|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kotki, koteczki :)
Cytat:
Garf is the best!Cytat:
). A teraz to już ze mnie w ogóle nieszcześnica być powinna - od poniedziałku co najmniej 10 razy dziennie przebiega mi drogę czarny kot Mój własny I dziwnym trafem szczęśliwa jestem ![]() Aha, a co do ubarwienia kota, to jest mi ono obojętne. Każdy kot ma swój własny i niepowtarzalny urok. A już Maine Coon'y są najładniejsze
Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2005-06-20 o 00:31 |
||
|
|
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
mojego kota nei ma od dwoch dniiiiiiiiiiiiiiiii
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Odkąd 3 miesiące temu urodziła się moja Rudzia uwielbiam kotki różnokolorowe
Takiego kota jak ona to ja nigdy wcześniej nie widziałam Ma śliczne rude prążki w niektórych miejscach, jak jej mamusia![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...chmentid=97804 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...chmentid=97807 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...chmentid=97808 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...chmentid=97829 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...chmentid=97826 |
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
mój kociak jest szylkretowy czyli szaro-czarno-rudo-granatowy
taką nazwę przynajmniej podawali w książce zdjęcie prawie identycznego kotka zamieszczam w załączniku bo niestety ale mojej Matyldy na komputerze nie mam. ponadto uwielbiam rude kotki!
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się podobają chyba wszystkie koteczki, ale najbardziej czarne z białymi elementami (takiego teraz mam
). A na drugim miejscu są szare w paseczki (takiego miałam przed obecnym).
|
#186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi też ta liczba raczej szczęście przynosiła w życiu niż pecha Chyba ludzie sobie wmawiają zbyt wiele rzeczy i potem usprawiedliwiają wszystko biedną "Trzynastką" albo czarnymi kotkami Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale gdzieś czytałam, że chyba w Holandii ( ) to białe koty przynoszą pecha.
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
A w ogóle kotki to bardzo fotogeniczne stworzonka
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie do wlascicieli kota
zauwazyłam ze moj Lalus od paru dni(?) chodzi, mruczy i ociera sie o wszystkie mozliwe rogi krzeseł i szafek głownie pyszczkiem. czy to moze miec wziazek z tymm, ze cala rodzina procz mnie wyjechala na wakacje i kotek czuje sie samotny? czy moze to od ząbków (mogą go bolec?swędziec?)?
bo kurcze nie wiem co mam juz myslec. patrzec spokojnie czy panikowac? bo z ew pojsciem do lekarza musze czekac az wrócą - czyli za 2 tygodnie |
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: pytanie do wlascicieli kota
Mam po raz pierwszy kota i sama sie ucze, dletgo prponuje, zbeys moze sprobowala zadzwonic do weterynarza i dowiedziec sie przez telefon. Moglabys tez popytac na forum o kotach, w Google pewnie cos znajdzies (koty.pl czy jakos tak). Powodzenia!
|
|
|
|
#190 |
|
BAN stały
|
hehe to jakis zart? wszystkie koty tak robią
to oznaka sympatii. (rowniez do mebli )
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasiałaś ziarno niepokoju czy z moim kotkiem jest wszystko OK (wszyscy w domu,o zębach nic nie wiem) ![]() Pozdrawiam kociary
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Bemolko, mnie również wydaje się, że to normalne
. Twój Laluś pewnie trochę tęskni i domaga się się przytulania. Moja kotka też tak robi .Pozdrawiam, demonik - też kociara |
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
u mojego to znak, że czuje się znudzony albo zaniedbany, zależy czy towarzyszą temu efekty dźwiękowe
pogłaszcz go, pobaw się z nim i nie zamartwiaj się tak |
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
ja jako nałogowa kociara
pozdrawiam |
|
|
|
#196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bemolko to jest normalne zachowanie naszego kociaka..sama mam dwa w domu wiec wiem co to oznacza..a nie jest to czasami oznaka checi zdobywania adoracji wsrod partnerek?Moj kot tak czesto miewa,jak widze ,ze zaczyna ocierac sie o krzeslo miec zadarty ogon to wiem,ze bedzie wielkie MIAU na balkonie
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
Weź go na kolanka i porządnie "wytarmoś"
Moja ś.p. Kotka ocierała się o wszystko co było po drodze mrucząc wesoło gdy chciała witaminkę. Wręcz kochała witaminki dla kotów sprzedawane w pudełku lub na sztuki. Tym zaczynała i kończyła dzień. Wracając do tematu zgadzam się z dziewczynami, Twojemu kotu brakuje pieszczot
|
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
Ach... no w sumie jak to Kot to może ma ochotę na małe co nieco... hmm....
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A potem grzebnie łapką w misce, zje odrobinkę i odchodzi znudzona. Straszny z niej niejadek, ale dzięki temu trzyma formę . W przeciwieństwie do właścicielki |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
No to może ja, właścicielka 2 kotow sie wypowiem
![]() Dziewczyny, bemolka ma kota nie od dzis, więc jesli dopiero teraz zwróciła uwagę na takie jego zachowanie, to może np kot robi to częściej niż do tej pory... Wiadomo, że koty ocierają się o rzeczy i o ludzi bo zostawiają na nich swój zapach (mają takie gruczoły przy mordce, dlatego nią się ocierają) i zaznaczają je w ten sposób jako własne i to jest normalne o ile kot robi to tak często jak zwykle.Jeśli robi to częściej, to może być faktycznie oznaka tęsknoty, ale niekonieznie. To mogą być np kłopoty z dziąsłami i zębami, to wiadomość od weterynarza - moja kotka ma ciągłe problemy z dziąsłami. Mogą swędzieć, i kot tak sie drapie. Bemolko, jeśli nie mozesz isć do weta, to najpierw zajrzyj kotu do mordki i sprawdź czy dziąsła nie są gdzies zaczerwienione, np przy zębach. Jeśli tak, to moze być zaalenie dziąseł i trzeba to leczyć, bo po jakimś czasie kot może nie móc jeśc z blu albo zaczną mu wypadać zęby. Jeśli nie, to poprzytulaj go troche pobaw sie z nim, a na wszelki wypadek nie dawaj przez jakiś czas twardego jedzenia, które mogłoby mu podrażniać dziąsła. Mam nadzieje, ze wszystko z nim ok
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Lexie, wkoncu ktos sie za mną ujął
![]() Kota mam juz od praie roku i wiem ze tak robią - szczególnie gdy nie moze sie doczekac jedzenia, wtedy to kocha wszystkie meble ![]() chodziło mi wlasnie o to, ze on teraz praktycznie BEZ PRZERWY sie ociera o cos, a zabawa pomaga na jakies 5 minut. dzisiaj go wytarmosilam i wyganiałam ze potem lezał na ziemi i sapał z otwarta mordką. A mimo to za pare minut znowu robił rundke wokół nóg i krzeseł. moze faktycznie teskni ? zapewne za mamą, bo jednak z nia sie najbardziej bawil i dawala mu sie gryźć i jej pieszczoty mu wystarczały, jak ja rano go glaskalam to potem i tak szedł do niej na codzienne poranne wygłaskanie. tymbardziej ze to pierwszy raz odkąd on z nami jest gdy mamy nie ma dłuzej niz dwa dni...a powiadają że koty to samotniki |
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Moj kocur tak sie zachowuje jak teskni,zreszta straszna z Niego przylepa i najlepiej sie czuje jak sa wszyscy w domu,jak kogos dluzej nie ma to dostaje warjacji,w tym tez wlasnie takie zachowanie jak opisala Bemolka.
Jest to moj pierwszy kot,zawsze mialam wczesniej psy ale zauwazylam ze moj Kubus jest o wiele bardziej emocjonalny niz psy,ktore mialam(chociaz nie pomniejszam przywiazania ze strony psow)W kazdym razie w okresie nieobecnosci rodziny lub kogokolwiek z Niej wymaga wzmozonych pieszczot,to tak jakby wynagrodzic mu do potegi entej,ze jest tylko z czescia a nie caloscia domownikow Przy pierwszym razie takich Jego oznak tez myslalam,ze moze jest cos nie tak pod katem Jego zdrowia i wybralam sie do weterynarza ale.....na cale szczescie okazalo sie,ze jest OK a On bardzo teskni. Zwierzeta potrafia niesamowicie zaskakiwac Nas w takich momentach i mam nadzieje,ze Twoj kocur tez teski i tak mu sie to objawia. Pozdrawiam |
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale skoro wiekszosc pisze ze z tęsknoty to pewnie tak jest ... (oby) |
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wieeelka miłość
oto ON
Edytowane przez vilandra Czas edycji: 2009-01-23 o 12:35 |
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja wieeelka miłość
Myslalam ze zdjecie swojego TŻ zamiescilas
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
ja tez
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Kosmatość do 100 potęgi ależ misiek ![]() Gratuluję ![]() PZDR Natalia
|
#210 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
pięęęękny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

najlepszy kot świata.
a one takie kochane są

) to białe koty przynoszą pecha.

to oznaka sympatii. (rowniez do mebli

pogłaszcz go, pobaw się z nim i nie zamartwiaj się tak