prezent z.. odzysku? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-23, 16:15   #181
agusiajnw
Zakorzenienie

Dot.: prezent z.. odzysku?

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Czyli jesli ktoś lubi dostawać prezenty, a prezent "na odwal się" robi komuś przykrośc, to od razu musi być materialistą? Nie przesadzajmy, to logiczne, że ludzie lubią dostawać prezenty i nie ma to nic wspólnego z materializmem. Gdybyś Ty na którąś Gwiazdke nic nie dostała, bo w końcu masz rodzine i przyjaciół, więc nic więcej Ci nie potrzeba, to nie wierzę, że nie czułabyś się co najmniej nieprzyjemnie.

Czyli uważasz, żę Morticia sama sobie wymyśla problemy, bo jest jej tak dobrze, że z nudów szuka dziury w całym? Sa rózne problemy - jedną kobioetę facet zdradza, inną bije, a trzecia dostała nieudany prezent i prosi o radę, jak zareagować w takiej sytuacji. Rozumiem doskonale, żę dziewczyna była niemile zaskoczona takim prezentem i nie wiedząc za bardzo jak zareagować, zwróćcła się z tym pytaniem do innych dziewczyn.

No, prezent kupiony na odwal się ze stacji benzynowej mnie również by uraził. Czemu od razu takie albo-albo? Nie ma innej opcji - zastanowić się, trochę pomyślec i wybrać prezent dla drogiej osoby trochę wcześniej? Tak, aby miec mozliwość zastanowienia się, poszukania, itp.
to uwierz. A jeśli chodzi o gwiazdkę to już wogóle ludzie zatracili się z tymi prezentami, nie temu służy to święto.

Każdy lubi prezenty, ale mnie osobiście jest przykro że niektórzy tak bardzo je lubią że stawiają je ponad coś, że np. na 5 rocznicę ślubu to już róża jest za mało bo przecież to wyjątkowa okazja...

I nie umiem zrozumieć dlaczego autorka nie porozmawia z własnym chłopakiem o tym...

I jeśli chodzi o mnie to dla mnie znacznie ważniejsze jest czy ktoś jest zadowolony z prezentu ode mnie niż to co on mi podarował. Grunt to sprawiać radość innym, żeby inni chętniej sprawiali radość nam.
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 16:19   #182
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MorticiaAdams Pokaż wiadomość
Znowu wycinasz kawałki z tekstu które Ci pasują. Owszem kupione perfumy to inna bajka niż te które leżały na półce i które wziął żeby nie leżały i nie zbierały kurzu. Jasne ze nie ucieszylabym sie z "last minute" ze stacji benzynowej, bo to znaczy, ze pomyslał o mnie na 15 min przed przyjazdem, nic wiecej.
A prezenty są po to by cieszyc, a nie żeby martwic sie, jak sie wcisne w ten za mały sweter i jak w nim bedę wyglądac.
tego akurat nie wiesz bo z nim nie rozmawiałaś.
Stary 2008-12-23, 16:36   #183
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mroofcia Pokaż wiadomość
Autorka nie napisała po to żeby oceniać ją jako osobę na forum, nikt nei ma do tego moralnego prawa. Ona pisze ze swoim problemem i ma do tego prawo. Ona pisze, że jej mężczyzna zachował sie nieadekwatnie i to nie budzi wątpienia. A niektórzy porównują sytuacje do swojej ciesząc sie ze tak nie maja i wówczas sa wielkimi doradcami, krytykami starajac sie zrobic z autorki rozkapryszona Panne, nieładnie. Ale zauważyłam także, że dla niektórych forum jest dobrym miejscem do jakiś niby starć, rzucania uwag i krytyki pod wybranymi adresami, wedle swoich przekonan i probują narzuci to jako jakis absolutyzm. Wiecej tolerancji i umiejętności postawienia się w czyjejś sytuacji, bez oceniania osoby. KAżdy ocenia podług siebie i nei na tym polega rozmowa, by mówić bo Ty to i tamto, jesteś taka i taka. Na marginesie nic nei wiesz o ich zwiazku by głosić takie prawdy jakie tu zamieszczasz, nic tez nie powinna...możemy doradzić ale jedynie w dobrej intencji, my nie jesteśmy tu sadem i pewien ton i sposób komunikacji na forum nie ma racji bytu,albo raczej osoby nie powinny się wypowiadać, jeśli nie potrafią. To taka moja dygresja, bo nieraz czytam jakiś wątek i zawsze znajdzie się jakaś perełka, która wie (naj)lepiej i sama nie potrafi przyjąc krytyki, za to jej wypowiedzi to ciągła krytyka i zwykłe czepianie sie.ble

