|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nieśmiałe początki
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1256288985 urocze i delikatne
|
|
|
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze kolczyki jakoś nie bardzo mi się podobają. Za to, jak napisała Yori, w drugich pomysł bardzo fajny. Trochę jeszcze niedopracowane, ale trudno przecież, żebyś od razu miała wprawę
A zwyklaczki jak zawsze ładne
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
po oksydacji kolczyki wygladają świetnie
warto było
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
Viktorej - widzę, że kombinujesz z wrapami....
Te pierwsze - troszkę kiepsko widać, zdjęcie jest chyba prześwietlone.... moja główna rada jest taka żeby ciaśniej owijać, bo są luki w owijaniu, przez to prace sprawiają wrażenie troche niechlujnych....projekt ogólnie bardzo mi sie podoba..ja bym tylko zawijaski po obydwu stronach dała. Drugie - całkiem ciekawy projekt......tylko fakt że nierówne i jakoś góra całkiem różni się jeden od drugiego...ale ćwicząc z czasem będzie coraz łatwiej, napewno...i to samo co wyżej w kwestii ciasności owijania... Mam nadzieję, że nie odbierzesz tego jako straszną krytykę, a raczej jak dobre rady... ![]() Zwyklaczki śliczne...i różyczki po oksydzie jeszcze bardziej wypiękniały... |
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
bardzo ciekawy ten nowy komplecik. Ciekawy kształt lawy
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
te ostatnie bardzo ładne
|
|
|
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
Rhogata, heurek, kofeinaa, Sol89, choice, maximaa
poppppy .kofeinaa - dzięki , ale nie wiem, o którym komplecie mówisz. A może ci się wątki pomyliły ?Wrzucam trochę nowości. Jeden jedyny wrapek i troszkę zwyklaczków. Strasznie mnie ciągnie do tego owijania, ale po jednym takim wisiorku mam dość i zabieram się za zwyklaki .1, 2. Srebro i ametyścik - jeszcze nie jestem zadowolona z wykonania, za to z projektu i owszem .3, 4. - komplet oliwin i awenturyn. 5. Jaspis, cytryn i inne - dłuuugie. 6. Karneol w roli głównej, agat i inne .7. Lawa, onyks, swarovski - za nic nie dały się fotografować. 8. Kwarc, swarovski perły i bicone. |
|
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
oo kolejne piękności
pomysłowy ten 1 wisiorek
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
1,2 - Cudo!
3,4 - Bardzo ładny komplet ![]() 5 - Rzeczywiście długaśne, ale mają przez to w sobie to coś ![]() 6 - Te jakoś niezbyt mi się podobają, nie wiem czemu. 7 - Ladne zwyklaczki, bardzo lubię ładnie oprawioną lawę. 8 - Bardzo eleganckie
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Najbardziej ze wszystkich podbają mi się te kolczyki
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1255605748 Takie kolorowe i niepowtarzalne. Podziwiam za zapał do owijania. Masz bardzo ciekawe pomysły. Te kolczyki https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1256730411 mają również bardzo ciekawą formę
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
widzę, że zaczynasz szaleć z wrapami
Bardzo podoba mi się wisior, miałaś świetny pomysł. Poza tym pierwsze kolczyki z gronkami bomba
|
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
o ten o https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1256730411
i jeszcze te one: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1256730411 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1256730411 zajerąbczaste
|
|
|
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
Wrappowy pomysł bardzo fajny. O technice nie wypowiadam się bo sie nie znam. kolczyki z awenturynem super i podobają mi się te z biglami podkówkami.
|
|
|
|
|
#195 |
|
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że wrapowy wisior już lepszy
Owijanie pożądniejsze, generalnie to nawet całość fajna (ten kwiatek-ślicznie!), ale jak pisze Daguś- te druty w środku dziwne. Tak trochę przypadkowo tam wyglądają. No chyba, że tak miało być, lekko ,,świrowato" Nie przestawaj ćwiczyć!A zwyklaczki miodzik!
|
|
#196 |
|
Wtajemniczenie
|
maximaa, Sonciaaa, hexak, dagus_gd (dzięki, że zajrzałaś
), Sol89, kolczyki, iwogg, heurek - wielkie dzięki dziewczyny Ten drut w wisiorku jest specjalnie taki "postrzępiony". A kształt miał troszkę inny, tzn. ten dłuższy drucik też miał wywijas, ale się ułamał przy mocowaniu. I teraz tak sobie sterczy. Muszę coś z nim jeszcze zrobić. I stwierdziłam, że muszę kupić drut 999, bo 925 strasznie się kruszy i sprężynuje. Nie mogę np. zakończyć porządnie wywijasków, bo jak podcinam drut, to zaczyna się rozkręcać i nie mogę go w żaden sposób docisnąć. To widać w lewym dolnym rogu w wisiorku. |
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
ahhh 925 jest okropny do owijania, kupilam trochę takiego 0,4 i nic się z tym zrobić nie da
a 999 to niebo! mięciutki i świetnie się nim owija
|
|
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
za wypleciony wisiorek ślicznie Ci wyszedł, a ten kwiatek w rogu na pewno drut 999 będzie lepszy, przyznam szczerze, że ja takim drutem 925 nie potrafię zrobić ładnego loopu nie korzystając z szybieniczki drut spreżynuje i odchodzi od"szpilki" wtedy tylko szubieniczka mnie ratujeTe kolczyczki bardzo mi się podobają świetne są, szkoda tylko, że gronek nie robiłaś na kulkowanym druciku ![]() a Ten naszyjniczek jest zupełnie w moim stylu, tez lubię taką formę, tylko później mam problem z ułożeniem całosci do zdjęcia
Tito moja biżuteria- wzloty i upadki ![]() takie moje blogowanie ![]() To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo |
|
|
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
maximaa - tak, zdecydowanie przy najbliższym zamówieniu wezmę pod uwagę drut 999
.marta1977 - . A z naszyjnikiem sporo walczyłam, zanim doszliśmy do konsensusu . A mnie ogarnęła kolejna mania . Wzięłam się za plecionki! Czy ta technika ma jakąś fachową nazwę ? Załączam pierwszą próbę. Nieźle się napociłam, bo robiłam to bez pomysłu. Po prostu plotłam, plotłam, plotłam i patrzyłam, co mi wychodzi. Potem nie wiedziałam, jak zakończyć, więc dalej plotłam, plotłam ... No i rezultat jest taki, że chyba tego za dużo. A co się miałam przy drugim kolczyku, to tylko ja wiem. Kompletnie się pogubiłam, nie wiedziałam co i jak, którędy, z której strony, no ale w końcu mi się udało. Tylko ten problem z zakończeniem . Zawiązałam supełek i zacisnęłam kuleczkę . Śmiejcie się, ile chcecie, ale na prawdę nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Wklejam nawet fotkę, żebyście zobaczyły, jak paskudnie to wygląda . Przynajmniej jest z tyłu . Jak macie jakieś doświadczenie, chętnie wysłucham waszych rad.Swarki i srebro. |
|
|
|
|
#200 |
|
Rozeznanie
|
śliczne Ci wyszły te kolczyczki!!!
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
W plecionkach dobra jest Sol89 więc może jej spytaj jak skonczyć, zakonczyć czy tam co tam chcesz. Ale kolczyki wyszły Ci prze prze przecudne!!!!!!!! chciałabym takie
|
|
|
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
E no, jak bez pomysłu i tak ,,na żywioł" to elegancja! Ślicznie
|
|
#203 |
|
Wtajemniczenie
|
kolczyki
maximaa . heurek |
|
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Ty tu nie cmokaj tylko powiedz gdzie je będziesz sprzedawać
|
|
|
|
|
#205 |
|
Wtajemniczenie
|
, maximaa, ja próbuję podbijać tutejszy rynek, chociaż ciężko mi idzie. Na razie głównie znajomi i znajomi znajomych, jeden sklep z ubraniami i teraz będzie jeszcze jeden z torebkami , w którym mam nadzieję, że coś się ruszy .
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
no to trzymam kciuki
oby się udało!
|
|
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Ojej Viktorej, bardzo fajnie, że znów próbujesz czegoś nowego. Faktycznie zakończenie źle wygląda, ale same kolczyki z przodu na mnie robią bardzo pozytywne wrażenie
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
bardzo ciekawie wygladaja, ale mysle sobie ze na lince musza byc troche sztywne - jak sie troche bawilam ta technika to najlepiej sie sprawdzala zylka wedkarska - jest cienka, alestyczna i bardzo wytrzymala
|
|
|
|
|
#210 |
|
Wtajemniczenie
|
maximaa - ja też mam taką nadzieję
, bo tu taka biżuteria nie jest jeszcze tak popularna, jak u nas, więc może potencjalni klienci zwrócą na nią uwagę. Mam tylko jeden problem. Muszę zrobić jakąś tablicę, na które będę mogła wieszać to wszystko. Myślałam o styropianie przybitym do deski i pokrytym czarnym materiałem. No a tam szpileczki. Ale nie wiem, czy się sprawdzi. dagus_gd - dzięki . A może spróbuj jak ja, metodą "zrób to sam" . Mi się trochę rozjaśniło po tym, jak sama kombinowałam, i obrazki zaczynają do mnie przemawiać .zuteria - dzięki . Na pewno będą jeszcze plecionki, bo to też wciąga . A ten kwiatek, to sama nie wiem, czemu tak wygląda. Może się linka wygięła, bo za nic nie mogłam go wyprostować.lookrecya - dzięki . Następnym razem będę robić na żyłce, a te były na próbę, bo nie wiedziałam, czy mi się spodoba. Teraz już wiem i zaopatrzę się w żyłkę .Edit: maximaa, tym razem bez cmokania . Nie było to zamierzone. Dopiero zobaczyłam .
Edytowane przez viktorej Czas edycji: 2009-11-01 o 11:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

a 999 to niebo! mięciutki i świetnie się nim owija
za wypleciony wisiorek ślicznie Ci wyszedł, a ten kwiatek w rogu

?