![]() |
#181 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trwałość też bez zarzutu, w ogóle sam płyn jest taki troszkę oleisty - takie miałam wrażenie po psiknięciu na nadgarstek. jest jeszcze butla 250ml z takim korkiem jak pałacówki Lutensa tylko nie pamiętam ceny. ale może to by się bardziej opłacało rozparcelować? ![]() __________ oprócz Toma Forda [do którego na 100% wrócę, tylko NIE W SOBOTĘ ![]() ![]() zrobiłam drugie w życiu podejście do Hypnotic Poison, tym razem w wersji Elixir i było o niebo piękniej! nie zabiła mnie żadna plastikowa nuta, będę powtarzać testy ![]() a jaka trwałość...!
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Testuję Jardins de Bagatelle.
Długo ścigałam ten zapach, przymierzam się do niego już od lat... ![]() Dostałam teraz zgrabną miniaturę, wiec mogę się poprzymierzać do woli. W głowie mam zakodowaną adorację starych Guerlainów. No tak jakoś mam. ![]() Pamiętam jak po raz pierwszy wąchałam Jardins- w salonie Guerlain, na takim grubym, ichnim blotterze. Duże wrażenie zrobił na mnie "przeskok" zapachu- od mocnego początkowego uderzenia do niezwykłego wnętrza zapachu. I drugi przeskok- ta różnica między brzmieniem na blotterze i na skórze. O- pomyślałam- to zapach zrobiony do noszenia- istota okazuje się dopiero w grze ze skórą. Teraz więc noszę od kilku dni Jardins. I chyba się trochę zawiodam...szybko na mnie pada, niknie. ![]() Początkowy akord- doskonalych, modowych, ale lekkich kwiatów na Mitsukowym podszyciu znika gdzieś, roztapia się prędziutko. Szkoda. Zapach z moją skórą nie chce grać. ![]() A tak bym go miło przyjęła, z wszelkimi honorami... Natomiast Tabac Blond Carona... o, to jest COŚ. Przymierzam sie też do Bellodgii- to super goździk, pokryty pyłem, wytrawny, dojrzały. |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio testowałam Jasmine Noir Bvlgari - nowość - i wpadłam jak śliwka w i tak dalej. Przynudzam o tym wszędzie ale naprawdę nie jestem dystrybutorem ani nawet nie pracuję w perfumerii. Zapach piękny, choć nie dla miłośniczek Cool Water itp. Co ciekawe ja nawet nie lubię Bvlgari, jak dotąd nic tej marki mi nie podpadło...
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | ||
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak, ja też zauważyłam, że ten płyn jest wyjątkowo gęsty ![]() To jeśli będziesz pamiętać to przy jakiejś okazji zerknij ile to kosztuje ![]()
![]() |
#185 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
A nie pierwsze akordy Ogródka Nilowego? Testowałam tylko raz, ale właśnie tak go odebrałam.
![]() Dziś dzień testowy. Obwąchuję wszystkie próbki, które dotarły do mnie w czasie kataru. ![]() MV3 MAC - plastikowy ohydek, powódź ulepnych chemikaliów. Dziecięcy syrop na kaszel z aromatem stworzonym przez chemika-psychopatę, który najwyraźniej sądzi, że dziecko przełknie wszystko, co zawiera potrójną dawkę cukru. Trauma z dzieciństwa.* A PFY!!! ![]() * Łykając coś takiego, człowiek wręcz marzył o smaku mydlanych tabletek emskich... Eau d’Italie Sienne l’Hiver - coś ja mam ostatnimi dniami "szczęście" do pachnących nudziarzy, których po powąchaniu muszę sprawdzać na Lucky: co to za kategoria zapachowa i jakie nuty. Zapach ze wszech miar poprawny i grzeczny. Nie mdli, nie dusi, nie odświeża, nie otula, nic nie robi. Co tam może być? Płateczki kwiateczków? Tak, ale nie nazbyt kolorowe. Listeczki? Ale nie nazbyt zielone. Drewno? Może, ale w ilościach, do których przyzwyczaiły nas nuty bazy w przebojach Sephora Top 5. Choćbym wąchała dziesiątki razy, i tak nie będę potrafiła odróżnić od pozostałych klonów Lacoste PF. ![]() Krizia Krazy - mam wreszcie próbkę. ![]() ![]() /Edit wieczorny - nowe testy/ Profumum Fumidus - dziwny zapach, bardzo dziwny. Wyczuwam dym z ogniska w stylu Bonfire czy Burning Leaves, niestety uszlachetniony smrodem brudnej popielniczki i metalowej barierki w deszczu. ![]() ![]() By Killian Cruel Intentions - pierwszy niuch: słodkie, jadalne, musujące, niezłe! Coś pomiędzy Just Me Montana a L LL (???) Drugi niuch: trochę gorzej... ...i już do końca jest co chwilę trochę gorzej. Mieszanka cytryn, czekolady i brudnych mydlin. Z czasem mydlin przybywa i przybywa. Brrrr. ![]() Eau d’Italie Paestum Rose - czekałam na ten zapach, wyobrażając sobie, że to jakiś doskonalszy Madness, bardziej charakterna róża. Miała być kwaskowata, goryczkowa, kolczasta. Po odkorkowaniu próbki memu nosowi ukazały się słodko-kwaśne (ale przede wszystkim słodkie) pudrowe cukierki. Po chwili okazało się, że cukierki zostały wrzucone do gęstej, cholernie słodkiej pączkowej konfitury z dzikiej róży. Tumulte wymięka. ![]() Z czasem zapach nabiera trochę cierpkości, wytrawności, noszalności - ale nie pięknieje na tyle, żebym przebaczyła pierwszą fazę. ![]() Escada Que Viva - całkiem przyjazne w pierwszej chwili kwiatki, spowijane coraz gęściej chmurką zapachu szamponu "Zielone Jabłuszko". Nieeeee, nie jestem zainteresowana. ![]()
Edytowane przez martwa papuga Czas edycji: 2008-11-26 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
mysle ze baaaaardzo warty polecenia jest zapach diesel / fuel your life. sama osobiscie uwielbiam slodkie zapachy (moj absolutnie ulubiony na zawsze to lolita lempicka) podczyas gdy moja kolezanka uwielbia "mocniejsze" nuty....jednak diesel przemowil do nas obu....bardzo ciekawy,inspirujacy zapach
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Od dwóch dni testuję Allure EDT i... nie wiem...
![]() Mają w sobie coś cudownie miękkiego i puszystego. Początek jest przepiękny!!! A potem wyłania się ta wanilia i... już nie jestem pewna. Gdzieś mi coś zaczyna dzwonić z tyłu głowy i jakieś szpilki czuję ostrzegawcze... A taka jest miła i słodka, przytulna, ach... ![]() Nie, to nie to. Na mnie Ogródek od razu rzuca się na nozdrza i przydusza tą swoją ostrą świeżuchowatością. Z Elle nie znajduję podobieństw. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2008-11-27 o 07:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Testowałam ostatnio Nu EDT i EDP.
EDT odpada - zbyt kwiatowe i grzeczne. EDP - na początku bajka, jakby lekko zalkoholizowane owoce z likieru, słodkawo, ale z pazurem; to wszystko okadzone kadzidłem; mniam. A potem... jest zancznie gorzej - pojawia się mydło i tak zostaje do końca. W życiu nie słyszałam, żeby na kimś Nu wymydlało się. Nie mogę wprost w to uwierzyć. I zastanawiam się czy nie sprawić sobie większej ilości na dogłębniejsze testy, bo a nuż pomyliłam się ![]() Dostałam tez próbkę L'or EDP. I znowu zdziwienie. Na mnie ten zapach rozwija się nieco podobnie jak Le Feu Issey Miyake - moja wielka miłość i zapach życia mego, na którego powrót czekam z utęsknieniem. L'or jest co prawda znacznie łatwiejszy w odbiorze, mniej skomplikowany w nutach, nie jest pazurzasty, ani tak apodyktyczny. No i ta smużka kawy w ostatecznej fazie, na mnie bardzo eteryczna i ulotna. Mimo wszystko wyczuwam jakieś powinowactwo do Le Feu. Nie powiedziałabym, że to są podobne zapachy, raczej coś je łaczy... Ciekawe czy ktoś z Was ma podobne skojarzenia? |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Dziś z rana Wood and Spices Montale.
Matko, ależ ohydek! ![]() Kioskowa, męska woda po goleniu, dosłodzona potrójną dawką jakichś, bo ja wiem... konfitur. ![]() Brrrr! Nigdy więcej! ![]()
#192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To chyba jednak baaardzo przeznaczony dla mezczyzn zapach jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | ||
czyli Endżi
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Bond No 9 New Harlem Na zlocie utonął w powodzi innych zapachów. Wreszcie - dzięki Gwaihally - mogę przetestować go "na poważnie". No, i podoba mi się. Jest niesamowicie bogaty, na pierwszy plan wybijają się słodkie i gęste nuty paczuli i kawy. Dodatek lawendy czyni całość niepowtarzalną. Jeżeli chodzi o sam typ kompozycji, to nasuwa mi trochę na myśli Bulgari Black, ale podoba mi się dużo bardziej. Z jednej strony wyczuwam w nim jakąś nutkę retro, błyskawicznie przenoszącą mnie w erę starego nowoorleańskiego jazzu (może to zasługa lawendy). Z drugiej tajemniczą nutę "fryzjerską", coś jakby żel do włosów, albo brylantyna (oczywiście ukryta pod męskim kapeluszem
![]() Edytowane przez rawita Czas edycji: 2008-11-27 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Są bardzo trwałe-może powodem słabej trwałości u Ciebie jest sposób aplikacji.Ja mam taką dziwną skórę,że perfumy z lanej probki,czy miniaturki po pół godzinie prawie nie czuć,do tego nie czuję żadnych faz rozwoju zapachu.Natomiast perfumy "psikane"to zupełnie inna bajka-tak jakby lepiej łączyły się ze skórą.
![]() |
#198 |
grozi wypollizowaniem
|
Dziś testuje Ambre et Vanille i jestem coraz bardziej zdziwiona:
Początek bardzo fajny, ostry-przypomina mi Ange ou Demon, potem zapach szybko ewoluuje w stronę kremu Nivea...potem krem znika, pojawia się miła słodkość, spod której z czasem zaczyna przebijać nuta świeżo pielonej grządki tzn. mokra gleba+ mokra trawa-coś jak Thunderstorm...muszę przyznać że zadziwia mnie to bardzo... |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Kota Czas edycji: 2008-11-27 o 20:39 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a cena za 250ml to 450$ czyli ok 296 funtów ![]() jakieś 53,28zł za 10ml. [1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;9866777]A ja podczas testów Tabacco Vanille utaplałam się po szyję w sztucznym miodzie, a gdy już podchodził mi pod usta powiedziałam dość! ![]() ![]() ![]() oj jak dobrze, że na mnie miód nie wylazł ![]()
![]() |
#201 | ||
czyli Endżi
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;9866777]A ja podczas testów Tabacco Vanille utaplałam się po szyję w sztucznym miodzie, a gdy już podchodził mi pod usta powiedziałam dość!
![]() ![]() ![]() ![]() I nie zapominam od jakiej Kochanej Osoby mam próbeczkę ![]() ![]() Wsączyłam kilka kropelek z próbki przeżywając orgazm wielokrotny podczas każdego testu w aptekarskich ilościach ![]() ![]() ![]() ![]() Tak to było Ciociu ![]() Skąd taki pietyzm ![]() Cytat:
![]() I ciekawe, której teraz wierzyć, nie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wylazł na Tobie miód ![]() ![]() ![]() ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2008-11-27 o 21:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lecę do wspólnozakupowego ![]()
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Doleciała do mnie miniatura Ghost Deep Night nie mogłam się więc oprzeć pokusie i przetestować na nadgarstku.
Flakon cudny. A zapach, hmmm trochę inaczej sobie go wyobrażałam. Mój nos odbiera go jako siostrę bliżniaczkę Tesori Lotos. Ta kropla przytłumiła testowany irkaxowy mix Molekuł i Flowerbomb EDP. Sprzedająca liczyła sobie za wysyłkę miniatury 7zł, a na kopercie listu priorytetowego znaczki za 2,3zł ![]()
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2008-11-28 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blue, przecież w reszcie kwoty zawiera się m.in. koszt roboczogodziny za zapakowanie przez sprzedającą owej miniatury w kopertkę, opłata za ślinę zużytą na polizanie znaczka i zadośćuczynienie za fatygę postoju w pocztowej kolejce ![]() ![]() A poważnie mówiąc, skandal po prostu, ech ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam wyczuwam bardzo intensywná nutké benzynowá która dziala na mnie zabójczo (ból glowy i nudnosci). Czy Ty tez wyczuwasz w nim benzyne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czuję tam lotos z Tesori, nawet wyszukiwałam czy nuta lotosu jest w tym zapachu, ale nie wyszperałam nic na ten temat na Wizażu, ani KWC. Wyszorowałam dokładnie nadgarstki, zmęczył mnie ten zapach niestety. Testy powtórzę jak bedę mieć lepszy dzień.
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
BAN stały
|
![]()
Ja testuję L`Artisanową paczulę. Słaba jest i mizerna...
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj przetestowałam Cristobala EDT Balenciagi. Analizując nuty zapachowe i recenzje, kupiłam go w ciemno. Na początku czułam dość nieprzyjemną apteczną nutę, która jednak szybko uleciała. A potem sama przyjemność, od razu skojarzył mi się z Alchimie Rochasa. Przypomina mi też Equistriusa Parfum d'Empire. Mogę powiedzieć, że to był strzał w dziesiątkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.