![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koniec z poobgryzanymi paznokciami!!!!!
ja nie obgryzam juz od 1.02
![]() ale moja paznokcie są strasznie słabe oj strszanie... codziennie musze cos uciac, spilowac... ale jedna, mam ta satysfakcja, że nie obgryzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Adrastea1609 pewnie że pomożemy. przejrzyj wątek. w skrócie - dbaj o nie, maluj, już dziś wypiłuj, wypoleruj, nałóż odżywkę i kolorowy lakier! nie widząc białych odrastających paznokci pokusa obgryzienia jest mniejsza. przekonaj się sama.
wrzuć zdjęcie swoich teraźniejszych paznokci. a za kilka tygodni, czy nawet dni pochwal się tym, co udało Ci się wyhodować ![]() Edytowane przez monika150 Czas edycji: 2009-04-01 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Przeczytałam cały wątek i chciałabym się dołączyć z silnym postanowieniem nie obgryzania już. Widzę jakie fajne efekty są u Was i zazdroszczę po cichu ![]() Obgryzam właściwie od zawsze. Trzy razu bodajże udało mi się przez kilka miesięcy mieć długie i śliczne paznokcie, później któryś się łamał i reszta szła na pożarcie ![]() Moja główna wada to taka, że gdy nie obgryzam, to strasznie je męczę. A to piłowaniem, a to obcinaniem skórek, tak że kończy się na opuchliźnie i krwawieniu ;/ Nie chcę się dłużej wstydzić tego czegoś, a zresztą zamieszczam zdjęcie przed momentem zrobione. Pomożecie w motywacji ![]()
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Jak Ty je piłowałaś w ogóle? : O
+ jest wiele sposobów - gumy do żucia, słonecznik, itp, ale wg mnie to nie pomaga. Przynajmniej mnie to nie zmotywowało. Dopiero 2 tyg. temu powiedziałam sobie - nie chcę mieć takich paznokci Dosyć. No i od tego czasu nie wzięłam ich do ust, ale moje paznokcie były priorytetowy w dużooo lepszym stanie od twoich . Teraz cieszę się jak wariatka, że mam dosyć długą białą płytkę i nie mam zamiaru nigdy do tego nawyku wrócić. Innymi słowy - to Ty musisz znaleźć motywacje. Nikt Ci w tym nie pomoże. Po prostu musisz CHCIEĆ z tym wygrać. Ej, ile Ty lat obryzgujesz? - pytam z czystej ciekawości Edytowane przez allesi Czas edycji: 2009-04-02 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Jako, że jestem w ostatnim miesiącu ciąży i muszę ciągle leżeć, to nie mając nic do roboty, zwyczajnie nieświadomie pożeram swoje paznokcie.
Wiem, że są w opłakanym stanie i jak mnie w końcu ktoś za to zjedzie, to może wezmę się za nie ;// Akurat sposoby wszystkie znam, u mnie sprawdza się jedzenie słonecznika, ale ile można go dziobać. Chciałabym teraz zainwestować w dobre odżywki do paznokci, może wydana kasa przyćmi nałóg obgryzania ? A w mojej rodzinie, to dość powszechne. Babcia 80coślat do dziś obgryza. Ja tak mam od dziecka, bo długo nie można było mnie odzwyczaić od ssania kciuka, a w końcu przeniosłam się na paznokcie, uch.
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Ktoś napisał kilka postów wyżej, że jak paznokcie są pomalowane na jakiś kolor, że nie widać białych końcówek, bo nie chce się tak obgryzać.
A u mnie jest odwrotnie - kiedy widzę białe końcówki, to mnie to motywuje do zapuszczania dalej ![]() Ja od dwóch tygodni zapuszczam, po malutku rosną ![]() A jak mam kryzys to zgryzuje lakier, byleby nie pogryźć paznokci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
+ próbowałaś robić tipsy ? (nie pisz, że niszczą płytkę paznokcia, bo to wiem, ale w Twoim przypadku to może być dobre rozwiązanie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Mam za małą płytkę na piłowanie, lakiery nic nie pomagają.. Jak je zapuszcze chociaż odrobinkę to czuję jakiś dyskomfort i znów je zgryze.
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Tak, miałam robione- ale po pewnym czasie robiły się strasznie brzydkie i kolejne dorabianie bolało coraz bardziej, bo tipserka już mi całą płytkę zdarła ;/
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
Brzydki nawyk-obgryzanie paznokci.
Witam. Jest to mój pierwszy (i mam nadzieję że nie osatni) wątek na forum. Napisałam bo mam pewien problem.
Od kiedy pamiętam obgryzam paznokcie. Mam to chyba po tacie, gdyż on także obgryza je. Problem tkwi w tym że próbowałam wiele rzeczy żeby się oduczyć. Ostatnio wypróbowałam `gorzkiego paluszka`. Tyle tylko że on też mi nie pomaga. Lecz zaistniała już sytuacja że miałam ładne paznokcie, to musiałam sobie wszystkie połamać. : ( Zrobię wszystko zeby już przestać obgryzać. Jestem otwarta na wasze propozycje. PS przepraszam, jak założyłam taki sam wątek 50 raz. Edytowane przez karelajnak Czas edycji: 2009-04-12 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
![]()
mam wielki problem...
nie umiem przestac obgryzac paznokci.. strasznie sie z tym czuje ![]() Macie moze jakies skuteczne preparaty lub pomysły na skonczenie z tym nałogiem ? Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2009-04-13 o 13:07 Powód: czcionka! temat, nie to forum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzydki nawyk-obgryzanie paznokci.
Hm.. jak ja obgryzalam paznokcie to kuzynka mi polecila jej metode ... (jak ona sie oduczyla..) wlozyla rece do wc .. fuuuuuuuuuuu no i pozniej sie nie dziwic ze juz nie obgryza.. a 2 metoda ja zalozylam sobie dwa razy tipsy i pozniej sie oduczylam je obgryzac i teraz jak sciagam tipsy to swoich juz takze nie gryze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Mnie pomogło gdy założyłam sobie tipsy żelowe. Nic innego nie skutkowało. Nosiłam je 2 miesiące i w tym czasie pazurki zdążyły podrosnąć, później jak zobaczyłam, że dłoń całkiem inaczej wygląda po prostu odechciało mi się ich obgryzać. Nigdy więcej koszmarnych pazurków
![]()
![]() |
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
no naprawdę pierwszy raz spotykam się z takim problemem ...
![]() |
#196 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: obgryzanie paznokci
Cytat:
Cytat:
Jest cale forum o paznokciach https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=38 ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
wyszukiwarka
ps. zamiast przepraszać, że założyłaś 50 raz ten sam wątek - po prostu nie zakładaj więcej nowych wątków
![]() |
#198 |
La Moderatoiure
|
Łączę wątki
![]() Proszę na przyszłość o wcześniejsze korzystanie z wyszukiwarki, zanim założy się wątek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Ja wytrwale zapuszczam - wystarczyło mi pomalować paznokcie i cieszy mnie teraz każdy dzień z coraz to dłuższymi "odrostami"
![]() Codziennie maluje odżywkami, wyrównuje boki, żeby nie wyglądały jak łopaty i cieszę się, że się póki co nie łamią - bo jak zaczną to motywacja pójdzieee. Ale znalazłam być może złoty środek - firma essence wypuściła naklejki - łatki na łamiące się paznokcie - pewnie to żadna nowość, ale nie są drogie, więc przy najbliższej wizycie w Naturze się w nie zaopatrzę na wszelki wypadek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Jak udało Ci się jeden raz zapuścić to uda drugi
![]()
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
ja tez miłam ten prblem , załozłam zele i troszke mi odrosły ale jak mi odpadły to znow pjawiła sie chec ale chcac temu zapobiec kupiłam lakier bezbarwny do paznokci bo jak sa swiecace to lepiej wygladaja i moze bym sie powsrzymała. Wie kupiłam lakier na szybcika , dojechałm do domu , czytam ulotke od niego i...... okazuje sie ze kupiłam lakier na obgryzanie ! los tak chciał:P no i musze powiedziec ze uz nie obgryza 3 tydzien ! a to jest wielki skkces. zadne tipsy nigdy mi nie pomgay a tu nagle ! ten lakier ma gorzki nieprzyjemny smak, kiedys miłąm podobny ale ten jest naprawde obrzydliwy no i sie slicznie swieci jak sie nałozy 3 warstwy
![]() ![]()
![]() |
#202 |
Przyczajenie
|
Brzydkie paznokcie po obgryzaniu
Witam, mam 18 lat i od 4 lat nie obgryzam paznokci ale kiedyś było to moja obsesją. Martwię się bo mają one teraz bardzo brzydki kształt. Tak jakby łopatowaty a nie ładny i wąski.
Będę wdzięczna za wszelkie rady i uwagi w tej sprawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzydkie paznokcie po obgryzaniu
było już kilka wątków, poszukaj pod hasłem krzywe paznokcie np
![]()
![]() |
#204 |
Konto usunięte
|
pozwolę sobie do Was dołączyć.
ja obgryzam od zawsze. Raz udało mi się mieć w miare dłuższe po tipsach (za opuszki) ale były tak słabe że reszta się połamała a pozostałe obgryzłam. Z chęcią położyła bym sobie jeszcze raz żel na paznokcie, ale nie mam tyle funduszy. Poprzedni bilans tipsowy wyniósł mnie ponad 250zł (wypełnianie, przedłużanie), a teraz muszę sobie sama poradzić. Jak narazie mam pazurki dł. 1cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
Obgryzanie paznokci
W tym wątku napiszcie jakie sposoby na pozbycie się tego okropnego nałogu doradzacie i takie tam komentarze o obgryzaniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Dot.: Obgryzanie paznokci
żadne sposoby dot. obgryzania paznokci nie pomogą jeżeli nie ma się silnej woli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Konto usunięte
|
tak , silna wola , chęci. Po prostu postaw sobie cel-nie obgryzuje! i trzymaj sie tego. Biorac pod uwage ze obgryzione paznokcie na prawdę strasznie wygladaja;/
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() juz 10 dni nie gryze i powiem wam ze ejstem dumna z siebie.... ![]() ![]() ![]() ![]() Mnie osobiscie powoli sie paznokcie odbuduwuja....mysle ze jak bedzie miesiac bede w miare oki... ale sie rozpisalam....ehehhe Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Przyczajenie
|
ja obgryzalam paznokcie cale zycie praktycznie,bo odkad pamietam to obgryzam,ale mam sposob na ten ochydny nalog a mianowicie robie sobie akrylki i po zdjeciu jak paznokcie odrosna to juz mnie nie korci zeby znowu gryzc i chwilowo nie obgryzam hihi...teraz to juz bedzie kilka miesiecy jak nie obgryzam wiec to wielki sukces..a o dziwo akrylu nie "gryze" bo to sie ludziom tez zdarza...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
La Moderatoiure
|
Cytat:
Łączę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.