![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wella Koleston Blondy
Farbowała któaś z Was 10.03 albo 10.38?
Boję się trochę żeby mi nie wyszło żółtko albo zbyt rude, ale jednak lepiej wyglądam w ciepłych odcieniach blondu, i trochę boję się tych wszystkich popielatych, fioletowych....
![]() |
#182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
up |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() Ostatnio farbowałam włosy farbą syoss 8-15 mix szampana i białego złota. Zamieszczam zdjęcia moich włosów oraz zdjęcie przedstawiające kolor jaki chciałabym uzyskać (albo chociaż zbliżony do tego). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() bardzo proszę o pomoc., założyłam tutaj wątek o kolorze farby: Poproszę o pomoc w dobraniu KOLORU farby - jaki to kolor?? chciałabym zmienić swój kolor na kolor jaki ma dziewczyna ze zdjęć, i nie wiem jaką farbę kupić, bo z nią pójdę do fryzjera, bo fryzjerów 4 już mi farbowało i żadnemu nie udało się osiągnąć tego koloru.. a kolega napisał mi tak: jak dla mnie to jest bez chlodny wella ma taki 10.16 I tam sa ze 2 blast pomieszane.takie neutralne beze sa popielato opalizujace I to jest nazwa;-) Bardzo proszę o pomoc. Piąty raz będę farbować włosy i wkońcu chciałabym osiągnąć ten kolor.. będę szalenie wdzięczna Wam za pomoc! Piszecie o farbach: jak kupię tą farbę, to miesza się taką tubkę z inną tubką, czy z wodą utlenioną? Ale chyba nie z wodą, bo ja mam jasne włosy.. a tylko samo nałożenie farby? Co zrobić aby mieć pewność że nie wyjdą żółte?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-11-12 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
tak, mieszasz tubkę farby np wspomniana wyzej 10.16 z oxydantem (inaczej woda utleniona, emulsja rozwiajająca). Inna sprawa jest to, ze mozna wymieszac dwa odcienie kremu koloryzujacego (w odpowiedniej proporcji) i do tej mieszanki dolozyc oxydantu (rowniez w odpowiedniej ilosci). Jesli chodzi o kolor- ja tez stawialabym na perlowy blond. Ja robilam 10/16 popielato - fioletowy rozświetlony jasny, wyzej sa zdjecia. Co do tego czy nie wyjda zolte... powiem o sobie- ucze sie na wlasnym doswiadczeniu, bo inni niestety nie sa w stanie dac mi gwarancji ze nie bedzie zolto ![]() Nie napisałaś jakie masz naturalne wlosy, a oczywiste jest to, ze z naturalnie ciemnych ciezko uzyskac jasny chlodny blond ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie, nie mam pojęcia o farbowaniu, dlatego pytam doświadczone osoby. Tak jak pisałam chcę ze wszystkim przyjść do fryzjerki, bo żadna nie ejst w stanie zrobić mi takiego koloru jaki chcę. Masz przepiękne włoski. Bardzo Ci dziękuję że mi odpisałaś. A mój naturalny to ciemny blond, ale od 2 lat farbuję. I teraz mam taki kolor (platyna z brązem, ale wiadomo brąz się wypłukuje, męczy mnie platyna bo jest sztuczna): http://images46.fotosik.pl/1158/23c630e7785f47aegen.jpg A Twój najpiękniejszy kolor to ten: https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ictureid=89246 Zastanawiam się czy jak kupię te 2 tubki wella 10.16 to będzie ok. Bo inna Wizażanka napisała mi o Alfaparf Evolution of the Color krem - bo ma chłodne blondy ale ja nie umiem z palety wybrać koloru by był taki jak Twój tej najpiękniejszy, ten mój upragniony czyli to co mam w załączniku .. http://allegro.pl/alfaparf-evolution...842488335.html
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-11-13 o 08:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() mysle, ze z 10,16 bedziesz zadowolona, skoro nie zalezy Ci na bardzo jasnym blondzie. Chociaz zerknij na linki- rownie wychodzi na roznych wlosach ![]() Tutaj masz zdjecia po roznych kolestonach http://blogblondbunny.blogspot.com/2...erfect_06.html http://blogblondbunny.blogspot.com/2...n-perfect.html Jesli chodzi o alfaparf to tutaj masz troche zdjec po roznych farbach http://blogblondbunny.blogspot.com/2...olor-1111.html http://blogblondbunny.blogspot.com/2...or-91-801.html http://blogblondbunny.blogspot.com/2...color-921.html http://blogblondbunny.blogspot.com/2...or-91-9nb.html ale nie chce wiecej pisac bo to jest watek o kolestonie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
W sobotę będę farbowała Kolestonem 10.16.
Wstawię zdjęcie włosów przed i po zapewne w sobote jeszcze. Kurde jestem dupek bo kupiłam farbę w hurtowni tu w Warszawie za 40 zł / sztuka a teraz wchodzę na allegro i widzę w Warszawie odbiór osobisty a farba / sztuka - 22 zł ![]()
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny.
Malowała któraś z Was kolestonem 7/0 , 7/3 ewentualnie 7/73? obecnie mam koleston 9.38 ale moj nat.odrost jest na poziomie 7 a ten 9.38 juz sie bardzo splukal tak,ze go nie widac prawie, mysle zeby sobie troszke przyciemnic, i chce zmieszac 7/0 i 7/3 albo 7/0 i 7/73 z woda 1,9. Macie zdjęcie tego kolorku?????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
czy któraś z was farbowała tymi odcieniami
12/11 - intensywny popielaty blond special http://cdn.shopify.com/s/files/1/000...jpg?1268567107 10/8 - szafir http://cdn.shopify.com/s/files/1/000...jpg?1268567107
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszły... jakie wyszły. Jaśniejsze. Wyglądam jak plastik. Dziś biegnę szukać innej farby. Wstawiam 1 zdjęcie - PRZED FARBOWANIEM 2 zdjęcie - PO FARBOWANIU kolestonem 10/16 popielato - fioletowy rozświetlony jasny ** na 2 zdjęciu - pierwsze zdjęcie jest BEZ LAMPY, na przeciwko okna, a drugie jest z lampą błyskową ** DODAŁAM 3 zdjęcie jeszcze raz dla pokazania koloru 10/16 [ Z LAMPĄ WOGÓLE INACZEJ WYCHODZI TEN KOLOR ]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-11-21 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
Kurcze, Twoje włosy na każdym zdjęciu wyszły zupełnie inaczej...Na zdjęciu bez lampy są siwo-platynowe, z lampą - beżowe. Ale głowa do góry, efekt może inny niż oczekiwałaś, ale wygląda to dobrze. Daj im trochę czasu, za miesiąc spróbujesz z ciemniejszym odcieniem. Swoją drogą to to bardzo dziwne, że z takiego ciepłego brązu, złapały tak zimny odcień. Patrząc na włosy buahot powinny wyjść podobnie, bardziej brązowo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz.. właśnie to ostatnie zdjęcie to oddaje najbardziej, ale jak jestem w sztucznym świetle to takie jasne żółte. Chłodne ok. Ale STRASZNIE jasne. No i pasemek nie zakryły. A wciąż je mam. A chciałam mieć jednolity kolor. Będziesz farbowała?
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nałóż lepiej jakiś touch z poziomu 9 - przyciemni i wyrówna, możesz właśnie 9/16, ale touch -nie koleston |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę o pomoc.
Jeśli mam takie włosy jak na 1 zdjęciu - pierwsze z lampą błyskową robione, a drugie robione na przeciwko okna w jasny dzień bez lampy (robione 10/6 - popielato - fioletowy rozświetlony jasny) a CHCIAŁABYM uzyskać włosy jak na zdjęciu 2. to prędzej powinnam z palety użyć 9/1 - popielaty rozświetlony blond czy 10/1 - popielaty rozświetlony jasny blond ?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie to musi być CHŁODNY ODCIEŃ, najlepiej by pokrył całość, nei chcę pasemek.. Chodzi o to że chcę mieć jasny blond, ale nie biało - siwy, a taki jak ta dziewczyna której zdjęcie pokazuje.. i nie wiem jak to zrobić ![]() nie chcę ciemnych włosów. a chcialabym jasny blond, tylko taki jak ma ona, ona mi mówi że to perłowy beż ale jak oglądam farby perłowy bez - to dla mnie są prawie brązowe, a na pewno nie takie jasne blond jak ona ma ..
