Covery lepsze od oryginalu - Wasze propozycje i (subiektywne) opinie. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-16, 23:29   #181
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Dot.: Covery lepsze od oryginalu - Wasze propozycje i (subiektywne) opinie.

Cytat:
Napisane przez xxkaciaxx Pokaż wiadomość
też wolę wersję Kredek jak włączyłam wersję z Ditto, to przeżyłam szok, w niczym nie przypomina mi tej piosenki.
(...)
A kto powiedział, że musi?
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 11:33   #182
xxkaciaxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
A kto powiedział, że musi?
dla mnie musi
wkońcu to jest cover, zmieniając całą muzykę i melodię a zostawiając ten sam tekst-dla mnie to nie cover, jakiś utwór, całkiem inny z "ukradzionym" tekstem.
(co do wersji z Ditto, razi mnie to, że śpiewają tak, że się gryzie z muzyką, słychać jakby koleś w tonacje nie wchodził czasem o.O-takie są moje odczucia)

Paramore - Use somebody (kings of leon cover)
http://www.youtube.com/watch?v=0t7SvSSm6BI
oryginał też niezły, ale wokal pani z paramore bardziej mi odpowiada, ma śliczny głos.
Caution!
This person is a drummer!
xxkaciaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 12:57   #183
Agatin-K
Zadomowienie

Bauhaus - Ziggy Stardust (Bowie cover)
Love Like Blood - Heroes (Bowie cover)
HIM - Wicked Game (Chris Izaac cover i jedyny utwór HIM-a, który toleruję)
Closterkeller - Minor Earth, Major Sky (A-ha cover - nieporównywalnie lepszy od oryginału)
Marilyn Manson - Sweet Dreams (Eurythmics cover)
Echo & The Bunnymen (czy jakoś tak) - People are strange (The Doors cover)
Siouxsie and the Banshees - Dear Prudence (The Beatles cover)

Oraz, żartobliwie:
Oryginał:
http://www.youtube.com/watch?v=bP_0dDjoW_o
Cover:
http://www.youtube.com/watch?v=9nleVmEfVK8

Edytowane przez Agatin-K
Czas edycji: 2010-02-17 o 12:59
Agatin-K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 14:21   #184
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
dla mnie musi
wkońcu to jest cover, zmieniając całą muzykę i melodię a zostawiając ten sam tekst-dla mnie to nie cover, jakiś utwór, całkiem inny z "ukradzionym" tekstem.
(co do wersji z Ditto, razi mnie to, że śpiewają tak, że się gryzie z muzyką, słychać jakby koleś w tonacje nie wchodził czasem o.O-takie są moje odczucia)

oryginał też niezły, ale wokal pani z paramore bardziej mi odpowiada, ma śliczny głos.
1. dobrze, że to zaznaczyłaś. co do muzyki - nie zgadzam się ponownie. tymbardziej, że nie widzę sensu nagrywania piosenki kropka w kropkę tak jak kowerowany zespół. Cover to też wariacja, interpretacja. Mnie jest wszystko jedno, kto zagra piosenkę, czy autor, czy ktoś zupełnie innych - jeśli brzmi to identycznie i ma taki sam ładunek emocjonalny.

Co do Paramore - znowu się nie zgadzam, Ich wersja jest przeciętna.

Cytat:
Napisane przez Agatin-K Pokaż wiadomość
niezłe
Stary 2010-02-17, 15:16   #185
xxkaciaxx
Raczkowanie

Cytat:
1. dobrze, że to zaznaczyłaś. co do muzyki - nie zgadzam się ponownie. tymbardziej, że nie widzę sensu nagrywania piosenki kropka w kropkę tak jak kowerowany zespół. Cover to też wariacja, interpretacja. Mnie jest wszystko jedno, kto zagra piosenkę, czy autor, czy ktoś zupełnie innych - jeśli brzmi to identycznie i ma taki sam ładunek emocjonalny.
myślę, że nie zrozumiałaś o co mi chodzi... nikt nie mówi o nagrywaniu kropka w kropke, ale chyba bardziej o aranżacji. Czyli o ponownym zagraniu utworu, ale np przy użyciu innych instrumentów bazując na podobnych dźwiekach i nutach oryginału, nadaniu innego charakteru piosence, innego stylu muzycznego, a nie na całkowitej zmianie melodii i muzyki, inaczej to nie jest cover.

Lacuna Coil - Enjoy the silence (na równi z oryginałem dla mnie, tylko inny klimat )
http://www.youtube.com/watch?v=Lx58hXh4pVA

McFly - umbrella (vanilla sky też fajnie zrobili ta piosenke, niebo lepiej niz oryginał)
http://www.youtube.com/watch?v=-pAjRbj1oRc
Caution!
Stary 2010-02-17, 17:19   #186
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
myślę, że nie zrozumiałaś o co mi chodzi... nikt nie mówi o nagrywaniu kropka w kropke, ale chyba bardziej o aranżacji. Czyli o ponownym zagraniu utworu, ale np przy użyciu innych instrumentów bazując na podobnych dźwiekach i nutach oryginału, nadaniu innego charakteru piosence, innego stylu muzycznego, a nie na całkowitej zmianie melodii i muzyki, inaczej to nie jest cover.
(...)
Nie wiem, w tym momencie, o co tobie chodzi i o jaką piosenkę - zapewne konkretną - z tym "zmienianiem melodii".
Nie pisz (zaznaczone), bo jak dla mnie sama sobie przeczysz - jeśli ktoś na czymś bazuje, to znaczy, że jednak zmienia. I nie wiem, w którym miejscu dla ciebie przebiega granica "całkowitej zmiany melodii". Trochę zmiany - czyli ok, fajnie, nie jest źle, mamy cover; gdy zmiana jest większa (bardzo precyzyjnie to ujmując ) mamy "wykradanie tekstu" i podkładanie go pod własną muzyczkę. Tak?

Weźmy na tapetę twój przykład Paramore: gdzie tam zupełna zmiana instrumentów, gdzie zabawa z aranżacją, zmiana charakteru piosenki?
Stary 2010-02-17, 20:42   #187
xxkaciaxx
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem, w tym momencie, o co tobie chodzi i o jaką piosenkę - zapewne konkretną - z tym "zmienianiem melodii".
Nie pisz (zaznaczone), bo jak dla mnie sama sobie przeczysz - jeśli ktoś na czymś bazuje, to znaczy, że jednak zmienia. I nie wiem, w którym miejscu dla ciebie przebiega granica "całkowitej zmiany melodii". Trochę zmiany - czyli ok, fajnie, nie jest źle, mamy cover; gdy zmiana jest większa (bardzo precyzyjnie to ujmując ) mamy "wykradanie tekstu" i podkładanie go pod własną muzyczkę. Tak?

Weźmy na tapetę twój przykład Paramore: gdzie tam zupełna zmiana instrumentów, gdzie zabawa z aranżacją, zmiana charakteru piosenki?

nie, nie zaprzeczam sobie, po prostu chyba nie rozumiesz o co chodzi . nie chce mi się już tobie tego tłumaczyć, może po prostu nie wiesz o komponowaniu, nutach itd,spoko ja rozumiem, ale no cóż, nie musisz ciągle zaprzeczać, bo tylko wprowadzasz niepotrzebny zamęt, jesli ty podasz piosenki, i ktoś napisze, że jemu się nie podoba, od razu przychodzisz z odsiecza, każdy ma swoje zdanie, nie możesz tego zaakceptować??

a o co mi chodziło? napisałam, że jest całkiem nie podobna piosenka (chodzi o Temptation), cover jednak ma być PODOBNY, a ty odczytałaś to jako "nagrywanie kropka w kropke" ;/ (pisząc o bazowaniu na oryginale nutach i brzmeniu, nie chodzi mi tylko o linie wokalu, ale także innych instrumentów (rózne instrumenty, rózne tonacje), wiec nie skupiaj się tylko na melodi i gdzie jest ta granica zmiany melodi -.-, z reguły jest tak, że linia wokalu jest zachowana podobnie, czasem wokalista używa róznych zabiegów, wstawia jakieś "smaczki" przeciągania itd)

co do paramore, tak jest to inna aranżacja. przecież jest sama gitara akustyczna i wokalistka! mogliby i to zagrać na mandolinie albo akordeonie, tak też to bedzie inna aranżacja, nie ma tu perkusji, bassu i wstawek na elektryku , innych instrumentów jak w oryginale. jak dla mnie to duża różnica brzmieniowa!! piosenka śpiewana przez kobiete a męzczyzne, tez daje jej inny wydzwiek, akustycznie zagrana piosenka, jest spokojniejsza i przyjemniejsza.

Gabbeh - nie możesz mnie zapomnieć (cover Chylińskiej, wersja rock, lepsza niż oryginał, ja bym tylko zmieniła rytm w refrenie, na bardziej dynamiczny, wtedy by było cudownie)
http://www.youtube.com/watch?v=A8nwVJ9e7jw
Caution!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 17:04   #188
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Nie wprowadzam zamętu. Skąd ci się to wzięło nagle Zapytałam, kto gdzie i kiedy powiedział, że cover musi być podobny do oryginału. Nie doczekałam się odpowiedzi. Twierdzisz, że dla ciebie musi, ale argumentujesz jakby to była oczywista oczywistość. To raczej Ty nie potrafisz pogodzić się z tym, że komuś może podobać się wykonanie inne niż tobie. Mój komentarz do twojej wypowiedzi bynajmniej nie miał na celu "nawracania". Możesz uważać, co ci się podoba i mi nic do tego, jedynie stwierdzenie, że "cover musi" skłoniło mnie do pociągnięcia tematu. Padło tu wiele nazw zespołów, wiele coverów się przewinęło i jak mnie coś nie bawi - nie wypowiadam się na ten temat.

Nie zgadzam się ani co do Temptation, ani co do Use somebody, ale nie będę drążyć i dociekać, bo nie po to został (przypuszczam) ten wątek stworzony. Chociaż z drugiej strony - ma być subiektywnie. (Nie interesuje mnie, czy piosenkę śpiewa kobieta, czy mężczyzna, czy wyje/wokalizuje, czy nie, czy zagrana jest ona na akordeonie, elektryku czy dudach - ma brzmieć oryginalnie i "jakoś".)
Stary 2010-02-18, 19:23   #189
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Ogolnie to ta piosenka jest wg mnie cienka jak tylek gekona, KoL maja duzo lepsze, a to wykonanie jest jeszcze gorsze, cienkie jak tylek weza

Cytat:
HIM - Wicked Game (Chris Izaac cover i jedyny utwór HIM-a, który toleruję)
Nie jest zly, ale wole oryginal.

Cytat:
Marilyn Manson - Sweet Dreams (Eurythmics cover)
Lepszy od oryginalu wg mnie

Cytat:
Jak oni smieli crazy horse'a ruszac!! Takich zabic to za malo

Cytat:
Lacuna Coil - Enjoy the silence (na równi z oryginałem dla mnie, tylko inny klimat )
http://www.youtube.com/watch?v=Lx58hXh4pVA
Jak dla mnie kolo oryginalu to to nawet nie stoi

Tylko plus za pania Scabbie

Cytat:
McFly - umbrella (vanilla sky też fajnie zrobili ta piosenke, niebo lepiej niz oryginał)
http://www.youtube.com/watch?v=-pAjRbj1oRc
To jest lepsze, ale w sumie z piosenka Rihanny o to nietrudno

Cytat:
i Kangaroz-Kolorowe Sny --- mistrzostwoooooo
http://www.youtube.com/watch?v=RdrGpRP7g8g
Dobre

Cytat:
Evanescence - Thoughtless (chociaż to na równi z oryginałem, w zależności od nastroju)
http://www.youtube.com/watch?v=h5sL1dpYDDI
To jest tragedia, steaming pile of poo jak dla mnie...

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Juz wole te wersje :

CoF - Temptation

http://www.youtube.com/watch?v=MfMa2lrFxhY

Tylko moje zdanie - wersja z Ditto nie spodobala mi sie wcale.
Hyh, ciekawe.

Aha, jeszcze jedno - pamietajcie, Mietek Fogg to byl gosc, jak ktos bedzie covery jego utworow chwalil, nasylam Bolca

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 22:15   #190
xxkaciaxx
Raczkowanie

Milczenie Owiec - Frozen
http://www.youtube.com/watch?v=3kJfaNKetWw
Apocaliptyca - Nothing else matters (nie przepadam za metallica, za to kocham wiolonczelę, dlatego lubię tą instrumentalną wersję tej piosenki)
http://www.youtube.com/watch?v=7DCJEMT9qKU
The Birthday Massacre - I think we're alone now --jak dla mnie boskie. (oryginał chyba wykonany przez Tiffany? nie pamietam)
http://www.youtube.com/watch?v=3eMyAbg6CWQ
Silverstein - Apologize (cover One Republic)
http://www.youtube.com/watch?v=q8CxOA1D72Y
Caution!
Stary 2010-02-19, 19:20   #191
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dla mnie takim coverem bezapelacyjnie jest
Sweet Dreams
w wykonaniu Mansona
Lake of Fire- Nirvana

podobała mi sie tez Ballada o Janku Wiśniewskim w wykonaniu Nauki o gównie

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2010-02-19 o 19:23
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 20:31   #192
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Ogolnie to ta piosenka jest wg mnie cienka jak tylek gekona, KoL maja duzo lepsze, a to wykonanie jest jeszcze gorsze, cienkie jak tylek weza
Tudzież siki pająka

Cytat:
Napisane przez Wyrak
(...)Aha, jeszcze jedno - pamietajcie, Mietek Fogg to byl gosc, jak ktos bedzie covery jego utworow chwalil, nasylam Bolca
Wyrak obrońcą Fogga? Kto by pomyślał. I nawet Sadowska Cię nie przekonuje?

Nie lubię Doorsów, alt to im akurat wyszło. Ale dla mnie to w znacznej części zasługa Manzarka. Weill tu. Też ciekawy z resztą.
Stary 2010-05-30, 15:13   #193
panna kinia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Juliett_ Pokaż wiadomość
I druga zupełnie inna od oryginału, którego z resztą nie cierpię(nie słucham popu i damskiego głosu) jest :
-Don't Stop The Music-Jamie Cullum(oryginał Rihanna)
lubię obydwa covery
Ojj tak wspaniała wersja tej piosenki. Pierwszy raz usłyszłam ją chyba w Esce i odrazu się zakochałam.
Trochę dziwne, że w wątku tym nikt nie wspomniał o The Baseballs, którzy moim zdaniem po prostu świetnie wykonują covery znanych przebojów. Niesamowite jak można zmienić kiczowatą piosenkę.

Poza tym ostatnio bardzo polubiałam "Białą flage" (Republiki) zaprezentowaną przez Cezika. Genialny facet! Warto także zobaczyć inne jego covery jak "Use somebody" lub "Ta ostatnia niedziela".

No i na końcu oczywiście muszę wspomnieć o młodym chłopaczku, który w przeciągu kilku dni stał się gwiazdą internetu grając i śpiewając "Poker Face" Lady Gagi.
Stary 2010-05-30, 15:57   #194
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez panna kinia Pokaż wiadomość
Ojj tak wspaniała wersja tej piosenki. Pierwszy raz usłyszłam ją chyba w Esce i odrazu się zakochałam.
Trochę dziwne, że w wątku tym nikt nie wspomniał o The Baseballs, którzy moim zdaniem po prostu świetnie wykonują covery znanych przebojów. Niesamowite jak można zmienić kiczowatą piosenkę.
A byłam pewna, że się pojawili... Ale mają swój osobny wątek, to stąd ich pamiętam: niesamowici the Baseballs!
Stary 2010-07-06, 21:39   #195
dominikahh
Wtajemniczenie

Muse - Feeling good
30STM - Bad romance

Stary 2011-07-17, 14:54   #196
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
[B]
The Birthday Massacre - I think we're alone now --jak dla mnie boskie. (oryginał chyba wykonany przez Tiffany? nie pamietam)
[/url]

ooooo tak!!1 kocham TBM:brz ydal:
od siebie jeszcze dodam Guano Apes Big in Japan i Stripped w wykonaniu Rammstein
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-17, 21:42   #197
_Diana
Raczkowanie

Dla mnie wersja Mansona 'Tainted love' bije na głowę Soft Cell.
_Diana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 11:34   #198
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

mimo, iż specjalnie za Mansonem nie przepadam to jego wersje "Sweet dreams'' i ''Presonal Jesus'' są wg mnie nieporównywalnie lepsze od swoich pierwotnych wersji poza tym Aerosmith - ''Come together'' (mimo ogromnego szacunku jakim darzę pierwszy tak powszechnie znany i ceniony zespół na świecie, to Beatlesowska wersja jest przy tym po prostu słaba), Muse - ''Feeling good'' i ''Can't take my eyes of you'', Red hot chili peppers - ''Love rollercoaster'', Ramones - ''Baby, I love you''

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 13:56   #199
seroxatomanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Nie znam się zbytnio na muzyce, więc mogę oceniać tu wyłącznie subiektywnie.

Po przeczytaniu tytułu wątku moją pierwszą myślą był "Billie Jean" w wykonaniu Chris'a Cornell'a. Oczywiście nie umniejszam tu talentowi Michael'a Jackson'a, ale dużo bardziej wolę tę piosenkę w stylistyce Cornell'a. Tak samo jest z "Redemption song". Wiem, że Marley to Marley, ale... i tak wolę wersję Chris'a Cornell'a.

Dodam jeszcze "Fields of gold", bo bardziej urzeka mnie wersja Evy Cassidy, choć oczywiście oryginalne wykonanie Sting'a też lubię.
a wiesz ze "Redemption song" spiewala jeszcze Kaska Nosowaska z HEY??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-18, 18:22   #200
pocokomunazwa
Rozeznanie

Mi się strasznie podoba wykonanie Jasona Mraza piosenki "all night long". Dużo lepsze niż Lionela Richie

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Witam
Zastanawialam sie ostatnio nad zagadnieniem coveru - do przemyslen sklonil mnie fakt, ze na plytce do samochodu wlaczyl sie chyba Nightwishowski cover High hopes pink Floyd.
Straszne to bylo - polegli.
Ta piosenka nigdy nie będzie lepsza. No może jeden wyjątek, ale jeszcze Floydowy... Posłuchaj wykonania solowego Davida Gilmoura z Orkiestrą Bałtycką pod batutą Preisnera. Wykonanie miało miejsce i czas na koncercie (podczas którego nagrano płytę) "Live in Gdańsk". To jest najpiękniejsza wersja "High Hopes" - forever and ever.
pocokomunazwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 17:22   #201
balletoevs
Zakorzenienie

Odświeżam Moje ulubione covery:
1. Placebo - Running up that hill
2. Marylin Manson - Sweet Dreams
3. Guns N'Roses - Knockin' on heaven's door
4. Hey&Agnieszka Chylińska - Angelene
5. The Baseballs - Umbrella
6. Eva Cassidy - Fields of gold
7. Nouvelle Vague - In a manner of speaking (i inne)
8. Guano Apes - Big in Japan

Edytowane przez balletoevs
Czas edycji: 2012-02-18 o 17:26
balletoevs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 18:04   #202
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez balletoevs Pokaż wiadomość
8. Guano Apes - Big in Japan
Nie lubię coverów, bo z reguły nie są jednak w moim odczuciu lepsze od oryginałów, ale wpadlam tu wlaśnie wpisać tą piosenkę co powyżej Ma taki fajny power
A poza tym, nie jest to cover, wiem, po prostu inspiracja Stingiem, moim zdaniem to trochę niebezpieczne, bo nietrudno na tym polec, ale dziewczyny stworzyły tu coś cudownego

Webook
Filmweb
Last.fm

Edytowane przez _Matilde_
Czas edycji: 2012-02-18 o 18:09
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 10:39   #203
Marcepsien
BAN stały

The Baseballs grają świetne covery - jak pierwszy raz usłyszałam ich "Umbrella", to byłam pewna, że TO jest oryginał kiepsko zcoverowany przez Rihannę
Marcepsien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-24, 18:00   #204
Anuschka
Wtajemniczenie

Oryginał - Georges Moustaki "Le temps de vivre" vs. Xploding Plastix "Mon Amour" - uwielbiam ten żart Norwegów

Cytat:
Napisane przez Marcepsien Pokaż wiadomość
The Baseballs grają świetne covery - jak pierwszy raz usłyszałam ich "Umbrella", to byłam pewna, że TO jest oryginał kiepsko zcoverowany przez Rihannę
Lubię też wersję tej piosenki w wykonaniu Manic Street Preachers. Świetni są.

Edytowane przez Anuschka
Czas edycji: 2012-02-24 o 18:03
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 10:59   #205
reykjaviczanka
Raczkowanie

Mam nadzieję, że nikt mnie tutaj nie zlinczuje, bo wiem że sporo osób uważa że Mark Ronson przesadził i po prostu zmaltretował ten kawałek. Ale dla mnie jego wersja 'Stop Me' o wiele bardziej do mnie przemawia niż 'klasyczna' wersja The Smiths, którą poznałam oczywiście dużo wcześniej i również mi się podoba.

The Smiths -
Stop Me If You Think You've Heard This One Before'
Mark Ronson & Daniel Merriweather - 'Stop Me'
Stary 2012-02-26, 14:04   #206
Urquinaona
Raczkowanie

ostatnio polubiłam:
Olivia Anna Livki - Rosemary
http://www.youtube.com/watch?v=4bzXydmSqJ4

Walk of the Earth - Somebody that I used to know
http://www.youtube.com/watch?v=d9NF2edxy-M

David Garett - Ain't no sunshine
http://www.youtube.com/watch?v=m7hZHOvuyrk

Książki, filmy, Chodakowska:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post45780161
Urquinaona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 22:41   #207
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Urquinaona Pokaż wiadomość
Walk of the Earth - Somebody that I used to know
http://www.youtube.com/watch?v=d9NF2edxy-M

Tu się zgodzę w 100%.
Jak słysze oryginał- czyli Gotye to mam ochotę go siekierą zarąbać, by ulżyć mu w cierpieniach. Biedak aż wyje- tak się męczy tym utworem

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 16:36   #208
lalalabamba
Wtajemniczenie

Pierwsze, co przychodzi mi do głowy - Mariah Carey - I want to know what love is, cover Foreigner.
Jak dla mnie ta piosenka dostała drugie życie dzięki Mariah.
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 20:21   #209
aaaagnik
Raczkowanie

GG do aaaagnik

Seether - Careless whisper - świetne, ma jakiś taki klimat...
Within Temptation - Running up that hill
Travis - Hit me baby one more time - nie powiem, początkowo ten cover wywołał u mnie śmiech, ale w porównaniu z Britnejką... hmm, daje gościu radę
Anberlin - Enjoy the silence - mimo, że głos wokalisty mnie wnerwia, to mam jakiś sentyment do tego utworu. Uwielbiam przy nim tańczyć (oczywiście, jak nikt nie widzi). I te gitary na końcu..
Alien ant farm - Smooth criminal
Stone Sour - Wicked game - głos Coreya...
30STM - Bad romance - Zgagi wersję też lubię. Ta ma całkowicie inny klimat. Taki dhapieżny
Tomek Makowiecki - Can't get you out of my head - cóż, wolę tę wersję, bo głos Kylie jakoś mi nie podchodzi
To chyba tyle
aaaagnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 21:51   #210
Ejli
Zadomowienie

ostatnio dużo słucham Nouvelle Vague, bardzo podchodzą mi ich wykonania . jeśli chodzi o przebicie oryginału to wg mnie na pewno... This is not a love song. Oryginał (Public Image Ltd) mnie przeraża

poza tym przychodzi mi do głowy Lipcowy poranek - bardzo lubię wersję Kultu.
i Miasteczko Bełz w wykonaniu Raz Dwa Trzy. W ogóle lubię klimat zespołu i głos Nowaka . ajj, Jesteśmy na wczasach też super^^

I'm going slightly mad
Ejli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości