Idiotyczne zachowania klientów ;) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-24, 16:16   #181
e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8
Konto usunięte

Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
W weekendy pracuję w sklepie z odzieżą męską. Mnóstwo dziwnych i upierdliwych klientów sie zdarza, pamiętam kilka akcji.

1. Przyszła pewna Pani, pytam czy w czymś mogę pomóc, na co ona "potrzebuję koszuli eleganckiej, sportowej". Mówię" przepraszam eleganckiej czy sportowej"?
Pani "noo przecież mówię takiej eleganckiej,ale sportowej"
Wskazałam na dwa miejsca, w których znajdują się koszule i odeszłam
Nie rozumiem co w tym dziwnego? Sportowa elegancja to chyba żadne kuriozum, prawda? Jeśli natomiast tego nie wiesz, to świadczy to raczej o Twojej ignorancji i niekompetencji niż o "dziwności"/"upierdliwości" klientów.
Cytat:
2. Zawsze przy zakupie spodni proponujemy darmowe skracanie. Pan mówi, że są za duże, więc poinformowałam o możliwości skrócenia. Na co Pan "ale na miejscu tak"? Koleżanka krzyknęła zza lady "tak oczywiście mam na zapleczu maszynę i zaraz skrócę" (z ironią oczywiście), a Pan na to "dobrze to ja poczekam"
Równiez nie widzę żadnego dziwnego zachowania ze strony klientki. Za to widzę, że koleżanka chce zmienic pracę, bo ja na miejscu tej klientki napewno zapytałabym czy obecna już jej się znudziła. Natomiast na miejscu Waszego szefa wywaliłabym dziewczątko "na pysk"..

Cytat:
Pytania typu "w czym mogę pomóc" albo "czy mogę pomóc" nie oznaczają, że faktycznie pomogę, bo wybacz, ale durna prośba klienta nie jest do spełnienia. Jak Ty byś sie zachowała gdyby klient chciał coś eleganckiego, a zarazem sportowego? To chyba wykluczające się slowa. I to nie świadczy o mojej niekompetencji, bo nie Tobie to oceniać prawda? Zastanów się co piszesz.
Wybacz, ale w tym przypadku niekompetencja aż bije po oczach. Jest mnóstwo ciuchów sportowych i eleganckich zarazem, nie widzę nic wykluczającego się w tych dwóch słowach. Prosty przykład - koszulka polo, i sportowa i elegancka. casualowa koszula i sztruksowa marynarka- sportowo i elegancko..
Cytat:
A co do drugiego, widziałaś kiedyś sklep z pogotowiem krawieckim w jednym? A może ekspedientka ma zostawić cały interes i iść na zaplecze skracać spodnie?
Nie rozumiem twojego wzburzenia, chyba miałaś zły humor.
Pozwole sobie odpowiedzieć, chociaż wypowiedź skierowana nie do mnie.
Oczywiście, że widziałam. To również żadne nowum - patrz sklepy Adler. Poza tym skrócenie spodni to żadna filozofia, a Was przecież jest dwie...
e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 16:27   #182
Krakoska87
Raczkowanie

Pracowałam w sklepie odzieżowym u koleżanki. Taka odzież bazarkowa, do tego bielizna. Miala ona jednak duży wybór biustonoszy i to w wielkich rozmiarach, w moim miastczku o takie trudno.
Sytuacja nr 1:
Przychodzi sobie babunia,wiek koło 50/60.
-po ile staniki?
-te po 10 a te po 12-pokazuję.
-pfff, za tyle to ja na rynku kupię!
-

Sytuacja nr 2:
Przychodzą 2 babki o obfitych kształtach z wielkimi biustami do tegoż samego sklepu.
-słyszałysmy,że tu duże biustonosze są
-są, tu,jak widać.Jaki rozmiar potrzeba?
-(taki i taki)Ooooo!!! A co to,usztywniane!?!?!?!? Pani chyba oszalała!!!!! Na takie wielkie cycki sztywne powiększające staniki dawać!!!!!!!

po czym wyszły obrażone.

