![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bluszcz - ilustrowane pismo dla kobiet
Kiedy 3 numer ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
masz bardzo dobra pamiec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
gazeta zawsze wychodziła 1 danego miesiąca
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
![]()
Robiąc zakupy w Empiku natrafiłam na magazyn "Bluszcz" - wydaje mi się, że nie widziałam go wcześniej. A może go nie zauważyłam?
Przejrzałam - zaciekawiły mnie nazwiska takie jak Brodzik, Wołoszański, Chmielewska, Niezabitowska (bardzo ją lubię), Wiśniewski czy Grochola. Czytała to któraś z was? Długo to już jest na rynku? Jakie wrażenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bluszcz
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak z ciekawosci - co Woloszanski popelnil w Bluszczu?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrażona pierwszym opowiadaniem, to o Macie Hari z drugiego numeru zostawiłam na czas, kiedy będę bardziej wyspana ![]() Wielu autorów z Bluszcza ominęłam, bo np. Grocholi czytać nie jestem w stanie, nie mówiąc o takiej Brodzik, której obecność w roli autorki gdziekolwiek jest moim zdaniem strasznym nieporozumieniem,ale np. Niezabitowską czytałam z przyjemnością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Pani Brodzik chyba usilnie probuje zaistniec jako felietonistka. Przeczytalam kilka jej artykulow w jakims czasopismie (Pani?) i uwazam, ze szkoda na to papieru. Nudna, plytka, nic nie wnoszaca pisanina.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj kupiłam bluszczowe słuchowisko Krokodyl z kraju... i nie podoba mi się. Dereszowska rozchichotana kretyńsko, większość jednym głosem mówi piskliwym. Ogólnie ją lubię, a tu masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Jest już 3. numer?
![]()
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
Nie wiem jak u Was, ale u mnie jeszcze nie ma 3-go numeru.
Odnośnie Wołoszańskiego, czytałam tekst o Mata Hari i wiecie co ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
To co ja tu przeczytałam mnie przeraziło!
Grochola nie musi wszystkim pasować, ale zupełnie się nie zgodzę, żeby nazwać ją grafomanką! Kupiłam drugi numer. Jeszcze nie czytałam wszystkiego, ale wydaje mi się, że każdy tu znajdzie coś dla siebie. JONATHAN CARROLL, JULIUSZ MACHULSKI, MAŁGORZATA NIEZABITOWSKA, KATARZYNA GROCHOLA, PIOTR MOSAK, DAWID ROSENBAUM - mam wymieniać dalej? I nie ma nic ciekawego? Mnie zainteresowało kilkanaście pozycji, ale macie rację, tej gazety nie da się czytać na szybko, byle jak. Warto zrobić sobie kubek dobrej herbaty i w ciszy i spokoju się skupić. Naprawdę się dziwię, że piszecie o tej gazecie jak o kolejnym Party czy Pani Domu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie krytykuje całkowicie gazety, ale zgadzam się z kilkoma opiniami na jej temat. Mianowicie naprawdę nie sądzę, żeby p. Brodzik powołaniem było pisanie różnych tekstów. Wcześniej też już do innej gazety to robiła i również wtedy za nią nie przepadała. Poza nią jest kilkoro innych postaci, których zadaniem jest chyba tylko przyciągnięcie masowego odbiorcy. Wiem, że ciężko wymagać, żeby wydawano pismo dla garstki, jednak myślałam, że pojawi się pozycja, która przyciągnie reklamą, a da naprawdę masę dobrych tekstów i pokaże jak wiele autorów bez takiego rozgłosu jest i pisze świetne rzeczy. Nie chciałabym dojść przy 3. numerze do wniosku, że szkoda mi czasu na lekturę Bluszcza i wolę poczytać książkę ![]() Wracając jeszcze do Grocholi, wybitną pisarką to ona nie jest i byłoby fajnie jakbyśmy przestali robić z niej na siłę kogoś, kim nie jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Mam już trzeci numer.
Z tyłu jest zapowiedź numeru na styczeń: W czym Coelho jest lepszy od ginu z tonikiem - analizują Literatki. No przecież w niczym, w niczym, w niczym!!! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze wracajac do wypocin pani Brodzik. Mysle , ze czas na felietony Kozuchowskiej;-) W koncu pisac kazdy moze ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i żeby było wesoło i rozczulająco, to jeszcze pisać mogłaby tak dziewczynka z "Tylko mnie kochaj", bo zdaje się wszędzie do mediów ją pchają ciągle, nawet w reklamie ją widziałam. Oczywiście jeśli umie pisać, a jak nie to w sumie może komuś dyktować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko - myślałam o kupnie trzeciego numeru jako czytadło na Święta, ale skoro "rozwijają" się w kierunku największego szrlatana wsród "pisarzy", to ja podziękuję. Strzelili sobie samobója. O co chodzi z tym zachwytem nad Coelho? Jego stronę z felietonem w Pani najchętniej wyrwałabym zaraz po kupieniu gazety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
A ja się przyznam, że nigdy nie czytałam Coelho. Wiem, że żeby wyrobić sobie o czymś opinię, to trzeba to poznać, ale jakoś nigdy mnie nie korciło. Ostatnio stwierdziłam, że to chyba wstyd jednak nie znać w moim przypadku i spytałam koleżanek, za którą najlepiej się zabrać i wszystkie zgodnie powiedziały- żadną, ewentualnie Weronika postanawia umrzeć. Ale chyba na razie się wstrzymam. W kolejce czeka zbyt wielu ważnych dla mnie autorów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawidłowe podjeście! Nie czytaj, nic nie tracisz. facet zrobił zlepek ze złotych mysli, które zresztą nei sa jego, tylko pochodza od filozofów, przywódców religijnych, swiętych ksiąg, spiął jakąs "fabułą" i sprzedaje jako swoje. Jest przecież specem od marketingu. Więcej nt. Coelho w watku o grafomanach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Ger, gdzie kupiłaś 3. numer? W małym kiosku czy może jakimś Empiku czy Inmedio? Bo ja od dwóch dni pytam w małych kioskach ruchu i nigdzie jeszcze nie ma
![]()
![]() |
#206 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Liczyłam na to, że "Bluszcz" się wyrobi. Widzę jednak, że szanse na to maleją z numeru na numer ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
|
Hmm tak siedzę i kminię co w tym "piśmie miesięcznym ilustrowanym dla kobiet" jest nie tak. Bo coś jest, czuje podskórnie. Kupiłam drugi numer zachęcona lesiowym słuchowiskiem. Co prawda rzeczonego już nie dopadłam ale gazetę przygarnęłam. Ilustracje faktycznie o wiele przyjemniejsze dla oka niż kolorowe, bezpłciowe fotografie. Ale treść jakaś nie taka. Mimo pretendowania do ambitnego pisma większośc tekstów to takie czytadła, ot bez większego przekazu, bez prawdziwych bohaterów, których można poznać i polubić (albo i nie). Nadają się najlepiej do pociagu, autobusu, w przerwie na kawe. Absolutnie dobrej książki to pismo nie zastąpi i nie można go oceniać w kategoriach literatury moim zdaniem. Natomiast patrząc z pozycji kogoś kto czasem nie ma siły skupic uwagi na więcej niz 15 minut, a ma ochotę się przy słowie pisanym zrelaksować to jak najbardziej polecam. W konwencje takiego pisma do wszystkiego i do niczego Grochola, Brodzik wpisują się bardzo dobrze, są jakieś takie bardziej prawdziwe (bardziej się do tej kawy nadają
![]() ![]() P.S zirytował mnie dział recenzji - wszystie jak jeden mąż pozytywne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
To może mam 3 numer? Nawet nie patrzyłam na numerek. Dodali do tego saszetkę z jakimś fajnym świątecznym zapachem.
Ja myślę, że jeśli coś wam się nie podoba, to napiszcie to do gazety. Może to uwzględnią? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
W 3. numerze opublikowali jeden krytyczny list od czytelniczki. Wczoraj dostałam właśnie 3. numer, jednak jeszcze nie czytałam. Zapach przyznać trzeba, że świetny, na pewno kupię sobie jakieś zapachy z tej firmy.
Carroll jest co prawda, ale z tego co widziałam 2 strony wywiadu i 2 strony opowiadania...a Wiśniewski miał 4 stronicowe opowiadanie i to na dwa numery podzielone :/ Ech, siądę dzisiaj do czytania to zobaczymy co wyszło z tego 3. numeru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.