![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
Jezeli minelo wiecej niz 12 godzin od pominiecia tabletki, ochrona przed ciaza moze byc zmniejszona. Im wiecej tabletek bla bla bla faktycznie jest dalej ze ochrona bedzie zachowana ale wiesz jak to jest w stresie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
ale ta skutecznosc ochrony przed ciaza zalezy od TYGODNIA w ktorym zapomnialo sie tabletki!
wdowa_po_leninie wyraznie opisala sytuacje w przypadku pominiecia tabletki w 3 tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn kupujących tabletki w doz przez internet... dzisiaj zlozylam swoje pierwsze zamowienie. Czy odebrać muszę osobiście czy może to zrobić ktoś inny majac moją recepte??
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Za mnie kiedyś TŻ odbierał,więc myslę że może
![]() Cytat:
Krwawienie na szczęście przyszło, ale ze zdwojoną siłą, co 1.5 godziny latam do łazienki :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no coz sprobuje zaufac ulotce i nie bede sie dodatkowo zabezpieczala |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ulotka nie kłamie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
wiem ale w stresie sie zawsze glupieje
tak czy inaczej dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
Wiec i dolaczam sie do was od dzis. Wlasnie mam piersza tabletke za soba. Mam nadzieje ze bede sie po nich dobrze czula. Mojej przyjaciolce i jej kuzynce te tabletki pasuja, moze i mi beda. Czas pokaze.
#190 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny!!
Mam pytanie odnosnie Yasminelle... i spodziewanej miesiaczki napierw jednak chce wam krotko opowiedziec o mnie : nigdy wczesniej nie bralam regularnie tabletek antykoncepcyjnych. Kiedys zaczelam opakowanie cilest lecz zle sie po nich czulam i po kilku tabletkach zrezygnowalam. Teraz zaczelam brac Yasminelle poniewaz moj gin powiedzial ze z moimi cyklami cos jest nie tak i moje jajniki nie pracują prawidlowo i lepiej zebym zaczela brac hormony. Lecz nei zaczelam brac tabletek od pierwszego dnia miesiaczki. Okres dostałam 23 sierpnia. do lekarza poszlam 10.09 (mialam akurat wtedy owulacje) i od 11.09 zaczelam zazywac tabletek. Z całego opakowania zostało mi 7 tabletek do końca i stąd moje zapytanie.. Czy mam je dokończyć i wtedy na okres czekać czy teraz przestac brac bo juz wypada ze powinnam dostac okres tak jak to zazwyczaj miałam (moj cykl trwał około 35 dni). I jeszcze jedno pytanie. Jesli skonczy mi sie opakowanie to mam robic sobie przerwy w braniu tabletek czekając na okres? czy jak to jest? Nie wiem bo nigdy nie zazywalam regularnie antykoncepcyjnych tabletek ?!?! prosze o odpowiedz bo jestem w kropce.. narazie biore dalej. A tak jeszcze co do dzialania samych tabletek. Po cilescie czulam sie zle mialam podwyzszone cisnienie i zawroty glowy - zrezygnowalam. Po yasminelle czuje sie swietnie zadnych skutków ubocznych narazie nie odczuwam.. wieksze piersi może ale to sam plus ![]() Pozdrawiam wszystkieee i czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz!!! Buziaki od Olki |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy Ty wiesz jak działają tabletki? Hamują owulację. To że powinnaś teraz dostać okres nie ma znaczenia - bierzesz hormony i dopiero gdy będziesz miała przerwę między opakowaniami przyjdzie krwawienie. Nie odstawiaj ich tylko bierz dalej według ulotki którą powinnaś mieć w małym paluszku. 21 tabletek - 7 dni przerwy - 21 tabletek... i tak w kółko co w tym trudnego do zrozumienia? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
dokoncz normalnie te opakowanie- po nim zrob 7 dniowa przerwe w czasie ktorej zacznie Ci sie okres i 8dnia zacznij kolejny blister
po kazdym blistrze rob 7dniowa przerwe i przeczytaj ulotke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
ULOTKA, ULOTKA, ULOTKA!!!
naprawdę ręce i nogi opadają...
#194 |
Przyczajenie
|
Okej 21 biore, 7 przerwy
![]() ![]() Ponadto jak bylam u gina 10.09 to mowil mi ze mam owulacje, a na drugi dzien zaczelam brac tabletki. Gin mowil ze nie da to od początku efektu antykoncepcyjnego a pare dni pozniej byl stosunek - przerywany. nie martwie sie. Jesli chodzi o samopoczucie teraz to musze powiedziec ze odczuwam bole w podbrzuszu, tak jak to czulam zazwyczaj przed miesiaczka. nie wiem czy sa to jakiegos rodzaju skurcze, czy co? No i wczesniej jak nie bralam tabletek, po okresie w okolicach owulacji bolaly mnie jajniki zawsze. odczuwalam to ze mam owulacje. Czy wy keidykolwiek odczuwalyscie coś takiego? Moze o to chodzilo mojemu lekarzowi ze jest cos nie tak z moim cyklem. Mówil tez ze 35 cykle sa ponad norme i ze go to troche zaniepokoilo. No i bolesne miesiączki... Mam nadzieje ze te wszystkie objawy i 'nienormalnosci' odejdą wraz z kolejnymi tabletkami i kolejnymi miesiaczkami.. Czy u was zazywanie tabletek złagodziło objawy bolesnych miesiaczek? itp? A i dzieki za ekspresową(!) odpowiedź.. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast jesli pytasz o zlagodzenie objawow miesiaczkowych,to rzeczywiscie tabletki moga zlagodzic Twoje objawy
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
#200 |
Zakorzenienie
|
za kazdym razem jak wchodze na ten watek rece mi opadaja
![]() po prostu brak slow ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
skad przyszlo Ci to do glowy? przeciez to inne tabletki,inna nazwa,wiec??
![]() pewnie szukalas watku o yasmin,o ile sie nie myle to jest na intymnym.....echhhhhhhhhh h
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
chyba na Seksie widzialam;p
#203 |
Zakorzenienie
|
no moze sie troche pomylilam ;p na seksie niech bedzie
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
marwari,
jesli nadal pobolewaja cie jajniki radze zebys udala sie do gin na badanie usg jajnikow ![]() ![]() wiec moze to byc nic groznego moze twoj organizm po prostu tak reaguje po zaprzestaniu brania tabletek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczęście po tygodniu dały mi spokój więc chyba po prostu domagały się hormonów ![]() za jakies 3 tygodnie mam wizyte u gina z okazji 3 dawki szczepionki na HPV to poprosze zeby mimo wszystko spojrzala na te moje jajniki ![]()
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() "-" pogorszył mi sie wzrok zerowe libido, przytyłam 5 kg(mam porostu wilczy apetyt żarłabym tylko) mam częste zmiany nastroju "+" urosły mi piersi cera sie poprawiła mam krótsze miesiączki brak bólów migrenowych i podleliśmy decyzje z moim chłopakiem ze chyba przestane brać te tabsy. Czy któraś z was odstawiła Y i coś sie złego działo? boje sie ze mi sie okres rozreguluje;/
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz jak sie czujesz po Cilescie? lepiej? hmm.. w sumie dopiero pierwsze opakowanie bierzesz,ale moze cos juz zauwazylas... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy chciałabym zmienić. Na razie stwierdziliśmy ze odstawie na 3 miesiące a później sie zobaczy. Na razie muszę poszukać dobrego gin we wroclawiu na kasę chorych bo moja babka już nie pracuje a ja miałam złe wspomnienia z wizyt u ginekologów;/
#210 |
Zakorzenienie
|
W czasie opakowania mój biust był wrażliwy i trochę taki... jędrniejszy. Ale poza tym nic więcej nie czuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.