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-11-22 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
Na zdjęciu włosów tej dziewczyny mało widać...Jej odcień wydaje się na górze perłowo-beżowy, a na dole widać wręcz brązowe pasemka. Szczerze mówiąc Twoje włosy w lampie wyglądają b.podobnie - domyślam się, że chciałabyś, by były takie bez lampy aparatu...? Mi osobiście wydaje się, że powinnaś wybrać najcieplejszy odcień z tych chłodnych (jeśli nie wogóle ciepły). Twoje włosy bardzo mocno złapały zimny ton przy tej farbie - ja farbując swój średni blond popielatymi, opalizującymi odcieniami z wodą 9% mam wciąż rudo-perłowy ciepły poblask, włosy rozjaśniają mi się ciepło - Twoje rozjaśniły się bardzo zimno. Choć myślę, że po kilku myciach odcień się jeszcze ociepli. A na pasemka nie ma rady - zawsze będą jaśniejsze, nawet jak pokryjesz je ciemniejszą farbą, będą mniej widoczne, ale będą. Będą zawsze inaczej reagować na farbę od pozostałych naturalnych włosów - wiem to niestety ze swojego doświadczenia
![]() Friese, ja myślę, że mało kto tu trafi z radą a można tylko zaszkodzić. Bo zdjęcia strasznie przekłamują, coś jest żółte, a w rzeczywistości popielate. Najszybciej Ty sama dojdziesz do wymarzonego koloru widząc na własnych oczach jak Twoje włosy reagują na konkretny odcień farby - niestety ale metoda prób i błędów jest w tym przypadku niezbędna. Albo dobry fryzjer - ale tego ze świeczką szukać... ![]() Powiem szczerze, że ja już wogóle nie wiem, co teraz na siebie nałożę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Teraz będziesz je znowu farbować, ale one mają już pigment i nie wyjdzie tak samo jak na zdjęciu ![]() Edytowane przez wypych Czas edycji: 2011-11-22 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
załamało mnie że one się zrobią ciepłe .. nieznoszę, nieznoszę ciepłych kolorów.. Cytat:
![]() o jakiej farbie .... ale one wczesniej tez mialy pigment? nie wiem czym jest pigment, ale wczesniej tez mialam pofarbowane.. i teraz mam identyczne jak wczesniej.. tyle ze rozjasnilo mi pasemka moje wyplukanego brązu... co mam teraz polozyc zeby wyszly takie ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-11-22 o 23:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny.
Malowała któraś z Was kolestonem 7/0 , 7/3 ewentualnie 7/73? obecnie mam koleston 9.38 ale moj nat.odrost jest na poziomie 7 a ten 9.38 juz sie bardzo splukal tak,ze go nie widac prawie, mysle zeby sobie troszke przyciemnic, i chce zmieszac 7/0 i 7/3 albo 7/0 i 7/73 z woda 1,9. Macie zdjęcie tego kolorku?????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Dobra farbuję drugi raz w tą niedzielę.
Mam 10/16 obecnie. A pofarbuję o ton ciemniejszym, rozważam farbę: 9/1 - popielaty rozświetlony blond 8/1 - popielaty jasny blond 8/01 - jasny naturalny popielaty blond
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Wella Koleston 12/1 + 9%
Ostatnie zdjęcia po tygodniu od farbowania, włosy lekko wilgoltne (zaznaczałam liniami jakie chcę mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
|
Prosze o podpowiedź. Jezleli odrosty zrobię woda 9, a pozniej doleje troche cieplej wody zeby oslabic działanie i nie zniszczyc wlosow to bedzie ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Przyczajenie
|
Witam,
Mam prośbę mam kolor włosów na poziomie 9 kołor dość ciepły chciałabym go trochę ochłodzić, pamiętam,że kiedyś fryzjerka żeby mi ochłodzić uzywała jakiegoś mega siwego odcienia ale z loreala i były mniej ciepłe. Kupiłam farbę 9/1 z wodą 6% czy ochłodzi mój ciepły blond? Czy powinnam wybrać jakiś inny odcień?Ewentualnie może kolor 10.38 minimalnie by ochlodził a nie byłby kompletnie zimny? Z góry dziękuję za pomoc ![]() p.s zdjęcie mojego aktualnego odcienia ( w słońcu) i zdjęcie koloru który mi się też podoba a kiedyś miałam,więc ewentualnie taki też mógł by być http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...aebfcd56e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...8754b741f.html Edytowane przez ellemelle Czas edycji: 2011-12-12 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Sprobuj z tym 9,1 ale moze lepiej z wodą 9%?
Przy okazji moja Wella, farbowalam juz 3 tyg. temu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Do agatau88
![]() Mam pytanie jakie masz naturalne włosy? I kładłaś farbę na jakiś już chłodny odcien czy lekko cieply? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.