuła jak księżniczka Cytat:
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Chyba znalazłam swoją sukienkę, tzn. na razie w tej podobam sie sobie najbardziej
|
|
#202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój TZ mi tylko naświetlił ogólnie, jak razem ogladaliśmy w necie suknie, jakie mu się podobaja. Co ciekawe to wtedy jeszcze podobały nam sie zupełnie inne, ale jak w salonie zaczęłam mierzyć te z jego fasonu to zdecydowałam że są faktycznie "bardziej dla mnie". Także jakby nie było bedzie taka jak mu sie podobała. Zresztą ja nie wytrzymałam . Ale i tak mu szczena opadnie ).Moja suknie też nie kosztowała mało (3850) i mój tata bardzo oponował co do tak wysokiej ceny (wiadomo facet nie rozumie jak ważna dla kobiety jest suknia w tym dniu) ale postanowiłam ze sama sobie za nia zapłace i dzieki temu nikt nie ma prawa sie wtrącac Co do nerwów to ja póki co trochę sie już uspokoiłam - minął czas nocnych koszmarów o ślubie . I momo że jeszcze nawet nie mam połowy załatwionej to wokół mi wszyscy tak długo powtarzali że spokojnie jeszcze dużo czasu , ze sama w to uwierzyłam i wierzę .Natomiast mój ślubny zaczyna powoli wpadać w panikę |
|
|
|
|
|
#203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Inaczej nazywa się off-white. Jakby Ci ktoś dał kawałek materiału w tym kolorze to powiedziałabyś, że biały, ale dopiero w porównaniu z czystym białym widać, że ten jest ciut cieplejszy, bardziej śmietanowy... .. trudno opisać takie małe różnice w kolorach..
|
||
|
|
|
|
#204 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, ze trochę pomogę.
Suknia Dziewczyny trzeba przymierzać kolor i koniec. Ja właśnie przymierzałam kolor szampana i wyglądałam kiepsko, to nie kolor dla mnie bo jestem blondynką i mam jasną karnację, dla mnie tez nie jest biel. Więc zostały wszelkie ecru, oraz śmietanki, złamane biele itp. cokolwiek to znaczy. Trzeba mierzyć. Co do mojej sukienki mam dylemat. Znalazłam taką, która mi się podoba kosztuje 3500zł ( mam pieniądze, ale nie chce wydawać tak dużo bo sami robimy nasze wesele, wiec trochę dla mnie za dużo jak na jeden dzień). I wtedy znalazłam drugą 2300zł cena super, leży ok, ale to już nie ta sama co tamta. I dylemat jest duży. zatrudniłam przyjaciółkę i mamy w piątek oglądać mnie w nich ;-) Zaproszenia My mamy ślub ostatniego maja, zaproszenia chcemy zamówić koniec stycznia luty, a rozdawać chcemy pod koniec lutego, początek marca z potwierdzeniem obecności do 4 maja. Ciasto Ja będę miała wesele z poprawinami i również rozeznawałam się w temacie i to co zebrałam. Moja koleżanka miała ok 135 gości wesele poprawiny zamówiła 24 blachy ciasta. Zostało bardzo dużo i rozdawała gościom. Pan w cukierni powiedział, żeby liczyć 1 blacha na 10 gości i to jest wystarczające i zostanie jeszcze. ja będę miała gości około 130-150 dwa dni i myślę że maksymalnie 20 blach, ale zastanawiam się czy nie mniej. Generalnie będziemy rozdawać gościom ciasto później. mam nadzieję, że Wam pomogłam. Tort liczy się 10 dkg na osobę podobno, ale w cukierni powiedziano mi, ze można liczyć 7-8 dkg. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#205 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
My również będziemy przetapiać obrączki, tylko nie były one jeszcze przez nikogo używane, ale zupełnie nie ma to dla nas znaczenia, że nie będą zupełnie nowe. Będą nasze!
|
|
#207 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, mój ślub będzie 24.05.08 i oczywiście co bardziej "gorliwsi" musieli skomentować że ... w maju się nie ślubuje. Ale każdy ma swoje zdanie. Dodatkowo 24 maja jest wspomnienie NMP, Wspomożycielki Wiernych, więc ufam że Ona będzie nas dodatkowo obsypywać swoimi łaskami.
Zmieniając trochę temat; mieszkamy z mężem (bo już mamy cywilny) w Szkocji od ponad 3 lat, w listopadzie 2007 wzięliśmy tam ślub cywilny i mój luby postanowił, że wystąpi w kilcie, wyglądał genialnie. Bardzo bym chciała, aby też na kościelny w polsce założył kilt, ale czy to wypada? Co wy o tym sądzicie? Małżonek jest oczywiście Polakiem. Moja suknia wygląda tak |
|
|
|
|
#208 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczynki
Nasz slub odbędzie się 10 maja. Większość spraw mamy załatwione: kamerzysta, orkiestra, nauki konczymy, suknia zamówiona, nawet obrączki kupiliśmy, bo złoto podobno ma iść w górę ![]() Co do zaproszeń to myślę, że na swięta Wielkanocne zaczniemy roznoszenie. To już tak niedługo.... Już w tym roku hehe Zapomniałam dodać, że moja przyszła teściowa również miała "ale" co do slubu w maju. Ale my się tym nie przejmujemy, zresztą już na ten temat nic nie mówi
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-01-08 o 20:59 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
Lewan dzieki za odpowiedz
bardzo ladnie i mardze napisalas. A odnosnie ciasta nadal nie wiem, bo ja musze wuiedziec ile gram na osobe musze zamowic
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008...900930.png</a> http://s5.suwaczek.com/20100110274353.png Edytowane przez Gosiaczek 82 Czas edycji: 2008-01-08 o 22:52 Powód: * |
|
|
|
|
#210 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
... a ja myślałam że jeszcze mam czas... ale w sumie jak się przeliczy... UPS, trzeba sie za nie wziąć, bo sami planujemy robić.Dzięki za infomrację o ciastach. Jeszcze popytam w cukierni jak oni robią, w końcu musza mieć jakieś doświadczenie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

. A u mnie dziś w końcu coś się ruszyło. Zamówiłam sukienkę i kupiłam dziś śliczną bieliznę
. Ehhh to był zdecydowanie udany dzień

i jeszcze sukni nie wybrałam. Mam jednak nadzieję że będzie ok. W styczniu planuję się dokładniej rozjeżeć. Ślub mam 24 maja 2008. Kościół i sala zamówione, kurs zrobiony, fotograf zaklepany (bo to znajomy i wyjścia nie miał
) ale to by było na tyle. Resztę mam zamiar ruszyć po nowym Roku, czyli... jakby nie patrzeć pojutrze
w każdym razie jest na stronie
Ja chyba poczekam do wiosennych kolekcji

panie powiedziały, że jest jeszcze dostępna w kolorze złamanej bieli, ale akurat nie miały niczego w tym kolorze w salonie, nie wiedziałyśmy dokładnie jak będzie wtedy wyglądać ta tasiemka i ogólnie stwierdziłyśmy, że boimy się zamawiać w ciemno, a ta, mimo, że nie biał czy nawet ecru to ma swój urok właśnie w tym kolorze z tą brązową taśmą na biodrach