Autorki nie mozna oceniac, a jej partnera tak? Jej nie mozna oceniac, a jego zachowanie oceniasz jako nieadewatne (sam je oceniam tak samo, ale autorki tez, w nieco innej kwestii). Nie mozna jej doradzac, jesli to jest wobec niej krytyczne, ale dawanie starych kalesonow juz jest rada do zaakceptowania? Ty tez nic nie wiesz o jej zwiazku zeby glosic jakies opinie na jego temat. Boze jaka hipokryzja, krytykujesz ocenianie autorki, a sama oceniasz jej partnera

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 17:06   #184
Latoya
BAN stały

.

Edytowane przez Latoya
Czas edycji: 2009-05-26 o 20:05
Latoya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 17:14   #185
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latoya Pokaż wiadomość
Nie przeczytalam tego watku w calosci, wiec jesli sie cos powtörzy to sorry.

Ja zaraz zemdleję, naprawdę.

A noramlnie, w życiu jak z kimś rozmawiasz, to też słuchasz tylko pierwszego zdania a na resztę zatykasz uszy ?

Spoko, autentycznie życzę wszystkim, którzy chłopaka bronią, żeby podostawali od swoich najbliższych szaliki albo koraliki dołączane do Pani Domu, próbki szamponów dołączane do gazet albo inne tego typu gadżety. O, albo na przykład darmowe gadżety firmowe (na przykład kubek z logo wytwórni żelastwa). Bo liczy się gest.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 17:22   #186
Latoya
BAN stały

.

Edytowane przez Latoya
Czas edycji: 2009-05-26 o 20:04
Stary 2008-12-23, 17:28   #187
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Ja poprostu nie mam czasu na czytanie 7 stron, bo to troche duzo.
Jak watek ma 120 stron to tez go czytasz w calosci ?
...zeby nie bylo, ze "zatykasz uszy "
Jeśli 7 stron dla Ciebie to za dużo, to udzielasz się po to, żeby sobie nabić post ?

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
Stary 2008-12-23, 17:31   #188
Latoya
BAN stały

.

Edytowane przez Latoya
Czas edycji: 2009-05-26 o 20:03
Stary 2008-12-23, 17:33   #189
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, zeby wyrazic moja opinie na ten temat.
Jak bym sobie chciala nabijac posty to bym sobie odliczala do miliona
A powiedz mi jak z Twoim szacunkiem dla autorki wątku, która się tu od wczoraj produkuje, jak i dla innych uczestników dyskusji ? Bo ogólnie pokazałaś, że nasze wypowiedzi nic Cię nie obchodzą.

Cytat:
(...)
Stary 2008-12-23, 17:37   #190
aynil
Zadomowienie

Morticia, Ty to masz w kółko z tym tż:P i jeszcze z Wizażankami niektórymi...
Wg to bardzo nieładnie z jego strony i najlepszym wyjściem byłby taki komentarz, jakoś na początku był, że będziesz miała takie jak jego mama może zrozumie:P
aynil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 17:39   #191
Latoya
BAN stały

.

Edytowane przez Latoya
Czas edycji: 2009-05-26 o 20:02
Stary 2008-12-23, 17:47   #192
aynil
Zadomowienie

to piszcie na temat, po dokładnym zapoznaniu się z sytuacją
Stary 2008-12-23, 17:54   #193
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Nie odpowiedzialas mi na moje pytanie, czy jak watek ma 120 stron to zanim cos napiszesz, to czytasz wszystko...zeby bylo z szacunkiem.
Oczywiście. Byłam kiedyś moderatorem i wiem jakie to wkurzające gdy ktoś wyskakuje jak Filip z konopi pytając o rzeczy wytłumaczone wcześniej kilka razy, bo mu się nie chciało kilku stron przejrzeć.

Cytat:
bez szacunku do autorki jest rozwalanie jej watku.
No właśnie.

Cytat:
(...)
Stary 2008-12-23, 18:40   #194
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość

A noramlnie, w życiu jak z kimś rozmawiasz, to też słuchasz tylko pierwszego zdania a na resztę zatykasz uszy ?

Spoko, autentycznie życzę wszystkim, którzy chłopaka bronią, żeby podostawali od swoich najbliższych szaliki albo koraliki dołączane do Pani Domu, próbki szamponów dołączane do gazet albo inne tego typu gadżety. O, albo na przykład darmowe gadżety firmowe (na przykład kubek z logo wytwórni żelastwa). Bo liczy się gest.
Masz nieznośną tendencję do wrzucania na innych. Nikt na Ciebie nie wjeżdża więc hamuj się. Tylko dlatego że ktoś ma odmienny pogląd niż Twój to mu życzysz to co najgorsze, brzydko z Twojej strony. Ja akurat mam już prezent i o dziwo nie są to skarpetki
Stary 2008-12-23, 18:48   #195
aynil
Zadomowienie

rzecz w tym, że prezent na jakąś okazję powinien być przemyślany i wręczony z uczuciem, a nie byle co i byle jak. "no w końcu pamiętałem, masz perfumy to o co Ci chodzi?"
Morticia dokładnie sprawę wyjaśnila i super, że nie dostaniesz skarpetek agusiawj.
Stary 2008-12-23, 18:59   #196
Ankalime
Zadomowienie

No nie wiem. Mnie by bynajmniej takie postepowanie wkurzyło.
Nie rozumiem tych, ktorzy uwazaja, ze chciał 'dobrze', wybaczcie ale liczy sie efekt koncowy, a tutaj to ten chlopak nie zablysnal no ale to wiadome.
Ja się dziwię, co poniektórym tu dziewczynom, ze ciesza sie z byle *******y -bo liczy sie gest, no nie moge tego zrozumiec tu nawet nie chodzi o to, zeby dostawac kolie z brylantami, no ale, litosci... naprawde wspolczuje takim dziewczynom, ktore wyjda za maz, za swojego ksiecia a on na 5 rocznice przyniesie drewniane lyzki do salatek no ale, nie wolno sie dasac, grunt, ze dal cokolwiek. jak dla mnie takie rozumowanie prowadzi do sprowadzenia siebie, do roli osoby-sieci, przyjme wszystko. a tu od czasu do czsu trzeba byc 'kutrem rybackim' i wybrac sobie lowisko. wiem, ze to brutalnie zabrzmi, ale trzeba czasem powiedziec, ze pewnym rzeczy sie nie chce. to nie jest zadne faux pas. to taka sama informacja, jak to, ze jest sie uczulonym na orzeszki.
a tak samo kwestia dawania i otrzymywania prezentow. otrzymujemy je moze srednio 5 razy do roku (Wielkanoc, BZ, urodziny, rocznica i byc moze dzien kobiet). jedynie 5 razy do roku! a miesiecy jest 12, ni mniej ni wiecej, to jezeli facet nie moze te 4-5 razy do roku sie wysilic, zeby pokazac swojej kobiecie poprzez podarunek -obojetnie co, moga byc nawet domowe wypieki- ze mu na niej zalezy, to wg mnie jest totalnym olewusem i na nastepny raz nie wachalabym sie aby mu dac dlugopis z logo jakiejs firmy. nie chodzi o kase, ale o INWENCJE TWORCZA!
i naprawde, faceci to nie jest jakis podgatunek, oni takze maja mozg, a stwierdzenie 'bo moze chcial dobrze' jest swietne. ale tylko jesli mowimy o 5 latku, ktory narobil w portki
nie myslcie o mnie jako o materialistce, bo nia nie jestem, chodzi mi po prostu o to, ze zalozycielka watku ma problemy z nietrafionymi prezentami. mam wrazenie, ze ze soba wogole nie rozmawiacie o swoich upodobaniach... w koncu jestescie doroslymi ludzmi czy nie? pieniadze i prezenty to delikatne tematy, zamiast rozmawiac z wizazankami, powinnas pogadac z TZ bo przeciez, zadna z inteligentnych babeczek, ktore sie tu udzielaja nie jest Twoim lubym
a te nietrafione perfumy? ja bym ich wogole nie przyjela w takim stanie, jesli by byly nowe przyjelabym ale bym je sprzedala. na Boga, nie chcialabym pachniec tak samo jak matka mojego TZta.... to mi sie wydaje jakies niezdrowe.

edit: przepraszam za literowki i bledy stylistyczne

Edytowane przez Ankalime
Czas edycji: 2008-12-23 o 19:00
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 19:12   #197
Latoya
BAN stały

.

Edytowane przez Latoya
Czas edycji: 2009-05-26 o 20:02
Stary 2008-12-23, 19:50   #198
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Prezent z odzysku jest po prostu przykry. I nie chodzi o fakt, że coś było używane, jak niektórzy sugerują. Też byłoby mi przykro, gdybym dostała coś, co wcześniej walało się niepotrzebne po domu TŻ-ta. Co innego gdybym dostała np. używane perfumy, o których zawsze marzyłam ale były zbyt drogie, które TŻ wygrzebał w wątku wymiankowym na wizażu ( wiem, kosmiczna wizja ale to tylko przykład prezentu, który był używany, ale jego zdobycie wymagało jakiegoś wysiłku i zaangażowania).
I nie ma to też nic wspólnego z materializmem, tylko z okazywaniem sobie szacunku. Jak się nie ma pieniędzy to nie daje się nic i czeka na lepsze czasy.
My nie robimy sobie w tym roku prezentów, głównie z tego powodu, że tż ma mało kasy, a gdybym ja mu coś kupiła to on by się odwdzięczył itp. a chodzi mi głównie o to, żeby on nie wydawał pieniędzy.
I jeszcze dla obalenia mitu że faceci nie potrafią robić (w sensie: hand made) prezentów: na urodziny oprócz kupnego prezentu dostałam też od TŻ zrobionego przez niego kotka. Ucieszył mnie chyba bardziej niż to wypasione mp4

A wracając do kwestii używanych i niepotrzebnych rzeczy: często daję w prezencie książki które są mi niepotrzebne, ubrania których nie nosiłam z jakiegoś powodu, mało używane kosmetyki(tylko takie których używanie przez kogoś innego nie jest niehigieniczne) ALE jest to prezent bez okazji i zawsze mówię, że ta rzecz jest moja i się mi nie przyda więc ją oddaję. Wstyd by mi było wtrynić komuś sweter, którego nie noszę z miną "patrz jakie cudo Ci daję" nawet gdyby miał jeszcze metki ze sklepu, udając, że jest kupiony.

Z kolei nie wiem, czy rozmowa z TŻ nie jest w tej chwili sprawą przedawnioną. Jakoś tak głupio by mi było spotkać się z nim po świętach i rzucać fochy, że dał używane perfumy matki. Najlepiej reagować od razu(wiem że to głupie porównanie ale- jak psu wsadzi się nos w kałużę, którą zrobił, to nie zrozumie w czym rzecz )
Myślę, że musisz jakoś przeboleć ten prezent, a jeśli coś takiego się powtórzy, to po prostu powiedz mu, że wolisz, żebyście w ogóle nie robili sobie prezentów, niż żeby miał Ci dawać coś na odwal się. Bo o ile nietrafiony prezent można jakoś przeżyć, to taki z odzysku jest naprawdę nieprzyjemny.
Stary 2008-12-23, 19:59   #199
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
owszem to rozumiem, ale tak jak mówię zbyt wiele zdań złożonych w całość przeczy temu że o to właśnie chodzi. Dlaczego więc sposobem na udany prezent jest to, że idą do sklepu, ona wybiera sobie jakieś rzeczy i mówi: no to zpłać, mam już prezent na urodziny od ciebie... To już chyba nie zalicza się do prezentów od serca.

P.S: wiem że sytuacja z płaceniem za wybrane rzeczy mogła wyglądać inaczej
Nie zgadzam się. Można kupic coś "od serca", jednocześnie radząc się osoby, która ma byc obdarowana. W tym roku wymyśliłam, że kupię mojemu TŻ golarkę elektryczną. Czyli wydatek rzędu 180-300 zł (w ten przedział cenowy celowałam, bo na tyle mnie stac i za tą cenę można kupic już coś przyzwoitego). Prezent naprawdę "od serca", bo biedak naprawdę się męczy maszynkami - bardzo mu podrażniają skórę etc. Ucieszył się z tego pomysłu. Szukałam sama, wiele godzin spędziłam na czytaniu recenzji, opinii, rankingów. Ale ostatecznie postanowiłam nie ryzykowac i po golarkę pojechaliśmy wspólnie. Wybrał taką, która miałam upatrzoną, ale ostatecznie wybrałabym inną. To jednak jest coś, czego będzie używał często, do własnego ciała. Nie chciałabym mu kupic czegoś, z czego nie byłby w pełni zadowolony. To jemu prezent ma sprawic przyjemnośc. Mnie również danie go, ale najbardziej jemu.

Dawanie - nieustannie - nietrafionych prezentów, na odwal, byle jak, jednak świadczy o nas. Mam znajomą, która do tej pory nie przyjęła do wiadomości, że ja nie zbieram ramek, pierdółek na półki, wazoniczków etc. I w końcu - bezczelne czy nie - powiedziałam na ostatnie urodziny co chcę dostac (z jakiej rodziny prezentów). Naprawdę wolałabym dostac czekoladę lub bukiecik kwiatków zerwanych na łące. Sorry ale prezent jednak należy kupowac z myślą o obdarowywanym, nie o sobie.

Edit: a właśnie, że czasami trzeba byc "materialistką" w sensie liczenia na fajny, starannie zaplanowany albo przynajmniej drogi prezent. Ludzie doceniają rzeczy, które mają swoją cenę, jakąś wartośc. Moim zdaniem tak samo jest w związku. Facet od czasu do czasu musi odczuc, że jest ze skarbem, któremu to skarbowi trzeba dogodzic, postarac się, zauroczyc. Facet to jest jednak zdobywca. Nie machac wiecznie ręką "a nic mi nie kupuj, a po co będziesz kasę wydawał, a po co mamy gdzieś iśc, ugotuję coś sama". Nie, niech wyda, niech zaprosi. Facet znowu wtedy czuje się trochę zdobywcą, czuje że jego kobieta jest tego warta.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2008-12-23 o 20:09
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 21:50   #200
aynil
Zadomowienie

nareszcie porządnie gadają
ja z tż mam tak, że znamy swoje potrzeby i nigdy jeszcze nie dał mi prezentu, po którym było mi przykro- albo wie, czego potrzebuję, albo po protu ja to sugeruję Na większy prezent czasem też się umawiamy, ale nie mogę się oprzeć i nie kupić t-shirtu dla niego
Stary 2008-12-23, 22:59   #201
Annmaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość

nie dramatyzujesz za bardzo??
a akurat z kubka bym się cieszyła np. Gerlach to byłby mój mercedes wśród kubków

Doris masz dużo racji.

Mortica troche źle, że nie rozmawiając ze swoim tź, traktujesz tą sytuacje jak ujma na honorze, że akurat prezent z odzysku a nie ze sklepu.
Argumentowałaś to różnie:
że zapach jak dla starej baby (chociaż gardzisz tylko oldspicem )
że się nie postarał i nie pomyślał (a sama masz genialne pomysły typu: idziemy do sklepu i ja Ci mówie co masz kupić i ty płacisz; niestety nie widze tu wielkiego poświęcenia z jego strony).

Teraz już wiem, że się nie spostarał, nawet nie zapakował, ale sama go do tego przyzwyczajasz ciągając go po supermarkecie i podtykając mu pod nos.

Poza fajnego masz tego faceta, dba o naszą planete i robi szybki, darmowy recykling. Czego chciec więcej?
Annmaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 23:18   #202
Latoya
BAN stały

.

Edytowane przez Latoya
Czas edycji: 2009-05-26 o 20:01
Stary 2008-12-23, 23:20   #203
Aiiiiiii
Raczkowanie

Witajcie,

Temat watku brzmi "Prezent z...odzysku", nie "Prezent za...tani" albo "Prezent...bylejaki" wiec rozpisywanie sie o materializmie autorki jest troche nie na temat. Mysle, ze nie chodzi jej o wartosc materialna tego podarunku, ale o to ze to nie byl prezent dla niej. To byl prezent dla matki jej TZa, ktorym tamta wzgardzila.
Ja sama nie mialabym nic przeciwko, gdzybym dostala od swojego mezczyzny cos uzywanego, ale bylo by mi bardzo przykro dostac cos, czego ktos inny nie chcial. To duza roznica wbrew pozorom.
Nie oceniam chlopaka, tymbardziej ze kiedys taka wpadka zdarzyla sie w mojej rodzinie.Mianowicie na ostatnie urodziny moj TZ dostal od mojej mamy perfumy, ktore wczesniej kupila dla mojego ojczyma, ale mu nie spasowaly. TZ wiedzial o tym niestety. I co z tego, ze byly to drogie, markowe perfumy??? W tym momencie stracily wg mnie cala swoja wartosc, bo byl to prezent wzgardzony przez kogos innego. Bylo mi bardzo wstyd.

Pozdrawiam
Aiiiiiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-24, 00:02   #204
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Ja jeszcze dodam, że uważam, ze takie przekazywanie prezentu jest nawet ok, jeśli prezent jest nietknięty, obdarowanemu nie przypadł do gustu, a komuś innemu mógłby sprawić radość... Jeśli ma się pewność, że jakiejś osobie by się podobał i że ta osoba nie wiedziała o nim/nigdy go nie widziała, to w sumie czemu go nie dać? Zamiast wegetować na półce, może się komuś przydać...
Ale nie wyobrażam sobie dac komus prezent 'z 2 ręki', jeśli ta osoba miała mozliwość słyszenia o nim i nie wyobrażam sobie dać taki prezent TŻtowi.

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-24, 00:07   #205
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Dawanie - nieustannie - nietrafionych prezentów, na odwal, byle jak, jednak świadczy o nas. Mam znajomą, która do tej pory nie przyjęła do wiadomości, że ja nie zbieram ramek, pierdółek na półki, wazoniczków etc. I w końcu - bezczelne czy nie - powiedziałam na ostatnie urodziny co chcę dostac (z jakiej rodziny prezentów). Naprawdę wolałabym dostac czekoladę lub bukiecik kwiatków zerwanych na łące. Sorry ale prezent jednak należy kupowac z myślą o obdarowywanym, nie o sobie.

