OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-16, 19:21   #181
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Odnosnie ciemieniuchy, to czytałam teraz niedawno w gazetce dla mam,
że w 90 % przypadków ciemieniucha świadczy o początkach alergii lub atopowego zapalenia skóry(AZS).Warto wiedziec...
Moja córka tez miała raz ciemieniuchę i faktycznie ma teraz suchą skórę-ostatnio pediatra powiedział, że "atopową", chociaż AZS w sumie nie miała...
a AZS jakos szczegolnie sie objawia?
Ja mam sucha, a nawet bardzo sucha skore wiec moze Mala tez miec...
Stary 2008-11-16, 21:15   #182
xandra78
Zakorzenienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

niobe, AZs u niemowląt ma objawy głównie w obrębie głowy, na twarzy są krostki lub skóra jest zaczerwieniona i świecąca. To schorzenie ma podłoże genetyczne, więc jeśli Ty masz bardzo sucha skórę, to już wiadomo, że musisz Karolinkę pielęgnowac odpowiednimi kosmetykami. Polecane są najbardziej Oilatum i Mustella.Aha, no i musisz uważac na dietę-szczególnie mleko i jego przetwory. Oczywiście zapytaj sie pediatry-co będę się wymądrzac.Może to wcale nie byc AZS.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 21:56   #183
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
niobe, AZs u niemowląt ma objawy głównie w obrębie głowy, na twarzy są krostki lub skóra jest zaczerwieniona i świecąca. To schorzenie ma podłoże genetyczne, więc jeśli Ty masz bardzo sucha skórę, to już wiadomo, że musisz Karolinkę pielęgnowac odpowiednimi kosmetykami. Polecane są najbardziej Oilatum i Mustella.Aha, no i musisz uważac na dietę-szczególnie mleko i jego przetwory. Oczywiście zapytaj sie pediatry-co będę się wymądrzac.Może to wcale nie byc AZS.
dzieki przy najblizszej okazji podpytam

co do rozpuszczalnosci szwow - dzisiaj zauwazylam, ze to co wystawalo nadal wystaje - taki peczek i wzielam to ucielam bo mnie juz wkurzalo. Wiec te rozpuszczalne dlugo sie rozpuszczaja, bo u mnie to juz miesiac.

do jakiego wieku dzieciaczka trzeba prasowac ubranka?

Ja dzis wieczorem nie czuje ze mam dziecko mogloby byc tak czesciej
Jak zasnela o 20 tak spi do tej pory - pewnie niedlugo obudzi sie na przekaske.
Polozylam ja na brzuszku i chyba tak jej dobrze, bo nawet nie steka, a stekanie praktycznie zawsze slychac. Ja zdazylam poprasowac, zrobic placek, wstawic pranie, sama sie umyc, posiedziec na necie i wogole tyle rzeczy, ze w szoku jestem
Stary 2008-11-17, 05:48   #184
KaSiaEG
Raczkowanie

Lisey gratulacje serdeczne

Scorpionec mojemu Kacperkowi też się dosyć często ulewa , bo po jedzeniu potrafie go trzymać nawet 30min i mu się nieodbeknie , wtedy jak go kłade to tak , żeby miał bużke w prawa strone skierowana , bo położna mi powiedziała , ze wtedy nawet jak mu się uleje to sie nie zakrztusi, ale bywa i tak , że ani mu sie nieodbeknie ani nieuleje.

dziś mamy wizyte Pani dokor u Kacperka , zobaczymy czy wszystko w porządku z naszym malcem
pozdrawiam

http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/9...b609505b1af6d9
KaSiaEG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 10:43   #185
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

KaSiaEG mi polożna powiedziala ze jak w ciągu 10 min sie nie beknie to nie ma sensu dluzej nosić..

moja Iga nie mogla wieczorem zrobic kupki i wisiala na cycu (chyba z nudów)od 20 do 24 az jej kupa wyszla i wtedy zasneła.. pierwszy raz miałam dość

dziś odsypia.. a ja zostawilam ja z tata i wzielam samochód i pojechałam po zakupy.. nakupiłam sobie upiększaczy i ujędrniający krem i mi lepiej

polozna nadal nie przylazi... z pola widzenia zniknął mi jeden szew ale czuje pod palcem zgrubienie w miejscu gdzie był

wizyte z mala u lekarza mamy dopiero jak skończy 4 tyg nie za późno?
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 12:13   #186
tola3804
Zakorzenienie

No i jeszcze tu

Kolejna wspaniała wiadomość:

Poisone godzinę temu urodziła córeczkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiem tylko tyle, że poród był straszny, bo długo nie miała rozwarcia i mała leży w inkubatorze.

