|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
Ja mam sucha, a nawet bardzo sucha skore wiec moze Mala tez miec...
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
niobe, AZs u niemowląt ma objawy głównie w obrębie głowy, na twarzy są krostki lub skóra jest zaczerwieniona i świecąca. To schorzenie ma podłoże genetyczne, więc jeśli Ty masz bardzo sucha skórę, to już wiadomo, że musisz Karolinkę pielęgnowac odpowiednimi kosmetykami. Polecane są najbardziej Oilatum i Mustella
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do rozpuszczalnosci szwow - dzisiaj zauwazylam, ze to co wystawalo nadal wystaje - taki peczek i wzielam to ucielam bo mnie juz wkurzalo. Wiec te rozpuszczalne dlugo sie rozpuszczaja, bo u mnie to juz miesiac. do jakiego wieku dzieciaczka trzeba prasowac ubranka? Ja dzis wieczorem nie czuje ze mam dziecko ![]() ![]() Jak zasnela o 20 tak spi do tej pory - pewnie niedlugo obudzi sie na przekaske. Polozylam ja na brzuszku i chyba tak jej dobrze, bo nawet nie steka, a stekanie praktycznie zawsze slychac. Ja zdazylam poprasowac, zrobic placek, wstawic pranie, sama sie umyc, posiedziec na necie i wogole tyle rzeczy, ze w szoku jestem ![]()
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Lisey gratulacje serdeczne
![]() Scorpionec mojemu Kacperkowi też się dosyć często ulewa , bo po jedzeniu potrafie go trzymać nawet 30min i mu się nieodbeknie , wtedy jak go kłade to tak , żeby miał bużke w prawa strone skierowana , bo położna mi powiedziała , ze wtedy nawet jak mu się uleje to sie nie zakrztusi, ale bywa i tak , że ani mu sie nieodbeknie ani nieuleje. dziś mamy wizyte Pani dokor u Kacperka , zobaczymy czy wszystko w porządku z naszym malcem ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
KaSiaEG mi polożna powiedziala ze jak w ciągu 10 min sie nie beknie to nie ma sensu dluzej nosić..
moja Iga nie mogla wieczorem zrobic kupki i wisiala na cycu (chyba z nudów)od 20 do 24 az jej kupa wyszla i wtedy zasneła.. pierwszy raz miałam dość ![]() dziś odsypia.. a ja zostawilam ja z tata i wzielam samochód i pojechałam po zakupy.. nakupiłam sobie upiększaczy i ujędrniający krem i mi lepiej ![]() polozna nadal nie przylazi... z pola widzenia zniknął mi jeden szew ale czuje pod palcem zgrubienie w miejscu gdzie był ![]() wizyte z mala u lekarza mamy dopiero jak skończy 4 tyg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
No i jeszcze tu
![]() Kolejna wspaniała wiadomość: Poisone godzinę temu urodziła córeczkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Gratulacje! I trzymamy kciuki, żeby mała jak najszybciej była z Tobą! ![]() ![]() ![]()
#187 |
Zakorzenienie
|
Poisone, gratulacje!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluje i buziaki dla Was obu ![]() ![]() ![]() dzis kupilam takie cos z zelem w srodku do robienia okladow zimnych i cieplych - wieczorem Karolke chyba boli brzuszke wiec sprobuje jej to polozyc - moze troche pomoze. No i wyczytalam ze antykolkowa jest herbata z kminku. Musze cos takiego kupic i bede sie poic. Chociaz kminku nienawidze ![]()
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Poisone ogromne gratulacje i niech mała szybciutko dojdzie do siebie
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
Niobe na bolacy brzuszek moja polozna radzi troszke ogrzewac go suszarka do wlosow, przetestowane na synku kolezanki jemu tak sie to podobalo ze zaraz sie uspokajal i rozlozony jak w raju lezal
![]()
#191 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() 1. niobe7/ Magda / lat 28 / Konin ..ur.sn.15.10.2008 (t.p02.11.2008)-KAROLINKA (2880gr i 54 cm) 3. aaliyah /Magda / lat 29 / Londyn.....ur.sn.25.10.2008(30. 10. 2008) - OLIMPIA 2. mala82/Agnieszka/lat 26/Racibórz..ur.cc.22.10.2008(tp.11.11.2008) - KAJETAN (2900gr i 52 cm) (3400gr i 51cm) 7. scorpionec / Justyna/ lat 28 / Olsztyn ...ur.sn.03.11.2008(tp.02.11.2008) - IGA4. becia_leszno / Beata / lat 27/ Leszno...ur.cc.29.10.2008(tp.05.11.2008)-IGOR (4070gr i 62cm) 5. moniola / Monika / lat 27 / ..........ur.sn.30.11.20 08(tp.04.11.2008) - WOJTUŚ (2820g i 50 cm) 6. anytsuj /Justyna/Lat 26/Słupsk ur.sn.02.11.2008(tp.05.11.2008)-ALEKSANDER(3350gr i 57cm) (4300gr i 60 cm) 8. KaSiaEG / Kasia / lat 22 / Elbląg ..ur.cc.04. 11. 2008 (tp.11.11.2008)- KACPER(3950 gr i 52 cm) 9. neljka / Nela / lat 25 / Wrocław / ... .ur.cc.07.11.2008 (tp.02.11.2008) - LENA (3000 g, 53cm) 10. molka86 / Mariola /lat 22/Warszawa ..ur.cc.08.11.2008(tp.11.11.2008)- MAJA (3320 g 51 cm)(3620g i ...cm) 13. lisey /Aga/lat 29/Chełm-Basildon ..ur.sn.15.11.2008(tp.10.11.2008)-GABRIEL12. katakumba / ......../ ...... / UK ......................... ...ur.sn. 09. 11.2008 - POLA ( 3500gr i 52 cm ) (3500gr i 57cm) (2800 gr i 55cm) |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Niestety mojej królewnie też się często ulewa a wszystko chyba przez to, że nie zawsze chce jej się odbić. Nie mogę na to patrzeć tak mi jej szkoda. No i też niestety już dwie noce była jakaś niespokojna. W dzień ładnie śpi a wieczorem nie mogę odłożyc jej do łóżeczka bo się pręży i płacze więc około 2 godz się z nią męczymy a później zasypia ale tylko na naszym łózku. Rano wszystko wraca do normy i mogę stukać i pukać i tak będzie spała we własnym łóżku. |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
melduje sie
obecna i przygotowana choc niewyspana
#195 |
Raczkowanie
|
To ja też i tutaj złożę OGROMNE GRATULACJE POISONE!!!!!!!!!!! ZJAWIAJ SIĘ TUTAJ U NAS SZYBCIUTKO Z MALEŃSTWEM!!!
dziewczyny czy Wasze maleństwa też łapią czkawkę?? Mojego Filipka męczy ta zaraza kilka razy dziennie i dość długo nie chce ustąpić ![]() ![]() niobe7 a piłaś herbatkę z kopru włoskiego? Ja tak piję jedną czasem dwie dziennie i na razie jest ok. Co do odbijania to u nas bez zmian, dziś ani razu po jedzeniu Filip nie uraczył nas beknięciem ![]() Za to jaką miałam nockę ![]() Scorpionec myślę, że skoro z Igą wszystko ok, to 4 tyg to dobry czas na wizytę u doktora. My co prawda już idziemy teraz w czwartek, ale to dlatego, że mój mąż jest przewrażliwiony i chce jak najwięcej informacji od lekarza wyciągnąć. Miłej nocki wszystkim życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
witajcie Mamusie
my mieliśmy wczoraj z Kacperkiem ciężki dzień i noc , Maly dostał biegunki, mieliśmy szczescie ze akurat wczoraj przyszla do nas pani doktor na wizyte, kazała mu kupić lacidofil i juz dzis jest chyba lepiej, az mi zal serce sciskał tak mi sie dziecko męczyło.i ma troche katarek wiec narazie mamy wpuszczac do noska sól fizjologiczna, jak niepomoże to kropelki do nosa, wogóle jest zachrypnięty słychac to jak płacze.w razie czego mamy skierowanie do szpitala ale narazie chyba mu sie poprawia. a za 2 tygodnie idziemy na ważenie do przychodni. dziwi mnie troche to, ze mimo wszystko kazała mi go brac w wózeczku na taras i na spacery, troche sie boje żeby sie gorzej nierozchorował. a dzis Kacperkowi mija już 2 tydzień od narodzin ![]() Edytowane przez KaSiaEG Czas edycji: 2008-11-18 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla nowej mamuśki
![]() A ja nadal zmagam się z zaparciami u Kajtusia, zmianiełam mu mleko na bebilon komfort, specjalne dla dzieci cierpiących na zaparcia i kolki ale wypił już całą puszkę i nic ![]() A czkawkę to potrafi mieć nawet 5 razy na dzień! |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
mój Kacper jak miał pare dni temu zaparcie to połozna zaleciła zeby kupić czopki glicerynowe w najmniejszej dawce i kawałek odkroic malutki takiego czopka rozgrzac w ręce i posmarowac okolice odbytu albo wlożyc malutki kawaleczk do pupki
i jeszcze nowe zdjecia Kacperka po kapieli i jak ładnie już otwiera oczka ![]() pozdrawiam Edytowane przez KaSiaEG Czas edycji: 2009-01-28 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Herbatke pije - 1 dziennie, bo czytalam ze jak za duzo to powoduje odwtrotny skutek. Nocki Ci troszke zazdroszcze ![]() ![]() Moze dlatego, ze jak rano zacyna stekac ok 6 i ja boli brzusio to biore ja do siebie i klade na swoim brzuchu i tak drzemiemy z przerwa na cyca. W dzien w takiej sytucji klade ja na brzuszku do lozeczka i jest ok. KaSiaEg - jak Maly nie ma goraczki to psacery sa wskazane, bo dziecku sie lepiej oddycha wtedy. Moja polozna tez tak mowi, bo sie jej juz o to pytalam tak w razie czego ![]() Kacperek sliczny, jaka fajna mam imnke na pierszym zdjeciu ![]() Ja sie zastanawiam czy Karola nie ma katarku, ale jak jej zakrople woda morska i wyczyszcze nosek z glutkow, to niby normanie oddycha, zaczyna tak harczec noskiem rano, albo wieczorem przed sola morska. No i glutki nie sa zielone, ani nic w tym stylu... to chyba nie katar co? edit: dziewczyny urosły Wam moze stopy po porodzie? ja musze poprzymierzac swoje pantofle, bo przed porodem nie moglam ich na stope wcisnac, a jak juz weszly to zbyt dlugo chodzic w nich nie moglam, bo wszytsko cislo. Mi na pewno troche pale u rak zrobily sie grubsze, ale na szczescie obraczka i pierscionek po babci wchodza...
...zabij wszystkie moje demony, a moje anioły też mogą umrzeć... Edytowane przez niobe7 Czas edycji: 2008-11-18 o 09:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja nie wiem czy z nią wszystko oki? tzn spi i je nie marudzi za czesto więc chyba tak ![]() mala ma strasznie sucha skóre w miejscu brwi i na skroniach.. az takie zgrubienia.. mam nadzieje ze to nie początki ciemieniuchyy? narazie natluszczam oliwką.. ja zauważyłam ze u nas na kupe lepiej dziala rumianek niż koperek.. no i jest smaczniejszy.. ja mala budze w nocy jak spi pow 4h zeby zjadla i pieluche zmienic.. zeby jej dupsko sie nie odparzylo w tym napęcznialym pampersie ![]() czy jak temp spadnie ponizej zera to tez mozna dzieci wyprowadzać na dwór? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moja polozna mowi, zeby tej pierwszj zimy do -3 wychodzic jesli oczywiscie jakos specjalnie nie wieje. Na razie wychodzimy mimo wiatru, bo w koncu Mala jest pozaslaniana. edit: a pijam i rumianek i koper i teraz takze kminek, bleeee
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
mamy kolejną mamusię
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiadomość od anbar77 "po 12 goodz męczarni zrobili mi cesarkę dzisiaj o 13.25. Dawidek ma 57 cm i waży 3550g." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak nikt nie rodzil to nikt, a jak rodza to wszytskei na raz ![]() teraz niech te przeterminowane sie rozpakuja ![]()
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() 1. niobe7/ Magda / lat 28 / Konin ..ur.sn.15.10.2008 (t.p02.11.2008)-KAROLINKA (2880gr i 54 cm) 3. aaliyah /Magda / lat 29 / Londyn.....ur.sn.25.10.2008(30. 10. 2008) - OLIMPIA 2. mala82/Agnieszka/lat 26/Racibórz..ur.cc.22.10.2008(tp.11.11.2008) - KAJETAN (2900gr i 52 cm) (3400gr i 51cm) 7. scorpionec / Justyna/ lat 28 / Olsztyn ...ur.sn.03.11.2008(tp.02.11.2008) - IGA4. becia_leszno / Beata / lat 27/ Leszno...ur.cc.29.10.2008(tp.05.11.2008)-IGOR (4070gr i 62cm) 5. moniola / Monika / lat 27 / ..........ur.sn.30.11.20 08(tp.04.11.2008) - WOJTUŚ (2820g i 50 cm) 6. anytsuj /Justyna/Lat 26/Słupsk ur.sn.02.11.2008(tp.05.11.2008)-ALEKSANDER(3350gr i 57cm) (4300gr i 60 cm) 8. KaSiaEG / Kasia / lat 22 / Elbląg ..ur.cc.04. 11. 2008 (tp.11.11.2008)- KACPER(3950 gr i 52 cm) 9. neljka / Nela / lat 25 / Wrocław / ... .ur.cc.07.11.2008 (tp.02.11.2008) - LENA (3000 g, 53cm) 10. molka86 / Mariola /lat 22/Warszawa ..ur.cc.08.11.2008(tp.11.11.2008)- MAJA (3320 g 51 cm)(3620g i ...cm) 13. lisey /Aga/lat 29/Chełm-Basildon ..ur.sn.15.11.2008(tp.10.11.2008)-GABRIEL12. katakumba / ......../ ...... / UK ......................... ...ur.sn. 09. 11.2008 - POLA ( 3500gr i 52 cm ) (3500gr i 57cm) (2800 gr i 55cm) (3550gr i 57 cm)
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
hej mamusie mam problem
nie wiem co robic maly jadl ostatnio kolo 13-14, a teraz nie chce jesc, przystawim do cycka i ryk czy mozliwe ze nie jest glodny? po tylu godzinach?
#207 |
Zakorzenienie
|
Hmmm,wydaje mi się niemożliwe,że nie czuje głodu...Może ma zapchany nosek? No i skoro płacze, to coś musi mu nie pasowac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
no placze jak go do piersi dostawiam, ale dostal butle modyfikowanego mleczka i slodko spi sobie teraz
poza tym cos mi sie zdaje, ze albo zastoj mi sie zrobil albo zakazenie, albo nie wiem co i dlatego nie chce cyca, bola mnie obie piersi i sa nabrzmiale ze szok, boli nawet uniesienie reki malego bede karmic butla chyba, bo cyca nie dam rady, probowalam odciagnac ale strasznie malo scieklo i potem bardzo mnie bolalo
#209 |
Raczkowanie
|
anbar77 GRATULACJE !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
lisey.. myśle ze cycki cie bolą bo maly dlugo nie ssał.. jak moja paniusia zaśpi ponad 4h godziny to też mnie bolą strasznie..
spróbój je pomasowac pod ciepłym prysznicem.. potem poodciągac po trochu pokarmu, a jak dalej beda boleć to okladaj otluczonymi liścmi kapusty.. koleżanki mi mówiły ze to mega ulga i ma wlaściwości przeciw zapalne ![]() a maly moze nie jadł bo nie byl glodny ![]() ja wczoraj nie wytrzymałam i zjadłam na śniadanie trochę twarogu... i miałam dzień z życia wyjęty.. mała się prężyła i płakała..i tylko na cycu przysypiała.. padła dopiero o 23.30 ![]() a co u beci? pisała ze ma doła a potem cisza.. odezwij sie kochana i pisz co u ciebie i Igorka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.