|
|
#181 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jakie dodatki do White One 176 ???
Cytat:
Ja jestem już po ślubie - 20.o6 - Czekam jeszcze tylko na sesję plenerową i już mogę sprzedawać sukienkę ![]() Rozmiar 38 (rozmiar hiszpański na metce 42) na wzrost (wraz z butami) ok 175 cm. Oczywiście do sukni dorzucam halkę oraz długi (ok. 165 cm.) hiszpański welon obszyty koronką. Całość dostępna do przymiarki od zaraz Proszę o kontakt: cassandra_cass@gazeta.plA teraz może trochę uspokoję koleżanki Suknia trzymała się doskonale, nie opadała i nie przekręcała się Co do halki, to byłam największym jej przeciwnikiem, ale Panie w salonie strasznie mnie na nią namawiały i rzeczywiście nie żałuję! Założyłam halkę z takim najmniejszym kołem jakie było. Świetnie sprawdziła się w tańcach, pięknie unosiła suknię i dawała swobodę ruchów tak więc zdecydowanie polecam! A wszystkie Panny Młode zapewniam, że White One 176 to na prawdę trafiony wybór!!!!
|
|
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
Cieszę się że tak piszesz o sukni
Ja też jestem zdecydowana na halkę tylko taką z tiuli, aczkolwiek szyję ją nie w salonie więc mam nadzieję że będzie pasowała. Pochwal się jakimiś fotkami![]() Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
|
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny proszę o pomoc, jak u Was jest z biżuterią?? Zakładacie naszyjnik czy tylko kolczyki? Kupiłam sobie delikatny naszyjnik coś jak kolia tylko nie gruby a z delikatnymi kryształkami i wiem że to wszystko zależy od sukni ale wszystkie mamy tą samą
Niektóre z Was są już po przymiarkach a niektóre nawet po ślubie więc na pewno sprawdzałyście jak najbardziej pasuje. Czy Wy zakładacie coś na szyję czy nie? Nie chcę przesadzić z dodatkami ale też nie chcę aby było zbyt pusto.Pozdrawiam |
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
ja tak jak widziałaś miałam same kolczyki.. gdyż uwarzam, że suknia sama w sobie jest wystarczająco bogato zdobiona.. jednak sama musisz podczas przymiarki zobaczyć sobie suknie z naszyjnikiem i bez.. i sama zobaczysz co lepiej pasuje do Ciebie i w czym będziesz się dobrze czuła - bo to jest najważniejsze!!!!
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak macie podpięty tren? Mogłybyście wkleić foto na którym to widać. Mi babki zrobiły taką okropną pętlę do tego trenu, że jestem załamana... A ślub mam już w przyszłą sobotę...
|
|
|
|
|
#186 |
|
Przyczajenie
|
Ja miałam tak
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pętelka i guziczek były tak przymocowane, że nie potrzebowałam żadnych "napraw" podczas wesela.. |
|
|
|
|
|
#188 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Byłam wczoraj na pierwszej przymiarce sukienki i ... koszmarek
Sukienkę uszyto w Hiszpanii w rozmiarze 36 (nasz 34), a mimo to z 6-7 centymetrów w gorsecie okazała się za szeroka ... normalnie załamka. Wiem, że ostatnio trochę schudłam z nerwów, ale gdyby ją uszyli na moje wymiary, które zapisali (rozmiar 32) to najwyżej 2 cm mogłaby być za luźna. Następna przymiarka za miesiąc. Chyba się potnę jak coś będzie nie tak znów No i teraz nie mogę za bardzo utyć, bo z kolei nie wejdę w przerobiona sukienkę
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Nic się nie martw, po to jest przymiarka aby sukienkę dopasować. Zobaczysz że będzie idealnie leżała, a przecież ostatnie poprawki są ok dwa tygodnie przed ślubem więc na pewno będzie wszystko OK
|
|
|
|
|
#190 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
rozumiem 2-3 ale 7??
|
|
|
#191 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Ja również jestem już po moim wielkim dniu (20.06.09 r.).
Sukienka zdała egzamin w 100%. Wszyscy byli nią oczarowani Była wygodna i nie sprawiała mi, żadnych problemów. Miałam halkę hiszpańską, a welon składał się z 3 warstw- długiej mającej 2,5 metra i podwójnej krótszej. Długi welon został wypięty po plenerze i potem w zabawie brał już "udział" tylko krótki welon Fryzurą był kok hiszpan i wpięta z tyłu głowy róża- te kilka warstw welonu rzeczywiście trochę ją zasłaniały, ale po ściagnięciu welonów wyglądało to bardzo ciekawie. Co do biżuterii to miałam tylko kolczyki - kryształy swarovskiego. W załączeniu kilka zdjęć.
|
|
|
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
hej ja też już jestem po
tak jak już wcześniej wspominałam miałam suknię bahamas, która różni się od White one 176 jedynie długością trenu wszyscy byli nią zachwyceni ze względu na jej prostotę i elegancję a ja byłam z niej wielce zadowolona nie zamieniłabym jej na żadną inną![]() mój tren był podpięty na trzy guziczki dzięku czemu nie sprawiał najmniejszych problemów a podczas tańca prezentował się równie okazale
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Ja miałam ślub w tą sobotę. Suknia spisała się na medal Drugi raz wybrałabym taką samą ![]() Tren miałam podpięty na jeden guzik, który raz musiałam przyszywać, bo mąż mi nadepnął na suknię i się urwał Suknia wzbudziła ogólny zachwyt - zresztą nic dziwnego Jak będę miała jakieś fotki to wstawię. Czekamy jeszcze na plener, ale pogoda się popsuła, więc nie wiem kiedy to będzie.Wprawdzie przed ślubem miałam lekkie komplikacje z dopasowaniem sukni, ale wszystko wyszło tak jak potrzeba Jestem bardzo zadowolona z wyboru tej sukni, jest po prostu SUPER |
|
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.
Też już jestem po ślubie. Nie ma zdjęć więc nic nie załączę. Suknia SUPERR Nie zamieniłabym jej na żadną inną! Piękna i elegancka w swojej prostocie. Sprawiła się bez zarzutu. Na ślubie miałam długi hiszpański welon obszyty koronką. Na weselu od razu go zmieniłam na krótszy tiulowy. Niestety długie welony nie są funkcjonalne - mój był ciężki i jakbym miała się męczyć całe wesele to wolałam zmienić na coś lżejszego Suknię podpięłam ją na dwa guziczki i ani razu nie trzeba było jej poprawiać. Świetnie się układała i nie przeskadzała w tańcu. No i miałam halkę. Wcale mi nie przeszkadzała, wręcz przeciwnie - suknia (moim zdaniem) lepiej się w niej prezentowała. W 100% jestem zadowolona z wyboru sukni! Mąż też Nie widział jej ani razu przed ślubem. Zrobiłam na nim duże wrażenie Szkoda że już nie będzie okazji by kiedykolwiek mieć taką suknię na sobie... Ech... |
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ślicznie wyglądałyście
a na te które jeszcze nie pochwaliły się swoimi zdjęciami czekam z niecierpliwością Ja mam za dwa tygodnie pierwszą przymiarkę i strasznie jestem ciekawa jak będzie. Cieszę się że jesteście takie zadowolone bo moje wątpliwości stają się wtedy mniejsze Powiedzcie mi jeszcze czy suknia Wam nie opadała w tańcu? Zastanawiam się nad dorobieniem ramiączek (bo jednak koronka jest ciężka) ale gdyby okazało się że suknia wystarczająco się trzyma i nie opada w wygibasach na parkiecie to wolałabym ich nie zakładać.Pozdrawiam ciepło |
|
|
|
|
#196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
Popieram dziewczyny - ramiączka są zbędne
![]() Wprawdzie ja miałam na wszelki wypadek szelkę do założenia na szyję, ale z niej nie skorzystałam. Suknia trzymała się na swoim miejscu, a biust z niej nie wychodził. Również miałam halkę - i jestem bardzo zadowolona z mojego wyboru. Suknia dzięki niej układała się rewelacyjnie ![]() Poza tym bałam się, że będzie mi w niej gorąco - no bo to halka i suknia, a było w sam raz. Wydaje mi się, że może to nawet zasługa halki, bo suknia nie przylegała do ciała. Więc nie będę narzekała jak większość PM, że było im gorąco w sukni ![]() Miałam długi welon obszyty koronką - na czas ślubu i paru pierwszych tańców, później byłam bez welonu. Wprawdzie miałam na zmianę taki krótki, ale miałam tak super zrobione włosy z tyłu, że szkoda było mi ich zasłaniać no a poza tym dla mnie ten długi welon był wygodniejszy, bo mi się nie plątał po buzi, więc na weselu bawiłam się bez welonu a na oczepinach rzucałam podwiązką ![]() Ja założę cały ten strój jeszcze raz - gdy będziemy robili plener. Znowu poczuję się jak w dniu ślubu - tak wyjątkowo szkoda, że nie można tego powtórzyć - z tym samym facetem oczywiście
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
<usunięto przez moderatora>
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-11-10 o 20:51 Powód: złamanie zakazu kupna/sprzedaży |
|
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn które miały halkę, macie może jakieś zdjęcia? Dzisiaj mam przymiarkę i jestem trochę przyłamana
odebrałam wczoraj halkę i welony i mam wrażenie że trochę nie tak to miało wyglądać. Halka miała być dopasowana do kolan a od kolan miały być dwie warstwy tiulu a tym czasem jest dość szeroka już od bioder i ma tylko jedną warstwę tiulu, nie wiem czy nie będzie widać pod suknią marszczeń na wysokości ud, krótki welon wygląda straaasznie skromniutko i nie wiem jak to będzie wyglądało do sukni a długi miał być dwu warstwowy a jest jedno, ehhhh. Więcej mnie ta dzisiejsza przymiarka nerwów kosztuje niż do tej pory rok przygotowań. No ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Pozdrawiam
Edytowane przez midnite Czas edycji: 2009-08-24 o 07:51 |
|
|
|
|
#201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
moj slub dopiero za rok, ale tydzien temu kupilam suknie w1 176 w komisie gdyz mnie zauroczyla, mimo ze to wogole nie byl moj typ, myslam o czyms wiekszym jestem niska 160 i nie z chudych, zatsanwaim sie czy nad 2 rzeczami czy ubieraz kokarde do sukni i jaki welon, jeszcze mam duzo czasu i decyzji nie podjela ale juz ma roztereke czy welon hiszpanski czy dluga mgielka duzo sie pisze o kolorach ecru, perlowy, zlama na biel smietanka,, ivory, czy to oznacza ze nasza suknia wystepuje przynajmije w 2 kolorach? moja jest perlowa a wasze? |
|
|
|
|
#203 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ja już jestem po ślubie
Moja White One 181 sprawdziła się super, miała doszyte ramiączka dla lepszego trzymania się.Suknia wytrzymała, ja również Teraz tylko do czyszczenia i potem do sprzedania, ale z racji małego rozmiaru (32) wątpię czy znajdzie się nabywczyni
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
To moja pierwsza wiadomość na forum. Jestem tu nowa Ja również jestem szczęśliwą posiadaczką modelu 176 Suknia zamówiona i za 5 miesięcy będzie do odbioru ![]() Cytat:
1. śnieżnobiały 2. złamana biel/naturalna biel/perłowa biel/śmietankowa (to są różne określenia tego samego koloru - Panie z salonu powiedziały, że używają tych określeń zamiennie) 3. ecru 4. szampański Mierzyłam suknie w kolorze śmietanki i śnieżnobiałą i ostatecznie zamówiłam śnieżnobiałą, bo w takim odcieniu czułam się najlepiej oraz doszłam do wniosku, że nie będe miała później problemu z dobraniem butów i koszuli dla Narzeczonego w odpowiednim odcieniu. Dowiedziałam się również, że większość koronkowych sukni z kolekcji W1, Pronovias czy La Sposa zamawiana jest w kolorze śmietanki i z tego co czytałam w tym wątku to większość z dziewczyn ma właśnie suknię w odcieniu śmietanki. Mam natomiast pytanie do Was: czy orientujecie się w rozmiarach hiszpańskich? Ja mam wpisane na zamówieniu rozmiar 38 i to jest rozmiar, który noszę na codzień. Czy to oznacza, że na metce będę miała rozmiar hiszpański 42 (jedna z dziewczyn tak pisała)? |
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w białych raczej bym nie chodziła.Twoja suknia powinna mieć na metce 42, jeśli nosisz 38. Ja tak np miałam. |
|
|
|
|
|
#206 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Tak powinnaś mieć na metce. Ja miałam na metce 36, a Pani na zamówieniu przy numerze 36 miała zapisane w nawiasie 32 - choć ja w to powątpiewam, myślę, że raczej była w 34 bo trzeba ją było sporo zwężać w gorsecie.
|
|
|
#207 |
|
Przyczajenie
|
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-11-10 o 20:55 Powód: złamanie zakazu kupna/sprzedaży x2 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-11-10 o 20:48 Powód: złamanie zakazu kupna/sprzedaży |
|
|
|
|
#209 |
|
Przyczajenie
|
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-11-10 o 20:48 Powód: złamanie zakazu kupna/sprzedaży |
|
|
|
|
#210 |
|
Przyczajenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

Czekam jeszcze tylko na sesję plenerową i już mogę sprzedawać sukienkę 

No i teraz nie mogę za bardzo utyć, bo z kolei nie wejdę w przerobiona sukienkę

odebrałam wczoraj halkę i welony i mam wrażenie że trochę nie tak to miało wyglądać. Halka miała być dopasowana do kolan a od kolan miały być dwie warstwy tiulu a tym czasem jest dość szeroka już od bioder i ma tylko jedną warstwę tiulu, nie wiem czy nie będzie widać pod suknią marszczeń na wysokości ud, krótki welon wygląda straaasznie skromniutko i nie wiem jak to będzie wyglądało do sukni a długi miał być dwu warstwowy a jest jedno, ehhhh. Więcej mnie ta dzisiejsza przymiarka nerwów kosztuje niż do tej pory rok przygotowań. No ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.
Moja White One 181 sprawdziła się super, miała doszyte ramiączka dla lepszego trzymania się.