Gratulacje! I trzymamy kciuki, żeby mała jak najszybciej była z Tobą!
Stary 2008-11-17, 12:34   #187
aaliyah
Zakorzenienie

Poisone, gratulacje!
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-17, 13:22   #188
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
No i jeszcze tu

Kolejna wspaniała wiadomość:

Poisone godzinę temu urodziła córeczkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiem tylko tyle, że poród był straszny, bo długo nie miała rozwarcia i mała leży w inkubatorze.

Gratulacje! I trzymamy kciuki, żeby mała jak najszybciej była z Tobą!
no to ja tez jeszcze tu
gratuluje i buziaki dla Was obu

dzis kupilam takie cos z zelem w srodku do robienia okladow zimnych i cieplych - wieczorem Karolke chyba boli brzuszke wiec sprobuje jej to polozyc - moze troche pomoze.
No i wyczytalam ze antykolkowa jest herbata z kminku. Musze cos takiego kupic i bede sie poic. Chociaz kminku nienawidze
Stary 2008-11-17, 13:41   #189
KaSiaEG
Raczkowanie

Poisone ogromne gratulacje i niech mała szybciutko dojdzie do siebie

Stary 2008-11-17, 13:46   #190
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Niobe na bolacy brzuszek moja polozna radzi troszke ogrzewac go suszarka do wlosow, przetestowane na synku kolezanki jemu tak sie to podobalo ze zaraz sie uspokajal i rozlozony jak w raju lezal
Stary 2008-11-17, 14:29   #191
scorpionec
Zakorzenienie

Nasi milusińscy (czyli po drugiej stronie brzuszka)

1. niobe7/ Magda / lat 28 / Konin ..ur.sn.15.10.2008 (t.p02.11.2008)-KAROLINKA
(2880gr i 54 cm)
2. mala82/Agnieszka/lat 26/Racibórz..ur.cc.22.10.2008(tp.11.11.2008) - KAJETAN
(2900gr i 52 cm)
3. aaliyah /Magda / lat 29 / Londyn.....ur.sn.25.10.2008(30. 10. 2008) - OLIMPIA
(3400gr i 51cm)
4. becia_leszno / Beata / lat 27/ Leszno...ur.cc.29.10.2008(tp.05.11.2008)-IGOR
(4070gr i 62cm)
5. moniola / Monika / lat 27 / ..........ur.sn.30.11.20 08(tp.04.11.2008) - WOJTUŚ
(2820g i 50 cm)
6. anytsuj /Justyna/Lat 26/Słupsk ur.sn.02.11.2008(tp.05.11.2008)-ALEKSANDER
(3350gr i 57cm)
7. scorpionec / Justyna/ lat 28 / Olsztyn ...ur.sn.03.11.2008(tp.02.11.2008) - IGA
(4300gr i 60 cm)
8. KaSiaEG / Kasia / lat 22 / Elbląg ..ur.cc.04. 11. 2008 (tp.11.11.2008)- KACPER
(3950 gr i 52 cm)
9. neljka / Nela / lat 25 / Wrocław / ... .ur.cc.07.11.2008 (tp.02.11.2008) - LENA
(3000 g, 53cm)
10. molka86 / Mariola /lat 22/Warszawa ..ur.cc.08.11.2008(tp.11.11.2008)- MAJA
(3320 g 51 cm)
11. drobciaa / Agnieszka/lat 27 /Poznań ..ur.sn.08.11.2008(tp.11.11.2008)-FILIP
(3620g i ...cm)
12. katakumba / ......../ ...... / UK ......................... ...ur.sn. 09. 11.2008 - POLA
( 3500gr i 52 cm )
13. lisey /Aga/lat 29/Chełm-Basildon ..ur.sn.15.11.2008(tp.10.11.2008)-GABRIEL
(3500gr i 57cm)
14. poisone / Agnieszka / lat 29 / Konin ..ur.sn.17.11.2008(t.p 02.12.2008)-IGA?
(2800 gr i 55cm)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-17, 14:50   #192
molka86
Rozeznanie