Krakoska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 16:32   #183
Dagusiac
Zakorzenienie

natalee wiem co to sportowa elegancja! Nie wpieraj mi, że jestem szczytem niekompetencji, bo mnie rozśmieszyłaś. Wiem co mam w sklepie i bynajmniej nie chodziło o koszule, które wskazałam, z nieba miałam obrażonej pani wytrzasnąć?
Jakoś trzeciej opisywanej przeze mnie sytuacji nie komentujecie. Przecież powinnam od razu wciskać panu mniejszą koszulę prawda? Bo ekspedientka to służąca wulgarnych i chamskich klientów.
Dagusiac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 16:44   #184
Wyrak
Zakorzenienie

Jak czytam czesc wypowiedzi, to ten temat powinien miec nazwe: "aroganckie osoby, ktore nigdy nie powinny obslugiawac klientow przez swoja niekompetencje i podejscie ze robia laske komukolwiek"

Lata swietle jestesmy za zachodem jesli chodzi o trakowanie klientow.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 16:57   #185
Krakoska87
Raczkowanie

wątek powinien się nazywać "Idiotyczne zachowania klientów i ekspedientów" bo tym drugim też można wiele zarzucić

Stary 2009-02-24, 16:58   #186
Papryczkaa
Zakorzenienie

a masz pewność, że na zachodzie jest lepiej?

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 17:07   #187
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papryczkaa Pokaż wiadomość
Pytanie skierowane nie do mnie ale pozwole sobie odpowiedzieć. Uwierz, że lepiej, każdy kto miał okazję trochę pobyć za granicą zobaczy różnicę. Ja miałam okazję zobaczyć jak wygląda to i ze strony klienta i ze strony sprzedawcy. Niestety nasi sprzedawcy (nie wszyscy oczywiście) jeszcze nie wiedzą co to znaczy profesjonalna obsługa klienta.

Na marginesie to niektóre osoby wypowiadające się w tym wątku powinny dać sobie spokój z pracą sprzedawcy - zero podejścia do klienta.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 17:16   #188
maxmara
Przyczajenie

Wiecie, nie rozumiem was..
Czego sie spodziewacie wchodząc na forum o idiotycznych zachowaniach klientów?
Dla każdego z nas co innego będzie idiotyczne, ja to sie już boję odzywać bo zaraz ktoś mnie zjedzie. A dla osób zainteresowanych: tłumaczyłyśmy to tej P.ani około 5 minut a ona po mimo to wiedział lepiej.
Troszkę luzu dziewczyny
maxmara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 17:23   #189
Gismonda
Przyczajenie

Pracowalam w supermarkecie w dzielnicy, gdzie mieszka wielu muzulmanow. Kilkoro moich klientow:

1. Starsza kobieta, muzulmanka, chciala zwrotu pieniedzy za paczke z jedzeniem dla psow/kotow (male suszone rybki, smierdza okropnie juz z daleka, a na opakowaniu napis: przekaska dla psow i kotow), mowiac, ze "nie smakuje dobrze"
2. Mloda dziewczyna zdjela majtki i zrobila kupe na srodku sklepu, a spytana, dlaczego tak zrobila: "Bo nikt mi nie pokazal, gdzie tu jest toaleta"
3. Arab ze skarga, do kolegi:
- Dlaczego w tym sklepie pracuja kobiety? Przeciez wy sprzedajecie jedzenie!
- Tak. Ale co w tym zlego, ze kobiety pracuja?
- Kobiety sa nieczyste.
- To znaczy?
- Przeciez one MIESIACZKUJA!
4. Facet ze skarga do szefa: Dlaczego podwyzszyliscie plot wokol waszego podworka? Teraz juz nie mozemy przez niego przeskakiwac noca i krasc z zaplecza- co my mamy teraz zrobic?
5. Arabka, ktora przewinela niemowle w sklepie, a zasikana pieluche polozyla na polce, obok chipsow.
Gismonda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 17:43   #190
Konto usunięte

Cytat:
natalee wiem co to sportowa elegancja! Nie wpieraj mi, że jestem szczytem niekompetencji, bo mnie rozśmieszyłaś.
to ciekawe, bo jeszcze przed chwilą upierałaś się, że sportowe i eleganckie to dwa wykluczające się słowa. hmmm nie wiem czym Cię rozśmieszyłam, ale w sumie śmiej sie na zdrowie
Cytat:
Wiem co mam w sklepie i bynajmniej nie chodziło o koszule, które wskazałam, z nieba miałam obrażonej pani wytrzasnąć?
to po kiego grzyba wskazywałaś cos o co klientka nie pytała? po to żeby ją zbyć i mieć spokój? i po czym wnosisz, że była obrażona? zresztą jesteś w sklepie po to żeby obsługiwać klientów: jestes tam dla nich a nie oni dla Ciebie. nikt nie ma obowiązku wchodzic do sklepu z usmiechem od ucha do ucha i tryskać humorem. Ty za to jestes zobowiązana do bycia uprzejmą i kompetentną, bo taka Twoja robota i tyle.
Cytat:
Jakoś trzeciej opisywanej przeze mnie sytuacji nie komentujecie. Przecież powinnam od razu wciskać panu mniejszą koszulę prawda? Bo ekspedientka to służąca wulgarnych i chamskich klientów.
powinnaś polecić taką, która pasuje do rozmiaru klienta, a jeśli ten zechce sobie wziąć taką , która będzie go obciskać jak baleron, albo będzie wisieć jak wór pokutny to już jego broszka.
w opisanych przez Ciebie sytuacjach nie zauważyłam ani wulgarności ani chamstwa ze strony klientów.
e49053b4781f408f3584008be78503b2c10ffec8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 18:08   #191
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krakoska87 Pokaż wiadomość
Pracowałam w sklepie odzieżowym u koleżanki. Taka odzież bazarkowa, do tego bielizna. Miala ona jednak duży wybór biustonoszy i to w wielkich rozmiarach, w moim miastczku o takie trudno.
Sytuacja nr 1:
Przychodzi sobie babunia,wiek koło 50/60.
-po ile staniki?
-te po 10 a te po 12-pokazuję.
-pfff, za tyle to ja na rynku kupię!
-

Sytuacja nr 2:
Przychodzą 2 babki o obfitych kształtach z wielkimi biustami do tegoż samego sklepu.
-słyszałysmy,że tu duże biustonosze są
-są, tu,jak widać.Jaki rozmiar potrzeba?
-(taki i taki)Ooooo!!! A co to,usztywniane!?!?!?!? Pani chyba oszalała!!!!! Na takie wielkie cycki sztywne powiększające staniki dawać!!!!!!!

po czym wyszły obrażone.
no i gdzie tu widzisz idiotyczne zachowanie ??:-0

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Gismonda Pokaż wiadomość
Pracowalam w supermarkecie w dzielnicy, gdzie mieszka wielu muzulmanow. Kilkoro moich klientow:

1. Starsza kobieta, muzulmanka, chciala zwrotu pieniedzy za paczke z jedzeniem dla psow/kotow (male suszone rybki, smierdza okropnie juz z daleka, a na opakowaniu napis: przekaska dla psow i kotow), mowiac, ze "nie smakuje dobrze"
2. Mloda dziewczyna zdjela majtki i zrobila kupe na srodku sklepu, a spytana, dlaczego tak zrobila: "Bo nikt mi nie pokazal, gdzie tu jest toaleta"
- Kobiety sa nieczyste.
- To znaczy?
4. Facet ze skarga do szefa: Dlaczego podwyzszyliscie plot wokol waszego podworka? Teraz juz nie mozemy przez niego przeskakiwac noca i krasc z zaplecza- co my mamy teraz zrobic?
5. Arabka, ktora przewinela niemowle w sklepie, a zasikana pieluche polozyla na polce, obok chipsow.

muzulmanie maja to do siebie ze maja trocheinna mentalnosc i obyczaje wiec w faktycznie dla nas niektore ich zachowania sa idiotyczne .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 18:16   #192
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gismonda Pokaż wiadomość

- Kobiety sa nieczyste.
- To znaczy?
One MIESIĄCZKUJĄ padłam
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 18:54   #193
Ka-Mila
Rozeznanie

GG do Ka-Mila

Nie pamiętam w której to kulturze było,ale...
Podczas miesiączki kobieta jest odbierana jako osoba nieczysta, brudna. Kiedy żona miesiączkuje mąż ma zakaz zbliżania sie do niej. A ona musi to uszanować. Ot kultura.
Ka-Mila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 19:11   #194
nenowka152900
Zadomowienie

pracowałam w sklepie kiedyś. sklep z bazarkowymi spodniami, także do hurtu. przyszła babka z karkiem wypindrzona jak na dyskotekę. ale czy to istotne? dzień dobry - uśmiech - w czym mogę pomóc? babka wzięła z 10 par spodni i mierzy. spodnie oczywiście z różnych firm, rozmiarów, fasonów. bierze wszystkie i jak przychodzi do płacenia, pyta się ile dostanie zniżki. wyszło około 430 zł. pytają się ile obniżę ja mówię, że na 400 zł do równego rachunku. a oni z fochem, że przecież to hurt i mało obniżam. a ja wszystko oczywiście w chamskim tonie i z wielce zblazowaną miną...
nenowka152900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 19:18   #195
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, mam pewnosc ze na zachodzie jest lepiej.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 19:32   #196
KarolinaK
Zakorzenienie

Re: Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Tak, mam pewnosc ze na zachodzie jest lepiej.
To zalezy na pewno od kraju. Nie wszedzie jest tak rozowo
Ale jesli chodzi o ekspedientki to powinny byc do tego specjalnie przeszkolone i nauczyc sie wielkiej cierpliwosci! Nie kazdy ma serce do uslug .
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 20:26   #197
Lemirka
Zakorzenienie

Swego czasu pracowałam jako kelnerka.
Pewna Pani zamówiła sobie krewetki, trochę się naczekała, ale to wina kucharza.
Przynoszę jej te krewetki a ona mi na to : chyba je pani łowiła.

A ja jej na to: tak, właśnie dlatego są świeże.

Mina baby bezcenna
Lemirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 20:43   #198
Dagusiac
Zakorzenienie

[1=e49053b4781f408f3584008 be78503b2c10ffec8;1114148 0]to ciekawe, bo jeszcze przed chwilą upierałaś się, że sportowe i eleganckie to dwa wykluczające się słowa. hmmm nie wiem czym Cię rozśmieszyłam, ale w sumie śmiej sie na zdrowie

to po kiego grzyba wskazywałaś cos o co klientka nie pytała? po to żeby ją zbyć i mieć spokój? i po czym wnosisz, że była obrażona? zresztą jesteś w sklepie po to żeby obsługiwać klientów: jestes tam dla nich a nie oni dla Ciebie. nikt nie ma obowiązku wchodzic do sklepu z usmiechem od ucha do ucha i tryskać humorem. Ty za to jestes zobowiązana do bycia uprzejmą i kompetentną, bo taka Twoja robota i tyle.

powinnaś polecić taką, która pasuje do rozmiaru klienta, a jeśli ten zechce sobie wziąć taką , która będzie go obciskać jak baleron, albo będzie wisieć jak wór pokutny to już jego broszka.
w opisanych przez Ciebie sytuacjach nie zauważyłam ani wulgarności ani chamstwa ze strony klientów.[/quote]

No pewnie, że nie zauważyłaś, bo nie widziałaś miny ani tonu głosu tego faceta. Owszem nikt nie ma obowiązku wchodzić z uśmiechem od ucha do ucha, ale szacunek się chyba każdemu należy. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie nieprawdaż? Kończę to bezsensowne przekomarzanie, bo ono i tak do niczego nie prowadzi. Szkoda życia. W weekend idę do pracy i wezmę sobie do serca wasze obelgi
Stary 2009-02-24, 20:47   #199
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie nieprawdaż?
To nie tak To klient placi za usluge, a nie Ty laske robisz ze klienta obsluzysz. Oczywiscie, nieusprawiedliwia to chamstwa co poniektorych ludzi, ale zakichanym obowiazkiem sprzedawcy w sklepie jest profesjonalne obsluzenie klientow w sklepie. Wszystkich a nie tylko tych milych.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 20:52   #200
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
To nie tak To klient placi za usluge, a nie Ty laske robisz ze klienta obsluzysz. Oczywiscie, nieusprawiedliwia to chamstwa co poniektorych ludzi, ale zakichanym obowiazkiem sprzedawcy w sklepie jest profesjonalne obsluzenie klientow w sklepie. Wszystkich a nie tylko tych milych.
Klient płaci za towar, nie za usługę. Wiem, że obowiązkiem i to "zakichanym" jest profesjonalnie obsłużenie, aleee jestem tylko człowiekiem i mam prawo się wkurzyć i również być niemiła.
Stary 2009-02-24, 21:20   #201
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Klient płaci za towar, nie za usługę. Wiem, że obowiązkiem i to "zakichanym" jest profesjonalnie obsłużenie, aleee jestem tylko człowiekiem i mam prawo się wkurzyć i również być niemiła.
Transakcja w takim przypadku sklada sie z kupna produktu (koszula) wraz z towarzyszaca usluga (pomoc pracownika sklepu). To drugie nie jest niezbedne, ale jesli klient prosi o pomoc, to jest najwidoczniej wazne dla takiej osoby.

Wlasnie o to chodzi, ze w pracy nie masz prawa sie wkurzyc i byc niemila, niezaleznie od zachowania klientow.

Stary 2009-02-24, 21:27   #202
Krakoska87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
no i gdzie tu widzisz idiotyczne zachowanie ??:-0.
Widocznie nie skumałaś. Bo dostawać ochrzan za to,ze w sklepie staniki są tak tanie jak na rynku to chyba bardziej niż trochę bez sensu,co? Albo jakby to moja wina była,że te babki innych staników szukały. Ja nigdy nie nakrzyczałam na sprzedawcę za to,że czegoś w sklepie nie było albo że miał coś taniego.
Dodam,że nie pracowałam w tym sklepie jako wykwalifikowany i w pełni zatrudniony pracownik,zastępowałam koleżankę przez miesiąc i byłam w szoku jak się niektóre babki zachowują. Sprzedawca dostaje baty za ich "widzi mi się"

Stary 2009-02-24, 21:40   #203
Konto usunięte

Cytat:

klient płaci jak najbardziej i za towar i za usługę jaką jest to, że podasz, zdejmiesz z półki, doradzisz, przyniesiesz z magazynu, poskładasz i zapakujesz do torebki...

a wkurzaj się w duchu ile wlezie,ale nie masz prawa byc nie miła w stosunku do klienta, bo to zwyczajnie nie profesjonalne i tyle. jestes w pracy i Twoim zadaniem jest byc miłą obsługą.
afirmowac swoje wkurzenie, to sobie można w domu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 22:04   #204
aha
Raczkowanie

Cytat:
No i? Sklep do 18 to sklep do 18, a nie do 17.30

To sie nijak nie wpisuje w niemadre zachowania klientow, tylko pochlebstwa sprzedawcow raczej...
Taaaak jasne Tylko kiedy dzień w dzień powtarza sie to samo, to przestaje być zabawnie.
Ale na szczęście mam to już za sobą. Niecierpiałam tej pracy. Już 5 lat jak tam nie pracuję, a do tej pory czasem mi się śni. Swoje tam przeszłam, i wcale nie chodzi o upierdliwych klientów
aha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 23:03   #205
Reniz
Raczkowanie

Mierząc kiedyś buty w sklepie byłam świadkiem jak pewna zmanierowana klientka nie mogła zapiąć klamerki w bucie, podeszła do niej sprzedawczyni i zapytała "czy może pomóc". Klienta wyraziła zgodę i gdy dziewczyna pochyliła się nad jej stopą z niezapiętym butem i próbowała go zapiąć klientka KOPNĘŁA ją i zaczęła krzyczeć, że jak była w Hiszpanii to takie jak one klęczały przed nią w sklepie i zakładały jej buty!! Po czym z wielkim oburzeniem wyszła ze sklepu - sprzedawczynię dosłownie zamurowało, mnie zresztą też......
Reniz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 23:20   #206
amber2046
Zakorzenienie

10 godzina pracy, z jedna 15 minutową przerwą, a wcześniej byłam jeszcze na uczelni, więc ogólnie wymęczona do granicy wytrzymałości mam zaraz kończyć i wydając resztę jednemu z ostatnich klientów. Odniosłam wrażenie, że oddałam mu resztę oraz banknot 20zł, którym płacił za zakupy. Pytam się czy przypadkiem nie oddałam za dużo, a on z uśmiechem że wszystko się zgadza, uwierzyłam. Po rozliczeniu okazało się, że brakuje mi w kasetce banknotu o tym nominale.

Historia pani z działu garmażeryjnego opowiedziana podczas przerwy. Kobieta około 50-tki m.in. na życzenie podgrzewała sprzedawane produkty. Klient kupił łódka z kurczaka na ciepło. Uznał, że nie są dostatecznie gorące, więc rzucił je kobiecie w twarz i we włosy.

Sklep otwarty do 21 zostałam już jedyną nierozliczoną kasjerką czekającą na spóźnionego o ponad godzinę klienta. Dobrze ubrany mężczyzna około 40-stki robił zakupy z dwiema młodymi dziewczynami. Wśród wybranych towarów miał miedzy innymi kilka bułek. Nie miałam kodu na jeden rodzaj pieczywa, a z piekarni wszyscy już poszli do domu. Uprzejmie zapytałam, czy byłby skłonny zrezygnować z tego produktu. Tu posypało się pod moim adresem tyle inwektyw, że zaniemówiłam. Mężczyzna krzyczał na całe gardło, ja odpowiadałam mu zwięźle i krótko spokojnym głosem mając nadzieję, że moje opanowanie go ostudzi. Niestety nic z tego, rozkręcał się coraz bardziej wzbudzając swym chamstwem aplauz u towarzyszek. Przyszła moja przełożona i ją też zmieszał z błotem, chociaż dziewczyna nie zdążyła nawet słowa powiedzieć. Ochroniarze zamiast interweniować po prostu się przysłuchiwali. Do tej pory jak o tym pomyśle jestem zła na bierną postawę ochroniarzy, ponieważ ta sytuacja poparta nagraniem z monitoringu nadawała się do wezwania policji. To był mój ostatni dzień w tej pracy i ostatni klient.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 23:40   #207
Reniz
Raczkowanie

Aaa, przypomniała mi się jeszcze jedna sytuacja
Moja koleżanka pracuje w jednej z Galerii po 11 a czasem nawet 13 godzin. Pewnego dnia przyszłam do niej, bo po pracy wybierałyśmy się na imprezę. Było już dobrze po 22, ona porobiła raporty, wyłączyła komputer, chce zgasić światła a tu nagle wchodzi jakaś kobieta, której spodobała się bluzka z wystawy... Znajoma grzecznie tłumaczy, że sklep jest już zamknięty i zaprasza ją jutro. Kobieta się upiera, że chce dzisiaj ją mierzyć i kupić, na co moja znajoma tłumaczy jej, że nie ma takiej opcji, bo ma już zamkniętą kasę i znowu grzecznie zaprasza ją na następny dzień... "Wypraszanie" tej kobiety trwało około 15minut! W końcu wyszła oburzona i jeszcze nagadała mojej koleżance, że jest niemiła!! Szok- bo gdybym to ja była na miejscu koleżanki to chyba nie wytrzymałabym tak długo
To jeszcze nie koniec historii... Jak się okazało ta kobieta jest chyba jakoś niezrównoważona psychicznie (albo ma bardzo trudny charakter ), bo nawiedza moją koleżankę regularnie!! Zawsze wchodzi punkt 21:55 i siedzi nieraz do 22:30!! Oczywiście chce wszystko mierzyć a nic nie kupuje-tylko narzeka na obsługę... Niestety zasada w tym sklepie jest taka, że nie można zamknąć przed 22, a jeżeli klient wejdzie przed tą godziną to musi być obsłużony do końca i nie można go wyprosić...!!
Reniz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-25, 01:45   #208
srubka
Zakorzenienie

[1=e49053b4781f408f3584008 be78503b2c10ffec8;1113984 8]Nie rozumiem co w tym dziwnego? Sportowa elegancja to chyba żadne kuriozum, prawda? Jeśli natomiast tego nie wiesz, to świadczy to raczej o Twojej ignorancji i niekompetencji niż o "dziwności"/"upierdliwości" klientów.

[/quote]
szkoda gadac, niektorzy tak maja ze sie strasznie dziwia na polaczenie ubran o charakterze sportowym i eleganckim nie wiem czemu

Cytat:
natalee wiem co to sportowa elegancja! Nie wpieraj mi, że jestem szczytem niekompetencji, bo mnie rozśmieszyłaś. Wiem co mam w sklepie i bynajmniej nie chodziło o koszule, które wskazałam, z nieba miałam obrażonej pani wytrzasnąć?
czasem wulagarny klient robi sie gdy zobaczy wulgarnego "sprzedajacego"

Cytat:
Jak czytam czesc wypowiedzi, to ten temat powinien miec nazwe: "aroganckie osoby, ktore nigdy nie powinny obslugiawac klientow przez swoja niekompetencje i podejscie ze robia laske komukolwiek"
dokladnie

Cytat:
Napisane przez Krakoska87 Pokaż wiadomość
wątek powinien się nazywać "Idiotyczne zachowania klientów i ekspedientów" bo tym drugim też można wiele zarzucić

Cytat:
lepiej, lepiej i to duzo lepiej. Nikt przynajmniej laski nie robi, ludzie sa mili.
Stary 2009-02-25, 07:44   #209
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Dagusiu, ale dwie opisane przez Ciebie sytuacje bynajmniej nie świadczyły o nieuprzejmości klienta. Dopiero kiedy zostalas skrytykowana oświadczyłaś, że byli oni niemili. Zostalas więc oceniona na podstawie pierwszego postu, a potem już na podstawie kolejnych, z których wynikało, że faktycznie nie nadajesz się do pracy z klientami.

A czasem klienci sa tacy, że faktycznie witki opadaja i człowiek musi naprawde bardzo nad sobą panować, aby nie powiedzieć czegoś nieprzyjemnego. Ale nie jestem też zwolenniczką poglądu, że sprzedawca musi zachowywać się uprzejmie chocby klient nie wiadomo co wyrabiał. Rzyucanie kurczakiem w twarz czy kopanie pomagającej zapiąc buty ekspedientki moim zdaniem kwalifikują sie do natychmiastowego wezwania policji.
.........
W poniedziałek miałam też dziwną historię. W poprzedni piątek był u nas klient z prośba o wyszukanie jakiegos niedrogiego wyjazdu do Grecji. Ostatecznie zaproponowałam mu jeden hotel w przystepnej cenie, klient dostał ofertę i powiedział, że przemysli to przez weekend i jak się zdecyduje, to dfo nas zadzwoni z prośba o rezerwację. Przychodzi poniedziałek, koleżanka odbiera telefon i widzę po jej minie, że nie bardzo rozumie, o co chodzi (a dziewczyna jest bystra). W pewnym momencie nagle kojarzy o co chodzi, bo mówi "A to Pan rozmawial z Agnieszką" i połączyła klienta do mnie.

Co się okazało? Usłyszalam pretensje, że mówilam o promocji i znizkach, tymczasem okazało się, że po zarezerwowaniu oferty kazano mu wpłacić pieniądze natychmiast (a promocja jest do połowy marca).
Ja: Ale kto Panu tak powiedział?
Pan: No, ten Pan z którym rozmawiałem.

Ja od razu biore na spuytki kolegę zza sąsiedniego biurka, on robi wielkie oczy, z nikim nie rozmawial na temat Grecji.

Ja: Ale nikt od nas nie robił dla Pana rezerwacji, a promocje obowiązują takie, o jakich Panu mówiłam. Czy rozmawiałm Pan z kimś z naszego biura?
Pan: Nie, z innego.

Witki mi opadły. Pan licząc najwyraźniej na utargowanie jakichs większych zniżek zadzwonił do bezpośredniego organizatora (sprzedawalismy ofertę innego biura, o czym go uprzednio poinformowałam) i powiedział, że ofertę otrzymał od nas. Ponieważ sprzedajemy bardzo duzo ofert tego organizatora, więc jak przypuszczam, nie chcieli "podbierać" nam klienta i dlatego dali mu gorsze warunki, aby cała sprawę dokończył już u nas.

Ale jak usłyszalam o panu, który podał mu zupelnie inne warunki promocji i zniżek, to porządnie zgłupialam...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655

Edytowane przez Aggie125
Czas edycji: 2009-02-25 o 07:52
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-25, 08:49   #210
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)

Niemiłych czy niezbyt miłych osób to mam w pracy codziennie kilka Ale nie o tym rzecz. Było kilka razy takich, które aż mnie zaskoczyły.

W ubiegłym roku klientka poprosiła mnie czy nie mogłabym się z nią spotkać po moich godzinach pracy, ponieważ ona nie zdąży do biura, powiedziałam OK, to ja do pani przyjadę (w moim prywatnym czasie PO PRACY). Zajeżdżam do pani, jej nie ma - asystentka mówi, że ona wyszła wcześniej... Dzwonie - nie odbiera. Jadę więc do domu - wkurzona, w korkach straciłam ponad 2h. Ok. godz. 21.00 kobieta dzwoni do mnie, przeprasza i pyta czy mogłaby podjechać do mnie do domu po te dokumenty... Niechętnie ale się zgodziłam. Czekam. Godz. 22.00 kobieta znowu dzwoni - nie może trafić, po raz kolejny jej tłumaczę jak do mnie dojechać (prosto jak drut). Czekam. Godz. 23.00 pani mówi, że nie może trafić i zaczyna na mnie wrzeszczeć, że gdzie ja mieszkam - na jakiś zadupiu (taaa... środek miasta) i że ją "wkur***iam" i inne epitety. Ja - odkładam słuchawkę, rozłączam się, myślę sobie, że nie będę z nią już rozmawiać, bo nie ma o czym. Ona dzwoni, przeprasza, mówi że jest koło US, że ona nie może trafić... Jest godz. 23.30 zrezygnowana idę pod ten US, niech jej będzie... Spotykam się z nią, wręczam dokumenty i co słyszę? Że ona na mnie złoży skargę bo jestem nieuprzejma i nie wychodzę na przeciw oczekiwaniom klienta... No na prawdę zatkało mnie.

Jakiś czas temu pan dzwoni do mnie w sobotę czy możemy się spotkać (klient, który wie, że pracuję od pon do pt). Mówię mu, że niestety nie. Ale on się upiera i mówi, że podejdzie. Ja mu tłumaczę - on się upiera, tak przez kilka minut... Ja mówię mu, że to niemożliwe bo jestem właśnie na stoku, na szyczcie góry i zamierzam właśnie z niej zjechać... A pan mi na to zawiedzionym głosem: "to znaczy, że nie da pani rady być za 2h w biurze?". Mówiąć szczerze to mnie totalnie wtedy rozbawił...

Inna sytuacja wydarzyła się parę lat temu. Godzina mniej więcej 2 w nocy dzwoni mi telefon. Zaspana odbieram i słyszę "czy mogłaby pani podejść do biura bo mam coś do załatwienia a o 5 rano wyjeżdzam"... chyba nie byłam miła, bo pan przyszedł na następny dzień o 9.00 z przeprosinami i gęsto się tłumaczył.

I jeszcze mi się jedno przypomniało. Miałam kiedyś klienta, który się upracie kłócił nie mając za grosz racji z moją koleżanką. Ja wyszłam, pytam się o co chodzi, ona mi mówi, facet mi mówi... No więc tłumaczę mu, że niestety nie ma racji, ponieważ sprawa o której on mówi jest uregulowana ustawowo i nie ma tutaj możliwości zmienić czegokolwiek, że sytuacja jest jasna, prawodawca reguluje odgórnie itd. na co pan do mnie "nie obchodzi mnie, co wy tu sobie w tych ustawach piszecie ale mnie zięć mówił inaczej a on wie lepiej". No tak, zięć wie lepiej niż ustawy

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości