![]() |
#181 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku:)
Cytat:
sama juz nie wiem co o tym myslec..... jak ide do toalety to mozna by powiedziec ze sluzu ma ale tak naprawde jest tyle z w malych ilosciach i widac go na bieliznie wiec moze to normalka bo owulka czy co ... nie wiem no nic bede dalej sie starac i juz..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
jaki ma kolor? bialy?
#183 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
chyba sie przestalam tym przejmowac.....jakos jestem przekonana ze nie jestem w ciazy to by bylo zbyt piekne by bylo prawdziwe.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny Wy tu jestescie bardziej kompetente w sprawach owulacji. czy przy cyklach okolo 29/30dni i okresach ktore trwaja ok.7dni 11dc to chyba wczesnie na owulacje prawda?
#186 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Witam,
przyznam się Wam, że jak nadszedł czas na "realizację planu zafasolkowania" to jakoś ogarnęło mnie przerażenie, sama nie wiem co o tym myśleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Siedze sobie sama w pokoju tz spi a mi sie plakac chce
![]() Tyle bym oddala zeby byc wkoncu w ciazy ... Jak pracowalam bylo wmiare ok ale teraz ... masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Jukolku- uszka do góry!
Nam jak sie teraz nie uda to robimy przerwę. Ten czas poświęcimy na obserwację. Może też zafundjujcie sobie przerwę a fasolek sam przyjdzie. Mi sie zdawało że zafasolowanie to takie pstryk i już a tu figa z makiem. Ale ja tam obtymistka najwyżej adoptuje piatkę dzieciaków i bedzie miedzy kogo miłośc dzielć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
Chciałabym dołączyć do Waszego grona - nie udało nam się w 2007, może w 2008 się uda, czego nam i Wam życzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
no wlasnie to jest najgorsze...pytania tych zainteresowanych i te ich dobre rady ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dziewczyny na pewno wszystkim się uda bo z dziećmi to jest tak, że one przychodzą kiedy same chcą, najczęściej w naj mnniej oczekiwanym momencie
![]() co do nacisków rodzin to się wam trochę dziwię ![]() ja mam skończone 28 lat jestem 3,5 roku po ślubie.. słyszałam takie teksty pare razy , sposób na nie jest prosty i tylko jeden ASERTYWNOść ![]() Ja takim ciociom i teściom na pytanie typu A kiedy dzidzius itp odpowiadam krótko " A to wyłącznie nasza sprawa(moja i tż) ..." Działa zapewniam was ![]() ![]() Ja od zawsze wiedziałam,że nie chce dzieci przed 28 rokiem życia, niedługo rozpoczynamy staranka ale nie ogłaszamy tego rodzinie i znajomym, aby nie prowokować głupich pytań typu czy to już itp Życzę powodzenia w starankach i więcej asertywności bo przyda się wam nie tylko teraz ale i w ciąży i w czasie bycia mama ![]() buziaki dla wszystkich staraczek ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2008-01-08 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też zawsze mówię, że będziemy mieli dziecko, jak przyjdzie na to pora. Najbardziej wkurza mnie teściowa, która ma już 3 wnuków od 3 dzieci i tylko mój mąż jako czwarte (ale nie najmłodsze) dziecko nie "dał" jej jeszcze wnuka. I ciągle nam marudzi, już mnie to wkurza!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
skorpionec masz rację, zgadzam się z Tobą w 100%
![]() ile można tego wysłuchiwać?? trzeba otwarcie powiedzieć takim ciociom, że nie da się tego słuchać dłużej, bo wściubiają nosy w nie swoje sprawy (tylko ładniej to należałoby ująć) ja na szczęście nie słucham tego od rodziny, ale raczej od niektórych dzieciatych znajomych , którym się wydaje, że wszyscy powinni mieć dzieci natychmiast, bo na co czekać, i nie przychodzi im do głowy, że może być problem, albo jakiś powód odkładania tematu... tylko jedna moja przyjaciółka wysłuchuje moich zwierzeń i wyciera mi nos kiedy się u niej rozklejam i... nie daje żadnych rad, kochana. tylko słucha i przytula, bo wie, że każdy ma swoje życie i swoje tempo... naprawdę mam u niej wsparcie ![]() a teraz na tym wątku ![]() bardzo mi się podoba, że możemy tu gadać o naszych staraniach, radzić się siebie, strasznie to fajne ![]() pozdrowienia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Witam! Z pzyjemnością dołanczam się do waszego wątku, od teraz zaczynam starania żeby zafasolkować
![]() mam nadzieję że będziemy się wspólnie wspierać http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007102000400430.png |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
Gorącow itam nowe starczki i życze by plany na 2008 się zrealizowały!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie do bardziej zaawansowanych staraczek :czy przed próbami zafasolkowania robiłyście te wszystkie badania krwi i moczu, na obecność wirusów itp. czy poprostu poszłyście na żywioł
Nie chce dać się zwariować, zaczełam brać kwas foliowy, jem owocki, nigdy nie paliłam, trochę bardziej zwracam uwagę na to co jem...chyba wystarczy...czy jestem w błędzie? poradźcie proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
Mumi24 ja osobiście robiłam wszystkie badania,które zleciła mi lekarka
![]() Starania zaczęliśmy z mężem dopiero jak dostałam pełny komplet wyników i pewność,że wszystko jest w porządku. Myślę,że wybór należy do każdej z Nas,ja obrałam taką strategię i nie żałuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
Ja natomiast sporo przed zaczęłam brać kwas foliowy i zrobiłam test na zgodnośc grupy krwi. Przy rutynowym badaniu ginekologicznym oznajmiłam lakarzowi fakt rozpoczęcia starań, on zrobił USG i zyczył powodzenia. Żadnych badań nie kazał zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |||
Raczkowanie
|
Witam, z miła chęcią zapisuję się do tego wątku bo także planujemy dzidziusia. "Próby" zaczęliśmy już grudniu ale bez skutku. Na razie się tym tak nie przejmuję i spokojnie czekam na kolejny cykl.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a i jeszcze cos mi się kołacze,że czasami robi się badanka w kierunku toksoplazmozy (jak się ma zwierzątka w domu)
planujące zafasolkowanie w 2008 r. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=281 http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007080400600630.png Edytowane przez Ela1 Czas edycji: 2008-01-08 o 12:07 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() P.S czy to prawda z tym leżeniem z nogami do góry? brzmi śmiesznie ale cel uświęca środki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Mumi24 już odpowiadam. Mnie to troszkę zajęło,ale nie narzekałam
![]() Robiłam takie badania jak:morfologia+cukier+cho lesterol,badanie moczu z uwzględnieniem bakteriologicznego (ze względu na moją wadę genetyczna nerek),mocznik,kreatynina ,ALAT,ASPAT,Toksoplazmoza ,Cytomegalia,Cytologia, poziom progesteronu i chyba tyle jak sobie jeszcze jakieś przypomnę to dopiszę później ![]() Do tego kontrola stomatologiczna ![]() U mnie troszkę tego było,ale to nie znaczy,że musisz robić wszystkie które wymieniłam ![]() Najlepiej będzie jak zapytasz swojego lekarza ginekologa,które warto wykonać. Jestem pewna,że powie Ci które powinnaś zrobić,a które możesz sobie odpuścić ![]() Acha większość tych badań wykonuję się z krwi,tak więc będzie to 1-dno lub 2-wa miejsca do odwiedzenia ![]() Życzę powodzenia Agnieszka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.