Witajcie . Melduję się na odchowalni. Jutro mija tydzień odkąd jesteśmy w domu.
Niestety mojej królewnie też się często ulewa a wszystko chyba przez to, że nie zawsze chce jej się odbić. Nie mogę na to patrzeć tak mi jej szkoda. No i też niestety już dwie noce była jakaś niespokojna. W dzień ładnie śpi a wieczorem nie mogę odłożyc jej do łóżeczka bo się pręży i płacze więc około 2 godz się z nią męczymy a później zasypia ale tylko na naszym łózku. Rano wszystko wraca do normy i mogę stukać i pukać i tak będzie spała we własnym łóżku.
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 18:59   #193
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez "Magdalena" Pokaż wiadomość
Niobe na bolacy brzuszek moja polozna radzi troszke ogrzewac go suszarka do wlosow, przetestowane na synku kolezanki jemu tak sie to podobalo ze zaraz sie uspokajal i rozlozony jak w raju lezal
W ogóle podobno szum suszarki uspokaja dzieci, bo przypomina szum krwi, który słyszą w brzuszku. Chyba kiedys ktoś wklejał filmiki z You Tube, gdzie wrzeszczące niemowlęta uspokajały się po 3 sek. od włączenia suszarki-i to na największych obrotach.Czyli z suszareczki podwójna korzyśc.
Stary 2008-11-17, 22:10   #194
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

melduje sie
obecna i przygotowana choc niewyspana

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 22:21   #195
drobciaa
Raczkowanie

To ja też i tutaj złożę OGROMNE GRATULACJE POISONE!!!!!!!!!!! ZJAWIAJ SIĘ TUTAJ U NAS SZYBCIUTKO Z MALEŃSTWEM!!!
dziewczyny czy Wasze maleństwa też łapią czkawkę?? Mojego Filipka męczy ta zaraza kilka razy dziennie i dość długo nie chce ustąpićaż mi go szkoda, że tak się męczy.. A położna nie kazała mi wtedy podawać cyca, bo jest niebezpieczeństwo zachłyśnięcia, więc nie ma rady na to
niobe7 a piłaś herbatkę z kopru włoskiego? Ja tak piję jedną czasem dwie dziennie i na razie jest ok.
Co do odbijania to u nas bez zmian, dziś ani razu po jedzeniu Filip nie uraczył nas beknięciem
Za to jaką miałam nockę Od 22 do 5. 30 słodki sen, aż byłam w szoku, że tak długo spał i miałam wyrzuty sumienia, że go nie wybudziłam, ale jak pytałam położną, to mówiła, że nie trzeba wybudzać, tylko karmić na żądanie, więc już sama nie wiem.
Scorpionec myślę, że skoro z Igą wszystko ok, to 4 tyg to dobry czas na wizytę u doktora. My co prawda już idziemy teraz w czwartek, ale to dlatego, że mój mąż jest przewrażliwiony i chce jak najwięcej informacji od lekarza wyciągnąć.
Miłej nocki wszystkim życzę
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 08:10   #196
KaSiaEG
Raczkowanie

witajcie Mamusie
my mieliśmy wczoraj z Kacperkiem ciężki dzień i noc , Maly dostał biegunki, mieliśmy szczescie ze akurat wczoraj przyszla do nas pani doktor na wizyte, kazała mu kupić lacidofil i juz dzis jest chyba lepiej, az mi zal serce sciskał tak mi sie dziecko męczyło.i ma troche katarek wiec narazie mamy wpuszczac do noska sól fizjologiczna, jak niepomoże to kropelki do nosa, wogóle jest zachrypnięty słychac to jak płacze.w razie czego mamy skierowanie do szpitala ale narazie chyba mu sie poprawia. a za 2 tygodnie idziemy na ważenie do przychodni.
dziwi mnie troche to, ze mimo wszystko kazała mi go brac w wózeczku na taras i na spacery, troche sie boje żeby sie gorzej nierozchorował.
a dzis Kacperkowi mija już 2 tydzień od narodzin

Edytowane przez KaSiaEG
Czas edycji: 2008-11-18 o 08:12
Stary 2008-11-18, 08:50   #197
mała82
Zakorzenienie

Gratulacje dla nowej mamuśki

A ja nadal zmagam się z zaparciami u Kajtusia, zmianiełam mu mleko na bebilon komfort, specjalne dla dzieci cierpiących na zaparcia i kolki ale wypił już całą puszkę i nic i do tego się jakoś tak pręży aż cały czerwony jest na buźce, ale nie płacze więc pediatra powiedziała ze to jeszcze nie kolki. Dziś kupię mu kropelki, które dodaje się do mleka przeciwkolkowe, zobaczymy czy to coś da. Jestem wykończona, bo prawie wcale nie śpi, jest niespokojny i zapada tylko w taki czujny półsen i co pół godz. albo co godz. się wierci i marudzi...
A czkawkę to potrafi mieć nawet 5 razy na dzień!
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 09:29   #198
KaSiaEG
Raczkowanie

mój Kacper jak miał pare dni temu zaparcie to połozna zaleciła zeby kupić czopki glicerynowe w najmniejszej dawce i kawałek odkroic malutki takiego czopka rozgrzac w ręce i posmarowac okolice odbytu albo wlożyc malutki kawaleczk do pupki

i jeszcze nowe zdjecia Kacperka po kapieli i jak ładnie już otwiera oczka
pozdrawiam

Edytowane przez KaSiaEG
Czas edycji: 2009-01-28 o 07:19
Stary 2008-11-18, 09:31   #199
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drobciaa Pokaż wiadomość
To ja też i tutaj złożę OGROMNE GRATULACJE POISONE!!!!!!!!!!! ZJAWIAJ SIĘ TUTAJ U NAS SZYBCIUTKO Z MALEŃSTWEM!!!
dziewczyny czy Wasze maleństwa też łapią czkawkę?? Mojego Filipka męczy ta zaraza kilka razy dziennie i dość długo nie chce ustąpićaż mi go szkoda, że tak się męczy.. A położna nie kazała mi wtedy podawać cyca, bo jest niebezpieczeństwo zachłyśnięcia, więc nie ma rady na to
niobe7 a piłaś herbatkę z kopru włoskiego? Ja tak piję jedną czasem dwie dziennie i na razie jest ok.
Co do odbijania to u nas bez zmian, dziś ani razu po jedzeniu Filip nie uraczył nas beknięciem
Za to jaką miałam nockę Od 22 do 5. 30 słodki sen, aż byłam w szoku, że tak długo spał i miałam wyrzuty sumienia, że go nie wybudziłam, ale jak pytałam położną, to mówiła, że nie trzeba wybudzać, tylko karmić na żądanie, więc już sama nie wiem.
Karolina tez ma czkawke, polozna mowila, ze to wynika z jeszcze niedojrzalej czy niewyksztalconej przepony, ze przepona jest cieniutka i jakies podgiecie nozek, zmiana temperatury moze powodowac czkawke.

Herbatke pije - 1 dziennie, bo czytalam ze jak za duzo to powoduje odwtrotny skutek.

Nocki Ci troszke zazdroszcze Karolina steka i budzi sie co 1,5-2 h ostatnio... Ale o dziwo nawet wyspana jestem, niewiem jakim cudem
Moze dlatego, ze jak rano zacyna stekac ok 6 i ja boli brzusio to biore ja do siebie i klade na swoim brzuchu i tak drzemiemy z przerwa na cyca. W dzien w takiej sytucji klade ja na brzuszku do lozeczka i jest ok.

KaSiaEg - jak Maly nie ma goraczki to psacery sa wskazane, bo dziecku sie lepiej oddycha wtedy. Moja polozna tez tak mowi, bo sie jej juz o to pytalam tak w razie czego Mam nadzieje, ze szybciutko wroci do zdrowia i szpitala nie bedziecie musieli odwiedzac.
Kacperek sliczny, jaka fajna mam imnke na pierszym zdjeciu

Ja sie zastanawiam czy Karola nie ma katarku, ale jak jej zakrople woda morska i wyczyszcze nosek z glutkow, to niby normanie oddycha, zaczyna tak harczec noskiem rano, albo wieczorem przed sola morska. No i glutki nie sa zielone, ani nic w tym stylu... to chyba nie katar co?

edit:
dziewczyny urosły Wam moze stopy po porodzie?
ja musze poprzymierzac swoje pantofle, bo przed porodem nie moglam ich na stope wcisnac, a jak juz weszly to zbyt dlugo chodzic w nich nie moglam, bo wszytsko cislo.
Mi na pewno troche pale u rak zrobily sie grubsze, ale na szczescie obraczka i pierscionek po babci wchodza...

Edytowane przez niobe7
Czas edycji: 2008-11-18 o 09:43
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-18, 09:50   #200
8mmadziaa8
Raczkowanie

GG do 8mmadziaa8

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
oh kobiety... ja z mlekiem nie mam problemow, nawet przystawianie do cyca idzie lepiej bo polozna byla wczoraj, dzis i jeszcze jutro ma przyjsc
ale za to mamy plesniawki
niewyspana jestem, pogoda do dupy... znowu ja rycze

ale pole moge wam pokazac...
nam tez pepuszek juz odpadl
ryczymy przy zmianie pieluszek i generalnie po 15 min od karmienia sie polka zaczyna
Kochana nie miałam jeszcze okazji - gratuluję serdecznie ze jestescie juz razem Nie zalamuj sie, z czasem sie wszystko unormuje, glowa do gory!!! Jak dalej walczycie z plesniawkami, wyslij mi swoj adres, wysle Ci Aphtin, mam kilka buteleczek jeszcze z Polski, za trzy tygodnie wracam wiec i tak mi sie tu juz nie przydadza a pomogly nam bardzo, wszystko szybko zniklo, teraz profilaktycznie smaruje smoczek raz dziennie. Jesli moge pomoc - czekam na adres! Buziaki i pozdrowienia

http://www.suwaczek.pl/cache/52360acda8.png

[vichy]369174[/vichy]
8mmadziaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 10:56   #201
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drobciaa Pokaż wiadomość
Scorpionec myślę, że skoro z Igą wszystko ok, to 4 tyg to dobry czas na wizytę u doktora. My co prawda już idziemy teraz w czwartek, ale to dlatego, że mój mąż jest przewrażliwiony i chce jak najwięcej informacji od lekarza wyciągnąć.
Miłej nocki wszystkim życzę

tylko ja nie wiem czy z nią wszystko oki? tzn spi i je nie marudzi za czesto więc chyba tak

mala ma strasznie sucha skóre w miejscu brwi i na skroniach.. az takie zgrubienia.. mam nadzieje ze to nie początki ciemieniuchyy? narazie natluszczam oliwką..

ja zauważyłam ze u nas na kupe lepiej dziala rumianek niż koperek.. no i jest smaczniejszy..

ja mala budze w nocy jak spi pow 4h zeby zjadla i pieluche zmienic.. zeby jej dupsko sie nie odparzylo w tym napęcznialym pampersie

czy jak temp spadnie ponizej zera to tez mozna dzieci wyprowadzać na dwór?
Stary 2008-11-18, 11:36   #202
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
tylko ja nie wiem czy z nią wszystko oki? tzn spi i je nie marudzi za czesto więc chyba tak

mala ma strasznie sucha skóre w miejscu brwi i na skroniach.. az takie zgrubienia.. mam nadzieje ze to nie początki ciemieniuchyy? narazie natluszczam oliwką..

ja zauważyłam ze u nas na kupe lepiej dziala rumianek niż koperek.. no i jest smaczniejszy..

ja mala budze w nocy jak spi pow 4h zeby zjadla i pieluche zmienic.. zeby jej dupsko sie nie odparzylo w tym napęcznialym pampersie

czy jak temp spadnie ponizej zera to tez mozna dzieci wyprowadzać na dwór?
u mnei ta ciemieniucha tez tak wyglada, w miejscu brwi na poczatku czolka taki maluti lupiez, wiec natluszczam i wyczesuje poki nie ma tego wiecej.

moja polozna mowi, zeby tej pierwszj zimy do -3 wychodzic jesli oczywiscie jakos specjalnie nie wieje. Na razie wychodzimy mimo wiatru, bo w koncu Mala jest pozaslaniana.

edit:
a pijam i rumianek i koper i teraz takze kminek, bleeee
Stary 2008-11-18, 15:12   #203
Paula Szyszka
Zadomowienie

mamy kolejną mamusię : jupi:

wiadomość od anbar77

"po 12 goodz męczarni zrobili mi cesarkę dzisiaj o 13.25. Dawidek ma 57 cm i waży 3550g."

:dzieku je-kwiatek:
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 15:40   #204
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
mamy kolejną mamusię : jupi:

wiadomość od anbar77

"po 12 goodz męczarni zrobili mi cesarkę dzisiaj o 13.25. Dawidek ma 57 cm i waży 3550g."

:dzieku je-kwiatek:
gratuluje buziaki dla dzielnej mamusi i synka

jak nikt nie rodzil to nikt, a jak rodza to wszytskei na raz
teraz niech te przeterminowane sie rozpakuja
Stary 2008-11-18, 17:15   #205
scorpionec
Zakorzenienie

Nasi milusińscy (czyli po drugiej stronie brzuszka)

1. niobe7/ Magda / lat 28 / Konin ..ur.sn.15.10.2008 (t.p02.11.2008)-KAROLINKA
(2880gr i 54 cm)
2. mala82/Agnieszka/lat 26/Racibórz..ur.cc.22.10.2008(tp.11.11.2008) - KAJETAN
(2900gr i 52 cm)
3. aaliyah /Magda / lat 29 / Londyn.....ur.sn.25.10.2008(30. 10. 2008) - OLIMPIA
(3400gr i 51cm)
4. becia_leszno / Beata / lat 27/ Leszno...ur.cc.29.10.2008(tp.05.11.2008)-IGOR
(4070gr i 62cm)
5. moniola / Monika / lat 27 / ..........ur.sn.30.11.20 08(tp.04.11.2008) - WOJTUŚ
(2820g i 50 cm)
6. anytsuj /Justyna/Lat 26/Słupsk ur.sn.02.11.2008(tp.05.11.2008)-ALEKSANDER
(3350gr i 57cm)
7. scorpionec / Justyna/ lat 28 / Olsztyn ...ur.sn.03.11.2008(tp.02.11.2008) - IGA
(4300gr i 60 cm)
8. KaSiaEG / Kasia / lat 22 / Elbląg ..ur.cc.04. 11. 2008 (tp.11.11.2008)- KACPER
(3950 gr i 52 cm)
9. neljka / Nela / lat 25 / Wrocław / ... .ur.cc.07.11.2008 (tp.02.11.2008) - LENA
(3000 g, 53cm)
10. molka86 / Mariola /lat 22/Warszawa ..ur.cc.08.11.2008(tp.11.11.2008)- MAJA
(3320 g 51 cm)
11. drobciaa / Agnieszka/lat 27 /Poznań ..ur.sn.08.11.2008(tp.11.11.2008)-FILIP
(3620g i ...cm)
12. katakumba / ......../ ...... / UK ......................... ...ur.sn. 09. 11.2008 - POLA
( 3500gr i 52 cm )
13. lisey /Aga/lat 29/Chełm-Basildon ..ur.sn.15.11.2008(tp.10.11.2008)-GABRIEL
(3500gr i 57cm)
14. poisone / Agnieszka / lat 29 / Konin ..ur.sn.17.11.2008(t.p 02.12.2008)-IGA?
(2800 gr i 55cm)
15. anbar77 / Anka /lat 31/Sosnowiec ..ur.cc. 18.11.2008(tp.12.11.2008)-DAWID
(3550gr i 57 cm)
Stary 2008-11-18, 20:43   #206
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

hej mamusie mam problem
nie wiem co robic
maly jadl ostatnio kolo 13-14, a teraz nie chce jesc, przystawim do cycka i ryk czy mozliwe ze nie jest glodny? po tylu godzinach?

Fasolinka
Stary 2008-11-18, 22:37   #207
xandra78
Zakorzenienie

Hmmm,wydaje mi się niemożliwe,że nie czuje głodu...Może ma zapchany nosek? No i skoro płacze, to coś musi mu nie pasowac...
Stary 2008-11-18, 22:45   #208
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

no placze jak go do piersi dostawiam, ale dostal butle modyfikowanego mleczka i slodko spi sobie teraz
poza tym cos mi sie zdaje, ze albo zastoj mi sie zrobil albo zakazenie, albo nie wiem co i dlatego nie chce cyca, bola mnie obie piersi i sa nabrzmiale ze szok, boli nawet uniesienie reki
malego bede karmic butla chyba, bo cyca nie dam rady, probowalam odciagnac ale strasznie malo scieklo i potem bardzo mnie bolalo

Fasolinka
Stary 2008-11-19, 08:20   #209
KaSiaEG
Raczkowanie

anbar77 GRATULACJE !!!

Stary 2008-11-19, 08:39   #210
scorpionec
Zakorzenienie

lisey.. myśle ze cycki cie bolą bo maly dlugo nie ssał.. jak moja paniusia zaśpi ponad 4h godziny to też mnie bolą strasznie..

spróbój je pomasowac pod ciepłym prysznicem.. potem poodciągac po trochu pokarmu, a jak dalej beda boleć to okladaj otluczonymi liścmi kapusty.. koleżanki mi mówiły ze to mega ulga i ma wlaściwości przeciw zapalne

a maly moze nie jadł bo nie byl glodny albo jak pisala xandra mial nosek zapchany..

ja wczoraj nie wytrzymałam i zjadłam na śniadanie trochę twarogu... i miałam dzień z życia wyjęty.. mała się prężyła i płakała..i tylko na cycu przysypiała..

padła dopiero o 23.30

a co u beci? pisała ze ma doła a potem cisza.. odezwij sie kochana i pisz co u ciebie i Igorka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości