![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: GANG spod topiku dla starajacych sie czII
Toli
![]() ![]() ![]() ![]() Mischoko - a tę pierwszą z takim warkoczykiem to w ogóle da się w rączkach zrobić??????????????? Aha - no i ten obwód głowy, nie? Tola ma rację - ja mam chyba w ogóle dużą? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Kochane dzis byla mega awanntura w pracy, bo ruscy wymyslili sobie, ze my z moim Tz zle pracujemy. Jednym slowem oni napiepszaja sztucznie rekami jak idzie farmer lub kots z kierownictwa, a my pracujmey spokojnie ale efektownie. Ciagle zatrzymywali maszyne, my z moim Tz nic. W koncu ten stary zaczal sie drzec na nas
![]() ![]() Ogolniue rzecz biorac wyjazd nieudany, kasa dobra i z Tz super ![]() ![]() jeszce miesiac i bedzie jedne dzien wolny, bo juz mam dosc stania i gapienia sie w ta tasme ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Ojejku Domi - ale się tam wyprawia!
![]() Kurcza - o co im idzie????? Dobrze, że Wy razem fajno, tamci Polacy też - główka do góry! Może będzie już tylko lepiej? Oby! Trzymam kciuki! Powodzenia!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
trzymam kciuki za ciebie - abys wrocila cal ai zdrowa..a ludzmi sie nie przejmuj..jak to sie mowi sa ludzie i taborety...
#185 |
Rozeznanie
|
Ja chce przepis na nalewkę
![]() Szalone Wodniki całego wątku łączmu się
#186 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Ej, no powiedzcie mi coś - poczytajcie i popiszcie, co byście zrobiły gdyby jedna dobra lekarka Wam radziła nawet pół roku odczekać, żeby jak coś to już bez poronienia się ładnie udało, a ginka po badaniach na bakterie (mykoplazmę, uerozplazmę, chlamydię, które ujemne wyszły), stwierdziła dziś, że można już spokojnie sobie być razem - - - jak tu spać jak wciąz o tym myślę? ![]() Ej ta odpowiedzialność u Jane... - chyba serio za duża! ![]() No nie bądźcie takie - co byście zrobiły w takiej sytuacji??? Edit: Mam nadzieję, że rozumiecie jak to ważne dla mnie - dlatego Wam truję ![]() Po prostu boję się, że jakby coś nie tak poszło to potem usłyszę i sama będę sobie truć: Trzeba było jeszcze troszkę odczekać!!! A jeszcze pewnie nerwki z egzaminami będą (no ale kurcza - bez przesady, jak coś to wszak babeczki z fasolkami też różne egzaminy zdają i wcale nie dochodzi do poronienia od razu, nie?) - Może rano mi odpowiecie???? Wesprzyjcie w potrzebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
Jane2008 ja bym skonsultowała to z Trzecim Lekarzem.
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
Kilka linek do roznych nalewek:
1.Wisniowka: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wi%C5%9...ka_(w%C3%B3dka) http://www.mojeprzepisy.info/drinki-...-wisniowka.php http://niechjedzaciastka.blox.pl/200...-wisniowa.html 2.Porzeczkowka http://gotowanienaekranie.blog.onet....602,index.html znam na razie tylko te dwie, acz przymierzam sie do kolejnych. Wychodza dosc mocne-acz to kwestia dlugosci lezakowania. Czekam na wasze przepisy;P EDIT: tutaj zapodaje linka do calego zestawu roznych nalewek: http://pychotka.pl/drinki/nalewki.html nie testowane przeze mnie,wiec nie bic jak nie wyjda
Cuda wianki preferencje Filipek jest juz z nami od 09.01.2011 Borysek ur. 05.04.2013 Vivere non necesse est. Navigare necesse est. Edytowane przez magdaka13 Czas edycji: 2008-09-19 o 00:15 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak myśle ile kobiet zachodzi w ciąze choć wcale tego nie chcą to mnie coś trafia ![]() Chyba się dziś szybciej położe....może o 02.00 bo już mi się paszcza rozdziera ![]()
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki.
