![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode wrzesień 2008
Cytat:
Gabi2 po prostu powiedz fryzjerce na próbnej, że chcesz mieć welon, ale przy rozpuszczonych włosach - prostych. Na pewno coś wymyśli.
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym miec rozpuszczone lekko podkręcone włosy jak na 1 fotce albo upięte jak na drugiej po prostu nie lubie siebie w związanych włosach, a w tym dniu powinnam czuć się piękna,a z welonu nie zrezygnuję... oglądałam setki fotek upięć długich włosów, które mi sie nie podobają-dla mnie ideałem jest "nic nie robienie"- a tylko piękne zdrowe lśniące włosy szkoda ze nie mam stalej zaprzyjaźnionej fryzjerki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Gabi2 jak miałam sesję fotograficzną dwa tygodnie po ślubie, nie szłam już do fryzjera, tylko upiełam z tyłu głowy dwa pasma włosów zebrane przy twarzy. Stanowiło to "stelaż" do wpięcia welonu. Włosy mogą być lekko pofalowane lub skręcone.
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... Tu jest idealny watek zeby zadac moje pytania i watpliwosci
![]() ![]() No bo ja jeszcze nic nie robie ![]() ![]() ![]() czy ja jestem jakas nienormalna?? Ja nawet za zaproszeniami sie jeszcze nie rozgladam.... Wszystkie najwazniejsze sprawy z sala,orkiestra,fotografem ,kamerzysta,zaklepaniem u Ksiedza sa zalatwione, ale cala reszta... ![]() ![]() To chyba przez okres... bo zaczynam panikowac ![]() A do slubu 7 miesiecy 2 tygodnie i 2 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
ad sukni: w sobote jade na zwiad do jednego miasta, pochodzimy z TZem po salonach. najwyzszy czas
ad fryzury: tez w gre wchodza tylko rozpuszczone wlosy,najlepiej wyprostowane bo tak dobrze sie czuje i wygladam dzis idziemy zapisac sie do poradni na spotkania. o zaproszeniach, dekoracji, obraczkach itp na razie nie myslelismy na razie sie docieramy bo zamieszkalismy razem. TZ na szczescie z typu poradze sobie sam: czyli pomaga gotowac, pierze, prasuje, sprzata. zeby nie bylo: dzielimy sie obowiazkami ![]()
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
A my roznosimy zaproszenia.
Do ślubu coraz mniej : patrz suwak w podpisie.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() makijażystke chyba znalazłam ale fryzjerki nie mam... nie wiem czy nie żałuje że juz zaczęłam rozglądać się za sukenka, bo jakaś znerwicowana chodze, denerwuje mnie kwestia tego welonu. TŻ mówi " a czemu chcesz mieć włosy takie jak zwykle, przecież to raz w życiu itp itd" a ja mu mówie "właśnei raz w życiu i dlatego chce się czuc najlepiej jak potrafie, a koki i upięcia mi w tym nie pomogą..." Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
a co sądzicie o tej?
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Kakusia Ja w zeszłym roku o tej porze miałam tylko suknię, zaklepany termin u księdza i salę. Koniec. Pod koniec maja zaczęłam zbierać materiały do robienia zaproszeń. Na początku czerwca zamówiliśmy obrączki. W tym samym czasie zamówiliśmy u kumpla, który prowadzi internetowy market weselny, dekoracje na wesele. W lipcu wysłaliśmy zaproszenia. Chyba pod koniec lipca w kwiaciarni zamówiliśmy bukiet i dekorację samochodu. Reszta później. Dacie radę
![]()
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gabi2 - co do rozpuszczonych wlosow - bratowa mojego TZ na swoim slubie (calkiem niedawno bo 4 miesiace temu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
kakusia- to apisz jej smsa i może wymaż twarz to na pewno się zgodzi! ja też chcę zobaczyć, bo mie też taka fryzurka kusi
![]()
![]() |
#193 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozostaje mi zdecydować się na konkretny bukiet, kupić bieliznę i welon, ssuknie na poprawiny. O strój TŻ zatroszczymy się w lipcu gdy wrócimy z wakacji ![]() Cytat:
Mnie dziwią dziewczyny, które upierają się na kok chociaż źle w nim wyglądają, ale dla nich kok to jak biała suknia musi być i koniec. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Ojej ,jaki fajny watek.Tak sie sklada ze mam sub 20 wrzesnia.Moj TZ pojechal ostatnio do Polski zeby zarezerwowac termin na 20 czerwca 2009 i dzwoni do mnie ze zarezerwowal ale na ten rok
![]() Super,bo szybciej,ale jescz nic nie mam,a przygotowania na odleglosc to dopiero masakra!!! Wiem jedno,makijaz na pewno sobie zrobie sama ![]() Wypisalam sobie dzis na kartce co mam zorgznizowac: -sala -zalatwiona -Hotel dla gosci-nie ma-duuuzo przyjezdnych -Kosciol-jest -nauki przedmalzenskie- w trakcie -urzad-nie ma -dj-jest-hurraaaa! -no i reszty nie ma czyli: -sukienka -buty -kwiaty -zaproszenia -fotograf -kamerzysta Chcialabym jeszcetaka ksiege gosciwidzialam na Allegro ladne sprzedaja i czekoladki z naszym zdjeciem ![]() OJOJOJ duzo tego,co to bedzie!!!!!!No i obraczki!Czy zalatwila ktos slub i wesele bedac poza krajem,czy to w ogole da sie zrobic? ![]() ![]() Makijaz pobny juz zrbilam,teraz tylko musze zainwestowac w jakies trwale kosmetyki i wiemze sukienke chce ecru i nie gorset i glowe mam wielkaaaaaaaaaaa od myslenia. ![]()
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Angel1980 proponuję się przede wszystkim zająć fotografem, kamerzystą a potem sukienką. Na pewno pomogą Wam Wasi bliscy zoorganizować wszystko tak więc spokojnie dacie radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Angel1980 ja tez mam slub 20 wrzesnia
![]()
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
A ja chyba nadgorliwa jestem
![]() Mam juz zamowiona kiecke, kupilam buty i bielizne ![]() ![]() ![]() Fryzjerke mam, makijaz tez wiem gdzie bede robic. Odebralismy juz obraczki ![]() Kosciol zarezerwowany, restauracja, fotograf, kamerzysta i zepol tez. Mysle na welonem- i tu nie wiem, czy sie bedzie trzymal, bo nie chce zadnych upiec i kokow. Dla TZeta mamy juz upatrzony smoking, ale kupujemy go najwczesniej w czerwcu. Dumamy nad zaproszeniami, ogladam tego mnostwo, a nic w moj gust nie trafia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
Nie jesteś nadgorliwa. Ja w sobotę wybrałam suknię więc teraz też dodatki będę się starała kupić raz dwa
![]() Co do zaproszeń kolejny ra odsyłam do Allegro, jest tam tego mnóstwo za niewielkie pieniądze. Zamówiłam ręcznie robione za 2,10zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny poganiacie mnie
![]()
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
zaproszenia to będziemy zamawiać hmm tak myslę na początku kwietnia, a zapraszać to w maju zaczniemy, 3 miesiące przed moim zdaniem starczy
buty, dekoracje to na ostatnią chwilę zostawiam, tak samo obrączki czy bukiet ślubny
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wzajemnie ![]()
![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez slubuje 20 wrzesnia i jak dotad mamy sale,kościół,zespół załatwione.
Dzis wybieramy zaproszenia ![]() Sukienkę mam wybrana ale wirtualnie-będę ją szyła ![]() Czasu coraz mniej ojejej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
a moim zdaniem czasu jest baaardzo duzo
![]() ale na pewno im więcej wcześniej załatwione i że tak powiem na raty, to później nie ma takiej szaleńczej bieganiny ja gdybym miala tylko parę wolnych dni to załatwiłabym sprawę sukienki...ale że sie pracuje i czas jest ograniczony, własnego transportu nie mam, a salony nie są czynne dłużej albo dodatkowo w niedziele to niestety ale cięzko jest wygospodarować wcale nie taką mała chwilke na szukanie tej wymarzonej sukienki...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem najwazniejsza jest sala i zakwaterowanie gosci-jesli sa przyjezdni-w moim przypadku ponad polowa.No i Kosciol oczywiscie,z reszta powinno byc epiej,gdyz jest wybor,a z sala i Kosciolem to na zasadzie-kto pierwszy ten lepszy.
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
No to wkoncu dzisiaj pojechalam do salonu gdzie mieliby uszyc mi sukienke
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
angel1980 jeśli bedziesz kupować suknię w salonie to w czerwcu może być już trochę późno. Często potrzebują 4 miesięcy na uszycie i sprowadzenie sukni - byłoby na styk. ![]() A co do zmiany wymiarów przed ślubem, nawet jak masz szytą na wymiar, to przed samym ślubem (np 2tyg przed) idziesz na przymiarkę i wprowadzane są ewentualne poprawki. Nie chce cie namawiać na szybsze kupienie, ale jeśli obawa o zmianę rozmiaru jest jedynym powodem, to nie jest to duży problem ![]() ![]() Ja kupiłam suknię w listopadzie na wyprzedażach zeszłorocznych kolekcji (ślub 6 września). Suknia czeka na mnie w salonie (wpłacona zaliczka) a na 3 tygodnie przed ślubem mam przyjść na przymiarkę i suknia będzie dopasowywana. Powiem wam szczerze - od kiedy ją kupiłam, lepiej sypiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
ashaia ma rację, mi panie w salonach mówiły o czasie oczekiwania 3-4 miesiące
ja wiem np że chce kupic sukienke max do konca kwietnia, w wakacje na pewno (przynajmniej mam taki zamiar ![]()
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Przyczajenie
|
Ale Wam zazdroszcze ze juz macie suknie wybrane-ja nadal przebieram a czas ucieka
![]()
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
my dziś zapisalismy sie na nauki
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.