|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: Głodówka
Czytałam już to wczesniej, w sumie to chyba zależy indywidualnie od organizmu, bo są ludzie, którzy po głodówce czuli się świetnie i psychicznie i fizycznie. Może poprostu przez dwa tygodnie będę jadła same owoce i warzywa? Hehhh, ale w sumie już się zaczęłam przygotowywać to tej głodówki, może drobne trzy dni nie jedzenia mi nie zaszkodzą.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Możliwe ze zostanę zlinczowana słownie,ale i tak napisze co myślę o głodówce.
Po pierwsze jestem przykładem tego że jest to dobry sposób na odtrucie organizmu,ale przed przystąpieniem do głodówki trzeba dużo poczytać i nie próbować robić niczego na siłę. Jakiś czas temu przeprowadziłam 7 dniowa głodówkę: Po pierwsze nadal żyje! Po drugie: pozwoliła mi ona zmniejszyć objawy astmy oskrzelowej - dzięki niej nie używam już leków, bo porostu ataki ustąpiły, podobnie z alergią. Znikł mi nalot z języka- efekt astmy i nie mam kataru siennego. Podstawa poprawnie przeprowadzonej głodówki jest 2 tyg. okres przygotowawczy ,polegający na odstawieniu miesa i produktów mlecznych- je sie głownie kasze ,owoce suszone- rodzynki ktore bardzo dobrze oczyszczaja jelita - no i oczywiscie bardzo duzo warzyw i owoców, co najmniej 1,5 l wody. W tym czasie nalezy zastosowac co najmniej 4 lewatywy, ostatnia w dzien poprzedzajacy glodowke. W czasie głodowki pije sie jedynie wodeniegazowana, niskomineralizowana, ponadto nie przyjmuje sie zadnych pokarmow nawet sokow- glodowka ma nacelu wylaczenie ukladu pokarmowego- nastepuje to po okolo 3 dniach ( po tym okresie nie odczuwa sie dlodu- w moim przypadku brakowalo mi jedynie czynnosci zwizanych z jedzeniem), podstawa w tym okresie sa codzienne lewatywy, ktore maja na celu usuniecie zlogow z jelit-a jest ich duzo. Pierwsze glodowki powinny trwac nie dluzej niz 10 dni, w tym okresie traci sie jedynie wode-okolo 1,5 kd dziennie- ale po wyjsciu z Głodowki to wroci ale nie wiecej niz przed- no chyba zeby ktos sie rzucil. Wyjscie z głodowki trwa tyle co sama glodowka i polega na stopniowym dodawaniu produktow- i wprowadzeniu charmonii w odzywianiu- lewatywy stosuje sie co 2 dzien, nastepnie co 3 dzien i itd. Dodatkowo codziennie rano przezuwa sie skorke chleba natartego czosnkiem (nastepnie wypluwa)-zabieg ten jest powtarzany do momentu oczyszczenia jezyka. W czasie glodowce wskazany jest ruch, ktory ma nacelu przezyciezenie okresow kwasicznych- pierwszy ( 6- 10 dzien), drugi (17-20 dzien). Głodówka nie moze trwac dluzej niz 40 dni, przeciwskazaniem jest cukrzyca,tarczyca...oraz okres u kobiet. Podstawowym lelementem przeprowadzenia głodowki jest uswiadomienie sobie ze nie jest to 2 lata bez jedzenia ale kilka dni. W czasie glodówki spalanie tluszczu nastepuje dopiero po okolo 15 dniach. Ponadto trzeba pamietac ze glodówka polega na wylaczeniu czynnosci ukladu przewodu pokarmowego!! czesto slyszalam porownania ze ludziom z obozów koncentracyjnych na dobre one nie wyszly-ale niestety tu jest roznica Ci ludzie byli głodzeni-ich ukl.pokarmowy nie byl wylaczony-oni dostarczali za male ilosci pokarmu co prowadzilo do samotrawienia organizmu,pozatym ta sytuacja trwala dluzej niz 40 dni. Kolejnym zarzutem z jakim sie spotkalam to pytanie: 'Dlaczego nikt jej nie rozpowszechnia,dlaczego zaklady farmaceutyczne wprowadzaja nowe leki skoro maja ten sposob leczenia pod reka' -odpowiedz prosta na glodowce nie mozna zarobic ![]() Osobiscie polecam glodowke- ale przeprowadzona w oparciu o ksiazki. Pozdrawiam,
Jedynym kluczem do szczęścia jest bunt w nim nie ma winy ani wstydu. Pora coś zmienić, a pierwszym korkiem bedzie zdefiniowanie tego 'czegoś'.....bedzie cieżko,ale warto! "czesc - jak minal ci dzien?och mi też, może pogadamy o tym przy piwie?kiedy?gdzie?" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
hmm głodówka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Konto usunięte
|
ile osób tyle opini.
Ja zwolenniczką głodówki nie jestem, ale swoje doswiadczenie w tym temacie mam. Do swojej długo sie przygotowywałam, sporo czytałam. I chyba najczęstsze błędy, które sie popełnia jeżeli już się człowiek zdecyduje to sposoby wyjścia z głodówki, a właściwie brak sposobów i próby natychmiastowego powrotu do normalnego jedzenia. Niewłaściwe jest też ponoć w trakcie jak jedna z dziewczyn pisała "jedzenie czegoś żeby nie zemdleć". Głodówka może rzeczywiscie jest jakimś rozwiazaniem w przypadku pewnych chorób (ponoć na skórne świetnie działa) - nie wiem, nie znam się, ale wiem jedno - nie jest to sposób na schudnięcie. W każdym razie niewłaściwy sposób. Żeby ładnie schudnąć trzeba jeść i to sporo ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
Głodówka
Mam problem.Nie moge zniesc swojego wygladu.Chociaz wszyscy dokola mi mowia ze wygladam bosko,ja nie moge w to uwierzyc.Mój chlopak mi ciagle mowi ze bardzo mnie kocha taka jaka jestem.Ale ja uwazam ze wygladam okropnie.I dlatego od dzis zaczelam glodowke.Za 2,5 tygodnia przyjeżdza do mnie moj chlopak i idziemy razme na wesele do mojego kuzyna.Wtedy mamy tez swoja pierwsza rocznice.Mam juz kupiona sliczna sukienke i chce ladnie w niej wygladac.Wiec postanowilam ze nie bede nic jesc.No moze poza sucharkami i owocami.I bede pic duzo wody.Wiem ze moze mi to zaszkodzic,ale jest to silniejsze ode mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby żadna dziewczyna nie wzięła z Ciebie przykładu. Twoje życie, Twoje ciało - zrobisz jak uważasz, aczkolwiek niemądrze postępujesz. Tyle ode mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
Hai ja tez ie dolaczam od jutra..hehe ,mozna schudnac 15 kg w 14 dni??..hmm to by musialam gloduwke i sport co?? co doradzicie mi...
ja musze schudnac 15kg i to szybko..ale wiecie boje sie ze jak za szybko schudne to moja skora tak szybko sie nie dostosuje i je bedzie wisiec...abo moj biust..-.- to by byla tragedia..bo slyszalam w telewizi to...jest to prawda?? napiszcie mi prosze..!! bo ja sie boje..i potrzebuje pomocy.. ja od jutra zaczynam i newiem czy to mi sie uda...=( moze z wami tak... tak bede psac jak sie mi udawa..hehe ;D papa i powodzenia... ada |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
Dot.: Oczyszczajaca glodowka
Hai ja tez ie dolaczam od jutra..hehe ,mozna schudnac 15 kg w 14 dni??..hmm to by musialam gloduwke i sport co?? co doradzicie mi...
ja musze schudnac 15kg i to szybko..ale wiecie boje sie ze jak za szybko schudne to moja skora tak szybko sie nie dostosuje i je bedzie wisiec...abo moj biust..-.- to by byla tragedia..bo slyszalam w telewizi to...jest to prawda?? napiszcie mi prosze..!! bo ja sie boje..i potrzebuje pomocy.. ja od jutra zaczynam i newiem czy to mi sie uda...=( moze z wami tak... tak bede psac jak sie mi udawa..hehe ;D papa i powodzenia... ada |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chudnie się zdrowo 0,5-1kg na tydzień!! Głodówka to najgorszy sposób na odchudzanie, a tym bardziej w połączeniu z wysiłkiem fizycznym. Polecam poczytać wątki podwieszone -> dietetyczne faq i fragment o głodówce. Aby zdrowo i skutecznie zrzucić 15 kg to ciężka i długa praca.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, włączcie myślenie jak Boga kocham!!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny. Postanowiłąm założyć ten wątek w nadziei że przyłączycie się i razem ze mną zaczniecią 7 dniową głodówke.To naprawde działa
![]()
![]() |
#194 | |
♥
|
Dot.: Głodówka- sposób na zdrowie
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Przeczytaj sobie artykuł
http://www.naturalnamedycyna.pl/inde...=159&Itemid=59 Zgadzam się z poprzedniczką. Tylko zdrowa dieta jest ok. Głodówki szkodzą niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
A kysz, kysz!
Zależy jeszcze co rozumiesz pod "sposobem na zdrowie"...
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobiście jestem przeciw.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
głodówka oczyszcza organizm a jeśli chodzi o to to mi nie chodzo o to by schudnąc tylko by się oczyścić
![]() ![]() ![]()
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
chyba źle trafiłaś..
![]()
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
Gdzieś czytałam że kilku dniowe głodówki są dobra dla organizmu, oczyszczają go z toksyn. W moim przypadku zazwyczaj kończą się napadami albo efektem jojo więc to nie dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ja za to bardzo chętnie się przyłączę do 7 dniowej głodówki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
głodówka-sposób na wielki tyłek
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie propagujemy na tym forum diet głodówkowych, dlatego proszę Cię o zaprzestanie pisania postów na temat niesprawdzonych głodówek, które nie mają nic wspólnego z oczyszczaniem organizmu i zdrowiem. Diety głodówkowe przeprowadza się tylko pod okiem dietetyka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
Dot.: 3-dniowa glodowka??
hmm na poczatku chcialam sie przywitac bo jest to moj pierwszy post choc czytuje to forum od okolo pol roku ;p a wiec Witam wszystkie Wizażanki ! ;*
a moje pytanie brzmi: czy moge przeprowadzac glodowke gdy chodze do szkoly? no w sumie mam teraz 2 tygodnie ferii zimowych ale 2 tygodnie przygotowania i 10 dni glodowki to mi tego wolnego czasu braknie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Ja gdy miałam 1 głodówkę.. nie wspominam tego mile. Pierwsze 2 dni wytrzymałam, po czym w 3 dzień rano wstałam z łóżka i zemdlałam na oczach całej rodziny. Mama płakała, i generalnie wszyscy byli poruszeni, od tamtej pory zamiast głodówki jem po prostu 3 dni same pomarańcze i mandarynki.. fajne to :P
![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
planuję zrobić sobię kilku dniową monodietkę. nie chcę się głodzić, bo to nie dla mnie. zresztą biorę leki, których nie mogę łykać na pusty żołądek. kiedyś czytałam o monodiecie pomidorowej. 3 dni na soku pomidorowym i pomidorach. sok pomidorowy dobrze się do tego nadaje, bo nawet ten ze sklepu w kartonie nie jest dosładzany (czego nie można powiedzieć o innych sokach). lubię sko pomidorowy więc może spróbuję. muszę się trochę oczyścić, bo przez ostatni tydzień wypiłam może alkoholu i zjadłam więcej pizzy niż w całym poprzednim roku
![]() może znacie jakąś podobną dietkę opartą na jednym produkcie? macie opinię na ten temat? jakieś doświadczenia? mashka może podzielisz się swoimi doświadczeniami z dietką pomarańczowo mandarynkową ![]()
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
No właśnie to taka moja monodieta mandarynkowo pomarańczowa
![]() ![]() A pomarańcze na mnie działają tak, że w 1 dzień ładnie mi oczyszczają jelita ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Zanim zaczniecie głodówki, przemyślcie to dwa razy...
A jeśli dojdziecie do wniosku, wbrew wiarygodnym źródłom, że to dobry pomysł - skonsultujcie się uprzednio z lekarzem / dietetykiem. Przeprowadzanie głodówek jest niebezpieczne dla zdrowia, jeśli nie ma się doświadczenia i potrzebnej do tego wiedzy. A szczególnie w wieku dojrzewania. Dlatego nie warto robić tego na własną rękę, zwłaszcza tylko po uprzednim przeczytaniu komentarzy innych osób lub artykułów z kolorowych pisemek dla kobiet. To taka moja ogólna uwaga. Żeby nie było, że czepiam się konkretnych osób... Nie chcę nikogo urazić, po prostu są lepsze metody na zadbanie o zdrowie czy też efektywne i trwałe schudnięcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Dot.: Głodówka jako sposób na oczyszczanie
JA dzisiaj stosuję głodówkę.Jest to glodówka 1 dniowa bo wiecej bym nie dała rady.Ból głowy,który mi towarzyszy, osłabnięcie itp.Zastosowałam tą głodówkę a własciwie dalej stosuje bo jeszcze dzien sie nie skonczył ze wzgledu na oczyszczenie organizmu.Chodzi mi o polepszenei cery ze wzgledu na trądzik.Powie mi ktoś jak wie co mam jutro jeść aby to oczyszczanie miało jakis sens i nie zmarnować tego dnia głodzenia się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Głodówka jako sposób na oczyszczanie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.