Jane ja bym dla pewności skonsultowała jeszcze z jednym lekarzem. Bierz wyniki z wcześniej i teraz opowiedz co i jak i wtedy zdecyduj. Czasem warto skonsultować się z kilkoma lekarzami ![]() Moja temp robi mnie w trąbę, kurcze stoi w miejscu a miałam nadzieję że dziś podskoczy, tym bardziej że się wczoraj działo i było powiem wam "niezwykle" jakoś tak inaczej, i po stwierdziliśmy z mężem że jak po takim się nie uda to już nie wiem co. A tu owulka sobie psikusy robi i pewnie będzie 21dc ![]() Cofam co napisałam, na wykresie wyszło mi że owulka już była ![]() Kasiu ratuj co jest grane czemu ta temp tak nisko ![]() ![]() ![]() Może to przez to że do wczoraj miałam antybiotyk na te bakterie co wyszły z biocenozy. No przecież nigdy tak niskiej temp nie miałam. Co jest grane. Płakać mi się chce. Dobrze że dziś do gina idę może mi coś powie. http://www.wunschkinder.net/forum/za...61260/nummer=1 http://www.wunschkinder.net/forum/za...61260/nummer=2
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2008-09-19 o 06:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slonce jak mozna brak cysty stwierdzic patrzac tam do srodka albo palce wsadzajac ????? To niemozliwe Moje zdanie jeszcze jeden gin konsultacja . Mam nadzieje ze trafisz na fajnego i ci pomoze Ja nie sadze zebys musiala az 6 m_cy czekac bo przeciez nawet po zabbiegach pozwalaja sie kochac juz po miesiacu jak sie zagoi ![]() horoba jak wyleczona to wyleczona a co jest do wzmocnienia ??? Przecierz leki bralas flore bakteryjna masz napewno wyrownana i nic nie stoi na przeszkodzie zeby sie przytulac ![]() Cytat:
FAsolke miec bedziesz zobaczysz mam nadzieje ze szybciunio Super ze ginka mam na wtorek mam nadzieje ze cos madrego ci powie ![]() Cytat:
![]() ![]() Madaka dzieki za linki U nas blogo spokuj jutro wraca nam wieczoram babcia wiec znow w niedziele mnie nie bedzie a dzis mamy na razie 6 stopni a ja zamierzalam isc na spacer rano bo chce cukinie faszerowana zrobic ![]() Czuje sie suer Snil mi sie dzis lekarz hiihi ginekolog ale ni eznam twarzy (moze to ten co sie do niego zarejestrowalam) pogadalam ze znajoma polozna i zaproponowala mi isc do ordynatora szpitala gdzie bede roszic i powiedziec ze z jej polecenia i pozdrawiam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Jane
ja sie dziwie ze nie mialas usg robionego.Usg i cytologia to najwazniejsze badania.Ja u tej nowej ginki tez mialam usg robione ona byla w szoku ze 1 raz.Na usg wyszlo ze mam duzo macicie i szyjke tez mam dluga bo wziernika nie mogla dac rady wprowadzic.Musiala jeden z dluzszych uzyc. ![]() Kochane tescik wyszedl negatywny robilam rano ![]() Narazie czekam przez weekend a pozniej zobaczymy.Temp dzisiaj 37,00. Piwusia a Ty robilas 2 test? |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Temp wysoko to jeszcze nic straconego
![]() Piwusia jak tam słonko? |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
widzialam ze wyjdzie negatywny poki co czekam.Ja jakos w testy nie wierze mialysmy same pare przypadkow na forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Hej Kathi dzięki za słowa pocieszenia, przydadzą się jak najbardziej w tych smutnych dniach.
Zgodnie z obietnicą wklejam dwa przepisy na nalewki (cytrynówkę i dworską malinówkę) oraz na ogórki (korniszony i sałatka z ogórków w carry). Wszystko wyptróbowałam, są napradę godne polecenia i zachodu z ich robieniem. Właścicwie przy nalewkach jest malusieńko roboty, tak że nawet te z gangowiczek, które na codzień nie rządzą w kuchni poradzą sobie z pewnością. Warto mieć kilka butelek nalewki, bo w święta czy na inne okazję to lepiej wręczyć buteleczkę naleweczki w praezencie niż bukiet kwiatów który zaraz zwiędnie. Polecam!!! NALEWKI Polecam szczególnie na długie zimowe wieczory. Składniki: 4 cytryny 1 litr spirytusu 30 dkg cukru 5 szklanek wody Wykonanie: Cytryny wyszorować, nakłuć ostrym nożem, wrzucić do słoja, zalać spirytusem, zamknąć, odstawić na dwa dni. Po dwóch dniach z wody i cukru ugotować syrop, ostudzić. Wymieszać z sokiem z cytryn i spirytusem, odstawić na miesiąc. Przefiltrować, rozlać do butelek. Pyszna jako dodatek do herbaty jak też sama. 2. Nalewka malinowa: DWORSKA MALINÓWKA Składniki: 1 kg świeżych malin 1 litr wódki żytniej 2 g kory cynamonowej 3 goździki 2 ziarenka pieprzu Wykonanie: Maliny, płuczemy i zalewamy wódką zmieszaną z cukrem. Dodajemy korę cynamonową, pieprz i goździki. Przykrywamy i odstawiamy na pięć dni na słońcu. Filtrujemy, przelewamy do butelek. Leżakujemy w piwnicy około jednego roku. ZAPRAWY Z OGÓRKÓW KORNISZONY Składniki: 1 litr wody 1 łyżka soli 2 łyżki cukru Niecała szklanka octu 10% Powyższe składniki zagotować i przestudzić. Ziele angielskie Czosnek Gorczyca Liść laurowy Koper Marchewka pokrojona w plasterki Wykonanie: Ogórki układamy ciasno w słoikach, wrzucamy ziele angielskie, gorczycę, czosnek, marchewkę, koper, liść laurowy i zalewamy letnią zalewą. Zakręcamy i gotujemy w słoikach około 5 minut. SAŁATKA Z OGÓRKÓW CURRY Składniki: 3 kg ogórków 4 litry wody 2 szklanki octu 10% 4 szklanki cukru (tyle ma być) 6 łyżek soli 12 łyżeczek przyprawy curry 1/3 łyżeczki ziarenek gorczycy – do słoika 1 liść selera – do słoika 1 plaster cebuli – do słoika Wykonanie: Ogórki pokroić w grubsze plastry (ze skórą), ułożyć w słoikach. Następnie do słoików wrzucamy: gorczycę, liść selera, plaster cebuli. Z wody, octu, cukru, soli i przyprawy curry ugotować zalewę i gorącą zalewą zalać słoiki. Zakręcić słoiki i zagotować 3 minuty.
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Kathi
powiedz a jak myslisz czemu Tobie wyszedl test negatywny a beta pozytywna? |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Jane
to tak jak się boisz to na początku miesiąc możecie sobie w gumce popróbować i jeśli nic się nie będzie po tym działo to ok. Tak mnie kiedyś jedna ginka poradziła. A tak ogólnie to mi powiedziała, że: 1. ZDROWE JOGURTY SĄ ZDROWE ALE NIE FLORĘ BAKTERYJNA KOBIET własnie "tam" 2. RAZ NA JAKIŚ CZAS ciut octu wymieszać z przegotowaną destylowaną wodą i "wypłukać" nią .... (napisałabym jak zawsze zuźkę ale mi sie Zuzia obrazi ![]() ![]() takie ja kiedyś rady dostałam, stosuje do dziś i święty spokój mam od oooooo od długo!!! Kasia fajna i ginka i fasolka ![]() Asia za te wyroby domowe podziwiam ![]() Ale mam wujcia w N.Soli i jak do nich zajadę to oni też wiecznie coś własnie "przetwarzają" do słoików. Widać taka tradycja w N. Soli ![]() Olivka jeśli owulacja już była to też fajnie bo znak że nie przegapiliście tylko korzystaliście ![]() Sen? Poszłam do gina za kolażankę która była zarejestrowana (a ja nie) a nie mogła iść. Pani gin wpisała mnie jako te kolażankę Zosię, która ma lat około 50 i moją ciąże wpisałe w jej karte. Po czym stwierdziła że kilka rzeczy jej się nie podoba i dała mi recepte na wiele lekarstw. Wyszłam się ubrać i przez ścianę usłyszałam jak ona mówi do kogoś, że ja jestem już (czyli JA jako ta 50letnia Zosia) za stara na dziecko i ze może mieć takie to a takie choroby i dała mi leki po których bankowo poronie!!! I będzie spokój, i nie będzie kolejnego chorego dziecka urodzonego przez "babcię"!!! NO I WYSTRZELIŁAM Z ŁÓŻKA I ... MAM NERWA, SEN SNEM ALE KTOŚ MI W NIM DZIDZI CHCIAŁ ZABIĆ!!! Nigdy więcej kobiet ginów! A tak na wszelki wypadek! |
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A od kogo taką radę dostałaś na temat tego płukania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie woda utleniona!!! byłam kiedyś z swoim kłopotem u kilku ginów i każdy zaleczał sprawę na jakiś czas po czym wracało!!! A TA pani dała leki i dla mnie i dla faceta i powiedziała własnie abym jadła więcej kefirów mniej jogurtów i tak raz na miesiąc raz na dwa może zrobiła sobie taką płukankę. Nigdy wiecej żadnych kłopotów nie miałam a dawno temu to było. http://www.wunschkinder.net/forum/za...59738/nummer=1 zobacz jak u mnie skakało i też nie tak od razu urosło |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Wiem że to nie woda utleniona
![]() Aha no widzisz a ja jadam dużo jogurtów. No często tak bywa że lekarze dadzą leki ale po jakimś czasie ten problem wraca. Skoro mówisz że pomaga to musi pomagać ![]() Widzę ale Tobie nie spadło poniżej 36,8 a ja mam 36,55 strasznie to dziwne, a jeszcze najdziwniejsze że ja nigdy niższej niż 36,6 temp nie miałam ![]() Ten mój wykres wydaje mi się conajmniej dziwny. |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
ja mam temp od 36,9-37,6 wiec bardzo duze różnice.
A głowa cały czas mnie boli mozna zwariowac. ![]() Jesli @ sie nie zjawi to po niedz pojde na bete u mnie kosztuje 40zł i sie czeka 1-2 dni nie wiem od czego to zalezy.Wtedy bedzie juz wszystko mwiadomo czarno na bialym. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
No duże faktycznie.
Ja to już nie rozumiem tych moich wykresów. Myślałam że już jest ok a tu taki numer. Muszę pokazać ten wykres dziś ginowi, niech no looknie. |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
ja tez musze isc do gina od tej @ mialam pomiary robic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie przypuszczałam że miałam owulację, ani śluzu zresztą ja rzadko mam śluz płodny w dużej ilości no i jajniki mnie nie bolały jakoś tak bardziej.
Jestem pewna że nic z tego nie wyjdzie w tym miesiącu a miałabym chociaż nadzieję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Duże różnice to chyba nie jest nic nienormalnego, bo u mnie też 36,3 do 37,2 !!! Było, wiec to chyba normalne raczej.
Blondyna mnie tez ogólnie często głowa bolała nawet bardzo, a odkąd jestem w ciąży jest to już prawie stan nieprzerwany. Dzień bez bólu głowy zaliczam do dni cudownych, więc może Ty faktycznie na te bete drałuj ![]() Olivka Ty dziś do gina? To mu tam wyśpiewaj jak na spowiedzi wszystko! Wiesz mój wykres temp. był pierwszym i ostatnim zarazem bo akurat się udało i wierze że to dzięki niemu bo ja jak na wykresie wyszło dość późno owu. miałam, a zawsze myślałam że mam około 14-16 dc!!! Przydał sie mi bardzo ten wykresik. |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
No muszę się wypytać jak to możliwe żeby taka niska temp była.
I cóż mogę się bez czekania na @ pogodzić z faktem że kolejny miesiąc niestety nieudany, może ten 13 będzie szczęśliwy |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam ze pomimo ze test negatywny ja sie od dzisiaj zaczynam nakrecac.Głowa mnie boli od niedz a w pon miala przyjsc @.
A temp cala ciaze jest podwyzszona? Gabi Ty jaka masz teraz temp? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
A pojcia nie mam, nie chce pchać do środka rzeczy zbędnych, wiec nie wiem....
Mierzyłam temp. do 40 dc i cały czas jak juz zawędrowała u mnie na 37,2 to już nie drgnęła poniżej 37,00. Ale skoro @ miała być w poniedziałek a mamy piątek to .... czas chyba się nakręcić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
BAN stały
|
Cześć laseczki
![]() Także zaczynamy staranka po @. Przepisał mi luteine, mam ja brać od 21 dnia cyklu, przez 5 dni. Kupiłam buty ![]() Idę sprzątać ![]() Dzisiaj miałam koszmarną noc, tak sie boje jutra że dzisiaj w nocy 4 razy sie budziłam przerażona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.