![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sklep Naturalne Piękno
Cytat:
![]() I przy okazji: próbował ktoś tych nowych mydeł z NP?
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
maslo kakaowe naturalne jest wspanialeee
![]() a shea ma faktycznie grudki, musze zobaczyc czy po rozpuszczeniu znikną bo tak to troche denerwuja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I przy okazji ponawiam pytanko o acerolę i mydła glinkowe?
![]() |
![]() |
#184 |
Organizatorkaaa :)
|
ja w tym tygodniu mam zamiar złożyć zamówienie i wezmę na pewno maseczkę z acerolą więc dam znać jak się sprawuje
![]()
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
pomaranczy nie robi.. efektow jak po soloarium to nie ma co oczekiwac, ale koloryt skory ladnie poprawia, nadaje ladny odcien
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
W co pakują produkty? w opakowania szklane czy plastikowe?
Kto używał alg z ich oferty, które są najlepsze? Do tej pory miałam kontakt tylko ze spiruliną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
maslo nie opala
![]() ![]() ![]() opakowania ja mam ladne, plastykowe, fajne pojemniczki z etykietkami, nie wiem jak z olejami ale sypkie istale rzeczy ladnie zapakowane, pudelko wylozone bylo bąbelkową folią, wszystko pozawijane osobno. mother of pearls uzylam raz w kremie na noc, ladny kolorek buzi rano, swietlisty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Oleje pakowane są w szklane butelki, a masła i glinki w plastikowe pojemniki.
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś używał tego luksusowego serum?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
u mnie masło kakaowe nie daje żadnej opalenizny, może przy codziennym stosowaniu
![]() pamiętam że jedna z dziewczyn pisała w wakacje , że ładną opaleniznę się łapie na masełku,. masło to nie samoopalacz- nie śmierdzi, nie zostawia śladów.
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o ofertę sklepu to jak dotąd udało mi się przetestować kilka rzeczy i najbardziej jestem zadowolona ze spiruliny (stosowanej jako maseczkę), olej kokosowy jest całkiem fajny (dobry na wyschnięte usta, do końcowek włosów, stosuję go także pod oczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Co do masła kakowego, to w moim przypadku nie zdziałał jakichś cudów. Nawila średnio, nie poprawił jakości skóry, pachnie białą czekoladą (co mnie dodatkowo drażni). W wakacje specjalnie użyłam je do opalania i wiecie co? Byłam pomarańczowa! A ja opalam się na brązowo, więc coś tu jest nie tak...
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
a ja musze powiedziec ze kilka dni testowalam mother of pearls sam na sam ze zwyklym kremem na noc, znaczy sypalam odrobine proszku na dlon, rozpackiwalam z kremem i siup na buzie. i jestem zachwycona...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
W takim razie może niepotrzebnie zmarnotrawiłam mother of pearl na maseczkę, która po pól godz. zmyłam. Następnym razem zastosuję ją w kremie, może będzie większy efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet zmieszana w samorobnym kremie nie dala takich rezultatow jak prostu z samym tylko kremem. sprobuj tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy ma któraś z Was porównanie Kremu Oczyszczająco-Rozświetlającego z Aksamitnym Kremem Oczyszczjącym?
Mam aksamitny, juz się kończy i teraz zastanawiam się czy nie zamówić rozświetlającego,mogłybyś cie napisać czym się różnią? Dodam że z aksamitnego jestem bardzo zadowolona ![]() ![]()
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Ktoś stosował gotu kola w plynie ? o ten
http://www.naturalne-piekno.pl/index...&Itemid=100013 Interesuje mnie kolor i zapach , Nie wiem czy było już o gotu kola , ale oślepne zanim przeczytam cały wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() To mój pierwszy post w tym dziale, gdyż to tej pory jakoś nie interesowałam się naturalnymi kosmetykami. Ale postanowiłam to trochę zmienić i na początek mam zamiar zamówić sobię glinkę do twarzy. Zastanawiam się tylko czy wziąć różową czy marokańską? Z tego co przeczytałam na wątku, to obydwie mają dobre opinie ![]() Jako gratis do zamówienia to myślę, żeby wziąć algi ![]() PS. Dziewczyny podziwiam Waszą wiedzę na ten temat i pasję z jaką robicie różne cudeńka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
|
ja mam glinkę czerwoną i jest bardzo fajna
![]() a marokańską kupiłam z zamiarem używanie jej jako szampon do włosów i narazie po pierwszym użyciu nie polubiłam się z nią ![]() ![]() muszę pochwalić Serum łagodzące do ciała kupiłam je dla mojej siostry, która od urodzenia przechodzi wszystkie możliwe alergie ![]() a już zaledwie po kliku użyciach tego serum jej skóra dosłownie w oczach wracała do normalności! polecam wszystkim alergikom ![]()
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Raczkuję dopiero w naturalnych kosmetykach toteż chciałam was prosić o pomoc. Z jakimi kremami można mieszać mother of pearls ? Chcę kupić także Krem odzywczo-normalizujący na noc. Jakie są wasze odczucia co do tego kremu?
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
To widzę, że będę mieć dylemat którą wybrać
![]() Właśnie czytam o tej marokańskiej i chyba na nią się skuszę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Mam nieprażoną
![]()
![]() |
#206 | |
|
czerwona glinka też nie wysusza, skóra jest po niej nawilżona
![]() ![]() tylko trzeba co chwilę spryskiwać maseczkę wodą bo szybko zastyga Cytat:
![]() z mother of pearls sprawuje się znakomicie, ale to pewno zasługa mother ![]() Od ostatniego czasu używam Krem z Jedwabiem i Morskim Kolagenem i to jest to! Świetnie nawilża, z powodzeniem można go używać samego, bez dodatku ekstraktów. Skóra jest bardzo mięciutka w dotyku ![]() moniar83 i z tym kremem też możesz wymieszać mother of perl ![]() A to taka ciekawostka w załączniku. W grudniu zamawiałam Żel pod oczy z Morskim Kolagenem i Ogórkiem i przy ostatnim zamówieniu sprawiłam sobie duże opakowanie i jakie było moje zdziwienie, że ma on zupełnie inną konsystencję ![]() ![]() ![]() ale od kiedy zaczęłam używać nowej wersji to zauważyłam, że pod oczami przy kącikach oczu zaczęła mi wyskakiwać "kaszka", jednak nie będę jeszcze winić za to mojego ulubionego kremu
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Makobratek pytała o różową, nie o czerwoną ![]() Olencjaaa, jaką masz cerę tak w ogóle? Czy ten krem z jedwabiem i morskim kolagenem nada się dla mieszańców? Boję się, żeby nie zapchał... Makobratku, ja używałam glinki różowej, żółtej, fancuskiej białej, czarnej i oliwkowozielonej. Zadowolona byłam tylko z żółtej, ewentualnie jeszcze czarna dość dobrze się sprawowała (jako dodatek do innych maseczek). Francuską białą odradzam, bo po zmieszaniu z wodą robi się z niej jeden wielki glut, którego nie sposób nałożyć na twarz... Oliwkowozielona zbyt wysuszała. No i różowa - właściwie nic specjalnego nie zauważyłam.
![]() |
![]() |
#208 |
|
![]() a cerę mam wrażliwą, naczynkową i mieszaną- jednak teraz przez te mrozy zrobiła się sucha i mam skłonności do zapychania i krem z jedwabiem nie robi mi krzywdy ![]() chociaż to on może być winowajcą tej kaszki przy oczach, bo czasami jak za dużo mi się zabierze kremu to też tam rozsmarowuję
![]() |
#209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#210 |
|
ja łączyłam tylko z tymi kremami więc nie mam pojęcia czy można tak kombinować
![]() a dzisiaj zauważyłam, że kaszka pod oczami mi znika, więc to nie wina nowych kosmetyków ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.