Edit: a właśnie, że czasami trzeba byc "materialistką" w sensie liczenia na fajny, starannie zaplanowany albo przynajmniej drogi prezent. Ludzie doceniają rzeczy, które mają swoją cenę, jakąś wartośc. Moim zdaniem tak samo jest w związku. Facet od czasu do czasu musi odczuc, że jest ze skarbem, któremu to skarbowi trzeba dogodzic, postarac się, zauroczyc. Facet to jest jednak zdobywca. Nie machac wiecznie ręką "a nic mi nie kupuj, a po co będziesz kasę wydawał, a po co mamy gdzieś iśc, ugotuję coś sama". Nie, niech wyda, niech zaprosi. Facet znowu wtedy czuje się trochę zdobywcą, czuje że jego kobieta jest tego warta.
Cytat:
Napisane przez aynil Pokaż wiadomość
nareszcie porządnie gadają
ja z tż mam tak, że znamy swoje potrzeby i nigdy jeszcze nie dał mi prezentu, po którym było mi przykro- albo wie, czego potrzebuję, albo po protu ja to sugeruję Na większy prezent czasem też się umawiamy, ale nie mogę się oprzeć i nie kupić t-shirtu dla niego
Hm, a co jesli ktos sie stara i prezenty nie wychodza? Bo tak odebralem poprzedni temat autorki.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2008-12-24, 09:29   #206
aynil
Zadomowienie

z poprzedniego tematu wynikało, że właśnie nie starał się, tak to zrozumiałam.
Stary 2008-12-24, 11:02   #207
musicman
Zadomowienie

ja na miejscu koleżanki obdarowanej nielubianymi przez mamę perfumami z uporem maniaka, za każdym razem wchodząc do domu mamusi, psikałabym się perfumami ile wlezie. A niech mamuśka się przekona czy warto wypychać synowi niechciane przezenty . Poniucha parę razy i jej się odechce. ALbo zacznie oddawać "w dobre ręce" tylko tym , których nie zaprasza do domu.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-24, 11:10   #208
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
no nie zamierzam nikogo krytykować... staram się zrozumieć że inni mogą mieć inne podejście do prezentu, tylko mnie rodzice wychowali że należy się cieszyć z tego co się ma, z rodziny, przyjaźni, miłości a nie rzeczy materialnych... Dlatego trudno mi pojąć że tak wielką rozterkę powodują jakieś perfumy z drugiej ręki.
Można mieć inne zdanie w tej kwestii, ale jedno pozostaje bezsprzeczne: zachowanie tżta autorki jest najzwyczajniej w świecie niekulturalne.

Takie zachowanie nie mieści się pod pojęciem - savoir vivre.

Cytat:
przepraszam bardzo ale to były pytania do MorticiaAdams sama chyba umie odpowiedzieć, nie potrzebuje adwokata. .
A ja chciałabym delikatnie przypomnieć, że to jest forum publiczne, więc mówienie komuś co ma mówić i gdzie jest nieeleganckie (pomijam fakt, że mówisz moderatorowi )

Cytat:
To jak bylas moderatorem a juz nim nie jestes to sie odczep ode mnie...bo mam odczucie, ze sie mnie czepiasz.
Szugarbejb pisała o swoich doswiadczeniach - ma prawo

Ty masz prawo przeczytać piąte przez dziesiąte , najwyżej wizażanki osądzą, że wyskakujesz jak Filip z konopii

Na marginesie: ja tam czytam wszystko, dlatego może nie piszę zbyt dużo

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-24, 11:50   #209
dzika kocica
Raczkowanie

Szczerze mówiąc nie przeczytałam całego ematu bo jestem leniwa <wstyyyd>.
Ale, nie jesteś materialistką ani nic. To fakt ,że chłopak nie miał wkładu własnego <wysiłek aby zdobyć prezent cokolwiek innego> w to, ale jednak nie chciał,abyś została bez niczego.
Może łatwiej jest mi zrozumieć jego postawe,ponieważ ja też nie zawsze mam kesz.
Nie ma co robić widły z igły.
dzika kocica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-24, 16:13   #210
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aynil Pokaż wiadomość
z poprzedniego tematu wynikało, że właśnie nie starał się, tak to zrozumiałam.
A jak to zdefiniujesz, to nie staranie sie? Z tego co autorka pisala, to kupowal jej prezenty, ktore jej sie nie podobaly. To znaczy ze sie nie staral?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości